forum.stripovi.com
forum.stripovi.com
Home | Profile | Register | Active Topics | Active Polls | Aukcije | Private Messages | Members | Search | FAQ
Username:
Password:
Save Password
Forgot your Password?

All Forums
 Stripovi
 Bonelli
 Dylan Dog u izdanju Veselog četvrtka
 New Topic New Poll New Poll
 Reply to Topic
Previous Page | Next Page
Author Previous Topic Topic Next Topic
Page: of 72

anto
Advanced Member

Serbia
21836 Posts

Member since 29/06/2008

Posted - 30/01/2011 : 16:32:48  Show Profile Show Extended Profile  Send anto a Private Message  Reply with Quote
Evo da se uključim i ja malo:
Kao prvo Stanove naslovnice su za dve klase bolje od Vilinih kod Dilana
Kao drugo Viline naslovnice kod Teksa su najbolje naslovnice u SBE, mada ove Stanove su tek malo ispod Vilinih Teksovih.
Ali zato je Vila ubedljivo i najdefinitnije najbolji crtać u Boneli stafu i teško da će u sledeći 15-ak godina da iko bude kao on.Samo mi je žao što ne crta više same stripove, a manje naslovnice.

Odbrojavanje: još 28 dana
Go to Top of Page

King Warrior
stripovi.com suradnik

22370 Posts

Member since 10/11/2007

Posted - 30/01/2011 : 16:35:31  Show Profile Show Extended Profile  Send King Warrior a Private Message  Reply with Quote
quote:
Originally posted by anto

Evo da se uključim i ja malo:
Kao prvo Stanove naslovnice su za dve klase bolje od Vilinih kod Dilana
Kao drugo Viline naslovnice kod Teksa su najbolje naslovnice u SBE, mada ove Stanove su tek malo ispod Vilinih Teksovih.
Ali zato je Vila ubedljivo i najdefinitnije najbolji crtać u Boneli stafu i teško da će u sledeći 15-ak godina da iko bude kao on.Samo mi je žao što ne crta više same stripove, a manje naslovnice.

Go to Top of Page

docA
Advanced Member

8104 Posts

Member since 14/09/2008

Posted - 30/01/2011 : 16:35:37  Show Profile Show Extended Profile  Reply with Quote
A ja se samo shalim za razliku od ovog pravednog spamercinu....
Opet sam u kontekstu teme, prostudiraj malo, proanaliziraj malo...o, Ultrase...

Uzivajte postovaoci Klaudija Vilje, naravno dab se samo zekim i ne mislim da ima iceg infantilnog u mojim postovima ...a i ja doduse volim Viljuu, nije da nije tako...mozda samo malo manje od vas
Go to Top of Page

Ultras
Advanced Member

Serbia
10062 Posts

Member since 17/10/2008

Posted - 30/01/2011 : 19:09:10  Show Profile Show Extended Profile  Visit Ultras's Homepage  Send Ultras a Private Message  Reply with Quote
quote:
Originally posted by docA

U kontekstu teme... pa diskusija sigurno gubi na oštrini i kvalitetu kada su u opticaju termini "zaroroslav", "dudučari" ili "Viljoslavci" ...
Ja na to mislim a inače svako ima pravo da svoje mišljenje predstavi kao primarno

Nego primeri o Bleku i Slobi ne piju vodu kada se manemo zajebancije i kada sagledamo da na PDF Boneli i u Dilanovom topiku (koji čitaju ljubitelji ovog junaka) i na konkretno pitanje Vila ili Stano, ljudi odgovore ovako.

nego vratio sam se malo unazad da pogledam kako je sve ovo počelo

quote:
Originally posted by swamp thing
Ima odlicnih stvari u DD Superbukovima, ali da su naslovnice lose, stoji... Eh, gdje su vremena kada je Vilja radio onako mocne naslovnice za regularnu DD seriju...

quote:
Originally posted by Ultras
Unutar Viline naslovne a Stano da radi nove

swamp thing, ko nas vukao za jezik, bolje da smo mudro preskočili ovu temu
Ipak, teme o Dilanu su daleko najzanimljivije na PDF Boneli

Jedino ih šije diskusija Bred Baron VS Dampyr

Svet stripa - portal - instagram - facebook - tiktok - youtube
Go to Top of Page

Ultras
Advanced Member

Serbia
10062 Posts

Member since 17/10/2008

Posted - 30/01/2011 : 19:28:25  Show Profile Show Extended Profile  Visit Ultras's Homepage  Send Ultras a Private Message  Reply with Quote
Ajde docA, već deset minuta čekamo tvoj post

(ko ti je kriv što si mi rekao za ovu funkciju na forumu)

Go to Top of Page

docA
Advanced Member

8104 Posts

Member since 14/09/2008

Posted - 30/01/2011 : 19:32:31  Show Profile Show Extended Profile  Reply with Quote
quote:

quote:

U kontekstu teme... pa diskusija sigurno gubi na oštrini i kvalitetu kada su u opticaju termini "zaroroslav", "dudučari" ili "Viljoslavci" ...

Ja na to mislim a inače svako ima pravo da svoje mišljenje predstavi kao primarno

Nego primeri o Bleku i Slobi ne piju vodu kada se manemo zajebancije i kada sagledamo da na PDF Boneli i u Dilanovom topiku (koji čitaju ljubitelji ovog junaka) i na konkretno pitanje Vila ili Stano, ljudi odgovore ovako.

A sta reci sto se na kontu toga sto je trenutni naziv topika "Veseli Četvrtak - Dylan Dog - Super Book 15" vec unazad 25 postova niko ne daje komentar na epizode koje su tu objavljene? Ja sam se sa prve dve price upoznao jos u piratu gigantu koji sam citao jos pre tri godine, pre nego sto je i sistem izbacio osmicu...
O ovim dvema takodje kracim pricama bilo je dovoljno reci u uvodniku iz superboooka...tja, Marcelo uvek kaze sta treba...ja sam na ovoj temi vec ostavio jedan kraci komentar da nisam bes nesto odusevljen pricama "epilozima" koje sam sad prvi put citao...ali sam se odazvao na temu: "Dylan Dog - Super Book 15", makar i kratkim komentarom, a onda se opet spontano nadovezala tema koja je zvakana sesnaj's puta, pa sam sebi i dozvolio takvu zajebanciju tipa "Viljoslav & Stanoslav" kao i "paradigmu" o Slobi, mada nemam obicaj da koristim klisee koje plasiraju pravedni, cronos, Bruce...ovo je verovatno jedna od vrlo redjih situacija da sam ovako nesto pisao na pf Boneli, jos na temi o DD...
Licno imam ponaosob misljenje o svakom forumasu na osnovu njegovih postova, kao sto i drugi imaju svoja misljenja o meni, nisam imao aluzije na "gomilu", a i da jesam opet je moje misljenje...
Generalno me bas briga ko gotivi Vilju a ko Stana. Ja znam kakav je moj dozivljaj o tome kao i misljenje na osnovu njega.
Ali takvi kao sto je pravedni se pojave i pljas: [quote] koja i nema smisla sa temom!

Mozemo mi da dodjemo i do zakljucka da je i ova tema nepotrebna kao i sijaset drugih na kojima se okrece jedna te ista ploca???
Ja nisam spamer, "moje zajebancije" cak i kad se pojave, nemaju maliciozne note i nisu bas takve kako su ovog puta rezonovane, a briga me kako ko gleda na njih...
Go to Top of Page

docA
Advanced Member

8104 Posts

Member since 14/09/2008

Posted - 30/01/2011 : 19:38:57  Show Profile Show Extended Profile  Reply with Quote
quote:

Ajde docA, već deset minuta čekamo tvoj post

Pa namucih se posteno dok iznalupah tastaturu...a pitam se opet, da li je vredelo sve sto sam naklapao...
Ma nevermind, neke stvari ce da ostanu onakve kakve jesu i pojedini ce da proganjaju druge i tako cemo da se vrtimo ukrug...

Ne pronalazi se mnogo u mom/mojim prethodnim postovima...malo si me "nateg'o" ali OK...
Dobro je ako se regulise "sindrom pravedni", onada ce veruj mi i forum da bude zanimljiviji...

Go to Top of Page

swamp thing
Advanced Member

Bosnia and Herzegovina
4078 Posts

Member since 05/08/2009

Posted - 30/01/2011 : 19:48:32  Show Profile Show Extended Profile  Send swamp thing a Private Message  Reply with Quote
quote:

swamp thing, ko nas vukao za jezik, bolje da smo mudro preskočili ovu temu
Ipak, teme o Dilanu su daleko najzanimljivije na PDF Boneli

Jedino ih šije diskusija Bred Baron VS Dampyr

He, he, ja samo posmatram sa strane i likujem...
Samo sam dao komentar na naslovnice SB, koje su u vecini slucajeva zalosne, nisam imao pojma da ce se to toliko rasplamsati
Al' interesantno je to kad forumasi (znaci, ukljucujuci i mene) imaju odredjenu fiksaciju u vezi nekog crtaca, junaka, pisca, stripa. Najsvijeziji primjeri su mi docA i dessa sa Stanom i anto sa onim zekanima i patkama Taj fanatizam u odbrani tog naseg 'cheda', neprocijenjivo...
Go to Top of Page

docA
Advanced Member

8104 Posts

Member since 14/09/2008

Posted - 30/01/2011 : 19:54:30  Show Profile Show Extended Profile  Reply with Quote

Ma kazi GI, Zoko...nemam ja pojma...ionako samo lupam....

P.S
Da li ti znas da na ovaj avatar i stvarno licis na Brusa Springstina...lele, sad sam tek primetio! Ne menjaj vise ovo! Ovo si bre ti, jebes mi vrcku...

Edited by - docA on 30/01/2011 19:58:10
Go to Top of Page

docA
Advanced Member

8104 Posts

Member since 14/09/2008

Posted - 30/01/2011 : 20:35:32  Show Profile Show Extended Profile  Reply with Quote

Ne mogu se uzdrzim...svrbi me prst, mami me tastatura...jos sad kad sam uocio ovo sto mi bilo promaklo: "jasnije linije"...
I kuku i lele!
Sve sami strucnjaci za crtez!

Evo, otisao sam odavde, necu vise da trujem svojim dosadnim fanatizmom u vezi Stana...

Vilja je zakon! M&G su carevi! Kozu je nezamenljiv!
Go to Top of Page

elfak nish
Advanced Member

Serbia
5707 Posts

Member since 23/02/2009

Posted - 30/01/2011 : 20:37:13  Show Profile Show Extended Profile  Send elfak nish a Private Message  Reply with Quote
docA@
You're taking this too personal

Soundgarden - Halfway There
http://www.youtube.com/watch?v=LW4Zsd1mhPI
Go to Top of Page

dessa
Advanced Member

Serbia
4357 Posts

Member since 19/11/2008

Posted - 30/01/2011 : 21:27:54  Show Profile Show Extended Profile  Send dessa a Private Message  Reply with Quote
quote:
Originally posted by Bruce Springsteen

Villa je definitino ispred svih, što se tiče naslovica.

Najjače su ovakve izjave. Nema zezanja.
Go to Top of Page

Barker
Advanced Member

Fyro Macedonia
4687 Posts

Member since 10/10/2003

Posted - 31/01/2011 : 15:58:36  Show Profile Show Extended Profile  Send Barker a Private Message  Reply with Quote
kupio sam ovaj sb zato sto su vec objavljene price sasvim ok + crta stano ;)
iako, ono sto je radjeno za gigant, treba i da ostane tamo, posebno ako to rade majstori ;)
ostale dve price su simpaticne i nista vise, one rut se uopste i ne secam iz originala, a u drugoj prici sam odmah prepoznao lik zene iz lavirinta straha u jednoj vinjeti.
taj spec mi je jedan od onih dilana koje koliko god puta citao, nemogu skoro nista da upamtim - to je jedna retka osobina koju imaju kjavijevi stripovi :)

Bistro i duboko nebo utociste pruza!
Go to Top of Page

Barker
Advanced Member

Fyro Macedonia
4687 Posts

Member since 10/10/2003

Posted - 05/02/2011 : 19:09:57  Show Profile Show Extended Profile  Send Barker a Private Message  Reply with Quote
rekao bih da je ovaj superbuk verovatno jedan od najbolje iskompiliranih. iz epizoda se odlicno vidi sclavijeva moc da iz prosecnih prica izvuce maksimum, a povrh toga da nam britko pokaze i tugu i radost zivota kao sto to retko kome uspeva.

dusa od celika je dugoocekivani debi novajlije u stafu. ideja je odlicna i mislim da bi bila jos bolja da se koncentrisala na istoriju i dusu dilanovog pistolja i eventualno starog i simpaticnog oruzara. ovako imamo kasu svacijih secanja i putesestvije nebitnog oruzja + "nevidljivog" piromana da bi sve kulminiralo u bezveznom raspletu (mada, blokovo dobacivanje pistolja i onaj "klik" su sasvim ok momenat). celoni mi je na momente briljantan, na momente prosecan, svakako crtac koji bi mogao cesce da se mota u dilanovoj ekipi.
i da, izvinjavam se vc-u, zbog reakcije na bojama na naslovnici, ipak je to solidno pogodjena metalik plavo/siva boja (doco, kako se zvase? lapis lazuli? )

Go to Top of Page

Ultras
Advanced Member

Serbia
10062 Posts

Member since 17/10/2008

Posted - 06/02/2011 : 20:11:01  Show Profile Show Extended Profile  Visit Ultras's Homepage  Send Ultras a Private Message  Reply with Quote

Dylan Dog broj 40

"Sahranjena sećanja"

Luigi Mignacco & Corrado Roi

Go to Top of Page

docA
Advanced Member

8104 Posts

Member since 14/09/2008

Posted - 06/02/2011 : 20:19:40  Show Profile Show Extended Profile  Reply with Quote
quote:
Originally posted by Barker

...i da, izvinjavam se vc-u, zbog reakcije na bojama na naslovnici, ipak je to solidno pogodjena metalik plavo/siva boja (doco, kako se zvase? lapis lazuli? )

Jeste, http://en.wikipedia.org/wiki/Lapis_lazuli, ili ti "vizantijsko plavo", a ta je boja vredela u vreme vizantije (i sad je skup taj pifment) 1 kg pigmenta lapis lazuli = a kg zlato. Samo sto je ono tamo stvarno metalik plava

Sad jos da sacekamo i sredu i "Sahranjena sećanja" (bar ja) pa trkom na futurin kiosk!
Eno gde Stano smelo i izvanredno uspeva eksperimentisuci i sa montiranjem fotografije exterijera u pozadini!
Go to Top of Page

Ultras
Advanced Member

Serbia
10062 Posts

Member since 17/10/2008

Posted - 06/02/2011 : 20:29:07  Show Profile Show Extended Profile  Visit Ultras's Homepage  Send Ultras a Private Message  Reply with Quote
quote:
Eno gde Stano smelo i izvanredno uspeva eksperimentisuci i sa montiranjem fotografije exterijera u pozadini!

Mrak naslovnica

Go to Top of Page

DOMI
Advanced Member

Croatia
5268 Posts

Member since 19/06/2007

Posted - 06/02/2011 : 22:34:46  Show Profile Show Extended Profile  Send DOMI a Private Message  Reply with Quote
Jedna od boljih naslovnica ikada...
__________________________________________________________________________________________________________________________
42 godine Alan Forda u HR naklada u ex-YU: 55.000 kom po broju Prvi br. otisnuo je Vjesnik krajem 1969.na adresi Ljubice Gerovac

• 55 god.Alan Forda u HR • Od 1970.-2017.izdana su 1063 broja (ukljucujuci Klasik, Super KL, Zlatni KL) •
• Od 2022.Alan Ford u originalnim tablama formata 17x24 cm u novom kolekcionarskom TOP izdanju •
Go to Top of Page

Barker
Advanced Member

Fyro Macedonia
4687 Posts

Member since 10/10/2003

Posted - 07/02/2011 : 01:44:51  Show Profile Show Extended Profile  Send Barker a Private Message  Reply with Quote
quote:

[quote]Originally posted by Barker

...i da, izvinjavam se vc-u, zbog reakcije na bojama na naslovnici, ipak je to solidno pogodjena metalik plavo/siva boja (doco, kako se zvase? lapis lazuli? )

Jeste, http://en.wikipedia.org/wiki/Lapis_lazuli, ili ti "vizantijsko plavo", a ta je boja vredela u vreme vizantije (i sad je skup taj pifment) 1 kg pigmenta lapis lazuli = a kg zlato. Samo sto je ono tamo stvarno metalik plava

a, pa onda to nije to, boja na naslovnici je jos bolja i savrseno pogodjena. a vizantijsko plavo me uvek podseti na onaj ocajni film prema odlicnoj pavicevoj prici "vedzvudov pribor za caj". jel' neko citao stripovane paviceve price u albumu Treci argument? - moje preporuke.

a stanove montaze na naslovnicama su savrsene, ova nije jedina, bacite pogled na dva zivota drim na primer.

Go to Top of Page

docA
Advanced Member

8104 Posts

Member since 14/09/2008

Posted - 07/02/2011 : 01:59:59  Show Profile Show Extended Profile  Reply with Quote
Ma naravno, i "Dva zivota Drim", i tu je isao sa slicnim iskustvom...ono ludilo od svetla koje se probija iz oblaka i racva na tri strane, a u pozadini mracni Big Ben i samo mu sat osvetljen...znam, upecatljiva mi je bila i ona...
Ma ne zajebajaj, Barker, kakvi pogodili boju? Bolje da su se drzali one originalne italijanske...e tamo je stvarno bila Terra verde
Znas, jeste da je zemljana, ali metali (stari pistolji) vole zemlju jer ih obogacuje mineralima...tako kaze kigaku!
Go to Top of Page

Barker
Advanced Member

Fyro Macedonia
4687 Posts

Member since 10/10/2003

Posted - 07/02/2011 : 02:58:35  Show Profile Show Extended Profile  Send Barker a Private Message  Reply with Quote
jos samo da se poklope ji djing i feng sui i to bi bilo to :)

Go to Top of Page

Ultras
Advanced Member

Serbia
10062 Posts

Member since 17/10/2008

Posted - 07/02/2011 : 15:16:35  Show Profile Show Extended Profile  Visit Ultras's Homepage  Send Ultras a Private Message  Reply with Quote

Dylan Dog broj 40

"Sahranjena sećanja"

Luigi Mignacco & Corrado Roi

Go to Top of Page

Barker
Advanced Member

Fyro Macedonia
4687 Posts

Member since 10/10/2003

Posted - 07/02/2011 : 20:15:51  Show Profile Show Extended Profile  Send Barker a Private Message  Reply with Quote
ja stvarno ne razumem tu tvrdoglavost, ali zar je tako tesko samo spustiti taj jebeni naslov par santima prema dnu! dzizuse :(

Go to Top of Page

desolator5
Starting Member

91 Posts

Member since 06/07/2009

Posted - 08/02/2011 : 21:15:59  Show Profile Show Extended Profile  Send desolator5 a Private Message  Reply with Quote
Malo o poslednjoj epizodi, SPOILER :
Cim u uvodniku nema ni jedne recenice od samom stripu, znamo da je epizoda kvalitetna i inspirativna :) Koncept o ocu koji prica fantazijske (u ovom slucaju horor) price podestio me malo na film Big Fish. Na kraju je tu zbrzani obrt, otac serijski ubica dece..... nekako mi ne shtima. Nasolvnica cista desetka.
Go to Top of Page

kasper
Advanced Member

10927 Posts

Member since 04/11/2001

Posted - 09/02/2011 : 09:30:58  Show Profile Show Extended Profile  Send kasper a Private Message  Reply with Quote
Ova epizoda 40 je tesko sranje.
Go to Top of Page
Page: of 72 Previous Topic Topic Next Topic  
Previous Page | Next Page
 New Topic New Poll New Poll
 Reply to Topic
Jump To:
forum.stripovi.com © 2000-2002 Snitz Communications Go To Top Of Page
This page was generated in 0.3 seconds. Snitz Forums 2000