forum.stripovi.com
forum.stripovi.com
Home | Profile | Register | Active Topics | Active Polls | Aukcije | Private Messages | Members | Search | FAQ
Username:
Password:
Save Password
Forgot your Password?

All Forums
 Stripovi
 Americki strip
 Najbolje od američkog superherojskog stripa
 New Topic New Poll New Poll
 Reply to Topic
Previous Page | Next Page
Author Previous Topic Topic Next Topic
Page: of 60

sloppy
Average Member

703 Posts

Member since 23/07/2002

Posted - 12/02/2011 : 16:34:07  Show Profile Show Extended Profile  Visit sloppy's Homepage  Send sloppy a Private Message  Reply with Quote
po čemu si zaključio da je jedini razlog količina krvi? sve u svemu mi liči ko da je ennis zaključio da treba i on eksploitrat zombie ideju i to loše. nema nimalo priče, karekteri su loše odradjeni i postavljeni u strip jedino da pate (a kad nemam neke konekcije sa likovima oda me baš boli uvo za to što im se dogadja).
dobro ajde barem nije tako loše ko stvari koje mark millar izbacuje posljednih par godina.

http://tdksonomatopeia.blogspot.com/
Go to Top of Page

sinisa123
New Member

110 Posts

Member since 24/03/2010

Posted - 12/02/2011 : 17:31:50  Show Profile Show Extended Profile  Send sinisa123 a Private Message  Reply with Quote
Ako se ovo odnosi samo na Crossed, onda se slazem. Jedan od losijih a i drugi dio Wormwooda je kilav.

http://shaolinovspajz.blogspot.com/
Go to Top of Page

Born To Run
Average Member

901 Posts

Member since 05/01/2009

Posted - 12/02/2011 : 17:48:40  Show Profile Show Extended Profile  Send Born To Run a Private Message  Reply with Quote
Pomislio sam da su kolicina krvi i uzasa koji se nalaze na tim stranicama za tebe bili jednostavno nepodnosljivi, pa ti se zbog toga Crossed nije svideo.
To bih mogao da razumem kao razlog, jer ne postoji nista drugo sto bi moglo da dovede do toga da se ovaj strip nekome ne svidi. Jer to je naprosto savrsen zombi strip !!!!

Pre svega Ennis je ovde ponudio (za razliku od Kirkmana) nesto sasvim novo u zombi zanru. Njegovi zombiji su sadisticki pokvarena stvorenja, koja vole da muce i ubijaju ljude na najkreativnije moguce nacine. Dakle tu otpada tvoja teza da je Ennis samo pomislio da i on malo treba "da eksploatise zombi ideju", on je naprosto dosao do ideje koja je nova za ovaj zanr.

Likovi jesu postavljeni da pate, ali to je poenta zombi zanra. Ali da su karakteri lose odradjeni ne stoji. Ovde dobijamo gomilu zanimljivih likova : od simpaticnog cikice (za koga cemo svasta saznati kako odmice strip) do muza koji zbog svoje sulude teorije (i ljubavi prema supruzi) dovede do smrti svoje porodice.
Onda uloga koja je obicno u njegovim stripovima rezervisana za muskarca, ennis ovde namenjuje zeni, dok je glavni muski lik jedna da tako kazem "pickica", ali i on se vremenom menja (tako da imamo i fino razradjeno sazrevanje glavnog lika).
Zatim Ennis ovde radi jos nesto sto je pravi presedan, on svoje glavne likove tera da ubijaju decu i posle toga nastavlja strip bez zelje da ih osudjuje za to sto su uradili. Ej bre imamo decoubice u stripu ! Pa radiklano je cak i za ennisa.

Savetujem ti da ponovo procitas crossed

Please allow me to introduce myself
I'm a man of wealth and taste

Edited by - Born To Run on 12/02/2011 17:51:44
Go to Top of Page

sinisa123
New Member

110 Posts

Member since 24/03/2010

Posted - 12/02/2011 : 18:29:35  Show Profile Show Extended Profile  Send sinisa123 a Private Message  Reply with Quote
Nista nije radikalno za Enisa (Papa Jecko je najbolji primjer)i to je mozda problem, nakon izvjesnog vremana nista te ne iznenadjuje.

Znaci Crossed je zabavniji od Walking Deada kojeg ovde svi preporucuju?
Ja bih poceo da citam Walking Dead, ali sam prije par mjeseci pogledao onu uzasnu mini seriju i ni Crrosed mi nije nesto legao.

Go to Top of Page

Born To Run
Average Member

901 Posts

Member since 05/01/2009

Posted - 12/02/2011 : 18:47:15  Show Profile Show Extended Profile  Send Born To Run a Private Message  Reply with Quote
quote:
Originally posted by sinisa123

Nista nije radikalno za Enisa (Papa Jecko je najbolji primjer)i to je mozda problem, nakon izvjesnog vremana nista te ne iznenadjuje.

Sam ennis je rekao da je Crossed najdalje dokle je otisao

quote:

Znaci Crossed je zabavniji od Walking Deada kojeg ovde svi preporucuju?

Nisam to rekao. Glupo je porediti Crossed je zamisljen kao serijal od 10 brojeva a Walking Dead Kirkman ne namerava nikad da zavrsi

Edited by - Born To Run on 12/02/2011 18:55:00
Go to Top of Page

Nostromo
Junior Member

Croatia
476 Posts

Member since 16/12/2008

Posted - 12/02/2011 : 19:06:33  Show Profile Show Extended Profile  Send Nostromo a Private Message  Reply with Quote
Crossed nije zabavniji od TWD. Crossed uopće nije zabavan. I to ne zbog krvi, nego zato što se vidi neviđen očajnički trud da se u (ionako krvav) žanr udrobi sve što još nije bilo viđeno u njemu. Inače se većinom slažem sa BornToRunom ali u ovom slučaju ne; likovi su slabi. Dvije dimenzije. Malo ih je, nisu razrađeni, imaju kao neku pozadinu koja nije uvjerljiva.
Sve u svemu ovaj strip vrišti: VIDI ME KAKO SAM NEVIĐENO PAMETAN I ŠOKANTAN! VIDI! UNUTRA SU DJECOUBOJICE! RADIKALAN SAM! ALI IMAM PORUKU! NISAM PLITAK!
Plitak je naravno.
TWD nije savršen, ali je dobra sapunica, stalo ti je do likova, nerviraš se kada stradaju, zabavan je. Ovako ja vidim stvari, može biti da nisam u pravu :).

There Is a Light That Never Goes Out
Go to Top of Page

Paka01
stripovi.com suradnik

Croatia
11449 Posts

Member since 14/02/2009

Posted - 12/02/2011 : 19:39:43  Show Profile Show Extended Profile  Send Paka01 a Private Message  Reply with Quote
Da ja upadnem sekundu sa nečim nevezanim za vašu raspravu U kojoj Batman priči Dick Grayson napušta ulogu Robina i postaje Nightwing?

Would a new flood please finally come? A real rain and an assortment of plagues
And when all is said and done, even the Devil won't care enough to spit in the mud

https://www.last.fm/user/Pakaa
Go to Top of Page

Mac
Average Member

Bosnia and Herzegovina
576 Posts

Member since 28/09/2008

Posted - 12/02/2011 : 19:42:44  Show Profile Show Extended Profile  Send Mac a Private Message  Reply with Quote
A Fantastic 4 je postala Fantastic 3...
Go to Top of Page

Obi-wan
Advanced Member

Croatia
13782 Posts

Member since 29/08/2004

Posted - 12/02/2011 : 20:06:45  Show Profile Show Extended Profile  Send Obi-wan a Private Message  Reply with Quote
The walking dead - nisu zombiji.
I to je meni ustvari ono najvažnije u tom stripu...
A i zabavan je.

What you call sanity, it’s just a prison in your minds that stops you from seeing that you’re just tiny little cogs in a giant absurd machine.

Edited by - Obi-wan on 12/02/2011 20:07:47
Go to Top of Page

Spectre
Junior Member

Croatia
361 Posts

Member since 10/11/2001

Posted - 12/02/2011 : 20:13:33  Show Profile Show Extended Profile  Send Spectre a Private Message  Reply with Quote
quote:
Originally posted by Paka01

Da ja upadnem sekundu sa nečim nevezanim za vašu raspravu U kojoj Batman priči Dick Grayson napušta ulogu Robina i postaje Nightwing?

Prestaje biti Robin u New Teen Titans #39, a postaje Nightwing u Tales of The Teen Titans #44. Oboje dijelovi The Judas Contract.

Filmovi, serije, super-heroji, stripovi - moj youtube kanal:
https://www.youtube.com/c/kanal301
Go to Top of Page

Paka01
stripovi.com suradnik

Croatia
11449 Posts

Member since 14/02/2009

Posted - 12/02/2011 : 20:14:04  Show Profile Show Extended Profile  Send Paka01 a Private Message  Reply with Quote
Odlično, fala ti

And when all is said and done, even the Devil won't care enough to spit in the mud

Go to Top of Page

Mr. Bushido
stripovi.com suradnik

Croatia
12957 Posts

Member since 23/09/2005

Posted - 12/02/2011 : 20:22:50  Show Profile Show Extended Profile  Send Mr. Bushido a Private Message  Reply with Quote
quote:
Originally posted by Paka01

Nije to bilo u Batman priči.

Dick Grayson se odrekao titule Robina u The New Teen Titans br. 39 (veljača 1984.). Nakon kratke stanke preuzeo je novi kostim i titulu Nightwinga u Tales of the Teen Titans br. 44 (srpanj 1984.).

Međutim, detalji oko Dickova raskida sa Batmanom i preuzimanja titule Nightwinga prepričani su u sagi Nightwing: Year One, koja je objavljena 2005. godine u stripu Nightwing, brojevima 101-106.

Edit: Ups, malo sam spor.

Comics is any art you can read. -- Sean T. Collins

Edited by - Mr. Bushido on 12/02/2011 20:23:51
Go to Top of Page

Mr. Bushido
stripovi.com suradnik

Croatia
12957 Posts

Member since 23/09/2005

Posted - 12/02/2011 : 20:26:07  Show Profile Show Extended Profile  Send Mr. Bushido a Private Message  Reply with Quote
quote:
Originally posted by Mac

Baš i nije. Fantastic Four mijenja ime u The Future Foundation i primaju nekoliko novih članova. Jedan od njih će biti Spider-Man.

Go to Top of Page

Lord Vader89
stripovi.com suradnik

France
9618 Posts

Member since 05/07/2007

Posted - 12/02/2011 : 20:30:36  Show Profile Show Extended Profile  Send Lord Vader89 a Private Message  Reply with Quote
quote:
Originally posted by Nostromo

Crossed nije zabavniji od TWD. Crossed uopće nije zabavan. I to ne zbog krvi, nego zato što se vidi neviđen očajnički trud da se u (ionako krvav) žanr udrobi sve što još nije bilo viđeno u njemu. Inače se većinom slažem sa BornToRunom ali u ovom slučaju ne; likovi su slabi. Dvije dimenzije. Malo ih je, nisu razrađeni, imaju kao neku pozadinu koja nije uvjerljiva.
Sve u svemu ovaj strip vrišti: VIDI ME KAKO SAM NEVIĐENO PAMETAN I ŠOKANTAN! VIDI! UNUTRA SU DJECOUBOJICE! RADIKALAN SAM! ALI IMAM PORUKU! NISAM PLITAK!
Plitak je naravno.

ih, da nisi napisao Enis na par mesta, pomislio bih da je u pitanju Alan Mur

Potpis u dva reda, prema pravilniku:
Vader je, kao i uvek, u pravu. ; john connor ; 2022 A.D.
Go to Top of Page

Lord Vader89
stripovi.com suradnik

France
9618 Posts

Member since 05/07/2007

Posted - 12/02/2011 : 20:30:55  Show Profile Show Extended Profile  Send Lord Vader89 a Private Message  Reply with Quote
quote:
Originally posted by Mr. Bushido

quote:
Originally posted by Mac

Baš i nije. Fantastic Four mijenja ime u The Future Foundation i primaju nekoliko novih članova. Jedan od njih će biti Spider-Man.

to dok ne ozive Dzonija

Go to Top of Page

swamp thing
Advanced Member

Bosnia and Herzegovina
4078 Posts

Member since 05/08/2009

Posted - 12/02/2011 : 20:32:38  Show Profile Show Extended Profile  Send swamp thing a Private Message  Reply with Quote
quote:
Originally posted by Lord Vader89

Pa nemoj i ti po geniju, sta ste se okomili u zadnje vrijeme
Go to Top of Page

Lord Vader89
stripovi.com suradnik

France
9618 Posts

Member since 05/07/2007

Posted - 12/02/2011 : 20:35:06  Show Profile Show Extended Profile  Send Lord Vader89 a Private Message  Reply with Quote
(ma pssssst, ja to zbog Born to run-a :D)

Go to Top of Page

Born To Run
Average Member

901 Posts

Member since 05/01/2009

Posted - 12/02/2011 : 20:58:09  Show Profile Show Extended Profile  Send Born To Run a Private Message  Reply with Quote
quote:

bravo lorde

Go to Top of Page

Lord Vader89
stripovi.com suradnik

France
9618 Posts

Member since 05/07/2007

Posted - 12/02/2011 : 21:58:57  Show Profile Show Extended Profile  Send Lord Vader89 a Private Message  Reply with Quote
My old master, pod mojim "preporukama" na prvoj strani, stoji "Outlander".
Mrzi me sad da preturam, ali sigurno je u pitanju moja greska, jer sam mislio na "Prelude to rebellion", strip koji otvara SW Republic seriju. (Outlander ide nakon njega, i isto je KiAdiMundi glavni junak)
Nije superherojstina, nego Star wars, ali gore neko rece da je ovo topic o najboljim americkim stripovima, tako da nije velika greska s moje strane :P

Go to Top of Page

sinisa123
New Member

110 Posts

Member since 24/03/2010

Posted - 13/02/2011 : 08:56:43  Show Profile Show Extended Profile  Send sinisa123 a Private Message  Reply with Quote
evo i mene sa mali off topicom. gdje kupujete trejdove na netu?

ja sam navikao da na ebayu nabavljam filmove i postarina je uvijek pristojna 2-3 funte, ali kad god nadjem neki strip imam problem sa prodavcem.

prosle godine sa nasao finu kolekciju fablesa, vrlo povoljna cijena, bidovao sam-pobjedio na aukciji, poceo da trljam dlanovima kad ono invoice 28 funti

Go to Top of Page

Paka01
stripovi.com suradnik

Croatia
11449 Posts

Member since 14/02/2009

Posted - 13/02/2011 : 12:21:52  Show Profile Show Extended Profile  Send Paka01 a Private Message  Reply with Quote
http://www.bookdepository.co.uk Besplatna im je poštarina. Baci oko malo, ima super stvari po skroz okej cijenama.

Go to Top of Page

Paka01
stripovi.com suradnik

Croatia
11449 Posts

Member since 14/02/2009

Posted - 13/02/2011 : 14:38:04  Show Profile Show Extended Profile  Send Paka01 a Private Message  Reply with Quote
quote:

quote:
Originally posted by Mr. Bushido

quote:
Originally posted by Mac

to dok ne ozive Dzonija

Ja kupija prve 2 sveske ove priče Three (#583 i #584) u Stripovima na Kvadrat za 3 kn svaku, nisan ima pojma o čemu se radi ni ništa i vidin sad na ebayu da je dosta teško nać sveske #585 i dalje, izgleda da je sve rasprodano...

Go to Top of Page

sinisa123
New Member

110 Posts

Member since 24/03/2010

Posted - 14/02/2011 : 11:45:16  Show Profile Show Extended Profile  Send sinisa123 a Private Message  Reply with Quote
Drustvo jel citao neko Thora od JMS-og? Meni on tu i tamo zna da bude dobar al mi nikako nije legao sa Supreme Power?

Go to Top of Page

Mr. Bushido
stripovi.com suradnik

Croatia
12957 Posts

Member since 23/09/2005

Posted - 14/02/2011 : 17:03:39  Show Profile Show Extended Profile  Send Mr. Bushido a Private Message  Reply with Quote
quote:

Drustvo jel citao neko Thora od JMS-og? Meni on tu i tamo zna da bude dobar al mi nikako nije legao sa Supreme Power?

Meni je jako dobar. Samo, ne znam bi li ti se svidio s obzirom da ne voliš Supreme Power.

Možda da pročitaš prvo koji sken?

Go to Top of Page

Lord Vader89
stripovi.com suradnik

France
9618 Posts

Member since 05/07/2007

Posted - 14/02/2011 : 17:05:55  Show Profile Show Extended Profile  Send Lord Vader89 a Private Message  Reply with Quote
bushido - u potpis - "mozda da procitas sken najpre?"
:D :D :D :D

Go to Top of Page
Page: of 60 Previous Topic Topic Next Topic  
Previous Page | Next Page
 New Topic New Poll New Poll
 Reply to Topic
Jump To:
forum.stripovi.com © 2000-2002 Snitz Communications Go To Top Of Page
This page was generated in 0.31 seconds. Snitz Forums 2000