@Menchjagger Znaci, prakticno si zakinut i za Dave Allena....
Jesam, ali nije da mi je nesto zao...Britanski humor mi je negde na cetvrtom mestu.
Keriju svaka cast, u Maski je blistao, ali se bojim da su neki od njegovih filmova ili previse prizemni ili su previse pretenciozni. Inace, meni je olaksavajuca okolnost da sam se nagledao Dzeru Luisa koji je Kerijev najverovatniji uzor.
Ok, Maska je takodje dobar film, ali mi je D&d malcice bolji. Mozda zbog Danijelsa??? Ja sam takodje gledao sve o Luisa, i naravno da je on bio uzor Keriju. Secam se onih cuvenih "ciklusa" na RTB, svake nedelje u 17h, pa su i Luisa tako zakacili.
Nikad nisam dozivljavao Brajana kao sprdanje sa religijom... Vise kao neozbiljno o ozbiljnom...
A dobro, to je samo drugaciji naziv. Kao kad za neku zenu ne kazes da je debela, nego elegantno popunjena. :))
Nego, za Noises Off (i meni jedna od najdrazih komedija - pored predstave Buba u Uhu - obozavam ulaske, izlaske i kriva vrata) imam bedni divX sa odlicnim tonom, i fenomanalni divX sa ruskim tonom. Znas li neki izvor za dobar devederip?
Ja imam originalni dvd, pogledacu da li ima neceg na torentima..Mada, i na tim torentima imas glupe nove hitove koje mozes da skines za 15min, ali nekih filmova nema pa nema...
Ja se izlomih da skinem sve sezone Ellen, mucim se vec mesec dana...
maska je meni jedini odličan carreyev film. on se u većini svojih filmova (primjerice glup i gluplji i lažljivac) uglavnom samo krevelji, ništa drugo...
maska je i meni dobar film, ali promašio si poantu pa baš je u maski carreyevo kreveljenje na maksimumu, dok glup i gluplji se uopče ne oslanjaju na carreya već na scenarij pa sve najbolje šale iz filma su takve: samsonite aktovka (njih dvojica misle da je to prezime) dvostruke rukavice (kad carrey daje svoje druge rukavice nakon sto se daniels smrzavao pola filma) zadnja šala na kraju filma kad pokazuju polugolim ženskama gdje mogu naći frajere za masažu kad se voze 200 km u krivom smjeru, pa kad kupuju onaj mali motorčić kad daniels pokušava dobiti broj od cure na benziskoj kad carrey stavlja onom nasilniku u restoranu na račun i vlastiti ručak... cijeli film nema veze sa carreyvim kreveljenjem
The gold rush, The great dictator, Modern times Some like it hot Airplane The big Lebowski Balkanski špijun Something about Mary Meet the parents The little miss Sunshine ima toga dosta.
Moja domovina je mene dala ovu koru bijelog hleba, sretne ljude, srecnu mladost, velik komad vedrog neba...
@supermark Meni je najžešća fora u tom filmu kad stižu u brda smrznuti na onom mopedu, i kad Danijels guši Kerija a ovaj viče: "Aaa, hladne su ti ruke!" ;)
@supermark Meni je najžešća fora u tom filmu kad stižu u brda smrznuti na onom mopedu, i kad Danijels guši Kerija a ovaj viče: "Aaa, hladne su ti ruke!" ;)
ma ima ih bezbroj, samo tko će ih sve sjetiti ali kao što rekoh, rijetko koja legendarna šala ima veze sa carreyevim kreveljenjem
maska je i meni dobar film, ali promašio si poantu pa baš je u maski carreyevo kreveljenje na maksimumu, dok glup i gluplji se uopče ne oslanjaju na carreya već na scenarij
yes, u pravu si, maska je recimo onaj film koji ti je na iritantan način zanimljiv
ljudi, molim vas, jednom sa svagda: "Groundhog Day" NIJE CHRISTMAS FILM! ok, samo sam htjeo to da rascistim ;) U onom Christmas movies topicu neko ga je stavio kao film o Bozicu, pa zato kazem...
e a od istog autora je takodje fenomenalan Waitting for Guffman! Inace bravo za Napoleon Dynamite. Otkaceno do daske. Isto kao i malopre pomenuti Office space.
Inace bravo za Napoleon Dynamite. Otkaceno do daske. Isto kao i malopre pomenuti Office space.
Napoleon mi je jedan od najdražih filmova, možda ne najboljih, ali najdražih svakako... Predobri likovi koji nose film, Napoleon koji ti, ma koliko bio čudan, mora biti simpatičan na kraju...
A uncle Rico mi je jedan od uvjerljivo najsmješnijih likova ikad...
Legendarna scena iz filma (istinita anegdota iz života redatelja):
Ne znam tocno koja mi je najbolja komedija, vec je spomenuto dosta mojih favorita, ALI meni apsolutno najsmjesnija filmska scena koju sam ikada vidio je ona sa Hitlerovim autom iz filma Rat Race (iz 2001):
Ne znam tocno koja mi je najbolja komedija, vec je spomenuto dosta mojih favorita, ALI meni apsolutno najsmjesnija filmska scena koju sam ikada vidio je ona sa Hitlerovim autom iz filma Rat Race (iz 2001):
yeah, sjećam se tog filma i te scene, Jon Lovitz kad u jednom momentu izgleda i zvuči kao hitler hahahaha najbolje scene iz tog filma su one s Rowanom Atkinsonom, pogotovo one gdje on samo iznenada zaspi, ili ona gdje se vozi s waynom knightom pa mu ispadne srce iz kombija
yeah, sjećam se tog filma i te scene, Jon Lovitz kad u jednom momentu izgleda i zvuči kao hitler hahahaha najbolje scene iz tog filma su one s Rowanom Atkinsonom, pogotovo one gdje on samo iznenada zaspi, ili ona gdje se vozi s waynom knightom pa mu ispadne srce iz kombija
ma bre najjača je keti bejts i ona fora "you should have bought a squirell" koju su posle maznuli u "vratiće se rode" i pretvorili u "da ti operem šajbu?"