forum.stripovi.com
forum.stripovi.com
Home | Profile | Register | Active Topics | Active Polls | Aukcije | Private Messages | Members | Search | FAQ
Username:
Password:
Save Password
Forgot your Password?

All Forums
 www.stripovi.com - svaštara - off topic diskusije
 Film & TV
 Filmovi & co
 New Topic New Poll New Poll
 Reply to Topic
Previous Page | Next Page
Author  Topic Next Topic
Page: of 556

Mr. Bushido
stripovi.com suradnik

Croatia
12920 Posts

Member since 23/09/2005

Posted - 21/01/2011 : 10:02:19  Show Profile Show Extended Profile  Send Mr. Bushido a Private Message  Reply with Quote
quote:
Originally posted by ordell

quote:
Originally posted by Lord Vader89

Nema nista od Alien prequela, otkazan....

pu, crkli....

NOOOOOOO
Kako, gde, zasto???
Taj film sam bas bas iscekivao.
Samo me zanima ko je otkazao fox ili Ridely? Mozda je fox trazio
od Ridleya da snimi nesto sto se njemu nije svidjalo pa je odustao

Sumnjam da je Fox imao veze s time. Inače bi Scott u potpunosti odustao od projekta. Kako sada stvari stoje, neki od elemenata koji su trebali biti iskorišteni u Alien prequelima sada će se naći u filmu Prometheus. A još jedna dobra vijest je da će u filmu glumiti fenomenalna Noomi Rapace.

Comics is any art you can read. -- Sean T. Collins
Go to Top of Page

Lord Vader89
stripovi.com suradnik

France
9618 Posts

Member since 05/07/2007

Posted - 21/01/2011 : 10:25:37  Show Profile Show Extended Profile  Send Lord Vader89 a Private Message  Reply with Quote
"While 'Alien' was indeed the jumping-off point for this project, out of the creative process evolved a new, grand mythology and universe in which this original story takes place," he (Scott) said. "The keen fan will recognize strands of 'Alien' 's DNA, so to speak, but the ideas tackled in this film are unique, large and provocative. I couldn't be more pleased to have found the singular tale I'd been searching for, and finally return to this genre that's so close to my heart."

Potpis u dva reda, prema pravilniku:
Vader je, kao i uvek, u pravu. ; john connor ; 2022 A.D.
Go to Top of Page

Risar_69
Advanced Member

Slovenia
11679 Posts

Member since 05/05/2008

Posted - 24/01/2011 : 13:59:00  Show Profile Show Extended Profile  Send Risar_69 a Private Message  Reply with Quote
Pogledao San o ruži-1986 ako lovite Pink film, još uvijek traje :)
http://www.imdb.com/title/tt0091890/

Kad pocneš crtati, uvek moraš imati na kraju olovke, srce, ruku i misli!

Edited by - Risar_69 on 24/01/2011 13:59:49
Go to Top of Page

Risar_69
Advanced Member

Slovenia
11679 Posts

Member since 05/05/2008

Posted - 25/01/2011 : 14:21:49  Show Profile Show Extended Profile  Send Risar_69 a Private Message  Reply with Quote
Pogledaču
http://www.youtube.com/watch?v=uFbBIUcklt8

Pogledajte si taj film.
Croatoan, jesu hrvatski indijanci.. Nikad nisam čuo za ovo, evo ovdje je nešto o tom
http://hr.wikipedia.org/wiki/Croatoan_%28otok%29

Edited by - Risar_69 on 31/01/2011 23:58:15
Go to Top of Page

PJ24MKD
New Member

Fyro Macedonia
275 Posts

Member since 28/07/2009

Posted - 25/01/2011 : 17:43:08  Show Profile Show Extended Profile  Visit PJ24MKD's Homepage  Send PJ24MKD a Private Message  Reply with Quote
Evo, danas su objavljene Oskar nominacije, najvise nominacija za King's Speach, Inception i True Grit:

http://www.imdb.com/features/oscars/2011/nominations
Go to Top of Page

manhunter
Moderator

Switzerland
25296 Posts

Member since 17/09/2004

Posted - 30/01/2011 : 09:52:58  Show Profile Show Extended Profile  Send manhunter a Private Message  Reply with Quote
Odgledah najzad i ja Black swan.
Volim filmove ovakvog tipa. Šizofrenične osobe, dvostruke ličnosti, borba osoba sa samim sobom, svojevrsni Džekil i Hajd. Super tema.

E sad, zašto mi se Black swan nije svideo i na momente bio dosadan? Zato što je predvidljiv? Zbog jeftinih "scary" momenata? Zbog X drugih filmova sličnih po prvobitnoj ideji?
Ne znam, verovatno zbog svega po malo. Gluma je odlična, ali hemije između likova nema. Nema napetosti, netrpeljivosti, strasti.
Tema mi je bila čak i interesantna, ali ništa od glamura i patnji koje nosi vrhunski balet nisam osetio u filmu.
Atmosfera u filmu se ne stvara sa "nervoznom" kamerom i treperavim ili večito nedovoljnim svetlom, a to je upravo jedina konstanta u ovom filmu.
Film je prepun over-acting, trudi se da bude perfktan do poslednjeg detalja, da veštački svori neku željenu atmosferu, ali na kraju ne ispadne ni drama,ni psiho triler ni horor. Nije loš, ali je daleko od (plaćenih) hvalospeva po časopisima i emisijama posvećeni filmu, a kamoli od Oscara.
Ono što je u filmu stvarno odlično je muzika.

7/10

I am legion. I do not forget. I do not forgive.

Edited by - manhunter on 30/01/2011 09:58:04
Go to Top of Page

mr murdoc
Advanced Member

Switzerland
14557 Posts

Member since 02/01/2006

Posted - 30/01/2011 : 09:58:48  Show Profile Show Extended Profile  Send mr murdoc a Private Message  Reply with Quote
quote:
Originally posted by manhunter

Odgledah najzad i ja Black swan.
Volim filmove ovakvog tipa. Šizofrenične osobe, dvostruke ličnosti, borba osoba sa samim sobom, svojevrsni Džekil i Hajd. Super tema.

E sad, zašto mi se Black swan nije svideo i na momente bio dosadan? Zato što je predvidljiv? Zbog jeftinih "scary" momenata? Zbog X drugih filmova sličnih po prvobitnoj ideji?
Ne znam, verovatno zbog svega po malo. Gluma je odlična, ali hemije između likova nema. Nema napetosti, netrpeljivosti, strasti.
Tema mi je bila čak i interesantna, ali ništa od glamura i patnji koje nosi vrhunski balet nisam osetio u filmu.
Atmosfera u filmu se ne stvara sa "nervoznom" kamerom i treperavim ili večito nedovoljnim svetlom, a to je upravo jedina konstanta u ovom filmu.
Film je prepun over-acting, trudi se da bude perfktan do poslednjeg detalja, da veštački svori neku željenu atmosferu, ali na kraju ne ispadne ni drama,ni psiho triler ni horor. Nije loš, ali je daleko od (plaćenih) hvalospeva po časopisima i emisijama posvećeni filmu, a kamoli od Oscara.

7/10

Slazem se glede negativnosti koje si nabrojao, pozitivnostima bi jos dodao i lezbijsku scenu

“To live is the rarest thing in the world. Most people exist, that is all.”? Oscar Wilde
Go to Top of Page

manhunter
Moderator

Switzerland
25296 Posts

Member since 17/09/2004

Posted - 30/01/2011 : 10:01:59  Show Profile Show Extended Profile  Send manhunter a Private Message  Reply with Quote
quote:
Originally posted by mr murdoc

Slazem se glede negativnosti koje si nabrojao, pozitivnostima bi jos dodao i lezbijsku scenu
[/quote]

Naravno, kako sam mogao da zaboravim.

Go to Top of Page

mr murdoc
Advanced Member

Switzerland
14557 Posts

Member since 02/01/2006

Posted - 30/01/2011 : 10:10:29  Show Profile Show Extended Profile  Send mr murdoc a Private Message  Reply with Quote
The Green Hornet 3D

The Green Hornet je americki pulp hero koji je svoje postojanje obiljezio vec 1936 na radio emisiji, u stripu i filmu 1940 , i TV seriji 1966.
Na nasim prostorima je poznat po ulozi Bruce Lee-a u spomenutoj seriji.
Iskreno govoreci pomalo sam se pribojavao nove adaptacije , jer se ipak radi o jednoj vrsti kulta i pop kulture, ali strah je bio neosnovan.
Michel Gondry je napravio jedan vrlo neocekivan potez i glavnu ulogu dodijelio Seth Rogenu , te samim tim filmu donio jednu sarmantnu humoristicnu notu koja dominira cijelim filmom.
Bas taj viseslojni humor koji gotovo granici sa parodijom cini ovaj film zabavnim i smjesta ga u sam vrh popkorn galerije.
Jay Chou as Kato, Christoph Waltz as Chudnofsky briljiraju .
Sve u svemu , ja i moj sin smo sinoc proveli jedno zabavno kino vece uz Green Hornet ili kako je jednom kod nas glasio prevod "Zelenog Obada

http://www.youtube.com/watch?v=9btZIK3Obpg&feature=player_embedded

“To live is the rarest thing in the world. Most people exist, that is all.”? Oscar Wilde
Go to Top of Page

Mhejl
stripovi.com suradnik

Bosnia and Herzegovina
4066 Posts

Member since 26/04/2009

Posted - 30/01/2011 : 10:56:19  Show Profile Show Extended Profile  Send Mhejl a Private Message  Reply with Quote
quote:

Naravno, kako sam mogao da zaboravim.

Ljudolovac je kod mene izgubio kredibilitet kada se zaljubio u novog Ridlijevog Robina Huda!

Btw, zamjerke za "Crnog labuda" stoje, no eto, meni se film i dalje jako sviđa. A nisam ničiji "plaćenik"... :P
Go to Top of Page

manhunter
Moderator

Switzerland
25296 Posts

Member since 17/09/2004

Posted - 30/01/2011 : 11:02:48  Show Profile Show Extended Profile  Send manhunter a Private Message  Reply with Quote
quote:
Originally posted by Mhejl

Ljudolovac je kod mene izgubio kredibilitet kada se zaljubio u novog Ridlijevog Robina Huda!

Btw, zamjerke za "Crnog labuda" stoje, no eto, meni se film i dalje jako sviđa. A nisam ničiji "plaćenik"... :P

A ne,ne,ne. Nigde ja nisam napisao da sam se zaljubio u RH. Ali da je najbolja od svih verzija. Da li to govori koliko je ovaj film dobar ili koliko su drugi loši, ne znam.

Što se tiče Black Swan filma, ti si ga toliko nahvalio a sad kažeš da moje zamerke stoje? Svaka mi čast, ipak sam te pokolebao.

Meni film nije loš,ali mi nije ništa posebno, daleko, daleko od Oskara i ovolike fame koja se diže oko njega. Čak me ni Portman nije toliko oduševila, mada je dobro odigrala.

Ali, kao što se lepo kaže: o ukusima...

Go to Top of Page

Mhejl
stripovi.com suradnik

Bosnia and Herzegovina
4066 Posts

Member since 26/04/2009

Posted - 30/01/2011 : 11:32:20  Show Profile Show Extended Profile  Send Mhejl a Private Message  Reply with Quote
quote:
Što se tiče Black Swan filma, ti si ga toliko nahvalio a sad kažeš da moje zamerke stoje? Svaka mi čast, ipak sam te pokolebao.
Meni film nije loš,ali mi nije ništa posebno, daleko, daleko od Oskara i ovolike fame koja se diže oko njega. Čak me ni Portman nije toliko oduševila, mada je dobro odigrala.
Ali, kao što se lepo kaže: o ukusima...

Trudim se da budem objektivan. U svom prikazu filma najviše sam napao kritičarske sitne duše, koji nemaju snage ni da iznesu prave i dobro potkrijepljene argumente, niti da osjete ni djelić djelića ljepote ovoga filma, koja se meni čini zaista vrijednom pažnje. Sa druge strane, tvoja kritika je razumna, objektivna i nepristrasna, i ja moram uvažiti većinu (dolje ću napisati sa kojima se ne slažem) argumenata iz nje. Oni imaju realnu osnovu u samom tkivu filma - ali, dragi hanibale, problem je što mi tražimo potpuno drugačije stvari u filmovima i obraćamo pažnju na potpuno drugačije pojave! Mene je zaintresovao upravo taj simbolizam, providan ali lijep, Ninina psihološka drama, način snimanja baleta, spoj muzike i filmske atmosfere... Nisam toliko razmišljao o tehničkim stranama fabule, odnosima između likova i kvalitetu kamere. But, still:

quote:
Zato što je predvidljiv?

Zar misliš da Aronofski nije svjestan ovoga? Već u prvoj sceni instruktor baleta ispriča siže "Labuđeg jezera", koje ovdje služi kao parabola za dešavanje u cjelokupnom filmu i najava događaja, dio simbolike. To je i sama tema filma - kako razlikovati granicu između umjetnosti i života, pozornice i svakodnevnog života? Šta se desi kada kao zalog stavimo svoju dušu, unoseći njenu posebnost, mane i vrline u jedno veličanstveno umjetničko dijelo, koje ih vraća stotinu puta uvećane i produbljene? Ovakvi filmovi se ne fokusiraju na efekat iznenađenja (mada je u par scena to uspješno izvedeno, kao što je ubistvo balerine i konačni ples Crnog labuda), ne: krajni ishod puta znamo već posle nekoliko scena, ali su detalji tog puta i efekat konačnog uspona (ili pada, zavisi kako gledaš na stvari) ono što nas zanima. Barem mene. ;)

quote:
Gluma je odlična, ali hemije između likova nema. Nema napetosti, netrpeljivosti, strasti.

Opet se vraćamo na formu i namjere filma. Dakle, složićeš se da "Crni labud" nije zamišljen kao uobičajeni film, film kao avantura i zabava, sa jasno ograničen međama stvarnosti, razvojem likova, međusobnim odnosima... Jedini lik za koga pisac zapravo mari, i sa kojim publika može da se identifikuje, je - Nina, zvijezda čitave predstave i svijet za sebe. Mi nismo u svakodnevnom svijetu. Mi smo zarobljeni u pogledu Ninog svijeta, jednog od svijetova koji čini svako od nas kao individua, i mi sve možemo da sagledavamo samo njenim očima, emocijama, pretencijama... Ne zaboravi da je opažanje izuzetno subjektivno, a da film na trenutke podsjeća na ekranizovanu verziju "toka svijesti". Nina, pa samim time shodno i mi, ne može da sagleda svoj odnos sa ljudima, jer ga u većini slučajeva i nema, barem onaj intimniji. Nesigurna je, introvertna, pati od halucinacija i iluzija... Pa i egoistična, jer sve odnose drugih ljudi posmatra samo kroz značaj koji oni imaju za nju, a ona se identifikuje sa "nastupom koji život znači", Labuđom kraljicom. Onaj koji stoji zagledan u sopstveni ambis, zaokupljen demonima i patnjama hermetizovanog života, ne može pokušavati da shvati tajne drugih, niti se povezati sa njima. Upravo zato ovdje odnosi između likova nisu ključni dio filma, i ne bi trebalo da toliko utiču na ocjenu.

quote:
da veštački svori neku željenu atmosferu, ali na kraju ne ispadne ni drama,ni psiho triler ni horor

Hm, i sama balerina pokušava da bude savršena, dostižući svoj vrhunac... Možda je to aluzija na Aronfskijevu ambicioznost. ;) Btw, zašto bi film kao umjetnost bio ograničen formama žanra, i zašto ne bi iz svakog uzeo ono najbolje? I sam znaš da u umjetnosti nema egzaktnih kriterijuma, kategorija i podjela. Film, kakav god da je, je prije svega - priča. Priča o ličnosti, koja prolazi kroz čitav spektar emocija, stanja i pogleda na svijet. Možda otuda i tolika "raznovrsnost".

Za kraj, znaš i sam kako visoka očekivanja znaju da zajebu prvo gledanje filma. Ja sam imao izuzetno visoka očekivanja od filma "Inception", koja u prvi mah nisu bila ispunjena. Na drugo gledanje, shvatio sam da je film ipak prilično dobar, ne za Oskara, ali sa "breath-taking" konceptom i efektima i određenom emocionalnom težinom. Plus Majkl Kejn, koga uvijek volim da vidim! Toliko o ukusima... :)

Edited by - Mhejl on 30/01/2011 11:37:24
Go to Top of Page

manhunter
Moderator

Switzerland
25296 Posts

Member since 17/09/2004

Posted - 30/01/2011 : 15:04:41  Show Profile Show Extended Profile  Send manhunter a Private Message  Reply with Quote
@mhejl

Meni film, kao i strip, priča priču. Može da bude dobra priča koja je loše (lošije) ispričana, može da bude loša (jednostavna) priča koja je dobro urađena.
Simbolizam u filmu je jasan: film se dešava ili u stanu kod Nine ili na vežbanju baleta, taman da primetimo kako ona nema život, nego je opsednuta baletom i uspehom u njemu. Pojavljuje se Lili, koja je u stvari Ninina "mračna strana", nagoveštaj toga je u tome da su u svim scenama njih dve obučene u belo, tj. crno. Tako nam reditelj priča labudovo jezero i kroz film. Sam kraj je takav-kraj predstave i kraj filma istovremeno. Meni neopisivo razočaravajući, ali dobro.
i tu "drhtavu" kameru i polutamu možemo da gledamo kroz Nininu borbu kroz film, naravno. Možemo, ali ne moramo. mene je to, iskreno, iritiralo kroz čitav film.
Glumci su dobro odigrali svoje uloge, ponaosob gledano. Kad ih stavimo u neku relaciju, ja nisam baš nešto oduševljen. Nema nekog naboja, i uzbuđenja. jedino je Ninin odnos sa majkom na momente odlično dočaran, ali to je već to.

Oni horor/psiho momenti su jednostavno deplasirani. Ili, još bolje, suvišni. Da se otišlo još mrvicu dalje u tom pravcu, onda bi sve bilo opravdano, ovako, "nit smrdi nit miriše". Te verzije na priče o podvojenim ličnostima su mi mnogo bolje obrađene u Beautiful mind ili Identity, iako ta dva filma igraju u sopstvenim ligama.

Ovaj film mi je ostao nedorečen, nedostaje mu neki fluid koji bi sve dobre elemente spojio u jednu kompaktnu celinu. Nečeg ima isuviše, nešto manjka.Taman toliko da ovo bude jedan solidan filmčić, ali daleko od nekog remek-dela.

Edited by - manhunter on 30/01/2011 22:12:51
Go to Top of Page

Mhejl
stripovi.com suradnik

Bosnia and Herzegovina
4066 Posts

Member since 26/04/2009

Posted - 30/01/2011 : 15:30:38  Show Profile Show Extended Profile  Send Mhejl a Private Message  Reply with Quote
Da, shvatam tvoj ugao gledanja.
A ta scena ne da ima "ono nešto", nego... Tja, čak ima ulogu u psihološkom razvoju lika!
Btw, ko ti je ovogodišnji favorit za Oskara? ''Inception'', pretpostavljam?
Go to Top of Page

manhunter
Moderator

Switzerland
25296 Posts

Member since 17/09/2004

Posted - 30/01/2011 : 15:32:04  Show Profile Show Extended Profile  Send manhunter a Private Message  Reply with Quote
127 hours. Inception nisam gledao.

Edited by - manhunter on 30/01/2011 15:33:47
Go to Top of Page

mr murdoc
Advanced Member

Switzerland
14557 Posts

Member since 02/01/2006

Posted - 30/01/2011 : 15:50:33  Show Profile Show Extended Profile  Send mr murdoc a Private Message  Reply with Quote
Moj favorit za oskara je True Grit, ali ja sam pristran

Go to Top of Page

Poli
Advanced Member

Slovenia
38018 Posts

Member since 26/10/2007

Posted - 30/01/2011 : 20:54:01  Show Profile Show Extended Profile  Send Poli a Private Message  Reply with Quote
Dobra recenzija Srpskog filma. Jedino sto je na slovenskom...

http://www.mladina.si/tednik/201103/srbski_film

Anything is possible dec d uej
Be the Change You Want to See
Go to Top of Page

manhunter
Moderator

Switzerland
25296 Posts

Member since 17/09/2004

Posted - 30/01/2011 : 22:23:12  Show Profile Show Extended Profile  Send manhunter a Private Message  Reply with Quote
http://www.moviemaze.de/media/trailer/view/57831/aa88ccf462ad1079f42c3cf3eb6cf175/6123_trailer02-en_1280.mov

Go to Top of Page

ordell
Senior Member

Slovenia
1899 Posts

Member since 20/08/2006

Posted - 31/01/2011 : 00:57:36  Show Profile Show Extended Profile  Send ordell a Private Message  Reply with Quote
Jel to opet jedan od onih cheesy jeftinih oldskool revenge filmova gdje ne fali krvi, oružja i golotinje?
I ono tko bi drugi bio prikladniji za takvu ulogu nego stari zlobni Rutger Hauer!
Kad se samo sjetim Hitchera, znam da je covjek rodjen za takve uloge.

http://www.imdb.com/title/tt1640459/

Go to Top of Page

Windwalker
Advanced Member

Croatia
4530 Posts

Member since 08/03/2008

Posted - 31/01/2011 : 01:27:30  Show Profile Show Extended Profile  Send Windwalker a Private Message  Reply with Quote
Zanimljivo.
To je bio jedan od fake trailera za Grindhouse, kao i Machete.
No za Machetea se znalo da izlazi, budući da ga je radio Rodriguez, no ovo je došlo kao neočekivano iznenađenje.
Jedva čekam.
Go to Top of Page

ordell
Senior Member

Slovenia
1899 Posts

Member since 20/08/2006

Posted - 31/01/2011 : 11:34:50  Show Profile Show Extended Profile  Send ordell a Private Message  Reply with Quote
quote:
Originally posted by Windwalker

Zanimljivo.
To je bio jedan od fake trailera za Grindhouse, kao i Machete.
No za Machetea se znalo da izlazi, budući da ga je radio Rodriguez, no ovo je došlo kao neočekivano iznenađenje.
Jedva čekam.

Da, ono je bio neki fake trailer. Eto ovaj je pravi:)

http://www.youtube.com/watch?v=ssHEAOrAdCU
Go to Top of Page

Risar_69
Advanced Member

Slovenia
11679 Posts

Member since 05/05/2008

Posted - 31/01/2011 : 23:58:41  Show Profile Show Extended Profile  Send Risar_69 a Private Message  Reply with Quote
quote:
Originally posted by Risar_69

Pogledaču

Pogledajte si taj film.
Croatoan, jesu hrvatski indijanci.. Nikad nisam čuo za ovo, evo ovdje je nešto o tom
http://hr.wikipedia.org/wiki/Croatan

Edited by - Risar_69 on 31/01/2011 23:59:19
Go to Top of Page

dr strangelove
Advanced Member

USA
8866 Posts

Member since 26/12/2007

Posted - 01/02/2011 : 08:42:10  Show Profile Show Extended Profile  Visit dr strangelove's Homepage  Send dr strangelove a Private Message  Reply with Quote
quote:

quote:

Pogledaču

Pogledajte si taj film.
http://hr.wikipedia.org/wiki/Croatan

Stephen King o Croatonu:
http://www.youtube.com/watch?v=9j5vKgCqIH4

It would not be difficult, Mein Führer. Nuclear reactors could - heh, I'm sorry, Mr. President - nuclear reactors could provide power almost indefinitely.
Go to Top of Page

sawitch
Advanced Member

Serbia
40272 Posts

Member since 17/11/2007

Posted - 08/02/2011 : 13:52:14  Show Profile Show Extended Profile  Send sawitch a Private Message  Reply with Quote
Sada sam odgledao film Sisanje.. Ima na youtube-u kompletan film u komadu DVD rip...

Ocena 1/10 jer se osecam lose posle gledanja filma.
Ocena 10/10 zbog poruke koju nosi film.

Patricia hic mea totus mundus est
Go to Top of Page

supermark
stripovi.com suradnik

Croatia
29618 Posts

Member since 06/02/2007

Posted - 08/02/2011 : 16:37:50  Show Profile Show Extended Profile  Visit supermark's Homepage  Send supermark a Private Message  Reply with Quote
quote:
Originally posted by sawitch

Ocena 1/10 jer se osecam lose posle gledanja filma.

vidio si si facu u televizoru nakon sto se slika zamračila
Go to Top of Page
Page: of 556  Topic Next Topic  
Previous Page | Next Page
 New Topic New Poll New Poll
 Reply to Topic
Jump To:
forum.stripovi.com © 2000-2002 Snitz Communications Go To Top Of Page
This page was generated in 1.09 seconds. Snitz Forums 2000