Ajd, baš me zanimaju preporuke i osobna mišljenja Koji su vam najbolji miniserijali, maxiserijali i slično? Glavno da je priča zaokružena i da se ne nastavlja, al po mogućnosti i da nema previše brojeva (ko Sandman npr.)
Ja ih nisan čita baš puno, al favoriti su mi zasad Kingdom Come i Marvels (sasvim slučajno se poklopilo da su isti autori za oba serijala)
Would a new flood please finally come? A real rain and an assortment of plagues And when all is said and done, even the Devil won't care enough to spit in the mud
Would a new flood please finally come? A real rain and an assortment of plagues And when all is said and done, even the Devil won't care enough to spit in the mud
Pa, kad sam otvorija topic prvo sam mislija na superherojske, al šta se mene tiče može bilo šta Samo da nisu neki općepoznati skroz ono, tipa Watchmen ili slično.
hahha, sprdam se malo, narafski :) pitah, zato sto sam hteo, onako srdacno :P da preporucim "Life and times of Scrooge McDuck" :)))) 12 epizoda, 2 TPB (ili jedan, ako si srecne ruke) serijal je potpuno odvojen od svega ranijeg. tacnije, Rosa se pobrinuo da serijal bude bez imalo problema prijemciv citaocima kojima je Disney univerzum koliko toliko stran, a naravno, za fanove je posebna poslastica :) ako ne zelis da citas dalje, nista ti vise ne treba, jer je prica savrseno zaokruzena. ako zelis dalje, postoji nekoliko dodatnih poglavlja (5), i naravno, razni drugi naslovi na koje se Lo$ nadovezuje, poziva, itd....uglavnom su u pitanju stripovi Karla Barksa, a i neki sami Rosini stripovi :)
ukratko, uspon i pad coveka, potraga za uspehom, za krajem duge, gubljenje covecnosti, pohlepa....patka - ogledalo coveka :) preporucujem od sveg srca, svima i svakome!!! :)
Potpis u dva reda, prema pravilniku: Vader je, kao i uvek, u pravu. ; john connor ; 2022 A.D.
hahha, sprdam se malo, narafski :) pitah, zato sto sam hteo, onako srdacno :P da preporucim "Life and times of Scrooge McDuck" :)))) 12 epizoda, 2 TPB (ili jedan, ako si srecne ruke)
Je l' ti izrastao kljun konačno? A perje? Kva, kva...
To mi je već dugo dugo na listi želja, al nikako uzet... Šta bi da da to izađe na hrvatski, uff.
''The Umbrella Academy'', pisao pjevac grupe 'My Chemical Romance' Gerard Way (da ne povjerujes). Super stivo. Za sada 2 trejda, zaokruzena cjelina. ''Top Ten'' Alana Moorea. Ja sam kupio dva glavna trejda, ima i nekih spin-offova, ali su potpuno nepotrebni. ''Animal man'' Granta Morrisona. 3 trejda, odlican strip.
hahha, sprdam se malo, narafski :) pitah, zato sto sam hteo, onako srdacno :P da preporucim "Life and times of Scrooge McDuck" :)))) 12 epizoda, 2 TPB (ili jedan, ako si srecne ruke) serijal je potpuno odvojen od svega ranijeg. tacnije, Rosa se pobrinuo da serijal bude bez imalo problema prijemciv citaocima kojima je Disney univerzum koliko toliko stran, a naravno, za fanove je posebna poslastica :) ako ne zelis da citas dalje, nista ti vise ne treba, jer je prica savrseno zaokruzena. ako zelis dalje, postoji nekoliko dodatnih poglavlja (5), i naravno, razni drugi naslovi na koje se Lo$ nadovezuje, poziva, itd....uglavnom su u pitanju stripovi Karla Barksa, a i neki sami Rosini stripovi :)
ukratko, uspon i pad coveka, potraga za uspehom, za krajem duge, gubljenje covecnosti, pohlepa....patka - ogledalo coveka :) preporucujem od sveg srca, svima i svakome!!! :)
dobar je companion, naravno :) tu je ukljuceno jos 5 dodatnih poglavlja, plus jos neke Rosine price koje se mogu svrstati u Lo$ celinu, iako ne nose taj naslov.
dobar je, iako nije ni od kakve krucijalne vaznosti za serijal. ili makar nisu oni delovi sa divljim zapadom i jedrenjakom Cutty Sark, ali na primer "Hearts of Yukon" jeste :)
svakako ga treba uzeti ako si zainteresovan!!! ali najpre maticni serijal, pa tek onda njega ;)
na anazonu imaju sve in stock, zato sto je izdanje relativno novo, ne znam da li mu ima 2 pune godine. prethodno izdanje je stampano u dva tiraza, i opet se ne moze nigde naci (Companion moze po radnjama) ako se dobro secam, i ovaj novi Lo$ je isto bio rasprodat, tako da mora da su opet radili dostampavanje.
uzmete li u obzir situaciju kakva je produkcija Dizni stirpova u SAD danas, i u koliko izdanja je Lo$ izlazio i bio rasprodavan, to bi trebao da bude dobar indikator kvaliteta :) ako vam to nije dovoljno, eto, Don Rosa je osvojio Ajznera za taj serijal :)) zamisli, Ajzner za Dizni strip? :O ;)
Potpis u dva reda, prema pravilniku: Vader je, kao i uvek, u pravu. ; john connor ; 2022 A.D.
invisibles transmetropolitan nextwave agents of H.A.T.E. wormwood gentleman corpse 100 bullets planetary the umbrella academy jla (morrisonaov) new x-men (morrisonov) seven soldiers of victory animal man (morrison) chicanos gotham city central punisher: frankencastle captain britain and the mi13 wisdom earth x, universe x, paradise x ashtonishing x-men (whedon) steampunk manimatron i drama obscura crimson mesmo delivery
al po mogućnosti i da nema previše brojeva (ko Sandman npr.)
Nope, to je sličnije marvelovoj verziji Kingdom Comea, bar po ideji.
pa ima. svi na zemlji su mutirali to jest svi su postali mutanti. sa kingdom come ime skupno to da nije in continuity. inače je ako se mene pita puno bolje od kingdom come. odlično odradjen cijeli marvel u. ima veze sa svim što je marvel i sve objasniju. obavezno pročitat svakome koji voli marvel. ali x-men nisu glavni fokus.
captain britain and the mi13 wisdom ču u stvari opisat skupa. wisdom je predpriča cap. brit i mi13 glavni likovi su wisdom i ekipa britanskih superheroja koji rade za mi13 (služba zadužena za nadnaravno) odlična priča i crtež. nešto bolje što je izašlo od superherojštine od bilokojeg izdavača. pisac paul cornell, crtaca je više. wisdom jedan trejd i 3 trejda cap. britain and mi13 http://www.amazon.co.uk/Captain-Britain-MI13-Birmingham-Panini/dp/1846534232/ref=sr_1_3?s=books&ie=UTF8&qid=1298040105&sr=1-3