Author |
Topic  |
pravedni
Advanced Member

Serbia
4057 Posts
Member since 03/12/2009 |
Posted - 07/11/2010 : 17:20:45
|
quote: Originally posted by Hale99
Kupio ovo "prasence" od Teksa i odusevljen sam. Sad se bojim da ga otvorim da mi ne ispuca rikna
Listaj polako i uživaj! |
 |
|
night
Senior Member

Serbia
1775 Posts
Member since 07/07/2006 |
Posted - 07/11/2010 : 18:58:38
|
Nosio sam i citao Teksa u javnom prevozu (ko ima klince od 1-2 godine zna zasto ne moze da cita kuci) i nije se raspao. |
 |
|
masni
Senior Member

Serbia
2240 Posts
Member since 03/07/2008 |
Posted - 07/11/2010 : 19:05:12
|
ima li ko 1000 din na zajam, vracam cim se finansiski osamostalim , trebaju mi za ovog teksa |
Zelim Lone Vulf-a meke korice. Pristupacna cena kao ,blek i mark ludens |
Edited by - masni on 07/11/2010 19:07:11 |
 |
|
akitb
Starting Member

Serbia
38 Posts
Member since 20/07/2010 |
|
kingleoric
New Member

229 Posts
Member since 03/06/2010 |
Posted - 07/11/2010 : 21:24:44
|
Ne bi htio nikome dignuti tlak (znam da sam u gnijezdu Tex-aša i poštujem to), ali kada sam uzeo knjigu u ruke, ostao sam ipak razočaran kvalitetom. Jednostavno uživo djeluje malo jeftinije tj. manje kvalitetno nego na slikama. Mislim da su tako bitnu knjigu trebali izdati ili u tvrdom uvezu da to bude stvarno savršeno do kraja ili je ne izdavati tako jako debelu u mekom uvezu ako se radi od tradicionalnog papira klasu iznad guz-papira kao i puno toga. Siguran sam da se dosta ljudi neće složiti i sve je tu ok, zanemarite onda moj post, ali ova knjiga će stariti brže od mene!  Pozdravljam VČ politiku stripova za sve i u tom kontekstu svaka im čast u jednu ruku, ali ne vjerujem da bi bio jedini koji bi kupio ovo izdanje u kvalitetnijoj HC verziji. Ovako moram uz kupnju SC izdanja nadoknaditi cijelu stvar kritikama po forumu! Uostalom, ako knjiga kad padne s police ne napravi rupu u parketu, onda nije kvalitetna! Živjeli! |
In his madness the King brought about the destruction of his kingdom, and would have killed everyone in it had not his royal guards turned on him and put him out of his misery. His torment was not yet at an end, for Leoric returned as The Skeleton King... |
 |
|
delboj
stripovi.com suradnik

Bosnia and Herzegovina
17579 Posts
Member since 01/03/2004 |
Posted - 07/11/2010 : 22:06:42
|
quote: Originally posted by kingleoric
Uostalom, ako knjiga kad padne s police ne napravi rupu u parketu, onda nije kvalitetna! Živjeli!
A kvalitet parketa nije važan?   |
 |
|
D.J.
stripovi.com suradnik

USA
7144 Posts
Member since 21/07/2002 |
Posted - 08/11/2010 : 00:06:21
|
quote: Originally posted by delboj
Uostalom, ako knjiga kad padne s police ne napravi rupu u parketu, onda nije kvalitetna! Živjeli!
A kvalitet parketa nije važan?  
 Srecom neki od nas imaju tepih pa bilo sto da padne nema rupa ni na knjizi ni na podu. |
www.epicentercomics.com |
 |
|
wesskowaz
Advanced Member

Serbia
11940 Posts
Member since 10/07/2007 |
|
kingleoric
New Member

229 Posts
Posted - 08/11/2010 : 01:16:12
|
quote: Originally posted by wesskowaz
Kakva bi tek kuknjava za cenu bila da je odradjeno sa tvrdim koricama.
Slažem se, forum bi se rušio, ali i nije to totalno nerazumna cijena s obzirom na opseg, bar mi se tako čini, iako su se možda mogle ugurati i tvrde korice za tu istu cijenu?! Hmmmm! A tko želi ovakvu knjigu za 30kn neka si je sam nacrta za vrijeme godišnjeg odmora! |
In his madness the King brought about the destruction of his kingdom, and would have killed everyone in it had not his royal guards turned on him and put him out of his misery. His torment was not yet at an end, for Leoric returned as The Skeleton King... |
 |
|
---dp---
Advanced Member

17232 Posts
Member since 26/10/2001 |
Posted - 08/11/2010 : 13:27:47
|
Ne bi htio nikome dignuti tlak (znam da sam u gnijezdu Tex-aša i poštujem to), ali kada sam uzeo knjigu u ruke, ostao sam ipak razočaran kvalitetom. Jednostavno uživo djeluje malo jeftinije tj. manje kvalitetno nego na slikama. Mislim da su tako bitnu knjigu trebali izdati ili u tvrdom uvezu da to bude stvarno savršeno do kraja ili je ne izdavati tako jako debelu u mekom uvezu ako se radi od tradicionalnog papira klasu iznad guz-papira kao i puno toga. Siguran sam da se dosta ljudi neće složiti i sve je tu ok, zanemarite onda moj post, ali ova knjiga će stariti brže od mene!  Pozdravljam VČ politiku stripova za sve i u tom kontekstu svaka im čast u jednu ruku, ali ne vjerujem da bi bio jedini koji bi kupio ovo izdanje u kvalitetnijoj HC verziji. Ovako moram uz kupnju SC izdanja nadoknaditi cijelu stvar kritikama po forumu! Uostalom, ako knjiga kad padne s police ne napravi rupu u parketu, onda nije kvalitetna! Živjeli!
Papir je kao i kod redovnih izdanja a takav je, recimo, vise-manje i kod svih italijanskih i redovnih i luksuznih (i SC i HC) izdajna Bonellijevih stripova izuzev kolora (koji se po pravilu rade na belom papiru). Meni je vazno da je otisak dobar jer se stampa u VC stampariji koja je, ako se prisetimo, imala tu osobinu da se povremeno jave stranice sa bledjim otiskom. Sto se tice papira, ja licno najvise volim upravo taj zuckasti papir a od te vrste najvise mi prija upravo onaj na kome ga stampaju u Bonelliju iako ovaj nas (VC, Ludens...) nije nesto posebno losiji od italijanskog. Manja gramatura papira doprinosi tome da je cela knjiga od 700 strana mnogo laksa i sasvim lepo lezi u rukama i cita se bez nekog napora bez obzira u kojem polozaju sedite ili lezite. Rikna se za sada meni nije savila, iako sam ga za sada samo prelistavao. Videcemo vremenom kako ce rikna podnositi razna opterecenja (rucak, uzina, citanje u WC-u, u krevetu, u autobusu... :) ) |
 |
|
globinjo
Moderator

Croatia
33493 Posts
Member since 12/09/2002 |
|
kingleoric
New Member

229 Posts
Posted - 08/11/2010 : 15:14:36
|
quote: Originally posted by ---dp---
Ne bi htio nikome dignuti tlak (znam da sam u gnijezdu Tex-aša i poštujem to), ali kada sam uzeo knjigu u ruke, ostao sam ipak razočaran kvalitetom. Jednostavno uživo djeluje malo jeftinije tj. manje kvalitetno nego na slikama. Mislim da su tako bitnu knjigu trebali izdati ili u tvrdom uvezu da to bude stvarno savršeno do kraja ili je ne izdavati tako jako debelu u mekom uvezu ako se radi od tradicionalnog papira klasu iznad guz-papira kao i puno toga. Siguran sam da se dosta ljudi neće složiti i sve je tu ok, zanemarite onda moj post, ali ova knjiga će stariti brže od mene!  Pozdravljam VČ politiku stripova za sve i u tom kontekstu svaka im čast u jednu ruku, ali ne vjerujem da bi bio jedini koji bi kupio ovo izdanje u kvalitetnijoj HC verziji. Ovako moram uz kupnju SC izdanja nadoknaditi cijelu stvar kritikama po forumu! Uostalom, ako knjiga kad padne s police ne napravi rupu u parketu, onda nije kvalitetna! Živjeli!
Papir je kao i kod redovnih izdanja a takav je, recimo, vise-manje i kod svih italijanskih i redovnih i luksuznih (i SC i HC) izdajna Bonellijevih stripova izuzev kolora (koji se po pravilu rade na belom papiru). Meni je vazno da je otisak dobar jer se stampa u VC stampariji koja je, ako se prisetimo, imala tu osobinu da se povremeno jave stranice sa bledjim otiskom. Sto se tice papira, ja licno najvise volim upravo taj zuckasti papir a od te vrste najvise mi prija upravo onaj na kome ga stampaju u Bonelliju iako ovaj nas (VC, Ludens...) nije nesto posebno losiji od italijanskog. Manja gramatura papira doprinosi tome da je cela knjiga od 700 strana mnogo laksa i sasvim lepo lezi u rukama i cita se bez nekog napora bez obzira u kojem polozaju sedite ili lezite. Rikna se za sada meni nije savila, iako sam ga za sada samo prelistavao. Videcemo vremenom kako ce rikna podnositi razna opterecenja (rucak, uzina, citanje u WC-u, u krevetu, u autobusu... :) )
Vidjet ćemo, ne bi se kladio na tog konja!  Sve što si rekao u vezi papira stoji, samo vidim svakakva smeća od tiskovina na puno boljem papiru od ovog našeg "standardnog žutog", pa mi je žao s te strane... Konzumov katalog mesa, jaja i kineskih miksera ima finiji papir!?! Svjestan sam da bi cijena bila viša kada bi se tiskalo na "Libellus papiru", ali sad tu dolazimo do pitanja tko kupuje takvu izvedbu stripa i zašto, ali to je prevelika rasprava za ovaj topic! Sve što sam htio reći u prošlim postovima je da sam ipak od tako starog (i meni zapravo jedva dočekanog) izdanja Texa očekivao da bude bolji od našeg standarda i da sam malo razočaran još jednim cestovnim "vulgaris" izdanjem! Tek tolko, nemojte zamjeriti! Živjeli! |
Edited by - kingleoric on 08/11/2010 15:15:36 |
 |
|
sawitch
Advanced Member

Serbia
41096 Posts
Member since 17/11/2007 |
Posted - 08/11/2010 : 15:36:36
|
quote: Originally posted by globinjo
ja ga uzeo na crš-u...meni je ok,dapače,vrlo dobar...od 20-ak brojeva sta sam ih vidio na cršu-nije ostao ni jedan...sve planilo...
'ajde sad priznaj da si bio tup sto me uvek do sada nisi slusao... Jesam li ti rekao da je odlican..???  |
Patricia hic mea totus mundus est |
 |
|
kasper
Advanced Member

10924 Posts
Member since 04/11/2001 |
|
Mhejl
stripovi.com suradnik

Bosnia and Herzegovina
4066 Posts
Member since 26/04/2009 |
|
Bruce Springsteen
Advanced Member

5549 Posts
Member since 28/10/2008 |
Posted - 08/11/2010 : 20:49:32
|
quote: Originally posted by Mhejl
Peti broj, koji ide do pedeset i neke stranice - da li se priča završava? Inače, evo i ja naručih svoj primjerak...
Da priča se završava. |
 |
|
dveribad
Senior Member

Croatia
2502 Posts
Member since 18/07/2005 |
Posted - 09/11/2010 : 14:04:09
|
Veseli četvrtak je napravio odličan strip za čitatelje.Takva cijena i ovakvo izdanje su i više nego korektni.Onaj tko to isto štivo želi u perfektnom izdanju i u boji,može si kupovat knjige od Libellus-a. Ovo u boji je perfektno urađeno,ali ipak da je gotovo 10 puta skuplje,stvarno je pretjerano. Dobra strana konkretne ponude na tržištu je ta da svatko može izabrat što želi i kolike su mu financijske mogućnosti. Za sam strip i popularizaciju,svakako je daleko ispravniji projekt VČ.Istina,ne razbacuju se otrcanim forama o "ljubavi" naspram stripa,ali su "brutalno" jeftiniji. Momcima iz Libellus-a sve nabolje u daljnoj deračini,no nekako mi se čini da im je "ljubav" prema stripu preskupa ili ja to gledam sa krive strane?
Uglavnom,mijenjam prve tri knjige u Libellus izdanju za 10 komada prve knjige u izdanju VESELOG ČETVRTKA....sve ostalo su obična "naklapanja",istina je ponekad vrlo bolna i neugodna!  |
 |
|
teller
Advanced Member

Slovenia
19469 Posts
Member since 02/06/2008 |
Posted - 09/11/2010 : 14:35:19
|
hmmmmm...moglo bi se dabatirat na dugo i široko...jedno je strip za čitatelje a drugo za kolekcionare...meni strip koji izgleda ko cigla sa tankim providnim papirom nije kolekcionarski...a da je jeftin...ni to nije svima izgleda. |
CITAJTE TELLERA,... DA BI POSTALI BOLJI LJUDI! STRIP JUNAK KOJI UCI POŠTENJU I PRAVDI!
|
 |
|
Imrahil
Advanced Member

Serbia
13527 Posts
Member since 21/08/2005 |
|
_saruman_
New Member

Croatia
203 Posts
Member since 07/10/2009 |
Posted - 09/11/2010 : 15:11:20
|
Ono što mene kao kupca brine je činjenica da nema prostora za oba stripa na ovako skučenom tržištu i vrlo vjerojatno će se u dogledno vrijeme jedan od njih ugasiti. E sad, nisam u mogućnosti kupovati oba izdanja a nemam čarobnu kuglu da vidim koji će i kada propasti. Dosta nezgodna dilema. |
Edited by - _saruman_ on 09/11/2010 15:12:06 |
 |
|
dveribad
Senior Member

Croatia
2502 Posts
Member since 18/07/2005 |
Posted - 09/11/2010 : 15:12:22
|
quote: Originally posted by teller
hmmmmm...moglo bi se dabatirat na dugo i široko...jedno je strip za čitatelje a drugo za kolekcionare...meni strip koji izgleda ko cigla sa tankim providnim papirom nije kolekcionarski...a da je jeftin...ni to nije svima izgleda.
Pa nisam niti napisao da je jeftin.Samo sam konstatirao da je gotovo 10 puta jeftiniji i vrlo rado bih promjenio prve tri knjige od Libellusa za ovih 10. Pusti inače te kolekcionarske fraze.Te fore smo pušili u početku od izdavača.Neka nam daju što više stripa za što nižu cijenu,uz pristojnu izradu i kvalitet.Da li ćemo te stripove nakon čitanja ostavit ili bacit,to neka nam ostave na volju.Tvrde korice nisu nužne,naročito ako vrijede kao u Libellus varijanti.Mislim da većina strip publike nema ništa protiv mekih korica.Čak mi se čini da većina nema ništa niti protiv solidnog papira,solidnog uveza,solidne cijene,štampe,itd...Odjednom je sve postalo "kolekcionarsko". A što to ,na kraju krajeva,uopće znači?? Inače,samo ukoričavanje u tiskarama i knjigovežnicama košta oko 50 pfeninga za te tiraže od 500 komada.Vidi izdanja od Ludensa...tvrdokoričeni specijalci su za nekih 1-2 skuplji od mekokoričenih! ...jel moguće?
Mislim da je Veseli četvrtak pogodio u svemu kod ovog izdanja.Slično kao i sa onim dodatnim knjižicama uz svoja izdanja.Moje čestitke,a što se tiče ponekog lošeg otiska,ne bih pretjerano zamjerao jer se radi o proizvodu za široku publiku (slično kao i Ludens).Recimo da su to pravi izdavači. Pogledajte Taličnog od VČ.To strip održava na životu i širi publiku kroz generacije.Sve ostalo je obična deračina i ubijanje stripa kao medija.Ljudi si to ne mogu priuštit.Navest to koričenje kao "kolekcionarski" primjerci i napucat cijenu je fora iz vrtića koju samo popušili u nedostatku izdanja.Vrijeme će sve pokazat.
|
 |
|
teller
Advanced Member

Slovenia
19469 Posts
Member since 02/06/2008 |
Posted - 09/11/2010 : 15:56:59
|
tako je...vrijeme če pokazat...nešto je več pokazalo kad je Veseli u pitanju...da mu duge staze ne odgovaraju....redovni Tex tromjesečno a ovaj debeli dva godišnje?...izem ti takvog izdavača...pa dvaput godišnje kod nas cigan......pardon Romkinja porodi dijete...dveribad, tvoja netrpljivost Libellusa i osobne zamjerke tvoje poste postavljaju u sumljivo svijetlo...nisi nepristranski i kao takav neverodostojan da tvoje poste uzmemo za suvo zlato... kupujem i tog debelog Texa kod Bucha ali da bi zbog te debele c/b ptičice u letu izpustio iz kletke divnu aru? |
CITAJTE TELLERA,... DA BI POSTALI BOLJI LJUDI! STRIP JUNAK KOJI UCI POŠTENJU I PRAVDI!
|
 |
|
Imrahil
Advanced Member

Serbia
13527 Posts
Member since 21/08/2005 |
Posted - 09/11/2010 : 16:00:34
|
quote: Originally posted by teller ali da bi zbog te debele c/b ptičice u letu izpustio iz kletke divnu aru?
s jedne strane dve različite ptice, a ovamo isti strip  |
 |
|
Elderane84
Advanced Member

Bosnia and Herzegovina
3250 Posts
Member since 30/10/2008 |
Posted - 09/11/2010 : 16:08:55
|
Telleru, ovaj put si ti pristrasan. Itekako. Ovo izdanje je mnogo jeftinije od Libellus-a, a sve i da izdaju 2 godisnje, to je opet vise epizoda nego sto Libellus godisnje izda. Sa popustom od 30%, ovo izdanje je 1150 dinara, a to podijeli sa prosijekom od 100 strana po stripu, i dobijes da je jedan strip nekih 160 dinara ko VC, ili 1,5 eura. Daj, ne zezaj, to je i vise nego dobra cijena. Drugo, svima bi trebalo da je u interesu da se beskonacni serijali poput Teksa izdaju u sto vise stranica i sto brze, pa makar ponesto bilo i losije (npr. papir), nego da se do broja 500 dodje za nekih 70-80 godina, kada ce to slabo kome biti i bitno.
|
 |
|
tosha
Average Member

Bosnia and Herzegovina
961 Posts
Member since 31/10/2010 |
|
Topic  |
|