Author |
Topic |
DKoor
Senior Member
Croatia
1592 Posts
Member since 18/12/2006 |
Posted - 22/12/2010 : 22:29:56
|
Da ali u civiliziranom svijetu ljudi uglavnom rade stvari na način predviđen za to. Slanje novaca putem tiskanice ili pisma nije predviđen način za slanje novaca, tako da nitko nikada ne bi niti trebao doći u situaciju da drhti za svoje pare.
BTW... šta je sa IBAN-om / SWIFT-om ? Da li se radi štogod na taj način? |
Moje aukcije u prodaji |
|
|
crazyboy993
Average Member
Croatia
760 Posts
Member since 26/11/2010 |
Posted - 27/12/2010 : 12:43:26
|
ma slanje novca u pismo je vec malo i zaostlao po meni :/ najbolje slati kao vrijednosnu pošiljku pa da se palti kad se primi novac, ili preko računa jbg država je preveliki lopov :S |
Press any key to quit or press any other key to continue |
|
|
wanton
New Member
Serbia
262 Posts
Member since 24/02/2004 |
Posted - 04/01/2011 : 21:55:40
|
prvo nije istina da se iz Srbije ne može slati novac WU MOŽE IZ SVAKE POŠTE u sve zemlje koje pokriva WU
samo što je bespredmetno skupo
drugo novac šaljite u preporučenim tiskanicama nikad nije nestalo niti će, naročito u međunarodnom saobraćaju spakujem novce u malecki strip, recimo vrtirep i slanje u vazdušnoj koverti me za hrvatsku košta 3 eura (i manje) još zamolite službenicu da nalepnicu kojom prati kovertu zalepi preko poklopca onda ga ni na štih kontroli na carini neće otvarati vidi se da je otvarano a nijedna država za sebe ne želi da prizna da je policijska i cenzorska sve ostale priče su presipanje iz šupljeg u prazno |
klub kolekcionara je super i ovo mu je reklama |
|
|
jang
Advanced Member
Slovenia
10970 Posts
Member since 01/11/2002 |
|
MarxH
New Member
Croatia
146 Posts
Member since 09/12/2011 |
Posted - 02/11/2012 : 11:05:16
|
Ja godinama šaljem novac u koverti (Negdje od 1994) i zasad nisam imao loša iskustva. Naime, osim stripova kupujem i nosače zvuka. Neki prodavači iz inozemstva prihvaćaju vizu , neki ne.Njima šaljem novac u koverti (Poznato kao old-fashion-way)
E sad, moja preporuka je vrlo jednostavna. Ja kupim dvije razglednice koje ubacim u avionsko pismo i između njih ubacim novac. Papirnati , naravno. Ako ima metalnog kusura , onda prodavača uputim da ubaci u zaštitnu foliju longplejke ili u booklet od CDa. Ili , naravno , unutar stripa. Tu i tamo sam naručivao velike količine ploča i CDa , pa je i cijena bila veča . Ako moram poslati 40 ili više eura , onda primjenjujem slijedeći trik - uzmem veliku kovertu , a na printer ispišem nekakve dugačke tekstove (npr recepte ili statističke tablice ili slično) pa unutar njih ubacim novac , a prodavača na to upozorim. Kovertu s novcima UVIJEK šaljem iz poštanskog ureda tako da vidim da je na šalteru ubačena u košaru s ostalim pismima. Da rezimiram , nikad ali uistinu nikad se nije dogodilo da moj novac ne dođe na odredište. A za kupovinu unutar RH definitivno preporučam poštansku uputnicu.
|
Ocean tuge je beskrajan i dubok. Okreni se oko sebe i naci ceš obalu... |
|
|
kucak
Average Member
Niue
757 Posts
Member since 03/02/2011 |
Posted - 03/11/2012 : 13:27:07
|
quote: Originally posted by Tonka24
Mislim ono koja spika krast nekom pare na taj nacin.Takve bas u ovom civiliziranom svijetu treba bar godinu dana zatvora za primjer drugima koji i pomisle na takvo sto.
Nažalost, kod nas se takva kazna dobiva za prijevare vrijedne par milijuna kuna. Poštar bi srazmjerno tome u najboljem slučaju dobio tišketu.
|
Ispravljeno! Dok ne smislim nešto bolje.. |
|
|
hrvoje23
Senior Member
Croatia
2174 Posts
Member since 23/09/2005 |
Posted - 28/11/2012 : 10:49:56
|
quote: Originally posted by kucak
Mislim ono koja spika krast nekom pare na taj nacin.Takve bas u ovom civiliziranom svijetu treba bar godinu dana zatvora za primjer drugima koji i pomisle na takvo sto.
Nažalost, kod nas se takva kazna dobiva za prijevare vrijedne par milijuna kuna. Poštar bi srazmjerno tome u najboljem slučaju dobio tišketu.
Pred nekih cca 6-7 godina, imao sam 1 aukciju, trebao sam dobiti oko 30-40 kuna (nisam siguran) preko poste. Čovjek je uplatio, i poslao mi sken uplatnice. I nikako da to dodje. u to sam vrijeme studirao , i bio u stanu kod prijatelja, na čije su ime i trebali novci stići -to je bila neka opcija da ti postar kuci donese i izbroji .
Uglavno, nije stiglo. pa je prijatelj otišao do pošte, popunio neki zapisnik, i kroz 10-tak dana zvao ga kontrolor iz Poste - dobili novog postara. Stari je imao puno takvih prituzbi za manje iznose- očito je mislio da se nitko neće žaliti... |
|
|
hrvoje23
Senior Member
Croatia
2174 Posts
Member since 23/09/2005 |
Posted - 28/11/2012 : 10:55:22
|
Baka mi je radila u Pošti (još su bili spojeni i Pošta i Telekomunikacije). Sjećam se da je jednom pričala roditeljima da su ulovili nekog poštara i... Uglavnom imao je pune ladice pisama iz inozemstva koja je pomalo otvarao -neka je poslije i dostavio (bez love -jer tako su i krenule optužbe), a ostala vjerojatno bacao ako bi poderao kovertu pa nije mogao zalijepiti.
Bilo je po selima i odgumljenih napada i otuđivanja torbe kad bi se nosile mirovine... |
|
|
DKoor
Senior Member
Croatia
1592 Posts
Member since 18/12/2006 |
Posted - 28/11/2012 : 13:34:06
|
quote: Originally posted by kucak
Najveća moguća kazna u ovo doba bi mu bila pedala iz Pošte. Zatvor? Nah, još bi samo falilo da ga država i hrani . Ovako, bez posla, pa ako mu nije bilo dovoljno dobro dok je radio neka vidi koliko će mu bolje biti bez posla. A mogu misliti kolike su šanse da uopće dobije posao bilo gdje poslije toga. Ima more jedno poštenih ljudi koji čekaju svoju šansu. |
Moje aukcije u prodaji |
|
|
Topic |
|