Author |
Topic |
split85
Advanced Member
Croatia
8249 Posts
Member since 25/01/2010 |
|
feka82
Senior Member
Bosnia and Herzegovina
2647 Posts
Member since 03/01/2008 |
Posted - 14/01/2011 : 09:21:58
|
quote: Originally posted by Ignus
Ženski strip na Balkanu - 20 primjeraka opa, ovo me moram priznati iznenadilo, morat ću korigirati svoju listu nabavke za ovaj mjesec
ni ja nisam mogao vjerovati |
feka |
|
|
il cattivo
Average Member
Croatia
861 Posts
Member since 25/05/2005 |
Posted - 14/01/2011 : 11:35:50
|
Hm.Baš sam mislio u nabavku dok su popusti.Morat ću malo promijeniti popis. |
To really live you must almost die And it happened just that way with me |
|
|
Vorador
Senior Member
Croatia
1583 Posts
Member since 29/09/2004 |
|
Markos
Webmaster
Croatia
29350 Posts
Member since 27/08/2001 |
|
Raspucin
Senior Member
Barbados
2411 Posts
Member since 17/10/2006 |
|
feka82
Senior Member
Bosnia and Herzegovina
2647 Posts
Member since 03/01/2008 |
|
Mairosu
Advanced Member
6689 Posts
Member since 03/07/2008 |
Posted - 18/01/2011 : 15:14:50
|
Alvar je ona kap koja je prelila casu kod mene, tj. otkako sam propustio Alvara kupujem svaku fibru koja me even remotely zanima odmah i cim izadje. Apropo toga, anegdota...dolazim ja u Alan Ford pre nove ture fibre, pricam sa Miroslavom i Markom, i pitam ih koliko su narucili Kolekcionara...oni kazu "xx", ja kazem "pa to vam je malo, to ce se rasprodati za pet dana"...
Nedelju dana kasnije, subota je, a Fibrina tura je stigla u petak. Kolekcionara ima ravno jos jedan (i ja ga kupio), a Marko gundja sto je narucio toliko malo, i priznaje mi da je mislio da lupam, i kaje se sto me nije poslusao. :D :D :D
|
Ko igra za raju, i zanemaruje taktiku, zavrsit ce karijeru u nizerazrednom Vratniku.
Kakav ti je kupus, takva ti je sarma -- otac Tadej |
|
|
Markos
Webmaster
Croatia
29350 Posts
Member since 27/08/2001 |
|
Mairosu
Advanced Member
6689 Posts
Member since 03/07/2008 |
Posted - 28/02/2011 : 21:17:41
|
Vam je izgleda hit zime. |
Ko igra za raju, i zanemaruje taktiku, zavrsit ce karijeru u nizerazrednom Vratniku.
Kakav ti je kupus, takva ti je sarma -- otac Tadej |
|
|
elfak nish
Advanced Member
Serbia
5705 Posts
Member since 23/02/2009 |
Posted - 28/02/2011 : 21:53:30
|
quote: Originally posted by Markos
Evo - update situacije, stanje na skladištu (stvari koje su rasprodane ili relativno blizu rasprodaje)
Update: 01.03.2010:
Spaghetti 1,2 - rasprodan Alvar Mayor 1,2 - rasprodan Bosanske basne - rasprodane From Hell - rasprodan Svagdanja borba 1 - rasprodana Eternaut - rasprodan
Spaghetti 3 - 10 primjeraka Spaghetti 4 - 40 primjeraka Tom's bar - 10 primjeraka El Nino 1 - 40 primjeraka Svagdanja Borba 2 - 50 primjeraka Ken Parker 1-6 - 60 primjeraka Ken Parker 33-40 - 40 primjeraka Ken Parker 41-48 - 70 primjeraka Presveto srce - 60 IvanPiire, Glista u bijegu, Detektiv Marvin - 80 primjeraka Mort Cinder - 20 primjeraka Ženski strip na Balkanu - 10 primjeraka Vam - 90 primjeraka
Svi ostali naslovi prelaze granicu od 100 primjeraka.
Jel isti tiraz bio i za Zenski strip???
Ode kao alva covece |
Soundgarden - Halfway There http://www.youtube.com/watch?v=LW4Zsd1mhPI
|
|
|
supermark
stripovi.com suradnik
Croatia
29618 Posts
Member since 06/02/2007 |
Posted - 28/02/2011 : 22:27:43
|
nije ni meni jasno zasto je toliko primjeraka pokupovano, nisam primjetio da itko sa foruma komentira da je kupio ovo vjerojatno su knjižnice i slično više naručivale ovo izdanje zbog "većeg kulturnog značenja" budući da se radi o autoricama i to još sa naših prostora |
|
|
anto
Advanced Member
Serbia
21090 Posts
Member since 29/06/2008 |
Posted - 28/02/2011 : 22:28:54
|
Hmmmmm. Ženski strip na Balkanu - jedini Fibrin strip koji me ama baš ni malo ne interesuje, niti će me ikada zainteresovati.To sam znao kada je izašao, to znam sada, a znaću i za 10 godina.Žene u stripu kao autori - sačuvaj me Bože !!! A ovo što je najbrže rasprodan siguran sam da su krivci knjižnice (bibloteke). I kad vidim da ga je neko stavio u top ten, pa još na prvo mesto, ne znam, samo se naježim - stvarno, kuda ide ovaj svet! Jedino ako ga dobijem kao nagradu za glasanje za Oskar 2010. pa da ga uvrstim u kolekciju. |
Dajte nam Ralph Azhama;može i mekokoricen (ali u boji obavezno)! |
|
|
vladimir
New Member
Croatia
194 Posts
Member since 21/01/2005 |
Posted - 28/02/2011 : 23:10:49
|
Prvo, "Ženski strip" će kupiti sve autorice i pripadajuća rodbina. Što je normalno, jel. Drugo, "Ženski strip" redovito zainteresira ljude koji inače ne čitaju stripove, ali im ovo bude interesantno. Treće, "ženski strip" je na Balkanu, pa je veće tržište... Četvrto, "Ženski strip" je izvrsna knjiga koja potvrđuje da je ovakve knjige teško i mukotrpno raditi, ali se definitivno isplate na kraju. Peto, "Ženski strip" je imao fin tretman u medijima, jer je VAŽNA knjiga, a pogotovo među knjigama o stripu, jer je slicnih malo. Šesto i najvažnije, postoje ljudi koji kupuju stripove ne bi ih čitali, a ne radi kolekcija. Takvi ljudi vole knjigu "Ženski strip...". Eto. |
|
|
jaki
Advanced Member
Croatia
26817 Posts
Member since 13/03/2004 |
|
ken2
stripovi.com suradnik
Croatia
8163 Posts
Member since 30/07/2002 |
Posted - 28/02/2011 : 23:19:22
|
quote: Originally posted by anto
Hmmmmm. Ženski strip na Balkanu - jedini Fibrin strip koji me ama baš ni malo ne interesuje, niti će me ikada zainteresovati.To sam znao kada je izašao, to znam sada, a znaću i za 10 godina.Žene u stripu kao autori - sačuvaj me Bože !!!A ovo što je najbrže rasprodan siguran sam da su krivci knjižnice (bibloteke). I kad vidim da ga je neko stavio u top ten, pa još na prvo mesto, ne znam, samo se naježim - stvarno, kuda ide ovaj svet! Jedino ako ga dobijem kao nagradu za glasanje za Oskar 2010. pa da ga uvrstim u kolekciju.
anto hmm, nismo li malo...
inače, knjiga je jako lijepa, čitao sam na preskoke i ima dobrih stripova, iznenadio bi se ako osvojiš nagradu na oskarima |
if you tolerate this, then your children will be next |
|
|
vladimir
New Member
Croatia
194 Posts
Member since 21/01/2005 |
Posted - 28/02/2011 : 23:21:51
|
kao redovitom poreznom obvezniku (privatniku, pritom) iznimno mi je drago da se novac ulaže u ovakve tipove knjiga jer oni to zaslužuju. Naravno, pravim se naivan, jer vidim da otprilike ljudi baš i nemaju blagog pojma kako funkcioniraju stvari (kod nas i u svijetu). Dragi Jaki, imaš dovoljno godina da se sjećaš izvrsne stripovske i glazbene scene bivše države u 70-tim i 80-tim godinama... Cijela poanta je u tome da je društvo bilo spremno pružiti materijalna sredstva i infrastrukturu umjetnicima. Dati pare. Jer ako ne daješ ništa nećeš dobiti. Recimo, francuska država svakom državljaninu do 18 godine plaća pretplatu na novine koje želi. Društvo se odgaja. |
|
|
Curunir
Advanced Member
Croatia
10369 Posts
Member since 28/07/2002 |
Posted - 28/02/2011 : 23:39:10
|
quote: Originally posted by vladimir
Prvo, "Ženski strip" će kupiti sve autorice i pripadajuća rodbina. Što je normalno, jel. Drugo, "Ženski strip" redovito zainteresira ljude koji inače ne čitaju stripove, ali im ovo bude interesantno. Treće, "ženski strip" je na Balkanu, pa je veće tržište... Četvrto, "Ženski strip" je izvrsna knjiga koja potvrđuje da je ovakve knjige teško i mukotrpno raditi, ali se definitivno isplate na kraju. Peto, "Ženski strip" je imao fin tretman u medijima, jer je VAŽNA knjiga, a pogotovo među knjigama o stripu, jer je slicnih malo. Šesto i najvažnije, postoje ljudi koji kupuju stripove ne bi ih čitali, a ne radi kolekcija. Takvi ljudi vole knjigu "Ženski strip...". Eto.
i sedmo, postoje tzv. novinari tzv. šugavih lažljivih novina koji ce i govno u celofanu proglasiti umjetnoscu, ako im je to u interesu. fibra ima brojna i prebrojna izvrsna izdanja i ne treba ovu sponzoriranu idiotariju nazivati necim sto to nije samo da bi se uspostavila tzv. ravnopravnost spolova a mi dobili jos jednu zvjezdicu na putu za eusro uniju. |
Ne upuštajte se u raspravu s budalama, spustit ce vas na svoju razinu, a potom vas zatuci iskustvom. |
|
|
jaki
Advanced Member
Croatia
26817 Posts
Member since 13/03/2004 |
Posted - 28/02/2011 : 23:55:08
|
kao redovitom poreznom obvezniku (privatniku, pritom) iznimno mi je drago da se novac ulaže u ovakve tipove knjiga jer oni to zaslužuju. Naravno, pravim se naivan, jer vidim da otprilike ljudi baš i nemaju blagog pojma kako funkcioniraju stvari (kod nas i u svijetu). Dragi Jaki, imaš dovoljno godina da se sjećaš izvrsne stripovske i glazbene scene bivše države u 70-tim i 80-tim godinama... Cijela poanta je u tome da je društvo bilo spremno pružiti materijalna sredstva i infrastrukturu umjetnicima. Dati pare. Jer ako ne daješ ništa nećeš dobiti. Recimo, francuska država svakom državljaninu do 18 godine plaća pretplatu na novine koje želi. Društvo se odgaja.
Samo sam reagirao tvoje nabrajanje zašto je ŽSNB dobro prošao a izostavio si jednu od važnijih/najvažniju? karika.
|
Ja sam fetišist papira! |
|
|
anto
Advanced Member
Serbia
21090 Posts
Posted - 28/02/2011 : 23:55:26
|
quote: Originally posted by Curunir
Prvo, "Ženski strip" će kupiti sve autorice i pripadajuća rodbina. Što je normalno, jel. Drugo, "Ženski strip" redovito zainteresira ljude koji inače ne čitaju stripove, ali im ovo bude interesantno. Treće, "ženski strip" je na Balkanu, pa je veće tržište... Četvrto, "Ženski strip" je izvrsna knjiga koja potvrđuje da je ovakve knjige teško i mukotrpno raditi, ali se definitivno isplate na kraju. Peto, "Ženski strip" je imao fin tretman u medijima, jer je VAŽNA knjiga, a pogotovo među knjigama o stripu, jer je slicnih malo. Šesto i najvažnije, postoje ljudi koji kupuju stripove ne bi ih čitali, a ne radi kolekcija. Takvi ljudi vole knjigu "Ženski strip...". Eto.
i sedmo, postoje tzv. novinari tzv. šugavih lažljivih novina koji ce i govno u celofanu proglasiti umjetnoscu, ako im je to u interesu. fibra ima brojna i prebrojna izvrsna izdanja i ne treba ovu sponzoriranu idiotariju nazivati necim sto to nije samo da bi se uspostavila tzv. ravnopravnost spolova a mi dobili jos jednu zvjezdicu na putu za eusro uniju.
-bingo!!! Gledajte, moja tvrdnja možda i jeste malo seksistička i šovinistička, ali stojim iz nje 100%. Ajde, možda ovaj album i nije tako loš, verovatno tu ima i poneka dopadljiva pričica, kao što kaže Ken2,ALI, najbrže prodano Fibrino izdanje - ma daj! Ne kažem da mi ovaj strip i najmanje smeta, u stvari svaka čast Markosu i na ovom potezu (mada me lično ni najmanje ne tangira), ali ovo što kaže Curunir je tačno 100% (iako se i sa njegovim raznim izjavama vrlo retko slažem) |
|
|
Nostromo
Junior Member
Croatia
476 Posts
Member since 16/12/2008 |
Posted - 28/02/2011 : 23:58:12
|
Reče čovjek koji lektorira Teksa Vilera "Noćnog Orla". Tako mi brda krumpirića. @ Curunir, naravno . |
There Is a Light That Never Goes Out |
Edited by - Nostromo on 01/03/2011 00:01:35 |
|
|
Mr. Bushido
stripovi.com suradnik
Croatia
12920 Posts
Member since 23/09/2005 |
Posted - 01/03/2011 : 00:00:40
|
Odjednom je čitateljima postalo bitno što autori stripova imaju među nogama. Što sve neću čuti.
Od Curunira sam ovo mogao očekivati, ali ne i od ante. |
Comics is any art you can read. -- Sean T. Collins |
|
|
anto
Advanced Member
Serbia
21090 Posts
Posted - 01/03/2011 : 00:10:51
|
quote: Originally posted by Mr. Bushido
Odjednom je čitateljima postalo bitno što autori stripova imaju među nogama. Što sve neću čuti.
Od Curunira sam ovo mogao očekivati, ali ne i od ante.
Ne i od Anta, molio bih!
Nije mi bitno šta imaju među nogama autori stripova, već šta imaju u glavama - a ono što imaju strip autorice u glavama, meni ne prija.
|
|
|
Mr. Bushido
stripovi.com suradnik
Croatia
12920 Posts
Member since 23/09/2005 |
Posted - 01/03/2011 : 00:16:31
|
quote: Originally posted by anto
quote: Originally posted by Mr. Bushido
Od Curunira sam ovo mogao očekivati, ali ne i od ante.
Ne i od Anta, molio bih!
Nije mi bitno šta imaju među nogama autori stripova, već šta imaju u glavama - a ono što imaju strip autorice u glavama, meni ne prija.
Gail Simone i Tarpe Mills bi željele porazgovarati s tobom.
Meni se čini da si ti pročitao premalo stripova ženskih autorica da bi mogao ovako generalizirati. |
Comics is any art you can read. -- Sean T. Collins |
|
|
anto
Advanced Member
Serbia
21090 Posts
Posted - 01/03/2011 : 00:22:32
|
Pa moguće je, ne kažem da nije. Od zadnjih 5 knjiga koje sam pročitao, tri su napisale žene, mada ni o njima ne mislim ništa lepo, mislim na žene kao autore knjiga. |
|
|
Topic |
|