S' druge strane u Italiji imamo izdavačku kuću StarComics, na našim prostorim poznata po Lazarus Leddu koga su nekad objavljavali Slobodna Dalmacija i Ludens.
E, sad dolazimo do pitanja. Koji od ovih stripova biste najviše voleli da vidite u domaćem pakovanju? Da li bi to opet bio neki Bonelli ili za promenu nešto iz StarComics kataloga?
Cassidy. Ruju mi se sviđa, možda ne toliko u Dylanu ali mi je Demian odličan. Ma, što god da krene to su dobre vijesti. Znači da koliko toliko postoji interes za strip. Najgore su vijesti da se nešto gasi.
Starcomics ima još novih serijala osim tri navedena, a koliko sam čuo u Bonelliju su najavljeni novi mini-serijali i to spin off Volta Nascosta i Dragonero tako da nema zime.
Zato što smo odrastali (ili odrastamo) na njima, i zato što je, bar i se tako čini, Bonelli puno ozbiljniji izdavač od StarComicsa. Njima je jedini pravi projekt bio Lazarus, i ništa više.
Z12 je sada Golub, ali sajt je ostao isti: http://superheroji.com.hr/ - Najnovije iz svijeta superheroja
Lazzarus je bio odličan do 40 broja,dok je bio krimi-vojno-detektivski strip, čim su u njega počeli mešati futuru i fantaziju, meni postao bez veze...neču reč da je presudio moj ukus ali možda se i zbog toga ugasio...
CITAJTE TELLERA,... DA BI POSTALI BOLJI LJUDI! STRIP JUNAK KOJI UCI POŠTENJU I PRAVDI!
To što je neko ozbiljniji (i bolji) izdavač, ne znači da su mu svi stripovi, pa i oni najlošiji, bolji od bilo kojeg stripa nekog lošijeg izdavača. A većinu ovih navedenih Bonelija si baš ti nazvao promašajima.