forum.stripovi.com
forum.stripovi.com
Home | Profile | Register | Active Topics | Active Polls | Aukcije | Private Messages | Members | Search | FAQ
Username:
Password:
Save Password
Forgot your Password?

All Forums
 Stripovi
 Stripovi
 Markos nam se nesto ucutao...
 New Topic New Poll New Poll
 Reply to Topic
Previous Page | Next Page
Author Previous Topic Topic Next Topic
Page: of 1043

Amos
Senior Member

Croatia
2896 Posts

Member since 03/01/2011

Posted - 19/02/2011 : 21:33:30  Show Profile Show Extended Profile  Send Amos a Private Message  Reply with Quote
quote:
Originally posted by Nostromo

A vidi nas, i tržište i državu i sve... Čovjek izdaje gomilu super stripova, prave knjižurine, najkvalitetnije nove i stare svjetski priznate stripove u super opremi i za cijeli dan i noć skupi se na četiri topica 19 (devetnaest) komentara. Još je i vikend. Pa kako? Ma nek sve ide u...
Bolje izdaji kuharice i knjige za samopomoć jer mi smo kreteni. A i onaj jadni Macan koji se toliko trudi... pa mi to jednostavno ne zaslužujemo. Budalasto društvo. Dajte nam 24 sata, mekdonalds, lejdi gagu, narodnjake i sapunjare. Znam ja nas, jebo ja nas.

Pričinja mi veliku žalost, ali na navedenu dijagnozu moram staviti potpis..

Uža san gledati Inspektora Rexa, ali odusta san kad su prominili pasa.
Go to Top of Page

Mr. Bushido
stripovi.com suradnik

Croatia
12920 Posts

Member since 23/09/2005

Posted - 19/02/2011 : 21:33:41  Show Profile Show Extended Profile  Send Mr. Bushido a Private Message  Reply with Quote
quote:
Originally posted by anto

http://forum.stripovi.com/topic.asp?TOPIC_ID=39096&whichpage=1

Nisi u pravu Nostromo.
Kada Markos bude počeo da izdaje ovakve stripove, a ne neke tako "samo dobre stripove", onda će imati 170 komentara za nekoliko dana.

Eh, tu se opet vraćamo na stari problem, a to je da većina ljudi nerado čita i kupuje nove ili nepoznate stripove.

A to još nema ni veze sa ljudima koji uopće ne čitaju stripove.

Comics is any art you can read. -- Sean T. Collins
Go to Top of Page

ziki
New Member

279 Posts

Member since 22/08/2010

Posted - 19/02/2011 : 22:49:19  Show Profile Show Extended Profile  Send ziki a Private Message  Reply with Quote
Opet nekako mislim kako će Inkal biti rasprodan. Što se mene tiče, iako je za mene do sada postojao samo Bonelli (nisam pratio šta se okolo zbiva već čitao većinom Zagor i omiljenog pilota), sada praktički čitam većinom strip albume i kupit ću sve što mi se sviđa. Tu ubrajam i Ubojicu, Fotografa, Inkala te Komu. Šta god Markos izda od Coesy-a također. Potkazivač imam od BP, a da nemam išao bi i on. Sve ovo u nekom dužem vremenskom periodu jer postoji i pravi svijet izvan stripova koji traži svoje.
Go to Top of Page

supermark
stripovi.com suradnik

Croatia
29618 Posts

Member since 06/02/2007

Posted - 19/02/2011 : 23:10:09  Show Profile Show Extended Profile  Visit supermark's Homepage  Send supermark a Private Message  Reply with Quote
quote:

A vidi nas, i tržište i državu i sve... Čovjek izdaje gomilu super stripova, prave knjižurine, najkvalitetnije nove i stare svjetski priznate stripove u super opremi i za cijeli dan i noć skupi se na četiri topica 19 (devetnaest) komentara. Još je i vikend. Pa kako? Ma nek sve ide u...
Bolje izdaji kuharice i knjige za samopomoć jer mi smo kreteni. A i onaj jadni Macan koji se toliko trudi... pa mi to jednostavno ne zaslužujemo. Budalasto društvo. Dajte nam 24 sata, mekdonalds, lejdi gagu, narodnjake i sapunjare. Znam ja nas, jebo ja nas.

ma nije tako, evo ja cu kupiti vise-manje sve te stripove, a niti jedan nisam komentirao,
sigurno takvih ima još :)
a osim toga, siguran sam da će se svi fibrini stripovi "pokriti", prije ili poslije
Go to Top of Page

supermark
stripovi.com suradnik

Croatia
29618 Posts

Member since 06/02/2007

Posted - 19/02/2011 : 23:15:01  Show Profile Show Extended Profile  Visit supermark's Homepage  Send supermark a Private Message  Reply with Quote
quote:

http://forum.stripovi.com/topic.asp?TOPIC_ID=39096&whichpage=1

Nisi u pravu Nostromo.
Kada Markos bude počeo da izdaje ovakve stripove, a ne neke tako "samo dobre stripove", onda će imati 170 komentara za nekoliko dana.

pa da mora mijenjati slogan u "samo dobri stripovi i bonelli"
Go to Top of Page

Markos
Webmaster

Croatia
29349 Posts

Member since 27/08/2001

Posted - 20/02/2011 : 10:43:43  Show Profile Show Extended Profile  Visit Markos's Homepage  Send Markos a Private Message  Reply with Quote
quote:
Originally posted by supermark
ma nije tako, evo ja cu kupiti vise-manje sve te stripove, a niti jedan nisam komentirao,
a osim toga, siguran sam da će se svi fibrini stripovi "pokriti", prije ili poslije

Ja sam mislio da je supermark već pročitao sve knjige i stripove

Trouble will find me
Go to Top of Page

jaki
Advanced Member

Croatia
26817 Posts

Member since 13/03/2004

Posted - 20/02/2011 : 10:47:53  Show Profile Show Extended Profile  Send jaki a Private Message  Reply with Quote
quote:

al imaš udjela?

Ja sam fetišist papira!
Go to Top of Page

supermark
stripovi.com suradnik

Croatia
29618 Posts

Member since 06/02/2007

Posted - 20/02/2011 : 12:06:42  Show Profile Show Extended Profile  Visit supermark's Homepage  Send supermark a Private Message  Reply with Quote
quote:
Originally posted by Markos

quote:
Originally posted by supermark

Ja sam mislio da je supermark već pročitao sve knjige i stripove

Naravno da jesam, samo se se hvalim da svi znaju da ću ih kupiti.
Konkretno, "Potkazivača", "Komu", "Fotografa" i "Ubojicu" sam procitao jos pretprosle godine. U fibrinoj nakladi, naravno.
Go to Top of Page

Nostromo
Junior Member

Croatia
476 Posts

Member since 16/12/2008

Posted - 20/02/2011 : 14:35:27  Show Profile Show Extended Profile  Send Nostromo a Private Message  Reply with Quote
Jaki, pojasni molim te.

There Is a Light That Never Goes Out
Go to Top of Page

jaki
Advanced Member

Croatia
26817 Posts

Member since 13/03/2004

Posted - 20/02/2011 : 15:06:25  Show Profile Show Extended Profile  Send jaki a Private Message  Reply with Quote
quote:

Jaki, pojasni molim te.

U Fibri.

Ja sam fetišist papira!
Go to Top of Page

Nostromo
Junior Member

Croatia
476 Posts

Member since 16/12/2008

Posted - 20/02/2011 : 16:14:25  Show Profile Show Extended Profile  Send Nostromo a Private Message  Reply with Quote
Znaš da je Fibra one man band :-). Ma samo bi mi bilo zao da jedna od rijetkih dobrih stvari kod nas propadne. Meni se bas ne kupuje preko Amazona, vise volim ritual kupovine u striparnici, i to domaćeg izdanja naravno.

There Is a Light That Never Goes Out
Go to Top of Page

anto
Advanced Member

Serbia
21083 Posts

Member since 29/06/2008

Posted - 21/02/2011 : 19:12:12  Show Profile Show Extended Profile  Send anto a Private Message  Reply with Quote
Markose je li Magazin general kompletna storija i da li objavljuješ svih 6 albuma, ili ćeš ići na dva integrala ?

Dajte nam Ralph Azhama;može i mekokoricen (ali u boji obavezno)!
Go to Top of Page

Markos
Webmaster

Croatia
29349 Posts

Member since 27/08/2001

Posted - 21/02/2011 : 19:15:49  Show Profile Show Extended Profile  Visit Markos's Homepage  Send Markos a Private Message  Reply with Quote
2 integrala. U originalu ce biti ukupno 7 albuma, osim ako ga jos na produze (inicijalno je to trebala biti trilogija, ali su, dok su radili, shvatili da im treba više stranica). Ali prvi integral od 4 albuma ionako ima 300 stranica, tako da ne bi moglo sve ići u jedan. Upravo sam završio prijelom prvog integrala, sad idu ispravci. Inače, sjajan strip, oduševio me. Skoro pa da mi je u rangu Svagdanje borbe.

Trouble will find me
Go to Top of Page

anto
Advanced Member

Serbia
21083 Posts

Member since 29/06/2008

Posted - 21/02/2011 : 19:18:52  Show Profile Show Extended Profile  Send anto a Private Message  Reply with Quote
Alak Siner - 2 integrala ili 7 albuma, još jedno pitanje ?

Edited by - anto on 21/02/2011 19:19:26
Go to Top of Page

Markos
Webmaster

Croatia
29349 Posts

Member since 27/08/2001

Posted - 21/02/2011 : 19:24:00  Show Profile Show Extended Profile  Visit Markos's Homepage  Send Markos a Private Message  Reply with Quote
4 knjige sa po 2 albuma

Trouble will find me
Go to Top of Page

anto
Advanced Member

Serbia
21083 Posts

Member since 29/06/2008

Posted - 23/02/2011 : 18:51:33  Show Profile Show Extended Profile  Send anto a Private Message  Reply with Quote
Ne znam da li te je iko ovo pitao, javno nije sigurno - da li si razmišljao o nekoj varijanti pretplate ???
Recimo ja odlučim da kupujem sve stripove koje Fibra izda; za prošlu godinu izdao si 35 albuma vredosti (lupiću) 500 evra, ove godine biće ih 43, vrednosti 620 evra.Nisu male pare, a ja bih voleo da ih ipak kupim sve.
Daš recimo pretplatnu cenu od 20 %, i ja, ali i svi oni koji bi uzimali kompletnu Fibru, ih uzimamo sa tolikim popustom, ali sve što izdaš.I kupuje se odmah po izlasku, odnosno po dolasku u BG.
Ostvarljivo ?

Go to Top of Page

jaki
Advanced Member

Croatia
26817 Posts

Member since 13/03/2004

Posted - 23/02/2011 : 18:56:13  Show Profile Show Extended Profile  Send jaki a Private Message  Reply with Quote
ali ti ćeš i tako da kupiš kompletnu Fibru pa čemu onda popust?

Ja sam fetišist papira!
Go to Top of Page

anto
Advanced Member

Serbia
21083 Posts

Member since 29/06/2008

Posted - 23/02/2011 : 19:02:26  Show Profile Show Extended Profile  Send anto a Private Message  Reply with Quote
Pa ne verujem da bih uzimao baš sve:iz 2010. sam izbacio Ženski strip, Gluhe Laste, Altaia i Bagdadske pripovedače - a i sve ove skuplje uzimam (barem se trudim) sa popustima.
A i kupujem ih posle godinu, dve; ovako bi ih uzimao odmah.

Ovde mi se Slobova ideja najviše sviđa - u startu najjeftinije, pa malo skuplje, pa nakon nekoliko meseci fixna cena koja se više ne menja !

Edited by - anto on 23/02/2011 19:04:51
Go to Top of Page

mamlaz
Advanced Member

Croatia
9934 Posts

Member since 28/02/2004

Posted - 23/02/2011 : 19:41:09  Show Profile Show Extended Profile  Visit mamlaz's Homepage  Send mamlaz a Private Message  Reply with Quote
quote:

Ne znam da li te je iko ovo pitao, javno nije sigurno - da li si razmišljao o nekoj varijanti pretplate ???
Recimo ja odlučim da kupujem sve stripove koje Fibra izda; za prošlu godinu izdao si 35 albuma vredosti (lupiću) 500 evra, ove godine biće ih 43, vrednosti 620 evra.Nisu male pare, a ja bih voleo da ih ipak kupim sve.
Daš recimo pretplatnu cenu od 20 %, i ja, ali i svi oni koji bi uzimali kompletnu Fibru, ih uzimamo sa tolikim popustom, ali sve što izdaš.I kupuje se odmah po izlasku, odnosno po dolasku u BG.
Ostvarljivo ?

ovo mi je odlicna ideja. podrzavam to.

Mrzim mrznju!
Go to Top of Page

Markos
Webmaster

Croatia
29349 Posts

Member since 27/08/2001

Posted - 23/02/2011 : 23:05:24  Show Profile Show Extended Profile  Visit Markos's Homepage  Send Markos a Private Message  Reply with Quote
Tu je nekoliko problema: kao prvo, ne želim nikome, ali doslovno nikome, uzeti novac unaprijed. To jednostavno ne dolazi u obzir. Jer, jednostavno, nikad ne znaš što se može dogoditi? Što ako mi padne klavir na glavu na ulici?:) Drugo, ja bi onda trebao imati fiksni izdavački plan za cijelu godinu unaprijed i njega bi se morao strogo držati. Iskustvo me uči da je to praktično nemoguće. Bar ne u mojoj režiji. Zato, sorry, ali ništa od toga.

Trouble will find me
Go to Top of Page

anto
Advanced Member

Serbia
21083 Posts

Member since 29/06/2008

Posted - 24/02/2011 : 03:50:36  Show Profile Show Extended Profile  Send anto a Private Message  Reply with Quote

E, da si dobar trgovac, kao što si izdavač, gde bi ti bio kraj ???
Šalim se, mada mislim da grešiš.Pare unapred ? Fiksni izdavački plan ?? Zašto komplikovati ???
Ja sam Nikola Tomić iz Virovitice i Fibrin sam pretplatnik.
Fibra je izdala 20. II 7 albuma vrednosti 1560 kuna.
1248 kuna uplaćujem na Fibrin tekući račun u roku od mesec dana (ili dva ili dve sedmice - stvar dogovora) po izlaženju spomenutih albuma, i dan, dva nakon uplate, albumi mi stižu na adresu.
Pitanje je samo koliko ima interesanata za ovako nešto.
5 ? 20 ? 50 ?
I za Srbiju, a naročito Sloveniju, ne vidim nekih većih problema da se ovo uradi.
Sa 50 pretplatnika bi ti izdavanje ipak bilo barem koliko toliko olakšano - ili grešim?

Go to Top of Page

GGG
Senior Member

Slovenia
2535 Posts

Member since 08/11/2003

Posted - 24/02/2011 : 09:32:06  Show Profile Show Extended Profile  Send GGG a Private Message  Reply with Quote
Tako nešto bi moglo proči u nekoj večoj izdavačkoj kuči. Za jednog malog izdavača to je previše - sa jedne strane su fiksni planovi i fiksne cijene samo dodatan pritisak i obaveza (osim ako si neki zajebant, koji pokupi pare, pa se mu onda jebe), a sa druge strane ne dobija zapravo ništa - stripove kupujemo više-manje isti ljudi, 50 pretplatnika znači 50 manje redovnih kupaca. Znači naklada ostaje ista, Marko ima dodatan posao za iste pare, kupci profitiramo, ali najebu striparnice.

Stara Huta za 36 minuta
Go to Top of Page

mamlaz
Advanced Member

Croatia
9934 Posts

Member since 28/02/2004

Posted - 24/02/2011 : 09:45:52  Show Profile Show Extended Profile  Visit mamlaz's Homepage  Send mamlaz a Private Message  Reply with Quote
quote:

E, da si dobar trgovac, kao što si izdavač, gde bi ti bio kraj ???
Šalim se, mada mislim da grešiš.Pare unapred ? Fiksni izdavački plan ?? Zašto komplikovati ???
Ja sam Nikola Tomić iz Virovitice i Fibrin sam pretplatnik.
Fibra je izdala 20. II 7 albuma vrednosti 1560 kuna.
1248 kuna uplaćujem na Fibrin tekući račun u roku od mesec dana (ili dva ili dve sedmice - stvar dogovora) po izlaženju spomenutih albuma, i dan, dva nakon uplate, albumi mi stižu na adresu.
Pitanje je samo koliko ima interesanata za ovako nešto.
5 ? 20 ? 50 ?
I za Srbiju, a naročito Sloveniju, ne vidim nekih većih problema da se ovo uradi.
Sa 50 pretplatnika bi ti izdavanje ipak bilo barem koliko toliko olakšano - ili grešim?

Ovo je dobra ideja:) evo ja se odmah javljam kao pretplatnik. Spreman sam u roku do najkasnije mjesec dana od izlaženja novih stvari uplatiti lovu. Mislim da bi ovo moglo funkcionirati.

Mrzim mrznju!
Go to Top of Page

mcn
Advanced Member

Croatia
6666 Posts

Member since 28/12/2002

Posted - 24/02/2011 : 09:50:32  Show Profile Show Extended Profile  Visit mcn's Homepage  Send mcn a Private Message  Reply with Quote
> Što ako mi padne klavir na glavu na ulici?:)

A gle, nisu svi vidjeli u kako šminkerskom kvartu živiš pa ne znaju da je ondje klavir na svakom balkonu. I svako malo dođe dijete ili pas potjera mačka pa - pljus! - klavir preko ograde. Nije lak nakladnički život.

mcn

Zar danas još niste bili na www.darkomacan.com ? *** Moje aukcije: http://www.stripovi.com/index.asp?page=auction-search&Action=1&Seller=mcn
Go to Top of Page

Mord
Advanced Member

Croatia
3134 Posts

Member since 20/10/2001

Posted - 24/02/2011 : 10:00:44  Show Profile Show Extended Profile  Send Mord a Private Message  Reply with Quote
quote:
Originally posted by mcn

> Što ako mi padne klavir na glavu na ulici?:)

A gle, nisu svi vidjeli u kako šminkerskom kvartu živiš pa ne znaju da je ondje klavir na svakom balkonu. I svako malo dođe dijete ili pas potjera mačka pa - pljus! - klavir preko ograde. Nije lak nakladnički život.

mcn

Tamo zive samo carevi!
Go to Top of Page
Page: of 1043 Previous Topic Topic Next Topic  
Previous Page | Next Page
 New Topic New Poll New Poll
 Reply to Topic
Jump To:
forum.stripovi.com © 2000-2002 Snitz Communications Go To Top Of Page
This page was generated in 1.6 seconds. Snitz Forums 2000