Author |
Topic |
docA
Advanced Member
8104 Posts
Member since 14/09/2008 |
Posted - 13/01/2011 : 21:40:25
|
quote: Originally posted by andjelt
Meni se svidja ova naslovnica, cak sad vise nego ona iz ZS ... Naime, u ZS pola tih hipnotisanih ljudi nema na slici kao ni one osvetljene kuce u daljini,
Zar mislis da je to slucajno, mislim na to da nema te kuce u daljini? Ne, to je komunisticka olos onovremeno namerno uradila, jednostavno je to bila cenzura na naslovnici - izbacena je namerno montazom. Ta osvetljena kuca je ustvari crkva... Ima mnogo kadrova/kaisa koji nisu odgovarali svojevremeno KPJ-u, pa odatle i iskasapljeni "Povratak vampira" u ZS...Ja sam duboko ubedjen da je to sve onda radjeno bas iz tih razloga... |
|
|
sonic
Starting Member
51 Posts
Member since 09/11/2005 |
Posted - 13/01/2011 : 21:42:48
|
Uvijek sam mrzeo ovu naslovnicu. Sad vidim, da nije ni čudo, kako su je pokvarili u ZS. Pa tog njihovog Zagora uopšte nije Ferri nacrtao. To je neko kopirnim papirom precrtavao. I to loše. Jaooo. A originalna je jedna od boljih. |
|
|
crazyboy993
Average Member
Croatia
760 Posts
Member since 26/11/2010 |
Posted - 13/01/2011 : 21:53:25
|
quote: Originally posted by King Warrior
napokon i ovu naslovnicu da imamo u normalnom obliku. Tu je Dnevnik kasapio, premjestao i sta ja znam sve radio
zagor se očito sunčao na haitiju :) |
Press any key to quit or press any other key to continue |
|
|
Sneaksie Thiefsie
Advanced Member
4541 Posts
Member since 22/04/2008 |
Posted - 13/01/2011 : 21:59:49
|
Vise mi se svidja ZS verzija,jer je izbrisana zgrada semitske sekte. Dosta su oni Indijancima brisali Manitua,red je i bio da im se uzvrati! Makar cenzurom |
|
|
docA
Advanced Member
8104 Posts
Member since 14/09/2008 |
Posted - 13/01/2011 : 22:04:56
|
Ma bila i zgrada semitske sekte, tadasnjoj "hipnotisanoj" dnevnikovoj readakciji to je licilo na crkvu, pa su je zato i izbacili! Smrad komunisticki! |
|
|
Nedo
New Member
Bosnia and Herzegovina
241 Posts
Member since 13/12/2001 |
Posted - 13/01/2011 : 22:21:53
|
A vidi Ludens promijenio boju logoa iz originalne tutto serije :) Nekako mi bolje leze ova plava slova... |
Ni policiji nije lako...narod ima tvrda ledja. |
|
|
D.J.
stripovi.com suradnik
USA
7123 Posts
Member since 21/07/2002 |
Posted - 13/01/2011 : 22:32:26
|
quote: Originally posted by Nedo
A vidi Ludens promijenio boju logoa iz originalne tutto serije :) Nekako mi bolje leze ova plava slova...
Je, a i zanimljivo je kako su koristili naslovnicu originalnog izdanja (dobra odluka) koje ima vise detalja od Tutto verzije dok je format teksta naravno blizak Tutto formatu. Meni su i inace originalne naslovnice superiornije Tuttovim, pogotovo sa onim svojim sarenim naslovima. Iako u ovom broju slova na originalu nisu nesto specijalno kao u nekim drugima, ali ipak. |
www.epicentercomics.com |
|
|
PAJDO
Senior Member
Croatia
2236 Posts
Member since 10/04/2003 |
Posted - 13/01/2011 : 22:51:13
|
quote: Originally posted by acestroke
quote: Originally posted by PAJDO
Pa zar se samo meni ne sviđa ova naslovnica:((( Jednostavno mi ova naslovnica ne leži i uz SD extra 58 mi je nekako najgluplja. Prvo što mi upada u oči je glupi način držanja pištolja, za kim se Zagor okreće ako je poluvampir ispred njega, zašto su ono troje ljubičasti???
Previse analiziras, brate dragi, ne mora biti realisticno, samo mora izgledat strasljivo. Ovo je ipak Zagor, zar to sve sada treba da ima potpunu logicnost?
Slažem se da efekat koji se treba postić s ovakvom naslovnicom je postignut. Ne analiziram radi analize već radi argumentiranja svojih riječi. Većini se ova naslovnica sviđa i to je u redu, meni ne i to sam pokušao obrazložit zašto. Što se tiče cenzure naslovnice iz ZS-e, to je jednostavno bilo takvo vrijeme. Nisu se cenzuriirali samo vjerski motivi, nego i pretjerano nasilje, rakete, noževi.... |
In spite of my rage I´m still rat in a cage... |
|
|
andjelt
Senior Member
Serbia
2217 Posts
Member since 28/07/2008 |
Posted - 13/01/2011 : 22:55:24
|
quote: Originally posted by docA
Meni se svidja ova naslovnica, cak sad vise nego ona iz ZS ... Naime, u ZS pola tih hipnotisanih ljudi nema na slici kao ni one osvetljene kuce u daljini,
Zar mislis da je to slucajno, mislim na to da nema te kuce u daljini? Ne, to je komunisticka olos onovremeno namerno uradila, jednostavno je to bila cenzura na naslovnici - izbacena je namerno montazom. Ta osvetljena kuca je ustvari crkva... Ima mnogo kadrova/kaisa koji nisu odgovarali svojevremeno KPJ-u, pa odatle i iskasapljeni "Povratak vampira" u ZS...Ja sam duboko ubedjen da je to sve onda radjeno bas iz tih razloga...
:) ma nijeee bree :) ... mislim da preterujes, to je kompleksna prica i deo je istorije, opusti se druze moj :) |
|
|
velka031
Advanced Member
Croatia
17012 Posts
Member since 18/03/2010 |
Posted - 13/01/2011 : 23:24:48
|
Tek me sada boli kad vidim šta je Dnevnik napravio od ove predobre naslovnice... A tek kada budem imao original naslovnice stripova za čija je Dnevnikova izdanja iste radio Mikica... |
|
|
andjelt
Senior Member
Serbia
2217 Posts
Posted - 13/01/2011 : 23:40:47
|
quote: Originally posted by Bruce Springsteen
Ma bila i zgrada semitske sekte, tadasnjoj "hipnotisanoj" dnevnikovoj readakciji to je licilo na crkvu, pa su je zato i izbacili! Smrad komunisticki!
Nadovezujem se na ovaj tvoj post kao i onaj predhoni, i u potpunosti se slažem sa tobom
A joj ljudi, opustite se, nije to bilo bas tako strasno i deo je jednog istorijskog momenta iz koga se ne moze vaditi i zasebno komentarisati ... uostalom evo ovde ruske crkve ...
|
|
|
globinjo
Moderator
Croatia
33493 Posts
Member since 12/09/2002 |
Posted - 13/01/2011 : 23:55:35
|
quote: Originally posted by Bruce Springsteen
Ma bila i zgrada semitske sekte, tadasnjoj "hipnotisanoj" dnevnikovoj readakciji to je licilo na crkvu, pa su je zato i izbacili! Smrad komunisticki!
Nadovezujem se na ovaj tvoj post kao i onaj predhoni, i u potpunosti se slažem sa tobom
A joj ljudi, opustite se, nije to bilo bas tako strasno i deo je jednog istorijskog momenta iz koga se ne moze vaditi i zasebno komentarisati ... uostalom evo ovde ruske crkve ...
pa di će svoju crkvu brisat |
https://www.facebook.com/Comicator/ https://www.instagram.com/comicator_stripfestival/ |
|
|
andjelt
Senior Member
Serbia
2217 Posts
Posted - 13/01/2011 : 23:58:25
|
ej drugari ... ubedili ste me ... u pravu ste ... sve ste u pravu :)
nego, sretno vam i ovo novo julijansko 2011 leto ... ko slavi naravno :) |
Edited by - andjelt on 14/01/2011 00:00:07 |
|
|
kingleoric
New Member
229 Posts
Member since 03/06/2010 |
Posted - 14/01/2011 : 00:27:53
|
quote: Originally posted by Nedo
A vidi Ludens promijenio boju logoa iz originalne tutto serije :) Nekako mi bolje leze ova plava slova...
Primjeti da Ludens već nekih 10-ak brojeva (ugrubo) ne uzima naslovnice Tutto serije, nego originalne kojima popravlja saturaciju i na koje stavlja logo kao iz Tutto serije da bi valjda svi extra Zagori bili na istu foru.
Edit: Provjerio sam, od 185 broja Zagora extra se Ludens prebacio na "regularne"! naslovnice. |
In his madness the King brought about the destruction of his kingdom, and would have killed everyone in it had not his royal guards turned on him and put him out of his misery. His torment was not yet at an end, for Leoric returned as The Skeleton King... |
Edited by - kingleoric on 14/01/2011 00:32:41 |
|
|
hua
Average Member
Serbia
768 Posts
Member since 04/01/2003 |
|
globinjo
Moderator
Croatia
33493 Posts
Member since 12/09/2002 |
|
kasper
Advanced Member
10882 Posts
Member since 04/11/2001 |
|
King Warrior
stripovi.com suradnik
22315 Posts
Member since 10/11/2007 |
Posted - 14/01/2011 : 06:46:41
|
quote: Originally posted by D.J.
Meni su i inace originalne naslovnice superiornije Tuttovim, pogotovo sa onim svojim sarenim naslovima. Iako u ovom broju slova na originalu nisu nesto specijalno kao u nekim drugima, ali ipak.
slazem se. Ti fontovi daju posebnu notu naslovnicama. |
|
|
feka82
Senior Member
Bosnia and Herzegovina
2647 Posts
Member since 03/01/2008 |
Posted - 14/01/2011 : 09:29:38
|
quote: Originally posted by sawitch
Taman Pajdi hteo da odgovorim da je ovo jedna od najlepsih naslovnica Zagora...
Takodje , i vec je u Mostaru na kioscima , opazih ga jutros kako me čuri iz kioska |
feka |
|
|
feka82
Senior Member
Bosnia and Herzegovina
2647 Posts
Member since 03/01/2008 |
Posted - 14/01/2011 : 09:32:11
|
hvala ludensu jer ovo nikad ne bi imali ovakvu naslovnicu uradjenu prema originalu , nadam se da cemo i ostale sve dobiti u ovom izvornom izgledu |
feka |
|
|
djukak
Senior Member
2932 Posts
Member since 28/04/2005 |
Posted - 14/01/2011 : 10:48:19
|
quote: Originally posted by kingleoric
Primjeti da Ludens već nekih 10-ak brojeva (ugrubo) ne uzima naslovnice Tutto serije, nego originalne kojima popravlja saturaciju i na koje stavlja logo kao iz Tutto serije da bi valjda svi extra Zagori bili na istu foru.
Edit: Provjerio sam, od 185 broja Zagora extra se Ludens prebacio na "regularne"! naslovnice.
Već poznato... |
They have money for wars, but can't feed the poor!
Allow me to introduce first, Makaveli the Don. |
|
|
il cattivo
Average Member
Croatia
861 Posts
Member since 25/05/2005 |
|
Curunir
Advanced Member
Croatia
10369 Posts
Member since 28/07/2002 |
Posted - 14/01/2011 : 15:58:21
|
quote: Originally posted by il cattivo
Ah jebeš naslovnice.
uh, prilicno nezgodno
najatmosfericnija bonellijeva naslovnica ikad, definitivno. ferri nije neki crtacki majstor, ali sto se tice atmosfere, malo tko ce mu ikad biti ravan. |
Ne upuštajte se u raspravu s budalama, spustit ce vas na svoju razinu, a potom vas zatuci iskustvom. |
|
|
velka031
Advanced Member
Croatia
17012 Posts
Member since 18/03/2010 |
Posted - 14/01/2011 : 17:16:24
|
quote: Originally posted by Curunir
quote: Originally posted by il cattivo
Ah jebeš naslovnice.
uh, prilicno nezgodno
najatmosfericnija bonellijeva naslovnica ikad, definitivno. ferri nije neki crtacki majstor, ali sto se tice atmosfere, malo tko ce mu ikad biti ravan.
Tako je, po tome je maestro vječni broj 1 |
|
|
kingleoric
New Member
229 Posts
Member since 03/06/2010 |
Posted - 14/01/2011 : 23:16:31
|
quote: Originally posted by King Warrior
quote: Originally posted by D.J.
Meni su i inace originalne naslovnice superiornije Tuttovim, pogotovo sa onim svojim sarenim naslovima. Iako u ovom broju slova na originalu nisu nesto specijalno kao u nekim drugima, ali ipak.
slazem se. Ti fontovi daju posebnu notu naslovnicama.
Bez "uvrede" , ali ja se baš ne bih složio. Meni osobno te originalne naslovnice izgledaju lošije i što se tiče koloracije i ta šarena nekako "dječja" slova... Tutto naslovnice su prepravljene na "ozbiljnije" i novije tj. djeluju mi nekako moćnije i dorađenije što cijenim u ovom slučaju. Original je uvijek original i tu nema dvojbe, on nosi svoje originalne ajmo reć osobine, ali nekako mi te naslovnice djeluju i dječje naškrabano ( tu prvenstveno mislim na stil (na)slova )... |
In his madness the King brought about the destruction of his kingdom, and would have killed everyone in it had not his royal guards turned on him and put him out of his misery. His torment was not yet at an end, for Leoric returned as The Skeleton King... |
Edited by - kingleoric on 14/01/2011 23:17:44 |
|
|
Topic |
|