forum.stripovi.com
forum.stripovi.com
Home | Profile | Register | Active Topics | Active Polls | Aukcije | Private Messages | Members | Search | FAQ
Username:
Password:
Save Password
Forgot your Password?

All Forums
 Stripovi
 Stripovi
 Umorni od stripova?
 New Topic New Poll New Poll
 Reply to Topic
Previous Page | Next Page
Author Previous Topic Topic Next Topic
Page: of 5

Sneaksie Thiefsie
Advanced Member

4898 Posts

Member since 22/04/2008

Posted - 13/01/2011 : 21:23:23  Show Profile Show Extended Profile  Send Sneaksie Thiefsie a Private Message  Reply with Quote
Nisam.
Jedino sto me mrzi da citam,pa samo razgledam slike
Go to Top of Page

crazyboy993
Average Member

Croatia
760 Posts

Member since 26/11/2010

Posted - 13/01/2011 : 21:50:12  Show Profile Show Extended Profile  Send crazyboy993 a Private Message  Reply with Quote
kako se umorit od toga? teško :D

Press any key to quit or press any other key to continue
Go to Top of Page

D.J.
stripovi.com suradnik

USA
7144 Posts

Member since 21/07/2002

Posted - 13/01/2011 : 22:34:31  Show Profile Show Extended Profile  Send D.J. a Private Message  Reply with Quote
Tesko se od stripova umoriti. Mozda od troskova za njih i manjka mjesta, ali citanja nikako!

www.epicentercomics.com
Go to Top of Page

jack 50
Senior Member

Croatia
1557 Posts

Member since 14/04/2006

Posted - 13/01/2011 : 22:45:27  Show Profile Show Extended Profile  Send jack 50 a Private Message  Reply with Quote
moguce itekako, meni je oruzje zanimljivije od toga
Go to Top of Page

Grujah.
Advanced Member

Serbia
3254 Posts

Member since 28/07/2009

Posted - 13/01/2011 : 23:23:11  Show Profile Show Extended Profile  Send Grujah. a Private Message  Reply with Quote
quote:
Originally posted by jack 50

moguce itekako, meni je oruzje zanimljivije od toga

Vidis, to mene ne privlaci ni malo. Masovno kupovanje (kolekcionarstvo) predmeta koji nemaju upotrebnu vrednost, nego samo stoje na zidu/polici/albumu: figurica, slicica, znacaka.. pa i starog oruzija.
I sta, sad, imam gomilu toga, kolekciju, koja stoji iza stakla i .. i nista. Pffff.
Go to Top of Page

velka031
Advanced Member

Croatia
17105 Posts

Member since 18/03/2010

Posted - 13/01/2011 : 23:31:16  Show Profile Show Extended Profile  Send velka031 a Private Message  Reply with Quote
Ma kakvi umoran od čitanja stripova... Kao što Mhejl kaže, što me više umara sve ostalo, više čitam stripove...
Go to Top of Page

kasper
Advanced Member

10924 Posts

Member since 04/11/2001

Posted - 13/01/2011 : 23:48:29  Show Profile Show Extended Profile  Send kasper a Private Message  Reply with Quote
Kao i svuda, ne treba se prezderavati.
Go to Top of Page

Lord Vader89
stripovi.com suradnik

France
9618 Posts

Member since 05/07/2007

Posted - 14/01/2011 : 01:51:47  Show Profile Show Extended Profile  Send Lord Vader89 a Private Message  Reply with Quote
au contraire, Rodney :D

prezderavajte se ljudi!!!! mene dlaka deli od napustanja studija, sve zbog stripova!!!!! :D

Potpis u dva reda, prema pravilniku:
Vader je, kao i uvek, u pravu. ; john connor ; 2022 A.D.
Go to Top of Page

kasper
Advanced Member

10924 Posts

Member since 04/11/2001

Posted - 14/01/2011 : 06:23:33  Show Profile Show Extended Profile  Send kasper a Private Message  Reply with Quote
quote:
Originally posted by Lord Vader89

prezderavajte se ljudi!!!!

Zablude. Malo njih izdrzi.

Edited by - kasper on 14/01/2011 06:31:01
Go to Top of Page

Lord Vader89
stripovi.com suradnik

France
9618 Posts

Member since 05/07/2007

Posted - 14/01/2011 : 07:39:25  Show Profile Show Extended Profile  Send Lord Vader89 a Private Message  Reply with Quote
e jbg, meni je do jaja :D

Potpis u dva reda, prema pravilniku:
Vader je, kao i uvek, u pravu. ; john connor ; 2022 A.D.
Go to Top of Page

zeljko
Advanced Member

Bosnia and Herzegovina
17902 Posts

Member since 02/08/2002

Posted - 14/01/2011 : 08:33:02  Show Profile Show Extended Profile  Send zeljko a Private Message  Reply with Quote
umoran sam od stripova kafana života :D

Utabanim stazama ocaja!
Go to Top of Page

feka82
Senior Member

Bosnia and Herzegovina
2647 Posts

Member since 03/01/2008

Posted - 14/01/2011 : 10:14:52  Show Profile Show Extended Profile  Send feka82 a Private Message  Reply with Quote
Takodje sam i ja imao krizu , mada je to bila kriza puberteta , cure , alkohol , bitke , i ostalo , a onda dodje fakultet na kojem ne dizes glave od crtanja raznih programa kako na kompjutoru , tako i na kulmanovom stolu :) Imao sam sve stripove SD , a bilo ih je pravo tesko nabaviti poslije rata u nas , Lazarus Ledda , EZ , jednu finu kolekciju sam imao u to vrijeme i sve sam dao prijatelju koji je manijak uvijek bio za stripove( ovo ljeto sam uspio nabaviti svih 27 knjiga MV i sve ih je uzeo i citao citavo ljeto ) :) . Pri kraju faksa kada su obaveze malo popustile , kod svog jarana naletim na manju kolekciju Ludensovih redovnih zagora koje on pazljivo kupuje i cuva , procitam koji i stara ljubav se ponovo vrati :) Danas su mi stripovi jedna slatka razbibriga nakon posla , kada uplovim u svijet cikovih gegova , zagorovih pustolovina i svih ostalih stripova koji te odvuku u taj zacarani svijet maste :)

feka
Go to Top of Page

Tornadomaster
Senior Member

Bosnia and Herzegovina
2522 Posts

Member since 01/08/2009

Posted - 14/01/2011 : 10:18:57  Show Profile Show Extended Profile  Visit Tornadomaster's Homepage  Send Tornadomaster a Private Message  Reply with Quote
Odlična tema. Mislim da se baš malo o njoj priča. Izbjegavamo da priznamo kako je nešto smor, bezveze a zbog navike (čitaj: zavisnosti) i dalje se vatamo za novčanike.
U posljednjih par mjeseci polako ali sigurno se rastajem sa Bonelijem i prelazim da čitam druge stvari. Ostali su mi kratki serijali (čisto iz znatiželje), DD i MM (eventualno Dampir). Brat bratu - sve ostalo mi je fuš.
Otkrio sam nedavno Amerikance, već nekoliko godina se oduševljavam mangama, franko-belgijskoj školi se nikad nisam prestao diviti. A ima tu još toga, samo treba šunjati i tražiti. Fuck Boneli.

Pici dalje Dilan Dože, da te braca na police slože.
Go to Top of Page

Mord
Advanced Member

Croatia
3135 Posts

Member since 20/10/2001

Posted - 14/01/2011 : 10:45:31  Show Profile Show Extended Profile  Send Mord a Private Message  Reply with Quote
quote:
Originally posted by Tornadomaster
Fuck Boneli.

Nikad mi nije bilo jasno zasto netko kad prestane citai neke bonelli junake ima potrebu pljucati po istima. Jeste se tako ponasali i kad ste se skinuli sa slikovnica.

Vecinu Bonellija ne citam vec duze vrijeme jer mi jednostavno ne leze vise, ali jos uvijek mi je drago uci u striparnicu i pogledat naslovnicu nekad najdrazeg zagora, bleka ili cega vise.
Go to Top of Page

Trigger
Average Member

Bosnia and Herzegovina
757 Posts

Member since 12/07/2007

Posted - 14/01/2011 : 11:13:54  Show Profile Show Extended Profile  Send Trigger a Private Message  Reply with Quote
quote:
Originally posted by Born To Run

Logicno je da se umori od bonelija. Ali onda kao sto kaze obi prosirite vidike i predjete na ozbiljnije stripove.
Svoje kolekcije sam prodavao nekoliko puta, kad su mi trebale pare . Jednom da vratim sestri dug kad je isla za japan, drugi put da kupim knjige za fax i platim skolarinu i treci put kad sam jednoj devojci kupovao prsten.
Ali sto je najbitnije uvek sam im se vracao. Boneliju slabo ali iz nostalgije uzimam dilana i ponekad kad strip bas vredi imati kao npr Caravan.

Nadam se da si je i ozenio jer bio ovo bio "najzanimljiviji" razlog prodaje kolekcije...

I kad ce Bob Morane u integralima?
Go to Top of Page

teller
Advanced Member

Slovenia
19468 Posts

Member since 02/06/2008

Posted - 14/01/2011 : 11:25:55  Show Profile Show Extended Profile  Send teller an AOL message  Send teller an ICQ Message  Send teller a Yahoo! Message  Reply with Quote
Evo Tornadomaster pa priznajmo...meni su smor tvoji Amerikanci i mange....tebi je smor Bonelli...kako dokazati da je netko od nas dvojice pametniji, svako ima svoj ukus,do sada si uživao(bar se nadam) u Bonelliju,to te smorilo i napaljuju te druge vrste stripova...zašto sada sa guzicom porušiti sve lijepo što si doživjeo sa Bonellijem?zašto zaboraviti i izbrisati prošlost sa primitivnim "Fuck Bonelli", jedino ako hočeš pokazati da si primitivac.Uživaj ti u svojim mangama i pusti nama
da se čitajuči Zagora i Texa ne osijetimo budalama, JER JE TAMO NEKOME Tornadomasteru osvanuo novi dan i horizonti.
Ja volim i američke stripove(mange mrzim)BD školu stripa i Bonelli...ali nebi nikad napisao Fack Bonelli jer bi bio siguran da ču nekog uvrijedit...ali to je več pitanje kulture.

CITAJTE TELLERA,... DA BI POSTALI BOLJI LJUDI!
STRIP JUNAK KOJI UCI POŠTENJU I PRAVDI!
Go to Top of Page

il cattivo
Average Member

Croatia
863 Posts

Member since 25/05/2005

Posted - 14/01/2011 : 11:30:25  Show Profile Show Extended Profile  Send il cattivo a Private Message  Reply with Quote
Ponekad.Kad mi želja prijeđe financijske granice ili ljeti.Ljeti i manje visim na forumu, aukcijama, a to je mjesto koje me konstantno drži "napaljenim" na stripove.No inače...ovisan sam i ne želim se liječiti.

To really live you must almost die
And it happened just that way with me
Go to Top of Page

kasper
Advanced Member

10924 Posts

Member since 04/11/2001

Posted - 14/01/2011 : 11:36:49  Show Profile Show Extended Profile  Send kasper a Private Message  Reply with Quote
quote:
Originally posted by teller

Evo Tornadomaster pa priznajmo...

Ne trosi vreme na take.
Go to Top of Page

DeeCay
stripovi.com suradnik

Croatia
21661 Posts

Member since 24/09/2002

Posted - 14/01/2011 : 11:37:50  Show Profile Show Extended Profile  Send DeeCay a Private Message  Reply with Quote
Mislim da ću tako dugo dok visim na ovom forumu i dok imam s kime pričati o stripovima, imati želje čitati stripove. Da ga nema, pitanje bi li strip zajednica ovdje bila tako jaka. I Fibra i Libellus, a možda i ostali neki izdavači su izrasli iz ovoga.

“A reader lives a thousand lives before he dies; the man who never reads lives only one."
Go to Top of Page

kasper
Advanced Member

10924 Posts

Member since 04/11/2001

Posted - 14/01/2011 : 11:40:20  Show Profile Show Extended Profile  Send kasper a Private Message  Reply with Quote
quote:
Originally posted by DeeCay
I Fibra i Libellus, a možda i ostali neki izdavači su izrasli iz ovoga.

Dosta njih.

Edited by - kasper on 14/01/2011 11:40:38
Go to Top of Page

Lex No1
New Member

Japan
166 Posts

Member since 30/12/2009

Posted - 14/01/2011 : 13:51:01  Show Profile Show Extended Profile  Send Lex No1 a Private Message  Reply with Quote
Sve od Bonellia me je mnogo smorilo, samo je Dylan ostao, a polako i on se pridruzuje ostalima (nazalost?). Tako da sam prestao sa time i sada mi se mnogo svidjaju mange. Na internetu ih ima mnogo, tako da nisam pravio neke pauze, samo presao na nesto drugo...

Choc des cultures...
Go to Top of Page

Beren
Advanced Member

Montenegro
3793 Posts

Member since 03/02/2010

Posted - 14/01/2011 : 15:38:41  Show Profile Show Extended Profile  Send Beren a Private Message  Reply with Quote
Bila je jedna duga pauza, od 2000. do 2008. kad nisam ni kupio, a mislim ni pročitao nijedan strip. Bio sam pri kraju srednje škole i interes je polako opadao, a nije pomoglo ni to što su stripovi prestali da dolaze na kioske (Horus, Vanini). Sad kad se sjetim, možda ni tada ne bih prestao da je bilo stripova u ponudi. Za hrvatska izdanja sam bio načuo, ali mi nisu bila dostupna.
Onda sam negdje polovinom 2008. na kiosku vidio Dilana Doga i tako je sve opet krenulo. Malo se informisao preko neta, našao sve svoje stare stripove, ponovo ih iščitao i riješio se većine onoga što mi nije pasovalo. Iz današnje pozicije nemam namjeru da ikad prestanem. Ono, nije mi strip baš na prvom mjestu, ali volim da ga pročitam. Jednostavno, ima u njemu nešto neodoljivo. Uhvati me tako period da čitam svaki dan po neki strip i prosto ne mogu da prestanem, a nekad prođe i mjesec dana da ne uzmem nijedan u ruke, ali sve opet dođe na svoje. I važna stavka u ponovnom buđenju ljubavi prema stripu je to što sam ubrzo proširio sfere interesovanja i počeo da čitam mnogo stvari van Bonelija.
Što se tiče Mhejlovog pitanja, oduvijek sam volio priče. To je, čini mi se, onaj presudan faktor koji je mene kao šestogodišnjaka naveo da umjesto užine kupim strip. I koji me i dan danas tjera da dobar dio slobodnog vremena utrošim na knjige, filmove, stripove...

Moja domovina je mene dala ovu koru bijelog hleba, sretne ljude, srecnu mladost, velik komad vedrog neba...
Go to Top of Page

Nedo
New Member

Bosnia and Herzegovina
241 Posts

Member since 13/12/2001

Posted - 14/01/2011 : 15:55:03  Show Profile Show Extended Profile  Send Nedo a Private Message  Reply with Quote
Citam stripove 21 godinu a punih 15 godina bez prestanka oblijecem kioske. Moram priznati da nisam vise toliko zagrijan kao nekad ali i to da me nista bolje ne opusta u kasnim nocnim satima pred spavanje kao stari dobri Zagor, Tex ili Mister No.

Ni policiji nije lako...narod ima tvrda ledja.
Go to Top of Page

regar
Senior Member

Serbia
1187 Posts

Member since 15/02/2008

Posted - 14/01/2011 : 15:55:34  Show Profile Show Extended Profile  Send regar a Private Message  Reply with Quote
Prvu kolekciju sam pogubio kad sam bio izmedju osmog razreda i prve godine srednje. Dao sam nekom klincu dvestotinak ZS i LMS (medju njima sam imao prave dragulje, pre svega stare Zagore), on mi je dao gejm boj. To je trebala da bude privremena trampa, ali on meni nije trazio gejm boj, meni nisu nedostajali tada stripovi, ispade da smo svi bili srecni. Na kraju se klinac odselio sa mojim stripovima, meni ostalo gejm boj i kraj.

U to vreme sam izgubio interesovanje za stripove jer su polako prestali da izlaze, a zbog hiperinflacije to je bila poslednja stvar za koju bi mi roditelji dali pare.

Ipak, uvek mi je ostao taj kolekcionarski duh, da posedujem nesto. U narednih 12-13 godina, nisam skupljao stripove, ali sam nekoliko puta nasao na jeftine, malo starije brojeve, koje sam kupovao, znajuci da cu se jednog dana vratiti ovome.

Onda je Svet poceo da izdaje Alana Forda, i to sam redovno kupovao. Izdanje je nikakvog kvaliteta, ali bilo je redovno.

Onda sam neposredno pre nego sto ce da se pojavi VC, samo 1-2 meseca pre toga poceo da kupujem stare Zagore. U stvari tako sam i nasao ovaj sajt, kada sam ukucavao aukcije, to mi je izaslo, a onda sam video forum i prikljucio se.

Kada se pojavio VC, ostalo je istorija.

Ipak i prosla godina je finansijski bila teska za mene, pa sam kupovao najosnovnije, sada je nesto bolje pa i dalje nadoknadjujem propusteno.

Sustina je u tome da meni mozda mogu da dosade stripovi, ali ne i kolekcionarstvo. Nije vise samo u tome da ga kupis i procitas, vec i da ga stavis na policu i brojis.

Žene imaju PROBLEM za svako rješenje!-
Stephen W. Howking
Go to Top of Page

Mord
Advanced Member

Croatia
3135 Posts

Member since 20/10/2001

Posted - 14/01/2011 : 16:02:45  Show Profile Show Extended Profile  Send Mord a Private Message  Reply with Quote
quote:
Originally posted by regar
Sustina je u tome da meni mozda mogu da dosade stripovi, ali ne i kolekcionarstvo. Nije vise samo u tome da ga kupis i procitas, vec i da ga stavis na policu i brojis.

Kod mene bas suprotno. Ponekad gledam na svoju policu sa stotinjak stripova koje posjedujem i razmisljam, sto ce mi to, ajmo mi to lijepo stavit na aukcije. Onda dohvatim neki od tih stripova i pocnem ga citati. Kad ga procitam predomislim se.
Go to Top of Page
Page: of 5 Previous Topic Topic Next Topic  
Previous Page | Next Page
 New Topic New Poll New Poll
 Reply to Topic
Jump To:
forum.stripovi.com © 2000-2002 Snitz Communications Go To Top Of Page
This page was generated in 0.17 seconds. Snitz Forums 2000