forum.stripovi.com
forum.stripovi.com
Home | Profile | Register | Active Topics | Active Polls | Aukcije | Private Messages | Members | Search | FAQ
Username:
Password:
Save Password
Forgot your Password?

All Forums
 Stripovi
 Bonelli
 Dylan Dog u izdanju Veselog četvrtka
 New Topic New Poll New Poll
 Reply to Topic
Previous Page | Next Page
Author Previous Topic Topic Next Topic
Page: of 72

morrison
Advanced Member

Serbia
5142 Posts

Member since 29/01/2008

Posted - 16/12/2010 : 21:25:00  Show Profile Show Extended Profile  Send morrison a Private Message  Reply with Quote
Mislim da bi se mogla napraviti posebna edicija "tribute to Ruju" gde bi najveca scenaristicka imena Italije obradila ovakve Paskvaleove epizodice.
Kao i toliko puta do sada, dobra ideja - losa izvedba.

There ain't no grave gonna hold my body down.
Go to Top of Page

akitb
Starting Member

Serbia
38 Posts

Member since 20/07/2010

Posted - 16/12/2010 : 22:42:38  Show Profile Show Extended Profile  Send akitb a Private Message  Reply with Quote
nja :/ nije nesto
Go to Top of Page

Barker
Advanced Member

Fyro Macedonia
4647 Posts

Member since 10/10/2003

Posted - 21/12/2010 : 12:58:30  Show Profile Show Extended Profile  Send Barker a Private Message  Reply with Quote
groblje nakaza mi je oduvek zvucalo mega gotic! :)
i stvarno je steta sto sclavi nije razradio u svom stilu ovu ideju, vec je paola preuzela.
i ponovno se sve krece u ocekivanom pravcu, intrigantan pocetak( scene na groblju), ali kad vec na tridesetoj strani krenem da se umaram od citanja i kad se spomene vlasnik groblja i krenu redaljke sa zrtvama, samo se postavlja pitanje kako ce se banalno razresiti cela situacija.
mari ponovno odlican, a i ova serili je jedna od naj riba u serijalu.

Bistro i duboko nebo utociste pruza!
Go to Top of Page

docA
Advanced Member

8104 Posts

Member since 14/09/2008

Posted - 21/12/2010 : 13:27:25  Show Profile Show Extended Profile  Reply with Quote
@ Barker
"Groblje nakaza" je sasvim pristojna epizoda, a Sherili vala i jeste naj riba do sada u serijalu, inteligentna i prefrigovana, a sise ima doslovce kao lubenice! :P
Znaci jos nije stiglo da tebe "Sve Saline ljubavi"?
E tu ces da vidis kako je Ruju usrao motku! Na kraju mi dolazilo da izdignem strip o zid, al' mi bilo zao onog izvanrednog Dall'Agnolovog crteza pa sam se uzdrzao ;)
Go to Top of Page

DOMI
Advanced Member

Croatia
5078 Posts

Member since 19/06/2007

Posted - 21/12/2010 : 18:44:08  Show Profile Show Extended Profile  Send DOMI a Private Message  Reply with Quote
naslovnica je odlična, sjećam se kad je objavljena premijerno na SBE prije par god, kupit ću u Libellusu čim stigne, nadam se da priča prati dobar omot..
________________________________________________________________________________________________________________________________
41 godina Alan Forda u HR Kiosci preplavljeni kompletima AF Kolor biblioteke
AF Klasik 105 na kioscima Minuette-extra br.44 na kioscima (tko želi)

• 54 god.Alan Forda u HR • Od 1970.-2017.izdana su 1063 broja (ukljucujuci Klasik, Super KL, Zlatni KL) •
• Od 2022.Alan Ford u originalnim tablama formata 17x24 cm u novom kolekcionarskom TOP izdanju •
Go to Top of Page

Ultras
Advanced Member

Serbia
10047 Posts

Member since 17/10/2008

Posted - 10/01/2011 : 23:45:08  Show Profile Show Extended Profile  Visit Ultras's Homepage  Send Ultras a Private Message  Reply with Quote

Dylan Dog

Veseli Četvrtak broj 39

Bruno Enna & Fabio Celoni

"Duša od čelika"

Svet stripa - portal - instagram - blog - facebook - twitter
Go to Top of Page

Mhejl
stripovi.com suradnik

Bosnia and Herzegovina
4066 Posts

Member since 26/04/2009

Posted - 10/01/2011 : 23:54:09  Show Profile Show Extended Profile  Send Mhejl a Private Message  Reply with Quote
Prvi utisci? Kod nas je tek stigla "Krčma na kraju svijeta". Slažem se sa mišljenjem ranijih komentatora, mada bih volio da dodam da se posveta Danteovom "Paklu" lijepo uklapa u priču (baš danas sam ponovo pročitao to pjevanje, četrnaesto - vrlo potresno!) i volio bih da vidim još takvih elemenata. Jeste da se postojanje vječne nagrade/kazne nimalo ne uklapa sa Sklavijevim filozofiranjem i trenutne pesimistične Istine, kao u priči sa Uskebasijem, krvoločne šaljivosti univerzuma, ali očito je i da je svaki dašak svježeg vazduha preko potreban i radosno dočekan. Međutim, problem sa dobrim omažima i ubačenim elementima je, kada se nađu u lošoj priči, počinju da izgledaju zaista jeftino i plagijatorski u moru neinventivnosti scenariste - ubačeni tek da bi epizoda po nečemu bila "posebna" i upamćena...
Baš se grozno osjećam kada sa ovolikim zakašnjenjem komentarišem epizode. :(

Edited by - Mhejl on 11/01/2011 00:00:26
Go to Top of Page

armatura
New Member

Serbia
177 Posts

Member since 05/06/2009

Posted - 11/01/2011 : 00:47:10  Show Profile Show Extended Profile  Send armatura a Private Message  Reply with Quote
Odličan crtež po meni u Duši od čelika,Priča solidna,ali crtež mnooogo dobar!
Go to Top of Page

Barker
Advanced Member

Fyro Macedonia
4647 Posts

Member since 10/10/2003

Posted - 11/01/2011 : 01:59:03  Show Profile Show Extended Profile  Send Barker a Private Message  Reply with Quote
ali kako stano odabira boje :O just wow!
bas mi se cita ova dusa od celika.

Bistro i duboko nebo utociste pruza!
Go to Top of Page

Mairosu
Advanced Member

6689 Posts

Member since 03/07/2008

Posted - 11/01/2011 : 09:12:26  Show Profile Show Extended Profile  Send Mairosu a Private Message  Reply with Quote
Crtez odlican, prica standardan "moderni" Dylan - mrsenje muda do 90te stranice a onda deus ex machina resenje. Prosek.

Otisak VC gori nego obicno na nekim stranicama u mom primerku, pogotovo prva strana je bedna, jedva sam procitao kako se crtac zove u onom crnom "bloku" iznad prve pasice.

Ko igra za raju, i zanemaruje taktiku, zavrsit ce karijeru u nizerazrednom Vratniku.

Kakav ti je kupus, takva ti je sarma -- otac Tadej
Go to Top of Page

kasper
Advanced Member

10878 Posts

Member since 04/11/2001

Posted - 11/01/2011 : 13:16:37  Show Profile Show Extended Profile  Send kasper a Private Message  Reply with Quote
Otisak je dno dna. Ako ste se pitali dokle jedna izdavacka kuca moze da padne, slobodno kupite Dusu od celika. Vise nije tuzni nego grozni cetvrtak .
Go to Top of Page

cronos six
Advanced Member

Serbia
7916 Posts

Member since 09/09/2008

Posted - 11/01/2011 : 18:26:18  Show Profile Show Extended Profile  Send cronos six a Private Message  Reply with Quote
quote:
Originally posted by kasper

Otisak je dno dna. Ako ste se pitali dokle jedna izdavacka kuca moze da padne, slobodno kupite Dusu od celika. Vise nije tuzni nego grozni cetvrtak .

kasperu fala na informaciji!vec duze vreme dvoumim se da rasprodam redovnog d.doga v.c!cekam(ako doguraju)da d.dog ludens dogura do carobnog frulasa,a onda cemo videti hoce li bernard nastavaiti,tj objaviti sve sto je v.c izdao.bice to prespor i mukotrpan proces sa mozda losim prevodom,ali bar sa antiblazina dizajnom i odlicnim otiskom!
od ovog momenta vise ne kupujem d.dog v.c!ako kojim slucajem zajebu drugu knjigu texa i m.noa,odmah to prodajem i vracam se libellusu!
serem im se na stampariju!
Go to Top of Page

docA
Advanced Member

8104 Posts

Member since 14/09/2008

Posted - 11/01/2011 : 18:49:42  Show Profile Show Extended Profile  Reply with Quote
Kako bre to se sve zalite na otisak? Pa ja ovamo u Vranje redovno uzimam stripove i dajem za njih 190 dinara, i naravno, necu da kazem da je uvek otisak zlatan, tu i tamo desi se da ima po koja flekica-belkica, ali daleko od toga da je dno dna! Ne secam se bas da sam skoro naleteo na neki ama bas los primerak...
Jao, cronose, cronose...napale te ovi BeLogradjani pa posle pocnes da okolo mrkas, butas, cukas i prcas! :P Evo, sutra na futurin kiosk stize Dilan Dog i ja mu se jako radujem! I verujem da ce bude super otisak. A ti, sljokaro :P , ne zanosi se s cekanje Ludens od carobnog duducara...ti i za ovi DD na srpski se dvoumis, a kamo li Ludensovi ce cekas, pa jos ce citas! :P

Edited by - docA on 11/01/2011 18:52:41
Go to Top of Page

cronos six
Advanced Member

Serbia
7916 Posts

Member since 09/09/2008

Posted - 11/01/2011 : 18:55:28  Show Profile Show Extended Profile  Send cronos six a Private Message  Reply with Quote
quote:
Originally posted by docA

Kako bre to se sve zalite na otisak? Pa ja ovamo u Vranje redovno uzimam stripove i dajem za njih 190 dinara, i naravno, necu da kazem da je uvek otisak zlatan, tu i tamo desi se da ima po koja flekica-belkica, ali daleko od toga da je dno dna! Ne secam se bas da sam skoro naleteo na neki ama bas los primerak...
Jao, cronose, cronose...napale te ovi BeLogradjani pa posle pocnes da okolo mrkas, butas, cukas i prcas! :P Evo, sutra na futurin kiosk stize Dilan Dog i ja mu se jako radujem! I verujem da ce bude super otisak. A ti, sljokaro :P , ne zanosi se s cekanje Ludens od carobnog duducara...ti i za ovi DD na srpski se dvoumis, a kamo li Ludensovi ce cekas, pa jos ce citas! :P

u poslednje vreme,vise verujem kasperu nego tebi.
a v.c dilan skoro je pecen za sut-loptu!

Edited by - cronos six on 11/01/2011 18:56:43
Go to Top of Page

cronos six
Advanced Member

Serbia
7916 Posts

Member since 09/09/2008

Posted - 11/01/2011 : 18:59:36  Show Profile Show Extended Profile  Send cronos six a Private Message  Reply with Quote
quote:

Sta ja sam ti sad kriv sto ti stigao fusherski Misteer No knjiga jedan? Ne sekiraj se, bice bolje!

ispada da si ti fus,a ne knjiga kad ne razlikujes dobar i los otisak.
Go to Top of Page

Upperslice
New Member

Serbia
103 Posts

Member since 31/05/2009

Posted - 11/01/2011 : 19:40:32  Show Profile Show Extended Profile  Send Upperslice a Private Message  Reply with Quote
jeste otisak uzasan
Go to Top of Page

kasper
Advanced Member

10878 Posts

Member since 04/11/2001

Posted - 11/01/2011 : 21:42:48  Show Profile Show Extended Profile  Send kasper a Private Message  Reply with Quote
quote:
Originally posted by cronos six

u poslednje vreme,vise verujem kasperu nego tebi.

Postojimo mi/nasi i postoje oni/tamo njihovi.
No, ja ovog DD necu uzeti ni ovako ni onako, cekam broj 250 i tu da zavrsim (jedino ako ne uleti neki novi scenarista).

Edited by - kasper on 11/01/2011 21:45:06
Go to Top of Page

Checee
Advanced Member

China
3004 Posts

Member since 17/11/2008

Posted - 11/01/2011 : 21:46:22  Show Profile Show Extended Profile  Send Checee a Private Message  Reply with Quote
Zabole me kakvi sve postoje. Oni/tamo njihovi su neka zajebana sorta. Zabole me i za oni/tamo njihovi i za otisak. Zabole me i da li ce izadje u cetvrtak DD.
Kur me boli.
Go to Top of Page

kasper
Advanced Member

10878 Posts

Member since 04/11/2001

Posted - 11/01/2011 : 21:48:11  Show Profile Show Extended Profile  Send kasper a Private Message  Reply with Quote
quote:
Originally posted by Checee
Kur me boli.

I za to me zabole
Go to Top of Page

Poli
Advanced Member

Slovenia
38022 Posts

Member since 26/10/2007

Posted - 12/01/2011 : 08:34:16  Show Profile Show Extended Profile  Send Poli a Private Message  Reply with Quote
A naslovnica? Mislim, ova VC.

Anything is possible dec d uej
Be the Change You Want to See
Go to Top of Page

docA
Advanced Member

8104 Posts

Member since 14/09/2008

Posted - 12/01/2011 : 17:31:06  Show Profile Show Extended Profile  Reply with Quote
quote:
....Evo, sutra na futurin kiosk stize Dilan Dog i ja mu se jako radujem! I verujem da ce bude super otisak.

Malo sutra su mi prognoze bile dobre! x(
Pa ovo je najveca katastrofa od otiska koji sam video! Ja nemam reci. Nemam ni zelje da citam ovaj poslednji VC DD...ubili su mi volju. :(

Pitam se samo: kako li je ovo smelo ovakvo da ode u promet?
Go to Top of Page

morrison
Advanced Member

Serbia
5142 Posts

Member since 29/01/2008

Posted - 14/01/2011 : 18:44:18  Show Profile Show Extended Profile  Send morrison a Private Message  Reply with Quote
Solidna pricica, uvek volim kada nekoliko naizgled nepovezanih detalja na kraju legnu k'o guza na nosu.

Celoni dobar, mada mi se cini znatno slabijim nego u 'Djavolovom dodiru'...ili se to samo promenio moj odnos prema njegovom crtezu.

There ain't no grave gonna hold my body down.
Go to Top of Page

anto
Advanced Member

Serbia
21091 Posts

Member since 29/06/2008

Posted - 14/01/2011 : 20:04:26  Show Profile Show Extended Profile  Send anto a Private Message  Reply with Quote
quote:
Originally posted by morrison

Solidna pricica, uvek volim kada nekoliko naizgled nepovezanih detalja na kraju legnu k'o guza na nosu.

Celoni dobar, mada mi se cini znatno slabijim nego u 'Djavolovom dodiru'...ili se to samo promenio moj odnos prema njegovom crtezu.

Gle Nešo, počeli smo da se slažemo po pitanju ukusa.Potpisujem ovo što si napisao - baš solidna priča, a vrlo lako je mogla biti i odlična, ali scenarista nije baš toliko vešto odradio finalizaciju.
Inače pohvale i Celoniju i ovom zaboravihkakosezove autoru priče.
Što se tiče otiska, slažem se da je loćikav, ali kao što kaže brat Čis, zabole me qur za dizajn i otisak, ako su u granici podnošljivog!

Dajte nam Ralph Azhama;može i mekokoricen (ali u boji obavezno)!
Go to Top of Page

docA
Advanced Member

8104 Posts

Member since 14/09/2008

Posted - 14/01/2011 : 20:47:15  Show Profile Show Extended Profile  Reply with Quote
"Dusa od celika" je ok prica, sasvim solidna, a i scenarisata je novajlija (Bruno Enna), vidim da je radio na cetiri regularca: 248, 251, 254, 284 i tri giganta: 14, 16, 17, a neka prica iz maxija 2004. mu je bio debi. Lepa razrada kao i kraj.
Sto se tice Celonija, ja pak mislim da je u ovoj epizodi bolji nego u "Djavolovom dodiru", ali to nek bude recimo stvar misljenja, druze Anto ;) mada sa ovakvim otiskom je bilo jako tesko "desifrovati" i sam crtez! :(

Go to Top of Page

Born To Run
Average Member

901 Posts

Member since 05/01/2009

Posted - 14/01/2011 : 20:50:12  Show Profile Show Extended Profile  Send Born To Run a Private Message  Reply with Quote
quote:
Originally posted by cronos six

od ovog momenta vise ne kupujem d.dog v.c!ako kojim slucajem zajebu drugu knjigu texa i m.noa,odmah to prodajem i vracam se libellusu!
serem im se na stampariju!

Cuo sam da je troje ljudi u VC dobilo otkaz zbog ove poruke a jedan zaposleni u stampariji je izvrsio samoubistvo

Please allow me to introduce myself
I'm a man of wealth and taste
Go to Top of Page
Page: of 72 Previous Topic Topic Next Topic  
Previous Page | Next Page
 New Topic New Poll New Poll
 Reply to Topic
Jump To:
forum.stripovi.com © 2000-2002 Snitz Communications Go To Top Of Page
This page was generated in 0.36 seconds. Snitz Forums 2000