forum.stripovi.com
forum.stripovi.com
Home | Profile | Register | Active Topics | Active Polls | Aukcije | Private Messages | Members | Search | FAQ
Username:
Password:
Save Password
Forgot your Password?

All Forums
 Stripovi
 Bonelli
 Što se gasi???
 New Topic New Poll New Poll
 Reply to Topic
Previous Page | Next Page
Author Previous Topic Topic Next Topic
Page: of 14

Davor2403
Average Member

Bosnia and Herzegovina
766 Posts

Member since 24/08/2010

Posted - 29/01/2011 : 08:51:39  Show Profile Show Extended Profile  Send Davor2403 a Private Message  Reply with Quote
Ma sve to stoji, ali veliki problem je u tome sto se ne odnose dobro prema stripu, ito svi redom! Pa da vidite u mene ove dvije prodavacice u trafici, ja dodjem po novi broj i govorim joj imate li jos jedan primjerak ovaj mi je nesto zguzvan a ona me gleda kao da sam najveci cudak, kao vidi ovog klipana kupuje jos uvijek stripove i jos zanovijeta!! A ja sam davno shvatio da recimo u toj trafici samo ja uzimam stripove, a zivim u relativnom vecem naselju... :( Ili kada dolazi remitenda, krenuvsi od Ludensa koji pakira, preko ljudi koji dostavljaju i onda njih u trafikama, nitko to ne cuva a to im se najvise proda...! Pa ja sam od 2-3 kompleta odustao jer je jedan ili vise brojeva bio poprilicno ostecen, a tocno takve komplete nisam nasao u drugim trafikama...
Recimo ja kupujem Zagora i Texa na trafici sve redovne i extre koji izlaze, dok sva druga izdanja (maxi, lamanah, specijale i sl.) cekam u remitendi jer su mi jednostavno - preskupa. I da su cijene manje vjerojatno bi ih kupovao sve na vrijeme kad dodju, istao kao sto bih osim ova dva junaka kupovao jos 2-3 da cijena jednog komada nije 18 kuna, nego da je 12 kao prije, meni su jednostavno sa ovim cijenama postali luksuz..! :(
Go to Top of Page

Markos
Webmaster

Croatia
29384 Posts

Member since 27/08/2001

Posted - 29/01/2011 : 09:05:56  Show Profile Show Extended Profile  Visit Markos's Homepage  Send Markos a Private Message  Reply with Quote
quote:
Originally posted by Davor2403
Recimo ja kupujem Zagora i Texa na trafici sve redovne i extre koji izlaze, dok sva druga izdanja (maxi, lamanah, specijale i sl.) cekam u remitendi jer su mi jednostavno - preskupa. I da su cijene manje vjerojatno bi ih kupovao sve na vrijeme kad dodju, istao kao sto bih osim ova dva junaka kupovao jos 2-3 da cijena jednog komada nije 18 kuna, nego da je 12 kao prije, meni su jednostavno sa ovim cijenama postali luksuz..! :(

Čisto iz znatiželje: pušiš li?

Trouble will find me
Go to Top of Page

manhunter
Moderator

Switzerland
25317 Posts

Member since 17/09/2004

Posted - 29/01/2011 : 09:38:18  Show Profile Show Extended Profile  Send manhunter a Private Message  Reply with Quote
quote:
Originally posted by Markos

quote:

Ja moram da reagujem:

I am legion. I do not forget. I do not forgive.

Edited by - manhunter on 29/01/2011 09:38:36
Go to Top of Page

Davor2403
Average Member

Bosnia and Herzegovina
766 Posts

Member since 24/08/2010

Posted - 29/01/2011 : 10:02:58  Show Profile Show Extended Profile  Send Davor2403 a Private Message  Reply with Quote
quote:

quote:

Ne i nikada nisam! ;)

A to sam jednom i vec pisao, moja generacija danas jednostavno uz sve sto ti treba za svakodnevne potrebe nema mjesta za stripove, i nazalost to je ziva istina.
Pa od moje ekipe, a inace od ekipe iz skole znam jedno 15ak ljudi koji su citali redovno stripove a sada ih citam samo ja, i jos jedan prijatelj ali njemu su svi skupi, i on samo ceka remitendu ili da ih kupi iz druge ruke za pola cijene. I ovi svi drugi ne mogu vjerovati da ja jos uvijek imam volje dati pare za stripove, a onda njima recimo reci necu u petak na pijanku jer nemam...
Go to Top of Page

teller
Advanced Member

Slovenia
18888 Posts

Member since 02/06/2008

Posted - 29/01/2011 : 10:17:35  Show Profile Show Extended Profile  Send teller an AOL message  Send teller an ICQ Message  Send teller a Yahoo! Message  Reply with Quote
Davor2403 je još jedna nada da stripovi neće izumrjeti....svaka čast dečko,pusti da te ljubav vodi...
ne obazirajući se na druge,valjda se i standard popravi jednom na tom zakletom području exYuge pa....

CITAJTE TELLERA,... DA BI POSTALI BOLJI LJUDI!
STRIP JUNAK KOJI UCI POŠTENJU I PRAVDI!
Go to Top of Page

Markos
Webmaster

Croatia
29384 Posts

Member since 27/08/2001

Posted - 29/01/2011 : 10:18:07  Show Profile Show Extended Profile  Visit Markos's Homepage  Send Markos a Private Message  Reply with Quote
quote:

quote:

Ne i nikada nisam! ;)

Good for you:)

quote:
A to sam jednom i vec pisao, moja generacija danas jednostavno uz sve sto ti treba za svakodnevne potrebe nema mjesta za stripove, i nazalost to je ziva istina.
Pa od moje ekipe, a inace od ekipe iz skole znam jedno 15ak ljudi koji su citali redovno stripove a sada ih citam samo ja, i jos jedan prijatelj ali njemu su svi skupi, i on samo ceka remitendu ili da ih kupi iz druge ruke za pola cijene. I ovi svi drugi ne mogu vjerovati da ja jos uvijek imam volje dati pare za stripove, a onda njima recimo reci necu u petak na pijanku jer nemam...

Uz dužno poštovanje, ako ti je dati 18 kuna za neki strip mjesečno luksuz, to govori više o stanju standarda kod nas nego o bilo čemu drugom. A pristup tvoje ekipe govori o tome zašto se izdanja gase i da to nema nikakve veze s HCom.

Trouble will find me
Go to Top of Page

teller
Advanced Member

Slovenia
18888 Posts

Member since 02/06/2008

Posted - 29/01/2011 : 10:30:53  Show Profile Show Extended Profile  Send teller an AOL message  Send teller an ICQ Message  Send teller a Yahoo! Message  Reply with Quote
je,standard je problem, evo čak i u Evropi, ja ti donesem paket stripova na posao(na sreču imamo sa kolegama vremena za pročitat koliko hočeš) i sve se zapale....jao, kako smo to čitali, toga se sećam, to bi opet rado pročitao i tako dalje, svi navale na stripove i vide prvo cijenu....u jbt.2.30 evra?...kako je to skupo? onda jim ja počnem objašnjavat o pravima, tiražu i slično a oni još uvijek, kako je to skupo...i to ljudi sa 1.500 evra plate.
Problem je da su ljudi navikli da su stripovi bili jeftini i kako jim objasniti, da su danas druga vremena....
Ipak, kasnije mi kažu kolege da su na moru kupili komplete, i kako su djeca to rado čitala....moja misija NEMOGUĆEG se tu završava...e što bi tek bilo da sam jim objasnio da postoje HC stripovi sa cijenom preko 30 evra?
Problem je da ljudi navikli da su stripovi bili jeftini i to očekuju i danas....a za klince se zna...previše je tehnologija ponudila stvari koje jih zanimaju više od stripova...evo dečko mi voli stripove pa dobio PSP(igrača konzola) i ne miče sa nje...jedino kad poludim i uzmem mu paklenu spravu iz ruku.

Go to Top of Page

Davor2403
Average Member

Bosnia and Herzegovina
766 Posts

Member since 24/08/2010

Posted - 29/01/2011 : 10:35:03  Show Profile Show Extended Profile  Send Davor2403 a Private Message  Reply with Quote
Pa naravno da je luksuz, uz danasnji standard i situaciju sve osim najvaznijih zivotnih potreba je luksuz, nazalost... :((

Zato je govorim da su stripovi preskupi, i da treba gledati na spustanje a ne dizanje cijena, i pokusati nesto a ne cekati i nadati se kako ce standard biti bolji..

I zato uvijek govorim da mozda ne bi bilo lose da ekipe koje radi u Libellusu i Fibri i svim drugim slicnim firmama pokusaju nesto napraviti i za siroke mase, a ne samo HC za oredjeni krug ljudi koji imaju i mogu, jer inace ce za veliku vecinu nas takva luksuzna izdanje ostati samo tiha patnja...
Go to Top of Page

delboj
stripovi.com suradnik

Bosnia and Herzegovina
17031 Posts

Member since 01/03/2004

Posted - 29/01/2011 : 10:54:14  Show Profile Show Extended Profile  Send delboj a Private Message  Reply with Quote
quote:

Pa naravno da je luksuz, uz danasnji standard i situaciju sve osim najvaznijih zivotnih potreba je luksuz, nazalost... :((

Zato je govorim da su stripovi preskupi, i da treba gledati na spustanje a ne dizanje cijena, i pokusati nesto a ne cekati i nadati se kako ce standard biti bolji..

I zato uvijek govorim da mozda ne bi bilo lose da ekipe koje radi u Libellusu i Fibri i svim drugim slicnim firmama pokusaju nesto napraviti i za siroke mase, a ne samo HC za oredjeni krug ljudi koji imaju i mogu, jer inace ce za veliku vecinu nas takva luksuzna izdanje ostati samo tiha patnja...

Da su ta izdanja u takvom obliku isplativa, to bi objavio Ludens.
Go to Top of Page

Markos
Webmaster

Croatia
29384 Posts

Member since 27/08/2001

Posted - 29/01/2011 : 10:56:31  Show Profile Show Extended Profile  Visit Markos's Homepage  Send Markos a Private Message  Reply with Quote
Davore, oprosti, ali to su gluposti. Luksuz je strip od 18 kuna, a pijanka nije? Pa 18 kn košta neko bolje malo pivo u nekom boljem kafiću! Tvoji prijatelji ne bi čitali stripove ni da im ih dzabe dajes (kao što ih ni tvoji rođaci neće čitati, uostalom) jer ih NE ZANIMA VIŠE. Da ih zanima, tih 18 kuna im ne bi bio problem. A uostalom, Veseli Četvrtak košta 12 kuna pa se opet gase/usporavaju serijali (usprkos tome što su podijelili desetke tisuća stripova po školama). Itd itd.

Trouble will find me
Go to Top of Page

Davor2403
Average Member

Bosnia and Herzegovina
766 Posts

Member since 24/08/2010

Posted - 29/01/2011 : 10:57:36  Show Profile Show Extended Profile  Send Davor2403 a Private Message  Reply with Quote
Nisam mislio na to da ovo sto oni sada rade da to bude za iroke mase, nego da i oni kao firme naprave nesto za siroke mase, da se i oni kao firme sto vise pokusaju pribliziti sirokim masama, a oni nek imaju i takva luskuzna izdanja uz to... Znaci da budu konkurencija i u kiosk izdanjima, konkurencija je zlato ;)
Go to Top of Page

Poli
Advanced Member

Slovenia
38097 Posts

Member since 26/10/2007

Posted - 29/01/2011 : 11:09:21  Show Profile Show Extended Profile  Send Poli a Private Message  Reply with Quote
Altruizam među zaloznicima i izdavacima? Hmmmm..... ....pa ima i toga ali nije bas... pro capitalism ideja, a vecina gleda na zasluzak. To mozes da radis ako ti prodaja tvojih stripova nije glavni vir i zarada.

Anything is possible dec d uej
Be the Change You Want to See
Go to Top of Page

Davor2403
Average Member

Bosnia and Herzegovina
766 Posts

Member since 24/08/2010

Posted - 29/01/2011 : 11:09:53  Show Profile Show Extended Profile  Send Davor2403 a Private Message  Reply with Quote
Pa evo ja ti opet govorim, zaboravi moju ekipu i rodjake, evo uzmi mene i ovog prijatelja koje ZANIMA... Obojica studiramo, placamo studij, nigdje ne radimo, meni jos uz to studira brat a njemu sestra i brat i jednostavno nama je lusksuz. Nijedan ni drugi nismo neki za pijanke, ali mora se i to ponekada, ta necu samo sjediti kuci i citati stripove i nista drugo ne raditi da bih imao para za stripove?? Ali skupi su, takva je sitacija i onda uzimati recimo 3-4 stripa po 18 kuna je, oprosti, ali skupo!
I sad recimo i ja bih volio imati Texa od Libellusa, on Mister NOa i slicno... A vjerojatno nikada necemo, jer i ako bude nekada sitacija za uzeti koji to me ne privlaci, jer nikada nisam imao volje posjedovati 3 broja od 53 :( I vidi ovo, da su Zagor i Tex redovna izdanja 12 kuna umjeto 18, onda bi i ja najvjerojatnije uzimao i Martija pa se mozda on ne bi gasio, netko bi drugi mozda uzimao Pilota ili nesto drugo i tako to sve ide...

Ma eto to je glupo uopce raspravljati, netko tko nema njemu je i 5 kuna puno i luksuz, a netko tko ima njemu ni tisucu kuna nije nikakav problem... I to je tako uvijek bilo i biti ce, samo sto nazalost danas sve vise i vise je jaz veci, pa se onda tako i pojavljuju sve vise i vise samo skupa izdanja...
Go to Top of Page

grofica Varga
stripovi.com suradnik

Germany
1202 Posts

Member since 15/12/2009

Posted - 29/01/2011 : 11:25:04  Show Profile Show Extended Profile  Send grofica Varga a Private Message  Reply with Quote
quote:
Sve istina, strip nema nikakve buducnosti ako ce Libellus i slicni praviti super extra mocna luksuzna izdanja, i koja ce kostati po 150 i vise kuna i moci ce ih kupiti maksimalno 250-300 ljudi, a ostali mogu samo onda cekati kada ce se netko smilovati i to skenirati pa da mi drugi citamo u digitalnom obliku...

Da je meni znati koji su ti ostali ljudi? To su neki fantomi. Da ti ostali postoje onda bi se prodalo 5000 primjeraka Marti Misterije na 20 mil ljudi na Balkanu.
Optuživati luksuzna izdanja je, nazvat ću je, nespretna optužba. Luksuzna izdanja su za kolekcionare, ljude koji će nekako stvoriti novac jer se radi o strasti. Kiosk izdanja su osim za kolekcionare i za širu masu i za kako ih ja volim nazvati, padobrance. Za nekog studenta što je odlučio pročitati strip jer ga predavanja pilaju, za nekog putnika koji će tako prikratiti vrijeme u busu, za nekog klinca koji je išao doktoru pa mu je mama kupila strip da ne kmezi. Ljude koji se stripa možda ne bi ni sjetili da ga nisu u određenom trenutku vidjeli na trafici. Skupo Fibrino izdanje nekog takvog sigurno neće oteti Ludensu. Ne vjerujem da će neki prosječan čovjek reći - Ah, idem spontano kupiti neki strip od 150 kn da bi ga malo prolistao uz kavu i baš idem tražiti po gradu striparnice po podrumima i uličicama, za koje ni neznam da postoje.
Strip na kioscima uništava činjenica da nije stvorena kritična masa tih ostalih, tih nekih fantoma, kojih se svi hvataju kada se razgovara o skupim izdanjima.
Go to Top of Page

jaki
Advanced Member

Croatia
26834 Posts

Member since 13/03/2004

Posted - 29/01/2011 : 11:25:21  Show Profile Show Extended Profile  Send jaki a Private Message  Reply with Quote
quote:

Izdavačima stripova je cilj da šta više zarade sa šta manje rizika,uostalom kao i svim tvrtkama u svim branšama.Ah,zaboravija sam one šta im je dosta biti na nuli.

Ja sam fetišist papira!

Edited by - jaki on 29/01/2011 11:30:47
Go to Top of Page

jaki
Advanced Member

Croatia
26834 Posts

Member since 13/03/2004

Posted - 29/01/2011 : 11:29:34  Show Profile Show Extended Profile  Send jaki a Private Message  Reply with Quote
quote:
Originally posted by teller
svi navale na stripove i vide prvo cijenu....u jbt.2.30 evra?...kako je to skupo? onda jim ja počnem objašnjavat o pravima, tiražu i slično a oni još uvijek, kako je to skupo...i to ljudi sa 1.500 evra plate.

Izvini ali da se moglo kupiti 600 kiosk stripova u ex jugi za jednu plaću??
Ne znam kakvu ste vi to plaću imali?Meni otac nije bio ni približno tom omjeru.
Nije stvar u cijeni(kod kiosk stripova)već ljude strip ne zanima dovoljno da bi ga kupovali.

Ja sam fetišist papira!
Go to Top of Page

split85
Advanced Member

Croatia
8254 Posts

Member since 25/01/2010

Posted - 29/01/2011 : 11:38:40  Show Profile Show Extended Profile  Visit split85's Homepage  Send split85 a Private Message  Reply with Quote
quote:
Originally posted by jaki
Nije stvar u cijeni(kod kiosk stripova)već ljude strip ne zanima dovoljno da bi ga kupovali.

Najkorisniji citat

Najdraže mi je pitanje prijatelja "A di se to ima za kupit ?"

Sorare pozivnica: https://sorare.com/r/sreja1985
Go to Top of Page

Ultras
Advanced Member

Serbia
10048 Posts

Member since 17/10/2008

Posted - 29/01/2011 : 11:52:07  Show Profile Show Extended Profile  Visit Ultras's Homepage  Send Ultras a Private Message  Reply with Quote

Ja vozim Floridu i ovaj mi je topik dao jednu ideju

Pošto je Zastava Fijat ugasila proizvodnju tog automobila ja ću pisati Mercedesu da počne sa proizvodnjom mog omiljenog auta.
JBG nemam love za njihove preskupe automobile pa ću ih animirati da pored soppstvenog programa razmisle i o proizvodnji moje omiljene Floride za što manje para kako bi bila pristupačnija širokim narodnim masama.

Ne budu li pristali, ja ću ovde na stripovi.com otvoriti topik:

Zahtev Mercedesu - kupac je uvek u pravu

... i poslati desetine PM-a drugarima da me podrže i napravićemo revoluciju neviđenih razmera.
Ako me Markos izbaci sa sajta idem odmah na Sagite i napljuvaću i njega i Mercedes samo tako.

I da ... ako Bernard ugasi Diabolika - peške idem u Zagreb da protestvujem ispred njegove kuće/stana/firme.
Ja taj strip čitam i ne zanima me što ga niko drugi ne kupuje i što Bernard beleži gubitke sa njegovim štampanjem.

Toliko, a sada odoh na sastavljanje teme i odabir ljutih i nervoznih smajlija koje ću koristiti u topiku...

Svet stripa - portal - instagram - blog - facebook - twitter
Go to Top of Page

teller
Advanced Member

Slovenia
18888 Posts

Member since 02/06/2008

Posted - 29/01/2011 : 12:24:44  Show Profile Show Extended Profile  Send teller an AOL message  Send teller an ICQ Message  Send teller a Yahoo! Message  Reply with Quote
vidi moj jaki, nisam ni približno tako dobar matematičar da bi mogao izračunati kada su stripovi bili jeftiniji...mislim da smo tu negdje i da velike razlike u cijeni zavisno na standard i nema...jedina je razlika u tome da su stripovi danas samo jedan
od 100 mogućih hobija i zabave, a tada(bar do 80-tih)uz c/b televizor predstavljali su jedinu moguču zabavu...odmislimo igranje
doktora i pacijentica ili kauboja i indijanaca među tadašnjim dijecom...
Sumljam da bi se više prodalo na kioscima i da je cijena 10 kuna...jednostavno onog kojeg premalo interesira i to bi mu bilo previše, a ako ga i malo zaintrigira sačekao bi komplete 3 stripa za 15 kuna.
Sve zavisi kakva je ta ljubav....neograničena i jedna jedina ili jedna malena od deset drugih...

Go to Top of Page

Mairosu
Advanced Member

6689 Posts

Member since 03/07/2008

Posted - 29/01/2011 : 13:19:32  Show Profile Show Extended Profile  Send Mairosu a Private Message  Reply with Quote
Ja kupujem sav Ludens/SA izuzev Zagora Ex/redovnog/klasik/Chica i Martya redovnog/spec, i sav VC izuzev Chica. Ne zalim se na cene, al bilo bi mi zao kada bi nesto ugasili. Mislim licno da Markos i Libellus nemaju blage veze sa ovom softcover krizom, pogotovo Markos, sem ako mi neko ne nacrta kako npr. Neznanac ili Papak ugrozavaju kiosk tiraz Mister Noa.

Ko igra za raju, i zanemaruje taktiku, zavrsit ce karijeru u nizerazrednom Vratniku.

Kakav ti je kupus, takva ti je sarma -- otac Tadej
Go to Top of Page

tosha
Average Member

Bosnia and Herzegovina
961 Posts

Member since 31/10/2010

Posted - 29/01/2011 : 14:06:51  Show Profile Show Extended Profile  Send tosha a Private Message  Reply with Quote
ma danas je mladima u glavi kako izać vanka i naroljat se(svaka čast izuzecima). Prije se izlazilo npr. samo petkom, a sada skoro pa svaki dan u tjednu imaju neke večeri ovoga-večeri onoga.Da nespominjem kladionice i ostale manipare. Odigram i ja koji listić, ali da svaki dan uplaćujem ili da svaku večer pijem no way.

Krivo je more

"Nothing is true, everything is permitted."
Go to Top of Page

Paka01
stripovi.com suradnik

Croatia
11446 Posts

Member since 14/02/2009

Posted - 29/01/2011 : 14:11:14  Show Profile Show Extended Profile  Send Paka01 a Private Message  Reply with Quote
Ma daj, pa šta se čudite uostalom, vrime se minja, stvari koje su nekad bile popularne izumiru... Koliko ljudi danas kupuje gramofonske ploče? Prije muziku nisi ni moga slušat bez njih. Još noviji primjer, koliko ljudi kupuje original glazbene cdove? Pojavom mp3ce je to postalo NEPOTREBNO, postalo je luksuz za one koji imaju i gotovo. Pojavom novih tehnologija stare stvari sve više izumiru i ostaju na gušt samo ljudima kojima se to idalje sviđa. Ne kažem da zbog toga triba odustat od pokušaja većega populariziranja tih starih stvari, al tako je uvik bilo i tako će i bit.

Would a new flood please finally come? A real rain and an assortment of plagues
And when all is said and done, even the Devil won't care enough to spit in the mud

https://www.last.fm/user/Pakaa
Go to Top of Page

Sneaksie Thiefsie
Advanced Member

4556 Posts

Member since 22/04/2008

Posted - 29/01/2011 : 14:23:55  Show Profile Show Extended Profile  Send Sneaksie Thiefsie a Private Message  Reply with Quote
Opasno sam nezno bice,volem zene,volem pice a ova mi gasi potenciju kupovanja kako god okrenes

Sta cu kad imam istancan ukus i gledam sve detalje
Go to Top of Page

swamp thing
Advanced Member

Bosnia and Herzegovina
4078 Posts

Member since 05/08/2009

Posted - 29/01/2011 : 14:25:16  Show Profile Show Extended Profile  Send swamp thing a Private Message  Reply with Quote
Djeca jednostavno imaju previse interesantnih stvari u 4 zida. Odigraju PES (rekreacija), odigraju GTA (to je ujedno kao da su odigrali 'policajaca i lopova' i odgledali neki vecernji film), prochatuju sa frendovima na Fejsbuku (ispunili su potrebe socijalizacije), i legnu spavati. Zivot je lijep... :(
Go to Top of Page

split85
Advanced Member

Croatia
8254 Posts

Member since 25/01/2010

Posted - 29/01/2011 : 14:34:40  Show Profile Show Extended Profile  Visit split85's Homepage  Send split85 a Private Message  Reply with Quote
Istina da neki ne bi kupovali stripove i da su puno jeftiniji. Pod stripove mislim kiosk izdanja. Znam da nas ima jako malo i da nas malo čudno gledaju kad kažemo što nam je hobi, ali to je nihova stvar. Svakako treba radit na popularizaciji stripa, onoga s kioska. To se ne može postić višim ili manjim cijenama, svakako zlatno doba stripa je iza nas. Možda ne bi bilo loše tako nešto predložit osnovnim školama. Ciljat na populaciju čitača 7-14 godina starosti. Naprimjer jedanput godišnje u pojedinim osnovnim školama organizirat dane stripa gdje bi se pokllanjali. Ako već postoje "Dani kruha" zašto ne bi postojali "Dani stripa" koje bi organizirale udruge ili pojedini strip izdavači kiosk izdanja. Dici se poklone ona izdanja šta se nisu prodala u zadnje dvi-tri godine .
Da možda je to u jednu ruku ne iplativo, ali bolje da nekome pokloniš stripove i možda ga privučeš u taj svijet i možda dobiješ stalnog kupca.

Pa jebemu nisu valjda ološ našeg društva, dileri pametniji od nas. Oni uvik daju prve dvi-tri doze besplatno dok te ne navuču.

Sorare pozivnica: https://sorare.com/r/sreja1985
Go to Top of Page
Page: of 14 Previous Topic Topic Next Topic  
Previous Page | Next Page
 New Topic New Poll New Poll
 Reply to Topic
Jump To:
forum.stripovi.com © 2000-2002 Snitz Communications Go To Top Of Page
This page was generated in 0.2 seconds. Snitz Forums 2000