forum.stripovi.com
forum.stripovi.com
Home | Profile | Register | Active Topics | Active Polls | Aukcije | Private Messages | Members | Search | FAQ
Username:
Password:
Save Password
Forgot your Password?

All Forums
 Stripovi
 Bonelli
 NATHAN NEVER
 New Topic New Poll New Poll
 Reply to Topic
Previous Page | Next Page
Author Previous Topic Topic Next Topic
Page: of 581

mladjo
Advanced Member

Croatia
20013 Posts

Member since 15/04/2007

Posted - 02/11/2010 : 23:08:47  Show Profile Show Extended Profile  Send mladjo a Private Message  Reply with Quote
Nathan Never nova tjedna tema - RAT SVIJETOVA!

Eto, napravih malu dramaturšku pauzu od par tjedana da se odmorimo i napunimo baterije i sada krećemo dalje sa tjednim temama.
Dakle - WAR OF THE WORLDS!

Što znamo?
Je li već počeo u Italiji?
Koliko će trajati?
Tko su sukobljene strane?
Ajde Nathanovci koji znaju više o tome - podijelite to s nama!

P.S. Piše nešto o tome u prvoj knjizi od Libellusa ali nisam je još kupio pa nisam upoznat sa tekstom

Eto, Djole, DeeCay...izvol'te

COUNT ZERO INTERRUPT
an interrupt of a process decrements a counter to zero

Edited by - mladjo on 02/11/2010 23:09:31
Go to Top of Page

Jerry Krause
stripovi.com suradnik

Western Samoa
7533 Posts

Member since 12/11/2009

Posted - 03/11/2010 : 11:47:56  Show Profile Show Extended Profile  Send Jerry Krause a Private Message  Reply with Quote
Sve što znam o ovoj temi je da se piše "Rat svjetova", a ne svijetova.

Mogao bi Djole štogod opširnije napisati, vidim da je nešto već i ubacivao na Darkwoodovom forumu.
Go to Top of Page

DeeCay
stripovi.com suradnik

Croatia
21661 Posts

Member since 24/09/2002

Posted - 03/11/2010 : 12:32:49  Show Profile Show Extended Profile  Send DeeCay a Private Message  Reply with Quote
Rat svjetova (Guerra dei mondi), odnosno rat Zemlje (i orbitalnih stanica) i Marsa kojim vladaju tajanstveni Pretorijanci...

Već krajem 2009. u #222 (dupla epizoda koja se nastavlja u #223) su najavili da će biti "Rat svjetova". Već i prije su u SBE najavili da će početi nova maxi saga koja će vjerojatno imati 12 epizoda, i da će započeti krajem 2009. No već zaključkom priče u #223 (januar 2010.) to obećanje nisu održali, jer je priča bila usmjerena na diplomatske odnose između Zemlje i Marsa. Možda je to bio samo kratki uvod u sagu koja će početi ipak malo kasnije, krajem 2010.?

Sličice...

S ovog sajta su slike:
http://vocstudio.blogspot.com/2010/09/nathan-la-guerra-dei-mondi.html

Marsovska tehnologija:

Toliko od mene (što sam pokupio s tal. sajtova), možda Djole ako se javi stavi nešto novo.

Za nas i nije nešto važno počne li sad ili godinu kasnije jer smo ionako u zaostatku s nekoliko esencijalnih saga. U prosincu izlazi priča o odbjeglom robotu u podzemlju grada, a ne vidim da ima najava za "Rat svjetova".

“A reader lives a thousand lives before he dies; the man who never reads lives only one."

Edited by - DeeCay on 03/11/2010 20:09:20
Go to Top of Page

mladjo
Advanced Member

Croatia
20013 Posts

Member since 15/04/2007

Posted - 03/11/2010 : 13:55:35  Show Profile Show Extended Profile  Send mladjo a Private Message  Reply with Quote
Da, mnogi elementi su copy/paste knjige (a samim time i filma). Mogli su malo originalnije te robote smisliti.

COUNT ZERO INTERRUPT

Go to Top of Page

DeeCay
stripovi.com suradnik

Croatia
21661 Posts

Member since 24/09/2002

Posted - 03/11/2010 : 14:11:46  Show Profile Show Extended Profile  Send DeeCay a Private Message  Reply with Quote
Neke Olivaresove skice su čak iz 2008., a ove donje su iz 2010., nešto se to dugo planira i planira. Navode i neku inspiraciju iz manga serijala "Blame". A aluzija na filmski "Rat svjetova" je očita. Neke forme ovih letjelica i ratnih mašina baš imaju prirodne oblike raznih kukaca, to je mislim i De Angelis spominjao glede dizajna svojih strojeva i letjelica.

“A reader lives a thousand lives before he dies; the man who never reads lives only one."
Go to Top of Page

Lord Vader89
stripovi.com suradnik

France
9618 Posts

Member since 05/07/2007

Posted - 03/11/2010 : 14:17:46  Show Profile Show Extended Profile  Send Lord Vader89 a Private Message  Reply with Quote
evo, samo da ukazem na sta me moje STAR WARS culo upozorava

da me ne shvatite pogresno, nisam uopste protiv kopiranja, samo eto....kao sto rekoh "star wars sense is tingling"

Potpis u dva reda, prema pravilniku:
Vader je, kao i uvek, u pravu. ; john connor ; 2022 A.D.
Go to Top of Page

DeeCay
stripovi.com suradnik

Croatia
21661 Posts

Member since 24/09/2002

Posted - 03/11/2010 : 15:04:36  Show Profile Show Extended Profile  Send DeeCay a Private Message  Reply with Quote
Nekoliko postova s tal. NN foruma...

Viettijev post od 16.9.2010.
Rat je opet malo odgođen iz raznih ljudskih faktora u poslu... Predao je prvih pet epizoda, drugih 5 je u tijeku. Dizajneri također rade na tome. Stalno stavlja težište na naraciju događaja iz aspekta likova, uvijek imajući na umu globalni pogled na rat.

Giancarlo Olivares 13.10.2010. (nastavno na one njegove skice mašinerije)
"Da, ja sam veliki fan Battlestar Galactice (iako sam u petoj sezoni bio malo 'razočaran). Očito, ove studije predstavljaju dio kreativnog procesa s kojim ću vjerojatno doći do konačnog oblika marsovskih letjelica. Završni oblik također može biti potpuno drugačiji ovih u fazi nastajanja. Mislim da bi moglo biti zanimljivo da vidite korake kojima će se provesti studija tehnoloških objekata. U ovom trenutku ja sam još uvijek u fazi koja se može definirati: crpim inspiraciju iz svega ovog trenutka. Slijedi razvoj onoga što sam bacio na papir, i ako ću biti zadovoljan, razvoj konačne verzije..."

Pregled raznih modela letjelica iz raznih SF univerzuma:
http://sciencefictionmodels.com/wp-content/uploads/2009/01/space_comparison_chart_huge.jpg
http://farm3.static.flickr.com/2683/4226456877_d35fc36519_o.jpg

Jedna slika table...

Trokutasti oblici imaju za cilj istaknuti obilježja Marsovske tehnologije (znači s tri noge ili tri kotača, vojnici s tri oka, trokutaste i slični hologrami.

Edited by - DeeCay on 03/11/2010 15:27:29
Go to Top of Page

DeeCay
stripovi.com suradnik

Croatia
21661 Posts

Member since 24/09/2002

Posted - 03/11/2010 : 15:34:30  Show Profile Show Extended Profile  Send DeeCay a Private Message  Reply with Quote

Možete pratiti što se dešava na blogu od Olivaresa i Viettija, stavljaju tu i tamo nove sličice:
http://vocstudio.blogspot.com/

Edited by - DeeCay on 03/11/2010 15:34:58
Go to Top of Page

Lord Vader89
stripovi.com suradnik

France
9618 Posts

Member since 05/07/2007

Posted - 03/11/2010 : 15:45:21  Show Profile Show Extended Profile  Send Lord Vader89 a Private Message  Reply with Quote
Moze li se napraviti neka gruba procena koliko bi Libelusu trebalo da stigne do ovoga

Go to Top of Page

mladjo
Advanced Member

Croatia
20013 Posts

Member since 15/04/2007

Posted - 03/11/2010 : 16:03:11  Show Profile Show Extended Profile  Send mladjo a Private Message  Reply with Quote
Ugrubo:puno

COUNT ZERO INTERRUPT

Go to Top of Page

drogsy
stripovi.com suradnik

Croatia
4804 Posts

Member since 27/12/2009

Posted - 04/11/2010 : 18:53:07  Show Profile Show Extended Profile  Send drogsy a Private Message  Reply with Quote
Vidio sam več negdje ovo...
Olivares doista ide nabolje.

Go kneel and weep
Go to Top of Page

Jerry Krause
stripovi.com suradnik

Western Samoa
7533 Posts

Member since 12/11/2009

Posted - 09/11/2010 : 12:38:13  Show Profile Show Extended Profile  Send Jerry Krause a Private Message  Reply with Quote
@ DeeCay

Možeš li ubaciti u recenziji od "Broj nula" ovu novu De Angelisovu naslovnicu tako da ljudi znaju što ocijeniti?
Go to Top of Page

mladjo
Advanced Member

Croatia
20013 Posts

Member since 15/04/2007

Posted - 12/11/2010 : 20:25:34  Show Profile Show Extended Profile  Send mladjo a Private Message  Reply with Quote
Nathan Never nova tema srijedom - broj sto

Sjećam se kada sam prvi puta pročitao ovu epizodu. Bilo je to kod dobro nam znanog Siggyja u njegovom hramu stripova, a od svega mi je taj dan prvo zapeo za oko upravo piratski primjerak ovoga stripa. Odštampan dosta solidno, u boji, Nathan Never koji je tada bio nekih tridesetak brojeva od mjesta gdje sam ja stao. da li da čitam ili ne - brzo je riješena ta dvojba. U hramu stripova Nathan je imao prednost.
Priča je solidna, "what if" zaplet drži vodu ali mislim da je to ipak moglo nekako kompleksnije napisati. Trebalo je više pažnje baciti na Nathanove dvojbe vratiti se ili ne.Zanimljivo bi bilo vidjeti što bi Nathan izabrao tada: svijet u kojem su mu žena i kći žive a u kojem je on potpuno drukčiji ili svijet ukojem živi. Izbor je naoko vrlo jednostavan. Ili nije?
Boje nisu na razini. Sve je nekako - ha ne znam, pretmurno. Moglo je to i bolje. Definitivno mi c/b varijanta bolje leži.

COUNT ZERO INTERRUPT

Go to Top of Page

mladjo
Advanced Member

Croatia
20013 Posts

Member since 15/04/2007

Posted - 12/11/2010 : 20:50:03  Show Profile Show Extended Profile  Send mladjo a Private Message  Reply with Quote
I ovime sam službeno iscrpio sve teme koje sam imao na umu

Sve ideje za temu su dobrodošle - nabacite Vaše ideje i to će biti stavljeno

COUNT ZERO INTERRUPT

Go to Top of Page

Jerry Krause
stripovi.com suradnik

Western Samoa
7533 Posts

Member since 12/11/2009

Posted - 12/11/2010 : 23:36:36  Show Profile Show Extended Profile  Send Jerry Krause a Private Message  Reply with Quote
quote:
Originally posted by mladjo

Pa mladjo, Nathanov serijal je neiscrpan izvor za velik broj tema. Očekuj uskoro na PM-u brdo tema od mene.

Sad ne mogu, pišem novu Nathanovu recenziju.
Go to Top of Page

Jerry Krause
stripovi.com suradnik

Western Samoa
7533 Posts

Member since 12/11/2009

Posted - 13/11/2010 : 00:03:46  Show Profile Show Extended Profile  Send Jerry Krause a Private Message  Reply with Quote
Btw, što se tiče ove teme, ne slažem se baš s tobom. Sad će me Lord opet napasti, ali ova epizoda meni je u boji sasvim ispala ok. Nije idealno, ali može sasvim proći.

I da, mogao je to Vigna puno bolje razraditi, mada je Nathan u G3 već imao sličan izbor. Mogao se vratiti u vrijeme prije velike tragedije.
Go to Top of Page

mladjo
Advanced Member

Croatia
20013 Posts

Member since 15/04/2007

Posted - 13/11/2010 : 00:29:16  Show Profile Show Extended Profile  Send mladjo a Private Message  Reply with Quote
quote:
Originally posted by Jerry Krause

quote:

Pa mladjo, Nathanov serijal je neiscrpan izvor za velik broj tema. Očekuj uskoro na PM-u brdo tema od mene.

Sad ne mogu, pišem novu Nathanovu recenziju.

Ma naravno, Nathanov serijal je neiscrpan izvor tema, samo, iskeno, postao sam prelenjav da ih tražim. Zato i treba "svježa krv" koja će dati nove ideje. Očekujem puno od tebe i ostalih "Neverovaca"

COUNT ZERO INTERRUPT

Go to Top of Page

Lord Vader89
stripovi.com suradnik

France
9618 Posts

Member since 05/07/2007

Posted - 13/11/2010 : 09:51:23  Show Profile Show Extended Profile  Send Lord Vader89 a Private Message  Reply with Quote
quote:

Btw, što se tiče ove teme, ne slažem se baš s tobom. Sad će me Lord opet napasti, ali ova epizoda meni je u boji sasvim ispala ok. Nije idealno, ali može sasvim proći.

I da, mogao je to Vigna puno bolje razraditi, mada je Nathan u G3 već imao sličan izbor. Mogao se vratiti u vrijeme prije velike tragedije.

A necu Drago mi je da se nekome dopada, meni jednostavno nije leglo U sustini, koncept jubilaraca u boji je sasvim OK. Zamisli da citas Jedanaestu zapovijed u boji ili Ustanak ili itd....

Go to Top of Page

kingleoric
New Member

229 Posts

Member since 03/06/2010

Posted - 13/11/2010 : 14:28:20  Show Profile Show Extended Profile  Send kingleoric a Private Message  Reply with Quote
Meni je ta stotka legla baš onako "kako treba", zadovoljan sam. Možda većina nas očekuje da takvi jubilarni brojevi po svemu budu najbolji od svih, pa nekako vrlo rijetko legnu "kako treba" što je stvar percepcije možda i malo više nego kvalitete. Slobodne se ne složite... Ali iskreno, da je 100-tka samo običan strip (po ničemu drugačiji od ostalih), a uz njega odluče dijeliti, ne znam, kemijsku olovku Nathan Never, već bi mi bio bolji od ostalih!

P.S. Instalirajte neki smajlić Nathan Never, totalno fali!

In his madness the King brought about the destruction of his kingdom, and would have killed everyone in it had not his royal guards turned on him and put him out of his misery. His torment was not yet at an end, for Leoric returned as The Skeleton King...
Go to Top of Page

Jerry Krause
stripovi.com suradnik

Western Samoa
7533 Posts

Member since 12/11/2009

Posted - 13/11/2010 : 17:03:29  Show Profile Show Extended Profile  Send Jerry Krause a Private Message  Reply with Quote
quote:
Originally posted by Lord Vader89

quote:

A necu Drago mi je da se nekome dopada, meni jednostavno nije leglo U sustini, koncept jubilaraca u boji je sasvim OK. Zamisli da citas Jedanaestu zapovijed u boji ili Ustanak ili itd....

E sad si sam sebe zeznuo. Znaš na što mislim.
Obećanja, velika obećanja...
Go to Top of Page

Lord Vader89
stripovi.com suradnik

France
9618 Posts

Member since 05/07/2007

Posted - 13/11/2010 : 18:06:09  Show Profile Show Extended Profile  Send Lord Vader89 a Private Message  Reply with Quote
bitno da stigne jednom, a stici ce
i kad stigne, ima da bude recenzija godine

kad bi se zezali

Go to Top of Page

mladjo
Advanced Member

Croatia
20013 Posts

Member since 15/04/2007

Posted - 16/11/2010 : 11:59:23  Show Profile Show Extended Profile  Send mladjo a Private Message  Reply with Quote
Onkraj vremena i prostora/Proždiratelj svijetova - solidan nastavak priče sa štovanima jedino se alienski svijet mogao malo kompleksnije prikazati, odnosno manje pažnje posvetiti štovanima a više Shra. Branko se pokazuje kao solidan član agencije a dobro je i uplitanje Hadije u radnju. Crtež je izvrstan sa nekoliko vrlo dojmljivih kadrova.

COUNT ZERO INTERRUPT

Go to Top of Page

DeeCay
stripovi.com suradnik

Croatia
21661 Posts

Member since 24/09/2002

Posted - 16/11/2010 : 18:34:13  Show Profile Show Extended Profile  Send DeeCay a Private Message  Reply with Quote
quote:

Nathan Never nova tema srijedom - broj sto

Evo copy&paste s jednog drugog topica...

Prišao sam s podcjenjivanjem ovoj "what if.." priči, što zbog Vigne, što zbog tih ekskluziva u boji. No, s druge strane, bilo je interesantno pogledati "što bi bi bilo kad bi bilo", odnosno kad bi Nathan bio negativac, Ned Mace mrtav, a Laura živa! Još jedan prikaz postojanja paralelnih svjetova u NN univerzumu s opipljivim instrumentom putovanja (u obliku znaka za beskonačnost). Omaž Robertu Sheckleyu i Fredricu Brownu, dvojici SF pisaca...

Što se boje tiče, definitivno mi je bolje CB varijanta, boje mi dođu više snobovski, a i ne vidim što bi dobio s više šarenila. Za jubilarce oke, treba to nekako obilježiti, nekom posebno pričom, ili ovako, šarenom slikovnicom.

Go to Top of Page

mladjo
Advanced Member

Croatia
20013 Posts

Member since 15/04/2007

Posted - 16/11/2010 : 21:56:37  Show Profile Show Extended Profile  Send mladjo a Private Message  Reply with Quote
C/B Nathan je definitivno bolji

COUNT ZERO INTERRUPT

Go to Top of Page

drogsy
stripovi.com suradnik

Croatia
4804 Posts

Member since 27/12/2009

Posted - 17/11/2010 : 16:39:08  Show Profile Show Extended Profile  Send drogsy a Private Message  Reply with Quote
Na Ubc fumetti su bili doista škrti prema toj priči; doista De Angelisov crtež je mnogo bolji u c/b varijanti , mada ni ovo nije bilo loše, a priča je skroz ok za jubilarac .

Go kneel and weep
Go to Top of Page
Page: of 581 Previous Topic Topic Next Topic  
Previous Page | Next Page
 New Topic New Poll New Poll
 Reply to Topic
Jump To:
forum.stripovi.com © 2000-2002 Snitz Communications Go To Top Of Page
This page was generated in 1.04 seconds. Snitz Forums 2000