forum.stripovi.com
forum.stripovi.com
Home | Profile | Register | Active Topics | Active Polls | Aukcije | Private Messages | Members | Search | FAQ
Username:
Password:
Save Password
Forgot your Password?

All Forums
 www.stripovi.com - svaštara - off topic diskusije
 Film & TV
 Filmovi & co
 New Topic New Poll New Poll
 Reply to Topic
Previous Page | Next Page
Author Previous Topic Topic Next Topic
Page: of 556

manhunter
Moderator

Switzerland
25296 Posts

Member since 17/09/2004

Posted - 01/03/2011 : 07:07:02  Show Profile Show Extended Profile  Send manhunter a Private Message  Reply with Quote
Da, meni je film više nego dosadan. Poli? ;-)

I am legion. I do not forget. I do not forgive.

Go to Top of Page

Poli
Advanced Member

Slovenia
38017 Posts

Member since 26/10/2007

Posted - 01/03/2011 : 13:51:40  Show Profile Show Extended Profile  Send Poli a Private Message  Reply with Quote
quote:
Originally posted by manhunter

Da, meni je film više nego dosadan. Poli? ;-)

Ti se ovdje ne ubrajas, tebi je nenadjebljivi 7even bio dosadan. Ajde iskreno, jel' to zbog ovih 7 grijeha ili... ?

The Hurt Locker
Meni je sve bilo odlicno. I rezija, i montaza, zvuk, muzika (kao da se ista konkretno sjecam )...
Stvarno, meni je film bio majka. Ovaj lik, James jelte , je bio otkacen ali nekako se sve slozilo u cjelotu. Delovao mi realisticki prikaz, nije se vuko.. tako da ne zna sta je to vama (ili samo tebi?) bilo dosadno? Ako mozes malo detaljnije, moljim.

Par scena je zaista odlicno slozila, atmosferu je bas sabila u supak i samo si ocekivao jedan fakin big prasak.

Stvarno ne znam kako je nekome 7even ili ovaj film dosadan.
Meni su npr. oni Pirati zaglupljeni i dosadni, a da superheroja ni ne nabrajam, dok vecina ljudi ovdje onanira i orgazmira na njih.

Anything is possible dec d uej
Be the Change You Want to See
Go to Top of Page

Mhejl
stripovi.com suradnik

Bosnia and Herzegovina
4066 Posts

Member since 26/04/2009

Posted - 01/03/2011 : 17:34:13  Show Profile Show Extended Profile  Send Mhejl a Private Message  Reply with Quote
Hajde da mi, "mrzitelji narednika Đejmsa", odgovorimo Poliju kako dolikuje!

I meni je film bio daleko previše dosadan i izvještačen. Naravno, tu je i ideološka strana samog filma i mog sagledavanja njega, koja nikako ne može biti povoljna.
Dakle, smatram da je čitav film zapravo jedno veliko rastezanje situacije straha i napetosti, odnosno neprijateljske okoline, koja je dobra kada se mjestimično i planski upotrebljava, ali razvući je na čitav film je... way too much. Sami likovi su tek blago skicirani, pa čak ni glavni lik nije izuzetak, samo što su kod njega određene strane planski nešto jače "podvučene", no to opet nije dovoljno. Nemamo NIŠTA; već samo običnu praznu ljušturu radnje, rađenu bez imalo stvarnih emocija, iskrenosti i pravog nadahnuća! Bigelou samo prividno zalazi u dubine ljudske granične psihologije (o čemu bi ovo trebalo da bude priča), praveći plitke rezove koji odslikavaju ograničeno mišljenje, poput samo kamere, a mi dopuštamo da budemo zavarani kako-tako realistično prikazanim spoljnim ponašanjem u najkritičnijim situacijama.

Film nije, složićeš se, smješten u bilo kom okruženju, već u jednom od najkontroverznijih ikada. Pretpostavićemo i da slučajnosti nema tamo gdje su velike pare u pitanju. Zar priča nije na određenim poljima ekvivalentna obradama traumatičnog kolektivnog američkog sjećanja iz Vijetnama (osjećaj stalne opasnosti, ljudi satjerani u ugao ugla, prelamanja stvarnosti i užasa koji nekad nosi)? A opet ima svoju sopstvenu autocenzuru, koja mu ne dozvoljava ni da bude antiratni film, niti da baci pogled na drugu, vrlo uvjerljivu stranu priče, onu po kojoj su američki vojnici nasilnici i okupaciona snaga u svim djelovima svijeta! A ne uspijeva ni u realističnosti na koju toliko pretenduje, jer su veterani iz Iraka uvelike nezadovoljni ovim filmom i njegovim brojnim netačnostima. Sam donekle "ne-junački" ton filma treba da stvori utisak da je riječ o kritici i kristalno jasnom pogledu na ludnicu koja vri pod bagdadskim suncem, ali taj utisak vara, jer se film ne dotiče suštine svega: šta ti Amerikanci uopšte rade tamo?! Noam Čomski je zaista bio u pravu opisujući vješto sakrivena ograničenja intelektualnih rasprava o Vijetnamskom ratu, koja se i sada koriste!

Možda će neki reći da bismo ovdje trebali gledati umjetničku vrijednost filma. Ali ja mislim da oni, kao djelo ljudi sa vrlinama i manama, nisu izuzeti niti od morala, niti od loših namjera, niti od suda istorije velikih ratova, velike politike i velike propagande. Kroz čitav film sam imao osjećaj da gledam još jednu klasičnu američku zamjenu teza - onu u kojoj je naoružani vojnik zapravo "žrtva" zlih civila! Sve mi odzvanja hipotetički, patetični glas:"Look, people... This is how our boys fight for us over there, keeping our homes and jobs safe!" Ovo je tragična tema, događaj koji je u smrt odnio više stotina hiljada ljudi. Poštovaću smao one koji dobrano i sami zaista zagaze u tu ludnicu, osjete dio patnji na svojoj koži, pa tek onda snimaju jedan pogled na rat, a ne lešinarski pretvarajući tragediju naroda i zemlje u tragediju okupacione sile!!!

Ne zaboravimo da su Amerikanci prvo pobili Indijance, pa tek onda snimali romantične pripovjesti o njima.

A i inače... I tek formalno svrstati ovakav film uz najveće klasike svih vremena je užasno!

Edited by - Mhejl on 01/03/2011 17:48:28
Go to Top of Page

Mr. Bushido
stripovi.com suradnik

Croatia
12920 Posts

Member since 23/09/2005

Posted - 01/03/2011 : 18:31:32  Show Profile Show Extended Profile  Send Mr. Bushido a Private Message  Reply with Quote
Eh, većinu kritika koje sam pročitao vezane za Hurt Locker uglavnom se bave političkom stranom filma. Smatram da je to pogrešno, jer je politička dimenzija ovog filma manje-više nebitna. Ovaj film se bavi pojedincima i traumom. Politika i povijest ovdje su samo u pozadini.

Također smatram da je lokalizacija naslova u Narednik James potpuno promašena. Naslov Hurt Locker je odličan sažetak onoga o čemu se radi u filmu, samo srce filma. Lokalizacijom se ta važna komponenta izgubila.

Comics is any art you can read. -- Sean T. Collins
Go to Top of Page

Poli
Advanced Member

Slovenia
38017 Posts

Member since 26/10/2007

Posted - 01/03/2011 : 19:17:10  Show Profile Show Extended Profile  Send Poli a Private Message  Reply with Quote
quote:
Originally posted by Mr. Bushido

Eh, većinu kritika koje sam pročitao vezane za Hurt Locker uglavnom se bave političkom stranom filma. Smatram da je to pogrešno, jer je politička dimenzija ovog filma manje-više nebitna. Ovaj film se bavi pojedincima i traumom. Politika i povijest ovdje su samo u pozadini.

Također smatram da je lokalizacija naslova u Narednik James potpuno promašena. Naslov Hurt Locker je odličan sažetak onoga o čemu se radi u filmu, samo srce filma. Lokalizacijom se ta važna komponenta izgubila.

Bas to!

Ma jebala vas politika, ni ja ne mislim da su Jenkiji dosli u Irak sadit cvijece, agresori su i tacka. Ali ovaj film ne govori o tome!
Ili vam mozda to smeta sto se nije deklarisao?

I, da li to znaci da film na prosto ne moze da bude dobar, vec u startu, jer nije na pravoj strani iako je mozda prikaz u filmu posve realan? Ovdje govorim opcenito, ne samo za taj film. Ko da Svabe ne mogu/smeju da naprave film o WWII.

Go to Top of Page

Mhejl
stripovi.com suradnik

Bosnia and Herzegovina
4066 Posts

Member since 26/04/2009

Posted - 01/03/2011 : 20:02:19  Show Profile Show Extended Profile  Send Mhejl a Private Message  Reply with Quote
quote:
Originally posted by Poli
I, da li to znaci da film na prosto ne moze da bude dobar, vec u startu, jer nije na pravoj strani iako je mozda prikaz u filmu posve realan? Ovdje govorim opcenito, ne samo za taj film. Ko da Svabe ne mogu/smeju da naprave film o WWII.

Ali prikaz nije realan, čak ni iz perspektive američkih veterana iz Iraka. Da - film govori o ljudima na ivici nervnog sloma, o odlasku na ivicu smrti i nuspojavama stresnog vraćanja u običan život, ili ono što nazivaš "običnim" životom. No, pričajući temu na ovaj način, istovremeno nije moguće izbjeći i subjektivan prikaz rata u Iraku.
Ja mislim da je film lijepo zapakovana propaganda, koja te zaokupira površinskom "humanom" porukom, no zapravo suptilno, neosjetno namećući pro-američku sliku Iraka.
A Švabe su nadmašile same sebe "Staljingradom" iz 1993, no pokazali su i sve zločine koje su činili po Rusiji.

Edited by - Mhejl on 01/03/2011 20:04:33
Go to Top of Page

Mr. Bushido
stripovi.com suradnik

Croatia
12920 Posts

Member since 23/09/2005

Posted - 01/03/2011 : 20:26:14  Show Profile Show Extended Profile  Send Mr. Bushido a Private Message  Reply with Quote
quote:
Originally posted by Mhejl

Ali prikaz nije realan, čak ni iz perspektive američkih veterana iz Iraka. Da - film govori o ljudima na ivici nervnog sloma, o odlasku na ivicu smrti i nuspojavama stresnog vraćanja u običan život, ili ono što nazivaš "običnim" životom. No, pričajući temu na ovaj način, istovremeno nije moguće izbjeći i subjektivan prikaz rata u Iraku.
Ja mislim da je film lijepo zapakovana propaganda, koja te zaokupira površinskom "humanom" porukom, no zapravo suptilno, neosjetno namećući pro-američku sliku Iraka.

Propaganda čega? Kakva pro-američka slika Iraka?

S Amerikancima ili bez njih, Irak je u velikim govnima. To je jedina politička poruka koju sam uspio izvući iz filma.

Go to Top of Page

swamp thing
Advanced Member

Bosnia and Herzegovina
4078 Posts

Member since 05/08/2009

Posted - 01/03/2011 : 20:30:00  Show Profile Show Extended Profile  Send swamp thing a Private Message  Reply with Quote
Jarhead je najbolje pokazao koliko americki vojnici nemaju pojma zasto su tu gdje jesu, a nimalo se ne trudi da ukaze na politicku stranu svega. Da su amerikanci agresori u svim tim ratovima znaju svi sem njih samih (govorim o obicnom puku).
Go to Top of Page

ziki
New Member

279 Posts

Member since 22/08/2010

Posted - 01/03/2011 : 20:36:04  Show Profile Show Extended Profile  Send ziki a Private Message  Reply with Quote
Da, Jarhead bolje pokazuje ljude na ivici nervnog sloma. Hurt Locker mi je možda i najlošiji film s ovom tematikom koji sam gledao (bez obzira čiji film bio).
Go to Top of Page

Mhejl
stripovi.com suradnik

Bosnia and Herzegovina
4066 Posts

Member since 26/04/2009

Posted - 01/03/2011 : 20:47:12  Show Profile Show Extended Profile  Send Mhejl a Private Message  Reply with Quote
quote:

S Amerikancima ili bez njih, Irak je u velikim govnima. To je jedina politička poruka koju sam uspio izvući iz filma.

Večeras ću sjesti i ponovo odgledati film, pa onda nastavljamo diskusiju. Zasada ovo:
Pro-američka je, koliko se sjećam, zato što prikazuje situacije u kojima su američki vojnici zapravo istraumirane žrtve rata u koji su dobrovoljno ušli (!), a sva njihova grubost u ophođenju prema nedužnim civilima, koja je sigurno daleko veća u stvarnosti, opravdava se anticipacijom i vječitom paranojom zbog bombi. Takođe prikazuje Irak kao poptuno devastiranu zemlju (što svakako sada i jeste, bez zabune), praktično na plemenskom nivou prosvećenosti, koja nije u stanju da bude prava država i u kojoj su američke baze jedne od rijetkih oaza mira i zapadne civilizacije (a upravo su američki stratezi isplanirali i izveli potpuno uništenje iračke srednje klase, te bezobzirno uništili i zadnje ostatke njihovog suvereniteta, kako bi sad sve to mogli da prikazuju u filmovima, nastavljajući sa svojim "projektom").

Nije li veliko licemjerstvo prikazivati posljedice svojih zločina u filmu koji je dobio Oskara, a istovremeno nastavljajući sa daljim devastiranjem i okupacijom? A ne vidjeh da se ijedan sloj Amerikanaca pretjerano buni zbog njihovih osvajačkih pohoda, što ih nije spriječilo da uz kokice i Koka-Kolu tapšu ovom dijelu.
Go to Top of Page

Lord Vader89
stripovi.com suradnik

France
9618 Posts

Member since 05/07/2007

Posted - 01/03/2011 : 20:58:21  Show Profile Show Extended Profile  Send Lord Vader89 a Private Message  Reply with Quote
zapravo, iznenadio bi se koliko ima amerikanaca koji su protiv americke spoljne politike, i to u intelektualnim krugovima! (a kad se razmislim, mozda bas zato sto su odatle ih niko ne cuje....)

Potpis u dva reda, prema pravilniku:
Vader je, kao i uvek, u pravu. ; john connor ; 2022 A.D.
Go to Top of Page

Mr. Bushido
stripovi.com suradnik

Croatia
12920 Posts

Member since 23/09/2005

Posted - 01/03/2011 : 21:11:16  Show Profile Show Extended Profile  Send Mr. Bushido a Private Message  Reply with Quote
quote:

quote:

Večeras ću sjesti i ponovo odgledati film, pa onda nastavljamo diskusiju. Zasada ovo:
Pro-američka je, koliko se sjećam, zato što prikazuje situacije u kojima su američki vojnici zapravo istraumirane žrtve rata u koji su dobrovoljno ušli (!), a sva njihova grubost u ophođenju prema nedužnim civilima, koja je sigurno daleko veća u stvarnosti, opravdava se anticipacijom i vječitom paranojom zbog bombi. Takođe prikazuje Irak kao poptuno devastiranu zemlju (što svakako sada i jeste, bez zabune), praktično na plemenskom nivou prosvećenosti, koja nije u stanju da bude prava država i u kojoj su američke baze jedne od rijetkih oaza mira i zapadne civilizacije (a upravo su američki stratezi isplanirali i izveli potpuno uništenje iračke srednje klase, te bezobzirno uništili i zadnje ostatke njihovog suvereniteta, kako bi sad sve to mogli da prikazuju u filmovima, nastavljajući sa svojim "projektom").

Nije li veliko licemjerstvo prikazivati posljedice svojih zločina u filmu koji je dobio Oskara, a istovremeno nastavljajući sa daljim devastiranjem i okupacijom? A ne vidjeh da se ijedan sloj Amerikanaca pretjerano buni zbog njihovih osvajačkih pohoda, što ih nije spriječilo da uz kokice i Koka-Kolu tapšu ovom dijelu.

I dalje mi nije jasno kako ljudi uspijevaju tako generalizirati na temelju filma koji je toliko specifičan.

Nisam vidio apsolutno ništa od ovog što si ti sada rekao. Vidio sam tri tipa koji broje svaki dan u službi i nadaju se da neće završiti kao crvena mrlja prije nego im služba istekne. Svaki se nosi sa situacijom na svoj način. Svaki ima svoju "ladicu za bol" koja se konstantno puni. I nitko ne smije pokazati koliko je puna, jer bi to moglo značiti njihov kraj.

Rat sjebe čovjeka. Teško. Nepovratno.

Nikakva politika. Nikakav "zbog čega smo tu". Nikakvo stanje i korijeni stanja.

Samo teška i okrutna bol.

Kod ovakvih filmova se tako lako uhvatiti za politiku baš zbog njihove tematike. A da ne pričam kako se mnogima uglavnom prevrće želudac kad su u pitanju Amerikanci i njihova uloga svjetskog policajca. Kao da ljude jednostavno prestane biti briga za to o čemu se u filmu zapravo radi.

Go to Top of Page

Mhejl
stripovi.com suradnik

Bosnia and Herzegovina
4066 Posts

Member since 26/04/2009

Posted - 01/03/2011 : 21:12:34  Show Profile Show Extended Profile  Send Mhejl a Private Message  Reply with Quote
quote:
Originally posted by Lord Vader89

zapravo, iznenadio bi se koliko ima amerikanaca koji su protiv americke spoljne politike, i to u intelektualnim krugovima! (a kad se razmislim, mozda bas zato sto su odatle ih niko ne cuje....)

Čitao sam neke od takvih tekstova na NSPM (često objavljuju i analitičarske tekstove na engleskom) - "Dismantling the Iraki State" i slično. Ipak, odavde mi se čini da je većina stanovništva prosto nezainteresovana za sve što se događa tamo...
Go to Top of Page

Mhejl
stripovi.com suradnik

Bosnia and Herzegovina
4066 Posts

Member since 26/04/2009

Posted - 01/03/2011 : 21:14:38  Show Profile Show Extended Profile  Send Mhejl a Private Message  Reply with Quote
quote:
Kao da ljude jednostavno prestane biti briga za to o čemu se u filmu zapravo radi.

Možda si u pravu, jesam pomalo subjektivan. Možda promijenim mišljenje ako ga ponovo odgledam, hladne glave.
Go to Top of Page

Mr. Bushido
stripovi.com suradnik

Croatia
12920 Posts

Member since 23/09/2005

Posted - 01/03/2011 : 21:16:11  Show Profile Show Extended Profile  Send Mr. Bushido a Private Message  Reply with Quote
quote:

Zaboravih reći, američki vojnici su se odavno povukli iz Iraka. Obami se štošta spočitava po pitanju predizbornih obećanja, ali ovo je obećanje ispunio.

Go to Top of Page

Lord Vader89
stripovi.com suradnik

France
9618 Posts

Member since 05/07/2007

Posted - 01/03/2011 : 21:23:23  Show Profile Show Extended Profile  Send Lord Vader89 a Private Message  Reply with Quote
quote:

quote:
Originally posted by Lord Vader89

Čitao sam neke od takvih tekstova na NSPM (često objavljuju i analitičarske tekstove na engleskom) - "Dismantling the Iraki State" i slično. Ipak, odavde mi se čini da je većina stanovništva prosto nezainteresovana za sve što se događa tamo...

naravno, ali rekao si "nijedan sloj", pa cisto da to definisemo :)
zna se da je intelektualna elita mala u odnosu na raju, ali opet.... ;)

Go to Top of Page

King Warrior
stripovi.com suradnik

22315 Posts

Member since 10/11/2007

Posted - 01/03/2011 : 21:23:24  Show Profile Show Extended Profile  Send King Warrior a Private Message  Reply with Quote
quote:
Kod ovakvih filmova se tako lako uhvatiti za politiku baš zbog njihove tematike. A da ne pričam kako se mnogima uglavnom prevrće želudac kad su u pitanju Amerikanci i njihova uloga svjetskog policajca. Kao da ljude jednostavno prestane biti briga za to o čemu se u filmu zapravo radi.

Moras narod da shvatis sto tako razmislja.
Dodju, okupiraju zemlju i tu se onda izdrkavaju...i na kraju bi covjek trebao da suosjeca sa nekima od njih?!
Tu razmisljam slicno koa Mhejl.
Ja vidim samo politicku propagandu.
Ne vidim LJUDE, ne vidim njihove emocije i dozivljaje, niti me interesuju.
Imaju nekih problema?
Nema problema, mars kuci i bice im bolje!
Go to Top of Page

acestroke
stripovi.com suradnik

USA
11652 Posts

Member since 16/04/2009

Posted - 01/03/2011 : 21:44:30  Show Profile Show Extended Profile  Visit acestroke's Homepage  Send acestroke a Private Message  Reply with Quote
quote:
Originally posted by King Warrior

quote:

Moras narod da shvatis sto tako razmislja.
Dodju, okupiraju zemlju i tu se onda izdrkavaju...i na kraju bi covjek trebao da suosjeca sa nekima od njih?!
Tu razmisljam slicno koa Mhejl.
Ja vidim samo politicku propagandu.
Ne vidim LJUDE, ne vidim njihove emocije i dozivljaje, niti me interesuju.
Imaju nekih problema?
Nema problema, mars kuci i bice im bolje!

Rijec je ovdje o individualcima, pojedinacnim vojnicima, a ne o vladi koja pravi ove velike odluke. Puno ljudi ovdje ide u vojsku odmah iz srednje skole zato sto ne mogu da plate $20 ili $30 hiljada za Americke fakultete (godisnje), a ti bi sad da kazes da se ne treba suosjecat s tim ljudima, samo zato sto predstavljaju USA? Hmm... trebo bi tu da vidis ljude, i njihove dozivljaje, a ne propagandu. Ako je to slucaj, onda ne vjerujem da si gled'o isti film koji sam ja gled'o. Ili si vec poceo gledat film sa prednaponom u srcu, pa si vec odlucio da ti se nece svidjat prije nego sto je film ikad poceo?

http://www.acestroke.blogspot.com
Go to Top of Page

Lord Vader89
stripovi.com suradnik

France
9618 Posts

Member since 05/07/2007

Posted - 01/03/2011 : 21:50:29  Show Profile Show Extended Profile  Send Lord Vader89 a Private Message  Reply with Quote
ovde se moram sloziti sa acestrokeom, jer to ocito nije slucaj samo u americi, vec u dosta drugih zapadnih, civilizovanih, razvijenih, NATO zemalja....omladina koja trazi novac, ali nazalost trazi i neko uzbudjenje u zivotu. jer, dobro on kaze, ne mozes i njih kriviti ako su okruzeni konstantnom propagandom o vojsci, o dobrobiti vojske, ako bivaju impresionirani ratnim avionima, tenkovima i mitraljezima, itditditd....nebrojeno mnogo primera u korist toga da se svest ljudi od malih nogu usmerava ka tome da budu podlozniji tome da je vojska nesto dobro i nesto cemu treba teziti. dakle, malo se tu pojedinac pita.
no, sada se ulazi u mnogo siru sliku....

Go to Top of Page

acestroke
stripovi.com suradnik

USA
11652 Posts

Member since 16/04/2009

Posted - 01/03/2011 : 21:56:38  Show Profile Show Extended Profile  Visit acestroke's Homepage  Send acestroke a Private Message  Reply with Quote
ne kazem da nema ratnih filmova koji su totalna propaganda, ali da je The Hurt Locker jedan on njih, eh ... to je apsurdno

http://www.acestroke.blogspot.com
Go to Top of Page

manhunter
Moderator

Switzerland
25296 Posts

Member since 17/09/2004

Posted - 01/03/2011 : 22:42:28  Show Profile Show Extended Profile  Send manhunter a Private Message  Reply with Quote
quote:

Ti se ovdje ne ubrajas, tebi je nenadjebljivi 7even bio dosadan.

To samo pokazuje da imam sopstveni, izgrađen stav i ne podležem hajpu oko određenih filmova.

quote:
Ajde iskreno, jel' to zbog ovih 7 grijeha ili... ?

Ne razumem...? Misliš da je nešto na religioznoj osnovi?? Ma daaaaj.

quote:
Meni je sve bilo odlicno. I rezija, i montaza, zvuk, muzika

Delovao mi realisticki prikaz, nije se vuko.. tako da ne zna sta je to vama (ili samo tebi?) bilo dosadno?

Da sad ne ulazim u ovu raspravu koja se razvila, pošto ti momenti i nisu nužno merodavni.

Menu se upravo režija i montaža nisu svidele. Kao da sam gledao neku od ovih glupih serija koje se daju na tv-u. Nešto tipa Bones ili Numbers. Mrzim one brze švenkove, zajebavanje sa krupnim/udaljenim kadrovima i slične eskapade. Film mi deluje veštački nekako, upravo zbog te montaže i kamere. Zato mi je bio dosadan, predvidljiv.
Pravljen je tačno po ukusu prosečne amerikanske publike, tačno po receptu, ni gram više ni manje. Malo napetosti, malo beznađa, malo sumnje u sebe i misiju u kojoj se nalaziš, malo svakodnevnih brutalnosti rata i eto ti film.

Sa ratnim filmovima i predstavljanjem Amerikanaca nikada nisam imao problem, ali u poređenju sa Apokalipsom ili Thin red line je ovaj film poluamaterski.

Voah! Ja sam rekao.

Edited by - manhunter on 01/03/2011 22:44:55
Go to Top of Page

Windwalker
Advanced Member

Croatia
4530 Posts

Member since 08/03/2008

Posted - 01/03/2011 : 22:43:34  Show Profile Show Extended Profile  Send Windwalker a Private Message  Reply with Quote
A ja mislio da sam jedini kojemu se ne sviđa taj hurt locker.
To čak nije niti film.
Kao dokumentarac. Dosadni dokumentarac.
Živa dosada!
1/10
Go to Top of Page

King Warrior
stripovi.com suradnik

22315 Posts

Member since 10/11/2007

Posted - 01/03/2011 : 22:50:58  Show Profile Show Extended Profile  Send King Warrior a Private Message  Reply with Quote
quote:
Originally posted by acestroke

Rijec je ovdje o individualcima, pojedinacnim vojnicima, a ne o vladi koja pravi ove velike odluke. Puno ljudi ovdje ide u vojsku odmah iz srednje skole zato sto ne mogu da plate $20 ili $30 hiljada za Americke fakultete (godisnje), a ti bi sad da kazes da se ne treba suosjecat s tim ljudima, samo zato sto predstavljaju USA? Hmm... trebo bi tu da vidis ljude, i njihove dozivljaje, a ne propagandu. Ako je to slucaj, onda ne vjerujem da si gled'o isti film koji sam ja gled'o. Ili si vec poceo gledat film sa prednaponom u srcu, pa si vec odlucio da ti se nece svidjat prije nego sto je film ikad poceo?

Ti zivis u toj sredini, sa tim stvarima vam pune glavu skvakodnevno.
Ja ovdje u Svici poznajem ljude iz Iraka i Afganistana, poznajem njihove price, price ljudi koji vise nemaju slobodu u svojoj rodjenoj zemlji.
Hajde da zamijenimo uloge:
Da Irak uleti u USA i oukpira je, da li bi ti onda susosjecao sa vojnikom Abdulahom iz iracke armije? Jadni Abdulah nije imao 30.000$ da plati fakultet u Iraku, a neki fizicki posao je bio ispod njegovog nivoa, tako da je "primoran" da se unovaci i ubija ljude. Sta ce jadan. Bas mi ga zao, mogao bi se snimiti dobar film o njemu, mozda dobije 5-6 oskara.
Tu je poenta!
Ne zelim vise o tome da diskutujem, odlazimo polako u temu koja nije dozvoljena na forumu.
Go to Top of Page

Poli
Advanced Member

Slovenia
38017 Posts

Member since 26/10/2007

Posted - 01/03/2011 : 23:02:02  Show Profile Show Extended Profile  Send Poli a Private Message  Reply with Quote
quote:
Originally posted by manhunter
Pravljen je tačno po ukusu prosečne amerikanske publike, tačno po receptu, ni gram više ni manje.

A ja sam mislio da je Delta Force taj tip filma.

Nego, cisto sumnjam da je imala u mislima napraviti ista slicno Apokalipsi ili TRL. Nije to taj fazon.

No, htio sam postaviti pitanje sta onda mislite o Jarheadu, ali to je vec bilo odogovoreno. Meni su se oba svidila. Jebiga!

Go to Top of Page

manhunter
Moderator

Switzerland
25296 Posts

Member since 17/09/2004

Posted - 01/03/2011 : 23:06:48  Show Profile Show Extended Profile  Send manhunter a Private Message  Reply with Quote
quote:

Nego, cisto sumnjam da je imala u mislima napraviti ista slicno Apokalipsi ili TRL. Nije to taj fazon.

Naravno da nije, nisam to ni rekao.
Znam dobro šta je pokušala, ali to što je htela joj nije uspelo.

Go to Top of Page
Page: of 556 Previous Topic Topic Next Topic  
Previous Page | Next Page
 New Topic New Poll New Poll
 Reply to Topic
Jump To:
forum.stripovi.com © 2000-2002 Snitz Communications Go To Top Of Page
This page was generated in 1.15 seconds. Snitz Forums 2000