forum.stripovi.com
forum.stripovi.com
Home | Profile | Register | Active Topics | Active Polls | Aukcije | Private Messages | Members | Search | FAQ
Username:
Password:
Save Password
Forgot your Password?

All Forums
 Stripovi
 Stripovi
 Umorni od stripova?
 New Topic New Poll New Poll
 Reply to Topic
Previous Page | Next Page
Author Previous Topic Topic Next Topic
Page: of 5

grofica Varga
stripovi.com suradnik

Germany
1202 Posts

Member since 15/12/2009

Posted - 15/01/2011 : 02:10:27  Show Profile Show Extended Profile  Send grofica Varga a Private Message  Reply with Quote
Imala sam stanku u srednjoj školi. Tada je i kolekcija otišla k vragu, a još je i podrum sa stripovima poplavio.
Sada obnavljam kolekciju i lagano uživam u svemu tome. Jedino što me umara su cijene i što ponekad umjesto da budem sretna s onim što sam kupila njurgam o onome što nisam mogla kupiti.
Go to Top of Page

Born To Run
Average Member

901 Posts

Member since 05/01/2009

Posted - 15/01/2011 : 06:17:40  Show Profile Show Extended Profile  Send Born To Run a Private Message  Reply with Quote
quote:
Originally posted by grofica Varga
što ponekad umjesto da budem sretna s onim što sam kupila njurgam o onome što nisam mogla kupiti.

Celokupna sustina zivota je sadrzana u ovoj recenici

Please allow me to introduce myself
I'm a man of wealth and taste
Go to Top of Page

Sneaksie Thiefsie
Advanced Member

4899 Posts

Member since 22/04/2008

Posted - 15/01/2011 : 07:17:25  Show Profile Show Extended Profile  Send Sneaksie Thiefsie a Private Message  Reply with Quote
To je PMS
Go to Top of Page

PJ24MKD
New Member

Fyro Macedonia
275 Posts

Member since 28/07/2009

Posted - 15/01/2011 : 21:18:50  Show Profile Show Extended Profile  Visit PJ24MKD's Homepage  Send PJ24MKD a Private Message  Reply with Quote
quote:
Originally posted by Mhejl
razumijete šta hoću da kažem: zašto se mi još uvijek marimo, voleći i čitajući stripove strašću životnog hobija, dok mnogi drugi koji su ih čitali više nikada neće zalutati u ove vode?

- Jednostavno takav je zivot, panta rei, sve se menja, tako i nas ukus o bilo cemu. Neko ce voleti strip ceo zivot nekad manje nekad vise, a neko ce prenasociti svoju stripovsku ljubav prema necemu drugo. Prirodna stvar.

quote:
Zašto nas ima malo?

1. Danas ima previse alternative za zabava i hobije, a vecina ljudi bi rado spavali na svoje kompjutere, igrali igrice na play station-e i druge tehnoloske gadgete umjesto da citaju bilo sta ukljucujuci tu i stripove. Do pred 15-20 godina strip je bio hobi vecinom jer nije bilo previse tehnologije u ljudskim zivotima. Danas je nazalost suprotno, a to je i jedan od glavnih razloga zasto covjecanstvo postepeno otupljava na intelektualan plan - bas sam se sad setio na ljude u "Wall-E" i "Idiocracy", gadzete rade sve za ljude, pa oni su zato pravi idioti sa IQ koeficient ispod 70.

quote:
2. Koji je ključni elemenat? Mislim, bitni su:
- tradicija čitanja (sredina u kojoj je strip prihvaćen kao kulturno blago, odrastanje u porodici koja ih čita itd.)

- Pa , i da i ne. U sredini gde zivim - mali grad Kicevo u zapadnoj makedoniji (30 000 zitelja), strip je generalno prihvaten kao stivo za djecu, pa kad god da idem da kupim strip na trafici, cesce prodavac se cudi za sto ja to dajem pare. Inace kao mal zavoleo sam strip preko Mikijevog Almanaha i Mikijevog Zabavnika, a malo kasnije i Politikinog Zabavnika. Otac i majka nikad nisam video da citaju strip bilo kakav, nit sam nasledio nesto od njih, a da su citali - citali su kad su bili mladji, pa mozda imam nesto nasledjeno u genama. :) Danas ja sam jedini u mojoj uzoj familiji koji cita strip.

quote:
-nostalgija za djetinjstvom (naročito kod nekih starijih članova foruma koji, oženivši se i dobivši djecu, uzimaju stripove kao sredstvo za vraćanje starih, toplih uspomena i "povlačenje iz stvarnosti)

- pa kod dobar procent starijih citatelja jasno je da je to mozda i jedina pricina zasto jos uvek citaju i kupuju. a zasto da ne, ako to nekoga cini srecnim bar za taj jedan cas dok razgleduje ili procita neki Teks recimo. sve je to ok.

quote:
-uopšte, praćenje svih formi pripovjedanja (ljude koji sa žarom čitaju knjige, gledaju filmove i slično, obično je lakše "navući" i zaniteresovati za one malo "umjetničkije" stripove).

- strip je ipak zasebna tematika i 99% od ovih ljudi kojih si pomenuo bi pre pogledali film nego da gledaju u crtane stranice sa tekst u baloncicima. Ja bi se ubrojio u toj ekipi, kako kazes-ljudi koji uzivaju konsumirati razne forme pripovjedanja , mene licno najbitan scenario, pa kad je to dobro uzivam u strip, ali ne mogu da zanemarim crtez jer znam da uzivam i u dobrome crtezu posebno u omiljene crtace kao sto u momentu uzivam u Mari-jev crtez u Dilanovu - "Groblje Nakaza".

quote:
Baš sam se nekad pitao, naročito pri neuspješnim pokušajima "inficiranja" prijatelja stripofilskom groznicom. :)

- Eh.. tko zna tacan odgovor zasto je to tako i zasto neki su indiferentni prema stripu, kraj krajeva subjektivno je tko u sta uziva, jel'. Znam samo da pravi strip citatelji koji vole 'strip' kao medium, oni znaju uzivati u tu kombinaciju crteza i teksta a gledati u stripu(crtezu) i citati scenario im pricinjava unikatno zadovoljstvo koje ne bi zamjenili za bilo sta na svetu.
Go to Top of Page

Gil-galad
stripovi.com suradnik

Serbia
3544 Posts

Member since 19/05/2008

Posted - 15/01/2011 : 22:14:20  Show Profile Show Extended Profile  Send Gil-galad a Private Message  Reply with Quote
Umoran? I da i ne.

Nakon povratka stripovima (pauza oko 6-7 godina, srednja + početak faksa - devojčice, izlasci, zezanje...) otkrio sam nebrojeno mnogo naslova koje sam želeo da nabavim i polako kupovao u skladu s mogućnostima... A onda se odrekao jednog, pa drugog odlaska na more, pa još najmanje tri višednevna putovanja... Pa onda još gomile stvari počeo da se odričem zarad stripova.

Počeo sam sebe da podsećam na moju babu, koju, kada pitate zašto pravi 50 tegli ajvara ili džema, umesto recimo 20-25, zašto 50-60 flaša soka od paradajza, umesto 30-ak (jer uvek potroši jedva polovinu spremljenog), ona spremno odgovara: "Kako zašto??? PA, DA IMA!!!"

Ta neka jurnjava, posebno za rasprodatim izdanjima Libellusa i onih nekoliko retkih brojeva Valianta, npr., ili jurnjava da se nešto meanwhile ne rasproda, učinila je da se na neki način zasitim svega.

To je, u zbiru s hroničnim nedostatakom vremena i mojom sporošću pri čitanju, dovelo do toga da se ograničim na 10-ak serijala i dva-tri one shota mesečno, rasprodam ili poklonim dve trećine stripova iz kolekcije, a opet i dalje osećam određenu dozu zasićenja/umora, kako vam draže... Zaista, kupovati stripove koje nemam kada da čitam ili jer su jeftini - to je jedna od najglupljih stvari koje sam radio...

Tako da se postepeno vraćam od jebenog kolekcionara-to-be ka onome što sam oduvek bio: veliki ljubitelj i postepeno, iako polako, taj umor nestaje. (Hvala Bogu!)
Go to Top of Page

kreŠa
Advanced Member

Serbia
4790 Posts

Member since 26/01/2009

Posted - 15/01/2011 : 22:14:45  Show Profile Show Extended Profile  Visit kreŠa's Homepage  Send kreŠa a Private Message  Reply with Quote
quote:
Originally posted by Sneaksie Thiefsie

To je PMS

Lolek. XD

https://www.laguna.rs/se295_serijal_laku_noc_punpune_laguna.html
https://www.delfi.rs/starway
Go to Top of Page

talicnitom
Junior Member

Serbia
439 Posts

Member since 12/10/2006

Posted - 15/01/2011 : 22:51:29  Show Profile Show Extended Profile  Send talicnitom a Yahoo! Message  Send talicnitom a Private Message  Reply with Quote
Nisam se umorio od citanja stripova,opustaju me i omogucavaju da zaboravim na probleme.
Dovoljno je nekada i da ih gledam pa sam srecan.

Gil-galad
Pozdravi babu
Go to Top of Page

crazyboy993
Average Member

Croatia
760 Posts

Member since 26/11/2010

Posted - 15/01/2011 : 23:11:30  Show Profile Show Extended Profile  Send crazyboy993 a Private Message  Reply with Quote
ljudii od stripova se ne moze umoriti tek tako :D

Press any key to quit or press any other key to continue
Go to Top of Page

jack 50
Senior Member

Croatia
1557 Posts

Member since 14/04/2006

Posted - 16/01/2011 : 12:09:50  Show Profile Show Extended Profile  Send jack 50 a Private Message  Reply with Quote
Evo kupio sam danas novog zagora covjek s dva mozga, pa da vidimo jel se sto promijenilo
Go to Top of Page

feka82
Senior Member

Bosnia and Herzegovina
2647 Posts

Member since 03/01/2008

Posted - 17/01/2011 : 14:35:17  Show Profile Show Extended Profile  Send feka82 a Private Message  Reply with Quote
quote:
Originally posted by Nedo

Citam stripove 21 godinu a punih 15 godina bez prestanka oblijecem kioske. Moram priznati da nisam vise toliko zagrijan kao nekad ali i to da me nista bolje ne opusta u kasnim nocnim satima pred spavanje kao stari dobri Zagor, Tex ili Mister No.

to je to !!!! nema ljepse stvari poslije sexa

feka
Go to Top of Page

kandraks
Advanced Member

Bosnia and Herzegovina
3924 Posts

Member since 16/03/2009

Posted - 17/01/2011 : 15:25:16  Show Profile Show Extended Profile  Send kandraks a Private Message  Reply with Quote
Otkad sam se vratio citanju stripova (ima tome skoro 2 godine) nakon 10-tak godina pauze, otkrio sam savrseni lijek za opustanje i bjezanje od svih problema koje zivot nosi! Tih pola sata pripadaju samo meni i to ne moze bas nista sprijeciti, lagano citas i uzivas u tome, pa ima li ista ljepse od toga?! Jos kada procitas neku pricu koju si zelio procitati prije nekih 15-tak godina ali je nazalost nisi imao, osjecaj je nevjerovatan! Zaista uzivam u stripovima koje volim bez obzira i na crtez i na pricu! Moze biti i jedno i drugo dno dna ali je taj strip za mene uradio puno toga, omogucio mi je mojih pola sata...

Dagda, Gospodaru Noci, obasjaj svoga slugu jer on ce zlatnim srpom Druida ubrati Svetu Imelu koja otvara Vrata Nadnaravnog Svijeta...Vrata koja vode do Bogova!!!
Go to Top of Page

Sneaksie Thiefsie
Advanced Member

4899 Posts

Member since 22/04/2008

Posted - 17/01/2011 : 15:35:08  Show Profile Show Extended Profile  Send Sneaksie Thiefsie a Private Message  Reply with Quote
Bolje da citam stripove nego da imam sex
Go to Top of Page

Andrej
Senior Member

Croatia
1601 Posts

Member since 15/03/2010

Posted - 17/01/2011 : 16:20:46  Show Profile Show Extended Profile  Send Andrej a Private Message  Reply with Quote
quote:

Nisam znao da jedno iskljućuje drugo

“All we have to decide is what to do with the time that is given us.”
Go to Top of Page

kreŠa
Advanced Member

Serbia
4790 Posts

Member since 26/01/2009

Posted - 17/01/2011 : 17:50:36  Show Profile Show Extended Profile  Visit kreŠa's Homepage  Send kreŠa a Private Message  Reply with Quote
Nezgodno je kad ovaj osećaj dobiješ sa 15 godina. O.o

https://www.laguna.rs/se295_serijal_laku_noc_punpune_laguna.html
https://www.delfi.rs/starway
Go to Top of Page

Tonka24
Advanced Member

15028 Posts

Member since 09/11/2010

Posted - 17/01/2011 : 22:47:11  Show Profile Show Extended Profile  Send Tonka24 a Private Message  Reply with Quote
quote:

A jedno i drugo svarsenstvo
Go to Top of Page

PJ24MKD
New Member

Fyro Macedonia
275 Posts

Member since 28/07/2009

Posted - 17/01/2011 : 23:39:31  Show Profile Show Extended Profile  Visit PJ24MKD's Homepage  Send PJ24MKD a Private Message  Reply with Quote
Pa desava mi se da nekad preteram i procitam 3 stripova u jedan dan pa znam da pauziram 10tak dana nakon toga, mozda i vise. Ali umoran od 'stripa' kao medium, ne verujem da bi mi se to desilo ikad.

Skoro da sam siguran da Dilan-a bi citao zauvek. Dosad imam procitano preko 100 epizoda i nimalo mi nije zdosadio, cak kako vreme prolazi postajem sve veci i veci fan. Skoro podjednako uzivam i u Dampira bar u dosadashnje epizode kojih je izdao Veseli Cetvrtak iako je imalo par ispod prosecnih epizoda! Marti mi je nekad odlican, nekad dosadan pa me zato zna umoriti. :) Ken Parker mi je vrlo dobar ali imam procitano samo mal broj epizoda(LMS), Caravan je zakon(tacnije: Mikele Meda u bilo kojoj varijanti), a od Zagora citam samo odabrane price i epizode koje su dobro ocenjeni sa strane citatelja. Nathan je nesto o sta trebam obratiti paznju ubuduce, a vec sam nabavio neke epizode, tako da jedva cekam da udjem u taj svet.

Citao bi ja i francuske, spanske, americke strip albume i sl., ali za sada ostajem veran boneliju najverojatno jos dugo vreme najvise zbog dostupnosti, tradiciju i pristupacnoj ceni, a ponekad se moze nabaviti i po nesto nestandardno i skuplje.
Go to Top of Page

Mord
Advanced Member

Croatia
3135 Posts

Member since 20/10/2001

Posted - 20/01/2011 : 16:25:49  Show Profile Show Extended Profile  Send Mord a Private Message  Reply with Quote
Mislim da ovo spada tu.

Cesto sam razmisljao da odustanem od kupovine Ken Parkera. Ima 80 epizoda sto je za moj pojam dugacak serijal, a radije volim kupiti neki novi strip nego svaki put istog junaka.

Ali, upravo sam procitao epizodu Milady po prvi put. Tema je poznata. Bik koji sjedi, istrebljivanje indijanaca, sukob divljeg i "civiliziranog" svijeta, malo romantike, divljina. Na zapadu nista novo. Ali, nacin kako Berardi (bez Milazza) prica pricu, kako vjesto ispreplice razne kliseje, i sve to skupa upakira u jednu slojevitu pricu je fantastican. Imam osjecaj da pise o roli wc papira koja se kotrlja po podu da bi bilo interesantno. Ukratko, to je ono sto mi ne da da odustanem.
Go to Top of Page

anel81m
Starting Member

Bosnia and Herzegovina
3 Posts

Member since 25/09/2010

Posted - 20/01/2011 : 20:02:51  Show Profile Show Extended Profile  Send anel81m a Private Message  Reply with Quote
quote:
Originally posted by kandraks

Otkad sam se vratio citanju stripova (ima tome skoro 2 godine) nakon 10-tak godina pauze, otkrio sam savrseni lijek za opustanje i bjezanje od svih problema koje zivot nosi! Tih pola sata pripadaju samo meni i to ne moze bas nista sprijeciti, lagano citas i uzivas u tome, pa ima li ista ljepse od toga?! Jos kada procitas neku pricu koju si zelio procitati prije nekih 15-tak godina ali je nazalost nisi imao, osjecaj je nevjerovatan! Zaista uzivam u stripovima koje volim bez obzira i na crtez i na pricu! Moze biti i jedno i drugo dno dna ali je taj strip za mene uradio puno toga, omogucio mi je mojih pola sata...

Isto i kod mene, samo što sam ja malo veću pauzu napravio.Stripovi me odmaraju u ovom krajnje stresnom i napetom vremenu, i poslu kojim se bavim.
Go to Top of Page

Sneaksie Thiefsie
Advanced Member

4899 Posts

Member since 22/04/2008

Posted - 20/01/2011 : 20:59:20  Show Profile Show Extended Profile  Send Sneaksie Thiefsie a Private Message  Reply with Quote
quote:
Originally posted by Tonka24

quote:

A jedno i drugo svarsenstvo

Ma jok...samo jos nisi uocio PMS
Go to Top of Page

Zlotvor
Advanced Member

7094 Posts

Member since 03/02/2010

Posted - 22/01/2011 : 01:17:45  Show Profile Show Extended Profile  Send Zlotvor a Private Message  Reply with Quote
Nadam se da ću cijeloga života moći si priuštiti dobar strip, a čitatč ću dok god budem mogao.
Trenutno sam u teškoj situaciji; ja na studiju, a moja kolekcija doma. Je da sam pročitao sve u njoj (i još dosta sa strane), ali uvijek se s vremena na vrijeme volim vratit na nju i pročitat neke "kultne epizode".
Inače mi dobro dođu u pauzi između učenja, baš zato bih volio da ih imam pri ruci češće...

Trljam ruke.
Go to Top of Page

Paka01
stripovi.com suradnik

Croatia
11453 Posts

Member since 14/02/2009

Posted - 22/01/2011 : 01:20:28  Show Profile Show Extended Profile  Send Paka01 a Private Message  Reply with Quote
quote:
Originally posted by Zlotvor

Trenutno sam u teškoj situaciji; ja na studiju, a moja kolekcija doma.

Suosjećan, u mene je ista stvar Ja u Zagrebu, a kolekcija 400 km južno... Al zato sam počea pravit novu kolekciju tu u stanu

Would a new flood please finally come? A real rain and an assortment of plagues
And when all is said and done, even the Devil won't care enough to spit in the mud

https://www.last.fm/user/Pakaa
Go to Top of Page

Zlotvor
Advanced Member

7094 Posts

Member since 03/02/2010

Posted - 22/01/2011 : 01:26:46  Show Profile Show Extended Profile  Send Zlotvor a Private Message  Reply with Quote
quote:
Originally posted by Paka01
Suosjećan, u mene je ista stvar Ja u Zagrebu, a kolekcija 400 km južno... Al zato sam počea pravit novu kolekciju tu u stanu

I moja je isto ostala na jugu...

Trljam ruke.
Go to Top of Page

marcho
New Member

Croatia
271 Posts

Member since 23/04/2008

Posted - 26/01/2011 : 23:47:50  Show Profile Show Extended Profile  Send marcho a Private Message  Reply with Quote
Da i ja nešto napišem... Imao sam dva veća prekida. Prvi prekid krajem osamdesetih je preživjela samo kolekcija alan fordova, koje sam čuvao sve dok se nisam pojavom izdanja slobodne dalmacije ponovo navukao na strip. Što se sa ostalim stripovima dogodilo, bolje da ne spominjem ovdje na forumu. Mnogim forumašima bi se to činilo svetogrđem.i tako sve do dolaska novog milenija, novog gubitka interesa za strip i selidbe u novu sobu u kojoj na početku nije bilo previše mjesta za stripove. Tada je čitava moja kolekcija, koja je bila GOLEMA (oko 10 000 kom)završila u kartonskim kutijama na tavanu i tamo ostala nekoliko godina sve dok je nisam rasprodao do posljednjeg komada. Nakon prvog Ferrijevog posjeta Zagrebu, po treči put sam se vratio slikovnim pričama. Danas uglavnom čitam BD albume i fibrina izdanja. Kolekcija mi je vrlo skromna.
Go to Top of Page

Zagor-te-nay
Senior Member

Croatia
2457 Posts

Member since 03/05/2006

Posted - 27/01/2011 : 00:28:04  Show Profile Show Extended Profile  Send Zagor-te-nay a Private Message  Reply with Quote
Strip je strast, čitam šta više mogu.
Žao mi je samo šta ode ima tipova šta žele ugasit tu strast među ljudima, pogotovo mlađima,čim dođu seru im taj roman ti je djetinjast, nevalja, odma mu uvaljuju neki "ozbiljni" roman...ovo ono...
Nema tu ozbiljno - neozbiljno, jesi "napredova" ili nisi...to su pizdarije...ako te taj strip zabavlja čitaj ga sine (il kćeri) blek, zagor, druna, tin-tin...šta ti je gušt čitaj.

Majka Bonelli je pocetak...i kraj.
Go to Top of Page

crazyboy993
Average Member

Croatia
760 Posts

Member since 26/11/2010

Posted - 27/01/2011 : 00:51:52  Show Profile Show Extended Profile  Send crazyboy993 a Private Message  Reply with Quote
quote:
Originally posted by Zagor-te-nay

Strip je strast, čitam šta više mogu.
Žao mi je samo šta ode ima tipova šta žele ugasit tu strast među ljudima, pogotovo mlađima,čim dođu seru im taj roman ti je djetinjast, nevalja, odma mu uvaljuju neki "ozbiljni" roman...ovo ono...
Nema tu ozbiljno - neozbiljno, jesi "napredova" ili nisi...to su pizdarije...ako te taj strip zabavlja čitaj ga sine (il kćeri) blek, zagor, druna, tin-tin...šta ti je gušt čitaj.

to care, jebeš ozbiljne stripove ako tebi ne pašu, meni osobno odgovara zagor i garfield, dok neki po temu pljuju sve u 16

Press any key to quit or press any other key to continue
Go to Top of Page
Page: of 5 Previous Topic Topic Next Topic  
Previous Page | Next Page
 New Topic New Poll New Poll
 Reply to Topic
Jump To:
forum.stripovi.com © 2000-2002 Snitz Communications Go To Top Of Page
This page was generated in 0.16 seconds. Snitz Forums 2000