Author |
Topic  |
zmcomics
Average Member

734 Posts
Member since 24/08/2002 |
|
Mord
Advanced Member

Croatia
3135 Posts
Member since 20/10/2001 |
Posted - 11/01/2011 : 09:21:29
|
Ok, ovo drugo je jasno, tvrdokoricena kiosk izdanja. A pod reprint ti ide sto? Sve sto je ikad izaslo na ovim prostorima, ili? Npr. Mort Cinder, Inkal, Aster Blistok integral, ... |
 |
|
feka82
Senior Member

Bosnia and Herzegovina
2647 Posts
Member since 03/01/2008 |
|
Obi-wan
Advanced Member

.jpg)
Croatia
13782 Posts
Member since 29/08/2004 |
Posted - 11/01/2011 : 09:33:37
|
quote: Originally posted by zmcomics
Reprinti i stvari kojima je inace mesto na kioscima ali se stampaju kao luksuzna izdanja... za par stotina fanova-kolekcionara...
To je onda zasebna kategorija HC Bonelli. |
What you call sanity, it’s just a prison in your minds that stops you from seeing that you’re just tiny little cogs in a giant absurd machine. |
 |
|
ponki
Advanced Member

Bosnia and Herzegovina
3113 Posts
Member since 20/09/2008 |
Posted - 11/01/2011 : 10:17:21
|
quote: Originally posted by Obi-wan
Reprinti i stvari kojima je inace mesto na kioscima ali se stampaju kao luksuzna izdanja... za par stotina fanova-kolekcionara...
To je onda zasebna kategorija HC Bonelli.
ne mora nuzno biti HC...ja bih ovdje stavio i VC Tex,VC Mr No,kao i PP Traper Keri... |
 |
|
Mummy
Starting Member

6 Posts
Member since 01/03/2009 |
|
alen
Advanced Member

Croatia
4621 Posts
Member since 14/02/2005 |
Posted - 11/01/2011 : 13:39:10
|
quote: Originally posted by Markos
quote: Originally posted by jaki
Stripovi bi se trebali podjelit na albume,bonelli,mange i amerikance. Također da se glasa za najbolji strip a ne za opremu,cijenu i dr.
A imaš ukupno koliko mangi i amerikanaca godisnje? 15? A inače, pa i glasa se za najbolji strip, a ne izdanje.
Ja se slažem s Jakijem. Treba više kategorija. Ovako se izbor svodi na kategoriju kiosk izdanja i striparna/knjižara izdanje.
Pa što ako je mangi izišlo 15 ove godine, jedna od njih je najbolja.  |
itsyourworldyoucanchangeit |
 |
|
alen
Advanced Member

Croatia
4621 Posts
Posted - 11/01/2011 : 13:51:38
|
1. albumi 2. sveske 3. kolekcionarska izdanja
A to je onda glasanje za kvalitet papira i korica, a ne za ono unutra. Ili drugim riječima neka epizoda nekog junaka može pobijediti u sve tri kategorije ako je taj strip objavljen u tri različite edicije. A nije da se repriniti reprinata ne događaju u kratkom periodu. |
 |
|
Obi-wan
Advanced Member

.jpg)
Croatia
13782 Posts
Posted - 11/01/2011 : 14:07:22
|
Ako ćemo glasati za najbolji strip, zašto ograničavanje na domaća izdanja? Zato što mi glasamo upravo za najbolje izdanje, a to znači: - za izdavača koji je izabrao taj strip (ovdje se ogleda kvalitet samog stripa i dobar ukus izdavača) - za opremu, kvalitet izrade, prijevod, cijenu itd. (tehnička strana)
Konkretno, prošlogodišnji pobjednik Maus je bio dobar strip i prije nego što smo mi tako izglasali. No, da bismo ga mi čitali, trebao je netko to prepoznati, platiti, potruditi se i servirati nam na hrvatskom. Ja prvenstveno glasam za taj cjelokupan trud... Da ne ispadne da glasamo "za korice", važan je dobar odabir stripa od strane izdavača... |
What you call sanity, it’s just a prison in your minds that stops you from seeing that you’re just tiny little cogs in a giant absurd machine. |
Edited by - Obi-wan on 11/01/2011 14:10:41 |
 |
|
Mord
Advanced Member

Croatia
3135 Posts
Posted - 11/01/2011 : 15:01:11
|
Ajde da na trenutak ne budemo politicki korektni i kazemo sto je problem. Problem je sto postoji ogroman dio strip populacije koji cita samo bonellija, ili samo zagora cak, ili zagora i alan forda itd. Takav covijek ce uvijek glasati za istu stvar, bilo da je ona u kiosk izdanju, kolekcionarskom ili bilo kakvom i tocka. A radi se o stripovima koji postoje u najvecem broju izdanja.
Dodje ti kao da glasas za top 10 stvari u kinu/na tv-u prosle godine, a od 500 ljudi koji glasaju, 200 ih gleda samo bracne vode. A bracne vode su svake godine na tv-u.
p.s.
Svidja mi se ideja da ne moras glasati u svakoj kategoriji. Npr. ja sam za kiosk izdanja znao staviti redom 10 epizoda alan forda. To je jedino sto sam kupovao na kioscima. |
 |
|
Mord
Advanced Member

Croatia
3135 Posts
Posted - 11/01/2011 : 15:09:00
|
Jednostavno, jedina podjela koja ima smisla na ovim prostorima sto se stripa tice je:
1.) Bonelli + Alan Ford i slicno (pod slicno bi isli blek, mark, maxmagnus, druzina od vjesala itd.) 2.) Sve ostalo
Bilo da se radi o oscaru, aukcijama, forumu, cemu god. Jednostavno je tako. Ne radi se o kvaliteti, ne radi se o slozenosti, niti o icemu slicnom. Radi se samo o tome da su ovo kod nas stripovi za mase koji imaju ogromnu publiku i veci dio te publike vise/manje cita samo njih.
Svi ostali stripovi, ukljucujuci i one najpoularnije medju njima kao sto su asterix, blueberry, torgal itd., spadaju u drugu kategoriju. Da pojasnim, tesko je pronaci stripasa koji cita samo blueberrija, ali bez problema cete naci onoga koji cita samo alan forda npr.
Slicnu stvar imate u americi. Ogroman broj ljudi koji citaju samo superheroje.
|
Edited by - Mord on 11/01/2011 15:11:28 |
 |
|
Obi-wan
Advanced Member

.jpg)
Croatia
13782 Posts
Posted - 11/01/2011 : 16:45:16
|
quote: Originally posted by Mord
Jednostavno, jedina podjela koja ima smisla na ovim prostorima sto se stripa tice je:
1.) Bonelli + Alan Ford i slicno (pod slicno bi isli blek, mark, maxmagnus, druzina od vjesala itd.) 2.) Sve ostalo
Bilo da se radi o oscaru, aukcijama, forumu, cemu god. Jednostavno je tako. Ne radi se o kvaliteti, ne radi se o slozenosti, niti o icemu slicnom. Radi se samo o tome da su ovo kod nas stripovi za mase koji imaju ogromnu publiku i veci dio te publike vise/manje cita samo njih.
Svi ostali stripovi, ukljucujuci i one najpoularnije medju njima kao sto su asterix, blueberry, torgal itd., spadaju u drugu kategoriju. Da pojasnim, tesko je pronaci stripasa koji cita samo blueberrija, ali bez problema cete naci onoga koji cita samo alan forda npr.
Slicnu stvar imate u americi. Ogroman broj ljudi koji citaju samo superheroje.
S ovim se slažem u cjelosti.    |
 |
|
alen
Advanced Member

Croatia
4621 Posts
Posted - 12/01/2011 : 09:16:01
|
Prijedlog kategorija:
- Bonelli/MaxBunker premijera, dakle epizoda prvi put objavljena u ovim krajevima (s tim da ako npr. Zagor ide u tri nastavka, stavio bi samo prvi, a ostala dva bi išla u "paketu"). Nema smisla da Alan Ford i Maxmagnus imaju svoju kategoriju pa ih trpam u ovaj "talijanski strip" koš.
- Bonelli/MaxBunker reprint (zato što ih ima puno, a ovako bi Bonelli dobio dvije kategorije s obzirom da je najpopularniji)
- Domaći strip godine (mislim na autore)
- Bande Dessinee godine (sve jasno, tu bi išli i albumi i Stripoteke)
- Američki strip godine (i novele i superheroji)
- Manga godine
E sad, ako bi išli u perverzarije, dodao bi i:
- Izdavač godine, da se nagradi trud ljudi koji izdaju stripove (i da zadovoljimo one koji se pale na dodatnu opremu)
- Strip godine, kao glavna kategorija? Selektira se dvadesetak naslova za koje se daje glas.
P.S. Čekam na poslu neki model, pa do tad ubijam vrijeme :)) Nemreš cijelo jutro visit na kavi. |
 |
|
Mord
Advanced Member

Croatia
3135 Posts
|
Ignus
Senior Member

1357 Posts
Member since 22/06/2009 |
|
drakulloni
Senior Member

1317 Posts
Member since 25/09/2009 |
|
C Celtic
Average Member

Serbia
897 Posts
Member since 20/05/2009 |
Posted - 01/02/2011 : 10:30:54
|
Po kojem kriterijumu se album Đorđa Milovića "Crvena trava" našao u kategoriji strip svesaka ? |
What a long strange trip it's been |
 |
|
Mord
Advanced Member

Croatia
3135 Posts
Posted - 01/02/2011 : 11:06:34
|
quote: Originally posted by drakulloni
opcija 1
Bonelli HC treba da ide u sveske.
Ali i dalje ostaje dilema kako davati glasove hrvatskim i srpskim duplim izdanjima. Moglo bi da se glasa za strip (priču) a uz naziv stripa neka stoje izdavači koji su ga izdali.To deluje potpuno logično i neće doći do bezpotrebnog rasipanja glasova, a sve u cilju objektivnosti samog izbora.
Pa glasanje u biti jeste za izdanje, a ne za pricu. Sto onda s integralima kojih ima podosta, odvojiti svaku pricu zasebno. Sto sa stripovima koji su vec izasli nekad, a vecina je.
Glasanje za pricu bi po meni imalo smisla kad bi vecina strip produkcije bila premijerna izdanja.
|
 |
|
Markos
Webmaster

Croatia
29692 Posts
Member since 27/08/2001 |
Posted - 01/02/2011 : 11:20:21
|
quote: Originally posted by C Celtic
Po kojem kriterijumu se album Đorđa Milovića "Crvena trava" našao u kategoriji strip svesaka ?
Greška. Prebacit cu! |
Trouble will find me |
 |
|
Markos
Webmaster

Croatia
29692 Posts
Member since 27/08/2001 |
Posted - 01/02/2011 : 11:37:20
|
Ja sam sve pažljivo provjeravao, ali evo, greške se uvijek potkradu. Dajte, molim vas, ukoliko uočite još neke greške, javite da to odmah riješim danas. |
Trouble will find me |
 |
|
King Warrior
stripovi.com suradnik

.jpg)
22368 Posts
Member since 10/11/2007 |
|
Topic  |
|