forum.stripovi.com
forum.stripovi.com
Home | Profile | Register | Active Topics | Active Polls | Aukcije | Private Messages | Members | Search | FAQ
Username:
Password:
Save Password
Forgot your Password?

All Forums
 www.stripovi.com - svaštara - off topic diskusije
 Svaštara
 VELIKI GREH.......
 New Topic New Poll New Poll
 Topic Locked
Previous Page | Next Page
Author Previous Topic Topic Next Topic
Page: of 11

okiboki
Advanced Member

Serbia
10835 Posts

Member since 23/11/2008

Posted - 29/12/2010 : 22:19:08  Show Profile Show Extended Profile  Send okiboki a Private Message
quote:
Originally posted by manhunter

quote:
Originally posted by okiboki

Pa da sve jeste ali opet kazem nema tu dobrog dela.Samo zbog toga sto je neko rekao da te zene(majke)cineci to rade dobro delo,zbog toga sam ovo naveo.Te zene rade to iz ciste materijalne koristi,zabole njih da nekom ucine dobro delo.

A ok, ovo sa surogat majkama nije dobro delo. Za par koji želi dete jeste, za tu drugu ženu je to samo biznis.
Ja sam mislio više za ovo (pro)davanje bubrega.

Ma i za taj par nije.Neka usvoje dete ako ne mogu da ga imaju.Ovo mi je skroz bolesno.Pogotovo ako su dva muskarca u pitanju,za to tek nemam reci.I ti koji su dozvolili da dva muskarca mogu da imaju dete ti tek nisu bili normalni.Da se razumemo nemam nista protiv gej populacije,neka radi ko sta hoce,ali im dozvoliti da imaju dete i da ga odgajaju i podizu,to ne odobravam niti cu ikad.Od kad je sveta i veka dete ima majku i oca ili u nesrecnim slucajevima samo oca ili samo majku.Objasni ti detetu da ima dva oca.Ali da ne sirimo nije tema o tome.

Ni živih se nisam boja, dok su bili za užasa, a nekmoli mrtvih pasa.
Go to Top of Page

globinjo
Moderator

Croatia
33493 Posts

Member since 12/09/2002

Posted - 29/12/2010 : 22:19:24  Show Profile Show Extended Profile  Visit globinjo's Homepage  Send globinjo a Private Message
quote:
Originally posted by morrison

quote:
Originally posted by radulovic marko

quote:

quote:

Ne mozes da imas dete ...SUROVO I BOLNO ali je tako....Pokusas da usvojis neko dete koje je iz isto tako iz bolnih i surovih razloga tu....KAZES mu ISTINU kad pocne da shvaca zivot,,,to je jedino pravo resenje za ljude koji nemaju decu,,,istinom moze da se amortizuje sve(ne bas stalno) ali je tako,,to dete ce imati u sebi odredjenu dozu bola uvek ali i roditelje koji nisu njeni ali su dosta blizu toga ,,,sve je na prirodnom koleseku i sve osim ovog nacina ja stvarno ne razumem a jos manje ne razumem one koji pricaju drugacije...

OK... 1)daj ti drugo prirodno resenje za ljude koji ne mogu da imaju decu a 2) daj mi resenje za Elton Dzona i njegovog prijatelja i tu zenu koja im je rodila dete.....ovo drugo me bas zanima posto me razumes....

bold1: Ne postoji jedino pravo resenje.
Bold2: E to je vec druga stvar, onda je svaka rasprava izlisna...ja tebe razumem, iako se ne slazemo.

Resenja su 2: usvojiti dete iz doma; i koristiti surogat majku radi oplodnje;

Nemam nista protiv gej brakova (pravi brak je za mene ionako onaj sklopljen u crkvi).
Ranije sam bio decidirano protiv toga da gej parovi usvajaju decu, ali ni tu vise nisam iskljuciv.
Detetu tesko moze biti bolje u domu (gde se vrlo cesto desavaju odvratne stvari) nego medju ljudima koji ce mu svim srcem pruziti dobro vaspitanje, skolovanje i sl.
Nemoj samo da kazes da ce napraviti pedera od njega.

hmmm...ne znam baš...protiv gayeva nema ništa,ali da dva muškarca odgajaju dijete...pa ne mora postati peder,može postat samo takav,ali...

https://www.facebook.com/Comicator/
https://www.instagram.com/comicator_stripfestival/
Go to Top of Page

globinjo
Moderator

Croatia
33493 Posts

Member since 12/09/2002

Posted - 29/12/2010 : 22:20:32  Show Profile Show Extended Profile  Visit globinjo's Homepage  Send globinjo a Private Message
quote:
Originally posted by globinjo

quote:

quote:

quote:

quote:

Ne mozes da imas dete ...SUROVO I BOLNO ali je tako....Pokusas da usvojis neko dete koje je iz isto tako iz bolnih i surovih razloga tu....KAZES mu ISTINU kad pocne da shvaca zivot,,,to je jedino pravo resenje za ljude koji nemaju decu,,,istinom moze da se amortizuje sve(ne bas stalno) ali je tako,,to dete ce imati u sebi odredjenu dozu bola uvek ali i roditelje koji nisu njeni ali su dosta blizu toga ,,,sve je na prirodnom koleseku i sve osim ovog nacina ja stvarno ne razumem a jos manje ne razumem one koji pricaju drugacije...

OK... 1)daj ti drugo prirodno resenje za ljude koji ne mogu da imaju decu a 2) daj mi resenje za Elton Dzona i njegovog prijatelja i tu zenu koja im je rodila dete.....ovo drugo me bas zanima posto me razumes....

bold1: Ne postoji jedino pravo resenje.
Bold2: E to je vec druga stvar, onda je svaka rasprava izlisna...ja tebe razumem, iako se ne slazemo.

Nemam nista protiv gej brakova (pravi brak je za mene ionako onaj sklopljen u crkvi).
Ranije sam bio decidirano protiv toga da gej parovi usvajaju decu, ali ni tu vise nisam iskljuciv.
Detetu tesko moze biti bolje u domu (gde se vrlo cesto desavaju odvratne stvari) nego medju ljudima koji ce mu svim srcem pruziti dobro vaspitanje, skolovanje i sl.

hmmm...ne znam baš...protiv gayeva nema ništa,ali da dva muškarca odgajaju dijete...pa ne mora postati peder,može postat samo takav,ali...

kad kažem samo takav,ne mislim samo takav pederto se tako kaže,samo takav...

Go to Top of Page

manhunter
Moderator

Switzerland
25296 Posts

Member since 17/09/2004

Posted - 29/12/2010 : 22:20:56  Show Profile Show Extended Profile  Send manhunter a Private Message
quote:

Da imas i malo postovanja prema bogu ti ovo ne bih pisao i lupao gluposti,,,ti ovo sto si veceras napisao svaki normalan pobozan covek bih ti se zgrozio ZENA JE INKUBATOR...

Da malo bolje čitaš, i da ne misliš stalno da te ja nešto proganjam, video bi da sam namerno tako napisao. To se zove karikiranje situacije, ali nebitno.
Te surogat majke ne čine dobra dela, već vode biznis. I tu se slažemo, zar ne? U čemu je onda problem??

quote:
vise je stvarno preterano koliko si cinican i podmukao u vezi mene ali RODJACE kad tad veruj mi ...

Kad tad ŠTA?

I am legion. I do not forget. I do not forgive.

Go to Top of Page

morrison
Advanced Member

Serbia
5142 Posts

Member since 29/01/2008

Posted - 29/12/2010 : 22:21:14  Show Profile Show Extended Profile  Send morrison a Private Message
quote:

Da imas i malo postovanja prema bogu ti ovo ne bih pisao i lupao gluposti,,,ti ovo sto si veceras napisao svaki normalan pobozan covek bih ti se zgrozio ZENA JE INKUBATOR... u smrtnim gresima bog se i ne pominje a kamoli da se pise velikim slovom ,,,cisto da ti malo dodam veronauke u tvoj moderatorski zivot....vise je stvarno preterano koliko si cinican i podmukao u vezi mene ali RODJACE kad tad veruj mi ...

Grah je izmedju ostalog: seks pre braka, razvod, preljuba, masturbacija.
Nije greh samo biti derpe.

There ain't no grave gonna hold my body down.
Go to Top of Page

globinjo
Moderator

Croatia
33493 Posts

Member since 12/09/2002

Posted - 29/12/2010 : 22:22:49  Show Profile Show Extended Profile  Visit globinjo's Homepage  Send globinjo a Private Message
quote:

quote:

Da imas i malo postovanja prema bogu ti ovo ne bih pisao i lupao gluposti,,,ti ovo sto si veceras napisao svaki normalan pobozan covek bih ti se zgrozio ZENA JE INKUBATOR...

Da malo bolje čitaš, i da ne misliš stalno da te ja nešto proganjam, video bi da sam namerno tako napisao. To se zove karikiranje situacije, ali nebitno.
Te surogat majke ne čine dobra dela, već vode biznis. I tu se slažemo, zar ne? U čemu je onda problem??

quote:
vise je stvarno preterano koliko si cinican i podmukao u vezi mene ali RODJACE kad tad veruj mi ...

Kad tad ŠTA?

pa razbit ćemo temarko,eto i mene,samo zapiši misto i vrime...ali prije cipelarenja,tura leskovačkog,ne može se tamburat na prazan želudac

Go to Top of Page

globinjo
Moderator

Croatia
33493 Posts

Member since 12/09/2002

Posted - 29/12/2010 : 22:23:48  Show Profile Show Extended Profile  Visit globinjo's Homepage  Send globinjo a Private Message
quote:

quote:

Da imas i malo postovanja prema bogu ti ovo ne bih pisao i lupao gluposti,,,ti ovo sto si veceras napisao svaki normalan pobozan covek bih ti se zgrozio ZENA JE INKUBATOR... u smrtnim gresima bog se i ne pominje a kamoli da se pise velikim slovom ,,,cisto da ti malo dodam veronauke u tvoj moderatorski zivot....vise je stvarno preterano koliko si cinican i podmukao u vezi mene ali RODJACE kad tad veruj mi ...

a sad ga i ti prećera...je,grijeh je,ali puno manji od ovog...masturbacija grijeh?e ovo nisam znao

Go to Top of Page

radulovic marko
Senior Member

Saint Vincent and Grenadi
2826 Posts

Member since 14/02/2009

Posted - 29/12/2010 : 22:24:28  Show Profile Show Extended Profile  Send radulovic marko a Private Message
quote:

1)Nisam spomenuo gej brakove,,,,Govorim ti o grehu sve vreme ,,,licno me gej populacija uopste ne iritira ,nemam nista protiv njih,,,,pricam o zeni koja nosi dete i koje raste u njoj a ona ga daje nekom drugom,,,tesko da se razumemo,,,,pitaj bilo koju zenu koja je rodila dete sta misli o tome ,,,90 %ce ti reci ovo sto sam i ja ali nema vise veze....ne bitno je....

Nema,nema niko tako lepe dragane.
Go to Top of Page

manhunter
Moderator

Switzerland
25296 Posts

Member since 17/09/2004

Posted - 29/12/2010 : 22:24:35  Show Profile Show Extended Profile  Send manhunter a Private Message
quote:
Originally posted by okiboki
Ma i za taj par nije.Neka usvoje dete ako ne mogu da ga imaju.Ovo mi je skroz bolesno.

Pa naravno da je bolesno. Ali za taj par NIJE. Znam ljude koji ne mogu imati dece, i znam njihove patnje i probleme. A kad čovek nešto silno želi ne pita koliko košta, zar ne?

Ja te žene ne razumem uopšte, ali bračne parove mogu da razumem. Bez ulaženja u to da li je greh, moralno ili nešto treće...

Go to Top of Page

Mhejl
stripovi.com suradnik

Bosnia and Herzegovina
4066 Posts

Member since 26/04/2009

Posted - 29/12/2010 : 22:25:30  Show Profile Show Extended Profile  Send Mhejl a Private Message
quote:
Za par koji želi dete jeste, za tu drugu ženu je to samo biznis.

Upravo sam na ovaj kontekst i mislio, tako da ne vidim čemu napadi (vi ste odmah iskonstruisali granične, perverzne slučajeve). Možda sam i ja idealista; na spomen ove teme, prvo što sam zamislio bila je sreća roditelja kojima se napokon rodi dijete - od njihove krvi i mesa... Nije mi odmah pala na pamet tamna strana pojave.
@morisson
Pitaj bilo kog psihologa koji nije zastrašen propagandom protiv fantoma "homofobije" (ja jesam, i to više puta) da li je to normalna sredina za odrastanje djeteta... To se već potpuno kosi sa svakom etikom (ne samo hrišćanskom, već i ovom djelimično izvitoperenom).
Go to Top of Page

morrison
Advanced Member

Serbia
5142 Posts

Member since 29/01/2008

Posted - 29/12/2010 : 22:25:54  Show Profile Show Extended Profile  Send morrison a Private Message
quote:

Razumem ovo, veruj mi, ali mi je misljenje promenilo citanje -jebem li ga gde- vrlo emotivnog izlaganja jednog homica. u stilu:
"Danas svaka seljacina koja prepodne mlati zenu, a popodne loce u kafani a uvece juri kurve moze postati otac, a ja koji decu volim vise od svega, i kojima bih pruzio samo najbolje - ne mogu".

Go to Top of Page

radulovic marko
Senior Member

Saint Vincent and Grenadi
2826 Posts

Member since 14/02/2009

Posted - 29/12/2010 : 22:25:59  Show Profile Show Extended Profile  Send radulovic marko a Private Message
quote:

quote:

quote:

Kad tad ŠTA?

SAMO MI VERUJ .....

Nema,nema niko tako lepe dragane.
Go to Top of Page

mladjo
Advanced Member

Croatia
20013 Posts

Member since 15/04/2007

Posted - 29/12/2010 : 22:29:40  Show Profile Show Extended Profile  Send mladjo a Private Message
U hrvatskom zakonodavstvu i dalje vrijedi staro načelo Mater semper certum est= djetetova majka je žena koja ga je rodila.
U jednom trenutku je došlo do promjena Obiteljskog zakona pa je uvedeno pravilo "Djetetovom majkom smatra se žena koja ga je rodila" ostavljajući time mogućnost surogat majčinstva ali poslije se sve vratilo na staro.

COUNT ZERO INTERRUPT
an interrupt of a process decrements a counter to zero

Go to Top of Page

morrison
Advanced Member

Serbia
5142 Posts

Member since 29/01/2008

Posted - 29/12/2010 : 22:29:50  Show Profile Show Extended Profile  Send morrison a Private Message
quote:

quote:

quote:

a sad ga i ti prećera...je,grijeh je,ali puno manji od ovog...masturbacija grijeh?e ovo nisam znao

Jesi, jesi.
U ljudskoj prirodi je da grehom smatra samo one discipline koje licno ne upraznjava, a da osudjuje sve druge.

Go to Top of Page

manhunter
Moderator

Switzerland
25296 Posts

Member since 17/09/2004

Posted - 29/12/2010 : 22:32:34  Show Profile Show Extended Profile  Send manhunter a Private Message
quote:

U ljudskoj prirodi je da grehom smatra samo one discipline koje licno ne upraznjava, a da osudjuje sve druge.

Go to Top of Page

morrison
Advanced Member

Serbia
5142 Posts

Member since 29/01/2008

Posted - 29/12/2010 : 22:32:35  Show Profile Show Extended Profile  Send morrison a Private Message
quote:
Originally posted by Mhejl

quote:
Za par koji želi dete jeste, za tu drugu ženu je to samo biznis.

Upravo sam na ovaj kontekst i mislio, tako da ne vidim čemu napadi (vi ste odmah iskonstruisali granične, perverzne slučajeve). Možda sam i ja idealista; na spomen ove teme, prvo što sam zamislio bila je sreća roditelja kojima se napokon rodi dijete - od njihove krvi i mesa... Nije mi odmah pala na pamet tamna strana pojave.
@morisson
Pitaj bilo kog psihologa koji nije zastrašen propagandom protiv fantoma "homofobije" (ja jesam, i to više puta) da li je to normalna sredina za odrastanje djeteta... To se već potpuno kosi sa svakom etikom (ne samo hrišćanskom, već i ovom djelimično izvitoperenom).

Slazem se da to jednog dana za dete moze biti traumaticno, ali da li to znaci da su deca hetero parova po difoltu sve sami andjeli, kompletne licnosti i nimalo devijantni?

Go to Top of Page

Mhejl
stripovi.com suradnik

Bosnia and Herzegovina
4066 Posts

Member since 26/04/2009

Posted - 29/12/2010 : 22:32:56  Show Profile Show Extended Profile  Send Mhejl a Private Message
quote:
"Danas svaka seljacina koja prepodne mlati zenu, a popodne loce u kafani a uvece juri kurve moze postati otac, a ja koji decu volim vise od svega, i kojima bih pruzio samo najbolje - ne mogu".

zamjena teza: svoju sopstvenu nepodobnost za roditeljstvo prišiva imaginarnom liku u njegovoj glavi, a iz ovako navedenih riječi čini se da on ovako pokušava da opiše sve normalne ljude i sve klasične srpske porodice, umanjujući svoju sopstvenu zbunjenost
u svakom slučaju, argument mu je promašen - u uređenom društvu, pijancu Giletu bi dijete bilo oduzeto i predato socijalnom... Znači, i nije i neće svakome biti dopušteno da odgaja dijete.
Go to Top of Page

globinjo
Moderator

Croatia
33493 Posts

Member since 12/09/2002

Posted - 29/12/2010 : 22:33:30  Show Profile Show Extended Profile  Visit globinjo's Homepage  Send globinjo a Private Message
quote:

quote:

Razumem ovo, veruj mi, ali mi je misljenje promenilo citanje -jebem li ga gde- vrlo emotivnog izlaganja jednog homica. u stilu:

ma pusti ti to...zamisli to dijete u školi...kaže mu profesorica ispred cijelog razreda:"sutra nek ti mama dođe u školu na informacije"...dijete:ja nemam mamu,ja imam tatu...i još jednog tatu...šta je to mama...itd...da ne govorim o okolini,koja će ga možda i prihvatiti,ne svi,ali s obzirom da je sve otišlo u kurac,ne bi se čudio da mali bude ikona u razredu...ja sam protiv toga...gay brakovi,ok,ženite se,iako mi je to neprihvatljivo...ali da dvojica odgajaju dijete...

Go to Top of Page

Mhejl
stripovi.com suradnik

Bosnia and Herzegovina
4066 Posts

Member since 26/04/2009

Posted - 29/12/2010 : 22:36:13  Show Profile Show Extended Profile  Send Mhejl a Private Message
quote:
Slazem se da to jednog dana za dete moze biti traumaticno, ali da li to znaci da su deca hetero parova po difoltu sve sami andjeli, kompletne licnosti i nimalo devijantni?

prazna priča - rizik uvijek postoji, u svemu oko nas...
ali takvo neprirodno, nemoralno okruženje vrlo vjerovatno do neba povećava rizik. Tako da, mislim da je ovo, uprkos svoj propagandoj, gej-loberskoj retorici (ne mislim na tebe, da se razumijemo), previše protivprirodno i za naše poluraspalo društvo... Barem se nadam.
@manhunter (u odgovor na citat)
Ja za sebe uvijek kažem da neću, šta god uradio, završiti u Danteovom raju. Ne, mene, a vjerujem i sve ovdje, čeka Purgatorium.

Edited by - Mhejl on 29/12/2010 22:37:56
Go to Top of Page

goran split
Junior Member

Croatia
388 Posts

Member since 21/09/2010

Posted - 29/12/2010 : 22:36:51  Show Profile Show Extended Profile  Send goran split a Private Message
surogat sestra
lako je sudit dok se ne nadjes u takvoj situaciji

stršljen spašen
Go to Top of Page

morrison
Advanced Member

Serbia
5142 Posts

Member since 29/01/2008

Posted - 29/12/2010 : 22:37:46  Show Profile Show Extended Profile  Send morrison a Private Message
quote:Originally posted by Mhejl

quote:Originally posted by morrison

zamjena teza: svoju sopstvenu nepodobnost za roditeljstvo prišiva imaginarnom liku u njegovoj glavi, a iz ovako navedenih riječi čini se da on ovako pokušava da opiše sve normalne ljude i sve klasične srpske porodice, umanjujući svoju sopstvenu zbunjenost
u svakom slučaju, argument mu je promašen - u uređenom društvu, pijancu Giletu bi dijete bilo oduzeto i predato socijalnom... Znači, i nije svakome dopušteno da odgaja dijete.

Hoces reci ovakvi tipovi ne postoje? Sem toga i ti imas premisu po kojoj SVAKO dete gej roditelja mora imati odredjenu devijantnost. Deca iz razvedenih brakova imaju traume, zrtve svakojakih zlostavljanja od strane bioloskih roditelja takodje.
Nema veze ovo sa srpstvom, u pitanju je bio neki strendzer.

Go to Top of Page

morrison
Advanced Member

Serbia
5142 Posts

Member since 29/01/2008

Posted - 29/12/2010 : 22:41:54  Show Profile Show Extended Profile  Send morrison a Private Message
quote:
Originally posted by Mhejl

[quote]Originally posted by morrison

prazna priča - rizik uvijek postoji, u svemu oko nas...

Tacno, postoji rizik da gej ocevi dobro obave svoj posao, against all odds.

ali takvo neprirodno, nemoralno okruženje vrlo vjerovatno do neba povećava rizik. Tako da, mislim da je ovo, uprkos svoj propagandoj, gej-loberskoj retorici (ne mislim na tebe, da se razumijemo), previše protivprirodno i za naše poluraspalo društvo... Barem se nadam.

Ma kakvi, Hriscanstvo je moja ideologija.

@manhunter (u odgovor na citat)
Ja za sebe uvijek kažem da neću, šta god uradio, završiti u Danteovom raju. Ne, mene, a vjerujem i sve ovdje, čeka Purgatorium.

U pravoslavlju nema cistilista.

Edited by - morrison on 29/12/2010 22:42:14
Go to Top of Page

globinjo
Moderator

Croatia
33493 Posts

Member since 12/09/2002

Posted - 29/12/2010 : 22:42:04  Show Profile Show Extended Profile  Visit globinjo's Homepage  Send globinjo a Private Message
quote:

quote:

quote:

quote:

Jesi, jesi.

to za mene ne vrijedi...kad drkam-drkam,kad ševim-ševim,kad nešto neću il mi se ne sviđa,ne znači da ne valja...

Go to Top of Page

Mhejl
stripovi.com suradnik

Bosnia and Herzegovina
4066 Posts

Member since 26/04/2009

Posted - 29/12/2010 : 22:42:22  Show Profile Show Extended Profile  Send Mhejl a Private Message
Banalizuje stvari, pojednostavljujući stvarnost.
Ipak, odrastanje dijece u takvim "zajednicama" u suprotnosti je sa osnovama funkcionisanja ljudske psihologije, uključujući različite psihičke procese (učenje podražavanjem, odnos prema muškom i ŽENSKOM roditelju) - tako da bi vrlo, vrlo, vrlo vjerovatno izazvalo, a ako ništa, bar podobru zbunjenost.
Ne spominjimo samo loše slučajeve normalnih porodica, nego mi reci - Šta je zamjena, i postoji li uopšte, za normalno, mirno, srećno, "ušuškano" odrastanje u pravoj porodici, onakvoj kakva je djelimično bila i trebala biti kroza sve milenijume?
Go to Top of Page

morrison
Advanced Member

Serbia
5142 Posts

Member since 29/01/2008

Posted - 29/12/2010 : 22:43:48  Show Profile Show Extended Profile  Send morrison a Private Message
A ok onda ...
Nadam se da ne drkas i u ovom trenutku.

Go to Top of Page
Page: of 11 Previous Topic Topic Next Topic  
Previous Page | Next Page
 New Topic New Poll New Poll
 Topic Locked
Jump To:
forum.stripovi.com © 2000-2002 Snitz Communications Go To Top Of Page
This page was generated in 0.25 seconds. Snitz Forums 2000