forum.stripovi.com
forum.stripovi.com
Home | Profile | Register | Active Topics | Active Polls | Aukcije | Private Messages | Members | Search | FAQ
Username:
Password:
Save Password
Forgot your Password?

All Forums
 Stripovi
 Stripovi
 Markos nam se nesto ucutao...
 New Topic New Poll New Poll
 Reply to Topic
Previous Page | Next Page
Author Previous Topic Topic Next Topic
Page: of 1043

globinjo
Moderator

Croatia
33493 Posts

Member since 12/09/2002

Posted - 10/12/2010 : 22:26:11  Show Profile Show Extended Profile  Visit globinjo's Homepage  Send globinjo a Private Message  Reply with Quote
quote:
Originally posted by Obi-wan

Pa kada je već cijena svima upala u oči...
Ako ijedan strip vrijedi tih kuna to je ovaj. Kompletan Inkal u jednom integralu i još stari kolor za sladokusce.
Ovo se kupi jednom, ima čitav život i čita ponovo i ponovo. A kvaliteta Fibrinih izdanja je takva da vam poslije ovoga nikada drugi Inkal više neće trebati...

jebeš inkala,zagor je za njega avion

https://www.facebook.com/Comicator/
https://www.instagram.com/comicator_stripfestival/
Go to Top of Page

Obi-wan
Advanced Member

Croatia
13782 Posts

Member since 29/08/2004

Posted - 10/12/2010 : 22:28:04  Show Profile Show Extended Profile  Send Obi-wan a Private Message  Reply with Quote
quote:
Originally posted by globinjo

quote:

Ako ijedan strip vrijedi tih kuna to je ovaj. Kompletan Inkal u jednom integralu i još stari kolor za sladokusce.
Ovo se kupi jednom, ima čitav život i čita ponovo i ponovo. A kvaliteta Fibrinih izdanja je takva da vam poslije ovoga nikada drugi Inkal više neće trebati...

Pa dobro, Zagor je br.1, a Inkal odmah iza...

What you call sanity, it’s just a prison in your minds that stops you from seeing that you’re just tiny little cogs in a giant absurd machine.
Go to Top of Page

King Warrior
stripovi.com suradnik

22313 Posts

Member since 10/11/2007

Posted - 10/12/2010 : 22:47:04  Show Profile Show Extended Profile  Send King Warrior a Private Message  Reply with Quote
quote:

quote:

quote:

Zagor pa cetiri mjesta prazna

Nego, suvisno je govoriti o Incalu.
Nekome se svidja, nekome ne, ipak, radi se o jednom kultnom stripu, sa slicnim statusom kao Metabaroni ili Watchmen.

Edited by - King Warrior on 10/12/2010 22:48:12
Go to Top of Page

Obi-wan
Advanced Member

Croatia
13782 Posts

Member since 29/08/2004

Posted - 10/12/2010 : 22:50:52  Show Profile Show Extended Profile  Send Obi-wan a Private Message  Reply with Quote
Meni je nekako logično da onaj tko voli Metabarune, voli i Tehnoočeve i Inkala i obratno. SF zezancija, univerzalne istine i lijep crtež. Ako nije nečiji cup of tea, šta da se radi - ukusi su različiti. Meni su 3 spomenuta stripa vrh vrhova i uvijek ih mogu čitati ponovo (što je meni osobno dosta važno)...

What you call sanity, it’s just a prison in your minds that stops you from seeing that you’re just tiny little cogs in a giant absurd machine.
Go to Top of Page

Lord Vader89
stripovi.com suradnik

France
9618 Posts

Member since 05/07/2007

Posted - 10/12/2010 : 22:56:27  Show Profile Show Extended Profile  Send Lord Vader89 a Private Message  Reply with Quote
Mozda i ne nuzno. Meni su licno Metabaroni mnogo prijemciviji strip nego Inkal, a cak i Tehnoocevi, i sa mnogo sam ih vise zadovoljstva procitao! Iako mi se, u osnovi, sva tri svidjaju.

Tacnije, sa time kao polaznicom, mozda ima nekoga kome se Metabaroni svidjaju, a Inkal ne, ili obrnuto.... :)

Potpis u dva reda, prema pravilniku:
Vader je, kao i uvek, u pravu. ; john connor ; 2022 A.D.
Go to Top of Page

anto
Advanced Member

Serbia
21083 Posts

Member since 29/06/2008

Posted - 10/12/2010 : 23:00:25  Show Profile Show Extended Profile  Send anto a Private Message  Reply with Quote
quote:
Originally posted by King Warrior

quote:

quote:

quote:

Zagor pa cetiri mjesta prazna

Nego, suvisno je govoriti o Incalu.
Nekome se svidja, nekome ne, ipak, radi se o jednom kultnom stripu, sa slicnim statusom kao Metabaroni ili Watchmen.

Ne bih svrstavao Metabarone ,Inkala i Nadzirače u isti koš.
Metabaroni su odličan strip, ali nikako remek delo!

Dajte nam Ralph Azhama;može i mekokoricen (ali u boji obavezno)!
Go to Top of Page

Obi-wan
Advanced Member

Croatia
13782 Posts

Member since 29/08/2004

Posted - 10/12/2010 : 23:06:23  Show Profile Show Extended Profile  Send Obi-wan a Private Message  Reply with Quote
quote:
Originally posted by Lord Vader89

Mozda i ne nuzno. Meni su licno Metabaroni mnogo prijemciviji strip nego Inkal, a cak i Tehnoocevi, i sa mnogo sam ih vise zadovoljstva procitao! Iako mi se, u osnovi, sva tri svidjaju.

Tacnije, sa time kao polaznicom, mozda ima nekoga kome se Metabaroni svidjaju, a Inkal ne, ili obrnuto.... :)

Ipak, složit ćeš se da ta tri stripa nalikuju jedan na drugi (i treći) više nego na recimo Zagora, Batmana ili Oštricu besmrtnika tj. da imaju ogroman broj dodirnih točaka (isti univerzum, isti autor, sličan humor).

Go to Top of Page

Lord Vader89
stripovi.com suradnik

France
9618 Posts

Member since 05/07/2007

Posted - 10/12/2010 : 23:15:27  Show Profile Show Extended Profile  Send Lord Vader89 a Private Message  Reply with Quote
pa naravno, to je apsolutno :) zakljucak je isti kao kada bih rekao da sam TNG gledao sa vise zara nego VOY i DS9, ali da mi se sva tri dopadaju.
ali to i dalje ne iskljucuje mogucnost da se nekome svidja samo TNG, a VOY ne, iako su svi Star trek :)

Edited by - Lord Vader89 on 10/12/2010 23:15:41
Go to Top of Page

Obi-wan
Advanced Member

Croatia
13782 Posts

Member since 29/08/2004

Posted - 10/12/2010 : 23:16:13  Show Profile Show Extended Profile  Send Obi-wan a Private Message  Reply with Quote
quote:

pa naravno, to je apsolutno :) zakljucak je isti kao kada bih rekao da sam TNG gledao sa vise zara nego VOY i DS9, ali da mi se sva tri dopadaju.
ali to i dalje ne iskljucuje mogucnost da se nekome svidja samo TNG, a VOY ne, iako su svi Star trek :)

Zar je moguće da postoje takvi ljudi?

Go to Top of Page

Lord Vader89
stripovi.com suradnik

France
9618 Posts

Member since 05/07/2007

Posted - 10/12/2010 : 23:18:21  Show Profile Show Extended Profile  Send Lord Vader89 a Private Message  Reply with Quote
naravno, znam ih licno :D

Go to Top of Page

King Warrior
stripovi.com suradnik

22313 Posts

Member since 10/11/2007

Posted - 10/12/2010 : 23:19:33  Show Profile Show Extended Profile  Send King Warrior a Private Message  Reply with Quote
quote:
Originally posted by anto

Ne bih svrstavao Metabarone ,Inkala i Nadzirače u isti koš.
Metabaroni su odličan strip, ali nikako remek delo!

govorim o kultnom statusu, pojam "remek-djelo" je i previse subjektivan.
Meni su npr. Metabaroni bolji od Incala

Edited by - King Warrior on 10/12/2010 23:21:12
Go to Top of Page

Obi-wan
Advanced Member

Croatia
13782 Posts

Member since 29/08/2004

Posted - 10/12/2010 : 23:19:47  Show Profile Show Extended Profile  Send Obi-wan a Private Message  Reply with Quote
quote:

Džedaje jedan.

Go to Top of Page

darth-vader
Advanced Member

Croatia
4834 Posts

Member since 05/10/2002

Posted - 10/12/2010 : 23:25:09  Show Profile Show Extended Profile  Send darth-vader a Private Message  Reply with Quote
tehnoočevi su mi nekako čudni. Nisu me uvukli. Inkal, Mladost i Metabaruni su me osvojili (i oduševili) na prvu.

Da se vratimo cijeni.
Ok, neka mi netko pokuša objasniti kako je ovo skupo?
Dobijemo toliko albuma u kompaktnijem izdanju s hrpom dodataka za istu (ili čak manju) cijenu nego 3x2 Systemova albuma Inkala (s čudnim kolorom, lošijim uvezom i bez dodataka). Govorim o cijenama u Hrvatskoj.
Možda je puno novaca odjednom. To je moguće. No ni ta priča ne drži vodu.
Koja je razlika da li svaki mjesec kupiš jedan album ili nakon 3 mjeseca integral?
Realno nema neke razlike.
Zato, svaka čast integralima.
Bacajte ih van dokle god budu toliko jeftiniji od pojedinačnih albuma (vidimo da to ide i do 30-40kn jeftinije po albumu).
Nemam tih novaca i nemam te opsesije da 30kn više plaćam korice.
Rađe skupljam (ako treba i par mjeseci) pa si kupim jeftiniji strip. (ok, sad kad radim ne moram to raditi ali dok sam bio studoš redovito sam to radio...štedio da imam). Ali iako sad ne moram štedjeti mjesecima da bih kupio strip, ne vidim zašto bih nešto kupovao za 480kn ako mogu za 300kn.
Tko voli plaćati korice 30kn više po pojedinačnom albumu neka ih plaća.
Ja sam zadovoljan što to ne moram raditi :D
Go to Top of Page

Lord Vader89
stripovi.com suradnik

France
9618 Posts

Member since 05/07/2007

Posted - 10/12/2010 : 23:25:22  Show Profile Show Extended Profile  Send Lord Vader89 a Private Message  Reply with Quote
quote:

quote:

Džedaje jedan.

when I left you, I was but the learner. now, I am the master!

Go to Top of Page

Obi-wan
Advanced Member

Croatia
13782 Posts

Member since 29/08/2004

Posted - 10/12/2010 : 23:31:19  Show Profile Show Extended Profile  Send Obi-wan a Private Message  Reply with Quote
quote:
Originally posted by darth-vader

tehnoočevi su mi nekako čudni. Nisu me uvukli. Inkal, Mladost i Metabaruni su me osvojili (i oduševili) na prvu.

Da se vratimo cijeni.
Dobijemo toliko albuma u kompaktnijem izdanju s hrpom dodataka za istu (ili čak manju) cijenu nego 3x2 Systemova albuma Inkala (s čudnim kolorom, lošijim uvezom i bez dodataka). Govorim o cijenama u Hrvatskoj.
Koja je razlika da li svaki mjesec kupiš jedan album ili nakon 3 mjeseca integral?
Bacajte ih van dokle god budu toliko jeftiniji od pojedinačnih albuma (vidimo da to ide i do 30-40kn jeftinije po albumu).
Rađe skupljam (ako treba i par mjeseci) pa si kupim jeftiniji strip. (ok, sad kad radim ne moram to raditi ali dok sam bio studoš redovito sam to radio...štedio da imam). Ali iako sad ne moram štedjeti mjesecima da bih kupio strip, ne vidim zašto bih nešto kupovao za 480kn ako mogu za 300kn.

Tvoja logika je skroz na mjestu. Ja razmišljem u dlaku isto tako.
U trgovini jedan sapun košta 5 kuna, a paket tih istih sapuna od 5 komada košta 18 kuna. Mi te sapune koristimo stalno i trebaju nam. Žena naravno uzima 1 komad jer joj je ono drugo skuplje. I onda ja njoj objašnjavam kako 5 komada za 18 kuna nije skuplje nego 1 komad za 5 kuna. Ona klima glavom i uzme onaj jedan.
Mnogim ljudima je težak taj momenat kada moraju odjednom dati veću količinu novca pa bi radije na rate - iako na rate kada sve zbroji izađe nekih 30 % skuplje.

Edited by - Obi-wan on 10/12/2010 23:31:58
Go to Top of Page

King Warrior
stripovi.com suradnik

22313 Posts

Member since 10/11/2007

Posted - 10/12/2010 : 23:31:47  Show Profile Show Extended Profile  Send King Warrior a Private Message  Reply with Quote
quote:

when I left you, I was but the learner. now, I am the master!

tacno se vidi koliko je film podlegao vremenu. Danas bi glasilo:
"when I left you, I was but the jobber. now, I am the maddafakka!"
Go to Top of Page

Lord Vader89
stripovi.com suradnik

France
9618 Posts

Member since 05/07/2007

Posted - 10/12/2010 : 23:35:10  Show Profile Show Extended Profile  Send Lord Vader89 a Private Message  Reply with Quote
hahaha, nije tacno
nego je vreme podleglo vremenu, nazalost

aha, beat that :P

Go to Top of Page

Ignus
Senior Member

1357 Posts

Member since 22/06/2009

Posted - 11/12/2010 : 15:22:01  Show Profile Show Extended Profile  Send Ignus a Private Message  Reply with Quote
Markos, jel Jodorowski vidio Fibrina izdanja? Zanima li uopće autore kako im stripovi izgledaju u pojedinim zemljama?

Zar nitko nece pomoci udovicinu sinu?
Go to Top of Page

Mord
Advanced Member

Croatia
3134 Posts

Member since 20/10/2001

Posted - 11/12/2010 : 15:33:57  Show Profile Show Extended Profile  Send Mord a Private Message  Reply with Quote
Ima li netko da ne voli metabarune i tehnooceve, a voli incala? Just curious.
Go to Top of Page

ninel
Senior Member

Serbia
1583 Posts

Member since 16/11/2004

Posted - 11/12/2010 : 15:49:41  Show Profile Show Extended Profile  Send ninel a Private Message  Reply with Quote
Ima li neko (osim mene) koji ne voli ni Metabarune, ni Tehnopape, ni Inkala?

http://www.youtube.com/watch?v=SSRVtlTwFs8&feature=related
Go to Top of Page

noemis
Senior Member

Serbia
1320 Posts

Member since 11/05/2010

Posted - 11/12/2010 : 16:28:05  Show Profile Show Extended Profile  Send noemis a Private Message  Reply with Quote
već sam nešto kuckao o tome na forumu...
smatram da je inkal precenjen, šta više, toliko mi je dosadan sa pseudomitološkim i pseudopshihoanalitičkim alegorijama da ga nisam ni uspeo pročitati do kraja...
tehnopape, bar ono što sam pročitao do sada mi deluju kao prosečan spinof
metabaroni, iako su i oni spinof, ipak su mi najbolji od "trilogije"
(crtež je ovde sjajan, mikelanđelovsko podžinovljenje posebne kaste "ljudi"...)
valjda, jer najmanje sadrže pseudojungovskih proseravanja kojima inkal obiluje i preko kojih stvarno ne mogu da pređem

ali daleko od toga da ih ne volim... solidni su to stripovi... (ne volim ona programska sranja nekih od albuma koje je izdao VČ) ali daleko od toga da zaslužuju poziciju i veličinu koja im se pripisuje

"Ja se mnogo bojim ljudi koji hoce da usrece narod... ...niko nema prava da silom svog suseda cini srecnim."
Go to Top of Page

jaki
Advanced Member

Croatia
26817 Posts

Member since 13/03/2004

Posted - 11/12/2010 : 18:07:54  Show Profile Show Extended Profile  Send jaki a Private Message  Reply with Quote
A naslovnica je novi kolor??
Incal ili Inkal?

Ja sam fetišist papira!
Go to Top of Page

Rico
Advanced Member

Croatia
3955 Posts

Member since 12/10/2004

Posted - 11/12/2010 : 18:13:09  Show Profile Show Extended Profile  Visit Rico's Homepage  Send Rico a Private Message  Reply with Quote
quote:
Originally posted by ninel

Ima li neko (osim mene) koji ne voli ni Metabarune, ni Tehnopape, ni Inkala?

ima:)

https://www.instagram.com/ricomambo_tees/ https://www.facebook.com/brankoricovdesign
Go to Top of Page

mcn
Advanced Member

Croatia
6666 Posts

Member since 28/12/2002

Posted - 11/12/2010 : 18:22:25  Show Profile Show Extended Profile  Visit mcn's Homepage  Send mcn a Private Message  Reply with Quote
>Incal ili Inkal?

K.

mcn

Zar danas još niste bili na www.darkomacan.com ? *** Moje aukcije: http://www.stripovi.com/index.asp?page=auction-search&Action=1&Seller=mcn
Go to Top of Page

Paka01
stripovi.com suradnik

Croatia
11446 Posts

Member since 14/02/2009

Posted - 11/12/2010 : 20:38:14  Show Profile Show Extended Profile  Send Paka01 a Private Message  Reply with Quote
quote:

quote:
Originally posted by darth-vader

Da se vratimo cijeni.

Tvoja logika je skroz na mjestu. Ja razmišljem u dlaku isto tako.
U trgovini jedan sapun košta 5 kuna, a paket tih istih sapuna od 5 komada košta 18 kuna. Mi te sapune koristimo stalno i trebaju nam. Žena naravno uzima 1 komad jer joj je ono drugo skuplje. I onda ja njoj objašnjavam kako 5 komada za 18 kuna nije skuplje nego 1 komad za 5 kuna. Ona klima glavom i uzme onaj jedan.
Mnogim ljudima je težak taj momenat kada moraju odjednom dati veću količinu novca pa bi radije na rate - iako na rate kada sve zbroji izađe nekih 30 % skuplje.

Vjerojatno ste se zbunili u vezi toga šta su ljudi rekli da je 300 kn puno Ja kad sam to reka, ja sam mislija da je općenito 300 kn puno novaca i zato vjerojatno neću kupit Inkala čim izađe, već će mi tribat jedno vrime da skupim te novce. Ovo izdanje nije skupo, naprotiv, cijena je odlična i potpuno prihvatljiva

Would a new flood please finally come? A real rain and an assortment of plagues
And when all is said and done, even the Devil won't care enough to spit in the mud

https://www.last.fm/user/Pakaa
Go to Top of Page
Page: of 1043 Previous Topic Topic Next Topic  
Previous Page | Next Page
 New Topic New Poll New Poll
 Reply to Topic
Jump To:
forum.stripovi.com © 2000-2002 Snitz Communications Go To Top Of Page
This page was generated in 2.92 seconds. Snitz Forums 2000