Author |
Topic |
miskod66
New Member
Serbia
170 Posts
Member since 13/04/2010 |
|
all_ba
Advanced Member
Bosnia and Herzegovina
4149 Posts
Member since 01/04/2008 |
Posted - 21/02/2011 : 19:35:16
|
quote: Originally posted by manhunter
To znači da su ljudi koji kupuju kod njega budale?
Ne, kupovo sam i ja kod Dveribada i uvijek bih kupovao zato što su mu stripovi kvalitetni, ali nikad ne bih dao tolike novce za jedan strip. Šta su drugo nego budaletine. Doduše, možda su lovatori pa svoj kompleks na taj način ispoljavaju i kurče se da se vidi kako to oni imaju para i mogu sebi priuštiti i takav luksuz. Za mene su budaletine, a kako se oni sami vide u svojim očima, to je njihova stvar ili kako ih drugi tretiraju, zaboli me ona stvar. |
C'est la vie... https://www.facebook.com/Revija-Bosona-455611547926400/timeline/
|
|
|
all_ba
Advanced Member
Bosnia and Herzegovina
4149 Posts
|
spiritoconlascure
New Member
Croatia
288 Posts
Member since 24/11/2010 |
Posted - 21/02/2011 : 20:55:27
|
mene full zanima od kud ti silni stripovi dveribadu,ih je ukrao pa se o tome ne smije pričati ili...? Kako sam ja novi forumaš nisam baš upućen u to tako da evo par pitanja:zašto je dveribad uopće izbačen(ako je izbačen)sa aukcija i foruma?Dal mi neko može dati link gdje on to vrijeđa ljude iz Fibre i Markosa. A što se tiče ovih astronomskih cijena stripova mislim da bi drugi prodavači trebali dati dveribadu da im on proda stripove zato jer njegove aukcije očito dosegnu neizmjerno veću cijenu od drugih prodavača. |
|
|
miskod66
New Member
Serbia
170 Posts
Posted - 21/02/2011 : 21:15:49
|
quote: Originally posted by all_ba
quote: Originally posted by miskod66
Levat, sta je to ?
To znači lik koji pojma o životu nema, blečak, haustorče, neko koga možeš preveslati ko bekana Možda ne znaš šta je bekan?
Ne znam...a ne znam ni blecak sta je? |
Edited by - miskod66 on 21/02/2011 21:19:44 |
|
|
all_ba
Advanced Member
Bosnia and Herzegovina
4149 Posts
Posted - 21/02/2011 : 22:47:27
|
quote: Originally posted by spiritoconlascure
mene full zanima od kud ti silni stripovi dveribadu,ih je ukrao pa se o tome ne smije pričati ili...? Kako sam ja novi forumaš nisam baš upućen u to tako da evo par pitanja:zašto je dveribad uopće izbačen(ako je izbačen)sa aukcija i foruma?Dal mi neko može dati link gdje on to vrijeđa ljude iz Fibre i Markosa. A što se tiče ovih astronomskih cijena stripova mislim da bi drugi prodavači trebali dati dveribadu da im on proda stripove zato jer njegove aukcije očito dosegnu neizmjerno veću cijenu od drugih prodavača.
Dveribad se iz principa sam povukao sa ovoga sajta. Zakačio se sa vlasnikom sajta i sa jednim moderatorom. Ostalo ako te zanima otiđi na Darkwoodov sait evo linka http://www.darkwood.co.rs/forum/index.php?topic=253.0 i pretraži ga malo ako te zanima i svašta ćeš vidjeti, tužno ali istinito. Inače Dveribad je koliko znam najsposobniji prodavač stripova, svi su mu stripovi provjereni i kvalitetni i jako je korektan. Ljudi sami napumpavaju cijene. Mnogima je poklonio na stotine stripova. Pravi gospodin. |
C'est la vie... https://www.facebook.com/Revija-Bosona-455611547926400/timeline/
|
|
|
all_ba
Advanced Member
Bosnia and Herzegovina
4149 Posts
Posted - 21/02/2011 : 22:51:08
|
Levat, sta je to ?
To znači lik koji pojma o životu nema, blečak, haustorče, neko koga možeš preveslati ko bekana Možda ne znaš šta je bekan?
Ne znam...a ne znam ni blecak sta je?
Jebiga Miško jel se ti zajebaješ ili stvarno ne znaš ove žargone. Ako ne znaš, ne mogu te ja sad učiti svakom žargonu. Ako je zajebancija shvatiću to kao tvoju šalu. |
|
|
|
mcn
Advanced Member
Croatia
6666 Posts
Member since 28/12/2002 |
|
wolf
Advanced Member
4577 Posts
Member since 05/08/2003 |
Posted - 22/02/2011 : 09:34:17
|
Što se tiče onog lika koji je dao preko 10000 kn za LMS 21 i 22 zaista je prilično nebulozno dati toliki novac. Čak i za glanc primjerke. |
|
|
miskod66
New Member
Serbia
170 Posts
|
sawitch
Advanced Member
Serbia
40251 Posts
Member since 17/11/2007 |
Posted - 22/02/2011 : 10:11:40
|
Ne, kupovo sam i ja kod Dveribada i uvijek bih kupovao zato što su mu stripovi kvalitetni, ali nikad ne bih dao tolike novce za jedan strip. Šta su drugo nego budaletine. Doduše, možda su lovatori pa svoj kompleks na taj način ispoljavaju i kurče se da se vidi kako to oni imaju para i mogu sebi priuštiti i takav luksuz. Za mene su budaletine, a kako se oni sami vide u svojim očima, to je njihova stvar ili kako ih drugi tretiraju, zaboli me ona stvar.
Mnogo bezobrazan post!!! Ko si ti da nekog nazivas budalom zato sto daje svoj novac za strip ili bilo sta drugo i da vrsis psiho-analizu kupaca i prodavaca???!!! |
Patricia hic mea totus mundus est |
|
|
all_ba
Advanced Member
Bosnia and Herzegovina
4149 Posts
Posted - 22/02/2011 : 10:28:25
|
quote: Originally posted by sawitch
Ne, kupovo sam i ja kod Dveribada i uvijek bih kupovao zato što su mu stripovi kvalitetni, ali nikad ne bih dao tolike novce za jedan strip. Šta su drugo nego budaletine. Doduše, možda su lovatori pa svoj kompleks na taj način ispoljavaju i kurče se da se vidi kako to oni imaju para i mogu sebi priuštiti i takav luksuz. Za mene su budaletine, a kako se oni sami vide u svojim očima, to je njihova stvar ili kako ih drugi tretiraju, zaboli me ona stvar.
Mnogo bezobrazan post!!! Ko si ti da nekog nazivas budalom zato sto daje svoj novac za strip ili bilo sta drugo i da vrsis psiho-analizu kupaca i prodavaca???!!!
_________________ Jest bezobrazan post, ali svako ima pravo na svoje mišljenje. A ti se našo da izigravaš advokata. Uostalom, bolje ti je biti u prijateljskim relacijama sa mnom nego se kačiti. Ne znam šta ti to treba. |
|
|
|
sawitch
Advanced Member
Serbia
40251 Posts
Posted - 22/02/2011 : 11:09:55
|
Ja ne izigravam advokata vec se ponasam u skladu sa pravilima foruma i zdravog razuma.. Otkud ti pravo da nazoves nekog budalom a jos ti nikad ni jednu ruznu rec uputio..
A oko kacenja, shvati kako hoces, stvarno me ne interesuje... Ne vidim neku korist u "biti dobar sa tobom" ili "biti zakacen sa tobom".. |
|
|
all_ba
Advanced Member
Bosnia and Herzegovina
4149 Posts
|
Dajak
Junior Member
424 Posts
Member since 21/12/2010 |
Posted - 22/02/2011 : 11:24:04
|
Mislim da svako ima pravo da kupuje šta hoće i da za to da koliko god misli da treba novaca.Naravno da ne treba nikog nazivati budalom zato što je neki strip preplatio.To je njegovo pravo, a uostalom budite sigurni da je sigurno imao razloge zašto je toliko platio strip.Možda su većini drugih ljudi ti razlozi glupi, ali nismo svi isti i svako ima neke drugačije motive. Dveribad je majstor prodaje i svaka mu čast za to, nema tu mesta ni za kakve zamerke.Zamerki može biti samo na njegovo ponašanje prema drugim ljudima koji su isto tako uspešni kao i on, ali očigledno je da on želi da bude krunisani kralj i da se obračunava sa bilo kakvom konkurencijom.Ono što ne želi da njemu ljudi čine, on čini drugima.Ali to je već posebna priča mnogo puta prožvakana.
Nije mi jasno zašto se ljudi ovde stalno čude kako ti stripovi idu po toliko visokim cenama?Pa nije tu u pitanju samo Dveribad, jeste da su njegovi stripovi najskuplji, ali samo zato što su odlično i očuvani.Inače, gdegod da se pojavi neki dobro očuvani strip, taj će biti i prodat pa ma koliko koštao(dobro tu ipak postoje neke sitne razlike kada neko pokuša da dostigne rekordne cene koje je imao Dveribad na primer,pa strip ostane neprodat,stoga ne treba biti previše halav). Dakle, ne treba se čuditi tolikim cenama jer te stripove uvek kupuje isti krug ljudi.Tu se radi o dvadesetak osoba(svima uglavnom dobro poznatih) i ti stari stripovi uglavnom redovno završavaju kod njih.Nema veze ni što su neki od njih već na primer kupili komplet Zagora u glanc stanju, oni nastavljaju i dalje da kupuju te iste stripove.Ti ljudi imaju novaca i žele da ih daju na stripove i neka to rade.To im je glavna zabava i sporedna preokupacija u životu, neko voli da igra fudbal, neko košarku, neko voli da trči pored reke, neko voli da igra šah, neko voli da stalno iznova šarmira devojke, neko voli da gleda puno filmova, a neki ljudi vole da gledaju što veći broj glanc stripova na policama i da satima pregledavaju sve moguće aukcijske portale ne bi li ugledali da se negde ponovo prodaje neki takav.To ih najviše ispunjava i jedino tako oni mogu biti zadovoljni.Moram priznati da im baš i ne zavidim na tome. A rekoh imaju oni i dosta razloga za to, eto vidimo da se često i slikaju razne kolekcije i prikazuju ovde, eto malo da njihov trud bude i opštedruštveno prihvaćen i njihovo zadovoljstvo onda može da bude samo veće jer je dobijena i ta potvrda koja treba da zadovolji sujetu.Ali OK je to, opet svako može da radi ono što želi i drugi mu se u tome mogu priključiti. Samo baš nije lepo sa njihove strane da tu i tamo obeshrabruju neke manje i mlađe kolekcionare koji isto dele njihovu strast prema tim stripovima, a i nisu baš mnogo upućeni u cenovnike, izjavama tipa "Možeš da probaš da skupiš te stripove, ali ima da se namučiš pošteno, ne znaš ti šta te čeka, eh šta sam JA samo morao sve da prođem i istrpim" ili kao što reče jedan član ovde "JA sam poslednji koji je skupljao komplet LMS i ZS glanc pojedinačno po komadu, ne verujem da će POSLE MENE bilo ko to uraditi, nego jedino da kupi ceo komplet".Pazite on sebe već proglašava za poslednjeg. Ali valjda su oni svojim žrtvovanjem obezbedili sebi jedan poseban status i valjda samo jedan drugome mogu da kažu kako još ponešto od stripova postoji dostupno na tržištu.Ostali su dobrodošli u to društvo samo sa hvalospevima "Bravo majstore oborio si rekord".Zaista veliko dostignuće. |
Edited by - Dajak on 22/02/2011 11:28:06 |
|
|
sawitch
Advanced Member
Serbia
40251 Posts
Posted - 22/02/2011 : 11:30:45
|
Opet ti kažem, šta to tebe tangira, nikome lično ili direktno nisam rekao da je budala ako daje velike novce za jedan strip, to sam rekao generlno. To je moje mišljenje i šta si se ti tu našao pogođen. Kad me već vučeš za jezik, nemoj se meni tako obračati i povisivati ton. Šta te boli ona stvar. Jesam bio jasan.
Nasao sam se pogodjen jer sam i ja kupovao kod njega.. Platio sam 5 eura Blekov strip na 700 i neki broj.. Jesam li i ja budala onda???
A molim te, "jesam li bio jasan." postedi me tih tvojih tonova... To mozes sa decom od 5 godina tako da se ponasas i njima tako da se obracas, meni nemoj... |
|
|
all_ba
Advanced Member
Bosnia and Herzegovina
4149 Posts
Posted - 22/02/2011 : 11:40:23
|
quote: Originally posted by sawitch
Opet ti kažem, šta to tebe tangira, nikome lično ili direktno nisam rekao da je budala ako daje velike novce za jedan strip, to sam rekao generlno. To je moje mišljenje i šta si se ti tu našao pogođen. Kad me već vučeš za jezik, nemoj se meni tako obračati i povisivati ton. Šta te boli ona stvar. Jesam bio jasan.
Nasao sam se pogodjen jer sam i ja kupovao kod njega.. Platio sam 5 eura Blekov strip na 700 i neki broj.. Jesam li i ja budala onda???
A molim te, "jesam li bio jasan." postedi me tih tvojih tonova... To mozes sa decom od 5 godina tako da se ponasas i njima tako da se obracas, meni nemoj...
To o čemu ti pričaš su smiješne cifre, šta je 5 eura? Ovaj momak iznad Dajak, napisao je lijep post. Eto neka tako bude. Možda sam ja malo prenaglio, ali to je moj stav. A, ovo jesam li jasan, to se na tebe odnosi. Dakle nemoj ponavljati moje riječi. Ali, da ne bi u nedogled jedan drugom osporavali njegov stav, neka bude ovo zadnje oko ovoga. Što si rekao rekao si i obrnuto, samo bez vrijeđanja. |
|
Edited by - all_ba on 22/02/2011 11:41:07 |
|
|
sawitch
Advanced Member
Serbia
40251 Posts
Posted - 22/02/2011 : 12:03:42
|
OK, posteno..
A oko tih pet eura je poenta da taj strip realno ne vredi ni 2 ali ja sam dao 5... A ne sada da je to neka lova.. Stvarno ispada smesno... |
|
|
all_ba
Advanced Member
Bosnia and Herzegovina
4149 Posts
|
miskod66
New Member
Serbia
170 Posts
|
sumohrvat
Advanced Member
4026 Posts
Member since 22/11/2004 |
Posted - 22/02/2011 : 13:02:44
|
Odakle možemo znati kojim budžetom raspolaže netko tko je spreman za 2 stripa dati 10000 kn???Možda čovjek ima 3 firme,5 stanova,17 ljubavnica,jede kavijar i pije šampanjac i ovih 10 000 kn osjeti koliko i ja kad kupim žvake...Jel zato budala?Nije!Jel zato levat?Nije!Njegov teško stečeni novac i hoće li ga on potrošiti na rijedak strip-glancer koji mu nedostaje u kolekciji,hoće li on taj novac skrivati u čarapi za crne dane ili će se posrati na njega je njegova stvar i ako je njega ova aukcija učinila sretnim kao i sve nas kad kupimo neki strip što smo odavno željeli onda tko smo mi da takve ljude nazivamo budalama ili sudimo o njihovim postupcima.Kolega kolekcionaru,uživaj u ova dva primjerka na svojoj polici koja bi velika većina nas željela imati i u svojoj kolekciji. |
|
|
srdjandj
Advanced Member
Serbia
22426 Posts
Member since 02/05/2005 |
Posted - 22/02/2011 : 13:17:42
|
quote: Originally posted by sumohrvat
Odakle možemo znati kojim budžetom raspolaže netko tko je spreman za 2 stripa dati 10000 kn???Možda čovjek ima 3 firme,5 stanova,17 ljubavnica,jede kavijar i pije šampanjac i ovih 10 000 kn osjeti koliko i ja kad kupim žvake...Jel zato budala?Nije!Jel zato levat?Nije!Njegov teško stečeni novac i hoće li ga on potrošiti na rijedak strip-glancer koji mu nedostaje u kolekciji,hoće li on taj novac skrivati u čarapi za crne dane ili će se posrati na njega je njegova stvar i ako je njega ova aukcija učinila sretnim kao i sve nas kad kupimo neki strip što smo odavno željeli onda tko smo mi da takve ljude nazivamo budalama ili sudimo o njihovim postupcima.Kolega kolekcionaru,uživaj u ova dva primjerka na svojoj polici koja bi velika većina nas željela imati i u svojoj kolekciji.
Tačno tako, čovek ima pravo da radi šta hoće sa svojim parama. Ja bih takođe voleo da mogu da kupim takve stripove, ali, na žalost, nemam toliko para, ali ko ima, neka mu je sa srećom i neka uživa u kupljenim stripovima. |
Iz Vršca stiže glas, u vinu leži spas, ko vino ne pije, taj nek se ubije!!! |
|
|
zlikovski
Senior Member
Croatia
1090 Posts
Member since 21/03/2008 |
|
sumohrvat
Advanced Member
4026 Posts
Member since 22/11/2004 |
|
noemis
Senior Member
Serbia
1320 Posts
Member since 11/05/2010 |
Posted - 22/02/2011 : 15:52:20
|
oh, koliko puta upotrebljena reč pravo... uz to vezana za novac... nije mi jasno iz kog zakona ljudi izvlače ovolika prava... "imam prava da kažem šta mislim..." "čovek ima prava da sa svojim novcem..." sve su to oblici diskurzivnog govora i zapravo osim diskurzivne moći koju poseduju, nemaju nikakvu zakonsku niti realnu osnovu... dakle budalaštine, poput "potrage za istinom" "slobode govora i mišljenja" "demokratsko opredeljenje" i sl. ... no da ne dužim... već da se priključim masi u svom pravu da se izjasnim:
stvarno je idiotski, i to do krajnjih granica, davati velike (u odnosu na džep čoveka s ulice) pare za bilo koji fetiš (pogotovo za toalet papir na kome je odštampan nabildovani pederoliki plavušan, kluni-pilotdžija, ma bilo ko... ) zapravo imati fetiš je poremećaj... pa makar to bilo i najobičnije kolekcionarstvo... |
"Ja se mnogo bojim ljudi koji hoce da usrece narod... ...niko nema prava da silom svog suseda cini srecnim." |
|
|
Topic |
|