forum.stripovi.com
forum.stripovi.com
Home | Profile | Register | Active Topics | Active Polls | Aukcije | Private Messages | Members | Search | FAQ
Username:
Password:
Save Password
Forgot your Password?

All Forums
 Burza Stripova
 Aukcije
 Novi članovi koji bidaju na više aukcija ??
 New Topic New Poll New Poll
 Reply to Topic
Author Previous Topic Topic Next Topic  

laroche
Starting Member

Croatia
26 Posts

Member since 17/12/2006

Posted - 04/01/2011 : 11:31:41  Show Profile Show Extended Profile  Send laroche a Private Message  Reply with Quote
Prvo želim pozdraviti sve članove stranice stripovi.com, kolekcionare, stripoljupce, i sve ljude dobre volje

Nije me bilo par godina tu (iz ovih ili onih razloga), no eto, polako se i ja vraćam.

Imam pitanje, vezano za Vaša iskustva glede članova koji se svježe registriraju/pojave na aukcijama stripovi.com (dakle imaju 0 komentara) a koji se ODMAH aktivno uključe na više aukcija jednog člana i vodeći su u svojim ponudama............kakva su Vaša iskustva (da li članovi s 0 komentara nakon potencionalnog osvajanja uistinu i realiziraju takve aukcije) ???

Moja iskustva na raznim aukcijama su uglavnom pozitivna, a jednom smo svi mi imali 0 komentara, ali .......

Da ne zaboravim, Vama i Vašim najmilijima želim sve najbolje u 2011. godini

once we accept our limits, we go beyond them

Markos
Webmaster

Croatia
29440 Posts

Member since 27/08/2001

Posted - 04/01/2011 : 11:47:04  Show Profile Show Extended Profile  Visit Markos's Homepage  Send Markos a Private Message  Reply with Quote
Pozdrav!

Ako možeš navesti konkretne primjere, provjerit ću pa ti javim što mi se čini.

Trouble will find me
Go to Top of Page

hrvoje23
Senior Member

Croatia
2174 Posts

Member since 23/09/2005

Posted - 04/01/2011 : 11:47:49  Show Profile Show Extended Profile  Send hrvoje23 a Private Message  Reply with Quote
Dok sam prije puno aktivnije prodavao, znalo se dogoditi više puta da takvi članovi bidaju. koliko se sjecam, nije bilo nekih problema, osim sa jedim-kupio je oko 10 ak stripova pa htio odustati, pa da mu pošaljem paket, pa pouzećem, pa ovo-ono. Uglavnom muljator, ali to je izdvojeni slučaj. Problem je što onda kasnije opet moras stavljati nove aukcije za stripove koje si već imao u prodaji.
Go to Top of Page

osmo
Average Member

Bosnia and Herzegovina
653 Posts

Member since 12/11/2004

Posted - 04/01/2011 : 12:17:20  Show Profile Show Extended Profile  Send osmo a Private Message  Reply with Quote
Ako misliš na ovog tipa koji je bidao stripove kod tebe vidjet ćemo da li je pravi ili ne. Nekada su ti sa nula komentara vrlo tačni i precizni a nekada se samo zezaju....
U svakom slučaju ovaj "tvoj" ako odustane od kupovine možeš me kontaktirati pa ćemo se dogovoriti za stripove koje sam bidao kod tebe
Go to Top of Page

laroche
Starting Member

Croatia
26 Posts

Member since 17/12/2006

Posted - 04/01/2011 : 13:59:53  Show Profile Show Extended Profile  Send laroche a Private Message  Reply with Quote
quote:
Originally posted by osmo

Ako misliš na ovog tipa koji je bidao stripove kod tebe vidjet ćemo da li je pravi ili ne. Nekada su ti sa nula komentara vrlo tačni i precizni a nekada se samo zezaju....
U svakom slučaju ovaj "tvoj" ako odustane od kupovine možeš me kontaktirati pa ćemo se dogovoriti za stripove koje sam bidao kod tebe

Da, mislio sam na tu osobu. Vidim da je novi član, a bidao je samo na te moje stripove. I dosad sam imao transakcije s ljudima koji su svježe registrirani. Uglavnom imam pozitivna iskustva (svi smo nekad bili novi), no kad se pojavi nova osoba i bida isključivo na aukcije jednog nicka (pa makar bile i moje aukcije), svakako mi zagolica maštu.

lp,

laroche

Go to Top of Page

osmo
Average Member

Bosnia and Herzegovina
653 Posts

Member since 12/11/2004

Posted - 04/01/2011 : 14:05:01  Show Profile Show Extended Profile  Send osmo a Private Message  Reply with Quote
Vidjet ćemo, ako odustane čućemo se za realizaciju
Go to Top of Page

split85
Advanced Member

Croatia
8269 Posts

Member since 25/01/2010

Posted - 04/01/2011 : 16:23:02  Show Profile Show Extended Profile  Visit split85's Homepage  Send split85 a Private Message  Reply with Quote
Možda ne bi bilo loše kod novih članova da se stavi limit licitiranja (npr. 3. ili 5.) dok ne dobiju prvu pozituvnu ocjenu.

Sorare pozivnica: https://sorare.com/r/sreja1985
Go to Top of Page

PAJDO
Senior Member

Croatia
2236 Posts

Member since 10/04/2003

Posted - 04/01/2011 : 19:07:25  Show Profile Show Extended Profile  Send PAJDO a Private Message  Reply with Quote
quote:
Originally posted by split85

Možda ne bi bilo loše kod novih članova da se stavi limit licitiranja (npr. 3. ili 5.) dok ne dobiju prvu pozituvnu ocjenu.

Mislim da nebi bilo u redu jer je ipak većina novopridošlica dobronamjerna i poštena pa ih radi par budala ograničavat bilo bi loše.

In spite of my rage I´m still rat in a cage...
Go to Top of Page

laroche
Starting Member

Croatia
26 Posts

Member since 17/12/2006

Posted - 04/01/2011 : 19:11:23  Show Profile Show Extended Profile  Send laroche a Private Message  Reply with Quote
quote:

Na nekim aukcijskim stranicama uistinu postoji limit u broju aukcija u koje se može aktivno uključiti (biti u vrhu) osoba koja je svježe registrirana (član s 0 komentara). Obzirom da sam u HR i izvan nje bio aktivan na više raznih aukcijskih stranica, ne mogu se sjetiti gdje sam to točno vidio, no znam da se tek nakon uspješne realizacije nekoliko osvojih aukcija/proizvoda (obično između 3 i 5) moglo aktivno uključiti u ostale aukcije.

Go to Top of Page

laroche
Starting Member

Croatia
26 Posts

Member since 17/12/2006

Posted - 04/01/2011 : 19:20:20  Show Profile Show Extended Profile  Send laroche a Private Message  Reply with Quote
quote:
Originally posted by PAJDO

quote:

Mislim da nebi bilo u redu jer je ipak većina novopridošlica dobronamjerna i poštena pa ih radi par budala ograničavat bilo bi loše.

I ovo je dobrim djelom točno, poslovao sam i s osobama koje su nekad imale 0 komentara a danas su članovi s ovećim brojem isključivo pozitivnih komentara

S druge strane, kad se pojavi novi član prije par dana i bida isključivo na aukcije samo 1 člana definitivno izaziva sumnjičavost ostalih članova.

Gledaj sad situaciju na mojim aukcijama, mojim očima i očima dotadašnjih sudionika na istim aukcijama..........pojavi se novi član s 0 komentara koji bida na 10-12 mojih aukcija (odokativno pričam) i nigdje drugdje se ne uključuje...........ja razmišljam koliko je ta osoba ozbiljna u namjeri da u konačnici kupi tih 10-12 stripova (jer je nova pa ne vidim komentare) i ako odustane zeznuo je ne samo mene nego i osobe koje su dotad bile u vrhu.....................s druge strane osoba koja je dotad bila u vrhu sumnja kako ja ili neki moj poznanik/prijatelj/itd nabidavamo cijenu stripa u nebesa................definitivno škakljivo, jel da ?

Go to Top of Page

split85
Advanced Member

Croatia
8269 Posts

Member since 25/01/2010

Posted - 04/01/2011 : 19:56:08  Show Profile Show Extended Profile  Visit split85's Homepage  Send split85 a Private Message  Reply with Quote
quote:
Originally posted by laroche

quote:

Na nekim aukcijskim stranicama uistinu postoji limit u broju aukcija u koje se može aktivno uključiti (biti u vrhu) osoba koja je svježe registrirana (član s 0 komentara). Obzirom da sam u HR i izvan nje bio aktivan na više raznih aukcijskih stranica, ne mogu se sjetiti gdje sam to točno vidio, no znam da se tek nakon uspješne realizacije nekoliko osvojih aukcija/proizvoda (obično između 3 i 5) moglo aktivno uključiti u ostale aukcije.

npr. ja sam kupova neke sličice i tribalo mi ih je 10, moga sdan ih kupit samo 5
kontaktira sam tog prodavača koji je ujedno i vlasnik tog aukciskog portala, čovjek mi je ostavijo istog trenutka pozitivan komentar tako da mogu nastavit s kupnjom

Go to Top of Page

split85
Advanced Member

Croatia
8269 Posts

Member since 25/01/2010

Posted - 04/01/2011 : 19:58:41  Show Profile Show Extended Profile  Visit split85's Homepage  Send split85 a Private Message  Reply with Quote
quote:

quote:

Slažem se
Ali večina nas koja je po prvi put učestala na nekim aukcijama nikad nije licitirala za više od 5 - 6 aukcija.
Imam osječaj da je to neka psihička barijera.

Go to Top of Page

Paka01
stripovi.com suradnik

Croatia
11447 Posts

Member since 14/02/2009

Posted - 04/01/2011 : 20:30:41  Show Profile Show Extended Profile  Send Paka01 a Private Message  Reply with Quote
Istina istina... Evo pogledaj ovoga:

http://www.stripovi.com/clan/lovecraft/6753/

Bidda na 29 aukcija, ima 3 pozitivna i 1 negativni komentar... Meni su inače ovakve stvari debelo sumnjive + i ovo šta je split85 reka, ne virujen da je puno nas tek kad se prijavilo na aukcije odjednom biddalo na 30ak aukcija odjedanput. To ni danas ne radin, kamoli u početku. Ne znan, možda sam u krivu, al opet je sve to skupa pomalo sumnjivo.

Would a new flood please finally come? A real rain and an assortment of plagues
And when all is said and done, even the Devil won't care enough to spit in the mud

https://www.last.fm/user/Pakaa
Go to Top of Page

laroche
Starting Member

Croatia
26 Posts

Member since 17/12/2006

Posted - 04/01/2011 : 20:50:12  Show Profile Show Extended Profile  Send laroche a Private Message  Reply with Quote
quote:
Originally posted by Paka01

Istina istina... Evo pogledaj ovoga:

http://www.stripovi.com/clan/lovecraft/6753/

Bidda na 29 aukcija, ima 3 pozitivna i 1 negativni komentar... Meni su inače ovakve stvari debelo sumnjive + i ovo šta je split85 reka, ne virujen da je puno nas tek kad se prijavilo na aukcije odjednom biddalo na 30ak aukcija odjedanput. To ni danas ne radin, kamoli u početku. Ne znan, možda sam u krivu, al opet je sve to skupa pomalo sumnjivo.

Ma čak ni to nije sumnjivo. Znao sam se i ja registrirati na neku stranicu i bidati na više proizvoda koja bi me interesirala. Događa se i to. No sumnjivo je kad netko bida na primjerice 8-10-15 proizvoda SAMO JEDNOG člana. Moguće je da se radi o stvarnoj osobi koja se prvi put pojavila tu, moguće je čak i da se registrirala par dana prije, ali čudno mi je da ne bida na neke druge aukcije (bar dosad nije, koliko sam vidio). Iskreno se nadam da su moje sumnje neopravdane i da se radi o osobi koja ima poštene namjere (da će sve završiti s pozitivnim komentarima ukoliko osvoji koju od aukcija)

Go to Top of Page

Paka01
stripovi.com suradnik

Croatia
11447 Posts

Member since 14/02/2009

Posted - 05/01/2011 : 03:05:15  Show Profile Show Extended Profile  Send Paka01 a Private Message  Reply with Quote
Ma oću kazat da isto triba malo opreza sa tipovima poput ovoga kojega sam ja naveo, jer od 4 ocjene ima 1 negativnu, šta i nije baš tako super...

Would a new flood please finally come? A real rain and an assortment of plagues
And when all is said and done, even the Devil won't care enough to spit in the mud

https://www.last.fm/user/Pakaa
Go to Top of Page

gumiflex
Average Member

Croatia
521 Posts

Member since 12/05/2007

Posted - 05/01/2011 : 13:41:48  Show Profile Show Extended Profile  Send gumiflex a Private Message  Reply with Quote
quote:
Originally posted by Paka01

Ma oću kazat da isto triba malo opreza sa tipovima poput ovoga kojega sam ja naveo, jer od 4 ocjene ima 1 negativnu, šta i nije baš tako super...

možda je kasno skužio da je weky iz zg-a

Hoka-hej!
Go to Top of Page

PAJDO
Senior Member

Croatia
2236 Posts

Member since 10/04/2003

Posted - 05/01/2011 : 18:12:48  Show Profile Show Extended Profile  Send PAJDO a Private Message  Reply with Quote
quote:
Originally posted by laroche

quote:

quote:

I ovo je dobrim djelom točno, poslovao sam i s osobama koje su nekad imale 0 komentara a danas su članovi s ovećim brojem isključivo pozitivnih komentara

S druge strane, kad se pojavi novi član prije par dana i bida isključivo na aukcije samo 1 člana definitivno izaziva sumnjičavost ostalih članova.

Gledaj sad situaciju na mojim aukcijama, mojim očima i očima dotadašnjih sudionika na istim aukcijama..........pojavi se novi član s 0 komentara koji bida na 10-12 mojih aukcija (odokativno pričam) i nigdje drugdje se ne uključuje...........ja razmišljam koliko je ta osoba ozbiljna u namjeri da u konačnici kupi tih 10-12 stripova (jer je nova pa ne vidim komentare) i ako odustane zeznuo je ne samo mene nego i osobe koje su dotad bile u vrhu.....................s druge strane osoba koja je dotad bila u vrhu sumnja kako ja ili neki moj poznanik/prijatelj/itd nabidavamo cijenu stripa u nebesa................definitivno škakljivo, jel da ?

Slažem se da je škakljivo, ali ja bi za novopridošlice koji neispoštuju kupovinu ili prodaju nekog predmeta opalio prvu kaznu od mjesec dana zabrane korištenja aukcija, da se u tom vremenu upoznaju s radom aukcija, a nakon sljedećeg prekršaja trajno izbacivanje.
Znam da je zeznuto to s trajnim izbacivanjem, ali koji će nam vrag padobranci koji će zloupotrebljavat aukcije na račun ljudi koji žele nabavit poneki strip koji im fali ili prodat neke viškove??

In spite of my rage I´m still rat in a cage...
Go to Top of Page

laroche
Starting Member

Croatia
26 Posts

Member since 17/12/2006

Posted - 05/01/2011 : 18:48:54  Show Profile Show Extended Profile  Send laroche a Private Message  Reply with Quote
quote:

Slažem se da je škakljivo, ali ja bi za novopridošlice koji neispoštuju kupovinu ili prodaju nekog predmeta opalio prvu kaznu od mjesec dana zabrane korištenja aukcija, da se u tom vremenu upoznaju s radom aukcija, a nakon sljedećeg prekršaja trajno izbacivanje.
Znam da je zeznuto to s trajnim izbacivanjem, ali koji će nam vrag padobranci koji će zloupotrebljavat aukcije na račun ljudi koji žele nabavit poneki strip koji im fali ili prodat neke viškove??

To stoji, novopridošli član (onaj s 0 komentara) koji osvoji predmet aukcije, a nema namjeru isti realizirati, odnosno kupiti, ili se jednostavno zafrkava (sklon sam razmišljati kako takvih ipak ima vrlo malo, većina osoba koje ja poznam su fer ljudi, poslovni, od riječi, i kako ja to volim reći "stoje iza svojih bidanja") uistinu ne mogu reći da zaslužuje biti aktivni član na aukcijama (jer takvim ponašanjem stavlja u nezgodan položaj ne samo osobu čiji je strip osvojio, nego i ostale članove/natjecatelje u dotičnoj aukciji).

No s druge strane, udaljavanjem "nezobiljnih novopridošlica", kakvu zadovoljštinu dobivaju osobe na čijoj su se aukciji "poigravali" (hipotetski pričam), kao i za osobe koje su dotad bile u vrhu (a nisu osvojile radi istih članova) ??? Vjerojatno je logičnije i puno jednostavnije ono s ograničavanjem broja aktivnih uključivanja u primjerice više od 5 aukcija (dok ne dobiješ svoj 1 pozitivni komentar).

Go to Top of Page

biokovac
Starting Member

Croatia
4 Posts

Member since 29/12/2010

Posted - 05/01/2011 : 19:31:41  Show Profile Show Extended Profile  Send biokovac a Private Message  Reply with Quote
Imam pitanje, vezano za Vaša iskustva glede članova koji se svježe registriraju/pojave na aukcijama stripovi.com (dakle imaju 0 komentara) a koji se ODMAH aktivno uključe na više aukcija jednog člana i vodeći su u svojim ponudama............kakva su Vaša iskustva (da li članovi s 0 komentara nakon potencionalnog osvajanja uistinu i realiziraju takve aukcije) ???
--------------------------------------------------------------------------------
Originally posted by osmo

----------------------------------------------------------------------

Sada sam slučajno primjetio post da ste zabrinuti za mene, novopridošlicu te moje bidanje na vaše aukcije.
Nemate razloga za brigu jer sam zainteresiran za te brojeve.
Da ih imate još vjerovatno bih licitirao i te jer si želim složiti kolekciju.
Nadam se da ih osvojim sve pa mi ostavite prvi pozitivan komentar jer od negdje se mora krenuti zar ne
Pozdrav svim stripoljupcima.

Haugh,
Manitou je veliki!
Go to Top of Page

laroche
Starting Member

Croatia
26 Posts

Member since 17/12/2006

Posted - 05/01/2011 : 20:48:46  Show Profile Show Extended Profile  Send laroche a Private Message  Reply with Quote
quote:
Originally posted by biokovac

Sada sam slučajno primjetio post da ste zabrinuti za mene, novopridošlicu te moje bidanje na vaše aukcije.
Nemate razloga za brigu jer sam zainteresiran za te brojeve.
Da ih imate još vjerovatno bih licitirao i te jer si želim složiti kolekciju.
Nadam se da ih osvojim sve pa mi ostavite prvi pozitivan komentar jer od negdje se mora krenuti zar ne
Pozdrav svim stripoljupcima.

Da, zagolicalo je moju maštu kad sam vidio novog člana (koji bida po prvi put) koji je u vrhu nekolicine (odokativno 10-tak, nisam brojao) mojih aukcija. Svakako me je dodatno zaintrigiralo kad sam vidio da niste nigdje drugdje bidali (imam većinom pozitivna iskustva, no prije nekoliko godina sam imao 1 negativno iskustvo s osobom koja je također bila novi član bez ijednog komentara).

U svakom slučaju sad kad ste se javili i pojasnili, lakše mi je

Srdačan pozdrav

Go to Top of Page

red cloud
Advanced Member

Serbia
3927 Posts

Member since 29/06/2009

Posted - 06/01/2011 : 08:41:40  Show Profile Show Extended Profile  Send red cloud a Private Message  Reply with Quote
Ima dosta likova koji saradjuju sa prodavcima i van aukcija, nesto na aukcijama nesto dogovorom van istih. Ja sam primera radi mnogo vise transakcija obavio van aukcija. Saradjivao van zvanicnih aukcija a uzimao stripove koji su bili na aukcijama.
Srdjandj, Ultras, Rick, Ervinb...su samo neki od prodavaca sa kojima sam imao uspesnu saradnju van auckija...

Nasilje u Darkvudu
Go to Top of Page

Otto Kraus
Average Member

Sweden
609 Posts

Member since 12/08/2010

Posted - 06/01/2011 : 10:25:53  Show Profile Show Extended Profile  Send Otto Kraus a Private Message  Reply with Quote
pozdrav,
nakon što sam i sam bio zainteresiran za kupnju tih istih stripova,vidio sam da je ista osoba ponudila određeni iznos na više aukcija kod larochea,što mi je bilo čak malo i sumnjivo s obzirom ds se ista registirala tek 29.12.2010. pa sam u prvi tren pomislio da ja ta osoba izmišjena samo iz razloga da podiže cijenu stripova,ali sad više nisam siguran,jer sam upoznao larochea prije mjesec dana prilikom primopredaje jedne aukcije koju sam osvojio kod njega(igrom slučaja smo na istom otoku),i tada je na mene ostavio prilično pozitivan dojam tako da.....nemam pojma.

Ako je taj novi član zbilja početnik,onda ne vidim razloga da ne kupuje više aukcija,jer kako su prije već neki naglasili,od nečega se mora krenuti!
Go to Top of Page

radulovic marko
Senior Member

Saint Vincent and Grenadi
2826 Posts

Member since 14/02/2009

Posted - 06/01/2011 : 12:10:42  Show Profile Show Extended Profile  Send radulovic marko a Private Message  Reply with Quote
Sve je to u redu normalno da se mora poceti od 0 komentara....cak je i normalno da se na pocetku se vise kupuje.....ali ne vezano za to, ja kazem opet da su veci problem ljudi koji saradjuju godinama to jest ljudi sa 30,40 i dalje komentara koji nisu povezani cak ni u istoj zemlji a kamoli gradu pa se cene dizu,,ja te ljude zovem SENKE jer te prati i bida uvek vise od tebe cekajuci da popizdis i opalis cenu,ovih dana radim jedan takoreci EKSPERIMENT na tu temu.......a sto se tice van aukciskih dogovora ja sam imao par odlicnih iskustava....to je uvek dobro////

Nema,nema niko tako lepe dragane.
Go to Top of Page

laroche
Starting Member

Croatia
26 Posts

Member since 17/12/2006

Posted - 06/01/2011 : 13:36:13  Show Profile Show Extended Profile  Send laroche a Private Message  Reply with Quote
quote:
Originally posted by radulovic marko

Sve je to u redu normalno da se mora poceti od 0 komentara....cak je i normalno da se na pocetku se vise kupuje.....ali ne vezano za to, ja kazem opet da su veci problem ljudi koji saradjuju godinama to jest ljudi sa 30,40 i dalje komentara koji nisu povezani cak ni u istoj zemlji a kamoli gradu pa se cene dizu,,ja te ljude zovem SENKE jer te prati i bida uvek vise od tebe cekajuci da popizdis i opalis cenu,ovih dana radim jedan takoreci EKSPERIMENT na tu temu.......a sto se tice van aukciskih dogovora ja sam imao par odlicnih iskustava....to je uvek dobro////

Naravno, za sve postoji "prvi put", pa nije ništa loše imati 0 komentara (svakako bolje nego li imati 8 i svih 8 negativnih). No ponavljam, mene je više zabrinulo pojavljivanje "nove" osobe s 0 komentara koja je bidala ISKLJUČIVO na moje HC-ove (10-tak). Zato mi je bilo sumnjivo (prvo sam mislio hoće li to kupiti ako osvoji, a zatim kako će to utjecati na ostale koji su se pojavili kao natjecatelji u istim aukcijama).

Kao što sam već rekao, osim situacije prije nekoliko godina, većinom imam pozitivna iskustva.

S druge strane, jednu moju nedavnu aukciju je osvojio čovjek također s 0 komentara. Nakon nekog vremena mi se javio da iz određenog razloga ne može sad obaviti transakciju te da će to "idući tjedan". Odtad je prošlo već nekoliko "idućih tjedana". Prije par dana sam mu ponovno poslao mail da se javi, čisto da znam o čemu se radi, no ne javlja se. I sad ti budi pametan.

Go to Top of Page
  Previous Topic Topic Next Topic  
 New Topic New Poll New Poll
 Reply to Topic
Jump To:
forum.stripovi.com © 2000-2002 Snitz Communications Go To Top Of Page
This page was generated in 0.19 seconds. Snitz Forums 2000