Evo pocelo je glasanje za najbolji strip album i najbolju strip svesku izdatu u 2010g. u izboru clanova sajta stripovi.com. gosp. Marko Sunjic nas je obradovao najavom na www.stripovi.com : "Pripremili smo i bogat nagradni fond sa recentnim izdanjima domaćih izdavača (detalje ćemo objaviti na forumu, naknadno) kojima ćemo nagraditi najsretnije sudionike u izboru. Izbor traje od 1.2.2011 do 1.3.2011, kada će biti objavljeni rezultati glasovanja i dobitnici nagrada." Posto se odrzava vec cetvrtu godinu zaredom mozemo reci da je postao tradiocionalan. Glasanje je kao i svako drugo dosta subjektivno ali je dosad bar u kategoriji albuma davao bar pribliznu sliku o trenutno najuspjesnijim izdanjima na EX-YU prostoru.
Ovaj topic otvaram da bi imali gdje prokomentarisati o nasem izboru kao i o izdanjima koji su obiljezili proteklu godinu.
1. konačno jedan vrhunski USA superherojski strip 2. drugo samo zato što su ameri rjeđi kod nas 3. konačno nastavci i to sva tri 4. SC je i ovo završio 5. polako ali sigurno 6. što volim integrale 7. i još jedan 8. najluksuznije izdanje 9. neka bude i jedan Corto - ovo mi je jedan od dražih 10. odmah i knjiga 2 da bude kompletirano
1. Mister No VCBMN 1: Mister No #1 (10 bodova) 2. Caravan PHPR 1: Nebo iznad Nest Pointa (9 bodova) 3. Tex Willer VCBT 1: Tex #1 (8 bodova) 4. Mister No LIB 37: Mafija ne prašta (7 bodova) 5. Tex Willer LIB 34: Urota (6 bodova) 6. Alan Ford SA 101: Sastanak na groblju (5 bodova) 7. Alan Ford SPKL 11: Broj Jedan (4 bodova) 8. Martin Mystere VEC 10: Grendel! (3 bodova) 9. Zagor LEX 188: Užas sa šestoga planeta (2 bodova) 10. Zagor LU 179: Povratak mutanta (1 bodova)
Za albume nisam glasao jer ih nisam ni citao :)
They have money for wars, but can't feed the poor!
Drago mi je sto je Bonelli ove godine sav na jednom mjestu pa bi borba za najbolju strip svesku mogla biti jako interesantna Ja svoje glasovanje ostavljam kao i uvijek za kraj mjeseca posto jos dosta izdanja iz prosle godine nisam stigao procitati a cekaju na red
Mislim da moze i to je puno bolja varijanta za one koji recimo ne citaju odredjenu kategoriju...zamisli da netko mora glasati za obe kategorije da bi ucestvovao u nagradnoj igri, a cita iskljucivo kiosk izdanja Bonellia...nabacaj albume otprilike gledajuci bez da si ih procitao
Mislim da moze i to je puno bolja varijanta za one koji recimo ne citaju odredjenu kategoriju...zamisli da netko mora glasati za obe kategorije da bi ucestvovao u nagradnoj igri, a cita iskljucivo kiosk izdanja Bonellia...nabacaj albume otprilike gledajuci bez da si ih procitao
to sam ja napravio prošle godine sa sveskama :( btw ne vidim astere blistoke os strip agenta...
to sam ja napravio prošle godine sa sveskama :( btw ne vidim astere blistoke os strip agenta...
Čudno što neki mogu. Meni nije uspjelo. Ovo mi je napisalo:
Niste odabrali stripove u barem jednoj kategoriji!!!Molimo odaberite neke epizode ukoliko želite sudjelovati u izboru (najmanje 1 iz svake kategorije!!!)!
What you call sanity, it’s just a prison in your minds that stops you from seeing that you’re just tiny little cogs in a giant absurd machine.
Asteri su u kategoriji Albumi. A mislim da se mora glasati u obje kategorije, bar po 1 naslov u svakoj kategoriji. E sad, ako je nekome uspjelo da ne odabere ništa... onda je greška, provjerit cu.
1. KP FB 79: Brončano lice (10 bodova) - ovo je u biti glas za cijelu ediciju 2. NN LIB 1: Broj Nula - Specijalni agent Alfe - Crni monolit (9 bodova) - prvi Nathan i to u ovakvom izdanju 3. MV LIB 25: Planina zrcala - Niagara - Ljudske baklje (8 bodova) - premoćna knjiga 4. CARVN PHPR 9: Devet za izgubljenog boga (7 bodova) - svaki Caravan mi je odličan, a ovaj smatram najboljim 5. DD VEC 30: Veliko đubre (6 bodova) - melankolični bomončić:)) 6. GEA DRKW 6: Bauk (5 bodova) - ko se boji bauka još;) 7. ZG VEOP 10: Užas šeste planete (4 bodova) - mora biti Zagora 8. TX LU 97: Neumoljivi Jack Thunder (3 bodova) - dobra ideja, ali realizacija loša 9. MN LIB 42: Ananga (2 bodova) - Sclavi+Civitelli 10. CARVN PHPR 2: Pobunjenik (1 bodova) - nostalgična
STRIP ALBUMI
1. TAR DRKW 1: Tarzan među majmunima (10 bodova) 2. THP FB 1: Tehnoočevi 1 (9 bodova) 3. CB LIB 11: Blago Riđobradog (8 bodova) 4. CM BG 8: U Sibiru (7 bodova) 5. TIL SA 3: Kurs nula (6 bodova) 6. 1602 ALG 1: 1602 (5 bodova) 7. SHOLM LIB 1: Zov krvi (4 bodova) 8. VAM KOLORKA 15: Vam (3 bodova) 9. TAR DRKW 2: Priče iz Džungle (2 bodova) 10. TAX LIB 1: Taxi (1 bodova)
ove godine se neću zaletit kao prošle, kada ofucani holivudski film nisam stigao pročitati prije glasanja, a poslije mi bilo žao za 10 bodova su mi u konkurenciji ljubav i rakete 3 i papak, za kojeg se nadam da će dobro proći, kad već LJ&R neće prošlih godina mi nije bilo zanimljivo glasanje za kiosk izdanja, ali ove su u toj konkurenciji ken i magični, pa uz juliu i geu, valjda ću uspjet odabrati deset naslova
if you tolerate this, then your children will be next
Ja sam sve pažljivo provjeravao, ali evo, greške se uvijek potkradu. Dajte, molim vas, ukoliko uočite još neke greške, javite da to odmah riješim danas.