forum.stripovi.com
forum.stripovi.com
Home | Profile | Register | Active Topics | Active Polls | Aukcije | Private Messages | Members | Search | FAQ
Username:
Password:
Save Password
Forgot your Password?

All Forums
 Stripovi
 Autorski izlog
 Radna akcija - plakat za mcn-a
 New Topic New Poll New Poll
 Reply to Topic
Previous Page | Next Page
Author Previous Topic Topic Next Topic
Page: of 77

dupli
Senior Member

Croatia
1021 Posts

Member since 26/11/2009

Posted - 11/11/2010 : 10:05:35  Show Profile Show Extended Profile  Send dupli a Private Message  Reply with Quote
Što su svi odustali od Radne akcije?
Novo od sinoć.

Malo mi je Zagor renesansni. To je zato što sam gledao neku anatomiju za umjetnike.
Go to Top of Page

Lord Vader89
stripovi.com suradnik

France
9616 Posts

Member since 05/07/2007

Posted - 11/11/2010 : 11:09:55  Show Profile Show Extended Profile  Send Lord Vader89 a Private Message  Reply with Quote
jeste, ali je takodje i patuljast, ekstremiteti su mu dosta skraceni u odnosu na trup.

Potpis u dva reda, prema pravilniku:
Vader je, kao i uvek, u pravu. ; john connor ; 2022 A.D.

Edited by - Lord Vader89 on 11/11/2010 11:10:24
Go to Top of Page

nolo contendre
Junior Member

Serbia
411 Posts

Member since 18/06/2009

Posted - 11/11/2010 : 14:56:18  Show Profile Show Extended Profile  Send nolo contendre a Private Message  Reply with Quote
I nema šešir.
Go to Top of Page

all_ba
Advanced Member

Bosnia and Herzegovina
4149 Posts

Member since 01/04/2008

Posted - 11/11/2010 : 21:25:42  Show Profile Show Extended Profile  Visit all_ba's Homepage  Send all_ba a Private Message  Reply with Quote
@dupli, nažalost moram ti reći da su ti radovi sve lošiji i lošiji. Šta se dešava. Daj se malo skoncentriraj. Radije skini nešto sa predloška nego napamet raditi stvari koje su anatomski jako loše i više ide ka groteski nego ozbiljnom uradku. Nadam se da se nećeš naljutiti,nego izvuci pouku iz ove moje opservacije.:)

C'est la vie...
https://www.facebook.com/Revija-Bosona-455611547926400/timeline/

Edited by - all_ba on 11/11/2010 21:26:22
Go to Top of Page

bagi
Advanced Member

Bosnia and Herzegovina
3840 Posts

Member since 29/12/2002

Posted - 11/11/2010 : 22:45:18  Show Profile Show Extended Profile  Send bagi a Yahoo! Message  Send bagi a Private Message  Reply with Quote
Ne odoljeh dodati jedan detaljčić,sorry dupli...

[URL=http://img152.imageshack.us/i/spucyt2.jpg/][/URL]

Wtf?
Go to Top of Page

dupli
Senior Member

Croatia
1021 Posts

Member since 26/11/2009

Posted - 12/11/2010 : 09:41:19  Show Profile Show Extended Profile  Send dupli a Private Message  Reply with Quote
quote:
Originally posted by all_ba

@dupli, nažalost moram ti reći da su ti radovi sve lošiji i lošiji.

Jel možeš biti malo konkretniji?

quote:

Šta se dešava. Daj se malo skoncentriraj.

Ne događa se ništa. I poprilično sam skoncentriran.

quote:

Radije skini nešto sa predloška nego napamet raditi stvari koje su anatomski jako loše i više ide ka groteski nego ozbiljnom uradku.

Jel možeš biti malo konkretniji?

quote:

Nadam se da se nećeš naljutiti,nego izvuci pouku iz ove moje opservacije.:)

Ne ljutim se ja. Nemoj se ni ti ljutiti kad ti kažem da ne kužim kakvu pouku bi trebao izvuči iz tvog komentara. Tvrdnje su ti općenite, a od toga ima malo koristi. Možeš li mi konkretno napisati što je anatomski JAKO loše i zašto ti djeluje groteskno?
Hvala unaprijed na odgovoru.

@bagi -
Go to Top of Page

all_ba
Advanced Member

Bosnia and Herzegovina
4149 Posts

Member since 01/04/2008

Posted - 12/11/2010 : 10:09:08  Show Profile Show Extended Profile  Visit all_ba's Homepage  Send all_ba a Private Message  Reply with Quote
quote:
Originally posted by dupli

Odlučio sam se za akvarel u prelaznom periodu. Kopiranje preko prozora je bila idealna prilika da se stvar popravi. No, kad sam maknuo sve stvari s kojima nisam bio baš zadovoljan nije ostalo ništa. Istina je da je Laokont ustvari loš predložak za Zagora. Tip je luzer i kip ga prikazuje baš u trenutku kad je konačno dotučen. Zaključio sam da je najbolje krenuti iz početka ali se nisam mogao potpuno osloboditi Laokonta.
Verzija od sinoć koja je do pasa malo marvelovska, a od pasa nadolje ferrijevska.

S ovim nisam bio zadovoljan rano jutros. Nije to to. Previše pozerski, previše glumatanja.

I konačno, brzinska skica od pola sata napravljena između šest i pol sedam jutros. Čini mi se da sam tek sad na dobrom putu.

Svi ovi crteži su po mom mišljenju ispod tvog nivoa, i po meni su poprilično loši. Zagor ovako gologuz zaista izgleda groteskno. Da nije tako ne bi mu (naknadno) Bagi nacrtao "koku".:)
Ako ti ne možeš primjetiti da su ti figure anatomski nepravilno nacrtane kako te ja mogu u suprotno ubijediti. Možda bi Bane ovdje imao posla.:)

C'est la vie...

Edited by - all_ba on 12/11/2010 10:29:22
Go to Top of Page

dupli
Senior Member

Croatia
1021 Posts

Member since 26/11/2009

Posted - 12/11/2010 : 10:56:52  Show Profile Show Extended Profile  Send dupli a Private Message  Reply with Quote
quote:

quote:

Verzija od sinoć koja je do pasa malo marvelovska, a od pasa nadolje ferrijevska.

S ovim nisam bio zadovoljan rano jutros. Nije to to. Previše pozerski, previše glumatanja.

I konačno, brzinska skica od pola sata napravljena između šest i pol sedam jutros. Čini mi se da sam tek sad na dobrom putu.

Svi ovi crteži su po mom mišljenju ispod tvog nivoa, i po meni su poprilično loši. Zagor ovako gologuz zaista izgleda groteskno.
Ako ti ne možeš primjetiti da su ti figure anatomski nepravilno nacrtane kako te ja mogu u suprotno ubijediti. Možda bi Bane ovdje imao posla.:)

A na to si mislio. Prvi crtež je bullshit. Što se to nije dalo skužiti iz mog vlastitog komentara?

Drugi crtež je i cat claw popljuvao. Nisam imao namjeru objašnjavati i ne volim se pravdati al nek bude. Problem s onim prvim crtežom koji je Rico bojao je taj što baš ne ostavlja dobar dojam da je Zagor ustvari odignut od zemlje. Efekt bi bio bolji kad bi trbuh bio izbačen naprijed kao Zagor se trga da se oslobodi. No kako onda napraviti biljku. Zagoru treba čvrsto uporište da se batrga. Pokušavao sam nešto na ovom prvom crtežu gore ali neznam kako izvesti da je biljka odigla Zagora i da se ovaj izvija, a da to djeluje uvjerljivo iz ptičje perspektive. Problem je što izdanci djeluju slabašno i u stvari bi Zagor trebao visiti na njima što bi onda trebalo crtati da izdanci prvo dolaze do nas, a onda se vračaju na Zagora. Skroz bezveze. Zaključak je onda: Bolje da Zagor već leži na biljci jer ga je ova već oborila i onda se ima od čega odgurivati. To je bila ideja kod ove druge slike. Tu je Zagor u polusjedećem-poluležećem položaju. Kasnije sam skužio da su svi pomislili da Zagor na toj slici stoji. Moja greška. E sad, drama i nije neka kad ti iz tog položaja zamahuješ. Osim toga Zagor djeluje poraženo. Zato sam ga u sljedećoj iteraciji nacrtao u poluklečećem položaju. Kao sad se istrgao. No opet je problem što se ne kuži da li Zagor tek pada ili se diže i oslobađa. Najlakši načim da se skuži da se Zagor u stvari diže je da ga zatrpam biljkom i on se kao izvlači iz nje. To je ona četvrta skica s lošim nogama. No, to je opet imalo premalo dinamike. Konačno ide skica u polučučnju gdje se Zagorova inicijativa naglašava s tim da je skoro otrgnuo trak koji mu ide oko vrata. No polučučanj smanjuje dinamiku zamaha desnom rukom pa sad tu slijede još neke izmjene.

Možda bi bilo bolje da nisam postao sve te pokušaje. U stvari sam htio vidjeti komentare kako drugim ljudima sve to djeluje. No, izgleda da su se ljudi umorili od Radne akcije. Šteta.
Go to Top of Page

kriticni
New Member

Serbia
279 Posts

Member since 04/12/2009

Posted - 12/11/2010 : 12:08:06  Show Profile Show Extended Profile  Send kriticni a Private Message  Reply with Quote
quote:
Možda bi bilo bolje da nisam postao sve te pokušaje. U stvari sam htio vidjeti komentare kako drugim ljudima sve to djeluje. No, izgleda da su se ljudi umorili od Radne akcije. Šteta.

Dabl, ne kenjaj i ne obaziri se puno na pisanja nego radi. Nemam vremena da se uhvatim u kostac s tobom i Ricom, i Bagijem naravno...na putu sam non stop. Al kad dodje period od Bozica do Bozica najebali ste ;)))

www.deviantart.com/kriticni
Go to Top of Page

Rico
Advanced Member

Croatia
3955 Posts

Member since 12/10/2004

Posted - 12/11/2010 : 12:54:26  Show Profile Show Extended Profile  Visit Rico's Homepage  Send Rico a Private Message  Reply with Quote
quote:

Što su svi odustali od Radne akcije?
Novo od sinoć.

Malo mi je Zagor renesansni. To je zato što sam gledao neku anatomiju za umjetnike.

Meni je ona "naša" uvjerljivo najefektnija uz problem "odignutosti od zemlje sto si već i sam napomenuo, ali da zagor barem ima onako detaljnu i studioznu naslovnicu to bi bilo nešto.
Ova quotana mi je isto s potencijalom, pa ne kužim zasto se ljudi s njom sprdaju..... i to bez ikakvih argumenata, savjeta i sl. Naravno u tusu se to sve doradi, a u boji se ozivi i napravi prostorno logičnom. Meni se svidja kako razmisljas i dajes sam sebi probleme koje pokusavas rijesiti... a tako se uči.

https://www.instagram.com/ricomambo_tees/ https://www.facebook.com/brankoricovdesign
Go to Top of Page

cat claw
Advanced Member

5843 Posts

Member since 06/10/2007

Posted - 12/11/2010 : 15:32:07  Show Profile Show Extended Profile  Send cat claw a Private Message  Reply with Quote
Vidi se da vam slobodne teme ne pasu. E, pa, posto je dosta zezanja i odmorili ste se od raspusta, evo jednog pravog zadatka:

Zvonimir Golob
Mačka
i clip za ilustraciju http://www.youtube.com/watch?v=bzopM0uVNGM

U gradu, nije važno ime,
u praznoj sobi, kaže priča,
i usred ljeta, usred zime,
ja vidim tužnoga mladića.

On živi sam i ko zanesen
u svom svijetu od papira,
a vani sunce, kiša, jesen,
a vani vergl nešto svira.

No jednog dana šum kraj vrata,
to netko neznan ući želi
u njegov život, poput tâta,
da njegovu samoću dijeli.

A vani zima, vani sniježi,
i pored praga mačka leži,
on pruža ruke, kô da sanja,
a vani zora – svjetlost danja.

No, u tom času, u tom trenu
pred sobom vidje nagu ženu,
i on joj reče: budi moja,
a ona kaže: ja sam tvoja.

I sve što ima mladić skupi
i stavi trgovcu na vagu,
da prstenje od zlata kupi
i haljinu za svoju dragu.

Da, zlato želi, al' ne haje
za skromnu halju što joj daje,
i tužni mladić svako veče
u novu krađu opet kreće.

Jer, on je želi, on je ljubi,
i volio bi da je mazi,
a zna da svoju ljubav gubi
bez darova i ruku praznih.

I riješi sada, još ove noći,
u zadnju krađu on će poći,
i u zoru se mladić vrati
da strašnim novcem ljubav plati.

I donese joj dragi kamen
u svijetu najveći od sviju,
u kom se, kao jedan plamen,
sve vatre ovog svijeta kriju.

I vidje – žena ruke pruža
i ljubi kamen kao muža,
i kao što njega nikad nije
uz tijelo hladan kamen grije.

I dok se njemu lice grči
u sobu uđe miš i trči,
i kao mačka skoči žena,
na plen se baci istog trena.

I stiže ga, a njeni zubi
već traže meso koje peče,
i ženi koju mladić ljubi
sa kuta usne krv poteče.

U strahu mladić oči sklopi –
te strašne slike neka odu,
on vidje lađu što se topi,
i svoju ljubav na tom brodu.

A kada opet nađe snage
on digne vjeđe – žene nema,
i tada mjesto svoje drage
on vidje mačku kako drijema.

Kroz prozor uđe svjetlost danja,
sad opet samo mačku ima,
a vani studen, snijeg i zima.
Go to Top of Page

wolland
New Member

Bosnia and Herzegovina
206 Posts

Member since 18/12/2009

Posted - 12/11/2010 : 17:28:53  Show Profile Show Extended Profile  Send wolland a Private Message  Reply with Quote
quote:
Originally posted by cat claw

Vidi se da vam slobodne teme ne pasu. E, pa, posto je dosta zezanja i odmorili ste se od raspusta, evo jednog pravog zadatka:

Zvonimir Golob
Mačka
i clip za ilustraciju http://www.youtube.com/watch?v=bzopM0uVNGM

U gradu, nije važno ime,
u praznoj sobi, kaže priča,
i usred ljeta, usred zime,
ja vidim tužnoga mladića.

U odlicnoj izvedbi Ibrice Jusica.

On živi sam i ko zanesen
u svom svijetu od papira,
a vani sunce, kiša, jesen,
a vani vergl nešto svira.

No jednog dana šum kraj vrata,
to netko neznan ući želi
u njegov život, poput tâta,
da njegovu samoću dijeli.

A vani zima, vani sniježi,
i pored praga mačka leži,
a vani zora – svjetlost danja.

No, u tom času, u tom trenu
pred sobom vidje nagu ženu,
i on joj reče: budi moja,
a ona kaže: ja sam tvoja.

I sve što ima mladić skupi
i stavi trgovcu na vagu,
da prstenje od zlata kupi
i haljinu za svoju dragu.

Da, zlato želi, al' ne haje
za skromnu halju što joj daje,
i tužni mladić svako veče
u novu krađu opet kreće.

Jer, on je želi, on je ljubi,
i volio bi da je mazi,
a zna da svoju ljubav gubi
bez darova i ruku praznih.

I riješi sada, još ove noći,
u zadnju krađu on će poći,
i u zoru se mladić vrati
da strašnim novcem ljubav plati.

I donese joj dragi kamen
u svijetu najveći od sviju,
u kom se, kao jedan plamen,
sve vatre ovog svijeta kriju.

I vidje – žena ruke pruža
i ljubi kamen kao muža,
i kao što njega nikad nije
uz tijelo hladan kamen grije.

I dok se njemu lice grči
u sobu uđe miš i trči,
i kao mačka skoči žena,
na plen se baci istog trena.

I stiže ga, a njeni zubi
već traže meso koje peče,
i ženi koju mladić ljubi
sa kuta usne krv poteče.

U strahu mladić oči sklopi –
te strašne slike neka odu,
on vidje lađu što se topi,
i svoju ljubav na tom brodu.

A kada opet nađe snage
on digne vjeđe – žene nema,
i tada mjesto svoje drage
on vidje mačku kako drijema.

Kroz prozor uđe svjetlost danja,
sad opet samo mačku ima,
a vani studen, snijeg i zima.

U odlicnoj izvedbi Ibrice Jusica.

Edited by - wolland on 12/11/2010 17:29:53
Go to Top of Page

all_ba
Advanced Member

Bosnia and Herzegovina
4149 Posts

Member since 01/04/2008

Posted - 12/11/2010 : 18:28:48  Show Profile Show Extended Profile  Visit all_ba's Homepage  Send all_ba a Private Message  Reply with Quote
Odlična pjesma, a sad ide ona HAJMO CURICE, HAJMO DJEČACI, STUDENTI ĐACI, MILICAJCI. naravno u radnu akciju.:)

C'est la vie...
Go to Top of Page

wolland
New Member

Bosnia and Herzegovina
206 Posts

Member since 18/12/2009

Posted - 12/11/2010 : 21:55:51  Show Profile Show Extended Profile  Send wolland a Private Message  Reply with Quote
Jos kao klincu mi se ova pjesma urezala u pamcenje svojom atmosfericnoscu i snagom vizuelnih predstava koje nosi.
Odlican predlozak za ilustraciju.
Go to Top of Page

all_ba
Advanced Member

Bosnia and Herzegovina
4149 Posts

Member since 01/04/2008

Posted - 12/11/2010 : 22:32:33  Show Profile Show Extended Profile  Visit all_ba's Homepage  Send all_ba a Private Message  Reply with Quote
Pjesma je sjajna, rado sam je slušao. Našim crtačima daje velike mogućnosti za kreativne egzibicije.:)

C'est la vie...
Go to Top of Page

dupli
Senior Member

Croatia
1021 Posts

Member since 26/11/2009

Posted - 16/11/2010 : 10:58:26  Show Profile Show Extended Profile  Send dupli a Private Message  Reply with Quote
Go to Top of Page

Lord Vader89
stripovi.com suradnik

France
9616 Posts

Member since 05/07/2007

Posted - 16/11/2010 : 11:59:27  Show Profile Show Extended Profile  Send Lord Vader89 a Private Message  Reply with Quote
evo, ovaj rad je po meni stvarno sjajan

samo, desna gruda mi je malko nelogicna, mozda se varam

Potpis u dva reda, prema pravilniku:
Vader je, kao i uvek, u pravu. ; john connor ; 2022 A.D.
Go to Top of Page

cat claw
Advanced Member

5843 Posts

Member since 06/10/2007

Posted - 16/11/2010 : 15:00:18  Show Profile Show Extended Profile  Send cat claw a Private Message  Reply with Quote
I ja sam vrlo zadovoljan. Vidi se da si ulozio trud i na razmisljanje i na realizaciju.
Brada ti je, a sa njom i usne, malo pobegla u levo. Ako je jos malo i smanjis, bice OK.
Desni grud je zaista diskutabilan.
Fali mi malo satanskog u njenoj faci. Ako joj malo popravis oci da budu vise mackaste, dojam ce biti upecatljiviji,
Prsti su joj predugacki. Mozda da se poigras i da joj das i mali gest nevinasca...?

Go to Top of Page

cat claw
Advanced Member

5843 Posts

Member since 06/10/2007

Posted - 16/11/2010 : 15:06:47  Show Profile Show Extended Profile  Send cat claw a Private Message  Reply with Quote
Zaboravih da dam i preporuku uz zadatak. Dakle, preslusajte Ibricu pazljivo, i nacrtajte onu scenu gde ste se najvise najezili!....
Go to Top of Page

masni
Senior Member

Serbia
2240 Posts

Member since 03/07/2008

Posted - 16/11/2010 : 21:18:47  Show Profile Show Extended Profile  Send masni a Private Message  Reply with Quote
medi grudi nisu disutabilne, ove su prave domace koje su se obesile

Zelim Lone Vulf-a meke korice. Pristupacna cena kao ,blek i mark ludens
Go to Top of Page

dupli
Senior Member

Croatia
1021 Posts

Member since 26/11/2009

Posted - 17/11/2010 : 11:11:29  Show Profile Show Extended Profile  Send dupli a Private Message  Reply with Quote
Hvala na komentarima. Evo poboljšane verzije.

No, ova nova poza je otvorila mogućnost da se doda jedan detalj koji je originalno nedostajao (jer ga nisam znao ubaciti, a da ne djeluje vulgarno).

Doduše, ni sad nije baš najbolje jer sam krv natrackao u Paintu
Go to Top of Page

cat claw
Advanced Member

5843 Posts

Member since 06/10/2007

Posted - 17/11/2010 : 11:44:10  Show Profile Show Extended Profile  Send cat claw a Private Message  Reply with Quote
Dobro je. Sada mozemo malo da zakeramo, sto ce reci, detalji o kojima cemo pricati nisu losi, ali bi mogli biti bolji.
Debljina linije na kosi je maltene ista kao i na ruci, Trebalo bi da je bitno tanja.
Paralelnost rike i antene bas iritira.
Prilicno nesrecan spoj njene leve ruke i njegovih ledja.
Bela pozadina suvise obicna , bez atmosfere.
Miki Maus nalepljen?
Jako mi se svidja tvoj smisao za detalje, narocito ona vaga na solji.

Go to Top of Page

dupli
Senior Member

Croatia
1021 Posts

Member since 26/11/2009

Posted - 17/11/2010 : 12:41:31  Show Profile Show Extended Profile  Send dupli a Private Message  Reply with Quote
quote:
Originally posted by cat claw

Dobro je. Sada mozemo malo da zakeramo, sto ce reci, detalji o kojima cemo pricati nisu losi, ali bi mogli biti bolji.

Zato se i ide u školu tj. radnu akciju
quote:

Debljina linije na kosi je maltene ista kao i na ruci, Trebalo bi da je bitno tanja.

Ok.
quote:

Paralelnost rike i antene bas iritira.

Da. To je i meni bolo oči. Radio sam ubacio naknadno. Kako je logično da je antena naslonjena u kut mogao sam je napraviti dužu što je još gore jer ide preblizu ženi, a da sam je napravio kraću bila bi prekratka. Na kraju sam ostavio onako. U ovoj zacrnjenoj verziji ne izgleda tako strašno.
quote:

Prilicno nesrecan spoj njene leve ruke i njegovih ledja.

Da,nije dobro.
quote:

Bela pozadina suvise obicna , bez atmosfere.

Slažem se, crna verzija je bolja.
quote:

Miki Maus nalepljen?

Da. Onaj pomak na lijevom uhu nije pomogao da se popravi dojam?
quote:

Jako mi se svidja tvoj smisao za detalje, narocito ona vaga na solji.

Hvala.
Go to Top of Page

all_ba
Advanced Member

Bosnia and Herzegovina
4149 Posts

Member since 01/04/2008

Posted - 17/11/2010 : 19:19:14  Show Profile Show Extended Profile  Visit all_ba's Homepage  Send all_ba a Private Message  Reply with Quote
@dupli, ovo je dobar rad, vidi se da kad hoćeš da ti to znaš uraditi. Moja sugestija je da ne moraš ići u detalje cijele kompozicije, na taj način daješ istu važnost svim objektima na crtežu.
Stvari koje su bitne trebaš naglasti, ostale, manje važnosti možeš samo nagovijestiti (stilizovati linearno bez suvišnih detalja).:)

C'est la vie...
Go to Top of Page

Lundvalnaden
Starting Member

89 Posts

Member since 18/04/2010

Posted - 25/11/2010 : 15:32:14  Show Profile Show Extended Profile  Send Lundvalnaden a Private Message  Reply with Quote
pozdrav ljudi, nije me bilo sto godina
i nist nisam napredovao u tom periodu :)
faks, posao cijele dane, uzas, ne mogu vise, nisu pare vrijedne tolikog izgubljenog vremena.
evo tek sam jucer uzeo tablu ponovno u ruke, i jako lose ide :D
probat cu se ukljuciti u temu.
btw jel postoji dio na forumu za savjete / radove crtanih filmova?
dakle od tehnike, aplikacija itd itd?
Go to Top of Page
Page: of 77 Previous Topic Topic Next Topic  
Previous Page | Next Page
 New Topic New Poll New Poll
 Reply to Topic
Jump To:
forum.stripovi.com © 2000-2002 Snitz Communications Go To Top Of Page
This page was generated in 0.34 seconds. Snitz Forums 2000