Author |
Topic |
mladjo
Advanced Member
Croatia
20013 Posts
Member since 15/04/2007 |
Posted - 13/02/2011 : 19:27:06
|
quote: Originally posted by sawitch
quote: Originally posted by mladjo
Shutter island ima tu tešku, turobnu i mračnu atmosferu i vjerno dočarava vrisak svih tih duša, unutarnji i vanjski. E ad, nekome se to sviđa, a nekome ne. Inače, što misliš o kraju Inceptiona?
Mogao sam da pretpostavim kraj..
SPOILER
Ali, da li misliš da se vratio u stvarnost ili je ostao zarobljen u snovima? Ja mislim da se vratio ali mišljenja se razlikuju od čovjeka do čovjeka. Frend mi kaže da je na stranim forumuma vidio kilometarske rasprave na tu temu. |
COUNT ZERO INTERRUPT an interrupt of a process decrements a counter to zero
|
|
|
Andrej
Senior Member
Croatia
1558 Posts
Member since 15/03/2010 |
|
Mr. Bushido
stripovi.com suradnik
Croatia
12920 Posts
Member since 23/09/2005 |
Posted - 13/02/2011 : 19:46:01
|
Točno, samo mislim da se to moglo bolje konkretizirati u smislu da saznamo točan trenutak i razlog, odnosno koja je to trauma uzrokovala problem i to u obliku flashbackova - ono, vidimo glavnog glumca kao klinca i točan trenutak odnosno vrijeme kada je nastao problem. Ovako samo imamo tezu da je bilo u djetinjstvu i da ima veze sa bratom što je ok ali mogli su to još više produbiti.
Zašto bi moralo biti riječ o konkretnom trenutku i razlogu? Jednostavno se poklopilo sve loše što mu se dogodilo u djetinjstvu.
Jesi li ikada gledao DS9? Tain je za kaznu stalno zatvarao malog Garaka u nekakav uski, skučeni i mračni sobičak kad god bi napravio nešto što mu nije bilo po volji. Garak je kasnije zbog toga razvio klaustrofobiju. Nije on postao klaustrofobičan nakon jednog zatvaranja, već nakon godina i godina zatvaranja. |
Comics is any art you can read. -- Sean T. Collins |
|
|
mladjo
Advanced Member
Croatia
20013 Posts
|
mladjo
Advanced Member
Croatia
20013 Posts
Posted - 13/02/2011 : 19:53:30
|
quote: Originally posted by Mr. Bushido
Točno, samo mislim da se to moglo bolje konkretizirati u smislu da saznamo točan trenutak i razlog, odnosno koja je to trauma uzrokovala problem i to u obliku flashbackova - ono, vidimo glavnog glumca kao klinca i točan trenutak odnosno vrijeme kada je nastao problem. Ovako samo imamo tezu da je bilo u djetinjstvu i da ima veze sa bratom što je ok ali mogli su to još više produbiti.
Zašto bi moralo biti riječ o konkretnom trenutku i razlogu? Jednostavno se poklopilo sve loše što mu se dogodilo u djetinjstvu.
Jesi li ikada gledao DS9? Tain je za kaznu stalno zatvarao malog Garaka u nekakav uski, skučeni i mračni sobičak kad god bi napravio nešto što mu nije bilo po volji. Garak je kasnije zbog toga razvio klaustrofobiju. Nije on postao klaustrofobičan nakon jednog zatvaranja, već nakon godina i godina zatvaranja.
Naravno da se ne treba raditi o jednom trenutku. Pod trenutkom sam smatrao određeni dio života u kojemu se to desilo. Ako je razlog bratovo kontinuirano omalovažavanje, onda mislim da se to trebalo prikazati u filmu. Ovako znamo da su traume u djetinjstvu uzrok i ništa više. Povukao si paralelu sa Garakom - ali kod Garaka znamo da je riječ o klaustrofobiji i znamo dakle točan uzrok njegova stanja. A ovdje ne znamo . dakle mislim da je trebalo staviti naglasak i na taj početak svega. Nemoj me krivo shvatiti, nije ni ovako lloše ispalo. samo mislim da bi ispalo još bolje da smo se i mi gledatelji malo poistovjetili sa uzrokom njegovog problema. |
|
Edited by - mladjo on 13/02/2011 20:04:14 |
|
|
sawitch
Advanced Member
Serbia
40272 Posts
Member since 17/11/2007 |
Posted - 13/02/2011 : 20:42:49
|
@Mladjo
Ma kakva stvarnost.. Ne znam gde tu ima mesta raspravi... Sa zenom i decom je.. Mada jeste stvarno malo tesko pohvatati konce sta je stvarnost a sta san a sta san u snu a sta san u snu sna.. |
Patricia hic mea totus mundus est |
|
|
mladjo
Advanced Member
Croatia
20013 Posts
Posted - 13/02/2011 : 20:46:02
|
Možda ni mi nismo gledali film nego smo sanjali da smo gledali:)) Uff jebemti, di mi je totem da provjerim... |
|
|
|
vice
stripovi.com suradnik
7308 Posts
Member since 29/06/2005 |
Posted - 13/02/2011 : 20:57:34
|
@Mladjo
Ma kakva stvarnost.. Ne znam gde tu ima mesta raspravi... Sa zenom i decom je.. Mada jeste stvarno malo tesko pohvatati konce sta je stvarnost a sta san a sta san u snu a sta san u snu sna..
Stvarnost je. |
And like that... he's gone. |
|
|
sawitch
Advanced Member
Serbia
40272 Posts
|
dr strangelove
Advanced Member
USA
8866 Posts
Member since 26/12/2007 |
|
Mhejl
stripovi.com suradnik
Bosnia and Herzegovina
4066 Posts
Member since 26/04/2009 |
Posted - 14/02/2011 : 10:08:50
|
quote: Originally posted by vice Stvarnost je.
I ja podržavam ovu teoriju... Mada je to jedan od klasičnih dvostrukih završetaka koji vječito muče gledaoce, mislim da bi čitava struktura filma, koji pretenduje na veliku realističnost u tehnologiji i pravilima ulaska u snove, ali i poenta, bile mnogo jasnije i bolje izvedene. Kada su Nolana pitali šta misli o čitavom tom vrzinom kolu, odgovorio je nešto u ovom stilu:"Da, mnogi ljudi me mole za objašnjenje misterioznog kraja... Koji je za mene potpuno jasan, i smiješno mi je što očekuju da odgovorim na to. Suština je da, iako se čigra okreće i okreće, Kob se ne osvrće, na muči sebe sumnjama i razmišljenjima o snu i stvarnosti, već samo želi da bude sa svojom djecom... To je jedan od najemocionalnijih trenutaka u filmu." Znači, take it or leave it, the choice is up to you. |
Edited by - Mhejl on 14/02/2011 10:10:09 |
|
|
sawitch
Advanced Member
Serbia
40272 Posts
|
ordell
Senior Member
Slovenia
1899 Posts
Member since 20/08/2006 |
|
alen
Advanced Member
Croatia
4621 Posts
Member since 14/02/2005 |
Posted - 14/02/2011 : 11:41:17
|
Gledao sinoć "Enter the void"
Prvih sat vremena me uzdmalo i uznemirilo, drugih sat vremena filmu nikad kraja... |
itsyourworldyoucanchangeit |
|
|
Beren
Advanced Member
Montenegro
3793 Posts
Member since 03/02/2010 |
Posted - 14/02/2011 : 11:55:27
|
quote: Originally posted by Mhejl
I ja podržavam ovu teoriju... Mada je to jedan od klasičnih dvostrukih završetaka koji vječito muče gledaoce, mislim da bi čitava struktura filma, koji pretenduje na veliku realističnost u tehnologiji i pravilima ulaska u snove, ali i poenta, bile mnogo jasnije i bolje izvedene. Kada su Nolana pitali šta misli o čitavom tom vrzinom kolu, odgovorio je nešto u ovom stilu:"Da, mnogi ljudi me mole za objašnjenje misterioznog kraja... Koji je za mene potpuno jasan, i smiješno mi je što očekuju da odgovorim na to. Suština je da, iako se čigra okreće i okreće, Kob se ne osvrće, na muči sebe sumnjama i razmišljenjima o snu i stvarnosti, već samo želi da bude sa svojom djecom... To je jedan od najemocionalnijih trenutaka u filmu." Znači, take it or leave it, the choice is up to you.
Jeste li primijetili da na kraju ona čigra usporava okretanje i kreće da pada u momentu završetka filma? Meni je to bilo sasvim dovoljno da znam da je stvarnost. |
Moja domovina je mene dala ovu koru bijelog hleba, sretne ljude, srecnu mladost, velik komad vedrog neba... |
|
|
wele
Advanced Member
Montenegro
3727 Posts
Member since 21/12/2009 |
Posted - 14/02/2011 : 12:53:38
|
quote: Originally posted by ordell
quote: Originally posted by dr strangelove
http://www.imdb.com/title/tt1702443/
Ovo je rekord!!!
Jel mi moze neko objasniti zasto ga toliko ljudi mrzi? Jer ne vjerujem da je ovo realna ocjena koliko je rezultat mrznje i nepodnosljivosti.
derpe mali,koga interesuje njegov životopis |
|
|
ziki
New Member
279 Posts
Member since 22/08/2010 |
Posted - 14/02/2011 : 13:06:00
|
Inception 5 od 10
Odlična ideja upropaštena traljavom izvedbom. Zanimljivo je kad u ovakvu vrstu filma ubaciš 30 min Rambo pucačine na snijegu podpomognute kopiranjem Matrixa i s tim upropastiš dojam. Ili je Nolan htio dobiti pola sata duži film ili nije imao pojma što bi sa sobom. Apsolutno nepotrebno. Film je ok za pogledati, ali ništa više od toga. |
|
|
ordell
Senior Member
Slovenia
1899 Posts
Posted - 14/02/2011 : 13:32:03
|
quote: Originally posted by wele
Ovo je rekord!!!
Jel mi moze neko objasniti zasto ga toliko ljudi mrzi? Jer ne vjerujem da je ovo realna ocjena koliko je rezultat mrznje i nepodnosljivosti.
derpe mali,koga interesuje njegov životopis
Kako znas Jer vecina ljudi tako misli ili? Jel to uopce bitno na kraju krajeva? Ne mogu se otjeti dojmu da je tu prevladao neki trend mrznje, koji zapravno nema nikakvog realnog razloga. Justin Bieber je 100% komercialni produkt, pa sta sad? 1/2 je danas takvih. Njegova muzika je za djevojcice, one su ciljna publika, one se pale na njega, i zasto bi to onda mene moralo smetati? Ne slusam ga i gotovo i ne bih trebao imati nijedan razlog da ga mrzim. Jedino sto je moguce shvatiti da tu vlada neka zavist i ljubomora pa ga zato ljudi ne podnose. |
|
|
Lord Vader89
stripovi.com suradnik
France
9618 Posts
Member since 05/07/2007 |
Posted - 14/02/2011 : 13:34:50
|
odes na YT, i pogledas neki klip od Zeppelina, AC/DC, The who, GNR, koga god hoces....i vidis "42 dislikes", i ispod klipa prvi komentar - "42 people are Justin Beaber fans!", to je tako jako!!!! :D :D :D :D |
Potpis u dva reda, prema pravilniku: Vader je, kao i uvek, u pravu. ; john connor ; 2022 A.D. |
|
|
mladjo
Advanced Member
Croatia
20013 Posts
Posted - 14/02/2011 : 14:40:22
|
quote: Originally posted by Beren
quote: Originally posted by Mhejl
I ja podržavam ovu teoriju... Mada je to jedan od klasičnih dvostrukih završetaka koji vječito muče gledaoce, mislim da bi čitava struktura filma, koji pretenduje na veliku realističnost u tehnologiji i pravilima ulaska u snove, ali i poenta, bile mnogo jasnije i bolje izvedene. Kada su Nolana pitali šta misli o čitavom tom vrzinom kolu, odgovorio je nešto u ovom stilu:"Da, mnogi ljudi me mole za objašnjenje misterioznog kraja... Koji je za mene potpuno jasan, i smiješno mi je što očekuju da odgovorim na to. Suština je da, iako se čigra okreće i okreće, Kob se ne osvrće, na muči sebe sumnjama i razmišljenjima o snu i stvarnosti, već samo želi da bude sa svojom djecom... To je jedan od najemocionalnijih trenutaka u filmu." Znači, take it or leave it, the choice is up to you.
Jeste li primijetili da na kraju ona čigra usporava okretanje i kreće da pada u momentu završetka filma? Meni je to bilo sasvim dovoljno da znam da je stvarnost.
Tako je. |
|
|
|
wele
Advanced Member
Montenegro
3727 Posts
Posted - 14/02/2011 : 14:42:18
|
quote: Originally posted by wele
Ovo je rekord!!!
derpe mali,koga interesuje njegov životopis
Kako znas Jer vecina ljudi tako misli ili? Jel to uopce bitno na kraju krajeva? Ne mogu se otjeti dojmu da je tu prevladao neki trend mrznje, koji zapravno nema nikakvog realnog razloga. Justin Bieber je 100% komercialni produkt, pa sta sad? 1/2 je danas takvih. Njegova muzika je za djevojcice, one su ciljna publika, one se pale na njega, i zasto bi to onda mene moralo smetati? Ne slusam ga i gotovo i ne bih trebao imati nijedan razlog da ga mrzim. Jedino sto je moguce shvatiti da tu vlada neka zavist i ljubomora pa ga zato ljudi ne podnose.
ma pogledaj ga samo,izgleda kao djevojcica.prosto mi je neshvatljivo da je on neki fenomen i da su njegovi klipovi najgledaniji na Youtube-u,muzika mu kurca ne valja,u rangu je ovdasnjih zvijezda granda. Evo ti ovo sto je LordVader napisao,na Youtube-u ko god stavi dislike na neku "normalnu" muziku automatski je fan ovog malog idiota,sto navodi na zaključak da sa njegovim radom i pojavom nesto nije u redu. A kažeš ljubomora i zavist?onoj prikazi da neko zavidi?sumnjam. |
|
|
ordell
Senior Member
Slovenia
1899 Posts
Posted - 14/02/2011 : 16:22:24
|
Znam, sve sto si rekao stoji, ali opet ne razumijem zasto se ljudi toliko opterecuju sa njim. Popularan je sad, pitanje kako ce biti kroz par godina. A sta se tice fenomena, zavisi sta razumijes pod tim pojmom. Eto u tom trenutku ima 461,616,015 view-a za jednu pjesmu. Ako to nije fenomen, onda ne znam sta je. I Ekrem je fenomen pa nije ni p od pjevaca. I jos nesto. Za svu tu slavu nije mali "kriv" 2%, nego odlican manager, produkcijske kuce i reklama. Svi oni view-i ga samo vise i vise populariziraju i nisu to sve fanovi, oni su u manjini, veci dio reklame tvore bas oni mrzovoljci. |
|
|
wele
Advanced Member
Montenegro
3727 Posts
|
d.r.p
Senior Member
1598 Posts
Member since 09/08/2007 |
Posted - 14/02/2011 : 18:25:00
|
quote: Originally posted by ziki
Inception 5 od 10
Odlična ideja upropaštena traljavom izvedbom. Zanimljivo je kad u ovakvu vrstu filma ubaciš 30 min Rambo pucačine na snijegu podpomognute kopiranjem Matrixa i s tim upropastiš dojam. Ili je Nolan htio dobiti pola sata duži film ili nije imao pojma što bi sa sobom. Apsolutno nepotrebno. Film je ok za pogledati, ali ništa više od toga.
Bravo,potpis! |
|
|
swamp thing
Advanced Member
Bosnia and Herzegovina
4078 Posts
Member since 05/08/2009 |
Posted - 15/02/2011 : 16:16:38
|
Jeste, Inception je pomalo razvucen, ali meni je i pored toga odlican. Ja danas odgledah norveski mocumentary 'The Troll Hunter'. 'Vjestica iz Blera' na trolovski nacin. Dobra sprdnja :) |
|
|
Topic |
|