Author |
Topic |
dupli
Senior Member
Croatia
1021 Posts
Member since 26/11/2009 |
Posted - 11/11/2010 : 10:05:35
|
Što su svi odustali od Radne akcije? Novo od sinoć.
Malo mi je Zagor renesansni. To je zato što sam gledao neku anatomiju za umjetnike. |
|
|
Lord Vader89
stripovi.com suradnik
France
9616 Posts
Member since 05/07/2007 |
Posted - 11/11/2010 : 11:09:55
|
jeste, ali je takodje i patuljast, ekstremiteti su mu dosta skraceni u odnosu na trup. |
Potpis u dva reda, prema pravilniku: Vader je, kao i uvek, u pravu. ; john connor ; 2022 A.D. |
Edited by - Lord Vader89 on 11/11/2010 11:10:24 |
|
|
nolo contendre
Junior Member
Serbia
411 Posts
Member since 18/06/2009 |
|
all_ba
Advanced Member
Bosnia and Herzegovina
4149 Posts
Member since 01/04/2008 |
Posted - 11/11/2010 : 21:25:42
|
@dupli, nažalost moram ti reći da su ti radovi sve lošiji i lošiji. Šta se dešava. Daj se malo skoncentriraj. Radije skini nešto sa predloška nego napamet raditi stvari koje su anatomski jako loše i više ide ka groteski nego ozbiljnom uradku. Nadam se da se nećeš naljutiti,nego izvuci pouku iz ove moje opservacije.:) |
C'est la vie... https://www.facebook.com/Revija-Bosona-455611547926400/timeline/
|
Edited by - all_ba on 11/11/2010 21:26:22 |
|
|
bagi
Advanced Member
Bosnia and Herzegovina
3840 Posts
Member since 29/12/2002 |
|
dupli
Senior Member
Croatia
1021 Posts
Posted - 12/11/2010 : 09:41:19
|
quote: Originally posted by all_ba
@dupli, nažalost moram ti reći da su ti radovi sve lošiji i lošiji.
Jel možeš biti malo konkretniji?
Šta se dešava. Daj se malo skoncentriraj.
Ne događa se ništa. I poprilično sam skoncentriran.
Radije skini nešto sa predloška nego napamet raditi stvari koje su anatomski jako loše i više ide ka groteski nego ozbiljnom uradku.
Jel možeš biti malo konkretniji?
Nadam se da se nećeš naljutiti,nego izvuci pouku iz ove moje opservacije.:)
Ne ljutim se ja. Nemoj se ni ti ljutiti kad ti kažem da ne kužim kakvu pouku bi trebao izvuči iz tvog komentara. Tvrdnje su ti općenite, a od toga ima malo koristi. Možeš li mi konkretno napisati što je anatomski JAKO loše i zašto ti djeluje groteskno? Hvala unaprijed na odgovoru.
@bagi - |
|
|
all_ba
Advanced Member
Bosnia and Herzegovina
4149 Posts
Posted - 12/11/2010 : 10:09:08
|
quote: Originally posted by dupli
Odlučio sam se za akvarel u prelaznom periodu. Kopiranje preko prozora je bila idealna prilika da se stvar popravi. No, kad sam maknuo sve stvari s kojima nisam bio baš zadovoljan nije ostalo ništa. Istina je da je Laokont ustvari loš predložak za Zagora. Tip je luzer i kip ga prikazuje baš u trenutku kad je konačno dotučen. Zaključio sam da je najbolje krenuti iz početka ali se nisam mogao potpuno osloboditi Laokonta. Verzija od sinoć koja je do pasa malo marvelovska, a od pasa nadolje ferrijevska.
S ovim nisam bio zadovoljan rano jutros. Nije to to. Previše pozerski, previše glumatanja.
I konačno, brzinska skica od pola sata napravljena između šest i pol sedam jutros. Čini mi se da sam tek sad na dobrom putu.
Svi ovi crteži su po mom mišljenju ispod tvog nivoa, i po meni su poprilično loši. Zagor ovako gologuz zaista izgleda groteskno. Da nije tako ne bi mu (naknadno) Bagi nacrtao "koku".:) Ako ti ne možeš primjetiti da su ti figure anatomski nepravilno nacrtane kako te ja mogu u suprotno ubijediti. Možda bi Bane ovdje imao posla.:) |
C'est la vie... https://www.facebook.com/Revija-Bosona-455611547926400/timeline/
|
Edited by - all_ba on 12/11/2010 10:29:22 |
|
|
dupli
Senior Member
Croatia
1021 Posts
Posted - 12/11/2010 : 10:56:52
|
Verzija od sinoć koja je do pasa malo marvelovska, a od pasa nadolje ferrijevska.
S ovim nisam bio zadovoljan rano jutros. Nije to to. Previše pozerski, previše glumatanja.
I konačno, brzinska skica od pola sata napravljena između šest i pol sedam jutros. Čini mi se da sam tek sad na dobrom putu.
Svi ovi crteži su po mom mišljenju ispod tvog nivoa, i po meni su poprilično loši. Zagor ovako gologuz zaista izgleda groteskno. Ako ti ne možeš primjetiti da su ti figure anatomski nepravilno nacrtane kako te ja mogu u suprotno ubijediti. Možda bi Bane ovdje imao posla.:)
A na to si mislio. Prvi crtež je bullshit. Što se to nije dalo skužiti iz mog vlastitog komentara?
Drugi crtež je i cat claw popljuvao. Nisam imao namjeru objašnjavati i ne volim se pravdati al nek bude. Problem s onim prvim crtežom koji je Rico bojao je taj što baš ne ostavlja dobar dojam da je Zagor ustvari odignut od zemlje. Efekt bi bio bolji kad bi trbuh bio izbačen naprijed kao Zagor se trga da se oslobodi. No kako onda napraviti biljku. Zagoru treba čvrsto uporište da se batrga. Pokušavao sam nešto na ovom prvom crtežu gore ali neznam kako izvesti da je biljka odigla Zagora i da se ovaj izvija, a da to djeluje uvjerljivo iz ptičje perspektive. Problem je što izdanci djeluju slabašno i u stvari bi Zagor trebao visiti na njima što bi onda trebalo crtati da izdanci prvo dolaze do nas, a onda se vračaju na Zagora. Skroz bezveze. Zaključak je onda: Bolje da Zagor već leži na biljci jer ga je ova već oborila i onda se ima od čega odgurivati. To je bila ideja kod ove druge slike. Tu je Zagor u polusjedećem-poluležećem položaju. Kasnije sam skužio da su svi pomislili da Zagor na toj slici stoji. Moja greška. E sad, drama i nije neka kad ti iz tog položaja zamahuješ. Osim toga Zagor djeluje poraženo. Zato sam ga u sljedećoj iteraciji nacrtao u poluklečećem položaju. Kao sad se istrgao. No opet je problem što se ne kuži da li Zagor tek pada ili se diže i oslobađa. Najlakši načim da se skuži da se Zagor u stvari diže je da ga zatrpam biljkom i on se kao izvlači iz nje. To je ona četvrta skica s lošim nogama. No, to je opet imalo premalo dinamike. Konačno ide skica u polučučnju gdje se Zagorova inicijativa naglašava s tim da je skoro otrgnuo trak koji mu ide oko vrata. No polučučanj smanjuje dinamiku zamaha desnom rukom pa sad tu slijede još neke izmjene.
Možda bi bilo bolje da nisam postao sve te pokušaje. U stvari sam htio vidjeti komentare kako drugim ljudima sve to djeluje. No, izgleda da su se ljudi umorili od Radne akcije. Šteta. |
|
|
kriticni
New Member
Serbia
279 Posts
Member since 04/12/2009 |
Posted - 12/11/2010 : 12:08:06
|
quote: Originally posted by dupli Možda bi bilo bolje da nisam postao sve te pokušaje. U stvari sam htio vidjeti komentare kako drugim ljudima sve to djeluje. No, izgleda da su se ljudi umorili od Radne akcije. Šteta.
Dabl, ne kenjaj i ne obaziri se puno na pisanja nego radi. Nemam vremena da se uhvatim u kostac s tobom i Ricom, i Bagijem naravno...na putu sam non stop. Al kad dodje period od Bozica do Bozica najebali ste ;))) |
www.deviantart.com/kriticni |
|
|
Rico
Advanced Member
Croatia
3955 Posts
Member since 12/10/2004 |
Posted - 12/11/2010 : 12:54:26
|
Što su svi odustali od Radne akcije? Novo od sinoć.
Malo mi je Zagor renesansni. To je zato što sam gledao neku anatomiju za umjetnike.
Meni je ona "naša" uvjerljivo najefektnija uz problem "odignutosti od zemlje sto si već i sam napomenuo, ali da zagor barem ima onako detaljnu i studioznu naslovnicu to bi bilo nešto. Ova quotana mi je isto s potencijalom, pa ne kužim zasto se ljudi s njom sprdaju..... i to bez ikakvih argumenata, savjeta i sl. Naravno u tusu se to sve doradi, a u boji se ozivi i napravi prostorno logičnom. Meni se svidja kako razmisljas i dajes sam sebi probleme koje pokusavas rijesiti... a tako se uči. |
https://www.instagram.com/ricomambo_tees/ https://www.facebook.com/brankoricovdesign |
|
|
cat claw
Advanced Member
5843 Posts
Member since 06/10/2007 |
Posted - 12/11/2010 : 15:32:07
|
Vidi se da vam slobodne teme ne pasu. E, pa, posto je dosta zezanja i odmorili ste se od raspusta, evo jednog pravog zadatka:
Zvonimir Golob Mačka i clip za ilustraciju http://www.youtube.com/watch?v=bzopM0uVNGM
U gradu, nije važno ime, u praznoj sobi, kaže priča, i usred ljeta, usred zime, ja vidim tužnoga mladića.
On živi sam i ko zanesen u svom svijetu od papira, a vani sunce, kiša, jesen, a vani vergl nešto svira.
No jednog dana šum kraj vrata, to netko neznan ući želi u njegov život, poput tâta, da njegovu samoću dijeli.
A vani zima, vani sniježi, i pored praga mačka leži, on pruža ruke, kô da sanja, a vani zora – svjetlost danja.
No, u tom času, u tom trenu pred sobom vidje nagu ženu, i on joj reče: budi moja, a ona kaže: ja sam tvoja.
I sve što ima mladić skupi i stavi trgovcu na vagu, da prstenje od zlata kupi i haljinu za svoju dragu.
Da, zlato želi, al' ne haje za skromnu halju što joj daje, i tužni mladić svako veče u novu krađu opet kreće.
Jer, on je želi, on je ljubi, i volio bi da je mazi, a zna da svoju ljubav gubi bez darova i ruku praznih.
I riješi sada, još ove noći, u zadnju krađu on će poći, i u zoru se mladić vrati da strašnim novcem ljubav plati.
I donese joj dragi kamen u svijetu najveći od sviju, u kom se, kao jedan plamen, sve vatre ovog svijeta kriju.
I vidje – žena ruke pruža i ljubi kamen kao muža, i kao što njega nikad nije uz tijelo hladan kamen grije.
I dok se njemu lice grči u sobu uđe miš i trči, i kao mačka skoči žena, na plen se baci istog trena.
I stiže ga, a njeni zubi već traže meso koje peče, i ženi koju mladić ljubi sa kuta usne krv poteče.
U strahu mladić oči sklopi – te strašne slike neka odu, on vidje lađu što se topi, i svoju ljubav na tom brodu.
A kada opet nađe snage on digne vjeđe – žene nema, i tada mjesto svoje drage on vidje mačku kako drijema.
Kroz prozor uđe svjetlost danja, on pruža ruke, kô da sanja, sad opet samo mačku ima, a vani studen, snijeg i zima. |
|
|
wolland
New Member
Bosnia and Herzegovina
206 Posts
Member since 18/12/2009 |
Posted - 12/11/2010 : 17:28:53
|
quote: Originally posted by cat claw
Vidi se da vam slobodne teme ne pasu. E, pa, posto je dosta zezanja i odmorili ste se od raspusta, evo jednog pravog zadatka:
Zvonimir Golob Mačka i clip za ilustraciju http://www.youtube.com/watch?v=bzopM0uVNGM
U gradu, nije važno ime, u praznoj sobi, kaže priča, i usred ljeta, usred zime, ja vidim tužnoga mladića.
U odlicnoj izvedbi Ibrice Jusica.
On živi sam i ko zanesen u svom svijetu od papira, a vani sunce, kiša, jesen, a vani vergl nešto svira.
No jednog dana šum kraj vrata, to netko neznan ući želi u njegov život, poput tâta, da njegovu samoću dijeli.
A vani zima, vani sniježi, i pored praga mačka leži, on pruža ruke, kô da sanja, a vani zora – svjetlost danja.
No, u tom času, u tom trenu pred sobom vidje nagu ženu, i on joj reče: budi moja, a ona kaže: ja sam tvoja.
I sve što ima mladić skupi i stavi trgovcu na vagu, da prstenje od zlata kupi i haljinu za svoju dragu.
Da, zlato želi, al' ne haje za skromnu halju što joj daje, i tužni mladić svako veče u novu krađu opet kreće.
Jer, on je želi, on je ljubi, i volio bi da je mazi, a zna da svoju ljubav gubi bez darova i ruku praznih.
I riješi sada, još ove noći, u zadnju krađu on će poći, i u zoru se mladić vrati da strašnim novcem ljubav plati.
I donese joj dragi kamen u svijetu najveći od sviju, u kom se, kao jedan plamen, sve vatre ovog svijeta kriju.
I vidje – žena ruke pruža i ljubi kamen kao muža, i kao što njega nikad nije uz tijelo hladan kamen grije.
I dok se njemu lice grči u sobu uđe miš i trči, i kao mačka skoči žena, na plen se baci istog trena.
I stiže ga, a njeni zubi već traže meso koje peče, i ženi koju mladić ljubi sa kuta usne krv poteče.
U strahu mladić oči sklopi – te strašne slike neka odu, on vidje lađu što se topi, i svoju ljubav na tom brodu.
A kada opet nađe snage on digne vjeđe – žene nema, i tada mjesto svoje drage on vidje mačku kako drijema.
Kroz prozor uđe svjetlost danja, on pruža ruke, kô da sanja, sad opet samo mačku ima, a vani studen, snijeg i zima.
U odlicnoj izvedbi Ibrice Jusica. |
Edited by - wolland on 12/11/2010 17:29:53 |
|
|
all_ba
Advanced Member
Bosnia and Herzegovina
4149 Posts
|
wolland
New Member
Bosnia and Herzegovina
206 Posts
Member since 18/12/2009 |
Posted - 12/11/2010 : 21:55:51
|
Jos kao klincu mi se ova pjesma urezala u pamcenje svojom atmosfericnoscu i snagom vizuelnih predstava koje nosi. Odlican predlozak za ilustraciju. |
|
|
all_ba
Advanced Member
Bosnia and Herzegovina
4149 Posts
|
dupli
Senior Member
Croatia
1021 Posts
|
Lord Vader89
stripovi.com suradnik
France
9616 Posts
Member since 05/07/2007 |
Posted - 16/11/2010 : 11:59:27
|
evo, ovaj rad je po meni stvarno sjajan
samo, desna gruda mi je malko nelogicna, mozda se varam |
Potpis u dva reda, prema pravilniku: Vader je, kao i uvek, u pravu. ; john connor ; 2022 A.D. |
|
|
cat claw
Advanced Member
5843 Posts
Posted - 16/11/2010 : 15:00:18
|
I ja sam vrlo zadovoljan. Vidi se da si ulozio trud i na razmisljanje i na realizaciju. Brada ti je, a sa njom i usne, malo pobegla u levo. Ako je jos malo i smanjis, bice OK. Desni grud je zaista diskutabilan. Fali mi malo satanskog u njenoj faci. Ako joj malo popravis oci da budu vise mackaste, dojam ce biti upecatljiviji, Prsti su joj predugacki. Mozda da se poigras i da joj das i mali gest nevinasca...?
|
|
|
cat claw
Advanced Member
5843 Posts
Posted - 16/11/2010 : 15:06:47
|
Zaboravih da dam i preporuku uz zadatak. Dakle, preslusajte Ibricu pazljivo, i nacrtajte onu scenu gde ste se najvise najezili!.... |
|
|
masni
Senior Member
Serbia
2240 Posts
Member since 03/07/2008 |
Posted - 16/11/2010 : 21:18:47
|
medi grudi nisu disutabilne, ove su prave domace koje su se obesile |
Zelim Lone Vulf-a meke korice. Pristupacna cena kao ,blek i mark ludens |
|
|
dupli
Senior Member
Croatia
1021 Posts
Posted - 17/11/2010 : 11:11:29
|
Hvala na komentarima. Evo poboljšane verzije.
No, ova nova poza je otvorila mogućnost da se doda jedan detalj koji je originalno nedostajao (jer ga nisam znao ubaciti, a da ne djeluje vulgarno).
Doduše, ni sad nije baš najbolje jer sam krv natrackao u Paintu |
|
|
cat claw
Advanced Member
5843 Posts
Posted - 17/11/2010 : 11:44:10
|
Dobro je. Sada mozemo malo da zakeramo, sto ce reci, detalji o kojima cemo pricati nisu losi, ali bi mogli biti bolji. Debljina linije na kosi je maltene ista kao i na ruci, Trebalo bi da je bitno tanja. Paralelnost rike i antene bas iritira. Prilicno nesrecan spoj njene leve ruke i njegovih ledja. Bela pozadina suvise obicna , bez atmosfere. Miki Maus nalepljen? Jako mi se svidja tvoj smisao za detalje, narocito ona vaga na solji.
|
|
|
dupli
Senior Member
Croatia
1021 Posts
Posted - 17/11/2010 : 12:41:31
|
quote: Originally posted by cat claw
Dobro je. Sada mozemo malo da zakeramo, sto ce reci, detalji o kojima cemo pricati nisu losi, ali bi mogli biti bolji.
Zato se i ide u školu tj. radnu akciju
quote:
Debljina linije na kosi je maltene ista kao i na ruci, Trebalo bi da je bitno tanja.
Ok.
quote:
Paralelnost rike i antene bas iritira.
Da. To je i meni bolo oči. Radio sam ubacio naknadno. Kako je logično da je antena naslonjena u kut mogao sam je napraviti dužu što je još gore jer ide preblizu ženi, a da sam je napravio kraću bila bi prekratka. Na kraju sam ostavio onako. U ovoj zacrnjenoj verziji ne izgleda tako strašno.
quote:
Prilicno nesrecan spoj njene leve ruke i njegovih ledja.
Da,nije dobro.
quote:
Bela pozadina suvise obicna , bez atmosfere.
Slažem se, crna verzija je bolja.
quote:
Miki Maus nalepljen?
Da. Onaj pomak na lijevom uhu nije pomogao da se popravi dojam?
quote:
Jako mi se svidja tvoj smisao za detalje, narocito ona vaga na solji.
Hvala. |
|
|
all_ba
Advanced Member
Bosnia and Herzegovina
4149 Posts
|
Lundvalnaden
Starting Member
89 Posts
Member since 18/04/2010 |
Posted - 25/11/2010 : 15:32:14
|
pozdrav ljudi, nije me bilo sto godina i nist nisam napredovao u tom periodu :) faks, posao cijele dane, uzas, ne mogu vise, nisu pare vrijedne tolikog izgubljenog vremena. evo tek sam jucer uzeo tablu ponovno u ruke, i jako lose ide :D probat cu se ukljuciti u temu. btw jel postoji dio na forumu za savjete / radove crtanih filmova? dakle od tehnike, aplikacija itd itd? |
|
|
Topic |
|
|
|