forum.stripovi.com
forum.stripovi.com
Home | Profile | Register | Active Topics | Active Polls | Aukcije | Private Messages | Members | Search | FAQ
Username:
Password:
Save Password
Forgot your Password?

All Forums
 Stripovi
 Stripovi
 Markos nam se nesto ucutao...
 New Topic New Poll New Poll
 Reply to Topic
Previous Page | Next Page
Author Previous Topic Topic Next Topic
Page: of 1043

Markos
Webmaster

Croatia
29350 Posts

Member since 27/08/2001

Posted - 03/12/2010 : 14:48:11  Show Profile Show Extended Profile  Visit Markos's Homepage  Send Markos a Private Message  Reply with Quote
quote:
Originally posted by zlikovski

usklađivanje cijena - e ova je dobra.
moram zapamtiti i primjenjivati.
thanx

Da li da se trudim objašnjavati ili ne? Naravno da je za krajnje kupce to poskupljenje, ali što se mene kao izdavača tiče, meni striparnice plate isto kao i prije. To sam mislio.

Trouble will find me
Go to Top of Page

anto
Advanced Member

Serbia
21090 Posts

Member since 29/06/2008

Posted - 03/12/2010 : 15:13:43  Show Profile Show Extended Profile  Send anto a Private Message  Reply with Quote
Markose, sad si me zbunio.
Ja tvoje stripove sam plaćao po ceni sa tvog sajta pretvorenoj u dinare (u DW ili u AF).To je ista cena kao i u Babilonu (Đakovo), recimo.Nije me interesovala cena u SNK ili Libelusu.
Znači plaćam integral 250 kuna u dinarskoj protivrednosti.
Sada ću znači plaćati 270 kuna u dinarskoj protivrednosti samo iz razloga usklađivanja cena u Lib. i SNK, a koje se nas u Srbiji ne dotiču.
Nemoj da shvatiš ovaj post kao neku kritiku, 20 kuna nije neka para, samo si me zbunio sa ovim"povećanjem cene zbog usklađivanja cene u LL i snk"

Dajte nam Ralph Azhama;može i mekokoricen (ali u boji obavezno)!

Edited by - anto on 03/12/2010 15:14:44
Go to Top of Page

ponki
Advanced Member

Bosnia and Herzegovina
3112 Posts

Member since 20/09/2008

Posted - 03/12/2010 : 16:02:39  Show Profile Show Extended Profile  Send ponki a Private Message  Reply with Quote
quote:
Originally posted by anto

Markose, sad si me zbunio.
Ja tvoje stripove sam plaćao po ceni sa tvog sajta pretvorenoj u dinare (u DW ili u AF).To je ista cena kao i u Babilonu (Đakovo), recimo.Nije me interesovala cena u SNK ili Libelusu.
Znači plaćam integral 250 kuna u dinarskoj protivrednosti.
Sada ću znači plaćati 270 kuna u dinarskoj protivrednosti samo iz razloga usklađivanja cena u Lib. i SNK, a koje se nas u Srbiji ne dotiču.
Nemoj da shvatiš ovaj post kao neku kritiku, 20 kuna nije neka para, samo si me zbunio sa ovim"povećanjem cene zbog usklađivanja cene u LL i snk"

I mene isto je zbunio odgovorom

Edited by - ponki on 03/12/2010 16:05:50
Go to Top of Page

Markos
Webmaster

Croatia
29350 Posts

Member since 27/08/2001

Posted - 03/12/2010 : 16:08:48  Show Profile Show Extended Profile  Visit Markos's Homepage  Send Markos a Private Message  Reply with Quote
Da, u DW je bila ista cijena kao i u Đakovu i u Libellusu, jer su sve te tri striparnice radile uz 20% marže, na moju molbu, da bi cijena koju vi, kupci, plaćate bila što manja. SNK radi s 30% marže, što je uobičajena marža, pa je cijena kod njih bila 285 kuna. To sam htio izjednačiti, pa će sad svugdje cijena za kupce biti ista, a samim tim marže Libellusa/DW/Babilona će biti veće. Istina, negdje na štetu kupaca, kao kod Kome/Ubojice/Fotografa, ali uglavnom na moju štetu (kao kod npr. Kolekcionara ili Altaija, Tvrđe, Papka, Potkazivača... ).

Trouble will find me
Go to Top of Page

NESVRSTANI
Advanced Member

Croatia
10229 Posts

Member since 08/02/2006

Posted - 03/12/2010 : 16:10:12  Show Profile Show Extended Profile  Send NESVRSTANI a Private Message  Reply with Quote
quote:
Originally posted by Markos

quote:
Originally posted by zlikovski

usklađivanje cijena - e ova je dobra.
moram zapamtiti i primjenjivati.
thanx

Da li da se trudim objašnjavati ili ne? Naravno da je za krajnje kupce to poskupljenje, ali što se mene kao izdavača tiče, meni striparnice plate isto kao i prije. To sam mislio.

Skoro uvik imaš logično i prihvatljivo objašnjenje za bilo šta(cijena, format, itd...), ali ovo mi je jako bezveze.
Za ne falit nekidan san sa nekin ljudima komentira tvoje cijene, i složili smo se da si najkorektniji od svih izdavača šta se cijena tiče(bez obzira na ovo,još uvik to mislin).
Meni je jasno da ti kao izdavač želiš bit prisutan u MC, ali ako to znači generalno poskupljenje onda rađe ne(ovo je naravno potrošačka strana).
isto tako ovo znači da će ovi stripovi u Profilu recimo koštat cca 350 Kn.
Neznam baš koliko je dobro za strip da slučajni putnik namjernik u Profilu, vidi interesantan strip, i da ga cijena odbije od uzimanja stripa u ruke zauvijek, i da istovremeno zabrani svome klincu čitanje jer je to preskup sport.

Doli sve stranke!!!
Živili naši dušmani!!!
Go to Top of Page

ponki
Advanced Member

Bosnia and Herzegovina
3112 Posts

Member since 20/09/2008

Posted - 03/12/2010 : 16:15:24  Show Profile Show Extended Profile  Send ponki a Private Message  Reply with Quote
Kakve ce cijene ovih kolorki biti onda na Mafest-u,CRS-u i Interliberu ?
Dosad su bile 225kn...
Da li ce cijena biti veca ubuduce na tim dogadjajima?
Go to Top of Page

vladimir
New Member

Croatia
194 Posts

Member since 21/01/2005

Posted - 04/12/2010 : 00:08:05  Show Profile Show Extended Profile  Send vladimir a Private Message  Reply with Quote
"Neznam baš koliko je dobro za strip da slučajni putnik namjernik u Profilu, vidi interesantan strip, i da ga cijena odbije od uzimanja stripa u ruke zauvijek, i da istovremeno zabrani svome klincu čitanje jer je to preskup sport."

Pa nek ga onda pošalje na jeftini sport.
Go to Top of Page

Markos
Webmaster

Croatia
29350 Posts

Member since 27/08/2001

Posted - 04/12/2010 : 09:10:52  Show Profile Show Extended Profile  Visit Markos's Homepage  Send Markos a Private Message  Reply with Quote
quote:
Originally posted by NESVRSTANI
Skoro uvik imaš logično i prihvatljivo objašnjenje za bilo šta(cijena, format, itd...), ali ovo mi je jako bezveze.
Za ne falit nekidan san sa nekin ljudima komentira tvoje cijene, i složili smo se da si najkorektniji od svih izdavača šta se cijena tiče(bez obzira na ovo,još uvik to mislin).
Meni je jasno da ti kao izdavač želiš bit prisutan u MC, ali ako to znači generalno poskupljenje onda rađe ne(ovo je naravno potrošačka strana).
isto tako ovo znači da će ovi stripovi u Profilu recimo koštat cca 350 Kn.
Neznam baš koliko je dobro za strip da slučajni putnik namjernik u Profilu, vidi interesantan strip, i da ga cijena odbije od uzimanja stripa u ruke zauvijek, i da istovremeno zabrani svome klincu čitanje jer je to preskup sport.

Gle, ovo znači poskupljenje u 10-20% slučajeva, nikako ne generalno.
Dalje, Libellus sad ima 20 kuna zarade više po ovoj Kolorci. Nitko im ne brani da stave neku akciju, daju popust itd ili slično ako hoće, zar ne?
S druge strane, ovaj korak je i zbog Profila, sad će ove Kolorke tamo biti 300, dakle, jeftinije nego do sada. Zato sam rekao da je izjedančavanje cijena. Prije si imao Lib 250, SNK 285, Profil 320. Sad je 270/300. Kužiš?

Trouble will find me
Go to Top of Page

Markos
Webmaster

Croatia
29350 Posts

Member since 27/08/2001

Posted - 04/12/2010 : 09:12:32  Show Profile Show Extended Profile  Visit Markos's Homepage  Send Markos a Private Message  Reply with Quote
quote:
Originally posted by ponki

Kakve ce cijene ovih kolorki biti onda na Mafest-u,CRS-u i Interliberu ?
Dosad su bile 225kn...
Da li ce cijena biti veca ubuduce na tim dogadjajima?

Mislim da ce biti 230.

Trouble will find me
Go to Top of Page

Mord
Advanced Member

Croatia
3134 Posts

Member since 20/10/2001

Posted - 04/12/2010 : 09:18:04  Show Profile Show Extended Profile  Send Mord a Private Message  Reply with Quote
Znaci profil prodaje skuplje nego sto pise na koricama.
Go to Top of Page

Markos
Webmaster

Croatia
29350 Posts

Member since 27/08/2001

Posted - 04/12/2010 : 09:32:35  Show Profile Show Extended Profile  Visit Markos's Homepage  Send Markos a Private Message  Reply with Quote
Da.

Trouble will find me
Go to Top of Page

Mord
Advanced Member

Croatia
3134 Posts

Member since 20/10/2001

Posted - 04/12/2010 : 11:03:23  Show Profile Show Extended Profile  Send Mord a Private Message  Reply with Quote
Znaci kad budu sve knjige imale jedinstvenu cijenu na koricama, oept ce knjizare stavljati cijene kako hoce, cemu onda to?
Go to Top of Page

Mord
Advanced Member

Croatia
3134 Posts

Member since 20/10/2001

Posted - 04/12/2010 : 11:04:56  Show Profile Show Extended Profile  Send Mord a Private Message  Reply with Quote
Sto ej jos gore covijek ce vidit da ta knjiga kosta manje na korici, sto ence sami sebi napraviti antirelklamu s tim.
Go to Top of Page

Markos
Webmaster

Croatia
29350 Posts

Member since 27/08/2001

Posted - 04/12/2010 : 11:22:22  Show Profile Show Extended Profile  Visit Markos's Homepage  Send Markos a Private Message  Reply with Quote
quote:
Originally posted by Mord

Sto ej jos gore covijek ce vidit da ta knjiga kosta manje na korici, sto ence sami sebi napraviti antirelklamu s tim.

A onda neka smanje maržu...

Trouble will find me
Go to Top of Page

jang
Advanced Member

Slovenia
10970 Posts

Member since 01/11/2002

Posted - 04/12/2010 : 11:23:59  Show Profile Show Extended Profile  Send jang a Private Message  Reply with Quote
Sorry ali ovo i ja ne kužim... odjebali smo socializam, otišli u kapitalizam. A jedan od najvažnijih elemenata je kunkurencija između proizvođača i između prodavača... Kartelni dogovori su zabranjeni, jer idu na štetu kupca i strogo su kažnjavani..
I sad imamo največu striparnicu u HR MC koja je i najpoznatija + ima i neke jake protekcije od pojedinih izdavača što im i garantira taj status Nr.1... a onda su došle te nove (i manje) striparnice kao što su Libellus,Babilon,Palach, možda još koja. Konkurencija. Koje se protiv diva bore tako da rade sa 10% manjom maržom što rezultira nižom cijenom. Dakle kupac može da bira ili mu odgovara kupiti SA, Bookglobe u MC i onda prošetati malo do Libellusa ili mu je svejedno za onu razliku pa sve nabavi u MC... sad MC ima onu Ligu vjernosti i popuste 15% (to im omogučava i viša osnovna marža) a ostali momci rade s nižom osnovnom maržom pa možda zato i ne mogu igrati se ovakve Lige vjernosti jer nemaju prostora za snižavanje.
Mislim čudno mi je da si ti koji prodaješ svoj proizvod različitim trgovcima sad odredio onima s manjom maržom neka rade s večom i tako poskupe tvoj proizvod za konačnog kupca. I time na sebe preuzeo rizik da češ zbog toga prodati manje proizvoda iz svog skladišta.
Ti si odredio cjenu proizvoda koja ti pokriva troškove proizvoda i donosi neku zaradu if.... Ostalo je na prodavačima, pusti njih da vode svoje bitke.
Nisam policajac kao Teller ali iza ovoga po mom mišljenju može biti samo jedno...potez nekog ko je velik a ti ga sada pokrivaš ovdje na forumu i time riskiraš da če se opet koplja lomiti na tebi...
stari moj, več mi se neko vreme čini da si ti mazohista ali nemoj pretjerivati :=)... ovo zadnje je u šali, pa nemoj uzimati za zlo. A i sam znaš da je tako :)
Go to Top of Page

Ignus
Senior Member

1357 Posts

Member since 22/06/2009

Posted - 04/12/2010 : 12:06:47  Show Profile Show Extended Profile  Send Ignus a Private Message  Reply with Quote
Ne vidim gdje je problem! Striparnice mogu organizirati akcije koje traju cijelo vrijeme, zar ne? Tako da se stvarna cijena ne bi mijenjala, samo nominalna.

Zar nitko nece pomoci udovicinu sinu?
Go to Top of Page

NESVRSTANI
Advanced Member

Croatia
10229 Posts

Member since 08/02/2006

Posted - 04/12/2010 : 12:11:19  Show Profile Show Extended Profile  Send NESVRSTANI a Private Message  Reply with Quote
quote:
Originally posted by jang

Sorry ali ovo i ja ne kužim... odjebali smo socializam, otišli u kapitalizam. A jedan od najvažnijih elemenata je kunkurencija između proizvođača i između prodavača... Kartelni dogovori su zabranjeni, jer idu na štetu kupca i strogo su kažnjavani..
I sad imamo največu striparnicu u HR MC koja je i najpoznatija + ima i neke jake protekcije od pojedinih izdavača što im i garantira taj status Nr.1... a onda su došle te nove (i manje) striparnice kao što su Libellus,Babilon,Palach, možda još koja. Konkurencija. Koje se protiv diva bore tako da rade sa 10% manjom maržom što rezultira nižom cijenom. Dakle kupac može da bira ili mu odgovara kupiti SA, Bookglobe u MC i onda prošetati malo do Libellusa ili mu je svejedno za onu razliku pa sve nabavi u MC... sad MC ima onu Ligu vjernosti i popuste 15% (to im omogučava i viša osnovna marža) a ostali momci rade s nižom osnovnom maržom pa možda zato i ne mogu igrati se ovakve Lige vjernosti jer nemaju prostora za snižavanje.
Mislim čudno mi je da si ti koji prodaješ svoj proizvod različitim trgovcima sad odredio onima s manjom maržom neka rade s večom i tako poskupe tvoj proizvod za konačnog kupca. I time na sebe preuzeo rizik da češ zbog toga prodati manje proizvoda iz svog skladišta.
Ti si odredio cjenu proizvoda koja ti pokriva troškove proizvoda i donosi neku zaradu if.... Ostalo je na prodavačima, pusti njih da vode svoje bitke.
Nisam policajac kao Teller ali iza ovoga po mom mišljenju može biti samo jedno...potez nekog ko je velik a ti ga sada pokrivaš ovdje na forumu i time riskiraš da če se opet koplja lomiti na tebi...

Odlično sročeno.
Ni meni nije cilj napad na izdavača, samo mi nije jasno da se zbog jedne striparnice krajnja cijena za kupca diže.
Ako SNK želi radit sa 30%, njihova stvar, ionako se za 10% gotovinskog popusta na iznos od 500 Kn, ili 15% za ligu vjernosti cijena izjednači ili bude čak i manja.

Doli sve stranke!!!
Živili naši dušmani!!!
Go to Top of Page

jang
Advanced Member

Slovenia
10970 Posts

Member since 01/11/2002

Posted - 04/12/2010 : 12:21:32  Show Profile Show Extended Profile  Send jang a Private Message  Reply with Quote
quote:
Originally posted by Ignus

Ne vidim gdje je problem! Striparnice mogu organizirati akcije koje traju cijelo vrijeme, zar ne? Tako da se stvarna cijena ne bi mijenjala, samo nominalna.

a zašto bi nam trebale jebene akcije ako može osnovna cijena biti niža? Možda zbog toga jer se ljudi bolje osječaju i misle kako su dobro prošli kad su nešto kupili pod akcijom? Ove akcije su samo psihološke igrice kako izmamiti što više para od ljudi. Stripovi su tu marginalni, kod hrane i odječe stvar je još puno gora...

A šta ako:
faza 1...
dignemo maržu i cijenu ali damo akciju pa cijena u stvari ostane ista.
faza 2...
ajmo da se striparnice dogovorimo da ukinemo ove akcije ili da barem polako snižavamo te popuste na akcijama... misliš da če korigirat osnovnu cijenu?
Go to Top of Page

Markos
Webmaster

Croatia
29350 Posts

Member since 27/08/2001

Posted - 04/12/2010 : 13:12:41  Show Profile Show Extended Profile  Visit Markos's Homepage  Send Markos a Private Message  Reply with Quote
Nije stvar SNK, nego cijeli niz razloga u koji sad stvarno nemam zivaca ulaziti. Nemam razloga štititi SNK, da sam htio izbjeći ovu raspravu, mogao sam jednostavno reći da je to zbog manje naklade, 400 primjeraka umjesto 500 i gotovo. Striparnice su u problemima i teško opstaju, a bez striparnica nema ni nas izdavača. Vedran je dugo radio s tom minimalnom maržom, ne zato što je htio, nego zato što sam ga ja to tražio. A to nije sasvim u redu. Ovako sad ima iste uvjete, a samim tim i više prostora za izaći u susret kupcima, što prije nikad nije mogao (pa je i on bio pod kritikama i paljbom, nema kartica, nema popusta na kolicinu, bla bla - a on za to nije bio kriv nego ja) i sad moze sam odlučiti da li će se boriti protiv konkurencije povoljnijim cijenama, kao što to jang kaže, ili ne.

Ja se trudim koliko mogu drzati te cijene što je moguće niže, i zaista sam na velikoj većini naslova išao na svoju štetu, nisam podigao cijenu, nego je ostala ista, ali striparnicama ostaje veći dio nego prije. Evo, konkretno, npr. Kolekcionar košta 150 kuna. Libellus je prije za slicni naslov, recimo Mort Cinder/Fulu/Sharaz-de, koji je koštao isto 150 kuna, meni plaćao 120. Sad mi za Kolekcionara plaća 105. (a da ne govorim kako je 150 kuna u biti smiješna cijena, jer recimo, isti taj integral je sad izašao u Francuskoj, ima 30 stranica manje, nema dodatka u boji i košta 35 Eura - http://www.editionsmosquito.com/ouvrage.php?id=150).

A sad vidim da sam trebao i ovdje kod ovih kolorki trebao ići na svoju štetu, bar bi uštedio malo živaca.

Trouble will find me
Go to Top of Page

Colt
stripovi.com kum

3296 Posts

Member since 18/10/2001

Posted - 04/12/2010 : 13:17:02  Show Profile Show Extended Profile  Send Colt a Private Message  Reply with Quote
Ne vidim cemu rasprava za Kolekcionara, cena na trzistu mora biti takva jer to izdanje i u Parizu spada u "luksuznija" a uradjeno je u daleko vecem tirazu.
Go to Top of Page

anto
Advanced Member

Serbia
21090 Posts

Member since 29/06/2008

Posted - 04/12/2010 : 16:35:48  Show Profile Show Extended Profile  Send anto a Private Message  Reply with Quote
Svako ko je razuman, shvatiće šta Markos radi ovim potezom, a sve u cilju očuvanja strip scene !!!
Skidam kapu za ovo, i nadam se da će i striparnice i izdavači izgurati ovaj za sve, pa i za strip kulturu/izdavaštvo, krizni period.

Dajte nam Ralph Azhama;može i mekokoricen (ali u boji obavezno)!

Edited by - anto on 04/12/2010 16:37:47
Go to Top of Page

stripadzija
Average Member

Slovenia
503 Posts

Member since 03/03/2009

Posted - 04/12/2010 : 17:46:09  Show Profile Show Extended Profile  Send stripadzija a Private Message  Reply with Quote
quote:
Originally posted by Markos

Nije stvar SNK, nego cijeli niz razloga u koji sad stvarno nemam zivaca ulaziti. Nemam razloga štititi SNK, da sam htio izbjeći ovu raspravu, mogao sam jednostavno reći da je to zbog manje naklade, 400 primjeraka umjesto 500 i gotovo. Striparnice su u problemima i teško opstaju, a bez striparnica nema ni nas izdavača. Vedran je dugo radio s tom minimalnom maržom, ne zato što je htio, nego zato što sam ga ja to tražio. A to nije sasvim u redu. Ovako sad ima iste uvjete, a samim tim i više prostora za izaći u susret kupcima, što prije nikad nije mogao (pa je i on bio pod kritikama i paljbom, nema kartica, nema popusta na kolicinu, bla bla - a on za to nije bio kriv nego ja) i sad moze sam odlučiti da li će se boriti protiv konkurencije povoljnijim cijenama, kao što to jang kaže, ili ne.

Ja se trudim koliko mogu drzati te cijene što je moguće niže, i zaista sam na velikoj većini naslova išao na svoju štetu, nisam podigao cijenu, nego je ostala ista, ali striparnicama ostaje veći dio nego prije. Evo, konkretno, npr. Kolekcionar košta 150 kuna. Libellus je prije za slicni naslov, recimo Mort Cinder/Fulu/Sharaz-de, koji je koštao isto 150 kuna, meni plaćao 120. Sad mi za Kolekcionara plaća 105. (a da ne govorim kako je 150 kuna u biti smiješna cijena, jer recimo, isti taj integral je sad izašao u Francuskoj, ima 30 stranica manje, nema dodatka u boji i košta 35 Eura - http://www.editionsmosquito.com/ouvrage.php?id=150).

A sad vidim da sam trebao i ovdje kod ovih kolorki trebao ići na svoju štetu, bar bi uštedio malo živaca.

Ma svaka tebi cast za sve sto radis sve ove godine...
Go to Top of Page

jaki
Advanced Member

Croatia
26817 Posts

Member since 13/03/2004

Posted - 04/12/2010 : 18:11:57  Show Profile Show Extended Profile  Send jaki a Private Message  Reply with Quote
[quote]Originally posted by Markos
ca da ne govorim kako je 150 kuna u biti smiješna cijena, jer recimo, isti taj integral je sad izašao u Francuskoj, ima 30 stranica manje, nema dodatka u boji i košta 35 Eura -

A sva srića da imamo francuske plaće pa nas to puno skuplje ne dođe za razliku od nekih banana država.
A o smiješnoj cifri od 150 kuna ne vrijedi uopće raspravljati.
Ideš se opravdavati bespotrebno ali onda se još više ukopaš sa "opravdavanjima"tipa nije poskupilo već su cijene usklađene ili ovo koliko košta u Fr i sl.
Šuti i izdaji a mi ćemo kupovati ili ne,zavisno od naše situacije.

Ja sam fetišist papira!
Go to Top of Page

Markos
Webmaster

Croatia
29350 Posts

Member since 27/08/2001

Posted - 04/12/2010 : 20:33:07  Show Profile Show Extended Profile  Visit Markos's Homepage  Send Markos a Private Message  Reply with Quote
Jang je, kao i obično, u pravu. Ja očito jesam mazohist.

Trouble will find me
Go to Top of Page

cronos six
Advanced Member

Serbia
7916 Posts

Member since 09/09/2008

Posted - 04/12/2010 : 20:40:15  Show Profile Show Extended Profile  Send cronos six a Private Message  Reply with Quote
uzimam samo kena,a vec duze vreme su u planu neki od albuma,ali otom-potom!
bravo za fibru!
Go to Top of Page
Page: of 1043 Previous Topic Topic Next Topic  
Previous Page | Next Page
 New Topic New Poll New Poll
 Reply to Topic
Jump To:
forum.stripovi.com © 2000-2002 Snitz Communications Go To Top Of Page
This page was generated in 1.53 seconds. Snitz Forums 2000