U studenom 1987. zatresli su se glavni temelji argentinskog stripa. Posljednja stranica dnevnika Clarín ostala je bez Loca Cháveza i njegove djevojke Pampite: taj par — koji je bio kreacija Carlosa Trilla i Horacija Altune — emigrirao je u Španjolsku, stavivši točku na dvanaest godina povijesti. Do tada su Loco i njegova djevojka bili nezaobilazan dio argentinskog doručka kao i kava s mlijekom. Kako sad popuniti takvu prazninu? Težak zadatak za bilo koga, ali ne i za Carlosa Trilla, koji je, udruživši se ovoga puta s Ernestom Garcíjom Seijasom, izvukao novog asa iz rukava: novinara iz Buenos Airesa, pomalo nepouzdanog, ali iznad svega simpatičnog i odvažanog. Robertu Blancu — zvanom Negro — trebalo je neko vrijeme da stekne simpatije čitatelja. Usto je dolazio u kompletu s galerijom osebujnih likova među kojima su bili: njegov otac, antropolog po profesiji, uvijek okružen haremom egzotičnih ljepotica; njegov prijatelj Marcucci, koji priča samo o ženama i kojeg one smatraju neodoljivim premda nitko ne može objasniti zašto; i, najvažnije, Flopi, njegova djevojka, novinarska pripravnica potpuno opremljena da postane zvijezda, s licem i tijelom Araceli González – tadašnjeg fotomodela – koju je García Seijas uzeo kao inspiraciju (Flopi je stekla toliku popularnost da u je rujnu 1991. postala prva nacrtana žena koja se pojavila na naslovnici argentinskog Playboya). Upleten u razne romanse i pustolovine, s kosom prošaranom sjedinama zapetljanom na vjetru, Negro je bio odraz intenzivne stvarnosti promjenjivog srednjeg sloja te je uspio držati u neizvjesnosti stotine tisuća čitatelja tijekom šest godina.
uh, mozda danas nije moj dan za stripove ali ovo je tako dooosadno zamorni dijalozi do beskraja (a cini mi se da je fregieri imao povelikog uzora u ovom crtacu )
Negro Blanco je, naravno, meni super. Pitko, ali ne i plitko štivo, lagano, duhovito, šarmantno, prekrasno nacrtano. Prva epizoda koja je u previewu istina nije najbolja, ali ostatak je zaista dobar. Tko ne moze kupiti, neka posudi u knjiznici i pročita. I Negro i Neznanac ce imati po 5 albuma.
Meni je ovo odlicno Meni je ovo bolje od LJiR lagana i duhovita prica,nimalo dosadna koja je odlicno nacrtana... mogu da kazem da jedva cekam ostale tri knjige... Marko kad ce nastavci
'negro blanco' je prva liga, vrhunska sapunice! ne bih uspoređivao s 'love & rockets', to je ipak drugačiji kontekst, različit senzibilitet... ali trillo i seijas su izvrsni! pun pogodak.
i am the tide the rise and the fall the reality soldier the laugh child one of the many the flame child
ma ludilo od stripa, praktički sam oba pročitao u dahu prvo mi je za oko zapela susana, pa sam vidio da je chispa još jači komad, onako, kao da je ispala iz zarobljenika zvijezda, pa sam se, eto, zatreskao u obje; onda je došla flopi, pa sam bio malo ljut, što sad ova hoće, onda me ona totalno oborila i sada više ne znam što i kako marko? kad će opet?
if you tolerate this, then your children will be next
Procitah prvi (izgleda da drugi nistam narucio...) i jako zadovojlan. Lagano stivo, ali citko i interesantno, zavrzlame i podsjecaji na stara dobra vremena kad se trebalo birati izmedju nekoliko raznih mogucnosti. Uzet cu i ostale kad izadju. Ciao
I ja sam pre neki dan citao ovo, posto sam u prvom uvozu propustio svoj primerak (da preciziram, ja sam Coltu skinuo Kolekcionara, a on je, trazeci istog, meni skinuo Negro Blanco :D :D). Fantasticno stivo. Crtez, scenario...
Ko igra za raju, i zanemaruje taktiku, zavrsit ce karijeru u nizerazrednom Vratniku.
Kakav ti je kupus, takva ti je sarma -- otac Tadej