forum.stripovi.com
forum.stripovi.com
Home | Profile | Register | Active Topics | Active Polls | Aukcije | Private Messages | Members | Search | FAQ
Username:
Password:
Save Password
Forgot your Password?

All Forums
 Stripovi
 Stripovi
 Tekst o Kordeju u Jutarnjem
 New Topic New Poll New Poll
 Reply to Topic
Author Previous Topic Topic Next Topic  

dsormaz1
Advanced Member

13147 Posts

Member since 28/04/2002

Posted - 07/12/2010 : 20:00:48  Show Profile Show Extended Profile  Send dsormaz1 a Private Message  Reply with Quote
http://www.jutarnji.hr/igor-kordej--nova-izdanja-najvaznijih-albuma-velikog-strip-crtaca/909500/

jaki
Advanced Member

Croatia
26817 Posts

Member since 13/03/2004

Posted - 07/12/2010 : 20:20:47  Show Profile Show Extended Profile  Send jaki a Private Message  Reply with Quote
Šta ljudi olako upotrebljavaju izraz >Zlatno doba<.
A za mene je ZD stripa upravo sada.
Inače,oba albuma sam kupio i preporučam vam Vama
To je strip koji me je oduševljavao i kada je izlazio u Stripoteci svojim crtežom a i tematikom bliskoj fantaziju.Tada mi je bio jedan od najboljih i najdražih stripova Thor koji je istovremeno kad i Vam izlazio u Stripoteci(saga o Nebeskim bićima i Prstenu Nibelunga)i ovo je u mojoj glavi bila slavenski pandan Thoru.
Kordej u ovoj bojanoj verziji također oduševljava ali sa manje detalja vidljivih na crtežu jer je boja pokrila dio.Zato preporučam nabavku i c/b verzije iz Stripoteke.
U zoni sumraka još nisam pročitao osiim one priče Rolling bush koju sam čitao u Comiconu broj 2 iz 90te godine.U tom stripu sam se zaljubio u Kordejev kolorTaj Comicon mi je ujedno i jedna od najboljih strip revija uopće sa odličnim stripovima ali onda još nisam znao za gospodina IM pa je Comicon završio kako je i završio.

Ja sam fetišist papira!
Go to Top of Page

velka031
Advanced Member

Croatia
17009 Posts

Member since 18/03/2010

Posted - 07/12/2010 : 22:53:11  Show Profile Show Extended Profile  Send velka031 a Private Message  Reply with Quote
Čitao sam Kordejevu Tajnu povijest prije nekih mjesec dana, oduševio me.
Go to Top of Page

JAH WOBBLE
Average Member

633 Posts

Member since 20/01/2009

Posted - 08/12/2010 : 14:13:36  Show Profile Show Extended Profile  Send JAH WOBBLE a Private Message  Reply with Quote
U Jutarnjem listu piše:
"Zamišljena priča o pet godišnjih doba (Jesen, Zima, Proljeće, Ljeto i Žudnja) realizirana je samo petinom, dok su ratna događanja prekinula suradnju."
Misli se na Jesen štampanu u albumu “Kordej & Django: U Zoni sumraka”.

Ali to nije tačno, prvo je nacrtana Zima i premijerno objavljena u Vidicima br. 259-260 (ili preciznije br. 5-6/1988.). Strip ima 20 strana i bez teksta je.
Go to Top of Page

jaki
Advanced Member

Croatia
26817 Posts

Member since 13/03/2004

Posted - 08/12/2010 : 14:32:22  Show Profile Show Extended Profile  Send jaki a Private Message  Reply with Quote
I meni se činilo po sjećanju da toga ima više ali to nisam nikad vidio i nisam čitao pa nisam bio siguran.Možda je to samo početak zime?

Ja sam fetišist papira!
Go to Top of Page

jaki
Advanced Member

Croatia
26817 Posts

Member since 13/03/2004

Posted - 08/12/2010 : 14:33:21  Show Profile Show Extended Profile  Send jaki a Private Message  Reply with Quote
I bila su neka tri albuma u c/b.Da li to pripada u taj ciklus?

Ja sam fetišist papira!
Go to Top of Page

kunoichi
Starting Member

Croatia
40 Posts

Member since 18/08/2005

Posted - 08/12/2010 : 14:47:14  Show Profile Show Extended Profile  Visit kunoichi's Homepage  Send kunoichi a Private Message  Reply with Quote
quote:
Originally posted by JAH WOBBLE

U Jutarnjem listu piše:
"Zamišljena priča o pet godišnjih doba (Jesen, Zima, Proljeće, Ljeto i Žudnja) realizirana je samo petinom, dok su ratna događanja prekinula suradnju."
Misli se na Jesen štampanu u albumu “Kordej & Django: U Zoni sumraka”.

Ali to nije tačno, prvo je nacrtana Zima i premijerno objavljena u Vidicima br. 259-260 (ili preciznije br. 5-6/1988.). Strip ima 20 strana i bez teksta je.

Da, ali mislim da je Dargaud objavio samo Jesen. Ili tako nešto.

Uglavnom, Jesen je sjajna stvar.
Go to Top of Page

JAH WOBBLE
Average Member

633 Posts

Member since 20/01/2009

Posted - 08/12/2010 : 15:12:51  Show Profile Show Extended Profile  Send JAH WOBBLE a Private Message  Reply with Quote
Verovatno je u pitanju početak Zime, ili su u međuvremenu ambicije narasle (jer objavljena priča ima logičan završetak). Nema oznake "Kraj". Na poslednjoj tabli piše kada je strip nacrtan (IV-V '86.). Kordej je tu u punoj formi.
Evo šta piše Z.Đ. (očigledno Zoran Đukanović) u uvodu.
Go to Top of Page

vladimir
New Member

Croatia
194 Posts

Member since 21/01/2005

Posted - 08/12/2010 : 17:46:40  Show Profile Show Extended Profile  Send vladimir a Private Message  Reply with Quote
Ovo je vrlo interesantno.
Ono što sam napisao u JL odgovara onome što su mi autori rekli.
No, ovaj strip o kojem govorite je izašao u novom albumu i zove se ZID.
Definitivno je zanimljivo to što vi očigledno imate pravo.
Jesu li Django i Kordej promijenili prvobitnu nakanu?
Je li riječ o lošoj komunikaciji s izdavačem?
Možda je stvar u nečem trećem?

BIlo kako bilo, treba iskoristiti neku priliku pa pitati autore...
Ono što je sigurno da Django piše nastavke i da će (nova?) "Zima" imati dva nastavka...
Go to Top of Page

mcn
Advanced Member

Croatia
6666 Posts

Member since 28/12/2002

Posted - 08/12/2010 : 18:18:17  Show Profile Show Extended Profile  Visit mcn's Homepage  Send mcn a Private Message  Reply with Quote
>Jesu li Django i Kordej promijenili prvobitnu nakanu?

Jesu, joss kad su pocceli raditi kolornu verziju. Tako da je nova Zima nešto posve drugo od ove crno-bijele.

mcn

Zar danas još niste bili na www.darkomacan.com ? *** Moje aukcije: http://www.stripovi.com/index.asp?page=auction-search&Action=1&Seller=mcn
Go to Top of Page
  Previous Topic Topic Next Topic  
 New Topic New Poll New Poll
 Reply to Topic
Jump To:
forum.stripovi.com © 2000-2002 Snitz Communications Go To Top Of Page
This page was generated in 0.08 seconds. Snitz Forums 2000