forum.stripovi.com
forum.stripovi.com
Home | Profile | Register | Active Topics | Active Polls | Aukcije | Private Messages | Members | Search | FAQ
Username:
Password:
Save Password
Forgot your Password?

All Forums
 Stripovi
 Bonelli
 Tex Willer u izdanju Veselog četvrtka
 New Topic New Poll New Poll
 Reply to Topic
Previous Page | Next Page
Author Previous Topic Topic Next Topic
Page: of 39

teller
Advanced Member

Slovenia
19469 Posts

Member since 02/06/2008

Posted - 09/11/2010 : 16:53:36  Show Profile Show Extended Profile  Send teller an AOL message  Send teller an ICQ Message  Send teller a Yahoo! Message  Reply with Quote
evo, da ne tamburam dalje, potpisujem tosav post....

nek samo Veseli gura dalje(mislim da bi trebali izdat bar 4 broja godišnje)tih debeljka
a Libellus za najzagriženije fanove izda isto bar 4-6 brojeva Libellus colorca Texa godišnje...

ja ču uzimat oba izdanja pa i ako neko izdanje obmane nešto mi ostaje....nadam se da če oba izdanja poživjeti
duže od mene, a kako ja planiram bar još 40 godina, za to vrijeme sve če bit izdano od Texa.

CITAJTE TELLERA,... DA BI POSTALI BOLJI LJUDI!
STRIP JUNAK KOJI UCI POŠTENJU I PRAVDI!
Go to Top of Page

Magico_Vento
Senior Member

Bosnia and Herzegovina
1181 Posts

Member since 10/01/2010

Posted - 09/11/2010 : 17:44:38  Show Profile Show Extended Profile  Send Magico_Vento a Private Message  Reply with Quote
quote:
Originally posted by dveribad

quote:
Originally posted by teller

hmmmmm...moglo bi se dabatirat na dugo i široko...jedno je strip za čitatelje a drugo za kolekcionare...meni strip koji izgleda ko cigla sa tankim providnim papirom nije kolekcionarski...a da je jeftin...ni to nije svima izgleda.

Pa nisam niti napisao da je jeftin.Samo sam konstatirao da je gotovo 10 puta jeftiniji i vrlo rado bih promjenio prve tri knjige od Libellusa za ovih 10.
Pusti inače te kolekcionarske fraze.Te fore smo pušili u početku od izdavača.Neka nam daju što više stripa za što nižu cijenu,uz pristojnu izradu i kvalitet.Da li ćemo te stripove nakon čitanja ostavit ili bacit,to neka nam ostave na volju.Tvrde korice nisu nužne,naročito ako vrijede kao u Libellus varijanti.Mislim da većina strip publike nema ništa protiv mekih korica.Čak mi se čini da većina nema ništa niti protiv solidnog papira,solidnog uveza,solidne cijene,štampe,itd...Odjednom je sve postalo "kolekcionarsko". A što to ,na kraju krajeva,uopće znači??
Inače,samo ukoričavanje u tiskarama i knjigovežnicama košta oko 50 pfeninga za te tiraže od 500 komada.Vidi izdanja od Ludensa...tvrdokoričeni specijalci su za nekih 1-2 skuplji od mekokoričenih!...jel moguće?

Mislim da je Veseli četvrtak pogodio u svemu kod ovog izdanja.Slično kao i sa onim dodatnim knjižicama uz svoja izdanja.Moje čestitke,a što se tiče ponekog lošeg otiska,ne bih pretjerano zamjerao jer se radi o proizvodu za široku publiku (slično kao i Ludens).Recimo da su to pravi izdavači.
Pogledajte Taličnog od VČ.To strip održava na životu i širi publiku kroz generacije.Sve ostalo je obična deračina i ubijanje stripa kao medija.Ljudi si to ne mogu priuštit.Navest to koričenje kao "kolekcionarski" primjerci i napucat cijenu je fora iz vrtića koju samo popušili u nedostatku izdanja.Vrijeme će sve pokazat.

Veliki potpis za ovo

Nemam potpis...
Go to Top of Page

cronos six
Advanced Member

Serbia
7968 Posts

Member since 09/09/2008

Posted - 09/11/2010 : 18:26:29  Show Profile Show Extended Profile  Send cronos six a Private Message  Reply with Quote
u potpunosti se slazem da je ovaj debeli tex lepo iznenadjenje!nemam nista protiv colorca,ali kako je to crtano pre 60god.kao crno-beli strip,nostalgija je presudna,a color mi nikad nije lego kod bonelijevih izdanja.cena je ok.
ostaje sumnja da li ce veseli,i koliko izgurati sa ovim pomalo naivnim pricama.
u svakom slucaju kupovao bih sve sto bude objavljeno na ovaj nacin,bio to tex,m.no,m.m ili nesto cetvrto.
Go to Top of Page

Sekta
Average Member

Bosnia and Herzegovina
769 Posts

Member since 26/11/2009

Posted - 09/11/2010 : 19:25:49  Show Profile Show Extended Profile  Send Sekta a Private Message  Reply with Quote
quote:
Originally posted by cronos six

u potpunosti se slazem da je ovaj debeli tex lepo iznenadjenje!nemam nista protiv colorca,ali kako je to crtano pre 60god.kao crno-beli strip,nostalgija je presudna,a color mi nikad nije lego kod bonelijevih izdanja.cena je ok.
ostaje sumnja da li ce veseli,i koliko izgurati sa ovim pomalo naivnim pricama.
u svakom slucaju kupovao bih sve sto bude objavljeno na ovaj nacin,bio to tex,m.no,m.m ili nesto cetvrto.

Potpuno se slažem.

???? ????? ???? 100, ??? ?? ?? ?????? ???
Go to Top of Page

lwood
Advanced Member

Colombia
47575 Posts

Member since 09/12/2005

Posted - 09/11/2010 : 21:25:51  Show Profile Show Extended Profile  Send lwood a Private Message  Reply with Quote
quote:
Originally posted by _saruman_

Ono što mene kao kupca brine je činjenica da nema prostora za oba stripa na ovako skučenom tržištu i vrlo vjerojatno će se u dogledno vrijeme jedan od njih ugasiti. E sad, nisam u mogućnosti kupovati oba izdanja a nemam čarobnu kuglu da vidim koji će i kada propasti. Dosta nezgodna dilema.

zašto? pa nisu to ista izdanja

ja ne kupujen ni jedno ni drugo samo Repubblica

You stared at the abyss, you'll never rest in peace
Go to Top of Page

darkwoodaxe
Senior Member

Croatia
1202 Posts

Member since 23/10/2006

Posted - 10/11/2010 : 09:39:36  Show Profile Show Extended Profile  Send darkwoodaxe a Private Message  Reply with Quote

unaprijed isprika svim ljubiteljima libellus i vč izdanja ovog texa. ovo je pročitana knjiga od 740 strana, tiskana u 500 primjeraka i košta 160 kuna. gladak hrbat, forma se ne gubi. možda su jabuke i kruške, možda nije moguće u današnjoj RH/S napraviti dostupan strip, a da nije suho zlato, komad hladetine ili naprosto zagor.

Till I Collapse
Go to Top of Page

_saruman_
New Member

Croatia
203 Posts

Member since 07/10/2009

Posted - 10/11/2010 : 09:42:44  Show Profile Show Extended Profile  Send _saruman_ a Private Message  Reply with Quote
quote:
Originally posted by lwood

quote:

Ono što mene kao kupca brine je činjenica da nema prostora za oba stripa na ovako skučenom tržištu i vrlo vjerojatno će se u dogledno vrijeme jedan od njih ugasiti. E sad, nisam u mogućnosti kupovati oba izdanja a nemam čarobnu kuglu da vidim koji će i kada propasti. Dosta nezgodna dilema.

Kako nisu ista? I jedan i drugi su Tex od prvog broja.Čak bi se mogli kod sljedećeg broja VC preklopiti a obzirom da se radi o većem broju stranica.

Edited by - _saruman_ on 10/11/2010 09:44:37
Go to Top of Page

kaius
Starting Member

42 Posts

Member since 20/01/2009

Posted - 10/11/2010 : 11:18:05  Show Profile Show Extended Profile  Send kaius a Private Message  Reply with Quote
u vezi svega ovoga,da jednom kažem nešto...
Tex u koloru...cijene....
imam tu br. 1 od repubblice,i br.1 od libelusa !
dosta njih forsiraju stim da cijena libelusa je dobra,da je kvaliteta itd.
ALI,,to bi mogao i razumijet,što se tiče onih koji kupuju za to stavit u vitrinu i tamo da stoji,i kupuju strip radi korica,koje su lijepe,tvrde,debele...ali za jednog,(ustvari mnogo njih) koji stripove vole čitat,i gledaju šta ima između tih korica,taj kolorac je preeeeeeskup!
oni kojima je u prvom redu čitanje,naravno da žele nešto jeftinije,što če si moć priuštit,i na što neče čekat pola godine da izađe,i prije če u penziju nego si uspiju skupit !
tex libelus,neka je,za neke koji vole korice,ali,i stim koricama je preskup,bar meni!
a moje zamjerke-ako ne gledamo uvod,što je mnogo kraći nego u repubblici,nema onih 7 stranica u kojima piše o nastanku Texa,.ovaj od libelusa ima jedno 43 stranice manje srtipa od onog od repubblice,
to je meni uvijek smetalo,ako već naprave kopijeu nečega,zašto ne naprave kao original! stranice su previše bijele (u republici su malo tamnije,),i to ostavlja drukčiji vizualni dojam kod boje,iz tih prvih epizoda!
i dok je od repubblice cijena oko 50 kn,libelus je preko 200.za manje stranica!
oni koji ga kupuju radi korica,neka,imaju svoj užitak pri tome,ali nije u redu da kritiziraju druga izdanja ako su manje kvalitetna,jer ima onih koji bi isto voljeli imat jednu kolekciju u boji,i to od 1 broja,koja bi bila dostupna večem broju kupaca,koji kupuju stripove jer ih vole više pročitat nego ih gledat na policama!
a zna se,kod nas je sve skuplje nego drugdje,od običnog sapuna do auta,pa tako i za stripove!
i potpuno se slažem da netko izda seriju po jeftinijoj cijeni,i neka je još spusti ako mogu ,neka bude izbor za sve,!!
zarade izdavačkih kuća,,ista stvar je kao i za sve ostalo,tu kod nas je došla nekakava moda,da bi svi htjeli zaradit na malu količinu,ali prava zarada je na masu!
neka bude jedno izdanje za kolekcionare , i jedno za sve ostale!
Go to Top of Page

teller
Advanced Member

Slovenia
19469 Posts

Member since 02/06/2008

Posted - 10/11/2010 : 11:26:21  Show Profile Show Extended Profile  Send teller an AOL message  Send teller an ICQ Message  Send teller a Yahoo! Message  Reply with Quote
svako se mora odlučiti sam za sebe,ništa u životu nije sigurno ali iz perspektive kolekcionara nekako mi sigurnije izgleda izdanje HC 500 komada od onog sa večom nakladom u SC...bar do sada je bio slučaj da ono što nije išlu u večim tiražima izdavači upakiraju u HC u nakladi 500.Libellus do sada nije ukinuo nijedno izdanje a sumljam da su sva rentabilna...
Veseli Četvrtak mi ne izgleda tako siguran,pogotovo poslje te zajeb...ancije sa tromjesečnim ritmom.
Nadam se da če vrijeme pokazat da možemo računat na oba izdavača pa budu kolekcionari i čitatelji zadovoljeni bilo kojom
verzijom izdanja našeg dragog Texa.

Go to Top of Page

kasper
Advanced Member

10924 Posts

Member since 04/11/2001

Posted - 10/11/2010 : 11:46:17  Show Profile Show Extended Profile  Send kasper a Private Message  Reply with Quote
Libellus donekle ima opravdanja za te prve brojeve, posto ima i drugu ediciju koja je dosta atraktivnija, koja je bolja, cesca. VC drugu ediciju prakticno i nema, ovo tromesecno ne racunam. Mislim da je VC jedini primer izdavaca Texa u svetu koji mnogo vise forsira te prve epizode. A da im je izdanje dobro, dobro je.
Go to Top of Page

dante
Senior Member

Croatia
2478 Posts

Member since 16/01/2008

Posted - 10/11/2010 : 12:32:33  Show Profile Show Extended Profile  Send dante a Private Message  Reply with Quote
quote:
Originally posted by kaius

Naklada, naklada, naklada....Ne znam kolika je naklada Repubblice ali 500 nije sigurno. Sa svime ostalim sto si napisao se mogu sloziti

These pretzels are making me thirsty...
Go to Top of Page

Markos
Webmaster

Croatia
29689 Posts

Member since 27/08/2001

Posted - 10/11/2010 : 13:07:19  Show Profile Show Extended Profile  Visit Markos's Homepage  Send Markos a Private Message  Reply with Quote
quote:
Originally posted by dante

quote:
Originally posted by kaius

Naklada, naklada, naklada....Ne znam kolika je naklada Repubblice ali 500 nije sigurno. Sa svime ostalim sto si napisao se mogu sloziti

Je, 500 polatisuća primjeraka:)

Trouble will find me
Go to Top of Page

teller
Advanced Member

Slovenia
19469 Posts

Member since 02/06/2008

Posted - 10/11/2010 : 13:16:06  Show Profile Show Extended Profile  Send teller an AOL message  Send teller an ICQ Message  Send teller a Yahoo! Message  Reply with Quote
500 polatisuća je po mojoj računici 250 000 naklade...
dobro smo prošli sa cijenom...moglo je i gore.

Go to Top of Page

dante
Senior Member

Croatia
2478 Posts

Member since 16/01/2008

Posted - 10/11/2010 : 13:44:42  Show Profile Show Extended Profile  Send dante a Private Message  Reply with Quote
Nebo-zemlja brojke...

These pretzels are making me thirsty...
Go to Top of Page

lwood
Advanced Member

Colombia
47575 Posts

Member since 09/12/2005

Posted - 10/11/2010 : 15:10:48  Show Profile Show Extended Profile  Send lwood a Private Message  Reply with Quote
quote:

quote:
Originally posted by lwood

quote:

Kako nisu ista? I jedan i drugi su Tex od prvog broja.Čak bi se mogli kod sljedećeg broja VC preklopiti a obzirom da se radi o većem broju stranica.

meni je golema razlika zbog boje. c/b Tex me ne zanima.

Go to Top of Page

djukak
Senior Member

2977 Posts

Member since 28/04/2005

Posted - 10/11/2010 : 15:32:01  Show Profile Show Extended Profile  Send djukak a Private Message  Reply with Quote
^Boneli stripovi jednostavno nisu predviđeni da budu u boji. c/b je format koji je najbolji, simple as that.

They have money for wars, but can't feed the poor!

Allow me to introduce first, Makaveli the Don.
Go to Top of Page

teller
Advanced Member

Slovenia
19469 Posts

Member since 02/06/2008

Posted - 10/11/2010 : 15:46:47  Show Profile Show Extended Profile  Send teller an AOL message  Send teller an ICQ Message  Send teller a Yahoo! Message  Reply with Quote
kako kome...meni je i najlošija boja bolja od c/b sivine,još kako naši tiskari odtiskaju i ta crno/bijela izdanja....
il su stranice crne ko vrag ili sive ko u magli...to da boja nije za Bonelli je zastarjelo mišljenje ljudi naviklih na
Dnevnikova izdanja...a kad je Dnevnik izbacio PROKLETO BLAGO u boji(original 200) svi u doživjeli orgazam na Zagora u boji...Bonelliju boja odgovara ko svim drugim izdanjima...ni manje ni više....samo što su u našem mozgu ostale c/B pasice,to je druga stvar...a klinci danas traže boju, fučka se njima za strip u B&w varijanti....još su Alan Fordovi
sa Bunkerovim crtežom izgledali u boji sijajno...ne sečam se da je netko prigovarao na kolor AF....stvar je u naviki više
nego u tome da nekome stripu boja ne odgovara...

Go to Top of Page

kaius
Starting Member

42 Posts

Member since 20/01/2009

Posted - 10/11/2010 : 17:50:36  Show Profile Show Extended Profile  Send kaius a Private Message  Reply with Quote
ma nije samo stvar u nakladi!
dobar dio te cijene ide na korice,jer,ako staviš blizu oba 1 broja,debljina je ista,ali je razlika u broju stranica za preko 50 !nije to ni malo!
Go to Top of Page

Lord Vader89
stripovi.com suradnik

France
9618 Posts

Member since 05/07/2007

Posted - 10/11/2010 : 18:25:18  Show Profile Show Extended Profile  Send Lord Vader89 a Private Message  Reply with Quote
quote:
Originally posted by teller....još su Alan Fordovi
sa Bunkerovim crtežom izgledali u boji sijajno...ne sečam se da je netko prigovarao na kolor AF....

mislim da Alan Ford sa Bunkerovim crtezom nije nikako izgledao

Potpis u dva reda, prema pravilniku:
Vader je, kao i uvek, u pravu. ; john connor ; 2022 A.D.
Go to Top of Page

Magico_Vento
Senior Member

Bosnia and Herzegovina
1181 Posts

Member since 10/01/2010

Posted - 10/11/2010 : 18:55:38  Show Profile Show Extended Profile  Send Magico_Vento a Private Message  Reply with Quote
quote:
Originally posted by Lord Vader89

quote:
Originally posted by teller....još su Alan Fordovi
sa Bunkerovim crtežom izgledali u boji sijajno...ne sečam se da je netko prigovarao na kolor AF....

mislim da Alan Ford sa Bunkerovim crtezom nije nikako izgledao

Nema sta Bunker se slomio crtezima

Nemam potpis...
Go to Top of Page

teller
Advanced Member

Slovenia
19469 Posts

Member since 02/06/2008

Posted - 10/11/2010 : 19:57:34  Show Profile Show Extended Profile  Send teller an AOL message  Send teller an ICQ Message  Send teller a Yahoo! Message  Reply with Quote
uh, Magnusov...baš ste se uhvatili tellerovog malog lapsusa...ipak je on stručnjak za Bonelli.

Go to Top of Page

Lord Vader89
stripovi.com suradnik

France
9618 Posts

Member since 05/07/2007

Posted - 10/11/2010 : 20:15:09  Show Profile Show Extended Profile  Send Lord Vader89 a Private Message  Reply with Quote
ipak smo na strip forumu, a ne na pijaci, ovakve stvari se ne smeju tolerisati!!!!!

Potpis u dva reda, prema pravilniku:
Vader je, kao i uvek, u pravu. ; john connor ; 2022 A.D.

Edited by - Lord Vader89 on 10/11/2010 20:20:15
Go to Top of Page

lwood
Advanced Member

Colombia
47575 Posts

Member since 09/12/2005

Posted - 10/11/2010 : 20:24:50  Show Profile Show Extended Profile  Send lwood a Private Message  Reply with Quote
quote:
Originally posted by djukak

^Boneli stripovi jednostavno nisu predviđeni da budu u boji. c/b je format koji je najbolji, simple as that.

tebi nisu,meni jesu. Tex u boji je neusporediv s c/b Texon

Go to Top of Page

dveribad
Senior Member

Croatia
2502 Posts

Member since 18/07/2005

Posted - 10/11/2010 : 22:51:06  Show Profile Show Extended Profile  Send dveribad a Private Message  Reply with Quote
quote:
Originally posted by teller

tako je...vrijeme če pokazat...nešto je več pokazalo kad je Veseli u pitanju...da mu duge staze ne odgovaraju....redovni Tex tromjesečno a ovaj debeli dva godišnje?...izem ti takvog izdavača...pa dvaput godišnje kod nas cigan......pardon Romkinja porodi dijete...dveribad, tvoja netrpljivost Libellusa i osobne zamjerke tvoje poste postavljaju u sumljivo
svijetlo...nisi nepristranski i kao takav neverodostojan da tvoje poste uzmemo za suvo zlato...
kupujem i tog debelog Texa kod Bucha ali da bi zbog te debele c/b ptičice u letu izpustio iz kletke divnu aru?

Teller-u,uz dužno poštovanje tebi i svima,nisam pristran,a nemam niti razloga.
Prije bi i na bilo kakav spomen skupoće ovdje nekoliko dežurnih kokoški napalo bilo koga tko je čisto normalno i ljudski napisao da su mu ti stripovi skupi.Realno i jesu.Čak preskupi.
Ponavljam se po stoti put.Protiv tih momaka zaista nemam ništa,ali tko su oni da bi zabranjivali i vršili pritisak na čitatelja ako bi se požalio da su im stripovi skupi.Meni realno jesu,ali to što si ih mogu kupit ne znači da ne mogu iznest svoje mišljenje.Ti "napucani" stripovi ubijaju taj medij jer si ih obični čitatelji ne mogu priuštit,a skupi su samo iz razloga da si ova dva lika dobro zarade.Vrijeme je pokazalo da se ti stripovi mogu štampat znatno jeftinije i sve što su navodili,počev od ljubavi,itd..bile su obične laži.Osobno im zamjeram hrpu loših i katastrofalnih postupaka.Laganje,kojeg ima na "vreće",deračinu i iskorištavanje nečijeg veselja i ljubavi naspram stripa.Stavimo u tvrde korice i napucamo cijene.VČ nam je zorno prikazao da to može ić znatno jeftinije.Osobno sam skloniji kiosk izdanjima i "običnim" strip formama,pa sam samo iznosio svoje mišljenje.
Bojkotiranje ostalih festivala jer "naš" mora bit najbolji je glupo,bahato i bezobrazno.Laži i opravdanja se uvijek vrte isključivo oko para.Aukcije služe za vlastitu promidžbu,no kada u tu promidžbu uvališ nečiju nesreću,to je bogohulno.Uz nespretnu i nefer prodaju,guranje dojučerašnjih prijatelja u stranu i gaženje svega samo da bi se uspjelo sigurno nije ljudski i za sve te postupke,polako,ali sigurno stiže zaslužena kazna.
Stripove spomenutih sam uredno kupovao u stripotekama,ali sam odustao i više neću.Mogu si ih priuštit,ako ničim,prodajom starih edicija,ali više neću.Kupnjom mislim da samo pomažem njihovu deračinu i bezobzirnost.Tko si može to priuštit,samo nek kupuje.Stripovi su im inače fenomenalno urađeni.Nema niti jedne greške.Redovito izlaze i kronološki su ispravni.Sve je to super i neka im je sa srećom,također i tebi jer si naveo da si ih možeš priuštit.Festival u Makarskoj je daleko najbolje organiziran uz prekrasno ozračje i ako nisi bio,svakako ga posjeti.To bih savjetovao svakome tko voli strip.Druga je stvar što su oni to preobrazli u posao sa vlastitom zaradom i deračinu u svakom pogledu.
Neka im je sa srećom.Da su na forumu napisali da će dvojica redara bit samo da ja ne mogu na humanitarnu aukciju,kako bi oni opet mogli doć do željenih crteža,mogli su to i napomenut na forumu.Uštedjeli bi na plaćanju dvojice gorila i te novce bi bilo bolje da su dali tom bolesnom djetetu.Ovako su samo potvrdili moje pisanje i ispoljili bolesni naum.Mogli su to najavit i ja ne bih dolazio.Zločasto i jadno,ali za njih je vjerojatno to veliki uspjeh.

Inače,ostalo mi je još nekoliko kompleta od pogrebnog poduzeća,pa ako netko želi te komplete mjenjat za druge stripove,neka mi se javi.
Tebi teller-u,ako si nešto propustio od navedenog poduzeća,javi-možemo mijenjat za stripove od "Veselog četvrtka" ili bilo što drugo.
Ne zamjeri,ali nemam ništa protiv nikoga,jedino što imam "veliku jezičinu" i obično napišem što treba,a i ono što ne treba."Svatko je kovač svoje sreće".
U svakom pogledu,kao čitatelj i kolekcionar stripa,uvijek ću se priklonit normalnijoj i jeftinijoj varijanti,a ona je u ovom slučaju-"Veseli četvrtak" sa svojim vrlo solidnim i gotovo 10 puta jeftinijim izdanjima.Inače,od bonellijevih izdanja,Tex mi je uvijek bio najdraži strip.Svaka čast Zagoru,ali Tex je oduvijek imao nekakvu specifičnu karizmu.Čak i danas,kao postariji magarac i žugetalo,volim pročitat te stripove.
Go to Top of Page

Zok
New Member

Bosnia and Herzegovina
121 Posts

Member since 02/10/2010

Posted - 11/11/2010 : 00:27:26  Show Profile Show Extended Profile  Send Zok a Private Message  Reply with Quote
Pravo zboris,Dveribade.Cinjenica je da se citanje stripova polako pretvara u sport za bogate jer sve je manje obicnih stripova,onih stripova koji su najzasluzniji za popularnost stripa na ovim prostorima, a sve je vise nekih skupih kolekcionarskih ili kako se vec zovu izdanja koji idu u par stotina primjeraka koje mogu da kupe samo odabrani.
Go to Top of Page
Page: of 39 Previous Topic Topic Next Topic  
Previous Page | Next Page
 New Topic New Poll New Poll
 Reply to Topic
Jump To:
forum.stripovi.com © 2000-2002 Snitz Communications Go To Top Of Page
This page was generated in 0.3 seconds. Snitz Forums 2000