Provjeri kad je poslan mail, a ne kad si ga ti pročitao. Sigurno je poslan prije nego si glasao (kad si glasao?)
Verovatno ste u pravu, ali ne mogu sada da se setim da li sam glasao u sredu, nakon što je mejl već stigao, ili sam glasao još u utorak. Verovatnije je da sam glasao u sredu. Mejl mi je stigao u sredu ujutro, ali sam ga je video tek u subotu. Nije ni važno. U svakom slučaju, hvala na odgovoru.
Da li će se zbrajati glasovi npr. Bernard Princea, Jeremiaha jer su to isti stripovi, ali izdani na sva tri jezika ( hrvatski, srpski, slovenski ). Da li da glasam za hrvatsku verziju ili za sve tri???
Ja sam glasao samo za one stripove koje sam kupio i procitao, uz sitnije izuzetke.
Strip svesci:
Ova me je prica nekako bas odusevila kad sam je citao posle mozda 20 godina. 1. Zagor VCC 6: Cico Fantast (10 bodova)
Mister No Veselog Cetvrtka, popularni "debeljko" je potez izdavaca koji me je odusevio. A taman sam poceo da ocajavam sto nisam u mogucnosti da ispratim Libelus. 2. Mister No VCBMN 1: Mister No #1 (9 bodova)
Ovaj strip je izabran kao i prvoplasirani iz ciste nostalgije. Setio sam se kako smo ja i burazer na plazi u Sutomoru uvalili nekim klincima neke Blekove za tri stripa iz ove price. 3. Zagor VEOP 10: Užas šeste planete (8 bodova)
Julija me je odusevila. Jos vise od odusevljenja stripom, dopalo mi se sto se ovaj serijal dopada i mojoj bracnoj sapatnici. 4. Julia DRKW 1: Oči ponora (7 bodova)
Jos nisam kupio ovog Kena od Fibre, ali ovo je prica koju obozavam. Glasovi za Dasak slobode i zbog zavrsetka ovog serijala u "nasem" izdanju. 5. Ken Parker FB 74: Dašak slobode (6 bodova)
Mislim da bi u buduce ipak trebalo da stripove koji su nastavci, na glasanje stavljati kao jedan broj. Paola Barbato mi se mnogo dopala u Dilanu i zato glasovi ovoj epizodi i njenom nastavku U ime oca. 6. Dylan Dog VEC 32: Ksabaras (5 bodova)
Redovno kupujem kolekcionarskog Dilana. Iako sam cesto imao zamerke na ovo izdanje, Sklavijevi Dilani i tekstovi na kraju svake knjige mi predstavljaju veliki citalacki uzitak. Ove epizode sam citao kao dete i zaboravio ih. Ovo sad nije obnavljanje Dilana, nego upravo prvo citanje. 7. Dylan Dog VCKI 12: Dilan Dog #12 (4 bodova)
Nikada nisam procitao drugi nastavak Smrti u Varijeteu. Taj mi je nastavak mi jos jedan od mitskih stripova koje trazim skoro 20 godina. Zato glas za ovo izdanje, a i zbog toga sto su mi "ona dvojica" Libelusovaca i njihovo "drustvo" veliki drugari. Pozdrav za njih od starog Raspucina. 8. Martin Mystere LIB 45: Smrt u varijeteu (3 bodova)
Zato sto je Sloba ovo vrhunski uradio. Kupujem svaki broj i mislim da ce moja starija cerkica voleti ovaj strip. 9. Gea DRKW 1: Zaštitnica (2 bodova)
Dopao mi se ovaj strip u redovnom Zagoru VC. Dopao mi se i povratak Rendala Mutanta, ali nije bilo mesta. Inace ove godine mi je najtezi izbor bio glasati za strip sveske, jel je ovo bila bericetbna godina stripa u Srbiji. 10. Zagor VEC 32: Indijanska magija (1 bodova)
U konkuranciji albuma, ove godina nisam citao mnogo toga. Da sam uspeo da procitam Tvrdju, Fort Viling, Tehnooceve i jos ponesto, mozda bi i izbor bio drugaciji.
Strip albumi:
Prvenac Darkvuda i kapitalni stripovski izdavacki poduhvat. Prelep strip, savrseno nacrtan, veliki gabariti i savrseno izdanje. 1. Tarzan DRKW 1: Tarzan među majmunima (10 bodova)
Ovo se najduse cekalo, bar kad smo u pitanju nas sedmorica. Imalo se sta i cekati. Obozavam Ljubav i Rakete. 2. Ljubav i rakete FB 3: Potres u duši (9 bodova)
Odlican strip, procitao sam ga za jednu noc. 3. Aldebaran KOLORKA 9: Aldebaran (8 bodova)
Hodorovskog volim jos od Metabarona. Bijeli lama je jednako spektakularan kao Metabaroni, a opet nekako mudriji. 4. Bijeli lama KOLORKA 7: Bijeli lama (7 bodova)
Naslovna ovog stripa je najludja naslovna svih vremena. Kad sam strip uzeo u ruke gledao sam ovu naslovnu i sam se sa sobom smejao kao neka budala. 5. Opake priče LIB 1: Opake priče (6 bodova)
Super strip. Sionski mudraci mi se nisu dopali, ali Ugovor sa bogom da. 6. Ugovor s Bogom B92 1: Ugovor s Bogom #1 (5 bodova)
Jedini strip Belog Puta u protekloj godini. Zao mi je sto nisam mogao da budem u Makarskoj i da dobijem crtez Eduarda Risa bas na ovom stripu. 7. 100 metaka BP 4: Izgubljena sutrašnjica (4 bodova)
Tek sam se inficirao Zekanom. 8. Zekanove hvalevrijedne pustolovine FB 2: Ljubav & zamjena (3 bodova)
Opet Jodo i to sam najvecim majstorom ca crtanje ciste perverzije, a tema: Bordzije! 9. Bordžije SC 1: Krv za papu - Moć i incest (2 bodova)
Ovaj strip citamo cale i ja. Mislim da cemo da namamimo i mog starijeg sina. 10. Talični Tom VEC 1: Junak mlakonja (1 bodova)
@Raspućin Dobar ukus za strip albume. Ubaci me u ekipu L/R fanova, i ja ih jako volim, a ja ću tebe u Trondhajm fan klab - i nabavi Tvrđu obavezno! Za Zekana su koliko vidim glasali od ovde prijavljenih Džimi Gitara,Anto i Raspućin - sve ljudi od prefinjenog ukusa - čast mi je biti u toj ekipi!
@Raspućin Dobar ukus za strip albume. Ubaci me u ekipu L/R fanova, i ja ih jako volim, a ja ću tebe u Trondhajm fan klab - i nabavi Tvrđu obavezno! Za Zekana su koliko vidim glasali od ovde prijavljenih Džimi Gitara,Anto i Raspućin - sve ljudi od prefinjenog ukusa - čast mi je biti u toj ekipi!
Evo, i ja sam glasao za Tvrdju, i to za dva komada. Jel sam i ja prefinjen?
Svako ko glasa za stripove što su Bred B. i Zekan/Tvrđa, stripofil je istančanog ukusa. Inače Grujo, jako mi se sviđa tvoja lista albuma (K&H,Grendel,Vekovnici 0,...), jedino mi je Belladone nepoznanica, nisam nikada imao u rukama ovaj album.
bolje bi bilo da Tex maxi bude postavljen za pobjednika prije glasanja, tako da se ljudi mogu koncentrisati za koji ce album da glasaju i da ne gube vrijeme u kategoriji svesaka