Author |
Topic |
mamlaz
Advanced Member
Croatia
9934 Posts
Member since 28/02/2004 |
|
teller
Advanced Member
Slovenia
18888 Posts
Member since 02/06/2008 |
Posted - 26/01/2011 : 12:59:23
|
na žalost je tako da i najlošiji Alan Ford(extra) vodi za bar pola koplja izpred pilota...ko če shvatit ljude i stripomane? nema logike u toj vrsti izdavaštva...peti reprint Zagora se prodaje puno bolje od novih avantura pilota i Martija... shvati to netko normalan? |
CITAJTE TELLERA,... DA BI POSTALI BOLJI LJUDI! STRIP JUNAK KOJI UCI POŠTENJU I PRAVDI!
|
|
|
Zagor12
Advanced Member
Croatia
6763 Posts
Member since 23/08/2010 |
|
hrvoje23
Senior Member
Croatia
2172 Posts
Member since 23/09/2005 |
Posted - 26/01/2011 : 13:40:47
|
Zanimljivo kako se vecina gasi oko broja 60. Lazarus i Nathan odavno,a navodno sad Mno, jedino su MM i DD-ex presli tu granicu... |
|
|
hrvoje23
Senior Member
Croatia
2172 Posts
Member since 23/09/2005 |
Posted - 26/01/2011 : 13:43:47
|
Sad sam pogledao nabrzinu na Bonellijevu sajtu za Dylana->ok, ove nas godine očekuje reprint 6 epizoda, ali onda slijedi 13 neobjavljnih epizoda u RH, pa onda opet reprint. |
|
|
Ultex_035
Starting Member
Serbia
42 Posts
Member since 27/12/2010 |
Posted - 26/01/2011 : 14:15:52
|
quote: Originally posted by Zagor12
Ako će ugasiti DD Extra zadovoljan ću biti tek onda kada redovni prijeđe na mjesečni ritam!
Bilo bi dobro da predje na mesecni ritam redovni,ali onda ce brzo stici do VC-a. |
"With great power comes great responsibility" |
|
|
teller
Advanced Member
Slovenia
18888 Posts
Member since 02/06/2008 |
Posted - 26/01/2011 : 14:27:02
|
a možda smo i previše crnogledi, januar/siječan je po običaju slabije zastupljen kiosk izdanjima zbog blagdana/praznika i poznate bezparice ljudi,strip fanovi nisu izjema...i oni se za praznike prežderavaju i nalivaju alkoholom, ne svi ali večina...poznaju naši izdavači profil stripfanova...i ljudi u tiskarama se tek oporavljaju od mučnine, kad se oporava-sljedi rafal stripova na kioske-nadam se! |
CITAJTE TELLERA,... DA BI POSTALI BOLJI LJUDI! STRIP JUNAK KOJI UCI POŠTENJU I PRAVDI!
|
|
|
Ultex_035
Starting Member
Serbia
42 Posts
Member since 27/12/2010 |
Posted - 26/01/2011 : 14:33:51
|
quote: Originally posted by teller
a možda smo i previše crnogledi, januar/siječan je po običaju slabije zastupljen kiosk izdanjima zbog blagdana/praznika i poznate bezparice ljudi,strip fanovi nisu izjema...i oni se za praznike prežderavaju i nalivaju alkoholom, ne svi ali večina...poznaju naši izdavači profil stripfanova...i ljudi u tiskarama se tek oporavljaju od mučnine, kad se oporava-sljedi rafal stripova na kioske-nadam se!
Nadajmo se! |
"With great power comes great responsibility" |
|
|
mladjo
Advanced Member
Croatia
20013 Posts
Member since 15/04/2007 |
|
zlatan bihac
Advanced Member
Bosnia and Herzegovina
7721 Posts
Member since 24/03/2009 |
Posted - 26/01/2011 : 15:12:59
|
Mister No:.....................059 Neprijateljeva sjena,............18,00 kn (13.11.2010) ovaj je izašao zadnji... i nije baš 3 mjeseca kako se piše.
|
|
|
drogsy
stripovi.com suradnik
Croatia
4741 Posts
Member since 27/12/2009 |
|
zlatan bihac
Advanced Member
Bosnia and Herzegovina
7721 Posts
Posted - 26/01/2011 : 15:16:04
|
Martin Mystere:................077 29. veljace,.....................18,00 kn (19.01.2010)
Mister No:.....................055 Sjeme mrznje,....................18,00 kn (11.02.2010)
a ovako je bilo prošle godine u ovo vrijeme otprilike. |
|
|
zlatan bihac
Advanced Member
Bosnia and Herzegovina
7721 Posts
Posted - 26/01/2011 : 15:19:01
|
mislim da ipak neće biti mister no taj koji će se gasiti... pilot kod nas ima dugu tradiciju preko 30 godina kiosk izlaženja tako da sam optimista kad je ovo izdanje u pitanju. |
|
|
Mord
Advanced Member
Croatia
3134 Posts
Member since 20/10/2001 |
Posted - 26/01/2011 : 15:39:50
|
Za dylana extra sumnjam da ce se gasiti, nije mogla prodaja toliko pasti, koliko god da je pala. Ciko se ne gasi, kad izadje sljedeci u Italiji, izaci ce valjda i kod nas. Ako se gasi zagor klasik, jedino sto mi ima smisla je da se gasi radi kolekcionarskog zagora, radi prodaje sumnjam. Kad pogledam kiosk izdanja ludensa i strip agenta, meni se cini da se daleko losije prodaju maxmagnus, martin mystere, mister no i tex. Za ova zadnja tri, kao i za nathana se uvijek znalo da se prodaju katastrofa na kioscima.
|
|
|
djukak
Senior Member
2933 Posts
Member since 28/04/2005 |
Posted - 26/01/2011 : 15:42:03
|
Pa Ciko u Italiji je gotov. Nema vide, Finito... |
They have money for wars, but can't feed the poor!
Allow me to introduce first, Makaveli the Don. |
|
|
Mord
Advanced Member
Croatia
3134 Posts
Posted - 26/01/2011 : 15:46:49
|
quote: Originally posted by djukak
Pa Ciko u Italiji je gotov. Nema vide, Finito...
Aha, pa onda se ne gasi, nego je zavrsio.
Za diabolika nisam ni znao da izlazi.
|
|
|
Checee
Advanced Member
China
3004 Posts
Member since 17/11/2008 |
Posted - 26/01/2011 : 15:55:00
|
Meni se malo pre ugasila i poslednja sijalica od 40 W a nemam repa da kupim drugu, najveerovatnije da cu da moram da je kradem negde. Da li ima neko da mi objasni sta se to gasi posto me mrzi da citam topik? |
|
|
Checee
Advanced Member
China
3004 Posts
Member since 17/11/2008 |
Posted - 26/01/2011 : 15:58:40
|
I da znate da je jako zajebano sedeti u mraku, nemas struju pa automatski ni grejanje...a 'ladno u pizdu materinu!!! I, sta se to gasi...niste mi rekli? |
|
|
kingleoric
New Member
229 Posts
Member since 03/06/2010 |
Posted - 26/01/2011 : 16:05:15
|
A zašto se ne bi umjesto da se Dylan extra proba ugasiti (iako to još ne znamo sigurno) prvo probalo sa 20kn ili čak i 22kn po komadu?!? Smanjiti tiraž i staviti 20/22kn umjesto 18kn?! Svi se danas tako vole igrati ekonomista, a kad (ako) zagusti prva solucija je eutanazija serijala? Prije nego se probaju sva ostala rješenja? Ljuti me to! Jel' to po onoj staroj odvratnoj "ubij invalida jer ne može više hodati"?? Koliko nam još treba započetih i prekinutih serijala? Mislim da nitko od kupaca ne bi trebao zamjeriti ni najmanje to poskupljenje za 2-4kn po broju, naravno, ako je to baš ono što će pomoći da se serijal održi na smanjenom tiražu!! I nemojte mi reći ljubitelji Dylana (pogotovo oni koji kao i ja sakupljaju samo extra Dylana) da nemate 6x2kn (12kn) ili čak 6x4kn (24kn) GODIŠNJE više od ovoga što sad potrošite na Dylana! Izdavač nema onda isprike što nije barem probao podesiti cijenu prema tiražu odnosno popularnosti, pa ne mora probavati 2 godine i izgubiti zbog toga brdo novaca. Ne uzimaju svi strip zato jer je 18kn, nego zato jer ga vole...
Ovo može vrijediti i za neke druge junake i njihove izdavače/fanove, naravno! |
In his madness the King brought about the destruction of his kingdom, and would have killed everyone in it had not his royal guards turned on him and put him out of his misery. His torment was not yet at an end, for Leoric returned as The Skeleton King... |
Edited by - kingleoric on 26/01/2011 16:06:41 |
|
|
Mord
Advanced Member
Croatia
3134 Posts
Posted - 26/01/2011 : 17:09:51
|
quote: Originally posted by kingleoric
A zašto se ne bi prvo probalo sa 20kn ili čak i 22kn po komadu?!? Smanjiti tiraž i staviti 20/22kn umjesto 18kn?! Svi se danas tako vole igrati ekonomista, a kad (ako) zagusti prva solucija je eutanazija serijala? Prije nego se probaju sva ostala rješenja? Ljuti me to! Jel' to po onoj staroj odvratnoj "ubij invalida jer ne može više hodati"?? Koliko nam još treba započetih i prekinutih serijala?
Mozda je stvar u tome sto su ti stripovi koji danas kostaju 18 kn prije kostali 16,14 ili manje kuna, i svaki put su poskupili bas tako sto se probalo s tvojom taktikom. I tom taktikom nije postignuto ono sto se htjelo. Naravno, samo nagadjam.
Plus, sumnjam da ce se gasiti dylan extra, i to su zasad samo nagadjanja.
|
|
|
kingleoric
New Member
229 Posts
Posted - 26/01/2011 : 19:00:41
|
Kao prvo, da pojasnim, ovo nije napad na nikoga, nego samo analiza, pa ne zamjerite što me zanima! Volim Dylana!
@Mord - Pitanje je što se htjelo! Obogatiti na stripovima čim više ili urediti njihovo izlaženje? Nije isto kada je netko poduzetnik zbog profita ili zbog toga što stvarno voli to čime se bavi... Svaka čast ovim drugima, ali danas ih je (pre)malo. Što se tiče ideja, nisam konkurentan davati ih jednom izdavaču, pa se ne želim prsiti, samo me zanima... Evo recimo, neka probaju još jednom dignut cijene rađe nego da odmah samo ugase serijal bez probe (pazi! - digli su bili cijene svih stripova, a ne onih "upitne isplativosti" što znači da ta poskupljenja nisu bila s ciljem spašavanja pojedinog serijala preko vjernih fanova, nego poskupljenja svega s ciljem zarade na svemu!). Ispravite me ako griješim, ali kako spasiti strip danas sa jučerašnjim poslovanjem... Zašto recimo Zagor extra nije ostao na 16kn kad tako dobro ide i tiraž mu je veći, a Dylan extra 20kn s manjim brojem primjeraka (za one voljne nastaviti i za 20kn)? Zato jer ne dižu cijene ciljano i namjenski, nego ono Zagorom krpaju Dylana valjda, ne? Neka probaju i nešto drugo (nije korekcija cijena sigurno jedino rješenje), jer mi se čini da više energije ulažu u nalaženju argumenata za tužiti konkurenta za komplete, utaje poreza, ženine naušnice, preskupe WC-daske i slično, nego na nove ideje. Nisam dugo na ovome forumu, ali vidio sam da je bilo svakakvih odnosa između forumaša, pa mi nije jasno, je li tako i među izdavačima? Tanki led?
P.S. Nemojte me krivo shvatiti, ne želim skočiti na nikoga, nego mi nije samo jasno zašto su ovakve priče kod nas zapravo jedan veliki Dylan Dog...
EDIT: I na kraju izgubi samo vjerni kupac Dylana koji veze nema s politikom izdavača... E jesam se sad istaknuo! |
In his madness the King brought about the destruction of his kingdom, and would have killed everyone in it had not his royal guards turned on him and put him out of his misery. His torment was not yet at an end, for Leoric returned as The Skeleton King... |
Edited by - kingleoric on 26/01/2011 19:04:40 |
|
|
Zagor12
Advanced Member
Croatia
6763 Posts
Member since 23/08/2010 |
Posted - 26/01/2011 : 19:06:44
|
Zašto na primjer ne bi, ukoliko je prodaja nekog izdanja na granici dobre i loše prodaje (a vjerujem da je takva kod Martija) ne bi recimo, na ljeto odštampali tri-četiri epizode i plasirali ih samo u striparnice? Tako bi najbolje vidjeli što se kako prodaje- neki bi kupovali izravno,neki naručivali itd. Ako se prodaja u striparnici pokaže dobrom, mogli bi staviti preostale primjerke u komplete koji bi onda išli po kioscima po povoljnijoj cijeni? |
Z12 je sada Golub, ali sajt je ostao isti: http://superheroji.com.hr/ - Najnovije iz svijeta superheroja
|
|
|
grofica Varga
stripovi.com suradnik
Germany
1202 Posts
Member since 15/12/2009 |
Posted - 26/01/2011 : 19:55:03
|
quote: Originally posted by kingleoric Evo recimo, neka probaju još jednom dignut cijene rađe nego da odmah samo ugase serijal bez probe (pazi! - digli su bili cijene svih stripova, a ne onih "upitne isplativosti" što znači da ta poskupljenja nisu bila s ciljem spašavanja pojedinog serijala preko vjernih fanova, nego poskupljenja svega s ciljem zarade na svemu!).
Moja logika je u totalnoj suprotnosti s tvojom. Vjerni kupci nisu stoka koju će se derati da bi spasili stvar. Ako je neki strip upitne isplativosti to znači da šira javnost, ne mi koji tu visimo, izgubila interes za određene junake. Povratiti interes se može nekim drugim marketinškim finesama poput reklame, akcija, nagradnih igara i drugih kapitalističkih izmišljotina. Ja bi za početak na njihovom mjestu uposlila anketare neka izvide na tržištu u čemu je problem. |
|
|
Sneaksie Thiefsie
Advanced Member
4556 Posts
Member since 22/04/2008 |
|
kingleoric
New Member
229 Posts
Posted - 26/01/2011 : 20:20:06
|
quote: Originally posted by grofica Varga
Moja logika je u totalnoj suprotnosti s tvojom. Vjerni kupci nisu stoka koju će se derati da bi spasili stvar. Ako je neki strip upitne isplativosti to znači da šira javnost, ne mi koji tu visimo, izgubila interes za određene junake. Povratiti interes se može nekim drugim marketinškim finesama poput reklame, akcija, nagradnih igara i drugih kapitalističkih izmišljotina. Ja bi za početak na njihovom mjestu uposlila anketare neka izvide na tržištu u čemu je problem.
Ne, naravno da nisam mislio da smo mi stoka, nego izgleda jedini kojima je stvarno stalo do stripova! I što je najbolje, slažem se s tobom potpuno što se tiče reklama i "kapitalističkih izmišljotina" , samo to su ipak fantazije u jednu ruku. Zašto? Misliš da ima ovaj tren dovoljno odvažnih i hrabrih (a ne ludih kako se izgovaraju!) izdavača koji, ajmo zamisliti, gube na Dylanu extri, i onda zapošljavaju još i anketara na dodatni trošak da utvrde gdje je problem? Pa razmišljaju izgleda na način da im je jeftinije ugasiti serijal... Jedino što im može zamirisati kao ideja je... jel? E grofice da ti se bar ideja ostvari, stvarno!
Na žalost, ovo će vjerojatno ostati na teoretiziranju jednog ili nekoliko frustriranih člana foruma koji ne žele dionice nego samo redovno izdanje stripa... na žalost! |
Edited by - kingleoric on 26/01/2011 20:21:07 |
|
|
Topic |
|