Author |
Topic |
Dajak
Junior Member
424 Posts
Member since 21/12/2010 |
Posted - 12/02/2011 : 19:15:14
|
quote: Originally posted by jaki
[quote]Originally posted by Dajak Takođe, postavlja se pitanje i koja je svrha Klasika jer s obzirom na tempo kojim izlazi, a ide hronološkim redom, neće u dogledno vreme dogurati do nekih daljih brojeva.
Svrha je sasvim normalna a ta je da izdavač zaradi novac(šta je i smisao svakog izdavačkog pothvata) a sudeći da klasik nastavlja izlaziti dalje za razliku od Noa i MM znači da zarađuje novac gazdi. To šta ih ti nećeš kupovati ne znači da ta edicija nema smisla.Npr.ja ih uzimam a vjerovatno ima i dosta drugih koji ih kupuju.Meni je klasik super edicija,svaka radnja zasebno,(dosad)pristupačna cijena a ima i hc verziju za lakše čitanje i one koje žele da im Zagori traju vječno. O otisku kod VČ je sve rečeno i on nas vraća u zlatno doba Dnevnika.
Naravno da je glavna svrha zarada(a Zagor je tu Bog u bilo kakvom obliku), ali ja o tome nisam ni pisao.Ja sam mislio na svrhu imanja takve kolekcije od strane nas ljubitelja stripa. No, u redu je da svako ima neke svoje afinitete i opredeljenja i normalno je da se sve to razlikuje od pojedinca do pojedinca. Nego, jedino mi nije jasno, ako ti Klasik sa te strane tako odgovara, uzimaš li i Ludens Extra ili ne?Mnogi će se složiti da je i Ludens Extra odlično izdanje koje prati verno ono nekadašnje italijansko.To znači da imaš dve lepe edicije sve sa onim pričama iz Zagorovog zlatnog perioda.Lepo je sve to, ali DUPLO. No, ako vi imate para na bacanje, vaša stvar, samo napred. Ali ne kukajte onda kako para nema i kako je Veseli četvrtak preskup. |
Edited by - Dajak on 12/02/2011 19:16:45 |
|
|
King Warrior
stripovi.com suradnik
22315 Posts
Member since 10/11/2007 |
Posted - 12/02/2011 : 19:23:43
|
quote: Originally posted by sawitch
Ali meni je to tako odvratno zbog onog boka sa slikama koje nemaju veze sa stripovima unutra da ne mogu da uzmem nikako...
Ja bih to nekako mogao mozda i svariti, ali Laurenttija na naslovnicama ne mogu bas nikako |
Edited by - King Warrior on 12/02/2011 19:24:19 |
|
|
jaki
Advanced Member
Croatia
26826 Posts
Member since 13/03/2004 |
Posted - 12/02/2011 : 19:23:55
|
extra Ne.Koja je svrha imat kolekciju klasika?a koja je svrha imat bilo kakvu kolekciju bilo čega? |
Ja sam fetišist papira! |
|
|
Dajak
Junior Member
424 Posts
Posted - 12/02/2011 : 19:33:09
|
quote: Originally posted by jaki
extra Ne.Koja je svrha imat kolekciju klasika?a koja je svrha imat bilo kakvu kolekciju bilo čega?
Pa razumem onda zašto ti uzimaš, kada već nemaš Extra seriju u posedu.
Ali poenta je sledeća, recimo da neko ima Extra seriju koja je stigla već skoro do dvestotog broja Zagora i ima Klasik seriju koja je stigla do dosta nižeg broja.Ako gledamo Klasik kao dopunu Ludens Extra seriji za ono što je išlo kao SD Extra, u redu, taman se dopunjuju.Ali s obzirom da Klasik nastavlja dalje, ispada bezveze jer on onda ide svojim putem i ne dopunjava nešto drugo, tako da Ludens Extra serija ostaje okrnjena ako gledamo iz tog ugla, a Klasik opet sam po sebi nije kompletan. I samo neka mi neko ne kaže da sitničarim i tražim perfekciju, kada upravo mnogi to rade po pitanju izdanja Veselog četvrtka. A na primer kada je reč o KIZ, to izdanje zaista trenutno jeste blizu perfekcije i nema govora o nekoj lošoj štampi ili uplitanju Blažine po pitanju dizajna. |
Edited by - Dajak on 12/02/2011 19:34:36 |
|
|
King Warrior
stripovi.com suradnik
22315 Posts
Posted - 12/02/2011 : 19:34:19
|
quote: Originally posted by Dajak
[Pa razumem onda zašto ti uzimaš, kada već nemaš Extra seriju u posedu.
ima ti jaki sve od Zagora, sve price u svim mogucim i nemogucim edicijama 100% |
|
|
Dajak
Junior Member
424 Posts
Posted - 12/02/2011 : 19:36:02
|
quote: Originally posted by King Warrior
ima ti jaki sve od Zagora, sve price u svim mogucim i nemogucim edicijama 100%
Možda ga onda grize savest zbog tolikih datih para Bernardu pa tvrdi suprotno? |
Edited by - Dajak on 12/02/2011 19:36:33 |
|
|
sawitch
Advanced Member
Serbia
40290 Posts
Member since 17/11/2007 |
Posted - 12/02/2011 : 19:37:47
|
quote: Originally posted by King Warrior Ja bih to nekako mogao mozda i svariti, ali Laurenttija na naslovnicama ne mogu bas nikako
Ja nekako i prihvatio te naslovnice.. Ali onog bosonogog Zagora kao pederilosa na steni nikako.. Izgleda kao da ga je ostavio decko..
Boze mili, kako nema plagijatora Ferija da bar malo uzivam u tom stripu... Procitas malo stripa koji je crtao Feri i onda 20 brojeva sranja... |
Patricia hic mea totus mundus est |
|
|
Mr. Bushido
stripovi.com suradnik
Croatia
12921 Posts
Member since 23/09/2005 |
Posted - 12/02/2011 : 19:48:40
|
Ja nekako i prihvatio te naslovnice.. Ali onog bosonogog Zagora kao pederilosa na steni nikako..
To je crtao Andreucci, a ne Laurenti.
I nije mi baš jasno što ljudima toliko smeta na toj slici. Zagor skinuo čizme, pa šta? |
Comics is any art you can read. -- Sean T. Collins |
|
|
sawitch
Advanced Member
Serbia
40290 Posts
|
King Warrior
stripovi.com suradnik
22315 Posts
Posted - 12/02/2011 : 20:22:53
|
Boze mili, kako nema plagijatora Ferija da bar malo uzivam u tom stripu... Procitas malo stripa koji je crtao Feri i onda 20 brojeva sranja...
Ima, Verni |
|
|
jaki
Advanced Member
Croatia
26826 Posts
Posted - 12/02/2011 : 20:42:46
|
ima ti jaki sve od Zagora, sve price u svim mogucim i nemogucim edicijama 100%
NemamProdao extra a i regularnu seriju prodajem.Ostavio tridesetak dobrih mi epizoda(večinom od Laurentija,Marcella i Andreucija).Zagora nisam kupija ima dvi godine. Ove novije preletim preko skena i nije mi se ništa svidilo.Klasik kupujem u hc-u a moždai to prestanem? |
Ja sam fetišist papira! |
|
|
djukak
Senior Member
2933 Posts
Member since 28/04/2005 |
Posted - 12/02/2011 : 21:22:52
|
za mene je klasik promaseno izdanje, jos vise ukoliko stvarno dodje do izdavanja KI. Cemu onda uopste nastaviti sa ovom edicijom?
Ja ću uzeti još dva sledeća broja (Vudu i Kapetan Zmija) i to je to. Posle ima u extra izdanju sve. |
They have money for wars, but can't feed the poor!
Allow me to introduce first, Makaveli the Don. |
|
|
Bruce Springsteen
Advanced Member
5545 Posts
Member since 28/10/2008 |
Posted - 12/02/2011 : 22:55:12
|
Klasik mi je omiljena edicija, i ako imam sve to u Extra, ipak jedna priča u jednom stripu mi je veoma draga verzija, još sada kad krenu ove priče sa velikim brojem strana |
|
|
REJS
Senior Member
Serbia
2891 Posts
Member since 17/03/2008 |
Posted - 13/02/2011 : 00:01:04
|
Znam sigurno da je pitanje trena kada ce neko da objavi Zagor perverzija izdanje.Originalna strana,tvrde korice,tekstualni dodatak vezan za pricu autore i crtace,dobar ili Italijanski otisak i originalni broj strana kao u italiji.Do tada svim ovim skrticama ili neznalicama od izdavaca mogu da kazem hvala nisam zainteresovan.Dovoljna mi je Zlatna serija i Extra Ludens kolekcija dok to ne objave.A da sam dovoljno bogat videli bi kakvo bi ja tek izdanje izbacio,to bi tek bilo ono wooow. |
http://www.youtube.com/watch?v=C5qbvnqMClk
Izbacite Facepalm sprecite sukobe,givnite sansu miru !!!
|
|
|
kenan92
Junior Member
Bosnia and Herzegovina
388 Posts
Member since 26/01/2010 |
Posted - 13/02/2011 : 02:12:16
|
Pa da pitas bilo koga da ti uzme preko svoje kartice VC, ne verujem da ce te odbiti... To je najmanji problem...
a kako se dodje do kartice uopsta???????? |
Here at last, dear friends, on the shores of the Sea, comes the end of our fellowship in Middle-earth. Go in peace! I will not say: do not weep;for not all tears are an evil."
|
|
|
sawitch
Advanced Member
Serbia
40290 Posts
|
konj87
Starting Member
Croatia
22 Posts
Member since 08/05/2010 |
Posted - 13/02/2011 : 08:42:13
|
quote: Originally posted by kenan92
Pa da pitas bilo koga da ti uzme preko svoje kartice VC, ne verujem da ce te odbiti... To je najmanji problem...
a kako se dodje do kartice uopsta????????
Dali se taj popust uopće isplati nama koji ne živimo u Srbiji s obzirom na cijenu poštarine? |
Edited by - konj87 on 13/02/2011 08:43:27 |
|
|
Combatrock
Advanced Member
Serbia
4808 Posts
Member since 26/12/2009 |
|
jaki
Advanced Member
Croatia
26826 Posts
|
I like girlz
Advanced Member
Bosnia and Herzegovina
7808 Posts
Member since 18/01/2005 |
Posted - 13/02/2011 : 18:33:47
|
quote: Originally posted by I like girlz
meni je nečuveno da OP imaju onako loš otisak i sken. s cijenom u koju upakuju to sve, a koja je velika za nas koji popuste nemamo, takva jedna osnovna stvar u strupu kao što je otisak je prosto nedopustiva i sramotna.
Ajde mi molim te samo objasni kako to Ludens nije skup, a Veseli četvrtak jeste? Pa i bez popusta redovna izdanja Veselog su jeftinija od Ludensa.Znači da ne pričamo kolika je razlika kada i popust uračunamo.Može se Veselom svašta prigovoriti, ali cena baš i ne.I svi kukaju ovde na cene i kako nemaju para, ali odjednom su svi spremni kupovati na veliko neka nova najavljena izdanja.Ako izabereš jednu priču, drži se onda nje.
nisi shvatio poentu... i ne govorim o VČ i ludensu generalno, tema je OP i klasik. OP su preskupe u odnosu kakvu groznu štampu imaju. može imati i 2000 strana ako treba, ali ne vrijedi niti pišljivog boba ako to nije odštampano kako treba.
gle, ja se osjećam prevarenim, kupio sam nekoliko brojeva OP koje prije kupovine nisam mogao pregledati da vidim kakva je kvaliteta otiska, jer su u kesicama. i kada sam došao kući, otvorio i prelistao uslijedio je šok. prevaren sam za svoj novac. strip ne vrijedi ako nije čestito odštampan. nek je i skuplji, ali da je čestito odštampan i s kvalitetnim uvezom.
i u takvoj konstalaciji snaga, itekako ima smisla za klasik. sad bih zamijenio ove OP priče za takve iste u klasik izdanju, jer znam da ću dobiti normalno odštampan strip.
to je poenta. |
"Experience is simply the name we give our mistakes" |
|
|
sawitch
Advanced Member
Serbia
40290 Posts
Posted - 13/02/2011 : 18:39:41
|
Izgleda da si ti baksuz ili sam ja srecnik.. Ko zna koliko sam stripova VC kupio i nisam imao te probleme... |
Patricia hic mea totus mundus est |
|
|
cronos six
Advanced Member
Serbia
7916 Posts
Member since 09/09/2008 |
Posted - 14/02/2011 : 09:20:20
|
ja se kajem sto sam rasprodao clasic izdanje!imao sam prva 10 broja(mogu se i sad naci),al me pogadjalo sto nema naslovnih strana,i sto nije krenuo od keca. mislim da je clasic super izdanje i nije steta duplirati ga sa zagorom extra! |
Juznjak! Tex Willer.
|
|
|
tex2
stripovi.com suradnik
Croatia
30984 Posts
Member since 17/09/2006 |
Posted - 14/02/2011 : 10:03:34
|
ova priča je i za mene u top 5! |
"Od svakog treba tražiti samo ono što on može dati." "The puck is in! The home team wins!", the good ol' hockey game
|
|
|
I like girlz
Advanced Member
Bosnia and Herzegovina
7808 Posts
Member since 18/01/2005 |
|
jaki
Advanced Member
Croatia