forum.stripovi.com
forum.stripovi.com
Home | Profile | Register | Active Topics | Active Polls | Aukcije | Private Messages | Members | Search | FAQ
Username:
Password:
Save Password
Forgot your Password?

All Forums
 Stripovi
 Americki strip
 Batman???
 New Topic New Poll New Poll
 Reply to Topic
Next Page
Author Previous Topic Topic Next Topic
Page: of 2

Zagor12
Advanced Member

Croatia
6763 Posts

Member since 23/08/2010

Posted - 28/01/2011 : 20:01:00  Show Profile Show Extended Profile  Visit Zagor12's Homepage  Send Zagor12 a Private Message  Reply with Quote
Dakle, želio bih pročitati nešto od Batmana, može i na engleskom. Možete li mi preporučiti nešto prikladno mome uzrastu, ali da je dobro?

Z12 je sada Golub, ali sajt je ostao isti:
http://superheroji.com.hr/ - Najnovije iz svijeta superheroja

swamp thing
Advanced Member

Bosnia and Herzegovina
4078 Posts

Member since 05/08/2009

Posted - 28/01/2011 : 20:08:51  Show Profile Show Extended Profile  Send swamp thing a Private Message  Reply with Quote
Provrsljaj malo po Batman topicu, mozda nadjes nesto za sebe. Moja preporuka za tvoj uzrast (bar sto se kompleksnosti price tice) su ''Batman: The Long Halloween'' i ''Batman: Dark Victory''. Oba su lako razumljiva, sa super pitkom pricom, u kojima se pojavljuje citava galerija Batmanovih protivnika (P.S. Dark Victory je zapravo nastavak The Long Halloweena, ali se moze The Long Halloween citati i samostalno). Procitaj oba, super su.

Edited by - swamp thing on 28/01/2011 20:09:24
Go to Top of Page

Paka01
stripovi.com suradnik

Croatia
11446 Posts

Member since 14/02/2009

Posted - 28/01/2011 : 20:13:34  Show Profile Show Extended Profile  Send Paka01 a Private Message  Reply with Quote
A slušaj, morat ćeš na engleskome čitat jer čisto sumnjan da ima išta na hrvatski od Batmana
Inače, ako te zanimaju jednostavnije priče bez puno mozganja, čisto za zabavu, preporučan ti Showcase izdanje Batmana. Radi se o starijim pričama (iz 60ih godina) za koje ti ne treba skoro nikakvo veliko predznanje, a meni su dosta zabavne jer volin tako malo starije priče.

http://dccomics.com/dcu/graphic_novels/?gn=5709

Ko šta vidiš, strip je crno-bijeli i ima priko 500 strana. Mislin da ih možeš nać u Stripovima na Kvadrat (nema u ponudi na internetu, al pošalji im mail, vidija sam da imaju dosta ovih showcase izdanja) i koštaju oko 120 kn. Neka Showcase izdanja drugih superheroja (poput Aquamana i Hawkmana npr.) znaju bit čak i po 60 kn, šta je super stvar za strip od 500ak stranica.

Would a new flood please finally come? A real rain and an assortment of plagues
And when all is said and done, even the Devil won't care enough to spit in the mud

https://www.last.fm/user/Pakaa
Go to Top of Page

Paka01
stripovi.com suradnik

Croatia
11446 Posts

Member since 14/02/2009

Posted - 28/01/2011 : 20:14:54  Show Profile Show Extended Profile  Send Paka01 a Private Message  Reply with Quote
Eto, swamp thing ti je preporučija jedan tip Batman stripova, malo noviji i virujen da ćeš i te bez problema pročitat. Možda bi ti jedino jezik moga predstavit mali problem, al čisto sumnjan Ova moja preporuka su malo jednostavniji i naivniji stripovi (šta ne znači da su loši!!)

And when all is said and done, even the Devil won't care enough to spit in the mud

Go to Top of Page

Obi-wan
Advanced Member

Croatia
13782 Posts

Member since 29/08/2004

Posted - 28/01/2011 : 20:56:43  Show Profile Show Extended Profile  Send Obi-wan a Private Message  Reply with Quote
quote:
Originally posted by Zagor12

Dakle, želio bih pročitati nešto od Batmana, može i na engleskom. Možete li mi preporučiti nešto prikladno mome uzrastu, ali da je dobro?

Pročitaj Planet Hulk.
Nije Batman, ali je vrlo zabavno, odlično nacrtano i prikladno za sve uzraste.
Od Batmana možda All star Batman & Robin.
Moram ponuditi oprečno mišljenje u vezi starijih stripova. To neki ljudi vole, ali neki i ne. Pa saznaj u koju ti grupaciju spadaš...
Ipak prije svega ti moram preporučiti stripove Invincible i The walking dead. To je nešto najbolje ikada napravljeno. Svaka stranica je novo oduševljenje, ne ispušta se iz ruku. Stripovi koji se čitaju ponovo i ponovo, najbolji stripovi koje sam ikada čitao i razlog zašto volim stripove.
Mogu samo reći ono što se kaže ljudima koji će prvi put čitati Invincible i The walking dead: Zavidim ti...
Naravno, teško mi je staviti se u tvoje godine (davno je bilo) i za te godine Zagor je sasvim dobar izbor. Ja u tim godinama nisam vladao engleskim dovoljno dobro da bih čitao na engleskom. No, probaj nešto od navedenog pa ćeš vidjeti.

What you call sanity, it’s just a prison in your minds that stops you from seeing that you’re just tiny little cogs in a giant absurd machine.

Edited by - Obi-wan on 28/01/2011 21:04:06
Go to Top of Page

Paka01
stripovi.com suradnik

Croatia
11446 Posts

Member since 14/02/2009

Posted - 28/01/2011 : 21:12:02  Show Profile Show Extended Profile  Send Paka01 a Private Message  Reply with Quote
quote:
Originally posted by Obi-wan

Naravno, teško mi je staviti se u tvoje godine (davno je bilo) i za te godine Zagor je sasvim dobar izbor. Ja u tim godinama nisam vladao engleskim dovoljno dobro da bih čitao na engleskom. No, probaj nešto od navedenog pa ćeš vidjeti.

Zato sam mu ja i preporučija Showcase. Nije skup, ima masu stranica i relativno je jednostavan za čitanje. Osim toga, dosta će ga lako nać za kupit jer sam poprilično uvjeren da ga u Stripovima na Kvadrat imaju. Sad, nadan se da će mu se svidit Zeznuta su stvar ti stari stripovi... Puno ljudi ih ne voli jer smatra da ih je prigazilo vrime, al ja ih zapravo volin promatrat u kontekstu vrimena u kojemu su nastali

Go to Top of Page

Obi-wan
Advanced Member

Croatia
13782 Posts

Member since 29/08/2004

Posted - 28/01/2011 : 21:18:46  Show Profile Show Extended Profile  Send Obi-wan a Private Message  Reply with Quote
Ja ih iz nekog razloga ne mogu čitati. Jednostavno su mi dosadni. Jasno mi je da su to počeci i povijest te nedvojbena vrijednost, ali šta vrijedi kada ne mogu...

What you call sanity, it’s just a prison in your minds that stops you from seeing that you’re just tiny little cogs in a giant absurd machine.
Go to Top of Page

swamp thing
Advanced Member

Bosnia and Herzegovina
4078 Posts

Member since 05/08/2009

Posted - 28/01/2011 : 21:24:30  Show Profile Show Extended Profile  Send swamp thing a Private Message  Reply with Quote
Obi, totalno si me zainteresovao sa 'Invincibe', iako mrzim kupovati ongoing serijale. 'Ajde reci mi da li ovi 'Ultimate Collectioni' sadrze sve sto treba, tj. da li uz to moram da uzmem i neke krosovere ili je sve sto trebam sadrzano u navedenima?
Go to Top of Page

Paka01
stripovi.com suradnik

Croatia
11446 Posts

Member since 14/02/2009

Posted - 28/01/2011 : 21:24:53  Show Profile Show Extended Profile  Send Paka01 a Private Message  Reply with Quote
Pa ništa majketi ne odgovara ti i to je to... Zato ja u potpunosti uživan u ovome: http://dccomics.com/dcu/graphic_novels/?gn=4697
Ne može bit jednostavnije i naivnije (s obziron da je zapravo iz 1939. godine), al totalno mi se sviđa. Iako su mi draži stripovi iz 60'ih (silver age, jel), golden age su mi isto dragi skroz.

Go to Top of Page

Obi-wan
Advanced Member

Croatia
13782 Posts

Member since 29/08/2004

Posted - 28/01/2011 : 21:38:42  Show Profile Show Extended Profile  Send Obi-wan a Private Message  Reply with Quote
quote:
Originally posted by swamp thing

Obi, totalno si me zainteresovao sa 'Invincibe', iako mrzim kupovati ongoing serijale. 'Ajde reci mi da li ovi 'Ultimate Collectioni' sadrze sve sto treba, tj. da li uz to moram da uzmem i neke krosovere ili je sve sto trebam sadrzano u navedenima?

Traćiš vrijeme. Uzimaj Ultimate collection i uživaj. Ne dvoji. Najbolje izdanje (krasno urađeno i isplativo), sve ide redom kako treba. Strip te tjera da čitaš dalje i ima sjajan humor. Trenutno ima 5 knjiga pa pročitaj. Onda kada skupiš 7-8 pročitaš sve od početka (da! toliko je dobar, bar meni). Prva knjiga ima nešto slabiji crtež, ali kako ide dalje, strip dobija na zamahu i postaje još bolji i bolji kako crtački tako i po scenariju...
Ja sam se upravo zbog ovog stripa logirao na Amazon i počeo kupovati strana izdanja. I ovo je moja apsolutna preporuka za prvu narudžbu - prvo Invincible pa tek onda ostalo. To mi je omiljeni strip i biser moje kolekcije.
Naravno, ukusi su različiti i ne mogu ti garantirati da ćeš biti oboren s nogu kao ja. No, definitivno probaj.

Edited by - Obi-wan on 28/01/2011 21:40:18
Go to Top of Page

swamp thing
Advanced Member

Bosnia and Herzegovina
4078 Posts

Member since 05/08/2009

Posted - 28/01/2011 : 22:53:07  Show Profile Show Extended Profile  Send swamp thing a Private Message  Reply with Quote
OK, hvala, vidjecu da ovjerim neki sken, pa onda mozda da pokupujem...
Go to Top of Page

Lord Vader89
stripovi.com suradnik

France
9618 Posts

Member since 05/07/2007

Posted - 28/01/2011 : 23:48:04  Show Profile Show Extended Profile  Send Lord Vader89 a Private Message  Reply with Quote
iako je offtopic, ali i ja preporucujem Invincible!!!!! letos sam u roku od 3 dana progutao 4 one HC knjige!!!!!! Mnogo dobra stvar :)

Potpis u dva reda, prema pravilniku:
Vader je, kao i uvek, u pravu. ; john connor ; 2022 A.D.
Go to Top of Page

masija
Junior Member

Montenegro
312 Posts

Member since 11/05/2008

Posted - 29/01/2011 : 00:15:05  Show Profile Show Extended Profile  Send masija a Private Message  Reply with Quote
Invincible i The walking dead obavezna literatura... Ja sam od sinoc poceo opet da ih citam. Invincible ultimate collection vol. 6 izlazi u MArtu i ja sam ga vec narucio. Od Betmena preporucujem Povratak mracnog viteza i Dzoker.

Captain America
Go to Top of Page

Lord Vader89
stripovi.com suradnik

France
9618 Posts

Member since 05/07/2007

Posted - 29/01/2011 : 00:20:00  Show Profile Show Extended Profile  Send Lord Vader89 a Private Message  Reply with Quote
Dzoker?

Za pocetnika su ti super - Year one, pa onda za njim Long Halloween/Haunted knight/Dark victory ;)

Tu imas dosta strana, pregrst junaka, zanimljive price, milina! ;)

Go to Top of Page

masija
Junior Member

Montenegro
312 Posts

Member since 11/05/2008

Posted - 29/01/2011 : 00:25:25  Show Profile Show Extended Profile  Send masija a Private Message  Reply with Quote
The Joker, Brian Azzarello.

Captain America
Go to Top of Page

Lord Vader89
stripovi.com suradnik

France
9618 Posts

Member since 05/07/2007

Posted - 29/01/2011 : 00:27:47  Show Profile Show Extended Profile  Send Lord Vader89 a Private Message  Reply with Quote
OK

Go to Top of Page

Zagor12
Advanced Member

Croatia
6763 Posts

Member since 23/08/2010

Posted - 29/01/2011 : 11:13:49  Show Profile Show Extended Profile  Visit Zagor12's Homepage  Send Zagor12 a Private Message  Reply with Quote
Hvala na preporukama, svima!

Te stare, retro priče mi uopće ne smetaju, dapače, misim da svatko treba pročitati "ono prvo" da se upozna s junakom.

Dark victory ima na SNK webshopu no nema Long Halloween. Možda pošaljem mail kad se odlučim koje ću uzeti.

Ne znam je li The walking dead priladno za mene (tako mi zvuči zbog naziva) a Invincible možda uzmem.

Z12 je sada Golub, ali sajt je ostao isti:
http://superheroji.com.hr/ - Najnovije iz svijeta superheroja
Go to Top of Page

delboj
stripovi.com suradnik

Bosnia and Herzegovina
17012 Posts

Member since 01/03/2004

Posted - 29/01/2011 : 11:19:05  Show Profile Show Extended Profile  Send delboj a Private Message  Reply with Quote
quote:
Originally posted by Zagor12

Neke stvari se tu baš i ne slažu. Prvo, jesi li ti siguran da znaš dovoljno dobro engleski da bi mogao čitati Betmena? Drugo, ako hoćeš neke laganije teme, onda nema mnogo toga što ispunjava taj kriterijum da je dobro.

Pokušaj da pročitaš "Dark Knight of the Round Table".
Go to Top of Page

swamp thing
Advanced Member

Bosnia and Herzegovina
4078 Posts

Member since 05/08/2009

Posted - 29/01/2011 : 13:56:35  Show Profile Show Extended Profile  Send swamp thing a Private Message  Reply with Quote
OK, ipak mi iz nase perspektive ne mozemo bas da ocijenimo sta ce biti dobro jednom 13-godisnjaku. Ja ne mogu ni da kazem 'Ej, meni se u tim godinama svidjalo to i to', jer u njegovim godinama nisam citao stripove (napravio sam bas pozamasnu pauzu). Mozda bi meni u tim godinama bio bas super neki Batman naslov iz npr. 50-ih, sad mi je bljak.
Ja sam The Long Halloween i Dark Victory preporucio kao nesto sto, pretpostavljam, moze citati svako od eto 13 godina pa nadalje, lako je razumljivo, prica koja ima glavu i rep, nema nekih nedorecenosti, ima prelijep crtez i kolor, a pojavljuje se vecina negativaca iz Bat-svijeta, pa je dobar za upoznavanje sa citavom mitologijom. Ipak Zagor12 ide u sesti-sedmi razred, moze on vec dosta toga 'sazvakati' :).
Edit: @Zagor12, delboj je dobro pitao, ipak za stripove na engleskom treba neko bolje poznavanje tog jezika, tako reci 'iznadprosjecno', ali valjda ti sam znas kako baratas engleskim.

Edited by - swamp thing on 29/01/2011 13:59:06
Go to Top of Page

delboj
stripovi.com suradnik

Bosnia and Herzegovina
17012 Posts

Member since 01/03/2004

Posted - 29/01/2011 : 14:03:29  Show Profile Show Extended Profile  Send delboj a Private Message  Reply with Quote
quote:
Originally posted by swamp thing

@Zagor12, delboj je dobro pitao, ipak za stripove na engleskom treba neko bolje poznavanje tog jezika, tako reci 'iznadprosjecno', ali valjda ti sam znas kako baratas engleskim.

Za Betmena posebno
Go to Top of Page

Paka01
stripovi.com suradnik

Croatia
11446 Posts

Member since 14/02/2009

Posted - 29/01/2011 : 14:15:16  Show Profile Show Extended Profile  Send Paka01 a Private Message  Reply with Quote
Zato sam mu ja i preporučija Showcase
Inače, šta se tiče preporuke od masije, nemoj ni za živu glavu uzimat Povratak Mračnog Viteza (tj Dark Knight Returns), bar ne još. Masija, momak ima 13 godina, stvarno misliš da će moć prožvakat tako nešto?

Go to Top of Page

delboj
stripovi.com suradnik

Bosnia and Herzegovina
17012 Posts

Member since 01/03/2004

Posted - 29/01/2011 : 14:16:40  Show Profile Show Extended Profile  Send delboj a Private Message  Reply with Quote
Da, ne vjerujem da bi mu se to uopšte svidjelo.
Go to Top of Page

sloppy
Average Member

703 Posts

Member since 23/07/2002

Posted - 29/01/2011 : 14:40:08  Show Profile Show Extended Profile  Visit sloppy's Homepage  Send sloppy a Private Message  Reply with Quote
batman the brave and the bold možda?

http://tdksonomatopeia.blogspot.com/
Go to Top of Page

Paka01
stripovi.com suradnik

Croatia
11446 Posts

Member since 14/02/2009

Posted - 29/01/2011 : 14:41:24  Show Profile Show Extended Profile  Send Paka01 a Private Message  Reply with Quote
quote:
Originally posted by sloppy

batman the brave and the bold možda?

Ajme ja nikako ne volin takve stvari, stripove koji izgledaju ko crtići sa televizije Al inače, da, moguće da bi mu se moglo svidit.

Go to Top of Page

masija
Junior Member

Montenegro
312 Posts

Member since 11/05/2008

Posted - 29/01/2011 : 15:31:58  Show Profile Show Extended Profile  Send masija a Private Message  Reply with Quote
Ja nisam ni vidio koliko ima godina... Neka onda cita Zagora.

Captain America
Go to Top of Page

sloppy
Average Member

703 Posts

Member since 23/07/2002

Posted - 29/01/2011 : 15:35:36  Show Profile Show Extended Profile  Visit sloppy's Homepage  Send sloppy a Private Message  Reply with Quote
pa ne izgledaju baš ko crtiči, barem ono što je straczynski radio ne ili waid. a i ono što izgleda ko crtič nije loše, da o crtiču ne pričam.

http://tdksonomatopeia.blogspot.com/
Go to Top of Page
Page: of 2 Previous Topic Topic Next Topic  
Next Page
 New Topic New Poll New Poll
 Reply to Topic
Jump To:
forum.stripovi.com © 2000-2002 Snitz Communications Go To Top Of Page
This page was generated in 0.16 seconds. Snitz Forums 2000