Poll Question:
Evo, naslov topica govori sve (nažalost, ne stane više od 15). Meni je najdraži slabije poznati Deafula iz 1975, jedini horor film u povijesti snimljen potpuno sa znakovima za gluhe. Video: http://www.youtube.com/watch?v=GlJyFw6uDYo
Choices:
Nosferatu(1922) ili njegov remake
Dracula (1931)
Dracula (1931), šp. verzija
Neki od Universalovih nastavaka prvom Draculi
Billy the Kid vs. Dracula (1966)
Nachts, wenn Dracula erwacht (1970)
Blood of Dracula's Castle (1969)
Dracula vs. Frankenstein (1969, 1970 ili 1972 verzija)
Dracula (1977)
Neki od Hammer filmova
Dracula (1979)
Blacula (1972)
Dracula (1974)
Deafula (1975)
Dracula (1992)
Who Can Vote? Only Members can vote. You need to register or be logged in to vote.
meni je najdraža verzija francisa forda coppole, znači ona verzija iz 1992. gary oldman kao drakula, winona ryder kao mina harker a keanu reeves kao jonathan harker.
There he goes. One of God's own prototypes. A high-powered mutant of some kind never even considered for mass production. Too weird to live, and too rare to die.
Od ovih odozgo, sto se tice Drakule specificno, glaso sam za Francis Ford Coppola verziju, ali sto se tice filmova o vampirima generalno, najbolji svih vremena je "Let The Right One In", onaj Svedski ;)
Od ovih odozgo, sto se tice Drakule specificno, glaso sam za Francis Ford Coppola verziju, ali sto se tice filmova o vampirima generalno, najbolji svih vremena je "Let The Right One In", onaj Svedski ;)
Gledajući Vampire generalno, meni je jedan od najačih The fearless vampire killers
Kad smo vec kod vampira citao sam na netu da jedini stvarni primjerak u bivsoj jugoslaviji 1600 i neke godine u nekom selu su ubili nekog tipa koji je imao očnjake kao vampir...znam da drakula naziv dolazi od rumunjskog vladara koji je u to doba nabijao na kolac ljude...može kakva korisna informacija?
There he goes. One of God's own prototypes. A high-powered mutant of some kind never even considered for mass production. Too weird to live, and too rare to die.
Kad smo vec kod vampira citao sam na netu da jedini stvarni primjerak u bivsoj jugoslaviji 1600 i neke godine u nekom selu su ubili nekog tipa koji je imao očnjake kao vampir...znam da drakula naziv dolazi od rumunjskog vladara koji je u to doba nabijao na kolac ljude...može kakva korisna informacija?
Informacija o čemu? Nije mi baš jasno tvoje pitanje.
Krajem 19. stoljeća, kada je Bram Stoker skupljao materijal za svoj vampirski roman Dracula (koji se tada još nije tako zvao), u knjigama o povijesti Vlaške i Moldavije našao je podatak o vlaškome grofu iz 15. stoljeća, po imenu Vlad III., koji je uz svoje ime nosio pridjevak "Dracula". Što prevedno sa starorumunjskog znači "sin od zmaja". Naime, njegov otac, Vlad II. dobio je naziv Dracul, (odnosno "zmaj") kada se učlanio u viteški Red zmaja koji je osnovao Sigismund (ili Žigmund), vladar Svetog rimskog carstva, a u svrhu borbe protiv Osmanlija i husita.
Stokeru se toliko svidio taj nadimak, da je odlučio tako nazvati svog junaka i roman. I to je bilo to.
Comics is any art you can read. -- Sean T. Collins
meni je najdraža verzija francisa forda coppole, znači ona verzija iz 1992. gary oldman kao drakula, winona ryder kao mina harker a keanu reeves kao jonathan harker.
Potpis, debelo najbolji!
Would a new flood please finally come? A real rain and an assortment of plagues And when all is said and done, even the Devil won't care enough to spit in the mud
It would not be difficult, Mein Führer. Nuclear reactors could - heh, I'm sorry, Mr. President - nuclear reactors could provide power almost indefinitely.
It would not be difficult, Mein Führer. Nuclear reactors could - heh, I'm sorry, Mr. President - nuclear reactors could provide power almost indefinitely.
Batman Fights Dracula (1967) - nikad čuo Dracula (1910) - ako to uopće i postoji, sigurno nema veze sa Draculom vampirom Drakula halala (1923) - još nije sigurno da li je ovaj film uopće postojao
Šanse da ovaj film nije postojao su male (i stvarno sumnjam da nije postojao - blago rečeno), ali zanimljivo je da se niti profesionalci ne mogu složiti oko nečeg takvog, naizgled jednostavnog
Batman Fights Dracula (1967) - ovo je jedan od onih filmova koji su izgubljeni ali sigurno postoje na nečijem tavanu ili gdje već i tkogod ne zna da ga uopće ima, btw Warhol je još prije ovoga napravio film "Batman Dracula", također izgubljen Dracula (1920) - ovaj film je bio spomenut samo jednom, u nekoj enciklopediji o vampirima i tko zna odakle im izvor, više informacija:http://www.cinemassacre.com/2010/10/14/top-10-lost-horror-films/ Drakula halala (1923) - još nije sigurno da li je ovaj film uopće postojao
Šanse da ovaj film nije postojao su male (i stvarno sumnjam da nije postojao - blago rečeno), ali zanimljivo je da se niti profesionalci ne mogu složiti oko nečeg takvog, naizgled jednostavnog
Zanimljivo da postoji i poster i fotka jedne scene iz filma.