forum.stripovi.com
forum.stripovi.com
Home | Profile | Register | Active Topics | Active Polls | Aukcije | Private Messages | Members | Search | FAQ
Username:
Password:
Save Password
Forgot your Password?

All Forums
 Stripovi
 Autorski izlog
 Moj prvi strip, ocekujem kritike...
 New Topic New Poll New Poll
 Reply to Topic
Author Previous Topic Topic Next Topic  

sejver
Starting Member

7 Posts

Member since 06/12/2010

Posted - 06/12/2010 : 10:02:19  Show Profile Show Extended Profile  Send sejver a Private Message  Reply with Quote
Poll Question:
Naisao sam sliucajno na ovaj forum sa konstruktivnim kritikama od strane cat claw (ako se ne varam to je gospodin Kerac) pa bi hteo njegovo misljenje odosno kritiku o mojim radovima...(naravno dobrodosle su kritike i ostalih clanova foruma)
Iako imam 28 godina radi se o mom prvom ozbiljnom stripu. Crtam ceo zivot ali nikad konkretno strip ... obicno su to bile skice crtezi i sl.(po forumima i slicno rakcije su odlicne ali bi mi puno znacila kritika profesionalca)
Ako nije na odmetu pomogle bi korekcije u crvenom, unapred hvala.
Ovo su prve cetiri strane...(izvinjavam se zbog eksplicitnih kadrova)

[URL=http://imgur.com/sKdZW.jpg][/URL]

[URL=http://imgur.com/HbZ1Z.jpg][/URL]

[URL=http://imgur.com/lFNDv.jpg][/URL]

[URL=http://imgur.com/VDVwW.jpg][/URL]

Choices:

Bonelli
Marvel

Edited by - sejver on 06/12/2010 11:34:28

mcn
Advanced Member

Croatia
6666 Posts

Member since 28/12/2002

Posted - 06/12/2010 : 11:39:27  Show Profile Show Extended Profile  Visit mcn's Homepage  Send mcn a Private Message  Reply with Quote
Stilizacija derivativna, ali dobro svladana na figurama koje su skroz okej. Pozadine za klasu slabije i beživotne, jer te nisu zanimale (slap izgleda poput krpe prebačene preko litice). Pripovjedanje u redu. Sve u svemu, prilično ugodno iznenađenje.

A sad će Bane sa crvenom.

mcn

Zar danas još niste bili na www.darkomacan.com ? *** Moje aukcije: http://www.stripovi.com/index.asp?page=auction-search&Action=1&Seller=mcn
Go to Top of Page

zlikovski
Senior Member

Croatia
1090 Posts

Member since 21/03/2008

Posted - 06/12/2010 : 12:47:49  Show Profile Show Extended Profile  Send zlikovski a Private Message  Reply with Quote
dobre grudi!!!

Grad - to ste vi.
Go to Top of Page

sejver
Starting Member

7 Posts

Member since 06/12/2010

Posted - 06/12/2010 : 15:54:48  Show Profile Show Extended Profile  Send sejver a Private Message  Reply with Quote
quote:
Originally posted by mcn

Stilizacija derivativna, ali dobro svladana na figurama koje su skroz okej. Pozadine za klasu slabije i beživotne, jer te nisu zanimale (slap izgleda poput krpe prebačene preko litice). Pripovjedanje u redu. Sve u svemu, prilično ugodno iznenađenje.

A sad će Bane sa crvenom.

mcn

Pre svega hvala za kritiku...interesuje me u kom smislu karakterises stilizaciju derivativnom? Po mom misljenju glavni problem stilizacije mi je u tome sto hocu da karikiram likove ali u svakoj sledecem kadru i sledecoj strani likovi su mi sve vise i vise realni(skicirana je cela epizoda samo prvih 5 str. su nacrtane ali i ovo niso konacne verzije jer i ja sam imam nekoliko primedbi). Ne znam da li cu uspeti da stabiliziram crtez ali trudicu se posto mi je prvenac. Potpuno se slazem u vezi pozadine ali ovo su moji bukvalno prvi crtezi sa pozadinom sto ne umanjuje njihov "nekvalitet", veliko hvala sto si mi ukazao na bezzivotnost pozadina i potrudicu se da popravim taj deo crteza.
Go to Top of Page

mcn
Advanced Member

Croatia
6666 Posts

Member since 28/12/2002

Posted - 06/12/2010 : 17:23:16  Show Profile Show Extended Profile  Visit mcn's Homepage  Send mcn a Private Message  Reply with Quote
>interesuje me u kom smislu karakterises stilizaciju derivativnom?

Po tome ssto djeluje kao da si uccio crtanje iz stripova pa crtezzi izgledaju kao vech vidjeni (kod Piccatta, recimo). Znacci da stilizacija nije (joss) vlastita, ali to se rjessava s puno crtanja i s visse od jednog uzora. :)

mcn

Zar danas još niste bili na www.darkomacan.com ? *** Moje aukcije: http://www.stripovi.com/index.asp?page=auction-search&Action=1&Seller=mcn
Go to Top of Page

cat claw
Advanced Member

5843 Posts

Member since 06/10/2007

Posted - 06/12/2010 : 22:23:28  Show Profile Show Extended Profile  Send cat claw a Private Message  Reply with Quote
Za sada samo nesto o prvoj slici...

Edited by - cat claw on 06/12/2010 22:28:23
Go to Top of Page

manhunter
Moderator

Switzerland
25826 Posts

Member since 17/09/2004

Posted - 06/12/2010 : 22:25:52  Show Profile Show Extended Profile  Send manhunter a Private Message  Reply with Quote
I u čemu je problem??? ;))))

I am legion. I do not forget. I do not forgive.

Go to Top of Page

bagi
Advanced Member

Bosnia and Herzegovina
3840 Posts

Member since 29/12/2002

Posted - 06/12/2010 : 22:42:14  Show Profile Show Extended Profile  Send bagi a Yahoo! Message  Send bagi a Private Message  Reply with Quote
U njenom laktu,vidiš da je odveć kvrgav...

Wtf?
Go to Top of Page

cat claw
Advanced Member

5843 Posts

Member since 06/10/2007

Posted - 06/12/2010 : 22:58:49  Show Profile Show Extended Profile  Send cat claw a Private Message  Reply with Quote
nije bas sve crveno

Edited by - cat claw on 06/12/2010 23:03:19
Go to Top of Page

cat claw
Advanced Member

5843 Posts

Member since 06/10/2007

Posted - 06/12/2010 : 23:11:25  Show Profile Show Extended Profile  Send cat claw a Private Message  Reply with Quote
Sto mcn rece, pozadine su vrlo ofrlje. Ustvari, vise smeta sto pozadina nema stepen stilizacije kao i figure.
Kadriranje je na momente problematicno. Nema potrebe da se izvrnute oci stavljaju u dva krupna plana jedan do drugog.
devojka koja pada u vodu je zagusena pozadinom.
sledeci kadar iz gornjrg rakursa je nefunkcionalan.
Sve u svemu, proporcije su najveci problem. Jednom utvrdjeni odnosi velicine glave naspram ostalih delova tela se moraju svuda postovati.
Lik muskarca varira jako.
Donja vilica kod devojke je iz anfasa mala a iz profila ogromna (pada joj kisa u usta).
Go to Top of Page

sejver
Starting Member

7 Posts

Member since 06/12/2010

Posted - 07/12/2010 : 01:10:28  Show Profile Show Extended Profile  Send sejver a Private Message  Reply with Quote
quote:
Originally posted by mcn

>interesuje me u kom smislu karakterises stilizaciju derivativnom?

Po tome ssto djeluje kao da si uccio crtanje iz stripova pa crtezzi izgledaju kao vech vidjeni (kod Piccatta, recimo). Znacci da stilizacija nije (joss) vlastita, ali to se rjessava s puno crtanja i s visse od jednog uzora. :)

mcn

Tacno je da nisam skolovan crtac i da sam crtanje ucio iz stripova od Ferri-ja preko Diso-a, Fostera, Raymonda pa sve do po meni najveceg medju najvecima Busceme, ali za Piccatta sam prvi put cuo sada od tebe (mada sam proverio njegove radove na netu i ocigledno sam sretao njegov rad kao citalac D.D.) i stvarno ne znam gde si video bar malu slicnost ali to je tvoje misljenje i to je u redu. I jos nesto uticaj gorspomenutih velicina se ponajmanje vidi u mojim crtezima posto kao sto sam rekao pokusavam da nacrtam karikirane likove a ako podsecaju na nesto vec vidjeno znaci da imaju kakav takav kvalitet sto me zadovoljava makar po cenu da budem optuzen za plagijatorstvo za koje odgovorno tvrdim da ne postoji u ovom slucaju. U svakom slucaju hvala na izdvojenom vremenu.
Go to Top of Page

sejver
Starting Member

7 Posts

Member since 06/12/2010

Posted - 07/12/2010 : 01:55:49  Show Profile Show Extended Profile  Send sejver a Private Message  Reply with Quote
quote:
Originally posted by cat claw

Sto mcn rece, pozadine su vrlo ofrlje. Ustvari, vise smeta sto pozadina nema stepen stilizacije kao i figure.
Kadriranje je na momente problematicno. Nema potrebe da se izvrnute oci stavljaju u dva krupna plana jedan do drugog.
devojka koja pada u vodu je zagusena pozadinom.
sledeci kadar iz gornjrg rakursa je nefunkcionalan.
Sve u svemu, proporcije su najveci problem. Jednom utvrdjeni odnosi velicine glave naspram ostalih delova tela se moraju svuda postovati.
Lik muskarca varira jako.
Donja vilica kod devojke je iz anfasa mala a iz profila ogromna (pada joj kisa u usta).

Greska u proporciji na prvoj strani primljena na znanje, a dali su bar tela po na osob u koliko toliko prihvatljivoj proporciji?
Profil devojke je i meni izgledao problematicno i to cu popraviti.
Korekcije u kadru gde se devojka umiva su doprinele u realnosti poze i to cu svakako iskoristiti. Kod odraza u vodi sam ocekivao vise gresaka al dobro je da sam bar nesto dobro uradio. Na trecoj strani bih vas pitao dali je dobro resenje za kapi krvi u vodi u poslednjem kadru posto meni taj kadar pravi probleme? Kako da resim zagusavanje pozadinom u kadru gde devojka pada u vodu ali da kadar ostane u ovom obliku? U kadru gde on trci ka njoj ne shvatam korekciju...samo je smenjen polozaj ruku i nogu a po meni ,uz duzno postovanje, moje resenje je dramaticnije...polozaj grudi kod devijke stavljen na znanje.Poslednji kadar stavljen na znanje.
Sto se tice pozadine potpuno se slazem sa svakom primedbom i evo i sam sebe grdim za neulozeni trud u stilizaciji iste, i potrudicu se da poradim na tome. Na stabilizaciji likova radim ali nije valjda da toliko variraju, u svakom slucaju vremenom i radom nadam se da ce taj aspekt crteza dostici zadovoljavajuci nivo. Hteo bih da vas pitam dali oko toga pomaze uvezbavanje ruke pre crtanja skicama posto su mi pricali o tome ali dosada nisam praktikovao? I jos koji mi savet deajete u pogledu proporcija?
Korekcije su savrseno pomogle, nadam se da nije previse sto sam postavio i dodatna pitanja. Hvala puno na vremenu.
Go to Top of Page

cat claw
Advanced Member

5843 Posts

Member since 06/10/2007

Posted - 07/12/2010 : 02:30:36  Show Profile Show Extended Profile  Send cat claw a Private Message  Reply with Quote
quote:
Originally posted by sejver

Greska u proporciji na prvoj strani primljena na znanje, a dali su bar tela po na osob u koliko toliko prihvatljivoj proporciji?
Pa bas i nisu. Njoj je predugacak vrat, torzo je suvise mali u odnosu na karlicu, podlaktica previse bilderska.
Kod njega grudni kos spljosten i mali, lakat nije u visini pupka, prsti prilicno cudni, kao da je valjak presao preko njih...

Profil devojke je i meni izgledao problematicno i to cu popraviti.
Korekcije u kadru gde se devojka umiva su doprinele u realnosti poze i to cu svakako iskoristiti. Kod odraza u vodi sam ocekivao vise gresaka al dobro je da sam bar nesto dobro uradio. Na trecoj strani bih vas pitao dali je dobro resenje za kapi krvi u vodi u poslednjem kadru posto meni taj kadar pravi probleme?
Pravo budi receno, ja nisam ljubitelj eksplicitnog prikazivanja stvari, posebno ne ovako iritirajuce produzenih, tako da ne bih znao kako da to resis.
Kako da resim zagusavanje pozadinom u kadru gde devojka pada u vodu ali da kadar ostane u ovom obliku?
Prosto, izbaci pozadinu. Iomako je tu suvisna,
U kadru gde on trci ka njoj ne shvatam korekciju...samo je smenjen polozaj ruku i nogu a po meni ,uz duzno postovanje, moje resenje je dramaticnije...
Jeste dramaticnije ali skroz van ravnoteze.
polozaj grudi kod devijke stavljen na znanje.Poslednji kadar stavljen na znanje.
Sto se tice pozadine potpuno se slazem sa svakom primedbom i evo i sam sebe grdim za neulozeni trud u stilizaciji iste, i potrudicu se da poradim na tome. Na stabilizaciji likova radim ali nije valjda da toliko variraju,
Njegova brada je na svakoj slici razlicite velicine. Usta takodje.
Ona je cas mala i kratka, cas vitka i izduzena. Iz anfasa ima kose oci, iz profila nema.

Na jednoj slici su joj sise lopte a na drugoj limuni.
u svakom slucaju vremenom i radom nadam se da ce taj aspekt crteza dostici zadovoljavajuci nivo. Hteo bih da vas pitam dali oko toga pomaze uvezbavanje ruke pre crtanja skicama posto su mi pricali o tome ali dosada nisam praktikovao?
Plava skica na zadnjoj slici je upravo ono sto ti fali
I jos koji mi savet deajete u pogledu proporcija?
Korekcije su savrseno pomogle, nadam se da nije previse sto sam postavio i dodatna pitanja. Hvala puno na vremenu.
[/quote]
Molim i drugi put, ali ipak postavi radove u Radionici. Bilo bi dobro da resavas tamo zadatke,
Procesljaj malo radionicu i probaj da nadjes Ricov topic koji je prethodio radionici a koji su spameri unistili. Tamo je bilo brdo zanimljivih saveta.

Edited by - cat claw on 07/12/2010 02:32:12
Go to Top of Page

cat claw
Advanced Member

5843 Posts

Member since 06/10/2007

Posted - 07/12/2010 : 02:33:44  Show Profile Show Extended Profile  Send cat claw a Private Message  Reply with Quote
E, da...
Smanji slike za forum.
Dovoljno je 800 piksela ili 20 cm u sirinu.
Go to Top of Page

dupli
Senior Member

Croatia
1077 Posts

Member since 26/11/2009

Posted - 07/12/2010 : 10:08:47  Show Profile Show Extended Profile  Send dupli a Private Message  Reply with Quote
Prva strana. Poza je nerealna. Zeni noge trebaju biti rasirene, a ne prema naprijed. Kljucni dijelovi tijela su malo predaleko da bi to sto rade bilo obavljeno kako treba. Ona nije naslonjena na njegove noge, ruke su joj upravo skliznule s njih. S takvim polozajem tabana ona ne moze izvoditi pokrete nuzne za prikazanu radnju dakle on bi trebao preuzeti dinamiku i pomicati mladu damu. Za to bi je trebao cvrsto primiti za kukove. Inace, cisti profil (i glava i tijelo) je smrt za dinamiku.

Druga strana. Prvi kadar je opet profil ali ono sto zbunjuje je da su polozaji muskarca i zene sad obrnuti. To smanjuje citljivost izmedju prve strane i prvog kadra druge strane. Slican problem je s prelazom s tog kadra na sljedeci gdje je tip "potonuo". Logicniji prelaz bi bio da je tip ostao na vise manje istoj visini kao na prvom kadru. Pogotovo zato sto imas okvir s tekstom dolje desno. Predzadnji kadar sugerira da se ona ogleda u vodi koju drzi u dlanovima pa je odraz na zadnjem kadru nerealan. Trebali bi se bar vidjeti, nazirati prsti. Ako
se ipak ogleda u rijeci na predzadnjem kadru bi zgodnije bilo da su ruke umocene u rijeku.

Treca strana. Mi smo "uljezi" u sceni i treba izbjegavati anface kao u prvom kadru. Mi se drzimo sa strane, tip se ne obraca nama. Drugi kadar. Imas vodopad i zena ne govori u smjeru tipa vec vodopada. Po crtezu se dade zakljuciti da bas ne govori glasno. Zar zaista mislis da je on moze cuti? Treci i cetvrti kadar se mogu spojiti. Ne dobivamo nikakve dodatne informacije zato sto su razdvojeni. Ako si zelio pauzu u vremenu to bi dobio time sto je kadar veliki. U cetvrtom kadru si sigurno zelio nacrtati covjeka naslonjena na stablo no zasto si ga okrenuo tako da nije okrenut tijelom djevojci? Logicnije je da je okrenut tijelom prema njoj. Peti kadar ima ono sto bi trebao imati i drugi kadar.

Cetvrta strana. Ljudi se ne ruse kao jonski stup. Postoji izreka "odsjekle su mu se noge". Kad misici izgube tonus, koljena se savijaju pod tezinom tijela. Trcanje prema djevojci je cet claw ispravio. Predzadnji kadar ima nelogicnu pozu. Ako ju je primio u krilo onda su njena ramena i dio povise struka na njegovim koljenima, a guza je i dalje u rijeci.
Go to Top of Page

sejver
Starting Member

7 Posts

Member since 06/12/2010

Posted - 07/12/2010 : 13:12:50  Show Profile Show Extended Profile  Send sejver a Private Message  Reply with Quote
quote:
Originally posted by dupli

Prva strana. Poza je nerealna. Zeni noge trebaju biti rasirene, a ne prema naprijed. Kljucni dijelovi tijela su malo predaleko da bi to sto rade bilo obavljeno kako treba. Ona nije naslonjena na njegove noge, ruke su joj upravo skliznule s njih. S takvim polozajem tabana ona ne moze izvoditi pokrete nuzne za prikazanu radnju dakle on bi trebao preuzeti dinamiku i pomicati mladu damu. Za to bi je trebao cvrsto primiti za kukove. Inace, cisti profil (i glava i tijelo) je smrt za dinamiku.

Druga strana. Prvi kadar je opet profil ali ono sto zbunjuje je da su polozaji muskarca i zene sad obrnuti. To smanjuje citljivost izmedju prve strane i prvog kadra druge strane. Slican problem je s prelazom s tog kadra na sljedeci gdje je tip "potonuo". Logicniji prelaz bi bio da je tip ostao na vise manje istoj visini kao na prvom kadru. Pogotovo zato sto imas okvir s tekstom dolje desno. Predzadnji kadar sugerira da se ona ogleda u vodi koju drzi u dlanovima pa je odraz na zadnjem kadru nerealan. Trebali bi se bar vidjeti, nazirati prsti. Ako
se ipak ogleda u rijeci na predzadnjem kadru bi zgodnije bilo da su ruke umocene u rijeku.

Treca strana. Mi smo "uljezi" u sceni i treba izbjegavati anface kao u prvom kadru. Mi se drzimo sa strane, tip se ne obraca nama. Drugi kadar. Imas vodopad i zena ne govori u smjeru tipa vec vodopada. Po crtezu se dade zakljuciti da bas ne govori glasno. Zar zaista mislis da je on moze cuti? Treci i cetvrti kadar se mogu spojiti. Ne dobivamo nikakve dodatne informacije zato sto su razdvojeni. Ako si zelio pauzu u vremenu to bi dobio time sto je kadar veliki. U cetvrtom kadru si sigurno zelio nacrtati covjeka naslonjena na stablo no zasto si ga okrenuo tako da nije okrenut tijelom djevojci? Logicnije je da je okrenut tijelom prema njoj. Peti kadar ima ono sto bi trebao imati i drugi kadar.

Cetvrta strana. Ljudi se ne ruse kao jonski stup. Postoji izreka "odsjekle su mu se noge". Kad misici izgube tonus, koljena se savijaju pod tezinom tijela. Trcanje prema djevojci je cet claw ispravio. Predzadnji kadar ima nelogicnu pozu. Ako ju je primio u krilo onda su njena ramena i dio povise struka na njegovim koljenima, a guza je i dalje u rijeci.

Na prvoj strani je vec kraj seksualnog cina tako da se donekle slazem sa konstatacijama polozaja tela.
Druga starna u prvom kadru ne vidim problem u tome sto je kamera sa druge strane ali ako je neko pravilo kontinuiteta kadrova u redu ( mada ako tako gledamo na stvari onda bi svaki kadar u kojem se nalaze oba lika trebalo da bude iz iste perspektive sto po meni nema logike), sto se tice drugog kadra i tu nevidim neki problem sto je "potonuo" ali moguce je da bi bolje izgledalo da je na istoj visini i da kamera gleda tacno iza njegove glave ali ipak je to resenje moga scenariste ( momak je reziser pa se mozda i ne razume toliko u kadriranje stripova iako ja tvrdim suprotno odnosno ako nije po pravilima ne znaci da nije resenje). Sto se tice povezanosi 3 i 4 kadra tu se ne slazem posto ovo nije animacija i izmedju kadrova normalno postoji vremenska razlika, a crtati istu pozu sa razlicitim polozajima ruku samo da bi dao do znanja da se ogleda u vodi a ne u vodi u rukama, po meni nema logike( a ako stavim ruke u vodu onda ce ispasti da se ogleda u kozi ruku...bar po tvojoj logici)
Strana 3 toliko sam se anfasa nagledao u stripovima i nijedan lik se nije obracao meni tako da i u ovom kadru ne vidim problem. sto se tice drugog kadra ne vidim potrebu da se ona dok se umiva obraca ljubavniku okrenuta njemu a sto se tice toga dali se cuju ..pa i nisu tako daleko... Kadar 3 kako to nije okrenut ka njoj ne razumem (ali ocigledno ne razumem puno stvari ... pocetnik sta da se radi). Kadar 5-6 scenario nalaze takve kadrove a i ne vidim nacin na koji bi spoio njeno pitanje i kapi krvi u vodi( kadar koji je znacajan za dalji razvoj price). Strana 4 slazem se sa svakom primedbom osim u vezi 3 kadra (iskreno veoma tesko sam nasao resenje za padanje devojke u nesvest i nisam zadovoljan uopste ni sa ovim resenjem).
Hvala na sugestijama naucio sam dosta toga.
Go to Top of Page

cat claw
Advanced Member

5843 Posts

Member since 06/10/2007

Posted - 07/12/2010 : 14:28:48  Show Profile Show Extended Profile  Send cat claw a Private Message  Reply with Quote
Sad valjda dodju ispravljene strane, ne?

A mogao bi i da nam kazes nesto vise o sebi...

Edited by - cat claw on 07/12/2010 14:30:00
Go to Top of Page

dupli
Senior Member

Croatia
1077 Posts

Member since 26/11/2009

Posted - 07/12/2010 : 14:32:12  Show Profile Show Extended Profile  Send dupli a Private Message  Reply with Quote
quote:
Originally posted by sejver
Kadar 3 kako to nije okrenut ka njoj ne razumem

Neznam kako dalje ide scenario ali taj kadar otvoreno sugerira rezerviranost i distancu tog frajera prema djevojci. Gleda na nju sa strane, prekriženih ruku i nogu. Ako si želio prikazati rezerviranost onda je kadar OK.
Go to Top of Page

Mali_Mate
stripovi.com suradnik

Croatia
2065 Posts

Member since 18/03/2006

Posted - 07/12/2010 : 16:13:01  Show Profile Show Extended Profile  Visit Mali_Mate's Homepage  Send Mali_Mate a Private Message  Reply with Quote
quote:
Originally posted by cat claw

Za sada samo nesto o prvoj slici...

so?...gdje pise da je curica punoljetna

http://matanovogumno.blogspot.com
Go to Top of Page

andjusticeforall
Advanced Member

Croatia
3077 Posts

Member since 09/12/2009

Posted - 07/12/2010 : 17:32:26  Show Profile Show Extended Profile  Send andjusticeforall a Private Message  Reply with Quote

Kad smo kod kritika, evo jedne prilično stare:

"Ti su crteži i slikarije ukočeni i beživotni, poput grubih i nemarnih skica kakvog početnika arhitekta, a ljudski likovi koje je ponekad dodavao toliko loši da podsjećaju na strip."

Iz "Uspon i pad trećeg Reicha" knjiga 1...

Sori na ofu ali kad je na radnoj akciji pospano.

https://hrvatskiautorskistrip.blogspot.com/
Go to Top of Page

sejver
Starting Member

7 Posts

Member since 06/12/2010

Posted - 10/12/2010 : 21:47:47  Show Profile Show Extended Profile  Send sejver a Private Message  Reply with Quote
Naravno da selede ispravljene strane, samo da nadjem slobodnog vremena...nadam se da ce do kraja vikenda biti gotove...
Go to Top of Page
  Previous Topic Topic Next Topic  
 New Topic New Poll New Poll
 Reply to Topic
Jump To:
forum.stripovi.com © 2000-2002 Snitz Communications Go To Top Of Page
This page was generated in 0.2 seconds. Snitz Forums 2000