Author |
Topic  |
paro
stripovi.com suradnik

Croatia
8622 Posts
Member since 30/03/2005 |
Posted - 29/12/2010 : 09:40:46
|
Nije jedini... |
There he goes. One of God's own prototypes. A high-powered mutant of some kind never even considered for mass production. Too weird to live, and too rare to die.
|
Edited by - paro on 29/12/2010 09:41:43 |
 |
|
paro
stripovi.com suradnik

Croatia
8622 Posts
Posted - 29/12/2010 : 09:46:26
|
Još uvijek...nema pobjednika |
There he goes. One of God's own prototypes. A high-powered mutant of some kind never even considered for mass production. Too weird to live, and too rare to die.
|
 |
|
paro
stripovi.com suradnik

Croatia
8622 Posts
Posted - 29/12/2010 : 10:15:28
|
quote: Originally posted by Opti
1) 6. Dennis Cobb Agente SS018, AF, Kriminal, Satanik, Maxmagnus, Gesebel- Tako je, DoV je Magnus&Romanini produkcija 2) 66.- istina 3) Svibanj 1969.- također 4) 1939. Secchi, Milano, Magnus 1939. Bologna.- davno je to bilo 5) Giovanni Romanini- jedan jedini, po mom mišljenju čovjek koji je trebao u ono vrijeme zamjeniti Magnusa, ali je Luciano očito htio svoje igrače. 6) Magnus, Piffa, Romanini, Perucca, Della Monica, Warco.- samo kap iz bunara 7) Udarac s boka, broj 65.- istina 8) Superhik, Tromb, Margot, Wurdalak, Baby Kate, Frit i Frut, braća Rock, 12 umjetnika, Konspirator, Trio Fantastikus- itd.itd. 9) Kad srce radi...- tako je. 10) Linda, Brenda, Minuette (e, mora biti)- i to je kraj
Recenzije: Tuča i Mjesec zove Skylab. :)
I nakon tolikog silovanja po pitanjima, mogu zaključit da se slabo čitalo Magnusovu biografiju.
pljesak za pobjednika koji je pokazao zavidnu ustrajnost. Bob Rok je mogao uskočit po pobjedu, ali nije, dal iz kolegijalnosti ili revolta, to ne znamo  Uglavnom, hvala nebesima da je gotovo, već sam mislio da ću morat danima postat one blesave smajliće za nabrijavanje. Opti pošalji uvjete primopredaje i ostavi svoje podatke u režiji. Što se tiče recenzija, morat ću editirat nagradu. Pa zaista nisi normalan. Ajde, Mjesec zove... još kako tako ali Tuča, pa ja nit ne znam što je to ali sudeći po naslovu i koricama čini se da bi recenzija bila jedna riječ: Sramota kopipejstano 1000 puta. Zar zaista želiš da me ekipa zamrzi, DeeCay baci na ignore listu, moderatori baniraju doživotno. Jedini kojem bi ta recka bila supač je zacijelo kolega pojzon kojem bi to bila urnebesna epizoda prepuna sofisticiranog humora.Tako da zadnjih 200 epizoda drage volje ostavljam mlađim generacijama za recenziranje, ja se u ovo moderno ne kužim.  |
|
Edited by - paro on 29/12/2010 10:28:07 |
 |
|
Bob Rok
Advanced Member

4922 Posts
Member since 11/03/2009 |
Posted - 29/12/2010 : 10:26:55
|
Paro, a sto mislis da nije hteo Romaninija? I meni je to upalo u oko, odlican crtac (ima jednu samostalnu?), bio bi fantastican za AF posle Manjusa  |
Ja se zovem El-Muhammed, iz plemena starih Azra, sto za ljubav zivot gube i umiru kada ljube. |
 |
|
paro
stripovi.com suradnik

Croatia
8622 Posts
Posted - 29/12/2010 : 10:31:08
|
quote: Originally posted by Bob Rok
Paro, a sto mislis da nije hteo Romaninija? I meni je to upalo u oko, odlican crtac (ima jednu samostalnu?), bio bi fantastican za AF posle Manjusa 
hmmm...pa ako je odbio mjesto crtača AF-a zbog prijateljstva s Robertom, onda zaista, skidam kapu s dubokim naklonom  |
|
 |
|
paro
stripovi.com suradnik

Croatia
8622 Posts
Posted - 29/12/2010 : 10:33:53
|
E da Bobe, ne znam dal ste već negdje o tome diskutirali (a sigurno jeste), ali osim pada u kvaliteti crteža, poslije Magnusova odlaska primjetan je i pad u samom scenariju stripa...Bome itekako primjetan ! |
|
Edited by - paro on 29/12/2010 10:57:32 |
 |
|
Opti
stripovi.com suradnik

Vatican City
4533 Posts
Member since 06/07/2009 |
Posted - 29/12/2010 : 10:35:56
|
quote: Originally posted by paro
1) 6. Dennis Cobb Agente SS018, AF, Kriminal, Satanik, Maxmagnus, Gesebel- Tako je, DoV je Magnus&Romanini produkcija 2) 66.- istina 3) Svibanj 1969.- također 4) 1939. Secchi, Milano, Magnus 1939. Bologna.- davno je to bilo 5) Giovanni Romanini- jedan jedini, po mom mišljenju čovjek koji je trebao u ono vrijeme zamjeniti Magnusa, ali je Luciano očito htio svoje igrače. 6) Magnus, Piffa, Romanini, Perucca, Della Monica, Warco.- samo kap iz bunara 7) Udarac s boka, broj 65.- istina 8) Superhik, Tromb, Margot, Wurdalak, Baby Kate, Frit i Frut, braća Rock, 12 umjetnika, Konspirator, Trio Fantastikus- itd.itd. 9) Kad srce radi...- tako je. 10) Linda, Brenda, Minuette (e, mora biti)- i to je kraj
Recenzije: Tuča i Mjesec zove Skylab. :)
I nakon tolikog silovanja po pitanjima, mogu zaključit da se slabo čitalo Magnusovu biografiju.
pljesak za pobjednika koji je pokazao zavidnu ustrajnost. Bob Rok je mogao uskočit po pobjedu, ali nije, dal iz kolegijalnosti ili revolta, to ne znamo  Uglavnom, hvala nebesima da je gotovo, već sam mislio da ću morat danima postat one blesave smajliće za nabrijavanje. Opti pošalji uvjete primopredaje i ostavi svoje podatke u režiji. Što se tiče recenzija, morat ću editirat nagradu. Pa zaista nisi normalan. Ajde, Mjesec zove... još kako tako ali Tuča, pa ja nit ne znam što je to ali sudeći po naslovu i koricama čini se da bi recenzija bila jedna riječ: Sramota kopipejstano 1000 puta. Zar zaista želiš da me ekipa zamrzi, DeeCay baci na ignore listu, moderatori baniraju doživotno. Jedini kojem bi ta recka bila supač je zacijelo kolega pojzon kojem bi to bila urnebesna epizoda prepuna sofisticiranog humora.Tako da zadnjih 200 epizoda drage volje ostavljam mlađim generacijama za recenziranje, ja se u ovo moderno ne kužim. 
Ne moraš slati strip , recenzije su dovoljne. Tuča mora biti recenzirana, prije ili kasnije. Takav šrot se teško zaboravlja. |
Rindfleischetikettierungsüberwachungsaufgabenübert ragungsgesetz!! |
 |
|
paro
stripovi.com suradnik

Croatia
8622 Posts
Posted - 29/12/2010 : 10:56:17
|
Ne moraš slati strip , recenzije su dovoljne. Tuča mora biti recenzirana, prije ili kasnije. Takav šrot se teško zaboravlja.
Šta je ovo, nitko ne želi strip s Bunkerovim potpisom iz 2006. (kad je bio u Zg). A dobro, ja htio bit darežljiv. Opti ako se predomisliš javi se. Što se tiče Tuče i dalje kategorički odbijam pisat recenziju epizode u kojoj je protivnik Vakula il neki drugi meteorolog. Javi se ako se predomisliš (ispod broja 300 molim), a Mjesec zove Skylab kreće iza nove godine. Eto, toliko. |
|
 |
|
Opti
stripovi.com suradnik

Vatican City
4533 Posts
|
paro
stripovi.com suradnik

Croatia
8622 Posts
Posted - 29/12/2010 : 11:09:21
|
Ne pucajte! ili Arakno.
Ajde, neka bude Arakno... |
|
 |
|
makikatalinic
Advanced Member

Croatia
6187 Posts
Member since 07/03/2005 |
Posted - 29/12/2010 : 17:25:59
|
quote: Originally posted by DOMI
ALAN FORD SELI U SVEMIR.... 500, 501, 502...
Dakle, novosti slijede:
Minuette-extra br. 500 - VJENČANJE
Minuette-extra br. 501 - iz cvjećarnice u svemir...

Minuette-extra br. 502 - misterije u drugoj dimenziji...
_______________________________________________________________________________________________________________________________
41 godina Alan Forda u HR
Ne da se Max  |
"Velikodušnost bez premca" |
 |
|
Darth Ivan
Advanced Member

Croatia
7978 Posts
Member since 21/03/2010 |
Posted - 29/12/2010 : 17:59:08
|
E da Bobe, ne znam dal ste već negdje o tome diskutirali (a sigurno jeste), ali osim pada u kvaliteti crteža, poslije Magnusova odlaska primjetan je i pad u samom scenariju stripa...Bome itekako primjetan !
nije točno da odmah nakon magnusovog odlaska pada kvaliteta scenarija...kvaliteta scenarija je ostala ista, i to čitav jedan dugi niz godina. meni osobno pad kvalitete počinje tamo oko 160. broja (nakon melise i grbavca). |
"Nothing lasts forever." |
 |
|
paro
stripovi.com suradnik

Croatia
8622 Posts
Posted - 29/12/2010 : 19:49:19
|
quote: Originally posted by Darth Ivan
nije točno da odmah nakon magnusovog odlaska pada kvaliteta scenarija...kvaliteta scenarija je ostala ista, i to čitav jedan dugi niz godina. meni osobno pad kvalitete počinje tamo oko 160. broja (nakon melise i grbavca).
pada kvaliteta scenarija za klasu-dvije, a time i kvaliteta stripa..ali dobro to je posve subjektivno. Što se tiče Melise, Grbavca, Katodika i Krona, to razdoblje je za mene šamaranje crkotine jer postoji mogućnost da stvorenje još nije uginulo, pa možda dođe k svjesti. Jedino dobro što se rodilo iz bućkuriša koji je uslijedio poslije Magnusa je uvođenje Klodovika (kolko-tolko) i pojava Gumiflexa, sve ostalo je srednja žalost, niti smrdi- nit miriše. O razdoblju kad je kakti umro Broj Jedan i tzv. Mangia razdoblju ne želim ni komentirat. |
|
 |
|
Opti
stripovi.com suradnik

Vatican City
4533 Posts
Posted - 29/12/2010 : 20:00:49
|
Prvih par epizoda poslije 75 su imale manje-više isti scenarij. |
 |
|
paro
stripovi.com suradnik

Croatia
8622 Posts
Posted - 29/12/2010 : 20:15:08
|
Prvih par epizoda poslije 75 su imale manje-više isti scenarij.
Uglavnom su bivši nacisti tada u priči (Sotonik, Krupp, Kreutzer, Gruber).. |
|
 |
|
CAGLIOSTRO13
Senior Member

1767 Posts
Member since 09/05/2006 |
Posted - 29/12/2010 : 22:05:51
|
meni je mangia bila super serijal, zapravo jedan od rijetkih alanford rijesim te u jednom nastavku u zadnje 4 stranice serijala.... ono cijeli strip mudruju kako ce uloviti neznam koga i u zadnje 2-3 stranice im to podje za rukom.... zapravo sama mangia i nije tako dobra, al barem traje...
|
 |
|
Darth Ivan
Advanced Member

Croatia
7978 Posts
Posted - 30/12/2010 : 01:39:42
|
pada kvaliteta scenarija za klasu-dvije, a time i kvaliteta stripa..ali dobro to je posve subjektivno. Što se tiče Melise, Grbavca, Katodika i Krona, to razdoblje je za mene šamaranje crkotine jer postoji mogućnost da stvorenje još nije uginulo, pa možda dođe k svjesti. Jedino dobro što se rodilo iz bućkuriša koji je uslijedio poslije Magnusa je uvođenje Klodovika (kolko-tolko) i pojava Gumiflexa, sve ostalo je srednja žalost, niti smrdi- nit miriše. O razdoblju kad je kakti umro Broj Jedan i tzv. Mangia razdoblju ne želim ni komentirat.
pad kvalitete crteža je neosporan, iako je po meni piffarerio oduvijek bio vrlo dobar crtač. bilo je dosta vas koji su klodovika popljuvali (*khm khm* Opti *khm khm*   ), a ja sam spomenuo da mi je on jedan od najdražih likova, kao i gumiflex. a saga o smrti broja 1 i mangija nisu ništa drugo nego posljednji bunkerovi trzaji kojim je on pokušao nešto napravit za ovaj strip. i u tome je do neke mjere uspio... |
Edited by - Darth Ivan on 30/12/2010 01:43:18 |
 |
|
Opti
stripovi.com suradnik

Vatican City
4533 Posts
Posted - 30/12/2010 : 09:42:23
|
quote: Originally posted by Darth Ivan bilo je dosta vas koji su klodovika popljuvali (*khm khm* Opti *khm khm*   )
Hm, kakve veze Klodovik ima s Piffarerijevim crtežom? On ga je prvi nacrtao, i šta? Ako netko ne voli Klodovika ne znači da ne voli ni Piffarerijev crtež. |
 |
|
Darth Ivan
Advanced Member

Croatia
7978 Posts
Posted - 30/12/2010 : 14:20:38
|
Hm, kakve veze Klodovik ima s Piffarerijevim crtežom? On ga je prvi nacrtao, i šta? Ako netko ne voli Klodovika ne znači da ne voli ni Piffarerijev crtež.
naravno da klodovik nema veze s piffarerijevim crtežom, nisam tako ni mislio. ja sam samo iskomentirao pad kvalitete crteža, a onda rekao nešto o likovima iz post-magnusovog doba. meni je osobno piffarerijev crtež klodovika najbolji, daleko bolji od ovog danas. |
 |
|
Zagor12
Advanced Member

- kopija.jpg)
Croatia
6763 Posts
Member since 23/08/2010 |
|
goran split
Junior Member

Croatia
388 Posts
Member since 21/09/2010 |
|
DOMI
Advanced Member

Croatia
5268 Posts
Member since 19/06/2007 |
Posted - 01/01/2011 : 10:55:42
|
Sretna Nova 2o11. svim ljubiteljima Alan Forda (i ostalih stripova) uz želje za popunjenjem preostalih praznih polica dobrim stripovima. _________________________________________________________________________________________________________________________
Prvi br.Alan Forda u HR otisnuo je Vjesnik krajem 1969.na adresi Ljubice Gerovac 42 godine Alan Forda u HR |
• 55 god.Alan Forda u HR • Od 1970.-2017.izdana su 1063 broja (ukljucujuci Klasik, Super KL, Zlatni KL) • • Od 2022.Alan Ford u originalnim tablama formata 17x24 cm u novom kolekcionarskom TOP izdanju • |
Edited by - DOMI on 01/01/2011 10:57:45 |
 |
|
Opti
stripovi.com suradnik

Vatican City
4533 Posts
Posted - 01/01/2011 : 15:46:43
|
Evo nešto čudno: Uzmite epizodu Iznenadna ideja i pogledajte na 72. stranici (tabla 70) na što liče noge Broja 1... |
 |
|
Dusxan
New Member

Serbia
261 Posts
Member since 12/08/2008 |
Posted - 02/01/2011 : 14:30:42
|
Koja je to epizoda alan forda - 2 lika u nekoj drvenoj stracjari usred New Yorka prodaju mini h-bombu ? Jedan je deblji , slep , ima neke donje ocnjake masne kose i zove se Homer a drugi sa brcicima, nizi i mrsaviji
Sretna svima Nova , Dusan |
"Nema i ne može biti pravednog bogatstva." Cehov |
 |
|
Darth Ivan
Advanced Member

Croatia
7978 Posts
Posted - 02/01/2011 : 14:39:18
|
hm...jedina asocijacija koja meni pada tu na pamet je epizoda "čuvaj se bombe", ali mislim da nije to to... |
 |
|
Topic  |
|