forum.stripovi.com
forum.stripovi.com
Home | Profile | Register | Active Topics | Active Polls | Aukcije | Private Messages | Members | Search | FAQ
Username:
Password:
Save Password
Forgot your Password?

All Forums
 www.stripovi.com - svaštara - off topic diskusije
 Film & TV
 Filmovi & co
 New Topic New Poll New Poll
 Reply to Topic
Previous Page | Next Page
Author Previous Topic Topic Next Topic
Page: of 556

Mr. Bushido
stripovi.com suradnik

Croatia
12920 Posts

Member since 23/09/2005

Posted - 20/12/2010 : 20:35:03  Show Profile Show Extended Profile  Send Mr. Bushido a Private Message  Reply with Quote
quote:
Originally posted by manhunter

A zato je onaj Aliens & cowboys tako opičene tematike, da čak i bude nešto od njega. Negde na nivou Outlandera.

Bit će bolji od Outlandera. Barem ako je suditi prema talentima koji rade na filmu.

Inače, film je adaptacija istoimenog stripa.

Comics is any art you can read. -- Sean T. Collins
Go to Top of Page

mr murdoc
Advanced Member

Switzerland
14557 Posts

Member since 02/01/2006

Posted - 23/12/2010 : 20:13:49  Show Profile Show Extended Profile  Send mr murdoc a Private Message  Reply with Quote
Sada moja omiljena tematika kojoj se sa filmske strane jako rijetko ozbiljno pristupa, ali svaki put se poveselim i ponadam da ce biti dobro i orginalno.

The Eagle

9 Legija slovi nestalom vec 20 godina u Skotskim bespucima i nitko nezna sto se ustvari dogodilo .
Mladi Centurion i sin Komandanta nestale legije odlazi u potragu za istinom i simbolom .

http://www.youtube.com/watch?v=z_cYUGpAoJw&feature=player_embedded

“To live is the rarest thing in the world. Most people exist, that is all.”? Oscar Wilde
Go to Top of Page

PJ24MKD
New Member

Fyro Macedonia
275 Posts

Member since 28/07/2009

Posted - 23/12/2010 : 20:44:16  Show Profile Show Extended Profile  Visit PJ24MKD's Homepage  Send PJ24MKD a Private Message  Reply with Quote
Black Swan (2010)

Zadnji film Daren-a Arfonofski-a je "Black Swan" i konacno pre neki dan pojavio se torrent sa dobar audio i video kvalitet(dvd skriner).
Ne za dzaba Darena zovu 'novi Stenli Kjubrik' - bar dosad redovno uspjesno eksperimentira sa raznim zanrovima, to je uradio sa PI, Requiem for a dream, The Wrestler a i odlicnog i jedan od mojih omiljenih, The Fountain. U ovome slucaju kod 'Crnog Labuda' radi se o psiholoska horor-drama o jednoj balerini i njezino psiholosko stanje pred i po dobijanje glavnu ulogu u "Labudovo Jezero". Horor i nadrealne momente u filmu su odlicno ukomponovane i daju neki posebni draz po koji ovaj film deluje autenticno. Zanimljivo je sto radi se o nezavisni film sa relativno mali budzet od 17 mil $ sto je za holivud prava sitnica, a slicno je bilo i sa predzadnji Arfonovskijev "The Wrestler" gde je brilirao Miki Rurk. Definitivno najbolja uloga u karijeri za Natali Portman(garant bice favorit za oskar za glavnu zensku ulogu). Predobra atmosfera u filmu je potpomognuta sa odlicnog muzickog saundtraka.
9/10

Go to Top of Page

Poli
Advanced Member

Slovenia
38019 Posts

Member since 26/10/2007

Posted - 23/12/2010 : 21:04:51  Show Profile Show Extended Profile  Send Poli a Private Message  Reply with Quote
A jebi sad, bas 'novi Stenli Kjubrik' i nije (po mom skromnom misljenju). Odlican reziser sigurno, no novi Stanley... Doktore, sta ti mislis? Moze li stat u Kubrickove cipele ili ne?

Ovaj Crni labud mi trenutno stoji na kompjuteru, samo da nađem vrijeme i pogledam ga.

Anything is possible dec d uej
Be the Change You Want to See
Go to Top of Page

Lord Vader89
stripovi.com suradnik

France
9618 Posts

Member since 05/07/2007

Posted - 23/12/2010 : 21:22:55  Show Profile Show Extended Profile  Send Lord Vader89 a Private Message  Reply with Quote
quote:
Originally posted by PJ24MKD

Black Swan (2010)

Zadnji film Daren-a Arfonofski-a je "Black Swan" i konacno pre neki dan pojavio se torrent sa dobar audio i video kvalitet(dvd skriner).
Ne za dzaba Darena zovu 'novi Stenli Kjubrik' - bar dosad redovno uspjesno eksperimentira sa raznim zanrovima, to je uradio sa PI, Requiem for a dream, The Wrestler a i odlicnog i jedan od mojih omiljenih, The Fountain. U ovome slucaju kod 'Crnog Labuda' radi se o psiholoska horor-drama o jednoj balerini i njezino psiholosko stanje pred i po dobijanje glavnu ulogu u "Labudovo Jezero". Horor i nadrealne momente u filmu su odlicno ukomponovane i daju neki posebni draz po koji ovaj film deluje autenticno. Zanimljivo je sto radi se o nezavisni film sa relativno mali budzet od 17 mil $ sto je za holivud prava sitnica, a slicno je bilo i sa predzadnji Arfonovskijev "The Wrestler" gde je brilirao Miki Rurk. Definitivno najbolja uloga u karijeri za Natali Portman(garant bice favorit za oskar za glavnu zensku ulogu). Predobra atmosfera u filmu je potpomognuta sa odlicnog muzickog saundtraka.
9/10

Fala ti, falilo mi je ovo :) Nadam se da taj horor nije previse naglasen, posto taj element bas ne volim, a ne bih voleo da propustim ovaj film. Aronofski, Natali Portman, ma to se ne propusta

a odlican OST koji pominjes, u pitanju je ponovo Mansel, zar ne

Potpis u dva reda, prema pravilniku:
Vader je, kao i uvek, u pravu. ; john connor ; 2022 A.D.
Go to Top of Page

manhunter
Moderator

Switzerland
25296 Posts

Member since 17/09/2004

Posted - 23/12/2010 : 23:06:52  Show Profile Show Extended Profile  Send manhunter a Private Message  Reply with Quote
Evo i par mojih favorita:

The Rite

The Tree of life

Battle: Los Angeles

I am legion. I do not forget. I do not forgive.

Go to Top of Page

PJ24MKD
New Member

Fyro Macedonia
275 Posts

Member since 28/07/2009

Posted - 23/12/2010 : 23:07:50  Show Profile Show Extended Profile  Visit PJ24MKD's Homepage  Send PJ24MKD a Private Message  Reply with Quote
@ Poli: pa dobro, nije jos "Stenli" naravno ali krece se u taj pravac, to sam htio reci. Upravo, setio sam se da je to rekao Hugh Jackman za neki intervju dok su zajedno snimali "The Fountain".

@ Lord: Psiholoske-nadrealne-horor momente bar meni nisu bile prenaglasene, vec dovoljne da bar malo zacinu na momentima tu psiholosku tenziju kod Nine(Natali Portman).

I da, Clint Mansel je zaduzen za saundtrak iako to sam sad otkrio http://www.youtube.com/watch?v=Im7JgBVabHM ali izgleda da nazalost predobar muzicki saundtrak nece dobiti oskarova nominacija jer je neka varijacija ili recimo prerabotka muziku iz baleta "Labudovo Jezero".
Go to Top of Page

Lord Vader89
stripovi.com suradnik

France
9618 Posts

Member since 05/07/2007

Posted - 23/12/2010 : 23:21:40  Show Profile Show Extended Profile  Send Lord Vader89 a Private Message  Reply with Quote
mhm
iako nije skroz originalno, ako je Mansel ostavio svoj trag, nema promasaja tu!!! Pi, Rekvijem, Fontana, imaju strasnu muziku!!!!

hvala jos jednom na preporuci :)

Go to Top of Page

PJ24MKD
New Member

Fyro Macedonia
275 Posts

Member since 28/07/2009

Posted - 24/12/2010 : 00:13:29  Show Profile Show Extended Profile  Visit PJ24MKD's Homepage  Send PJ24MKD a Private Message  Reply with Quote
quote:
Originally posted by Lord Vader89

mhm
iako nije skroz originalno, ako je Mansel ostavio svoj trag, nema promasaja tu!!! Pi, Rekvijem, Fontana, imaju strasnu muziku!!!!

hvala jos jednom na preporuci :)

no problem Lorde ;)

..putem, jedva cekam i ovaj novi Malikov "The Tree Of Life" sto je postirao Manhunter, to je takodje novi promo trailer!
Go to Top of Page

Lord Vader89
stripovi.com suradnik

France
9618 Posts

Member since 05/07/2007

Posted - 24/12/2010 : 00:31:20  Show Profile Show Extended Profile  Send Lord Vader89 a Private Message  Reply with Quote
igrom slucaja veceras prvi put cuh za ovo, i pogledah i trejler istovremeno. zanimljivo, prva asocijacija mi je bio Burtonov Big fish. Ima valjda nekih dodirnica.... :D :) izgleda zanimljivo, bice dobar bez sumnje.

Go to Top of Page

PJ24MKD
New Member

Fyro Macedonia
275 Posts

Member since 28/07/2009

Posted - 24/12/2010 : 00:48:30  Show Profile Show Extended Profile  Visit PJ24MKD's Homepage  Send PJ24MKD a Private Message  Reply with Quote
quote:
Originally posted by Lord Vader89

igrom slucaja veceras prvi put cuh za ovo, i pogledah i trejler istovremeno. zanimljivo, prva asocijacija mi je bio Burtonov Big fish. Ima valjda nekih dodirnica.... :D :) izgleda zanimljivo, bice dobar bez sumnje.

Dobra ti je asocijacija, "Big Fish" je odlicna artsy drama, sa isto odlican odabir pesama u toku filma a jedina originalna napisana po Bartonovu zelju je predobra Pearl Jam-ova "Man of the Hour" - jel si poslusao to? :) http://www.youtube.com/watch?v=_1TwZSsevNA

A za "The Tree Of Life", da je bio samo Bred Pit u trejleru, mozda bi i posumnjao i pored predobre cinematografije sto je standard za Malika, ali, cim se i Sean Penn nafatio da glumi, ondak to mora biti dobro. ;)
Go to Top of Page

Poli
Advanced Member

Slovenia
38019 Posts

Member since 26/10/2007

Posted - 25/12/2010 : 00:11:18  Show Profile Show Extended Profile  Send Poli a Private Message  Reply with Quote

Upravo pogledao tog Crnog labuda. Ne znam, ali ocito Darrenu pase prikazivati teske filmove. Doduse nije mi tezak ko Requiem ali siguran sam da sam sad na ohoho godina miran pred ponovnim ogledom.

Kako ne izdati previse...
hmmm,mala je sigurno napravila odlican posao. Od samog pocetka gdje mi je paznja vise tekla na Vincenta (bas uloga za njega), ona vise neprimjetna, pa do kulminacije njene _______ na kraju. Prvi film koji mi je za vrijeme gledanja pao na pamet je Hanekejeva Uciteljica klavira. Filma imata nekoliko sticnih tacaka ali je Darrenov ipak... Darrenov. Plus Kafkin Preobrazaj meets Dr. Jekyll and Mr. Hyde.

Darrenova okrenutost prema mracnima, psihoticnima stanjima uma, prvi put videna u Pi, pa potencirana u Requiem for a Dream, je ponovno s nama. Get ready for the roller coaster.

Ako sad pogledam nazad na tih 5 njegovih filmova, zapravo mi je The Fountain najmanje pasao, a ocekivao sam najvise od njega, barem sto se tematike tice. Mozda bas zbog toga. A za Requiem nemam ni volje ni snage ponovno ga odgledati (isto kao i Dancer in the Dark... ili Eraserhead, samo iz drugih razloga).

Mislim da ce se fanovima ipak uveliko svidjeti. Trenutno stanje na IMDB: 8,8. Bas me zanima koliku ocjenu ce imati za godinu dana.
No, ja jos dalje ne vidim ikakve slicnost s Kubrickom. Tipovi kao Kubrick ili Tarkovski... takvi se ne rađaju vise. Jedini od ovih "novijih" koji me je fascinirao je Kim Ki-Duk.

Nego, prosli mjesec se razisao sa Rachel Weisz. Znaci, oskarjevka je prosta.
(oft- u jebote, sad vidim da s Darrenom slaviva r/dan na isti dan)

Go to Top of Page

sawitch
Advanced Member

Serbia
40272 Posts

Member since 17/11/2007

Posted - 25/12/2010 : 00:58:58  Show Profile Show Extended Profile  Send sawitch a Private Message  Reply with Quote
Odgledao veceras The Town i mogu reci da mi je film oko proseka... Ama bas nista specijalno osim sto sam prvi put svario Afleka u nekoj ulozi...

Patricia hic mea totus mundus est
Go to Top of Page

PJ24MKD
New Member

Fyro Macedonia
275 Posts

Member since 28/07/2009

Posted - 25/12/2010 : 02:47:14  Show Profile Show Extended Profile  Visit PJ24MKD's Homepage  Send PJ24MKD a Private Message  Reply with Quote
@ Sawitch: bas tako, i meni je The Town bio Vec-videno ali ipak dobro uradjeno i seukupno dobar kasting. Ok triler, ali nisam primetio nista originalno. Gone Baby Gone, prvi Afleck-ov film kao redatelj, mi je bio bolji.

@ Poli: dobro si recenzirao. Bice interesantno da vidimo Darrena u ulozi redatelja nekog blockbuster-a a vec kako znam je dogovorio da snima novi produzetak "Wolverina", e to ce biti zanimljivo za pogledati. Komentar za Requiem ti je totalno na mjestu, ni ja nemam snage ni volje da to ogledam opet :/ sama tematika ne daje mi zelju da pogledam film jos jedanput, pa zato nisam mogao da objektivno ocjenim film nakon gledanja. Iskljucivo naporan i tezak za gledanje. Oko "Black Swan-a", danas sasm pogledao po drugi put zadnju tretinu filma(kulminacija _____, pa do samog kraja) i mogu vec potvrditi sobom da mi je predobar i uzivao sam kao i prvi put kad sam gledao taj deo filma, dodatni plus je odlicna muzika. Natalie definitivno zasluzuje nagradu za ovu ulogu.
Go to Top of Page

mladjo
Advanced Member

Croatia
20013 Posts

Member since 15/04/2007

Posted - 26/12/2010 : 01:06:05  Show Profile Show Extended Profile  Send mladjo a Private Message  Reply with Quote
http://www.youtube.com/watch?v=xyPrJb1_IdI&playnext=1&list=PLD0A0267B3C96388B&index=29

COUNT ZERO INTERRUPT
an interrupt of a process decrements a counter to zero

Go to Top of Page

nemanja93
Senior Member

Serbia
2439 Posts

Member since 06/03/2010

Posted - 26/12/2010 : 02:55:27  Show Profile Show Extended Profile  Send nemanja93 a Private Message  Reply with Quote
Jel gledao neko ova dva filma:
http://www.youtube.com/watch?v=qDJfue-Aanw
http://www.youtube.com/watch?v=V6Qi9QaL0Lg&feature=related
Da li vredi pogledati ih?

A ni ovo nije los film...
http://www.youtube.com/watch?v=2ywOPNNii9w

Nisi se okrenula, zato nisi videla
igrale su sene.

Edited by - nemanja93 on 26/12/2010 02:57:37
Go to Top of Page

Zagor12
Advanced Member

Croatia
6763 Posts

Member since 23/08/2010

Posted - 26/12/2010 : 10:22:14  Show Profile Show Extended Profile  Visit Zagor12's Homepage  Send Zagor12 a Private Message  Reply with Quote
Pogledao sam Harry Potter i darovi smrti te mogu reći da je zaista najbolji HP dosad. Puno je odrasliji i ozbiljniji od prošlih nastavaka. Možda i nešto napišem pa stavim na forum.

Z12 je sada Golub, ali sajt je ostao isti:
http://superheroji.com.hr/ - Najnovije iz svijeta superheroja
Go to Top of Page

Poli
Advanced Member

Slovenia
38019 Posts

Member since 26/10/2007

Posted - 26/12/2010 : 23:30:11  Show Profile Show Extended Profile  Send Poli a Private Message  Reply with Quote

Pogledao Due Date. Odlicno! Nije na ravni Old School ili Hangover ali ipak jedna od boljih komedija u posljednje vrijeme. Skuzio sam da mi odlicno pasu takve komedije kakve Todd pravi. Ne uspiju mu sve podjednako dobro, ali ipak ih se moze odgledati.
U ovom filmu ima nekoliko prejebenih, ali prejebenih fora. Ima i nekoliko iz Amerike i te njene "war against..." te paranoje, ubaceno na kratko ali efikasno. Pa, bio covjek jedan od ljudi koji su spisali Borata.

No, jucer sam (tek) po drugi put pogledao Death Proof (prvi put je bilo kad je film izasao, u kinu) i tek sad skuzio da je povezan s Planet Terrorom. Mislim, time and place.
Planet Terror sam gledao puno kasnije, pa kad sam tako ugledao Dr. Dakotu Block na sredini filma ...
Aaahhhh, nista od Tarantinovog filma na subotnu vecer.
A ponovno sam ga skinuo samo zbog bolje polovine koja ga jos nije odgledala... a ona zaspala na sredini filma.

Nikad necu skuziti kako se nekome ne sviđa Tarantino. Pa i da nisi neki cinefil geek (ko T) mora da se nasmejes barem dijalozima. Barem to!

Aha, sto se tice Natalie u BS - sigurno je bolje odradila posao od Kidmanove u Rabbit Hole. Kad su vec oba dve nominirane. Mislim da bi Natalie stvarno mogla pokupiti.
No, svakako i preporuka (za Rabbit Hole) svima koji vole drame (vezane na gubitak...), prilicno ok.

Go to Top of Page

PJ24MKD
New Member

Fyro Macedonia
275 Posts

Member since 28/07/2009

Posted - 27/12/2010 : 00:18:25  Show Profile Show Extended Profile  Visit PJ24MKD's Homepage  Send PJ24MKD a Private Message  Reply with Quote
@ Poli: kod Tarantina smatram da neke ljudi jednostavno ne mogu da priviknu na nekonvencionalnoj strukturi njegovih scenarija. Njegove filmove u globala vuce ka komercijala i uglavnom dosta i zaradjuju, ali nisu uopce klasicni hitovi sa holivudski kraj gde 'dobri' pobedjuju. Ali ipak, ovi bi ti bili ljudi koji nisu filmski fanovi vec gledaju filmove kad imaju slobodno vreme ili da ubiju dosadu a ima ih takvih po dosta, inace ne verujem da bilo koji movie-buff bi rekao da mu se Tarantino ne svidja.

Rabbit Hole - tezak film, ne znam dali bi hteo da ga pogledam jos jedan put, Nikol Kidman dobra, ali Natalie Portman u BS definitivno bolja.
Go to Top of Page

supermark
stripovi.com suradnik

Croatia
29618 Posts

Member since 06/02/2007

Posted - 27/12/2010 : 00:48:44  Show Profile Show Extended Profile  Visit supermark's Homepage  Send supermark a Private Message  Reply with Quote
quote:
Originally posted by PJ24MKD

@ Poli: kod Tarantina smatram da neke ljudi jednostavno ne mogu da priviknu na nekonvencionalnoj strukturi njegovih scenarija. Njegove filmove u globala vuce ka komercijala i uglavnom dosta i zaradjuju, ali nisu uopce klasicni hitovi sa holivudski kraj gde 'dobri' pobedjuju. Ali ipak, ovi bi ti bili ljudi koji nisu filmski fanovi vec gledaju filmove kad imaju slobodno vreme ili da ubiju dosadu a ima ih takvih po dosta, inace ne verujem da bilo koji movie-buff bi rekao da mu se Tarantino ne svidja.

nedavno smo imali bas raspravu o kvaliteti tarantinovih filmova
tj. kakav je on kao redatelj
ako te zanima baci pogled po trazilici
Go to Top of Page

supermark
stripovi.com suradnik

Croatia
29618 Posts

Member since 06/02/2007

Posted - 28/12/2010 : 12:45:56  Show Profile Show Extended Profile  Visit supermark's Homepage  Send supermark a Private Message  Reply with Quote
GLUMCIMA nikad nije lako odlučiti koju ulogu prihvatiti, a koju ne, jer često se dogodi da nešto što djeluje obećavajuće ispadne pravi fijasko, a nešto za što se činilo da nema šansi za uspjeh jednostavno oduševi publiku i kritiku te pokupi brojne nagrade. Popcrunch je sastavio listu Top 15 sjajnih uloga koje su poznati glumci odbili pa požalili.

1. J u "Ljudi u crnom" - David Schwimmer

Zvijezdi "Prijatelja" ponudili su ulogu J-ja u filmskom hitu "Ljudi u crnom", ali on ju je odbio. Nakon završetka snimanja "Prijatelja" Schwimmer se odlučio okušati u filmskim vodama, ali sve je ostalo na nimalo uspješnom pokušaju. Ulogu J-ja je prihvatio Will Smith i u svom odabiru nije nimalo pogriješio.

2. Rose u "Titanicu" - Gwyneth Paltrow

Oskarovka Gwyneth Paltrow odbila je po mnogima jednu od najvećih filmskih uloga u povijesti, ulogu Rose u "Titanicu". Uloge u Titanicu bile su odskočne daske za karijere Leonarda DiCapria i Kate Winslet, a Paltrow može samo žaliti za brojnim Oscarima koje je film osvojio.

3. Evelyn Johnson u "Pearl Harbor" - Charlize Theron

Charlize Theron trebala je u "Pearl Harboru" glumiti medicinsku sestru Evelyn Johnson, ali je glavnu ulogu odbila. U zagrljaju Bena Afflecka i Josha Hartnetta tako se našla Kate Beckinsale.

4. Neo u "Matrixu" - Will Smith

I dok je omastio brk na "Ljudima u crnom", gdje je glavnu ulogu odbio David Schwimmer, Will Smith istu je pogrešku napravio po pitanju "Matrixa". Glavni lik Neo je naposljetku postao Keanu Reeves, a spomenuta uloga kao da je bila stvorena za njega.

5. Gandalf u "Gospodaru prstenova" - Sean Connery

Glumačkoj legendi Seanu Conneryju ponudili su ulogu Gandalfa u "Gospodaru prstenova". No, nekadašnjem Jamesu Bondu se uloga nije dopala pa je Gandalfa utjelovio Ian McKellen. Osim te uloge, Sean Connery odbio je i ulogu Morpheusa u "Matrixu".

6. Bilbo Baggins u "Hobbitu" - Martin Freeman

Iako još "Hobbit" nije pokorio kina, nitko ne sumnja da će novi film Petera Jacksona postići veliki uspjeh. Martin Freeman trebao je glumiti mladog Bilba Bagginsa, ali je ulogu odbio kako bi mogao glumiti detektiva Watsona u novom BBC-jevom serijalu o Sherlocku Holmesu. Tko će naposljetku glumiti Bilba zasad nije poznato.

7. Iris u "Taksistu" - Mariel Hemingway

Mariel Hemingway, unuka slavnog pisca Ernest Hemingwaya, odbila je ulogu Iris u "Taksistu". Mladu prostitutku u jednom od najboljih filmova svih vremena odglumila je Jodi Foster, koja u svojoj kolekciji do danas ima dva Oscara, dva Zlatna globusa i dvije Emmy nagrade. Mariel je sličnu ulogu prihvatila u "Manhattanu", gdje je glumila tinejdžersku ljubavnicu Woodyja Allena.

8. Annie u "Romansa u Seattleu" - Julia Roberts

"Zgodna žena" Julia Roberts odbila je ulogu Annie u romantičnoj komediji "Romansa u Seattleu". U zagrljaju Toma Hanksa tako se našla plavokosa slatkica Meg Ryan.

9. Sundance Kid u "Butch Cassidy i Sundance Kid" - Steve McQueen

Slavni glumac Steve McQueen odbio je ulogu Sundance Kida u "Butch Cassidy i Sundance Kid", a umjesto njega je u filmskom klasiku glumio Robert Redford. Iako on zbog tog poteza vjerojatno žali, dame diljem svijeta sretne su zbog njegova propusta.

10. James Bond u "Dr. No" - Cary Grant

U vrijeme kad je Cary Grant odbio ulogu Jamesa Bonda u "Dr. No", prvom filmu o slavnom agentu, Sean Connery je bio slabo poznati glumac. Ubrzo je postao filmska ikona, a Jamesa Bonda utjelovio je još pet puta. Postoji i glasina kako je Grant zapravo prihvatio ulogu, ali je zbog naslova filma njegova poruka krivo interpretirana.

11. Neo u "Matrixu" - Nicolas Cage

Will Smith nije jedini koji nije želio biti Neo u "Matrixu". I on je odbio spomenutu glavnu ulogu koju je naposljetku odglumio Keanu Reeves.

12. Ray Kinsella u "Poljima snova" - Tom Hanks

Glavnu ulogu Raya Kinsella u "Poljima snova", u kojima je trebao glumiti uz Jamesa Earla Jonesa, Tom Hanks je odbio, ali ju je prihvatio Kevin Costner.

13. Jerry Maguire u "Jerryju Maguireu" - Tom Hanks

Još jedna sjajna uloga koju je Tom Hanks odbio je ona Jerryja Maguirea u istoimenom filmu. Prihvatio ju je jedan drugi Tom, Tom Cruise, koji je za spomenutu ulogu zaradio i nominaciju za Oscara.

14. Alan Grant u "Jurskom parku" - Morgan Freeman

Morgan Freeman odbio je glavnu ulogu dr. Alana Granta u filmskom hitu "Jurski park" Stevena Spielberga. Uz Lauru Dern i Jeffa Goldbluma tako je glumio Sam Neill.

15. Indiana Jones u "Indiana Jones: Otimači izgubljenog kovčega" - Tom Selleck

Tom Selleck odbio je glavnu ulogu u jednom od najboljih avanturističkih filmova svih vremena - "Indiana Jones: Otimači izgubljenog kovčega". Harrison Ford, koji je naposljetku utjelovio Indianu Jonesa, zasigurno mu je na tom potezu i dan danas jako zahvalan.

Go to Top of Page

supermark
stripovi.com suradnik

Croatia
29618 Posts

Member since 06/02/2007

Posted - 28/12/2010 : 12:54:15  Show Profile Show Extended Profile  Visit supermark's Homepage  Send supermark a Private Message  Reply with Quote
NA LISTI "najmrtvijih" glumaca, točnije, onih koji su naviše puta umrli na filmskoj vrpci vrh drže Robert De Niro s 15 smrti, Bruce Willis sa 11 smrti te Johnny Depp s deset. Zanimljivo je to da je Brucea Willisa čak dva puta ubila bivša supruga Demi Moore s kojom ima dvoje djece u stvarnom životu.

1. Robert De Niro ima najviše "filmskih pogreba"

Slavni glumac poginuo je u filmovima: "Bloody Mama", "Bang the Drum Slowly", "Mean Streets", "Brazil", "The Mission", "Cape Fear", "This Boy's Life", "Mary Shelley's Frankenstein", "Heat", "The Fan", "Jackie Brown", "Great Expectations", "15 Minutes" te "Hide and Seek".

2. Brucea Willisa čak 2 puta ubila je bivša žena Demi Moore

Bruce Willis u svojim filmskim ulogama najčešće je utjelovio akcijskog junaka 11 puta: "Billy Bathgate", "Mortal Thoughts", "Death Becomes Her", "Twelve Monkeys", "The Jackal", "Armageddon", "The Sixth Sense", "Hart's War", "Charlie's Angels: Full Throttle", "Sin City" i "Planet Terror".

3. Johnny Depp i Bruce Willis "poginuli" u deset filmova

Oba glumca glase kao vrlo seksipilni i poželjni muškarci iako imaju oko 40 i više godina. Zbog njihovih pogibelji plakale su mnoge curice, djevojke, žene i mame. Johnny Depp poginuo je u: "A Nightmare on Elm Street", "Platoon", "Freddy's Dead", "Ed Wood", "Dead Man", "The Astronaut's Wife", "From Hell", "The Libertine","Pirates of the Caribbean 2" te "Sweeny Todd". Brad Pitt poginuo je u: "A River Runs Through It", "Kalifornia", "Legends of the Fall", "The Devil's Own", "Troy, "The Assassination of Jesse James by the Coward Robert Ford", "Burn After Reading", "The Curious Case of Benjamin Button", "Meet Joe Black"

4.Dustin Hoffman, Jack Nicholson i Al Pacino izgube život u devet filmova

Tri različita karakterna glumca, koja zapravo utjelovljuju simbole muževnosti svoga doba, Dustin Hoffman, Jack Nicholson te Al Pacino na filmskom platu umru čak devet puta. Jack Nicholson umre u: "Easy Rider", "One Flew Over the Cuckoo's Nest", "The Passenger", "The Shining", "Batman", "Hoffa", "Mars Attacks!", "The Departed" te u "The Bucket List". Al Pacino pogiba u: "Scarface", "Dick Tracy", "The Godfather: Part III", "Carlito's Way", "Donnie Brasco", "Insomnia", "People I Know", "The Recruit" te "Righteous Kill" dok Dustin Hoffman umre u: "Midnight Cowboy", "Who is Harry Kellerman And Why Is He Saying Terrible Things About Me?", "Lenny", "Death of a Salesman", "Billy Bathgate", "Hook", "Wag the Dog", "Perfume", "

5. Denzel Washington i Christian Bale preminu "samo" osam puta

Na petom mjestu ljestvice našla su se dva holivudska glumca koja preminu "samo" osam puta na filmskoj vrpci, ali su i najmanje iskusni od prethodnika. Denzel Washington premine u : "Cry Freedom", "Glory", "Heart Condition", "Malcolm X", "Fallen", "The Preacher's Wife", "Training Day", "Man on Fire". Christian Bale život izgubi u: "Anastasia: The Mystery of Anna", "Henry V, The Secret Agent", "Mary Mother of Jesus", "Shaft", "Harsh Times", "The Prestige", "3:10 to Yuma".

Na listi se nalaze još i George Clooney sa 5 smrti kao i Robert Downey Jr, Gary Oldman te Sean Bean.

Go to Top of Page

Beren
Advanced Member

Montenegro
3793 Posts

Member since 03/02/2010

Posted - 28/12/2010 : 14:12:26  Show Profile Show Extended Profile  Send Beren a Private Message  Reply with Quote
quote:
Originally posted by supermark

GLUMCIMA nikad nije lako odlučiti koju ulogu prihvatiti, a koju ne, jer često se dogodi da nešto što djeluje obećavajuće ispadne pravi fijasko, a nešto za što se činilo da nema šansi za uspjeh jednostavno oduševi publiku i kritiku te pokupi brojne nagrade. Popcrunch je sastavio listu Top 15 sjajnih uloga koje su poznati glumci odbili pa požalili.

Cage kao Neo i Schwimmer u Man in black

Moja domovina je mene dala ovu koru bijelog hleba, sretne ljude, srecnu mladost, velik komad vedrog neba...
Go to Top of Page

Beren
Advanced Member

Montenegro
3793 Posts

Member since 03/02/2010

Posted - 28/12/2010 : 14:21:44  Show Profile Show Extended Profile  Send Beren a Private Message  Reply with Quote
quote:
Originally posted by supermark

NA LISTI "najmrtvijih" glumaca, točnije, onih koji su naviše puta umrli na filmskoj vrpci vrh drže Robert De Niro s 15 smrti, Bruce Willis sa 11 smrti te Johnny Depp s deset. Zanimljivo je to da je Brucea Willisa čak dva puta ubila bivša supruga Demi Moore s kojom ima dvoje djece u stvarnom životu.

Pih, slabići
Zna se ko nikad ne umire

Moja domovina je mene dala ovu koru bijelog hleba, sretne ljude, srecnu mladost, velik komad vedrog neba...
Go to Top of Page

supermark
stripovi.com suradnik

Croatia
29618 Posts

Member since 06/02/2007

Posted - 28/12/2010 : 17:02:07  Show Profile Show Extended Profile  Visit supermark's Homepage  Send supermark a Private Message  Reply with Quote
to nije moguće ni na filmu
Go to Top of Page
Page: of 556 Previous Topic Topic Next Topic  
Previous Page | Next Page
 New Topic New Poll New Poll
 Reply to Topic
Jump To:
forum.stripovi.com © 2000-2002 Snitz Communications Go To Top Of Page
This page was generated in 1.44 seconds. Snitz Forums 2000