forum.stripovi.com
forum.stripovi.com
Home | Profile | Register | Active Topics | Active Polls | Aukcije | Private Messages | Members | Search | FAQ
Username:
Password:
Save Password
Forgot your Password?

All Forums
 Stripovi
 Americki strip
 Batman???
 New Topic New Poll New Poll
 Reply to Topic
Previous Page
Author Previous Topic Topic Next Topic
Page: of 2

Mr. Bushido
stripovi.com suradnik

Croatia
12921 Posts

Member since 23/09/2005

Posted - 29/01/2011 : 16:12:09  Show Profile Show Extended Profile  Send Mr. Bushido a Private Message  Reply with Quote
Batman: The Brave and the Bold je nešto najbolje što sada ide na televiziji.

Nego, Zagore12, ja ti preporučam ovo:

http://www.dccomics.com/dccomics/search/?q=batman+chronicles&x=18&y=4

To su ti osnove osnova, prve priče o Batmanu, koje se jako dobro drže s obzirom kada su nastale.

Tu ima svega, Batmanov postanak, Batman s pištoljima, Dr. Death, prvo pojavljivanje Jokera, Batman protiv vampira, Robinov postanak, itd. Vatromet zabavnih priča.

S obzirom na tvoje godine i tvoje čitateljske navike, ovo bi ti trebalo dosta dobro sjesti.

Comics is any art you can read. -- Sean T. Collins
Go to Top of Page

Zagor12
Advanced Member

Croatia
6763 Posts

Member since 23/08/2010

Posted - 29/01/2011 : 17:55:59  Show Profile Show Extended Profile  Visit Zagor12's Homepage  Send Zagor12 a Private Message  Reply with Quote
Ima li toga u SNK?

Z12 je sada Golub, ali sajt je ostao isti:
http://superheroji.com.hr/ - Najnovije iz svijeta superheroja
Go to Top of Page

Obi-wan
Advanced Member

Croatia
13782 Posts

Member since 29/08/2004

Posted - 29/01/2011 : 17:57:13  Show Profile Show Extended Profile  Send Obi-wan a Private Message  Reply with Quote
quote:
Originally posted by swamp thing

OK, hvala, vidjecu da ovjerim neki sken, pa onda mozda da pokupujem...

Nemoj sken ni slučajno.
Ovo samo uživo pali...

What you call sanity, it’s just a prison in your minds that stops you from seeing that you’re just tiny little cogs in a giant absurd machine.
Go to Top of Page

Raven84
Senior Member

Croatia
1324 Posts

Member since 29/03/2005

Posted - 29/01/2011 : 18:14:15  Show Profile Show Extended Profile  Send Raven84 a Private Message  Reply with Quote
quote:
Originally posted by Mr. Bushido

Batman: The Brave and the Bold je nešto najbolje što sada ide na televiziji.
Nego, Zagore12, ja ti preporučam ovo:
http://www.dccomics.com/dccomics/search/?q=batman+chronicles&x=18&y=4
To su ti osnove osnova, prve priče o Batmanu, koje se jako dobro drže s obzirom kada su nastale.
Tu ima svega, Batmanov postanak, Batman s pištoljima, Dr. Death, prvo pojavljivanje Jokera, Batman protiv vampira, Robinov postanak, itd. Vatromet zabavnih priča.
S obzirom na tvoje godine i tvoje čitateljske navike, ovo bi ti trebalo dosta dobro sjesti.

Ako zelis drugo misljenje, Zagor12, kao kod doktora, sto ti mozda i nece olaksati izbor, nemoj citati Batman Chronicles (Bushido, nemoj se ljutit, ja i ti smo malo razlicitih misljenja, ali fakat mislim da stripovi od 1939 nisu mjerilo kvalitete Batman prica kad se sagleda zadnjih 70 godina), vec si skini crtic batman adventures ako si u prilici, a onda si iz ovog torrenta http://isohunt.com/torrent_details/147254509/batman+adventures+cbr?tab=summary skini "batman adventures" stripove. To su nerijetko odicni stripovi o batmanu koje sam ja jako zavolio u tvojoj dobi, a i danas su mi jedni od najdrazih. Lijepo su crtani, zabavni, svaki broj je prica za sebe i ne zahtijevaju poznavanje 70 godina kontinuiteta. Inace, danas sam bio u SNK, i imaju ti i long halloween i dark victory, oba oko 120 kn (komad). I to su odlicni stripovi i mislim da bi ti se i to dopalo. Probaj si procitati batman year one, ako ti bude prekompliciran ili budes smatrao da je malo "preodrastao" , ma sto to znacilo, jer je moj brat u 13-oj bio zreliji od mene u 20-oj, probaj nesto drugo. Al adventures rastura. Toliko od mene.

Ima nešto u njemu proslijedeno od nepoznate majke i propala oca na sina. Kaljeno savješcu. Brušeno disciplinom.
Go to Top of Page

Mr. Bushido
stripovi.com suradnik

Croatia
12921 Posts

Member since 23/09/2005

Posted - 29/01/2011 : 18:15:37  Show Profile Show Extended Profile  Send Mr. Bushido a Private Message  Reply with Quote
quote:
Originally posted by Zagor12

Ima li toga u SNK?

Po sajtu se ne bi reklo, ali uvijek možeš nazvati i pitati. I nemoj me uzeti za riječ, ali mislim da sam nešto od toga vidio u Profilu. Algoritam bi ga isto mogao imati.

Go to Top of Page

Mr. Bushido
stripovi.com suradnik

Croatia
12921 Posts

Member since 23/09/2005

Posted - 29/01/2011 : 18:26:07  Show Profile Show Extended Profile  Send Mr. Bushido a Private Message  Reply with Quote
quote:
Originally posted by Raven84

(Bushido, nemoj se ljutit, ja i ti smo malo razlicitih misljenja, ali fakat mislim da stripovi od 1939 nisu mjerilo kvalitete Batman prica kad se sagleda zadnjih 70 godina)

Tko je govorio o ikakvom mjerilu kvalitete?

Mislim da ljudi nepotrebno potcjenjuju te prve priče. Ljudi olako prelaze preko njih iako ih nikad nisu pročitali, odbace ih kad vide koje su godine nastali. Jednostavne su, da, ali ne mislim da su išta manje ozbiljne ili mračne od ovih današnjih.

Dobar strip je dobar strip, bez obzira kada je nastao.

Go to Top of Page

Raven84
Senior Member

Croatia
1324 Posts

Member since 29/03/2005

Posted - 29/01/2011 : 18:42:45  Show Profile Show Extended Profile  Send Raven84 a Private Message  Reply with Quote
quote:

quote:

(Bushido, nemoj se ljutit, ja i ti smo malo razlicitih misljenja, ali fakat mislim da stripovi od 1939 nisu mjerilo kvalitete Batman prica kad se sagleda zadnjih 70 godina)

Mislim da ljudi nepotrebno potcjenjuju te prve priče. Ljudi olako prelaze preko njih iako ih nikad nisu pročitali, odbace ih kad vide koje su godine nastali. Jednostavne su, da, ali ne mislim da su išta manje ozbiljne ili mračne od ovih današnjih.

Čini mi se da ovu raspravu imamo na mjesečnoj bazi. Ja sam pročitao prvih 7-8 stripova o batmanu iz tog perioda, i jednostavno su mi preplitke. Nisu loše, atmosfera je i dalje tu, ali taj crtež i ti zapleti su mi jednostavno slabi. Ne znam, kad recimo čitam Tintinov abum faraonove cigare, koji je nastao 1934, uopće ne primjećujem njegovu starost, strašno mi je dobar i dan danas. Kad sam puno godina od prvog čitanja tog albuma saznao kad je nastao šokirao sam se. Kod ovih batman priča mi to nije tako. Po meni su tek 70-e i neal adams donijele vec nivo kvalitete. I dan danas su mi super.

Ima nešto u njemu proslijedeno od nepoznate majke i propala oca na sina. Kaljeno savješcu. Brušeno disciplinom.
Go to Top of Page

Mr. Bushido
stripovi.com suradnik

Croatia
12921 Posts

Member since 23/09/2005

Posted - 29/01/2011 : 19:03:28  Show Profile Show Extended Profile  Send Mr. Bushido a Private Message  Reply with Quote
quote:

quote:

quote:

Čini mi se da ovu raspravu imamo na mjesečnoj bazi. Ja sam pročitao prvih 7-8 stripova o batmanu iz tog perioda, i jednostavno su mi preplitke. Nisu loše, atmosfera je i dalje tu, ali taj crtež i ti zapleti su mi jednostavno slabi. Ne znam, kad recimo čitam Tintinov abum faraonove cigare, koji je nastao 1934, uopće ne primjećujem njegovu starost, strašno mi je dobar i dan danas. Kad sam puno godina od prvog čitanja tog albuma saznao kad je nastao šokirao sam se.

Eto vidiš, ja imam jednako mišljenje o Batman br. 1. (tiskanog 1940. godine). Tu su prve dvije priče o Jokeru i na prvo čitanje sam se šokirao koliko su dobre. Dapače, shvatio sam da se Joker u 70 godina jako malo promijenio.

Jebga, slažemo se da se ne slažemo.

Go to Top of Page

Raven84
Senior Member

Croatia
1324 Posts

Member since 29/03/2005

Posted - 29/01/2011 : 19:17:43  Show Profile Show Extended Profile  Send Raven84 a Private Message  Reply with Quote
quote:
Jebga, slažemo se da se ne slažemo.

Da, to je to! Nisi to mogao bolje reći. Inače, zanimala bi me jedna stvar kad već ovako razgovaramo. Sviđa li ti se planetary? Vidio sam da si nesto napisao u topicu, al nisi se izjasnio. Meni je to jedan od najboljih američkih stripova koje sam ikad čitao. Mada je Ellis rekao da je superherojski, ja ga baš i ne smatram takvim, ali stvarno mi je dobar.

Go to Top of Page

Mr. Bushido
stripovi.com suradnik

Croatia
12921 Posts

Member since 23/09/2005

Posted - 29/01/2011 : 23:59:17  Show Profile Show Extended Profile  Send Mr. Bushido a Private Message  Reply with Quote
quote:

Sviđa li ti se planetary? Vidio sam da si nesto napisao u topicu, al nisi se izjasnio. Meni je to jedan od najboljih američkih stripova koje sam ikad čitao. Mada je Ellis rekao da je superherojski, ja ga baš i ne smatram takvim, ali stvarno mi je dobar.

Naravno, Planetary mi je odličan. Inače jako volim Warrena Ellisa. Rekao bih da je riječ o superherojskom stripu, jer inače je kod Ellisa karakteristika da se voli poigravati sa konceptom superherojštine. Ono, što jest ili može biti superherojština? Hrpa Ellisovih djela se bavi time. The Authority, Global Frequency, Thunderbolts, Black Summer, No Hero, Supergod... Jesu li bitne supermoći? Kostim? Motivacija? Svrha? Po tom pitanju se Planetary tu jako dobro uklapa.

Go to Top of Page

Paka01
stripovi.com suradnik

Croatia
11446 Posts

Member since 14/02/2009

Posted - 30/01/2011 : 15:05:01  Show Profile Show Extended Profile  Send Paka01 a Private Message  Reply with Quote
quote:

quote:
Originally posted by Zagor12

Ima li toga u SNK?

Po sajtu se ne bi reklo, ali uvijek možeš nazvati i pitati. I nemoj me uzeti za riječ, ali mislim da sam nešto od toga vidio u Profilu. Algoritam bi ga isto mogao imati.

Chroniclesa nema 100%, viruj mi
Inače, ne znan zašto, al odlučija san priskočit u preporuci Batman Chronicles i odma se pribacija na Showcase. U svakon slučaju, da, Chronicles su ti odlična stvar isto, stare priče sa početka 40ih, ja imam Superman Chronicles i stvarno je odlično. Baš sam sebi u skorije vrime mislija naručit komad-dva Batmanovih.

Would a new flood please finally come? A real rain and an assortment of plagues
And when all is said and done, even the Devil won't care enough to spit in the mud

https://www.last.fm/user/Pakaa
Go to Top of Page
Page: of 2 Previous Topic Topic Next Topic  
Previous Page
 New Topic New Poll New Poll
 Reply to Topic
Jump To:
forum.stripovi.com © 2000-2002 Snitz Communications Go To Top Of Page
This page was generated in 0.48 seconds. Snitz Forums 2000