forum.stripovi.com
forum.stripovi.com
Home | Profile | Register | Active Topics | Active Polls | Aukcije | Private Messages | Members | Search | FAQ
Username:
Password:
Save Password
Forgot your Password?

All Forums
 Burza Stripova
 Aukcije
 dveribad
 New Topic New Poll New Poll
 Reply to Topic
Previous Page | Next Page
Author Previous Topic Topic Next Topic
Page: of 12

sawitch
Advanced Member

Serbia
40251 Posts

Member since 17/11/2007

Posted - 22/02/2011 : 16:00:05  Show Profile Show Extended Profile  Send sawitch a Private Message  Reply with Quote
Kazi to Abramovicu i ostalima.. Da li je idiot sto kad ide na veceru zakupi celu ulicu da bi mogao da vecera a da ga ne maltretira milion ljudi...

A nije mi jasno zasto ima neko protiv ili naziva svakako coveka koji da 1000 eura za strip... Mozda bih i ja dao da imam love, ali nemam..

Noemise, gledano tako, i mi se proseravamo sto jedemo kolace i pijemo koka kolu a u Africi deca umiru od gladi... Nije ti dobra prizma gledanja... To se kod nas kaze: "Pruzis se koliko si dug"...

Patricia hic mea totus mundus est
Go to Top of Page

Dajak
Junior Member

424 Posts

Member since 21/12/2010

Posted - 22/02/2011 : 16:11:44  Show Profile Show Extended Profile  Send Dajak a Private Message  Reply with Quote
quote:
Originally posted by sumohrvat

Odakle možemo znati kojim budžetom raspolaže netko tko je spreman za 2 stripa dati 10000 kn???Možda čovjek ima 3 firme,5 stanova,17 ljubavnica,jede kavijar i pije šampanjac i ovih 10 000 kn osjeti koliko i ja kad kupim žvake...Jel zato budala?Nije!Jel zato levat?Nije!Njegov teško stečeni novac i hoće li ga on potrošiti na rijedak strip-glancer koji mu nedostaje u kolekciji,hoće li on taj novac skrivati u čarapi za crne dane ili će se posrati na njega je njegova stvar i ako je njega ova aukcija učinila sretnim kao i sve nas kad kupimo neki strip što smo odavno željeli onda tko smo mi da takve ljude nazivamo budalama ili sudimo o njihovim postupcima.Kolega kolekcionaru,uživaj u ova dva primjerka na svojoj polici koja bi velika većina nas željela imati i u svojoj kolekciji.

Žao mi je što ću te razočarati, ali takvog bogataša kao što si ti kao primer opisao pored svega toga veruj mi ne bi uopšte zanimali stripovi.Jednostavno ne bi stigao i sa njima da se bavi.
Ovi ljudi što daju tolike pare na stripove jesu sa malo viška finansija, ali spreman sam da se kladim u bilo šta da nijedan od njih nije baš neki pravi bogataš.Čak je moguće da neki od njih uopšte i nemaju viška novca već da spadaju recimo u neku srednju klasu.Dosta njih u stvari živi napolju, u zemljama gde je bolji standard nego ovde i zato se čini kao da su bogatiji, ali to je u tim zemljama u stvari normalno(pogotovo su kod takvih ljudi ovakve stvari normalne jer im je u stranim zemljama strašno dosadno i žele da na bilo koji način budu u kontaktu sa zavičajem i onda se uhvate raznih stvari, internet portala odavde i naravno ako je moguće žele da prednjače u odnosu na ljude odavde u bilo čemu,pa će tako neko dati najviše para za stripove, neko za markice,neko za retki i stari novac...).
No, da ne davim oko toga, ti ljudi toliko troše novaca jer je to njima jedna od važnijih stvari u životu, neki od njih će recimo dati na stripove i novac možda namenjen za nešto drugo, kriće to od žene, lišavati se svakog drugog hobija i užitka i slično.Zato sam i napisao da im uopšte ne zavidim, ja se tako nikada ne bih ponašao, znaju se prioriteti u životu.
Ali tim ljudima je sve to opravdano jer rekoh imaju razloga za sve to, time leče neku svoju sujetu i zadovoljštinu.Pazite, retko ko će od njih kada kupi te stripove držati ih daleko od očiju drugih, već će stalno dovoditi ljude da ih pokazuju, zatim slikati ih i objavljivati slike i drugo.Gledanja i slikanja će biti koliko hoćeš, ali čitanja i dodirivanja ni u kom slučaju.Sve lepo spakovano u kesice i oni mirni.
Neka rade šta hoće, treba ih pustiti na miru i ne treba im pridodavati pažnju jer je to baš ono što oni žele-pažnja i priznanje.

Edited by - Dajak on 22/02/2011 16:30:50
Go to Top of Page

srdjandj
Advanced Member

Serbia
22426 Posts

Member since 02/05/2005

Posted - 22/02/2011 : 16:51:53  Show Profile Show Extended Profile  Send srdjandj a Private Message  Reply with Quote
Koliko ja pratim aukcije, ne bih rekao da te skupe stripove kupuju najviše "gastarbajteri", čak mislim da ih kupuju više kolekcionari sa ovih prostora.

Iz Vršca stiže glas, u vinu leži spas, ko vino ne pije, taj nek se ubije!!!
Go to Top of Page

manhunter
Moderator

Switzerland
25292 Posts

Member since 17/09/2004

Posted - 22/02/2011 : 16:53:25  Show Profile Show Extended Profile  Send manhunter a Private Message  Reply with Quote
quote:
Originally posted by Dajak

Dosta njih u stvari živi napolju, u zemljama gde je bolji standard nego ovde i zato se čini kao da su bogatiji, ali to je u tim zemljama u stvari normalno(pogotovo su kod takvih ljudi ovakve stvari normalne jer im je u stranim zemljama strašno dosadno i žele da na bilo koji način budu u kontaktu sa zavičajem i onda se uhvate raznih stvari, internet portala odavde i naravno ako je moguće žele da prednjače u odnosu na ljude odavde u bilo čemu,pa će tako neko dati najviše para za stripove, neko za markice,neko za retki i stari novac...).
No, da ne davim oko toga, ti ljudi toliko troše novaca jer je to njima jedna od važnijih stvari u životu, neki od njih će recimo dati na stripove i novac možda namenjen za nešto drugo, kriće to od žene, lišavati se svakog drugog hobija i užitka i slično.Zato sam i napisao da im uopšte ne zavidim, ja se tako nikada ne bih ponašao, znaju se prioriteti u životu.

[B )]

I am legion. I do not forget. I do not forgive.

Go to Top of Page

srdjandj
Advanced Member

Serbia
22426 Posts

Member since 02/05/2005

Posted - 22/02/2011 : 17:05:22  Show Profile Show Extended Profile  Send srdjandj a Private Message  Reply with Quote
Smeješ se hanteru, a ustvari ti si taj bogati gastarbajter koji pokupuje sve stripove sa aukcija!

Go to Top of Page

Dajak
Junior Member

424 Posts

Member since 21/12/2010

Posted - 22/02/2011 : 17:05:42  Show Profile Show Extended Profile  Send Dajak a Private Message  Reply with Quote
Ja i nisam napisao da gastarbajteri najviše kupuju ove stripove, ali da čine značajan procenat to je tačno, pa i sami znate koji su to ljudi.
A inače svi internet portali, sajtovi i forumi sa ovih prostora su puni gastarbajtera, to nije čudno, ljudi pre biraju da budu tu i u kontaktu sa zavičajem nego što u toj meri idu recimo na portale i forume tih zemalja u kojima žive.
No, to nije poenta ove priče, poenta je ono ostalo što sam napisao i tu nije ništa smešno, štaviše pomalo je i tužno kako se čovek otuđuje od mnogo čega u današnje vreme.Ja naravno razumem da mnogi to neće hteti da sami sebi priznaju, ali tako je, od istine se ne može pobeći.
Go to Top of Page

Dajak
Junior Member

424 Posts

Member since 21/12/2010

Posted - 22/02/2011 : 17:06:38  Show Profile Show Extended Profile  Send Dajak a Private Message  Reply with Quote
quote:
Originally posted by srdjandj

Smeješ se hanteru, a ustvari ti si taj bogati gastarbajter koji pokupuje sve stripove sa aukcija!

Nije on taj, nemaju ni oni svi jednake porive, ali recimo da je on jedan od njih zadovoljio time što je moderator.
Go to Top of Page

mystere
New Member

Croatia
100 Posts

Member since 04/04/2006

Posted - 22/02/2011 : 17:31:10  Show Profile Show Extended Profile  Send mystere a Private Message  Reply with Quote
quote:
Žao mi je što ću te razočarati, ali takvog bogataša kao što si ti kao primer opisao pored svega toga veruj mi ne bi uopšte zanimali stripovi.Jednostavno ne bi stigao i sa njima da se bavi.

Žao mi je što ću te razočarati, ali ima takvih bogataša koje zanimaju stripovi.
Go to Top of Page

sawitch
Advanced Member

Serbia
40251 Posts

Member since 17/11/2007

Posted - 22/02/2011 : 17:31:56  Show Profile Show Extended Profile  Send sawitch a Private Message  Reply with Quote
Imas donekle pravo... Cak i mimo aukcija vecina skupih stripova ide u inostranstvo.. Pod tim mislim na van SFRJ...

Ranije su stripovi iz Bosne i Hrvatske isli u Srbiju, posle toga masovno u Sloveniju a sada sibaju u Ameriku, Austriju, Svajcarsku, Nemacku, Svedsku itd..

Go to Top of Page

Dajak
Junior Member

424 Posts

Member since 21/12/2010

Posted - 22/02/2011 : 17:38:56  Show Profile Show Extended Profile  Send Dajak a Private Message  Reply with Quote
quote:
Originally posted by mystere

quote:

Žao mi je što ću te razočarati, ali ima takvih bogataša koje zanimaju stripovi.

Prijavljuješ se kao takav?Ajde da vidim imovinsku kartu?

No, šalu na stranu, tema je prožvakana, neka svako radi šta hoće i to je to.Meni ne smeta, većini ne smeta, a ako nekome i smeta-ne bi trebalo i neka ne bude više tako.Ako neko posle hoće i da prepričava dogodovštine i lovačke priče kako je osvojio taj neki skupi strip, neka mu i to. Demokratija je čudo.
Go to Top of Page

Dajak
Junior Member

424 Posts

Member since 21/12/2010

Posted - 22/02/2011 : 17:41:27  Show Profile Show Extended Profile  Send Dajak a Private Message  Reply with Quote
quote:
Originally posted by sawitch

Imas donekle pravo... Cak i mimo aukcija vecina skupih stripova ide u inostranstvo.. Pod tim mislim na van SFRJ...

Ranije su stripovi iz Bosne i Hrvatske isli u Srbiju, posle toga masovno u Sloveniju a sada sibaju u Ameriku, Austriju, Svajcarsku, Nemacku, Svedsku itd..

Tačno je to.Pa barem cveta međunarodni poštanski saobraćaj što samim tim tera i naše pošte da se usavršavaju i poboljšavaju.
Go to Top of Page

sawitch
Advanced Member

Serbia
40251 Posts

Member since 17/11/2007

Posted - 22/02/2011 : 17:44:35  Show Profile Show Extended Profile  Send sawitch a Private Message  Reply with Quote
Al' cveta... Puk'o sam kod njih na PTT bar 2000 eura poslednjih 5 godina a izgubili su mi ili ukrali bar 200..

Go to Top of Page

Dajak
Junior Member

424 Posts

Member since 21/12/2010

Posted - 22/02/2011 : 17:48:25  Show Profile Show Extended Profile  Send Dajak a Private Message  Reply with Quote
quote:
Originally posted by sawitch

Al' cveta... Puk'o sam kod njih na PTT bar 2000 eura poslednjih 5 godina a izgubili su mi ili ukrali bar 200..

Pa kad je taj proces usavršavanja spor i dugotrajan.Znaš kako to već ide kod nas.
Ali važno je da živimo u nadi da će i naša pošta biti pravi gigant jednog dana(ali nežni gigant).
Go to Top of Page

sumohrvat
Advanced Member

4026 Posts

Member since 22/11/2004

Posted - 22/02/2011 : 17:50:36  Show Profile Show Extended Profile  Send sumohrvat a Private Message  Reply with Quote
Ono sa firmama,stanovima i ljubavnicama je bilo karikirano,ali evo konkretno ja sam iz Rijeke,kraja u kojem je dosta pomoraca i neki od mojih susjeda,dobrih prijatelja su dečki izmedju dvajspete i tridesete godine života koji su drugi oficiri,prvi oficiri na stranim brodovima,cruiserima,tankerima....Sa mjesečnim primanjima od nekoliko tisuća eura mjesečno(konkretno,kapetan na cruiseru natuče i do 15 000 eura na mjesec).Niti je gastarbajter,niti mu nedostaje slobodnog vremena jer nakon odrađena 4 mjeseca ugovora na brodu doma svira kurcu ako mu se prohtije,niti mora ikome polagati račune na šta će potrošiti svoju plaću....Tako da ti priča ne drži vodu jer iako je teška situacija na cijelom ovom prostoru ima ljudi koji si mogu i priuštiti ovakve stvari i imaju dovoljno slobodnog vremena da jedan dio odvoje za svoje hobije.Svi smo mi zavolili stripove u djetinjstvu i sad ako je netko,20 godina kasnije imao sreće u životu da ne krpa kraj sa krajem ne smije kupiti strip da ne ispadne licemjer koji liječi svoju sujetu i zadovoljštinu???????
Go to Top of Page

Dajak
Junior Member

424 Posts

Member since 21/12/2010

Posted - 22/02/2011 : 18:02:08  Show Profile Show Extended Profile  Send Dajak a Private Message  Reply with Quote
Ma svako može da kupi šta želi, više sam puta to naglasio.Taman posla da se ja zalažem za suprotno.
E sad svako ima svoje mišljenje o tome koji su razlozi za neke stvari, nismo ni svi mi isti.Ne sumnjam da ima ljudi koji zarađuju veće sume novca, evo kada su već spomenuti ti pomorci, znam i ja jednog takvog i on baš daje dosta novaca na stripove, ali ne može se ni tvrditi da recimo većina pomoraca koji dobro zarađuju baš skuplja stripove.Ali par hiljada eura mesečno ne znači da si bogataš.Uz sve ostale troškove života i ako recimo par hiljada stucaš i na stripove, ne ostaje ti baš previše za neke druge stvari(naravno ne tvrdim da ne ostaje ništa).A i ljudi sa 25 godina života ili nešto više su bili suviše mladi u ono zlatno doba stripova, pa ne verujem da baš njih vuče tolika nostalgija za prošlim vremenima.A što se tiče ovih starijih, oni verovatno imaju i žene i decu pa im rastu i troškovi života.No,ima ljudi koji zarađuju isto toliko, skupljaju stripove, ali im je svejedno mnogo da daju toliko novaca za jedan običan komad hartije.
I na stranu pomorci i slični, ima ljudi koji su konstantno ovde na forumu i hvale se kako su kupili gomilu skupih stripova.Svako ko je pažljivije pratio šta ja pišem shvatio bi da nije akcenat na tome što se ti stripovi kupuju, već što se posle time hvali, to prikazuje kao neka vrlina(što je smešno) i čak indirektno ismevaju neki mlađi kolekcionari koji razmišljaju da kupe nešto slično.
Ali kao što sam istakao, demokratija je čudo, pa neka svako slobodno i piše šta hoće i hvali se, meni ne smeta, a ne bi trebalo ni drugima.Najbolje je neke stvari ignorisati u životu.

Edited by - Dajak on 22/02/2011 18:06:47
Go to Top of Page

srdjandj
Advanced Member

Serbia
22426 Posts

Member since 02/05/2005

Posted - 22/02/2011 : 18:11:24  Show Profile Show Extended Profile  Send srdjandj a Private Message  Reply with Quote
A vidim brate, da ti je i filozofija jača strana!

Go to Top of Page

Dajak
Junior Member

424 Posts

Member since 21/12/2010

Posted - 22/02/2011 : 18:12:34  Show Profile Show Extended Profile  Send Dajak a Private Message  Reply with Quote
quote:
Originally posted by srdjandj

A vidim brate, da ti je i filozofija jača strana!

Pa naravno, ona je majka svih nauka.
Go to Top of Page

manhunter
Moderator

Switzerland
25292 Posts

Member since 17/09/2004

Posted - 22/02/2011 : 18:26:06  Show Profile Show Extended Profile  Send manhunter a Private Message  Reply with Quote
Šta sve internet trpi, to nije normalno.

I am legion. I do not forget. I do not forgive.

Go to Top of Page

sawitch
Advanced Member

Serbia
40251 Posts

Member since 17/11/2007

Posted - 22/02/2011 : 18:30:23  Show Profile Show Extended Profile  Send sawitch a Private Message  Reply with Quote
O gde si Platone... Sta ima novo u Grckoj?

Go to Top of Page

Obi-wan
Advanced Member

Croatia
13782 Posts

Member since 29/08/2004

Posted - 22/02/2011 : 18:36:54  Show Profile Show Extended Profile  Send Obi-wan a Private Message  Reply with Quote
Pitanje je koliko čovjek mora biti bogat da plati 3000 kuna za jedan strip?
Oni što rade za 2000-3000 kuna mjesečno stvarno moraju biti ludi pa da to kupe.
Za onog što zarađuje 10 000 mjesečno, može se reći da je ekscentričan, no ako ga to veseli, svojom zaradom je zaslužio.
Onaj tko zarađuje 20 000 ili više, može kupovati takve stripove bez da mu se išta prigovori jer to za njega nije nikakav pretjeran novac.

Sve u skladu s vlastitim mogućnostima. A kako mi ne znam kakve su čije mogućnosti, najbolje se suzdržati od osuda i pohvala.

What you call sanity, it’s just a prison in your minds that stops you from seeing that you’re just tiny little cogs in a giant absurd machine.
Go to Top of Page

vope
Senior Member

Montenegro
2967 Posts

Member since 21/12/2006

Posted - 22/02/2011 : 19:56:43  Show Profile Show Extended Profile  Send vope a Yahoo! Message  Send vope a Private Message  Reply with Quote
quote:

Ovi ljudi što daju tolike pare na stripove jesu sa malo viška finansija, ali spreman sam da se kladim u bilo šta da nijedan od njih nije baš neki pravi bogataš.Čak je moguće da neki od njih uopšte i nemaju viška novca već da spadaju recimo u neku srednju klasu.Dosta njih u stvari živi napolju, u zemljama gde je bolji standard nego ovde i zato se čini kao da su bogatiji, ali to je u tim zemljama u stvari normalno(pogotovo su kod takvih ljudi ovakve stvari normalne jer im je u stranim zemljama strašno dosadno i žele da na bilo koji način budu u kontaktu sa zavičajem i onda se uhvate raznih stvari, internet portala odavde i naravno ako je moguće žele da prednjače u odnosu na ljude odavde u bilo čemu,pa će tako neko dati najviše para za stripove, neko za markice,neko za retki i stari novac...).
Ali tim ljudima je sve to opravdano jer rekoh imaju razloga za sve to, time leče neku svoju sujetu i zadovoljštinu.Pazite, retko ko će od njih kada kupi te stripove držati ih daleko od očiju drugih, već će stalno dovoditi ljude da ih pokazuju, zatim slikati ih i objavljivati slike i drugo.Gledanja i slikanja će biti koliko hoćeš, ali čitanja i dodirivanja ni u kom slučaju.Sve lepo spakovano u kesice i oni mirni.
Neka rade šta hoće, treba ih pustiti na miru i ne treba im pridodavati pažnju jer je to baš ono što oni žele-pažnja i priznanje.

A da možda nije stvar u tome da neki ljudi jednostavno jako vole dobro očuvane stare stripove?
Neko reče: "Merak nema cenu" - batali bolan sujetu, komplekse, opsesivno-kompulsivno ponašanje i slično. Stvari su mnogo jednostavnije nego što misliš.

...

Edited by - vope on 22/02/2011 19:57:16
Go to Top of Page

sumohrvat
Advanced Member

4026 Posts

Member since 22/11/2004

Posted - 22/02/2011 : 20:16:18  Show Profile Show Extended Profile  Send sumohrvat a Private Message  Reply with Quote
Vope,u tri reda si rekao ono što svi ostali nisu uspjeli na 5 stranica....Svaka ti čast!!!
Go to Top of Page

Dajak
Junior Member

424 Posts

Member since 21/12/2010

Posted - 22/02/2011 : 21:47:45  Show Profile Show Extended Profile  Send Dajak a Private Message  Reply with Quote
quote:
Originally posted by vope

quote:

A da možda nije stvar u tome da neki ljudi jednostavno jako vole dobro očuvane stare stripove?
Neko reče: "Merak nema cenu" - batali bolan sujetu, komplekse, opsesivno-kompulsivno ponašanje i slično. Stvari su mnogo jednostavnije nego što misliš.

Naravno, svi ih volimo i slažem se.Samo, stvar je u tome što neki žele da imaju po 2 takva komada(minimum)od svega.E to je već malo čudno zar ne?
No, neka im, PONAVLJAM, nije stvar u toj kupovini stripova, već u nekim manirima nakon toga, pogotovo ovde na forumu.Ali opet ponavljam, neka im i to, demokratija je čudo.
Bar sa moje strane mislim da je itekako previše svemu ovome pridavati toliko pažnje, mislim da je itekako nepotrebno.
Go to Top of Page

noemis
Senior Member

Serbia
1320 Posts

Member since 11/05/2010

Posted - 22/02/2011 : 22:31:20  Show Profile Show Extended Profile  Send noemis a Private Message  Reply with Quote
lepo... eto ljudi znaju da ja gledam kroz prizme, pa sam prošli put upotrebio pogrešnu... no, ovaj put razbijam prizmu... i ... isto:
životne krilatice "ispruži se kolko si dug" "prema svojim mogućnostima" "šta hoće za/sa svoj(im)" i sl. su najobičniji lakmus ega... i u njima nema nikakve vrline, nikakvog kvaliteta, samo tužno samopotvrđivanje individue... do u beskraj

ali ima istine u poslednjem postu... jesu ljudi prilično jednostavni... recimo, oni koji imaju ženu i decu, a više troše na svoju pasiju/hobi/fetiš nego na želje i strasti svoje dece i supruge (pa i ostale familije i prijatelje) su loši, sebični, samoživi i nezreli.... eto, jednostavnije ne može

"Ja se mnogo bojim ljudi koji hoce da usrece narod... ...niko nema prava da silom svog suseda cini srecnim."
Go to Top of Page

pknezevic
New Member

Bosnia and Herzegovina
151 Posts

Member since 14/09/2008

Posted - 22/02/2011 : 23:06:58  Show Profile Show Extended Profile  Send pknezevic a Private Message  Reply with Quote
quote:
Originally posted by noemis

oh, koliko puta upotrebljena reč pravo... uz to vezana za novac...
nije mi jasno iz kog zakona ljudi izvlače ovolika prava...
"imam prava da kažem šta mislim..." "čovek ima prava da sa svojim novcem..."
sve su to oblici diskurzivnog govora i zapravo osim diskurzivne moći koju poseduju, nemaju nikakvu zakonsku niti realnu osnovu...
dakle budalaštine, poput "potrage za istinom" "slobode govora i mišljenja" "demokratsko opredeljenje" i sl.
... no da ne dužim... već da se priključim masi u svom pravu da se izjasnim:

stvarno je idiotski, i to do krajnjih granica, davati velike (u odnosu na džep čoveka s ulice) pare za bilo koji fetiš (pogotovo za toalet papir na kome je odštampan nabildovani pederoliki plavušan, kluni-pilotdžija, ma bilo ko... )
zapravo imati fetiš je poremećaj... pa makar to bilo i najobičnije kolekcionarstvo...

pišeš gluposti
Go to Top of Page
Page: of 12 Previous Topic Topic Next Topic  
Previous Page | Next Page
 New Topic New Poll New Poll
 Reply to Topic
Jump To:
forum.stripovi.com © 2000-2002 Snitz Communications Go To Top Of Page
This page was generated in 0.16 seconds. Snitz Forums 2000