forum.stripovi.com
forum.stripovi.com
Home | Profile | Register | Active Topics | Active Polls | Aukcije | Private Messages | Members | Search | FAQ
Username:
Password:
Save Password
Forgot your Password?

All Forums
 Stripovi
 Bonelli
 Što se gasi???
 New Topic New Poll New Poll
 Reply to Topic
Previous Page | Next Page
Author Previous Topic Topic Next Topic
Page: of 14

premujanin
Junior Member

Croatia
378 Posts

Member since 01/05/2003

Posted - 27/01/2011 : 12:34:48  Show Profile Show Extended Profile  Send premujanin a Private Message  Reply with Quote
Ja pak mislim Zagor extra da se gasi! Ionako ih imamo već u Zlatnoj seriji :)
Go to Top of Page

feka82
Senior Member

Bosnia and Herzegovina
2647 Posts

Member since 03/01/2008

Posted - 27/01/2011 : 12:39:50  Show Profile Show Extended Profile  Send feka82 a Private Message  Reply with Quote
quote:
Originally posted by premujanin

Ja pak mislim Zagor extra da se gasi! Ionako ih imamo već u Zlatnoj seriji :)

moze kada dodje do "lov na vuka"

feka
Go to Top of Page

teller
Advanced Member

Slovenia
18888 Posts

Member since 02/06/2008

Posted - 27/01/2011 : 12:39:58  Show Profile Show Extended Profile  Send teller an AOL message  Send teller an ICQ Message  Send teller a Yahoo! Message  Reply with Quote
aha, sigurno Zagor extra...kako se nismo njega setili?

CITAJTE TELLERA,... DA BI POSTALI BOLJI LJUDI!
STRIP JUNAK KOJI UCI POŠTENJU I PRAVDI!
Go to Top of Page

hrvoje23
Senior Member

Croatia
2172 Posts

Member since 23/09/2005

Posted - 27/01/2011 : 13:35:59  Show Profile Show Extended Profile  Send hrvoje23 a Private Message  Reply with Quote
Pa da, sigurno Zagor extra. dosao je već do epizoda zs 600+, a sve nadalje lakše je nabavljivo ili većina ima ili je čitala...
Go to Top of Page

hrvoje23
Senior Member

Croatia
2172 Posts

Member since 23/09/2005

Posted - 27/01/2011 : 13:43:04  Show Profile Show Extended Profile  Send hrvoje23 a Private Message  Reply with Quote
Znam da je djelomično vezano za temu, ali moram pitati: A što je sa integralima? i albumima. od koliko je samo junaka izašao prvi broj, ili 2.
Plave bluze, 13-ica...sad se dobar dio integrala i albuma prodaje po nekim akcijama, paketima, samo da se proda. iz toga se moze zaključiti da nema novih brojeva.
odavno su bili najavljeni integral-Jeremiah i novi brojevi Usagiya. isto je i za integral Bernard Princea, pa je odjednom samo izisao neki 18.-ti broj, pa koliko se proda-proda.

Prijevod za Tex-integrale neću komentirati, ali bilo bi nam najbolje da ako bude prijevod kao u prošloj turi, lijepo svi bojkotiramo , pa nek se malo zamisli.
Go to Top of Page

jaki
Advanced Member

Croatia
26834 Posts

Member since 13/03/2004

Posted - 27/01/2011 : 14:30:24  Show Profile Show Extended Profile  Send jaki a Private Message  Reply with Quote
Kakvi Tex integrali?
Od VČ?

Ja sam fetišist papira!
Go to Top of Page

Tex Willer
Advanced Member

Burkina Faso (Upper Volta)
14077 Posts

Member since 17/09/2005

Posted - 27/01/2011 : 16:11:42  Show Profile Show Extended Profile  Send Tex Willer a Private Message  Reply with Quote
quote:
Originally posted by teller

a šta bi ti onda ugasio:

Texa,Marti Mistere,Mister Noa i Dilan extra???

Ništa, ali ako baš mora pre bih ugasio MM, Mr Noa, Texa i DD jer imaju alternativu (Libellus i VC).
AF Extra i Maxmagnus nemaju alternativu
PBJ i AF Kolor je besmisleno gasiti kad ima samo jos par brojeva.

Uostalom, mozemo mi da naklapamo do sutra - "Vrijeme ce pokazati"
Go to Top of Page

teller
Advanced Member

Slovenia
18888 Posts

Member since 02/06/2008

Posted - 27/01/2011 : 16:19:34  Show Profile Show Extended Profile  Send teller an AOL message  Send teller an ICQ Message  Send teller a Yahoo! Message  Reply with Quote
i to što kažeš Texe,dok ima alternativa iako skuplja-preživjeli bi!

CITAJTE TELLERA,... DA BI POSTALI BOLJI LJUDI!
STRIP JUNAK KOJI UCI POŠTENJU I PRAVDI!
Go to Top of Page

Tex Willer
Advanced Member

Burkina Faso (Upper Volta)
14077 Posts

Member since 17/09/2005

Posted - 27/01/2011 : 17:44:06  Show Profile Show Extended Profile  Send Tex Willer a Private Message  Reply with Quote
quote:
Originally posted by teller

i to što kažeš Texe,dok ima alternativa iako skuplja-preživjeli bi!

Svako gleda iz svoje perspektive, a nase su slicne
Mr No i da se nastavi, oni koji bi sto pre i sve nista ne bi dobili.
VC ce narednih 13 godina da gura dok ne izgura Mr Noa do kraja, pod uslovom da ga ne ugase. A LB je za manje od 4 godine izgurao vise od cetvrtine serijala.
Tako da mene ne interesuju ni Ludens, ni VC sto se tice izdanja koja radi i LB

Naravno da mi ne smeta da izlaze i Ludens i VC zbog ljudi koji ne mogu da prate LB, ali mene ne interesuju izdanja VC i LU koja radi i Libellus

Da ne bi opet pojedinci krenuli po LB - isto tako me ne interesuju npr. ni Spagheti Brothers koje izbacuje Stripoteka jer ce to da izlazi jos dugi niz godina (kum prati pa se informisem) a Fibra je to izbacila ekspresno u 6 integrala i cao
Go to Top of Page

mrmada
Junior Member

Serbia
440 Posts

Member since 05/04/2009

Posted - 28/01/2011 : 14:39:25  Show Profile Show Extended Profile  Send mrmada a Private Message  Reply with Quote
Izaso je novi Marti.Znaci on nece da se gasi.Sad samo da osvane i naslovnica za novog pilota.Ziveo Mister no!!!
Go to Top of Page

premujanin
Junior Member

Croatia
378 Posts

Member since 01/05/2003

Posted - 28/01/2011 : 16:30:57  Show Profile Show Extended Profile  Send premujanin a Private Message  Reply with Quote
Ah...pa što nije ono zadnji mister no negdje prije mjesec i po - dva izašao? Ima još šanse i za pilota :)
Go to Top of Page

kandraks
Advanced Member

Bosnia and Herzegovina
3914 Posts

Member since 16/03/2009

Posted - 28/01/2011 : 18:46:00  Show Profile Show Extended Profile  Send kandraks a Private Message  Reply with Quote
Naravno da ima sanse, iako je prosle godine izaslo 5 umjesto 6 brojeva pilota...

Dagda, Gospodaru Noci, obasjaj svoga slugu jer on ce zlatnim srpom Druida ubrati Svetu Imelu koja otvara Vrata Nadnaravnog Svijeta...Vrata koja vode do Bogova!!!
Go to Top of Page

Mhejl
stripovi.com suradnik

Bosnia and Herzegovina
4066 Posts

Member since 26/04/2009

Posted - 28/01/2011 : 21:14:48  Show Profile Show Extended Profile  Send Mhejl a Private Message  Reply with Quote
Poštujem i cijenim skoro sve izdavače sa ovoga foruma. Svakoga ko je čovjek, ko izdvoji vremena i truda da ljubazno popriča sa kupcima, objasni, najavi, pomogne... Možda je to prednost malih zemalja i tržišta, gdje se pod našminkanim slojem ispraznog liberalnog kapitalizma još uvijek krije, umirući, no polako i trudno, toplina i međusobna povezanost specifičnih krugova gdje svako svakoga zna, i gdje smo svi povezani jednom konstantom, rijetkom koja je opstala i spaja različite nacionalnosti i karaktere - ljubavi prema stripovima. Teška su vremena. Kultura se potiskuje, možda ne planski, ali nevidljivom, kao olovom teškom, voljom amorfne, bezvoljne mase, apatične i usnule. Riječ je postala skupa, u svim svojim oblicima i prikazima: od filma do knjiga i, na koncu konca, tih čudnih stripova. Svi se ozare kada ih spomeneš, zainteresovani i ponukani nostalgijom srećnog djetinjstva... a niko ih ne čita, niti će nostalgija poprimiti konkretniji oblik, moćniji od letimičnog pogleda na trafici.

Nemoguće je za svakog ljubitelja dobrog stripa ne cijeniti trud koji ulažu svi izdavači bivše Jugoslavije, od gospodina Šunjića do gospode iz Libellusa. Njihova izdanja su odlična, i ja sam iskreno zadivljen kada uspijem da nabavim neko od njih.

I stoga molim svu tu gospodu da mi oproste sada kada kažem, oštro, ali ne bez svijesti da oni nisu uzrok, već posljedica teško zaustavljivog procesa, posljedica sa dobrim i lošim stranama - ovaj potencijalni krah je puka posljedica našeg elitiziranja stripa u skupa HC izdanja i udaljavanja od širokih masa i novih generacija!

Edited by - Mhejl on 28/01/2011 21:15:33
Go to Top of Page

Paka01
stripovi.com suradnik

Croatia
11446 Posts

Member since 14/02/2009

Posted - 28/01/2011 : 21:16:23  Show Profile Show Extended Profile  Send Paka01 a Private Message  Reply with Quote
Istina istina...

Would a new flood please finally come? A real rain and an assortment of plagues
And when all is said and done, even the Devil won't care enough to spit in the mud

https://www.last.fm/user/Pakaa
Go to Top of Page

Mhejl
stripovi.com suradnik

Bosnia and Herzegovina
4066 Posts

Member since 26/04/2009

Posted - 28/01/2011 : 21:21:31  Show Profile Show Extended Profile  Send Mhejl a Private Message  Reply with Quote
Upozoravali su i predviđali mudri ljudi puno prije mog naknadnog filozofiranja i naknadne pameti.
Neke stvari su prosto neminovnost. Za mnogo štošta od onoga što je sačuvano, vrijedno, lijepo, duhovno i ispunjavajuće neće biti mjesta u betonskom svijetu high-tech tehnologija. Strah me je što ću živjeti u takvom svijetu, i što se može desiti da završim kao neki od nostalgičnih, džangrizavih starkelja iz SF priča("ne-genetski modifikovane jabuke su bile toliko ukusne kada sam bio mlađi... a sada jedete samo ove bućkuriše"). Možda je to sudbina tako drage, nostalgične i moćne supstance kao što je Strip, plod nekog srećnijeg vremena koji je sa vremenom prerastao u Umjetnost. Za mene, a znam da je i za sve vas, strip nesumnjivo jeste draga umjetnost, i šansa za opstanak se možda krije upravo u ubjeđivanju ostatka svijeta da je to istina.

Jebiga, opet se svodi na "odnose sa javnošću" i "javno mnenje". Živimo u eri kada je najbitnija spoljašnjost i dobra gluma kada nastupiš pred kamerama. Gluma. Be cool, ili ćete i vi završiti kao "anahroni ostatak prošlosti".

Edited by - Mhejl on 28/01/2011 21:22:44
Go to Top of Page

Markos
Webmaster

Croatia
29384 Posts

Member since 27/08/2001

Posted - 28/01/2011 : 21:46:00  Show Profile Show Extended Profile  Visit Markos's Homepage  Send Markos a Private Message  Reply with Quote
Htio sam odgovoriti, ali nema smisla. Može, ako će vam tako biti draže, neka ja budem kriv, nema problema;)

Trouble will find me
Go to Top of Page

Mhejl
stripovi.com suradnik

Bosnia and Herzegovina
4066 Posts

Member since 26/04/2009

Posted - 28/01/2011 : 21:50:06  Show Profile Show Extended Profile  Send Mhejl a Private Message  Reply with Quote
quote:
Originally posted by Markos
Može, ako će vam tako biti draže, neka ja budem kriv, nema problema;)

A nemojte tako, gospodine Šunjiću! Pa napisao sam čitava dva pasusa hvaleći vaš rad na stripovima i kontakt sa čitaocima, kako bih izbjegao ovakvu vašu reakciju. :( Molim vas, ovo nije upereno protiv vas nego samo ukazujem na jedan, čini mi se, logičan proces. Većina novih stripova se objavljuje samo u niskotiražnim izdanjima, dok stari stagniraju ili gube publiku. Logična posljedica je lagano odumiranje najslabijih karika kiosk stripova i prebacivanje u zatvorene strip-krugove.
Nisam rekao da ste krivac, niti to mislim. Krivo je vrijeme i naša malobrojnost.

Edited by - Mhejl on 28/01/2011 21:50:32
Go to Top of Page

Paka01
stripovi.com suradnik

Croatia
11446 Posts

Member since 14/02/2009

Posted - 28/01/2011 : 21:56:13  Show Profile Show Extended Profile  Send Paka01 a Private Message  Reply with Quote
Triba motivirat mlađa godišta i to dok su još mali, ništa više. Koliko vas ima tu šta na aukcijama šta prodajete neke stripove koji su u lošem stanju za kunu-dvi? Budimo realni, to vjerojatno niko neće kupit, a sve i da kupi, koji vam je dobitak u životu zaraditi 2 kn? Tribali bi lipo skupit tih starih stripova, otić u dječji vrtić i podijeliti to djeci tamo. Pa šta onda ako su stripovi u lošemu stanju? Nema veze, opet će vjerojatno pročitat. Ja baš planiram u skorije vrime napravit sličnu stvar, samo čekam da se rješi još par stvari.

And when all is said and done, even the Devil won't care enough to spit in the mud

Go to Top of Page

Markos
Webmaster

Croatia
29384 Posts

Member since 27/08/2001

Posted - 28/01/2011 : 22:21:40  Show Profile Show Extended Profile  Visit Markos's Homepage  Send Markos a Private Message  Reply with Quote
quote:
Originally posted by Mhejl

quote:
Originally posted by Markos
Može, ako će vam tako biti draže, neka ja budem kriv, nema problema;)

A nemojte tako, gospodine Šunjiću! Pa napisao sam čitava dva pasusa hvaleći vaš rad na stripovima i kontakt sa čitaocima, kako bih izbjegao ovakvu vašu reakciju. :( Molim vas, ovo nije upereno protiv vas nego samo ukazujem na jedan, čini mi se, logičan proces. Većina novih stripova se objavljuje samo u niskotiražnim izdanjima, dok stari stagniraju ili gube publiku. Logična posljedica je lagano odumiranje najslabijih karika kiosk stripova i prebacivanje u zatvorene strip-krugove.
Nisam rekao da ste krivac, niti to mislim. Krivo je vrijeme i naša malobrojnost.

Nema potrebe za persiranjem.
Inače, nije to sve baš tako jednostavno, ali stvarno nemam volje za još jednu raspravu o ovoj temi.

Trouble will find me
Go to Top of Page

Davor2403
Average Member

Bosnia and Herzegovina
766 Posts

Member since 24/08/2010

Posted - 28/01/2011 : 22:31:42  Show Profile Show Extended Profile  Send Davor2403 a Private Message  Reply with Quote
Sve istina, strip nema nikakve buducnosti ako ce Libellus i slicni praviti super extra mocna luksuzna izdanja, i koja ce kostati po 150 i vise kuna i moci ce ih kupiti maksimalno 250-300 ljudi, a ostali mogu samo onda cekati kada ce se netko smilovati i to skenirati pa da mi drugi citamo u digitalnom obliku... :( Nemam ja nista protiv njih, svaka njima cast i nek oni to i dalje izdaju, ali velika vecina nas, barem nas koji studiramo i ne radimo, a pogotovo ove mladje generacije to ne moze sebi priustiti ni u snu, i jedva su ovi Ludensovi od 18 kuna prihvatljivi..
Jer gledajte, evo ja bas imam 2 rodjaka koji su 6-i osnovne, i to je neko razdoblje kad sam ja najvise citao i uzimao stripove, i njih dvojica se meni svaki put nasmiju kad dodju i vide da ja sa svoje 23 jos uvijek kupujem stripove... :( I ja sam par puta probao kao uvjeriti ih da ponesto procitaju, nudio im neke malo ostecenije da ponesu i nema sanse, reakcija je uvijek "De ti meni reci koju si novu igricu skinuo, ili koji si film novi skinuo".. I jednom sam cak tetki rekao kao zasto mu ne kupi poneki, ta izlaze mjesecno i njoj je reakcija bila "ma sta ti je sine, cu ja tamo njemu uzimati 2-3 mjesecno neka stripa i dati 13 maraka" i mislim da je takva situacija u vecini kucanstava :( A zamislite onda da im krenem pricati o tvrdoukoricenim luksuznim izdanjima od 200+ kuna, pa pukli bi od smijeha...
Jedino rjesenje po meni je malo sniziti cijene, jer cijena svega pada i kriza je, zasto ne bi i stripa?!? Po meni o povecanju cijena ne bi smjelo biti ni govora!! I raditi na marketingu, promovirati strip sto vise, zasto ne bi Ludens, Libellus i svi drugi s vremena na vrijeme donirali odredjen broj stripova vrticima i osnovnim skolama, tko zna mozda od 100 djece 50 zavoli, to je onda novih 50 kupaca svaki mjesec..?!
Go to Top of Page

Paka01
stripovi.com suradnik

Croatia
11446 Posts

Member since 14/02/2009

Posted - 28/01/2011 : 23:09:39  Show Profile Show Extended Profile  Send Paka01 a Private Message  Reply with Quote
Pročitaj moj post, malo poviše tvoga je

Go to Top of Page

provodina
Average Member

Croatia
897 Posts

Member since 07/05/2007

Posted - 28/01/2011 : 23:31:15  Show Profile Show Extended Profile  Send provodina a Yahoo! Message  Send provodina a Private Message  Reply with Quote
Nisu krivi ni Fibra ni Libellus što se gase izdanja nego ljudi koji kupuju stripove.
Evo npr.koliko izdanja Zagora postoji.Zagor zs,Zagor lms,Zagor ekstra,Zagor obični,Zagor gigant,Zagor almanah,Zagor specijalni,Zagor vč,odabrane priče Zagor,Zagor kolekcionarski vč,Zagor specijalni vč,Zagor almanah vč, Čiko ludens,Čiko vč,Zagor u boji.I sad bi se trebao izdavati valjda ultimate Zagor od ludensa.To je petnaest(15)izdanja jednog te istog junaka.Ok najpopularniji je i to je u redu.I svi ljubiteli zagora kupuju sva izdanja Zagora.I to je u redu voliš kupiš.I ima najviše ti istih ljubitelja Zagora.Zdravom logikom izdavača koji izdaju stripove za novac,a ne iz ljubavi je da izdaju i reprintaju jednog te istog junaka.Da je svaki ljubitelj Zagora umjesto 6-og istog stripa kupija bilo koji drugi strip osim ovog, svi bi stripovi bili jednako zastupljeni na ovim prostorima.Nemojte slučajno pomislit da je ovo napad na Zagora kao strip ili vas koji ga volite nego jednostavno kako razmišlja izdavač.Neprofitabilno gasimo dajmo ono što ide.I zato se nemojmo čudit ako u budućnosti budu samo 2-3 junaka za kiosk.
A ove stripove koje izdaju Fibra i Libelus i onako na kioske ne bi niko kupio.
Go to Top of Page

Mhejl
stripovi.com suradnik

Bosnia and Herzegovina
4066 Posts

Member since 26/04/2009

Posted - 28/01/2011 : 23:54:15  Show Profile Show Extended Profile  Send Mhejl a Private Message  Reply with Quote
loše si to formulisao - zagor na ovim prostorima ne može biti "gušeći" element
kao prvo, on je sinonim za strip-kulturu širokih masa, i prva asocijacija većina ljudi kada im spomeneš strip. najlakše za zainteresuju za zagora, najlakši je za nove čitaoce i stoga je on prvi i neophodni stepenik svijeta složenijih i manje složenih stripova
kao drugo, zagor se najviše prodaje, i donosi profit izdavačima. ali, da nema zagora i njegove tako dobre prođe, ne bi bilo ni manje profitabilnih izdanja, odnosno, puno ranije bi dostigla tačku sa koje nema povratka. ovako, profit dobijen prodajom zagora je mnogima godinama omogućavao izlaženje i drugih, manje poznatih edicija. znači, zagor može biti samo elemenat stabilnosti i zalog opstanka bazične strip scene. on je osnova na kojoj gradimo.
"libelusove i firbine stripove ne bi kupovali da izlaze na kiosku" - fatalističko razmišljanje, mirenje sa sudbinom. to ne možemo znati. ja pak, mislim da bi se našlo publike koja bi kupila morta cindera, metabarone, tehoočeve, mausa... da su stripovi jeftiniji, da možeš uzeti više od jedan-dva mjesečno. znaš i sam da kiosk nije potpuno nužan preduslov

dakle: problem nije u tome što ljudi čitaju puno zagora, već što ne kupuju i druge stripove, što ne šire granice
P.S Izvinjavam se na lošem pravopisu, laptop mi je pokvaren. :(

Edited by - Mhejl on 28/01/2011 23:55:06
Go to Top of Page

provodina
Average Member

Croatia
897 Posts

Member since 07/05/2007

Posted - 29/01/2011 : 00:09:34  Show Profile Show Extended Profile  Send provodina a Yahoo! Message  Send provodina a Private Message  Reply with Quote
I ja sam napisa da nije problem u tome što ljudi čitaju Zagora nego u tome što ne kupuju stripove pogledaj malo bolje.Činjenica je da ljudi kupuju iste stripove,to je bit.Vjerojatno bi se i naša neko ko bi kupija i ostale stripove ali izdavačima se ne isplati tiskat 2000 komada po 50 kn da bi ja ,ti i još njih 23 kupili to.Izdanja se gase jer nisu profitabilna a da bi to postala mora ih neko i kupit.
i Tex od Vangogha se ugasija nakon samo 6 brojeva,i Julija od istog nakon 9 ne zato jer su bila skupa,nego zato jer ih kupuje 30 ljudi.
Dok najava ultimate Zagora sve oduševljava.Sa mi reci bi li ti izdava XY izdanje ili Zagora
Go to Top of Page

poison
New Member

144 Posts

Member since 15/08/2010

Posted - 29/01/2011 : 01:17:05  Show Profile Show Extended Profile  Send poison a Private Message  Reply with Quote
Kolko ja znam bili su svi na kioscima od teksa, natana do magicnog i svi osim zagora i dilana propali. Dakle nije problem u izdavacima vec u ljudima koji favorizuju internet i video igre
stripovi izumiru tu niko nije kriv osim napretka
Go to Top of Page
Page: of 14 Previous Topic Topic Next Topic  
Previous Page | Next Page
 New Topic New Poll New Poll
 Reply to Topic
Jump To:
forum.stripovi.com © 2000-2002 Snitz Communications Go To Top Of Page
This page was generated in 0.34 seconds. Snitz Forums 2000