forum.stripovi.com
forum.stripovi.com
Home | Profile | Register | Active Topics | Active Polls | Aukcije | Private Messages | Members | Search | FAQ
Username:
Password:
Save Password
Forgot your Password?

All Forums
 www.stripovi.com - svaštara - off topic diskusije
 Svaštara
 VELIKI GREH.......
 New Topic New Poll New Poll
 Topic Locked
Previous Page | Next Page
Author Previous Topic Topic Next Topic
Page: of 11

radulovic marko
Senior Member

Saint Vincent and Grenadi
2826 Posts

Member since 14/02/2009

Posted - 30/12/2010 : 21:50:47  Show Profile Show Extended Profile  Send radulovic marko a Private Message
quote:
Originally posted by lwood

a zamisli da se radi o lezbijskom paru i da je svaka umjetno oplođena i nosi dite 9 miseci i onda rodi? bi li ti to bilo ok?

sta je UMjETNO

Nema,nema niko tako lepe dragane.

Edited by - radulovic marko on 30/12/2010 21:52:03
Go to Top of Page

Corto_Maltese
Average Member

997 Posts

Member since 15/02/2005

Posted - 30/12/2010 : 21:52:14  Show Profile Show Extended Profile  Send Corto_Maltese a Private Message
quote:
Originally posted by Beva

quote:
Originally posted by Corto_Maltese

mislim da post nije shvacen na pravi nacin, pokusaj ponovo ...

Jesi li ti taj link postavio kao nešto pozitivno ili kao nešto negativno? Ako je ovo prvo u pitanju, onda ti se ispričavam... Ako je pak drugo, ostajem pri ovom što sam napisao...

Negativno. Ostani pri tome sta si napisao, no ipak procitaj ono za javno mnenje. ... i da .. ne postavljam pitanje tolerancije vec pitanje kada nesto postaje prihvatljivo...ista ili u najmanju ruku slicna je prica oko surogat majki.

Zalosno je kada covek ne zna sta hoce, a katastrofalno kada ne zna koliko moze!

Jovan Ducic
Go to Top of Page

lwood
Advanced Member

Colombia
47575 Posts

Member since 09/12/2005

Posted - 30/12/2010 : 21:53:15  Show Profile Show Extended Profile  Send lwood a Private Message
(NE)OČEKIVANE POSLJEDICE NOVOG RIGOROZNOG ZAKONA O MEDICINSKOJ OPLODNJI
Hrvatice hrle u Gruziju po zamjensku majku

I dok mnogi parovi s nestrpljenjem očekuju odluku Ustavnog suda o novom Zakonu o medicinskoj oplodnji, u Ministarstvu zdravstva ubrzano rade na novim pravilnicima kojima će se detaljnije definirati neke zakonske odredbe.

Najveći problem novog Zakona i za roditelje i za stručnjake i dalje jest odredba kojom se zabranjuje zamrzavanje zametaka zbog činjenice da se takvim ograničenjem smanjuje uspješnost, ali i povećava broj postupaka umjetne oplodnje.

Prema svemu sudeći, ministar zdravstva Darko Milinović još najmanje godinu dana neće mijenjati svoj stav oko zamrzavanja zametaka. U prilog tome ide i činjenica da je na posljednjem sastanku koji je u Ministarstvu održan sa stručnjacima za humanu reprodukciju dogovoreno kako će Ministarstvo financirati dodatne edukacije za biologe i to za postupke smrzavanja jajnih stanica.

Hrvatska zaostaje
- I do sada smo naše biologe slali na redovite edukacije pa podržavamo ovakvu odluku jer to doprinosi kvaliteti. Također podržavamo sve zakonske korekcije koje idu u tom smjeru - kaže prof. dr. Velimir Šimunić, predsjednik Hrvatskog društva za humanu reprodukciju.

Dr. Šimunić predvodio je liječnički tim kad je prije 26 godina rođeno prvo hrvatsko dijete iz epruvete.

- Izuzetno rano smo usvojili tehnologiju i 10, 15 godina bili u vrhu europske i svjetske humane reprodukcije. No, danas je situacija drukčija. Neke nama susjedne zemlje otišle su tehnološki korak dalje, a uz to, dobri rezultati ovise i o tome koliko je zakon liberalan - objašnjava dr. Šimunić.

Naime, Hrvatska prema novom Zakonu ne dopušta zamrzavanja zametaka, već samo jajne stanice, a uspješnost oplodnje sa zamrznutom jajnom stanicom je svega dva do tri posto. Dodatno ograničenje je što se u jednom postupku mogu oploditi samo tri jajne stanice. Iako bi neki očekivali da će na taj način dobiti i tri zametka, situacija u praksi je drukčija - uspješnost oplodnje je 60 do 70 posto, odnosno od tri jajne stanice dobije se 1,7 zametaka.

- Najslabiji rezultati su u Italiji koja je, nažalost, hendikepirana zbog svojih zakonskih rješenja - kaže dr. Šimunić.

Stoga ne čudi da Talijanke odlaze u zdravstveni turizam u zemlje u kojima im se omogućuje veći izbor postupaka, a slično se događa i s Hrvaticama.

- Parovi ne odlaze nužno u zemlje u kojima su postupci kvalitetniji i uspješniji, već i u one zemlje u kojima je razina niža, ali zakonske mogućnosti veće - pojašnjava dr. Šimunić.

Tako, osim u Sloveniju i Češku, koje su tehnološki na većoj razini od Hrvatske, parovi često pomoć traže i u Gruziji koja je otišla i korak dalje i dopustila surogat majčinstvo. Provedbeni akti uskoro će biti gotovi, a time će i klinike dobiti detaljnije upute kako će u jesen nastaviti s radom.

Stroži uvjeti za licenciju
- Posebnu ćemo pozornost posvetiti privatnim ordinacijama koje se bave umjetnom oplodnjom. I to ne stoga što želimo na bilo koji način otežati postupke, već zato što želimo vidjeti rade li prema standardima i imaju li sve potrebne uvjete - kaže ministar Milinović.

Sve bolnice i privatne klinike morat će zatražiti nove licencije i prilagoditi uvjete, opremu i kadrovsku strukturu novom Zakonu, a dobit će i rok prilagodbe od tri do šest mjeseci.

Dr. Šimunić kaže kako će uspostava kriterija svakako dovesti do povećanja kvalitete te kako neke klinike već imaju ISO certifikat. Iako nisu svi na istoj razini, kaže, treba raditi na tome da svi zadovoljavaju minimalne standarde.

24.08.2009

You stared at the abyss, you'll never rest in peace
Go to Top of Page

acestroke
stripovi.com suradnik

USA
11652 Posts

Member since 16/04/2009

Posted - 30/12/2010 : 21:56:03  Show Profile Show Extended Profile  Visit acestroke's Homepage  Send acestroke a Private Message
@okiboki:
Ako uporedjujes homoseksualnost sa pedofiliom, onda si stvarno izgubljen, covjece
:(

http://www.acestroke.blogspot.com
Go to Top of Page

lwood
Advanced Member

Colombia
47575 Posts

Member since 09/12/2005

Posted - 30/12/2010 : 21:57:19  Show Profile Show Extended Profile  Send lwood a Private Message

[/quote]sta je UMjETNO
[/quote]

Umjetna oplodnja je medicinski postupak potpomognute oplodnje jajne stanice, transfer oplođenih zametaka u maternicu, implantacija i razvitak trudnoće. Postoji oko dvadeset tehnika (inseminacija, IVF, ICSI, FET, GIFT, ZIFT, itd.), ali najčešće su inseminacija, IVF (in vitro oplodnja), ICSI (intracitoplazmična injekcija spermija) i FET (engl. frozen embryo transfer, transfer odmrznutog zametka). Umjetna oplodnja prakticira se zbog neplodnosti žene ili muškarca ili kad su oboje neplodni ili kad postoji bojazan prenošenja teške genetske bolesti na dijete. Prva osoba rođena umjetnom opodnjom je Engleskinja Louise Brown rođena 1978. godine. Prva umjetna oplodnja u Hrvatskoj obavljena je 1983. godine u Petrovoj bolnici u Zagrebu. U svijetu je do 2010. godine rođeno 4 milijuna djece izvantjelesnom oplodnjom, a u Hrvatskoj oko 20.000
Postupak uzimanja ženskih jajnih stanica zove se punkcija i vrši se ubodom dugačke tanke šuplje igle kroz zid vagine u jajnike. Dobivene jajne stanice oplode se u Petrijevoj zdjelici sa spermijima muškarca. Sam proces oplodnje kod postupka IVF-a je prirodan, jer spermij spontano dopliva do omotača jajne stanice i spontano prodre u nju. Kod ICSI-ja, jedan jedini spermij usisa se u mikroskopsku iglu i pomoću nje se pod mikroskopom unese u unutrašnjost jajne stanice, gdje tek nakon toga započinje stapanje jezgri muške i ženske spolne stanice. Oplođena jajna stanica ne može se odmah staviti u maternicu žene, nego se razvija u inkubatoru, u tekućini uPetrijevoj zdjelici, koja oponaša jajovod u žene, gdje se događa uobičajeno prirodno začeće. Nakon dva-pet dana zametak se prenosi u maternicu žene.
U Petrijevoj zdjelici se oplodi više jajnih stanica dobivenih hormonskom stimulacijom žene. Broj dobivenih jajnih stanica i dobivenih zametaka je vrlo individualan i ovisi o dobi žene, količini hormonskih lijekova u postupku i dijagnozi neplodnosti. U prosjeku se dobije desetak jajnih stanica, a u Hrvatskoj prosjek je 6. Od 10 jajnih stanica u prosjeku se uspješno oplodi 8, do petog dana razvoja preživi samo 4-5, a tek 1.3 će se i roditi, čak i kada se sve iskoriste. 95% zametaka prestaje s razvojom zbog genetskih nepravilnosti zvanih aneuploidije koje najvećim dijelom potječu iz jajne stanice gdje nastaju tokom mejoze prije ili tokom oplodnje. Genom zametka počinje proizvoditi vlastite RNK molekule trećeg dana svog razvoja, pa tek tada genetske nepravilnosti zametka mogu početi smetati njegovom razvoju. Broj zametaka vraćenih ženi u jednom postupku potrebno je što više ograničiti da bi se izbjegle opasne višeplodne trudnoće. Dozvoljeno je vratiti najviše tri zametka, najčešće se vraćaju dva, ali u više europskih zemalja potiče se vraćanje samo jednog zametka zbog zaštite djeteta, žene i cijelog društva. Preostali zameci mogu se zamrznuti da se upotrijebe za sljedeće pokušaje u slučaju izostanka trudnoće, osim u Hrvatskoj, gdje je to 2009. Zakonom zabranjeno.

Go to Top of Page

Beva
Advanced Member

Bosnia and Herzegovina
6319 Posts

Member since 04/06/2007

Posted - 30/12/2010 : 22:00:55  Show Profile Show Extended Profile  Send Beva a Private Message
quote:
Originally posted by radulovic marko

Evo ga jos jedan strucnjak za inkubatore...sto ne skratis i kazes da je zena inkubator,,,a ona nosi tudje dete i kad ga rodi kaze mu da ga ona nije nosila nego njen inkubator u stomaku....i tako ucini dobro delo...i onda kazu 2012 je blizu ..kamo srece da hoce odmah sutra taj sudnji dan da se svi spasemo dok je vreme...

E vidiš, ja poštujem žene i smatram ih sposobnima donositi odluke za sebe... Ako neka želi biti surogat majka, tko sam ja da je spriječavam u tome? Zašto ti misliš da je tvoje mišljenje vrijednije od njenog?

A svi vi koji pratite sport i divite se nekom nogometašu, nemate problema s tim što bi on za te pare komotno mogao nahraniti pola Afrike... I što ne igra nogomet iz ljubavi... A onda tu pametujete o novcu... Ljudi, nadam se da su prošla vremena kad je netko silom nametao svoju volju... Ako kod vas nije, pa, ne znam... Zamislite da sutra dođe na vlast netko tko će donijeti zakon ukidanja heteroseksualnih brakova... I da ga većina društva podržava, a vi bi tako rado ozakonili svoju vezu sa svojom voljenom... Ali ne možete jer vam ne daju... E tako je homoseksualcima... Samo je problem što oni koji su u većini ne pokazuju nimalo suosjećajnosti prema onima koji su drukčiji...

Žalosna je činjenica da će takvi radije pomoći psu, nego homoseksualcu, iako su većinom odgajani u duhu kršćanstva i tolerancije... Kažem 'većinom', što znači da se ne odnosi na nekoga posebno ovdje, da odmah izbjegnem replike u tom stilu...

Jubilarni Polo 10!http://forum.stripovi.com/topic.asp?TOPIC_ID=51213

Edited by - Beva on 30/12/2010 22:11:50
Go to Top of Page

radulovic marko
Senior Member

2826 Posts

Member since 14/02/2009

Posted - 30/12/2010 : 22:03:04  Show Profile Show Extended Profile  Send radulovic marko a Private Message
quote:

quote:

a zamisli da se radi o lezbijskom paru i da je svaka umjetno oplođena i nosi dite 9 miseci i onda rodi? bi li ti to bilo ok?

A u pravu si onda,,,samo mi objasni koja od njih dve ima SPERMATOZOIDE....strasno...

Go to Top of Page

Beva
Advanced Member

Bosnia and Herzegovina
6319 Posts

Member since 04/06/2007

Posted - 30/12/2010 : 22:07:06  Show Profile Show Extended Profile  Send Beva a Private Message
quote:

Negativno. Ostani pri tome sta si napisao, no ipak procitaj ono za javno mnenje. ... i da .. ne postavljam pitanje tolerancije vec pitanje kada nesto postaje prihvatljivo...ista ili u najmanju ruku slicna je prica oko surogat majki.

Ako će neki oblik propagande pomoći pri širenju tolerancije, ja to mogu samo pozdraviti... Kad bi bar sva propaganda bila usmjerena na takve stvari... Kod nas se bodovi na javnoj sceni još uvijek dobivaju blaćenjem onih koji su drukčiji...

Go to Top of Page

radulovic marko
Senior Member

2826 Posts

Member since 14/02/2009

Posted - 30/12/2010 : 22:07:56  Show Profile Show Extended Profile  Send radulovic marko a Private Message
quote:

E vidiš, ja poštujem žene i smatram ih sposobnima donositi odluke za sebe... Ako neka želi biti surogat majka, tko sam ja da je spriječavam u tome? Zašto ti misliš da je tvoje mišljenje vrijednije od njenog?

A svi vi koji pratite sport i divite se nekom nogometašu, nemate problema s tim što bi on za te pare komotno mogao nahraniti pola Afrike... I što ne igra nogomet to iz ljubavi... A onda tu pametujete o novcu... Ljudi, nadam se da su prošla vremena kad je netko silom nametao svoju volju... Ako kod vas nije, pa, ne znam... Zamislite da sutra dođe na vlast netko tko će donijeti zakon ukidanja heteroseksualnih brakova... I da ga većina društva podržava, a vi bi tako rado ozakonili svoju vezu sa svojom voljenom... Ali ne možete jer vam ne daju... E tako je homoseksualcima... Samo je problem što oni koji su u većini ne pokazuju nimalo suosjećajnosti prema onima koji su drukčiji...

Žalosna je činjenica da će takvi radije pomoći psu, nego homoseksualcu, iako su većinom odgajani u duhu kršćanstva i tolerancije... Kažem 'većinom', što znači da se ne odnosi na nekoga posebno ovdje, da odmah izbjegnem replike u tom stilu...

Druze ovde je rec o grehu i niko ne namece svoje misljenje ,,slobodno si mogao da napises da to za tebe nije greh i cao,,,,a ne da mesas FIFU I UEFU i gladne u africi ,,jos samo nam je trebao Kristijano Ronaldo......koji je iz epruvete sigurno ... a neka zivotinja je umesana u njegov proces ,,verovatno iz porodice majmuna...

Edited by - radulovic marko on 30/12/2010 22:10:59
Go to Top of Page

lwood
Advanced Member

Colombia
47575 Posts

Member since 09/12/2005

Posted - 30/12/2010 : 22:11:42  Show Profile Show Extended Profile  Send lwood a Private Message
quote:

quote:

quote:

A u pravu si onda,,,samo mi objasni koja od njih dve ima SPERMATOZOIDE....strasno...

ne razumin u čemu je sad problem?? njihove su jajne stanice.
u biti sve je više manje normalno samo nema penetracije.

Go to Top of Page

okiboki
Advanced Member

Serbia
10835 Posts

Member since 23/11/2008

Posted - 30/12/2010 : 22:12:52  Show Profile Show Extended Profile  Send okiboki a Private Message
quote:
Originally posted by acestroke

@okiboki:
Ako uporedjujes homoseksualnost sa pedofiliom, onda si stvarno izgubljen, covjece

I homoseksualnost je nekad bila ozloglasena i osporavana i smatrala se za bolest,kao i danas pedofilija.Ja se samo pitam da li ce jednog dana neko reci da je i pedofilija nesto sto je normalno?
Ja razumem tebe ti nisi odavde,tj ne zivis ovde i ono sto je u USA normalno ovde nije i hvala bogu na tome i daj boze da tako i ostane.Eto jesi li cuo za onaj bracni par kome su amerikanci oduzeli decu jer su ih slikali gole?Ovde je to potpuno normalna stvar da slikas golisavo dete i to nije perverzija.Perverzija je upravo to sto je americka vlada uradila.Oduzeti roditelju dete jer ga je slikalo golog,e to je bolesno.Isto koliko je bolesno i dozvoliti homoseksualcima da odgajaju decu.

Ni živih se nisam boja, dok su bili za užasa, a nekmoli mrtvih pasa.
Go to Top of Page

lwood
Advanced Member

Colombia
47575 Posts

Member since 09/12/2005

Posted - 30/12/2010 : 22:14:12  Show Profile Show Extended Profile  Send lwood a Private Message
quote:

quote:

A svi vi koji pratite sport i divite se nekom nogometašu, nemate problema s tim što bi on za te pare komotno mogao nahraniti pola Afrike... I što ne igra nogomet to iz ljubavi... A onda tu pametujete o novcu... Ljudi, nadam se da su prošla vremena kad je netko silom nametao svoju volju... Ako kod vas nije, pa, ne znam... Zamislite da sutra dođe na vlast netko tko će donijeti zakon ukidanja heteroseksualnih brakova... I da ga većina društva podržava, a vi bi tako rado ozakonili svoju vezu sa svojom voljenom... Ali ne možete jer vam ne daju... E tako je homoseksualcima... Samo je problem što oni koji su u većini ne pokazuju nimalo suosjećajnosti prema onima koji su drukčiji...

Druze ovde je rec o grehu i niko ne namece svoje misljenje ,,slobodno si mogao da napises da to za tebe nije greh i cao,,,,a ne da mesas FIFU I UEFU i gladne u africi ,,jos samo nam je trebao Kristijano Ronaldo......koji je iz epruvete sigurno ... a neka zivotinja je umesana u njegov proces ,,verovatno iz porodice majmuna...

ok,to je tvoj stav.a reci ti meni jeli grijeh imat 10-tak dice a ne moć im ništa omogućit?

Edited by - lwood on 30/12/2010 22:14:29
Go to Top of Page

radulovic marko
Senior Member

2826 Posts

Member since 14/02/2009

Posted - 30/12/2010 : 22:14:38  Show Profile Show Extended Profile  Send radulovic marko a Private Message
quote:

ne razumin u čemu je sad problem?? njihove su jajne stanice.
u biti sve je više manje normalno samo nema penetracije.

Da se i to RESITI....

Go to Top of Page

Beva
Advanced Member

Bosnia and Herzegovina
6319 Posts

Member since 04/06/2007

Posted - 30/12/2010 : 22:17:24  Show Profile Show Extended Profile  Send Beva a Private Message
quote:
Originally posted by okiboki

quote:
Originally posted by acestroke

@okiboki:

I homoseksualnost je nekad bila ozloglasena i osporavana i smatrala se za bolest,kao i danas pedofilija.Ja se samo pitam da li ce jednog dana neko reci da je i pedofilija nesto sto je normalno?

Dok god ne škodi nikome, i dok su obje strane u tome svojevoljno, podržavam to... Kod pedofilije jedna strana je zlostavljana i ne možeš to nikako uspoređivati... Isto kao i zoofilija, tu su životinje žrtve i to nije moralno... Ali ako dva muškarca, ili dvije žene, žele biti skupa, zašto bi to tebi smetalo... Tko si, uostalom, ti, da im kažeš da ne smiju biti zajedno?

Go to Top of Page

Corto_Maltese
Average Member

997 Posts

Member since 15/02/2005

Posted - 30/12/2010 : 22:18:53  Show Profile Show Extended Profile  Send Corto_Maltese a Private Message
quote:

quote:

Ako će neki oblik propagande pomoći pri širenju tolerancije, ja to mogu samo pozdraviti... Kad bi bar sva propaganda bila usmjerena na takve stvari... Kod nas se bodovi na javnoj sceni još uvijek dobivaju blaćenjem onih koji su drukčiji...

kada nesto ne postoji onda ne treba ni tolerancija ne znam koje si godiste ali ne verujem da u 80im i 90im ovako nesto bilo ok u tvom okruzenju a i samom tebi...

Zalosno je kada covek ne zna sta hoce, a katastrofalno kada ne zna koliko moze!

Jovan Ducic
Go to Top of Page

radulovic marko
Senior Member

2826 Posts

Member since 14/02/2009

Posted - 30/12/2010 : 22:18:57  Show Profile Show Extended Profile  Send radulovic marko a Private Message
quote:
[

ok,to je tvoj stav.a reci ti meni jeli grijeh imat 10-tak dice a ne moć im ništa omogućit?

Mesas babe i zabe...Mozes da imas i jedno dete u zivotu i da imas milione dolara do njegove druge godine...desi se coveku bankrot i ostane na prosjackom stapu ,,to je prirodan splet okolnosti....

Go to Top of Page

Beva
Advanced Member

Bosnia and Herzegovina
6319 Posts

Member since 04/06/2007

Posted - 30/12/2010 : 22:19:48  Show Profile Show Extended Profile  Send Beva a Private Message
quote:

Pa jeste sami rekli da je problem što to radi zbog para?

A kako ti znaš što je grijeh a što ne? Rekli ti popovi koje toliko prezireš? E pa samo da znaš, grijeh ti je to što si govorio protiv crkve... I što sad?

Go to Top of Page

lwood
Advanced Member

Colombia
47575 Posts

Member since 09/12/2005

Posted - 30/12/2010 : 22:21:12  Show Profile Show Extended Profile  Send lwood a Private Message
quote:

quote:
[

Mesas babe i zabe...Mozes da imas i jedno dete u zivotu i da imas milione dolara do njegove druge godine...desi se coveku bankrot i ostane na prosjackom stapu ,,to je prirodan splet okolnosti....

prika moj meni se čini da ti mišaš babe i žabe.
siti se ko je sjeba konferenciju o stanovništvu u Kairu

Go to Top of Page

radulovic marko
Senior Member

2826 Posts

Member since 14/02/2009

Posted - 30/12/2010 : 22:22:51  Show Profile Show Extended Profile  Send radulovic marko a Private Message
quote:
[prezireš? E pa samo da znaš, grijeh ti je to što si govorio protiv crkve... I što sad?

Pogledaj moj post na drugoj ili trecoj stranici koji pocinje sa LICNO..tad ce ti sve biti mnogo jasnije,,,VERUJ MI...

Go to Top of Page

radulovic marko
Senior Member

2826 Posts

Member since 14/02/2009

Posted - 30/12/2010 : 22:24:29  Show Profile Show Extended Profile  Send radulovic marko a Private Message
Licno ... 1)Crkva me ne interesuje,, Popovi su lopovi(i to veliki) ..2) Da sam gresan jesam ,,,kocka ,zene i jos po nesto...3)Da verujem u nesto verujem da li se zove bog ili tako nesto... ipak verujem.. jos se nisam prosvetlio ali nadam se da hocu....I ono najvaznije>>>.....Imam dvoje prelepe dece ..posmatrajuci moju suprugu kroz odrastanje moje dece i sa onim periodom dok je bila trudna ...ta ljubav majke prema detetu je SAMO BOZANSTVO....mislim da sve price staju tu i zene koje NOSE,HRANE,DISU sa tim detetom 9 meseci ,,ko god da je mesao jajne celije i smuckao ga u njen organizam...ona nakon toga ga daje i uzima novac ,,,,,,,,,ne treba mi bog da znam da je to BOLEST.......ETO TO JE TO........

Go to Top of Page

radulovic marko
Senior Member

2826 Posts

Member since 14/02/2009

Posted - 30/12/2010 : 22:25:18  Show Profile Show Extended Profile  Send radulovic marko a Private Message
Licno ... 1)Crkva me ne interesuje,, Popovi su lopovi(i to veliki) ..2) Da sam gresan jesam ,,,kocka ,zene i jos po nesto...3)Da verujem u nesto verujem da li se zove bog ili tako nesto... ipak verujem.. jos se nisam prosvetlio ali nadam se da hocu....I ono najvaznije>>>.....Imam dvoje prelepe dece ..posmatrajuci moju suprugu kroz odrastanje moje dece i sa onim periodom dok je bila trudna ...ta ljubav majke prema detetu je SAMO BOZANSTVO....mislim da sve price staju tu i zene koje NOSE,HRANE,DISU sa tim detetom 9 meseci ,,ko god da je mesao jajne celije i smuckao ga u njen organizam...ona nakon toga ga daje i uzima novac ,,,,,,,,,ne treba mi bog da znam da je to BOLEST.......ETO TO JE TO........

Go to Top of Page

Beva
Advanced Member

Bosnia and Herzegovina
6319 Posts

Member since 04/06/2007

Posted - 30/12/2010 : 22:25:25  Show Profile Show Extended Profile  Send Beva a Private Message
quote:

kada nesto ne postoji onda ne treba ni tolerancija ne znam koje si godiste ali ne verujem da u 80im i 90im ovako nesto bilo ok u tvom okruzenju a i samom tebi...

1986., mada ne vidim kakve to veze ima... Ratno sam dijete, pa opet ne mrzim druge strane iz rata, premda me propaganda na sve načine pokušala natjerati na to...

A ako ćemo tako, tamo nekad 40-ih bilo je normalno Židove slati u koncentracijske logore... Pa ne vidim da je i danas isto... Svijet se mijenja, u nekim stvarima (kao što je ova) nabolje... Pa je li bolje da dijete odgajaju dva oca ili dvije majke nego djelatnici u sirotištu... Jer i djeca iz sirotišta imaju itekakvih problema s ostalom djecom, tako da tu nekog pomaka na negativno i ne bi bilo... A da sirotišta baš i nisu prirodna okruženja za razvoj, znamo svi...

Kod mene u mjestu ima dom za nezbrinutu djecu, pa znam o čemu govorim...

Go to Top of Page

radulovic marko
Senior Member

2826 Posts

Member since 14/02/2009

Posted - 30/12/2010 : 22:25:30  Show Profile Show Extended Profile  Send radulovic marko a Private Message

Go to Top of Page

Beva
Advanced Member

Bosnia and Herzegovina
6319 Posts

Member since 04/06/2007

Posted - 30/12/2010 : 22:33:43  Show Profile Show Extended Profile  Send Beva a Private Message
quote:

Ali onda ti nemaš nikakvo pravo nekome govoriti što je grijeh, a što ne... To je tvoje osobno mišljenje, OK, iznesi ga tako... Ali kad otvoriš temu naslovljenu 'VELIKI GREH', ti želiš nametnuti to mišljenje i ostalima...

Ne kockam, ne pušim, ne pijem... I ne smatram da su grešnici oni koji to rade... Navike im nisu baš najbolje ni najzdravije, ali sami su to izabrali... I znam da je protuprirodno pušiti, pa što onda, masu je stvari protuprirodno pa ih radimo...

A ljudi koji mogu imati djecu prirodnim putem naravno da ih neće dobivati umjetnom oplodnjom... Ali evo, ti si toliko sretan što imaš svoju djecu, a nekome bi uskratio da ima svoju samo zato što je neplodan... Možda bi se i on tako veselio, nebitno što je dijete raslo u surogat majci... Lako je suditi o nečemu što ne prolaziš... Lako je meni reći da je grijeh krasti, ali onaj tko krade da preživi nema puno izbora... Sve ovisi o situaciji... Nismo svi krenuli s istim mogućnostima, i zbog toga ne treba svima suditi jednako...

Go to Top of Page

radulovic marko
Senior Member

2826 Posts

Member since 14/02/2009

Posted - 30/12/2010 : 22:40:14  Show Profile Show Extended Profile  Send radulovic marko a Private Message
Kakve veze ima kako se zove topik i koliko sam ja gresan,,,,sve sto sam gresio, gresio sam ljudski i prirodno kao i vecina od nas...da li cu platiti za to ne znam....ovde je bitna sustina a ona je u tome da si ti jedan od onih koji tvrdi da je zena samo inkubator i da mozda nije imala da jede pa je to uradila i na kraju jos ispade da nije greh...to je sustina a ne ovo sto si napisao...

Edited by - radulovic marko on 30/12/2010 22:41:56
Go to Top of Page
Page: of 11 Previous Topic Topic Next Topic  
Previous Page | Next Page
 New Topic New Poll New Poll
 Topic Locked
Jump To:
forum.stripovi.com © 2000-2002 Snitz Communications Go To Top Of Page
This page was generated in 0.23 seconds. Snitz Forums 2000