forum.stripovi.com
forum.stripovi.com
Home | Profile | Register | Active Topics | Active Polls | Aukcije | Private Messages | Members | Search | FAQ
Username:
Password:
Save Password
Forgot your Password?

All Forums
 www.stripovi.com - svaštara - off topic diskusije
 Svaštara
 VELIKI GREH.......
 New Topic New Poll New Poll
 Topic Locked
Previous Page | Next Page
Author Previous Topic Topic Next Topic
Page: of 11

radulovic marko
Senior Member

Saint Vincent and Grenadi
2826 Posts

Member since 14/02/2009

Posted - 29/12/2010 : 22:45:59  Show Profile Show Extended Profile  Send radulovic marko a Private Message
[

quote:
Originally posted by morrison
"Danas svaka seljacina koja prepodne mlati zenu, a popodne loce u kafani a uvece juri kurve moze postati otac, a ja koji decu volim vise od svega, i kojima bih pruzio samo najbolje - ne mogu".

Ovo sto si napisao do POSTATI OTAC je veoma istinito i verovatnoca je velika da postoji dosta ovakvih slucajeva...a sve posle POSTATI OTAC spada u relativno i nikad se za nikog ne moze reci da ce biti dobar otac ili majka,..

Nema,nema niko tako lepe dragane.
Go to Top of Page

globinjo
Moderator

Croatia
33493 Posts

Member since 12/09/2002

Posted - 29/12/2010 : 22:46:40  Show Profile Show Extended Profile  Visit globinjo's Homepage  Send globinjo a Private Message
quote:

A ok onda ...
Nadam se da ne drkas i u ovom trenutku.

ne mogu,na radnom sam mjestu,šta bi rekli gosti...ili gošće

https://www.facebook.com/Comicator/
https://www.instagram.com/comicator_stripfestival/
Go to Top of Page

globinjo
Moderator

Croatia
33493 Posts

Member since 12/09/2002

Posted - 29/12/2010 : 22:47:31  Show Profile Show Extended Profile  Visit globinjo's Homepage  Send globinjo a Private Message
quote:
Originally posted by radulovic marko

[

quote:
"Danas svaka seljacina koja prepodne mlati zenu, a popodne loce u kafani a uvece juri kurve moze postati otac, a ja koji decu volim vise od svega, i kojima bih pruzio samo najbolje - ne mogu".

Ovo sto si napisao do POSTATI OTAC je veoma istinito i verovatnoca je velika da postoji dosta ovakvih slucajeva...a sve posle POSTATI OTAC spada u relativno i nikad se za nikog ne moze reci da ce biti dobar otac ili majka,..

jedno je htjeti,drugo moći...

https://www.facebook.com/Comicator/
https://www.instagram.com/comicator_stripfestival/
Go to Top of Page

Mhejl
stripovi.com suradnik

Bosnia and Herzegovina
4066 Posts

Member since 26/04/2009

Posted - 29/12/2010 : 22:47:47  Show Profile Show Extended Profile  Send Mhejl a Private Message
quote:
U pravoslavlju nema cistilista.

Znam to, naravno... ipak, moram ti priznati da me je "La commedia divina" potresla i preplašila do dna duše snagom vizije i volje, snage, dahom nadahnuća poteklog nesumnjivo od uma Božjega, tako da sam još uvijek pod utiskom, razmišljajući u njenim slikama i poređenjima. Bilo me je strah - pred Istinom, Pravdom, Ljubavlju, Grijehom i Istorijom u besmrtnome ogledalu ljudskih mana...
Izvinjavam se zbog lošeg i aljkavog pravopisa, žurilo mi se da saopštim svoje argumente.

Edited by - Mhejl on 29/12/2010 22:50:16
Go to Top of Page

morrison
Advanced Member

Serbia
5142 Posts

Member since 29/01/2008

Posted - 29/12/2010 : 22:48:39  Show Profile Show Extended Profile  Send morrison a Private Message
quote:

[

quote:

Ma OK, samo te molim da ne vadis ovakve moje postove iz konteksta, jos ce ispasti da sam se autovao.

There ain't no grave gonna hold my body down.
Go to Top of Page

morrison
Advanced Member

Serbia
5142 Posts

Member since 29/01/2008

Posted - 29/12/2010 : 22:49:40  Show Profile Show Extended Profile  Send morrison a Private Message
quote:
Originally posted by Mhejl

quote:
U pravoslavlju nema cistilista.

Znam to, naravno... ipak, moram ti priznati da me je "La commedia divina" potresla i preplašila do dna duše snagom vizije i volje, snage, uma Božjega, tako da sam još uvijek pod utiskom, razmišljajući u njenim slikama i poređenjima. Bilo me je strah - pred Istinom, Pravdom, Ljubavlju, Grijehom i Istorijom u besmrtnome ogledalu ljudskih mana...
Izvinjavam se zbog lošeg i aljkavog pravopisa, žurila mi se da saopštim svoje argumente.

I mene, cak sam sklon 'blasfemiji' da ipak poverujem u purgatorio.

There ain't no grave gonna hold my body down.

Edited by - morrison on 29/12/2010 22:51:07
Go to Top of Page

kitaric
Average Member

Serbia
975 Posts

Member since 20/11/2004

Posted - 29/12/2010 : 22:58:09  Show Profile Show Extended Profile  Send kitaric a Private Message
A sta mislite o surogat ocevima?
http://www.dontevenreply.com/view.php?post=72

You tell anyone about this and I'll fucking kill you. I'm kidding, I'm kidding, we'll have him home by midnight.
Go to Top of Page

radulovic marko
Senior Member

2826 Posts

Member since 14/02/2009

Posted - 29/12/2010 : 23:00:29  Show Profile Show Extended Profile  Send radulovic marko a Private Message
Licno ... 1)Crkva me ne interesuje,, Popovi su lopovi(i to veliki) ..2) Da sam gresan jesam ,,,kocka ,zene i jos po nesto...3)Da verujem u nesto verujem da li se zove bog ili tako nesto... ipak verujem.. jos se nisam prosvetlio ali nadam se da hocu....I ono najvaznije>>>.....Imam dvoje prelepe dece ..posmatrajuci moju suprugu kroz odrastanje moje dece i sa onim periodom dok je bila trudna ...ta ljubav majke prema detetu je SAMO BOZANSTVO....mislim da sve price staju tu i zene koje NOSE,HRANE,DISU sa tim detetom 9 meseci ,,ko god da je mesao jajne celije i smuckao ga u njen organizam...ona nakon toga ga daje i uzima novac ,,,,,,,,,ne treba mi bog da znam da je to BOLEST.......ETO TO JE TO........

Edited by - radulovic marko on 29/12/2010 23:10:59
Go to Top of Page

kitaric
Average Member

Serbia
975 Posts

Member since 20/11/2004

Posted - 29/12/2010 : 23:08:06  Show Profile Show Extended Profile  Send kitaric a Private Message
Ja u tome ne vidim nista lose, ako je to jedini nacin da neko dobije svoje dete zasto mu ne pruziti sansu? A da Bog misli da to nije ok, ne bi to ni omogucio :)

You tell anyone about this and I'll fucking kill you. I'm kidding, I'm kidding, we'll have him home by midnight.
Go to Top of Page

radulovic marko
Senior Member

2826 Posts

Member since 14/02/2009

Posted - 29/12/2010 : 23:10:16  Show Profile Show Extended Profile  Send radulovic marko a Private Message
quote:
Originally posted by kitaric

Ja u tome ne vidim nista lose, ako je to jedini nacin da neko dobije svoje dete zasto mu ne pruziti sansu? A da Bog misli da to nije ok, ne bi to ni omogucio :)

Nije njeno niti ce ikad biti,, rodila ga je druga zena....sve ostalo je ..tuga velika...

Edited by - radulovic marko on 29/12/2010 23:10:44
Go to Top of Page

radulovic marko
Senior Member

2826 Posts

Member since 14/02/2009

Posted - 29/12/2010 : 23:11:16  Show Profile Show Extended Profile  Send radulovic marko a Private Message
quote:

Licno ... 1)Crkva me ne interesuje,, Popovi su lopovi(i to veliki) ..2) Da sam gresan jesam ,,,kocka ,zene i jos po nesto...3)Da verujem u nesto verujem da li se zove bog ili tako nesto... ipak verujem.. jos se nisam prosvetlio ali nadam se da hocu....I ono najvaznije>>>.....Imam dvoje prelepe dece ..posmatrajuci moju suprugu kroz odrastanje moje dece i sa onim periodom dok je bila trudna ...ta ljubav majke prema detetu je SAMO BOZANSTVO....mislim da sve price staju tu i zene koje NOSE,HRANE,DISU sa tim detetom 9 meseci ,,ko god da je mesao jajne celije i smuckao ga u njen organizam...ona nakon toga ga daje i uzima novac ,,,,,,,,,ne treba mi bog da znam da je to BOLEST.......ETO TO JE TO.........

Go to Top of Page

kosmajac
Average Member

Serbia
751 Posts

Member since 07/09/2010

Posted - 29/12/2010 : 23:14:08  Show Profile Show Extended Profile  Send kosmajac a Private Message
nema sta da Bog misli o tome ili ne...
dao ti je slobodnu volju a ti radi sta te je volja...kako je slobodna volja slatka stvar,a...al sa gorkim zavrsetkom uglavnom...
ono sto nama fali je sabornost,univerzalnos hriscanstva,a narocito opstecovecanska i istinita liturgija kroz koju cemo delatno a ne recju grsditi nase spasnje in vivo a ne opsino i proseravacki kako nam nauka sugerise..
ne mrtva nauka,vec zivo liturgijsko ucesce svih nas do spoznaje o velicini Boga pa samim tim i ucesca u nasem zivom vaskrsenju..ako to nekoa uopste zanima...jer mnogo smo uspavani,MNOGOOO

Isuse Hriste sine Boziji,pomiluj me gresnog
Go to Top of Page

kitaric
Average Member

Serbia
975 Posts

Member since 20/11/2004

Posted - 29/12/2010 : 23:23:11  Show Profile Show Extended Profile  Send kitaric a Private Message
Pa sto se tice hriscanstva, Devica Marija je, ako je verovati bibliji, bila surogat majka Ocu i Svetom Duhu. Ali necu dalje da pametujem, nisam nikad bio banovan pa ne bih ni sad :)

Go to Top of Page

Beva
Advanced Member

Bosnia and Herzegovina
6027 Posts

Member since 04/06/2007

Posted - 29/12/2010 : 23:30:07  Show Profile Show Extended Profile  Send Beva a Private Message
Želja je svakog čovjeka prenijeti dalje svoje gene, sasvim prirodna i normalna želja... Usvajanjem djeteta geni se ne prenose... Zato ne vidim što je loše u surogatstvu, osim zadrtosti i straha od napretka...

I sam koncept grijeha mi nema smisla... Do neki dan bio je grijeh koristiti kondome, a sad više u nekim slučajevima nije... Jer to sve ovisi o volji pape i nadbiskupa... Tako se nekad plaćalo za oprost grijeha, je li crkva time činila dobro djelo? Ili je to bila samo korist?

Prije 2000 godina nije bio grijeh razvesti se od žene, danas je to kršenje jednog od sakramenata...

Ja sam uvijek za stvari koje će nekome pomoći, a ne ugrožavaju nikoga... Surogat majke možda i nisu najosjećajnija bića na svijetu, ali ako žele nekome roditi dijete - zašto ne? Zbog igranja boga? Pa svi koji vjeruju u boga trebali bi se zapitati zašto je bog dopustio takvo nešto...

Društvo napreduje... Nije prirodno ni voziti auto, nije prirodno jesti prerađenu hranu, nije prirodno živjeti u neboderima, pa se nitko ne buni... Po meni, to je čisto licemjerje...

Jubilarni Polo 10!http://forum.stripovi.com/topic.asp?TOPIC_ID=51213
Go to Top of Page

radulovic marko
Senior Member

2826 Posts

Member since 14/02/2009

Posted - 29/12/2010 : 23:37:49  Show Profile Show Extended Profile  Send radulovic marko a Private Message
quote:
Originally posted by Beva

Ja sam uvijek za stvari koje će nekome pomoći, a ne ugrožavaju nikoga... Surogat majke možda i nisu najosjećajnija bića na svijetu, ali ako žele nekome roditi dijete - zašto ne? Zbog igranja boga? Pa svi koji vjeruju u boga trebali bi se zapitati zašto je bog dopustio takvo nešto...

Clan kosmjac ti je lepo objasnio ,,,Svakom je data slobodna volja da radi sta hoce ,,,ali tu nije kraj...ima jos nesto...ako mislis da je kraj zivota za tebe ovde onda je prica besmislena,,,ako bar i malo verujes u nesto posle toga mogao bih da se zamislis o svemu...

Edited by - radulovic marko on 29/12/2010 23:38:23
Go to Top of Page

Paka01
stripovi.com suradnik

Croatia
11446 Posts

Member since 14/02/2009

Posted - 29/12/2010 : 23:39:32  Show Profile Show Extended Profile  Send Paka01 a Private Message
quote:

quote:

Nije njeno niti ce ikad biti,, rodila ga je druga zena....sve ostalo je ..tuga velika...

Njeno je dok god ga voli i odgaja, bez obzira jel ga rodila il nije.

Would a new flood please finally come? A real rain and an assortment of plagues
And when all is said and done, even the Devil won't care enough to spit in the mud

https://www.last.fm/user/Pakaa
Go to Top of Page

radulovic marko
Senior Member

2826 Posts

Member since 14/02/2009

Posted - 29/12/2010 : 23:43:38  Show Profile Show Extended Profile  Send radulovic marko a Private Message
quote:
Originally posted by Paka01

Pa hiljadu tetki,sestara ,ujni,strina i komsinica je podizalo i volelo tudju decu,,,ali majka je jedna ta koja ga je rodila...ne postoji nijedan argument protiv toga ,,,pa da si i sam bog...

Edited by - radulovic marko on 29/12/2010 23:44:20
Go to Top of Page

Beva
Advanced Member

Bosnia and Herzegovina
6027 Posts

Member since 04/06/2007

Posted - 29/12/2010 : 23:47:04  Show Profile Show Extended Profile  Send Beva a Private Message
quote:

Clan kosmjac ti je lepo objasnio ,,,Svakom je data slobodna volja da radi sta hoce ,,,ali tu nije kraj...ima jos nesto...ako mislis da je kraj zivota za tebe ovde onda je prica besmislena,,,ako bar i malo verujes u nesto posle toga mogao bih da se zamislis o svemu...

Nitko se još nije vratio da nam kaže što je poslije...

Go to Top of Page

Beva
Advanced Member

Bosnia and Herzegovina
6027 Posts

Member since 04/06/2007

Posted - 29/12/2010 : 23:49:05  Show Profile Show Extended Profile  Send Beva a Private Message
quote:

quote:

Pa hiljadu tetki,sestara ,ujni,strina i komsinica je podizalo i volelo tudju decu,,,ali majka je jedna ta koja ga je rodila...ne postoji nijedan argument protiv toga ,,,pa da si i sam bog...

Je li problem samo u terminologiji ili? Hajde iskreno, što je loše u tome da neka žena rodi drugoj dijete ako će ga ova druga voljeti i odgajati... I molim bez odgovora 'to nije normalno ni prirodno'... Što je konkretno loše u tome?

Go to Top of Page

kitaric
Average Member

Serbia
975 Posts

Member since 20/11/2004

Posted - 29/12/2010 : 23:49:42  Show Profile Show Extended Profile  Send kitaric a Private Message
Beva, moj covek

Go to Top of Page

kitaric
Average Member

Serbia
975 Posts

Member since 20/11/2004

Posted - 29/12/2010 : 23:50:14  Show Profile Show Extended Profile  Send kitaric a Private Message
quote:

quote:

quote:

Najpametnija izjava do sad.

Go to Top of Page

radulovic marko
Senior Member

2826 Posts

Member since 14/02/2009

Posted - 29/12/2010 : 23:53:59  Show Profile Show Extended Profile  Send radulovic marko a Private Message
quote:

I nece,,, ovde je iskusenje za bolje ili losije ovo se vise ne ponavlja....sa tim da sam i ja rezervisan sto se tice ovoga na primer (ljudi koji su mentalno zaostali oni ne znaju sta je dobro a sta lose) ima mnogo pitanja u vezi vere ali to nije tema...moj post gde pocinje sa licno...pogledaj ono najvaznije i to je tema u kojoj znam da ne gresim...sve drugo je za neku siru diskusiju,,,

Edited by - radulovic marko on 30/12/2010 14:56:25
Go to Top of Page

Mhejl
stripovi.com suradnik

Bosnia and Herzegovina
4066 Posts

Member since 26/04/2009

Posted - 29/12/2010 : 23:55:26  Show Profile Show Extended Profile  Send Mhejl a Private Message
quote:

O, ali jeste - i taj dan je bio najveći poraz sila zla ikada i najava Carstva koje će doći...
Nikada nisam bio religiozan, ali u zadnje vrijeme osjećam nešto što ranije nisam... Čini mi se da sve više cijenim naše hrišćansko učenje i da ga polako počinjem shvatati mrvice mrvica njegove veličine. No dobro, svaki početak je težak i skroman, i trenutno ne namjeravan da odustanem.
Go to Top of Page

Beva
Advanced Member

Bosnia and Herzegovina
6027 Posts

Member since 04/06/2007

Posted - 30/12/2010 : 00:06:48  Show Profile Show Extended Profile  Send Beva a Private Message
quote:
Originally posted by Mhejl

quote:

O, ali jeste - i taj dan je bio najveći poraz sila zla ikada i najava Carstva koje će doći...
Nikada nisam bio religiozan, ali u zadnje vrijeme osjećam nešto što ranije nisam... Čini mi se da sve više cijenim naše hrišćansko učenje i da ga polako počinjem shvatati mrvice mrvica njegove veličine. No dobro, svaki početak je težak i skroman, i trenutno ne namjeravan da odustanem.

Sa mnom je obrnuto... Vjerovao sam i previše, samo da bih se kasnije razočarao... Nikad ne znaš gdje će te život dovesti, zato je bolje biti otvoren prema svemu... Pritom ne mislim prihvaćati sve, ali tolerirati da...

Go to Top of Page

supermark
stripovi.com suradnik

Croatia
29618 Posts

Member since 06/02/2007

Posted - 30/12/2010 : 01:05:39  Show Profile Show Extended Profile  Visit supermark's Homepage  Send supermark a Private Message
quote:

Želja je svakog čovjeka prenijeti dalje svoje gene, sasvim prirodna i normalna želja... Usvajanjem djeteta geni se ne prenose... Zato ne vidim što je loše u surogatstvu, osim zadrtosti i straha od napretka...

slazem se definitivno s ovim
roditelji žele svoje dijete, sa svojim genima, a to mogu dobiti od surogat majke ne posvajanjem
Go to Top of Page
Page: of 11 Previous Topic Topic Next Topic  
Previous Page | Next Page
 New Topic New Poll New Poll
 Topic Locked
Jump To:
forum.stripovi.com © 2000-2002 Snitz Communications Go To Top Of Page
This page was generated in 0.27 seconds. Snitz Forums 2000