Author |
Topic |
sawitch
Advanced Member
Serbia
40251 Posts
Member since 17/11/2007 |
|
ken2
stripovi.com suradnik
Croatia
8163 Posts
Member since 30/07/2002 |
Posted - 07/03/2011 : 21:15:32
|
quote: Originally posted by vope
Pričajte šta oćete, al za ovaj komplet bi i guze dao...
ipak, mislim da ti kod ratka ta valuta ne igra a i da igra, mora bi je davat na stotine puta da dostigneš rezervu
|
if you tolerate this, then your children will be next |
|
|
sawitch
Advanced Member
Serbia
40251 Posts
Posted - 07/03/2011 : 21:16:23
|
quote: Originally posted by ken2 a i da igra, mora bi je davat na stotine puta da dostigneš rezervu
Al' sam se ismejao |
Patricia hic mea totus mundus est |
|
|
miskod66
New Member
Serbia
170 Posts
Member since 13/04/2010 |
|
vope
Senior Member
Montenegro
2967 Posts
Member since 21/12/2006 |
Posted - 08/03/2011 : 07:49:01
|
quote: Originally posted by ken2
quote: Originally posted by vope
Pričajte šta oćete, al za ovaj komplet bi i guze dao...
ipak, mislim da ti kod ratka ta valuta ne igra a i da igra, mora bi je davat na stotine puta da dostigneš rezervu
Ma izdržalo bi nekako srce junačko... |
... |
|
|
globinjo
Moderator
Croatia
33493 Posts
Member since 12/09/2002 |
Posted - 08/03/2011 : 08:35:54
|
quote: Originally posted by Otto Kraus
Ma svaka čast dveribadu i njegovim stripovima,ali mislim da je prije nekog vremena prodao komplet ZS za nekih 75000 kuna i komplet LMS za 58000 kuna nekom kolekcionaru-zlot ,čini mi se, za ukupno 133 000 kuna.U kompletu su bili stripovi,kako sam navodi ,očuvani za četiri plus stariji brojevi a preko broja 4oo ili 500 glanc. Svaka čast zlotu na fanatizmu,ali ako preko 200 000 kuna nije dovoljno za ovakvu kolekciju,a s obzirom da je i prošli komplet imao preko 1000 glancera a otišao je za,već sada duplo manje love a rezerva ovog kompleta po nekim članovima nije ni blizu dostignuta,onda mislim da je vrijeme da ritualno zapalim ovu svoju jadnu kolekciju stripova i uhvatim se skupljanja salveta ili nečega sličnog
jesi siguran da je zlot to kupio... |
https://www.facebook.com/Comicator/ https://www.instagram.com/comicator_stripfestival/ |
|
|
globinjo
Moderator
Croatia
33493 Posts
|
ken2
stripovi.com suradnik
Croatia
8163 Posts
|
globinjo
Moderator
Croatia
33493 Posts
|
bihac-una
Average Member
Germany
979 Posts
Member since 13/07/2008 |
Posted - 08/03/2011 : 10:50:02
|
Titulu Hajdukovu,...ne procita odavno smjesnije sta Bome ces se nacekati i to dobro nacekati!Pitanje hoces i docekati ikako |
|
|
Otto Kraus
Average Member
Sweden
609 Posts
Member since 12/08/2010 |
|
NESVRSTANI
Advanced Member
Croatia
10227 Posts
Member since 08/02/2006 |
Posted - 08/03/2011 : 11:55:02
|
quote: Originally posted by bihac-una
Titulu Hajdukovu,...ne procita odavno smjesnije sta Bome ces se nacekati i to dobro nacekati!Pitanje hoces i docekati ikako
Nemoj tako. Kako stvari stoje, mogli bi za koju godinu slavit titulu prvaka, ali druge lige. |
Doli sve stranke!!! Živili naši dušmani!!! |
|
|
sawitch
Advanced Member
Serbia
40251 Posts
Posted - 08/03/2011 : 12:05:46
|
quote: Originally posted by globinjo pa normalno...kad me kara,neka me kara lički međed a za titulu hajdukovu,bolje da ne kažem šta bih dao i radio
Ako ti je Dveribad medved, onda bih te neki kao ja pocepao kao dinosaurus.. ... Parangal juniore.. |
Edited by - sawitch on 08/03/2011 12:06:43 |
|
|
ken2
stripovi.com suradnik
Croatia
8163 Posts
|
sawitch
Advanced Member
Serbia
40251 Posts
|
Otto Kraus
Average Member
Sweden
609 Posts
Posted - 09/03/2011 : 00:05:21
|
nisam znao da žare čita stripove,ne izgleda mi tako
Ako ti je Dveribad medved, onda bih te neki kao ja pocepao kao dinosaurus.. ... Parangal juniore.. [/quote] |
|
|
comx
Starting Member
17 Posts
Member since 27/12/2009 |
Posted - 09/03/2011 : 20:01:56
|
quote: Originally posted by Tonka24
-1.2 štampanje stripova-to je bila sprdancija jer i budala bi shvatila da se to ne isplati i da nista nemoze zamjeniti miris papira koji je prosao 30-40 godina jahanja.
Izgleda da sam ja jedna od budala jer ne razumijem iz kojih se razloga ne isplati stampati strip?! Slucajno znam jednog momka (da ne spominjem imena) kojeg je stampanje stripa kostalo ko za kikiriki, a rezltat je bio fenomenalan. Naravno - stampao ga je za sebe, a ne za prodaju. Ako govoris o 30-40 godina "jahanja", onda se to mora vidjeti na stripu... Na glancerima se te godine ne vide, dakle nisu izjahani. Danas postoje maheri koji vrlo uspjesno krivotvore novcanice koje imaju brdo zastita, a izgleda da je problem odstampati strip... Ne optuzujem nikog, samo govorim hipotetski. |
|
|
sawitch
Advanced Member
Serbia
40251 Posts
Posted - 09/03/2011 : 20:33:58
|
Daj da vidimo to fenomenalno... I dovoljno je da se bar malo poznaje da je novotarija i adios... Tesko da neko nece primetiti razliku ko je i malo ZS i LMS-a predrljao preko ruku.. |
|
|
Otto Kraus
Average Member
Sweden
609 Posts
Posted - 09/03/2011 : 22:54:27
|
quote: Originally posted by comx
quote: Originally posted by Tonka24
-1.2 štampanje stripova-to je bila sprdancija jer i budala bi shvatila da se to ne isplati i da nista nemoze zamjeniti miris papira koji je prosao 30-40 godina jahanja.
Izgleda da sam ja jedna od budala jer ne razumijem iz kojih se razloga ne isplati stampati strip?! Slucajno znam jednog momka (da ne spominjem imena) kojeg je stampanje stripa kostalo ko za kikiriki, a rezltat je bio fenomenalan. Naravno - stampao ga je za sebe, a ne za prodaju. Ako govoris o 30-40 godina "jahanja", onda se to mora vidjeti na stripu... Na glancerima se te godine ne vide, dakle nisu izjahani. Danas postoje maheri koji vrlo uspjesno krivotvore novcanice koje imaju brdo zastita, a izgleda da je problem odstampati strip... Ne optuzujem nikog, samo govorim hipotetski.
Sve se da krivotvoriti,samo koliko to košta care?
|
|
|
comx
Starting Member
17 Posts
Posted - 10/03/2011 : 11:58:20
|
quote: Originally posted by Otto Kraus
Sve se da krivotvoriti,samo koliko to košta care?
Koliko košta? Ugrubo 20kn/strip. Svi znamo da se LMS i ZS stripovi nisu tiskali na papiru za novčanice, već na najjeftinijem papiru (osim naslovnica). Neka jedan arak takvog A4 papira (može se pronaći u tiskarama ili od njihovog dobavljača) košta 0,20kn, a za jedan prosječan strp od 128 stranica treba 32 lista, što je 6,40 kn za papir. Za naslovnu stranu uzmimo da trebaju 2 A4 papira. Neka oni koštaju svaki po 2kune. Dakle, treba nam još printer. E tu je početna investicija nešto veća, jer laserski color printer je između 1000 i 1500 eura, ali može se kupiti i jeftiniji C/B laserski printer, a naslovnice se odštampaju u malo boljoj fotokopiraoni ili kod fotografa. Ako sve printamo na svojem printeru, recimo da cijena tonera iznosi 5kn po stripu. Ostaje još samo uvez, koji stoji dodatnih 5 kuna. Dakle, gotov strip za 20,40 kn. Mislim da je to i pretjerana cijena, pogotovo ako se radi na veće količine. Ima ljudi koji su se već toga dosjetili, postoji topic na ovom forumu gdje se pojedini članovi žale da su na aukcijama na jednom sajtu kupili lažnjake. Na fotografiji se teško može zaključiti koji je strip original, a koji ne, tek kada ga primiš u ruke možeš to zaključiti i to ako si autor nije dao truda i nabavio onakav papir koji je identičan originalu. Uzmimo hipotetički da netko tako odštampa kolekciju Zagora, 322 stripa. Trošak bi prema gornjoj računici bio 6500Kn. Ako potražite prego googla imate nekoliko primjera kako učiniti da papir izgleda stariji nego što jest... Zapakirate to u plastične vrečice i voila! Stavite fotku glancera koji je original i do njega kopiju i nitko neće sa sigurnošću reći koji je pravi. No, što ako hoćete kolekciju za sebe, a ne za prodaju? Pitanje je da li bi bili spremni iskeširati više od 200 000 kuna za LMS i ZS original ili napraviti svoje stripove za 5 puta manju cijenu? Jeli bitnija forma ili sadržaj? Kupujete li stripove zbog njihove vrijednosti ili da bi ih čitali?
|
|
|
sawitch
Advanced Member
Serbia
40251 Posts
Posted - 10/03/2011 : 12:01:10
|
Daj ti nama slike tog primerka...
A za podvalu mislim da stvarno nema sanse.. Ko se i malo nacitao tih stripova znace odmah da provali sta je original a sta ne...
A ako ces za sebe da stampas ceo ZS i LMS onda je to druga prica, mada mislim da nema toga ko ce dati i recimo 40000 kuna za pirate u svojoj kuci... Pa radice nesto kao sto radi Attila... |
|
|
comx
Starting Member
17 Posts
Posted - 10/03/2011 : 13:19:10
|
quote: Originally posted by sawitch
Daj ti nama slike tog primerka...
A za podvalu mislim da stvarno nema sanse.. Ko se i malo nacitao tih stripova znace odmah da provali sta je original a sta ne...
A ako ces za sebe da stampas ceo ZS i LMS onda je to druga prica, mada mislim da nema toga ko ce dati i recimo 40000 kuna za pirate u svojoj kuci... Pa radice nesto kao sto radi Attila...
Spomenuo si Attilu - upravo sam na njega i mislio. Kada je pokazao fotke stripova koje je on napravio za sebe, mnogi su ga pitali hoce li to prodavati, iako su znali da su stripovi iz kucne radinosti. Svaka roba ima svojeg kupca pa sam siguran da netko ponudi komplet ZS i LMS "pirata" identicnih originalu za cijenu od recimo 50-60 tisuca kuna sigurno bi bilo zainteresiranih kupaca. Naravno, to je protuzakonito i ne podrzavam prodaju pirata. Ipak, ja nisam tip koji bi kupio glancer strip i stavio ga na policu, ne procitavsi ga. To je kao da kupis ferrari i nikad ga ne vozis, samo ga drzis u garazi pod staklenim zvonom te ga s vremena na vrijeme pogledas. Sto se podvaljivanja stripova tice, zanima me kako na osnovu fotografije odrediti da li je strip original? Druga stvar - recimo da si strastveni kolekcionar stripova vec 40 godina i svaki strip koji si kupio odmah zatvoris u najlon vrecicu i pohranis na policu. Koji su pokazatelji po kojima se moze odrediti starost tako cuvanog stripa?
|
|
|
sawitch
Advanced Member
Serbia
40251 Posts
Posted - 10/03/2011 : 13:25:16
|
Samo zvanicni podaci, a naravno da se poznaje na njemu starost... Milion stvarcica mogu da ti ukazu na to... Od vrste papira, lepljenja, stampe, itd itd... |
|
|
comx
Starting Member
17 Posts
Posted - 10/03/2011 : 13:58:31
|
quote: Originally posted by sawitch
Samo zvanicni podaci, a naravno da se poznaje na njemu starost... Milion stvarcica mogu da ti ukazu na to... Od vrste papira, lepljenja, stampe, itd itd...
...to se ne moze zakljuciti na aukciji na osnovu fotografije, tek kada ti strip dodje u ruke. I sto bi ti onda napravio da recimo das 200 eura za strip pa kad ga dobijes zakljucis da nije original, ali je gotovo identican?
Imam kompletnu kolekciju Zagora LMS i ZS, gotovo cijelog Teksa (fali 10 stripova), kolekciju Kit Telera i Kapetana Mikija, sve originali i to bih odmah mijenjao za kolekciju ZS i LMS kada bi ih Attila napravio, jos bi mu dao i 1000 eura. Jesam protiv prodaje pirata, ako druga strana nije upoznata da je to pirat. Ako se jasno istakne da je to pirat - u redu. (mada nije bas po zakonu, jel...)
Pricas da nitko ne bi htio imati pirate. Pogledaj ovaj topic: http://forum.stripovi.com/topic.asp?TOPIC_ID=38039
Mnogi su rekli da bi vrlo rado to kupili, pa cak i vlasnik sajta nije ostao ravnodusan...
|
|
|
sawitch
Advanced Member
Serbia
40251 Posts
Posted - 10/03/2011 : 14:18:59
|
Malo brkamo stvari.. To sto Attila radi, to je neka vrsta rimejka i to je drugo... A spomenuo sam ga zbog toga jer bih u slucaju da hocu da stampam sebi stripove to radio kao on a ne u vidu piratskog ZS-a i LMS-a...
Pricamo o podvaljivanju preko aukcija stampanih stripova...
Preko slike je moguce, i kad ti strip dodje u ruke, provalices... Oblatices javno prodavca i on je zavrsio sa prodajom u svetu stripadzija... |
|
|
Topic |
|