forum.stripovi.com
forum.stripovi.com
Home | Profile | Register | Active Topics | Active Polls | Aukcije | Private Messages | Members | Search | FAQ
Username:
Password:
Save Password
Forgot your Password?

All Forums
 Stripovi
 Stripovi
 Alan Ford
 New Topic New Poll New Poll
 Reply to Topic
Previous Page | Next Page
Author Previous Topic Topic Next Topic
Page: of 60

Opti
stripovi.com suradnik

Vatican City
4533 Posts

Member since 06/07/2009

Posted - 12/12/2010 : 19:05:48  Show Profile Show Extended Profile  Send Opti a Private Message  Reply with Quote
Meni:

U STRAHU SU VELIKE OČI:
Dosta glupa priča i svršetak, jedino su dobre s cene sa Sir Oliverom i početak s Bobom

DERBI
Prilično dosadno i neduhovito, a najgore je kad onaj konj plače skupa s Alanom, ma stvarno... A i kraj je dosta predvidljiv.

STUPICA ZA GRUPU TNT
Ne paše mi nešto... Ima čudnu atmosferu, kao da se ne ardi o AF epizodi...

GUŽVA U MONTE KABLU:
Sviđa mi se početak u lunaparku, ostalo živa dosada + isto kao Derbi

UDAR:
Već sam napisao na recenziji, ne volim te priče s generalom Warom i kad se upliće vojska. Odskače mi od klasičnog Forda.

SPORTSKA AFERA:
Again, ista pašta kao i Derbi i Gužva u Monte Kablu, nisu mi nešto te sportske epizode

Epizoda s najviše nelogičnih situacija je Udarac s boka. Ono s robotom... Pa način na koji se Bob spasio od eksplozije dinamita... ma molim te. Ali kad se to odbaci, ostaje jedna stvarno zanimljiva epizoda.

Rindfleischetikettierungsüberwachungsaufgabenübert ragungsgesetz!!
Go to Top of Page

Darth Ivan
Advanced Member

Croatia
7978 Posts

Member since 21/03/2010

Posted - 12/12/2010 : 19:15:43  Show Profile Show Extended Profile  Send Darth Ivan a Private Message  Reply with Quote
kuća duhova ima isto dosta nelogičnosti...
primjerice, agent larrigan...
kako je on znao da grupa TNT ima tajno skrovište, i to u cvjećarnici, kako ga je uspio pronać samo tako (new york baš nije TAKO mali grad), i kaj je još zanimljivije, otkud je on znao da grupa TNT ima tajno skrovište (i gdje), a baby kate (vođa bande) ne? (prisjetite se 93. epizode, ona je primjer toga)

"Nothing lasts forever."

Edited by - Darth Ivan on 12/12/2010 19:17:20
Go to Top of Page

Opti
stripovi.com suradnik

Vatican City
4533 Posts

Member since 06/07/2009

Posted - 12/12/2010 : 19:17:48  Show Profile Show Extended Profile  Send Opti a Private Message  Reply with Quote

Dobro, ajmo se sad vratiti temi.

Go to Top of Page

Darth Ivan
Advanced Member

Croatia
7978 Posts

Member since 21/03/2010

Posted - 12/12/2010 : 19:46:31  Show Profile Show Extended Profile  Send Darth Ivan a Private Message  Reply with Quote
KUĆA DUHOVA
Dobra spooky atmosfera, ali, osim gore navedenih nelogičnosti, radnja mi se ne sviđa baš...

POVRATAK SUPERHIKA/SUPERHIKOV VELIKI POTHVAT
Ako ste čitali epizode Superhik, Superhik-alkohol prijeti i Superhik-razbijena boca, pročitali ste i ovo...epizoda ne nudi ništa novo, potpuno isti kalup, samo što superhik ukrade nosonju...

SPORTSKA AFERA
Nezanimljiva radnja, a skoro pola epizode je potrošeno na nešto što nema veze sa samom radnjom epizode - glupe povijesne priče broja 1.

IZNENADNA IDEJA
Isto mi se radnja ne dopada previše, onaj lutak flint je više iritirajući nego komičan negativac, a plus toga, otkud su TNT-ovci uspjeli tako brzo stić iz new yorka u LA, i to letećim balonom?

SUPERHIK OPET NAPADA/ODLAZAK SUPERHIKA
Isto kao i kod povratak superhika/superhikov veliki pothvat, samo što je radnja još više razvučena, a crtež lošiji, pa epizoda izgleda kao neki saturday morning cartoon...

"Nothing lasts forever."

Edited by - Darth Ivan on 12/12/2010 19:48:12
Go to Top of Page

paro
stripovi.com suradnik

Croatia
8622 Posts

Member since 30/03/2005

Posted - 12/12/2010 : 20:09:04  Show Profile Show Extended Profile  Visit paro's Homepage  Send paro a Private Message  Reply with Quote
Dečki nema smisla razbijat glavu u potrazi za nelogičnostima u satiričnom stripu. Kako su tolikom brzinom stigli od točke A do točke B ili kako je duh s nožem u leđima znao gdje je cvjećarnica...apsolutno nebitno...makar naravno tvorci stripa ne trebaju pretjerivat u tome...

There he goes. One of God's own prototypes. A high-powered mutant of some kind never even considered for mass production. Too weird to live, and too rare to die.
Go to Top of Page

Opti
stripovi.com suradnik

Vatican City
4533 Posts

Member since 06/07/2009

Posted - 12/12/2010 : 20:40:06  Show Profile Show Extended Profile  Send Opti a Private Message  Reply with Quote
quote:
Originally posted by paro

Dečki nema smisla razbijat glavu u potrazi za nelogičnostima u satiričnom stripu.

Dobro, barem je ozbiljnije od Bonellija

Go to Top of Page

paro
stripovi.com suradnik

Croatia
8622 Posts

Member since 30/03/2005

Posted - 12/12/2010 : 20:45:25  Show Profile Show Extended Profile  Visit paro's Homepage  Send paro a Private Message  Reply with Quote
quote:
Originally posted by Opti

Epizoda s najviše nelogičnih situacija je Udarac s boka. Ono s robotom... Pa način na koji se Bob spasio od eksplozije dinamita... ma molim te. Ali kad se to odbaci, ostaje jedna stvarno zanimljiva epizoda.

Da, scena s robotom je stvarno bila malo too much, ali ideja kojom je Bunker ubacio samoubojicu i spasio Boba mi je na neki način čak i dosta genijalna

There he goes. One of God's own prototypes. A high-powered mutant of some kind never even considered for mass production. Too weird to live, and too rare to die.
Go to Top of Page

Bob Rok
Advanced Member

4922 Posts

Member since 11/03/2009

Posted - 12/12/2010 : 21:16:44  Show Profile Show Extended Profile  Send Bob Rok a Private Message  Reply with Quote
Tesko je odabrati u M&B periodu tzv. najgore. Tako da treba imati u vidu da ovim izborom nisam izabrao lose, nego manje dobre medju odlicnima

12. Zalosna prica o mladom bogatasu - Pihpah, njaaaa...
18. Pas od milijun dolara - Na stranu Nosonja i plaza na pocetku. Malko tupavo
54. Nestao je BuBu - Moglo je to znatno bolje.
58. Skok u prazno - Nedoradjeno do kraja. Zbrzano i neshvatljivo.

Sto se tice ostalih razmisljanja

Derbi mi je jedna od omiljenijih Narocito dzokej pre Boba (da ne vrtim strip za ime doticnog)
Povratak Superhika mi je sasvim dobar. Sta ne valja epizodama? Poslednja dva nastavka su necitljivija, za razliku od ovog povratka.

I Sportska afera. Kako, bre, losa prica Broja 1? Odiseju covek prica, nikako lose, bas u duhu AF-a A sto se tice same radnje, jeste losija, ali nista strasno

Eto, javih se, fina tema

Ja se zovem El-Muhammed, iz plemena starih Azra, sto za ljubav zivot gube i umiru kada ljube.
Go to Top of Page

Magico_Vento
Senior Member

Bosnia and Herzegovina
1181 Posts

Member since 10/01/2010

Posted - 12/12/2010 : 21:40:37  Show Profile Show Extended Profile  Send Magico_Vento a Private Message  Reply with Quote
Meni nema najgore

Pa vi trazite neke nelogicnosti u stripu,strip je namjenjen za neku vrstu humora ne za logike,eto bas ce grunfovom raketom da ispaljen stigne u tacno u kanadu i tacno u grad koji zeli,daj bgt

Jednostavno se uziva u gegovima i smijesnim situacijama,tu bar sve nelogicnosti prihvacam

Nemam potpis...
Go to Top of Page

Darth Ivan
Advanced Member

Croatia
7978 Posts

Member since 21/03/2010

Posted - 12/12/2010 : 23:52:59  Show Profile Show Extended Profile  Send Darth Ivan a Private Message  Reply with Quote
quote:
Originally posted by Bob Rok

Tesko je odabrati u M&B periodu tzv. najgore. Tako da treba imati u vidu da ovim izborom nisam izabrao lose, nego manje dobre medju odlicnima

Derbi mi je jedna od omiljenijih Narocito dzokej pre Boba (da ne vrtim strip za ime doticnog)
Povratak Superhika mi je sasvim dobar. Sta ne valja epizodama? Poslednja dva nastavka su necitljivija, za razliku od ovog povratka.

I Sportska afera. Kako, bre, losa prica Broja 1? Odiseju covek prica, nikako lose, bas u duhu AF-a A sto se tice same radnje, jeste losija, ali nista strasno

Eto, javih se, fina tema

za povratak superhika sam rekao što mi se ne sviđa. priča broja 1 je u epizodi "sportska afera" isto što i one scene alana i boba na plaži u epizodi "pas za milijun dolara" koju si ti naveo - nepotrebne i nemaju veze s glavnom radnjom epizode.

ne mogu reć da su te starkeljine priče skroz shit, jer nisu, i imaju određenu količinu šarma. ipak, one su prikaz povijesti na satirični način. ali ne treba pretjerivat. osim toga, ako je naslov epizode "sportska afera", onda bi radnja trebala govorit o onome što kaže naslov, a ne da pola epizode čitaš o nečemu što nema nikakve veze s naslovom i centrom same epizode. istina je da svakoj radnji općenito treba neki uvod prije nego dođeš do one glavne, ali ovo ne paše baš najbolje. tako da ponekad izgleda ko da ih je bunker ubacio samo zato da bi zauzeo prostor, bez razloga.
tak da stvarno ne kužim zašto si je bunker utuvio u glavu da ama baš svaka epizoda mora imat 120 stranica, pa mora ubacivat nepotrebne scene. ako već za tim ima potrebu, onda ih bar može skratit, a ne rastegnut.

btw, bobe, čemu ovo čuđenje? pa svatko ima svoje mišljenje

"Nothing lasts forever."

Edited by - Darth Ivan on 13/12/2010 00:19:29
Go to Top of Page

Darth Ivan
Advanced Member

Croatia
7978 Posts

Member since 21/03/2010

Posted - 13/12/2010 : 00:11:53  Show Profile Show Extended Profile  Send Darth Ivan a Private Message  Reply with Quote
quote:

Dečki nema smisla razbijat glavu u potrazi za nelogičnostima u satiričnom stripu. Kako su tolikom brzinom stigli od točke A do točke B ili kako je duh s nožem u leđima znao gdje je cvjećarnica...apsolutno nebitno...makar naravno tvorci stripa ne trebaju pretjerivat u tome...

nelogičnost je upravo i bila glavna kritika u recenziji "kuće duhova", kao i u npr. onoj susret s vampirom/vampiri u new yorku...

ali se slažem s tobom, u pravu si.

"Nothing lasts forever."
Go to Top of Page

Bob Rok
Advanced Member

4922 Posts

Member since 11/03/2009

Posted - 13/12/2010 : 10:37:29  Show Profile Show Extended Profile  Send Bob Rok a Private Message  Reply with Quote
quote:
Originally posted by Darth Ivan

quote:

Eto, javih se, fina tema

za povratak superhika sam rekao što mi se ne sviđa. priča broja 1 je u epizodi "sportska afera" isto što i one scene alana i boba na plaži u epizodi "pas za milijun dolara" koju si ti naveo - nepotrebne i nemaju veze s glavnom radnjom epizode.

ne mogu reć da su te starkeljine priče skroz shit, jer nisu, i imaju određenu količinu šarma. ipak, one su prikaz povijesti na satirični način. ali ne treba pretjerivat. osim toga, ako je naslov epizode "sportska afera", onda bi radnja trebala govorit o onome što kaže naslov, a ne da pola epizode čitaš o nečemu što nema nikakve veze s naslovom i centrom same epizode. istina je da svakoj radnji općenito treba neki uvod prije nego dođeš do one glavne, ali ovo ne paše baš najbolje. tako da ponekad izgleda ko da ih je bunker ubacio samo zato da bi zauzeo prostor, bez razloga.
tak da stvarno ne kužim zašto si je bunker utuvio u glavu da ama baš svaka epizoda mora imat 120 stranica, pa mora ubacivat nepotrebne scene. ako već za tim ima potrebu, onda ih bar može skratit, a ne rastegnut.

btw, bobe, čemu ovo čuđenje? pa svatko ima svoje mišljenje

U ne, pogresno si me razumeo Ta scena na plazi je najbolji deo epizode. Kao i prica Broja 1 o Odiseju

Ne shvataj me ozbiljno. Diskutujemo

Ja se zovem El-Muhammed, iz plemena starih Azra, sto za ljubav zivot gube i umiru kada ljube.
Go to Top of Page

Tex Willer
Advanced Member

Burkina Faso (Upper Volta)
14077 Posts

Member since 17/09/2005

Posted - 13/12/2010 : 10:41:57  Show Profile Show Extended Profile  Send Tex Willer a Private Message  Reply with Quote
quote:

U ne, pogresno si me razumeo Ta scena na plazi je najbolji deo epizode. Kao i prica Broja 1 o Odiseju

Ne shvataj me ozbiljno. Diskutujemo

Nek si se ti vratio na ovakve teme, da ne gubis vreme vise na svakakvegluposti temama

Jedva cekam januar - februar da vidimo ide li AF dalje ili se tura tacka
Voleo bih da prekinu s brojem 500, kad vec ja ne umem da prekinem s kupovinom nekl oni prekinu s izdavanjem
Go to Top of Page

DOMI
Advanced Member

Croatia
5266 Posts

Member since 19/06/2007

Posted - 13/12/2010 : 16:28:34  Show Profile Show Extended Profile  Send DOMI a Private Message  Reply with Quote
Žalosna priča o mladom bogatašu - pročitao sam ju samo jednom... (kao i one iznad br.250).

Ostalima ne znam broj čitanja...
________________________________________________________________________________________________________________________
41 godina Alan Forda u HR
AF Klasik 105 na kioscimaAF Ekstra 44 na kioscima (tko želi)

• 55 god.Alan Forda u HR • Od 1970.-2017.izdana su 1063 broja (ukljucujuci Klasik, Super KL, Zlatni KL) •
• Od 2022.Alan Ford u originalnim tablama formata 17x24 cm u novom kolekcionarskom TOP izdanju •
Go to Top of Page

Darth Ivan
Advanced Member

Croatia
7978 Posts

Member since 21/03/2010

Posted - 14/12/2010 : 00:37:03  Show Profile Show Extended Profile  Send Darth Ivan a Private Message  Reply with Quote
eto ga, znači definitivno ima loših epizoda iz ere gospodina raviole, nisu baš sve 100% vrhunske...

"Nothing lasts forever."
Go to Top of Page

paro
stripovi.com suradnik

Croatia
8622 Posts

Member since 30/03/2005

Posted - 14/12/2010 : 12:34:18  Show Profile Show Extended Profile  Visit paro's Homepage  Send paro a Private Message  Reply with Quote
Dobro sad kad smo krenuli možemo nastavit u sličnom tonu....
Koje su vam najdraže, a koje najlošije epizode postmagnusovskog vremena ili koje epizode u eri poslije Magnusa

Go to Top of Page

Darth Ivan
Advanced Member

Croatia
7978 Posts

Member since 21/03/2010

Posted - 14/12/2010 : 13:37:59  Show Profile Show Extended Profile  Send Darth Ivan a Private Message  Reply with Quote
quote:

Dobro sad kad smo krenuli možemo nastavit u sličnom tonu....
Koje su vam najdraže, a koje najlošije epizode postmagnusovskog vremena ili koje epizode u eri poslije Magnusa

era poslije magnusa su epizode od broja 76 do danas, tak da tu imaš epizoda na izbor koliko hoćeš...

ja se budem ograničio na piffarerijev period, znači od 76-176.

najbolje epizode:

mjesec zove skylab, opasnost iz svemira, crne planine južne dakote, sastanak na groblju, banda propalica, prva trilogija o gumiflexu, čarobna svjetiljka, trilogija o melisi etc.

najlošije epizode:

PIROMAN
dvojica cirkuskih izvođača žele zapalit grad jer njihovu točku nitko nije želio postaviti. izgleda zgodno na papiru, čak su i imena tih dvojice zgodna (az i best)...ali radnja mi se ne sviđa i nije baš ni komično...

KLODOVIKOV PODVIG
inače mi klodovik nije toliko iritantan kao što neki od vas kažu, ali u ovoj epizodi je ipak iritantniji nego inače. plus toga, naslov epizode je "klodovikov podvig", a u epizodi se pojavljuje trio fantastikus (iako su neki dijelovi, poput scene gdje je bob prerušen u liječnika, štos). sam cover bi te natjerao na pomisao da je klo opljačkao banku ili nešto slično, a ustvari je samo ukrao novac od starkelje.

OSTIX
ako se dobro sjećam, riječ je o nekom vanzemaljcu iz svemira koji može preuzet tuđi oblik, tak nešto...radnja je razvučena i nezanimljiva...

PIKOVA DVOJKA
nekom tipu je profesor rekao da ne vrijedi ni kao pikova dvojka u briškuli i sad on TNT-ovcima šalje istoimenu kartu kao simbol opasnosti. yeah right...

FETIŠ
početak zanimljiv i pomalo komičan, pogotovo kad se nosonja popiški na nogu starcu u parku, ali kraj i razrješenje zagonetke su potpuno glupavi. plus toga, crtež je lošiji, pa epizoda izgleda ko neki disneyev crtić (nosonja praktički liči na plutona).

NIJEMA PAPIGA
osim lošijeg crteža, radnja nije baš nešto...

"Nothing lasts forever."

Edited by - Darth Ivan on 14/12/2010 23:53:45
Go to Top of Page

paro
stripovi.com suradnik

Croatia
8622 Posts

Member since 30/03/2005

Posted - 14/12/2010 : 15:05:48  Show Profile Show Extended Profile  Visit paro's Homepage  Send paro a Private Message  Reply with Quote
Pošteno, neka bude piffarerijev period, znači od 76-176.

Ostix, Pikova dvojka, Fetiš, Nevjerojatan povratak i Konspiratorova osveta (Bunkeru pobogu, ostavi legendu da počiva u miru )- definitivno najlošije...
Gumiflexova trilogija, Mjesec zove Skylab, Opasnost iz svemira, Crne planine južne dakote- daleko najbolje

Go to Top of Page

DOMI
Advanced Member

Croatia
5266 Posts

Member since 19/06/2007

Posted - 14/12/2010 : 17:07:03  Show Profile Show Extended Profile  Send DOMI a Private Message  Reply with Quote
Nijema papiga od onog Morriconia je katastrofa, a mene je u to doba dodatno iživcirala Ljeponoga Betty (Della Monica), stvar je tada počela naglo srljati ka dnu...
Della Monica & Piccininno su malo izvukli stvar serijom od 20 nastavaka (Smrt Broja 1 - pa malo Wurdalak - pa Tromb - pa Margot - pa oporuke i povratak Br.1) no od br. 201 urušavanje se nastavlja..
________________________________________________________________________________________________________________________
41 godina Alan Forda u HR
AF Klasik 105 na kioscimaAF Minuette-Ekstra br.44 na kioscima (tko želi)

• 55 god.Alan Forda u HR • Od 1970.-2017.izdana su 1063 broja (ukljucujuci Klasik, Super KL, Zlatni KL) •
• Od 2022.Alan Ford u originalnim tablama formata 17x24 cm u novom kolekcionarskom TOP izdanju •
Go to Top of Page

Darth Ivan
Advanced Member

Croatia
7978 Posts

Member since 21/03/2010

Posted - 15/12/2010 : 00:00:03  Show Profile Show Extended Profile  Send Darth Ivan a Private Message  Reply with Quote
quote:

Pošteno, neka bude piffarerijev period, znači od 76-176.

Ostix, Pikova dvojka, Fetiš, Nevjerojatan povratak i Konspiratorova osveta (Bunkeru pobogu, ostavi legendu da počiva u miru )- definitivno najlošije...
Gumiflexova trilogija, Mjesec zove Skylab, Opasnost iz svemira, Crne planine južne dakote- daleko najbolje

nevjerojatan povratak i konspiratorova osveta nisu baš 100% katastrofa po mojem mišljenju...nije mi smetalo to kaj je bunker vratio konspiratora u život, ali mogao je smislit malo bolju radnju epizode, znači da se ne vrti samo oko toga kak konspirator formira kvintet fantastikus i kak se planiraju osvetit grupi TNT. jest da je moglo puno bolje, ali nije koma...

"Nothing lasts forever."
Go to Top of Page

globinjo
Moderator

Croatia
33493 Posts

Member since 12/09/2002

Posted - 15/12/2010 : 00:31:18  Show Profile Show Extended Profile  Visit globinjo's Homepage  Send globinjo a Private Message  Reply with Quote
quote:

quote:

Dečki nema smisla razbijat glavu u potrazi za nelogičnostima u satiričnom stripu.

opti,signature u dva reda...

https://www.facebook.com/Comicator/
https://www.instagram.com/comicator_stripfestival/
Go to Top of Page

paro
stripovi.com suradnik

Croatia
8622 Posts

Member since 30/03/2005

Posted - 15/12/2010 : 01:11:26  Show Profile Show Extended Profile  Visit paro's Homepage  Send paro a Private Message  Reply with Quote
quote:
Originally posted by Darth Ivan
nevjerojatan povratak i konspiratorova osveta nisu baš 100% katastrofa po mojem mišljenju...nije mi smetalo to kaj je bunker vratio konspiratora u život, ali mogao je smislit malo bolju radnju epizode, znači da se ne vrti samo oko toga kak konspirator formira kvintet fantastikus i kak se planiraju osvetit grupi TNT. jest da je moglo puno bolje, ali nije koma...

Ako nekog ubiješ ostavi ga u vječnim lovištima...ako je to napravio sa Aseptikom, ne znam zašto je išo dirat Konspiratora nakon svih tih godina....zapravo čekaj malo...ipak mi je jasno...

Go to Top of Page

paro
stripovi.com suradnik

Croatia
8622 Posts

Member since 30/03/2005

Posted - 15/12/2010 : 01:21:26  Show Profile Show Extended Profile  Visit paro's Homepage  Send paro a Private Message  Reply with Quote
quote:
Originally posted by globinjo

quote:

quote:

opti,signature u dva reda...

Dobro Splićo, ne moraš čovjeka odmah prozivat samo zbog ove kratke izjave...hmhm, pardon...činjenice

Go to Top of Page

Opti
stripovi.com suradnik

Vatican City
4533 Posts

Member since 06/07/2009

Posted - 15/12/2010 : 15:15:15  Show Profile Show Extended Profile  Send Opti a Private Message  Reply with Quote
@darth Ivan: Vidiš, meni su baš Piroman i Pikova dvojka jedne od najboljih epizoda Piffrerievog doba. Mjesec zove Skylab je užas živi.

Go to Top of Page

paro
stripovi.com suradnik

Croatia
8622 Posts

Member since 30/03/2005

Posted - 15/12/2010 : 15:57:35  Show Profile Show Extended Profile  Visit paro's Homepage  Send paro a Private Message  Reply with Quote
quote:

@darth Ivan: Vidiš, meni su baš Piroman i Pikova dvojka jedne od najboljih epizoda Piffrerievog doba. Mjesec zove Skylab je užas živi.

O ukusima se ne raspravlja...glavno da svi volimo isti strip.

Go to Top of Page
Page: of 60 Previous Topic Topic Next Topic  
Previous Page | Next Page
 New Topic New Poll New Poll
 Reply to Topic
Jump To:
forum.stripovi.com © 2000-2002 Snitz Communications Go To Top Of Page
This page was generated in 0.28 seconds. Snitz Forums 2000