forum.stripovi.com
forum.stripovi.com
Home | Profile | Register | Active Topics | Active Polls | Aukcije | Private Messages | Members | Search | FAQ
Username:
Password:
Save Password
Forgot your Password?

All Forums
 www.stripovi.com - svaštara - off topic diskusije
 Svaštara
 OTIŠLI SMO u tri PM - definitivno
 New Topic New Poll New Poll
 Reply to Topic
Previous Page | Next Page
Author Previous Topic Topic Next Topic
Page: of 240

cat claw
Advanced Member

5843 Posts

Member since 06/10/2007

Posted - 30/01/2011 : 18:56:30  Show Profile Show Extended Profile  Send cat claw a Private Message  Reply with Quote
@Delboj
U neku ruku jeste, posto sikaniranjem i ogranicavanjem stvaras nezadovoljnog radnika koji je skloniji sabotazi nego stvaralastvu.
Ne mislim tu samo na pusenje (o tome ima poseban topik) nego na tacno odredjeno vreme pauze, dolazak i odlazak, nacin ophodjenja i sl. Forma je uvek ispred sustine, a to mi se ne svidja.
U tvom slucaju, bitno je da odrzis cas, a niko se ne sekira kakvog je kvaliteta taj cas.
Znam gomilu ljudi koji tacno u devet sedaju za kompjuter, otvore ekscel i na silu unose bezvezne podatke sistemom kopi, pejst, dilit ako sef naidje da vidi da rade, a u stvari onaj pravi posao obave za tri sata jer realno i nemaju posla. Ne do bog da cavrljaju sa kolegom do sebe, odmah dobiju otkaz kao visak koji realno nisu.
O mobingu sitnih sefova da ne pricam.

Edited by - cat claw on 30/01/2011 18:57:21
Go to Top of Page

Sneaksie Thiefsie
Advanced Member

4659 Posts

Member since 22/04/2008

Posted - 02/02/2011 : 13:55:18  Show Profile Show Extended Profile  Send Sneaksie Thiefsie a Private Message  Reply with Quote
Go to Top of Page

delboj
stripovi.com suradnik

Bosnia and Herzegovina
17182 Posts

Member since 01/03/2004

Posted - 02/02/2011 : 14:44:21  Show Profile Show Extended Profile  Send delboj a Private Message  Reply with Quote
Ovo je realnost.
Go to Top of Page

ponki
Advanced Member

Bosnia and Herzegovina
3113 Posts

Member since 20/09/2008

Posted - 02/02/2011 : 14:52:18  Show Profile Show Extended Profile  Send ponki a Private Message  Reply with Quote
To je neki Ultrasov drug i prijatelj,stariji brat,mozda momak,i muz,gazda zasad
Go to Top of Page

Risar_69
Advanced Member

Slovenia
11679 Posts

Member since 05/05/2008

Posted - 02/02/2011 : 22:49:39  Show Profile Show Extended Profile  Send Risar_69 a Private Message  Reply with Quote
Ne znam kako je kod vas? Evo danas sam platio grijanje-samo grijanje 120eu, prošli mjesec 80 eu. Mislim da nas jednostavno kradu.
Neka ena mi je danas kazala, da plača grijanje u Kamniku 92 eu, a od kad je dala na radiatore čitaoce-koliko trošiš energgiju, da sad plača samo 32 eu.
Pa, ljudi, pa to je čista kradja ali ljudi ništa, kao da je sve u redu.
Ako ste gledali Zeitgeist Moving Forward, tu kaže, da bi imali energiju besplatno.
Npr. ja plačam energiju t.j. struju i grijanje oko 170eu na mjesec, ako bi imali tu energiju iz prirodne energije bilo bi 100puta manje, pa sad pomislite, kako ove jebene korporacije služe na nama.
Pun mi je kur..c svega, iči ču do kraja, pa nadam se da i ostali ljudi, da vide, da se nam ne isplati više ovako napred živjeti.
To je samo moje mišljenje.

Kad pocneš crtati, uvek moraš imati na kraju olovke, srce, ruku i misli!

Edited by - Risar_69 on 02/02/2011 22:50:07
Go to Top of Page

Risar_69
Advanced Member

Slovenia
11679 Posts

Member since 05/05/2008

Posted - 03/02/2011 : 13:15:53  Show Profile Show Extended Profile  Send Risar_69 a Private Message  Reply with Quote
Opet je bilo veselo, pričao sam sa ljudima o ovom grijanju, pa smo se zagrijali i evo...

---------------------

http://www.e-novine.com/index.php?news=43977

Hoće li knjiga od tri evra srušiti sistem pohlepe?

Pobunite se! (Indignez-vous!), brošura Stefana Hesela, heroja francuskog pokreta otpora, potukla je sve knjižarske rekorde u Francuskoj. U njoj autor poziva Francuze, ali i sve građane sveta da se suprotstave egoističnoj, neodgovornoj moći tržišta i novca u odbrani pravih vrednosti savremene demokratije

Tanana knjižica od svega petnaestak stranica teksta. Autor je relativno nepoznati 93-godišnjak. Žanr – nešto poput filozofskog traktata, političkog manifesta, proglasa. Reklo bi se – dovoljno za totalni izdavački promašaj. Međutim, ne. Radi se o izdavačkom fenomenu.

Knjižica koja košta tri evra za samo tri meseca prodata je u 600.000 primeraka, a upravo je iz štampe izašao nov tiraž od 350.000 primeraka. Prvo izadanje štampano je u 8000 primeraka, ali je uspeh bio toliki da je Pobunite se! izbila ne samo na prvo mesto bestseler liste, već je u drugi plan potisnula novelu Karta i teritorije Mišela Uelbeka, prošlogodišnjeg dobitnika Gonkurove nagrade. Ljudi neretko kupuju i po desetak komada odjednom, poklanjajući je prijateljima i rođacima, uvereni da je Heselov borbeni optimizam vredniji od cele kutije prozaka.

Pa šta to ovaj energični, otmeni, dostojanstveni, skromni 93-godišnjak poručuje u svom apelu građanima? Usprotivite se, budite ljuti i mirno se borite za ono u šta verujete! Borite se za socijalnu demokratiju u svetu, u kome i politika i demokratija gube kontrolu i poštovanje. "Želeo bih", kaže on, "da svako od nas, svako, pronađe razlog za bunt. To je neprocenjiv dar kada vas nešto natera da se ražestite, kao mene nekada dolazak nacizma. Onda postajete borbeni, čvrsti i posvećeni. Postajete deo velikog istorijskog pokreta… a taj pokret vodi ka većoj pravdi i većoj slobodi". Hesel smatra da je opsednutost Zapada sve većim sticanjem bogatstva odvela svet u krizu, koja jedino može biti rešena radikalnim skretanjem sa politike "uvek više" u svetu finansija, ali takođe i u nauci i tehnologiji. Krajnje je vreme, kaže on "da etika i suštinska ravnoteža prevladaju".

U svom apelu, ovaj veliki humanista insistira na tome da je ravnodušnost najgora moguća opcija, koja čini da čovek ostaje bez jedne od suštinskih ljudskih odlika - sposobnosti da se pobuni i angažuje. Hesel ukazuje na dva velika izazova sadašnjeg kompleksnog sveta: prvi – ogroman jaz koji postoji između veoma siromašnih i veoma bogatih, a koji ne prestaje da se uvećava; i drugi – ljudska prava i stanje planete, koja izazivaju ozbiljnu zabrinutost i zahtevaju angažman. Pritom, on insistira da se samo udruženim snagama i isključivo mirnim putem, bez nasilja, mogu postići promene.

Hesel poručuje građanima, a posebno mladima, da otvore oči i gledaju oko sebe, jer će tako pronaći mnoge teme koje opravdavaju njihov bes – kao recimo tretman imigranata, status ljudi bez papira, položaj Roma, prava najugroženijih slojeva stanovništva, što bi zatim trebalo da ih od promišljanja odvede ka ozbiljnoj građanskoj akciji. Pobuni!

Stefan Hesel je rođen u Nemačkoj. Bio je heroj pokreta otpora, preživeo je mučenja i koncentracione logore, a nakon rata postaje advokat za ljudska prava i diplomata. Jedan je od autora Univerzalne povelje o ljudskim pravima Ujedinjenih Nacija, a autor je i više knjiga.

Iako, sem u grubim crtama, ne definiše polja delovanja, niti propisuje lekove za izlazak iz političke i ekonomske krize u kojoj se nalazi svet, njegova knjižica je s pravom doživela neverovatan uspeh i već je prevedena na nekoliko jezika. U svetu bez ideologije i pravih vrednosti, u kome vlada tiranija tržišta, pohlepa i otimačina, jedan ovakav humani apel izvesno je pogodio nerv mnogih ljudi. Prvo, podsetio ih je da put ka progresu vodi kroz bunt i neposlušnost. Drugo, ukazao je na potrebu društvenog angažmana, ne samo u odbrani osnovnih ljudskih prava – od prava na rad i socijalnu zaštitu, već i u borbi protiv sve većih socijalnih razlika, ugroženih ljudskih prava, neravnopravnog statusa manjina. I, konačno, istakao je da pravedniji i humaniji svet možemo stvoriti samo zajedničkim naporom.

Treba reći da je Hesel naveo i to da je glavni razlog njegove lične indignacije nerešeno pitanje Palestine, odnosno agresivna politika Izraela u pojasu Gaze što je, imajući u vidu njegovo jevrejsko poreklo, izazvalo mnoge kontroverze i napade.

Iako je knjiga objavljena u Francuskoj i pre svega se obraća Francuzima, ona je možda najmanje potrebna njima. Jer Francuzi su poznati po svojoj građanskoj neposlušnosti, po svojoj spremnosti da nezadovoljstva izražavaju kroz proteste i bunt. Po svojoj organizovanosti, hrabrosti i solidarnosti da se izbore za očuvanje postojećih i osvajanje novih sloboda i prava. Tako je Heselov apel došao samo kao dodatni podsticaj i neka vrsta potvrde njihovog dosadašnjeg društvenog angažmana.

Ali, šta je sa drugima? Sa nama? Mi se ponašamo kao da živimo u zemlji u kojoj demokratija cveta a blagostanju kraja nema, a ne u zemlji u kojoj vladaju beda, laž, korupcija, socijalne nepravde, u kojoj ogroman broj ljudi ne radi, veliki broj jedva preživljava ili živi ispod granice siromaštva. Rečju, u državi u kojoj je građanin na svaki način zgažen. Bezvredan.

Mi smo besni, nezadovoljni, poniženi, ali ne radimo ništa da stanje promenimo. Zadovoljavamo se time što nekoliko hrabrih ljudu svojim oštrim perima ili javnim nastupima sekciraju aktuelnu vlast i tako spasavaju našu savest i dostojanstvo. Mi nismo sposobni da organizujemo ili podržimo bilo kakvu akciju. Nismo sposobni za solidarnost.

Upravo zbog toga ovako i živimo. Promene se neće dogoditi same od sebe. Za njih treba sami da se izborimo. Nama je potreban Hesel i njegova lekcija iz građanske hrabrosti i neposlušnosti.

Edited by - Risar_69 on 03/02/2011 13:18:03
Go to Top of Page

cat claw
Advanced Member

5843 Posts

Member since 06/10/2007

Posted - 21/02/2011 : 13:16:19  Show Profile Show Extended Profile  Send cat claw a Private Message  Reply with Quote
Ko je sledeci?

http://www.021.rs/Info/Svet/Umrla-na-poslu-niko-nije-primetio.html
Go to Top of Page

bagi
Advanced Member

Bosnia and Herzegovina
3840 Posts

Member since 29/12/2002

Posted - 21/02/2011 : 15:27:04  Show Profile Show Extended Profile  Send bagi a Yahoo! Message  Send bagi a Private Message  Reply with Quote
Mislim da smo već dobrano zakoračili u 3 mičke paterine samo nema nikog s mudima da to javno iznese.I obični laici vide da ovako više dalje ne može,bar ne dokle mi hoćemo.Evo i jedne od mora sličnih vijesti o skoroj propasti...

http://danas.net.hr/znanost/page/2011/02/21/0277006.html

Wtf?
Go to Top of Page

lwood
Advanced Member

Colombia
47388 Posts

Member since 09/12/2005

Posted - 21/02/2011 : 21:28:37  Show Profile Show Extended Profile  Send lwood a Private Message  Reply with Quote
eno Gadafijev sin najavia da će bit gore nego kad se raspadala ex Yu.
nevjerovatno kako ljude asociramo na sranje

narocito na one koji su uspješni.

Edited by - lwood on 21/02/2011 21:29:09
Go to Top of Page

milandj3
Average Member

Serbia
615 Posts

Member since 17/08/2006

Posted - 22/02/2011 : 11:04:41  Show Profile Show Extended Profile  Visit milandj3's Homepage  Send milandj3 a Private Message  Reply with Quote
quote:
Originally posted by bagi

Mislim da smo već dobrano zakoračili u 3 mičke paterine samo nema nikog s mudima da to javno iznese.I obični laici vide da ovako više dalje ne može,bar ne dokle mi hoćemo.Evo i jedne od mora sličnih vijesti o skoroj propasti...

e pa odlično. ajmo svi da pouzimamo dugoročne kredite i proživimo ovo malo što nas je ostalo...
Go to Top of Page

mladjo
Advanced Member

Croatia
20013 Posts

Member since 15/04/2007

Posted - 22/02/2011 : 11:35:01  Show Profile Show Extended Profile  Send mladjo a Private Message  Reply with Quote
quote:
Originally posted by Sneaksie Thiefsie

Hm, posebno je navedeno da je potebno kao uvjet posjedovanje inteligencije. Stvarno svašta traže za neke poslove...

COUNT ZERO INTERRUPT
an interrupt of a process decrements a counter to zero

Go to Top of Page

lwood
Advanced Member

Colombia
47388 Posts

Member since 09/12/2005

Posted - 22/02/2011 : 16:07:15  Show Profile Show Extended Profile  Send lwood a Private Message  Reply with Quote
quote:
Originally posted by bagi

glede članka, autor se vjerovatno bavi jedrenjem u klasi optimist.
ovo šta on piše dogodiće se najkasnije do 2030. a možda i prije

narocito na one koji su uspješni.

Edited by - lwood on 22/02/2011 16:07:34
Go to Top of Page

Sneaksie Thiefsie
Advanced Member

4659 Posts

Member since 22/04/2008

Posted - 23/02/2011 : 00:52:34  Show Profile Show Extended Profile  Send Sneaksie Thiefsie a Private Message  Reply with Quote
Da se nadovezem na ranije poruke vezane za Toddlers & Tiaras...

Upravo sam video izjavu jedne majke,pardon,roditeljke koja kaze da je zelela da rodi cerku bas da bi je slala na te izbore za devojcice i da je htela da joj da ime Amerika,jer se nada da ce,jednog dana,ona postati Miss Amerike

Go to Top of Page

Risar_69
Advanced Member

Slovenia
11679 Posts

Member since 05/05/2008

Posted - 23/02/2011 : 20:45:41  Show Profile Show Extended Profile  Send Risar_69 a Private Message  Reply with Quote
Našao sam neke judovske novine Novi Omanut(izdaju se u Vjesniku,Zagreb,broj 102) i unutra me pritegao članak za knjigu Jacquesa Attalija-Kratka povijest budučnosti.Ma pročitaču i tu knjigu
Ali ni sam ne zna kako če biti(iz članka:..Tako je uvijek dosad bilo, a tako če najverovatnije, biti i u ubuduče, ali možda i neče...). Pa ako sami ljudi nečemo nešto napraviti, pa...pojedinac može napraviti puno ali sam ništa.

Evo jedan odlomak, koji sam našao na netu
http://www.vecernji.hr/kultura/jacques-attali-svijetu-su-nuzni-globalna-vlada-novi-altruizam-clanak-149834

Edited by - Risar_69 on 23/02/2011 20:50:56
Go to Top of Page

Sneaksie Thiefsie
Advanced Member

4659 Posts

Member since 22/04/2008

Posted - 05/03/2011 : 19:15:13  Show Profile Show Extended Profile  Send Sneaksie Thiefsie a Private Message  Reply with Quote
Toddlers & Tiaras...Jbte,sta sve vidim samo dok menjam kanale,a sta bi tek bilo kad bih odgledao celu emisiju...'ladno keva rece cerki da je sexy

Padose mi na pamet i nudisticke plaze.Deca izlozena pogledima odraslih.
Tu,kao,nije problem biti i slikati.

Tako i treba Nasticima kad su otisli da zive u Pickumateriniju...
Go to Top of Page

cat claw
Advanced Member

5843 Posts

Member since 06/10/2007

Posted - 09/03/2011 : 22:21:52  Show Profile Show Extended Profile  Send cat claw a Private Message  Reply with Quote
Nisam imao pojma da je tako malo. Mislio sam da je mnogo vise....
http://www.blic.rs/Vesti/Svet/240204/U-svetu-radi-30-miliona-robova
Go to Top of Page

culfis
Advanced Member

6738 Posts

Member since 01/12/2006

Posted - 09/03/2011 : 22:25:11  Show Profile Show Extended Profile  Send culfis a Private Message  Reply with Quote
quote:
Originally posted by cat claw

Ko je sledeci?

http://www.021.rs/Info/Svet/Umrla-na-poslu-niko-nije-primetio.html

sablasno...narocito izjava koleginice

Jel to štos iz Minhena?
Go to Top of Page

Risar_69
Advanced Member

Slovenia
11679 Posts

Member since 05/05/2008

Posted - 15/03/2011 : 13:54:51  Show Profile Show Extended Profile  Send Risar_69 a Private Message  Reply with Quote
i nama je ga. Vedrana Rudan, hrvatska pisateljica lepo kazala:pogledajte video
pet kokakola j..e celi svijet...
http://www.rtvslo.si/svet/ljudje-so-politikom-povedali-da-so-lopovi-kriminalci-izdajalci/253103

Edited by - Risar_69 on 15/03/2011 14:29:33
Go to Top of Page

cat claw
Advanced Member

5843 Posts

Member since 06/10/2007

Posted - 19/03/2011 : 00:49:20  Show Profile Show Extended Profile  Send cat claw a Private Message  Reply with Quote
Risar, bio sam slobodan da ovo pozajmim od tebe. Nadam se da se ne ljutis, jer to zaista spada ovde....
Pozdrav i tebi, matori.

http://www.facebook.com/video/video.php?v=195470150469705&comments
Go to Top of Page

Risar_69
Advanced Member

Slovenia
11679 Posts

Member since 05/05/2008

Posted - 21/03/2011 : 10:47:38  Show Profile Show Extended Profile  Send Risar_69 a Private Message  Reply with Quote
Od Ramba Amadeusa sa FB:
Da li stvarno mislite da bi se Charlie Parker, Frank Zappa, Selindzer, John Coltrane, Leo Fender, David Leterman, Telonius Monk, Charlie Mingus, Lester Pausltrom, Ajzenhauer, Ruzvelt, Muhamed ALi, Elvis, Hendriks, i milioni drugih , da ih neko pita, sloz...ili sa strategijom "bombe za demokratiju". Americki narod je taoc elite , jednako kao i pola svijeta . i nuznost drustvenih promjena na globalnom nivou je ocigledna. Je neko gledo "Kosu"? I tamo su satrli sve da bi uveli demokratiju. Svijet je zreo za prinudnu "Eko-upravu", u kojoj je agresivna logika trzisne ekonomije nezamisliva. Kapitalizam umire, ali zvijeri su najopasnije pred smrt. Prikaži več
Avtor:: Antonije Pušić

--

Edited by - Risar_69 on 21/03/2011 10:47:55
Go to Top of Page

Risar_69
Advanced Member

Slovenia
11679 Posts

Member since 05/05/2008

Posted - 21/03/2011 : 10:48:34  Show Profile Show Extended Profile  Send Risar_69 a Private Message  Reply with Quote
quote:
Originally posted by cat claw

Risar, bio sam slobodan da ovo pozajmim od tebe. Nadam se da se ne ljutis, jer to zaista spada ovde....
Pozdrav i tebi, matori.

http://www.facebook.com/video/video.php?v=195470150469705&comments

Odlično, samo šalji napred Puno pozdrava!!

Edited by - Risar_69 on 21/03/2011 10:48:56
Go to Top of Page

milandj3
Average Member

Serbia
615 Posts

Member since 17/08/2006

Posted - 23/03/2011 : 10:43:07  Show Profile Show Extended Profile  Visit milandj3's Homepage  Send milandj3 a Private Message  Reply with Quote
da povraćaš od humanosti!

http://www.pressonline.rs/sr/vesti/dzet_set_svet/story/155321/Pink+poma%C5%BEe+Gavrilovi%C4%87ima.html

MITROVIĆ POKRENUO HUMANI RIJALITI

Pink pomaže Gavrilovićima
Televizija Pink na čelu sa Željkom Mitrovićem od ponedeljka uveče emituje novi humani rijaliti „Gavrilovići", u kome pod budnim okom kamera živi jedna siromašna porodica iz Donjeg Milanovca.

Otac Zoran i majka Danijela imaju osam sinova i nisu zaposleni. Njihov život odvija se u kući sa dve male sobe i kuhinjom. Kupaju se u lavoru i jedu samo ono što sami proizvedu u svojoj bašti. Cilj ovog rijalitija jeste da pomogne Gavrilovićima da „stanu na noge", a kraj će biti onog trenutka kada im se obezbede osnovna sredstva za život. Gledaoci će imati priliku da vide kako će njihovi mališani uživati u stvarima za koje nisu ni sanjali da će doživeti.

moj komentar na pomenutom sajtu
milan [neregistrovani] (23. 03. 2011, 09:00:29)

e svaka ti čast...[.]...Mitroviću, zaista si human! Što im bre ne dade humanitarnu pomoć u visini barem 10% od onoga što ubiraš od reklama, rialiti šououououova i one grandovske šabanerije za koju si se zalepio k'o pijan za plot. Nije to za Pink nikakva kinta a ispao bi daleko bolji čovek. Ovako teraš jadne ljude da svoju muku i crnilo iznose najširem auditorijumu. Novi oblik prošenja, ovog puta preko televizije. Šta je sledeće? Takmičenje u brljanju po kontejnerima?

i za kraj

Edited by - milandj3 on 23/03/2011 10:43:40
Go to Top of Page

Imrahil
Advanced Member

Serbia
13492 Posts

Member since 21/08/2005

Posted - 23/03/2011 : 11:09:25  Show Profile Show Extended Profile  Send Imrahil a Yahoo! Message  Send Imrahil a Private Message  Reply with Quote
quote:
Originally posted by Sneaksie Thiefsie

Da se nadovezem na ranije poruke vezane za Toddlers & Tiaras...

Upravo sam video izjavu jedne majke,pardon,roditeljke koja kaze da je zelela da rodi cerku bas da bi je slala na te izbore za devojcice i da je htela da joj da ime Amerika,jer se nada da ce,jednog dana,ona postati Miss Amerike

koji je to užas od emisije tuga
Go to Top of Page

cat claw
Advanced Member

5843 Posts

Member since 06/10/2007

Posted - 23/03/2011 : 11:32:12  Show Profile Show Extended Profile  Send cat claw a Private Message  Reply with Quote
Dzabe si trosio vreme na njih, Milandje.
Oni su uni upravo zato sto ne obracaju paznju na ono sto govoris.
Tuga.
Go to Top of Page

Poli
Advanced Member

Slovenia
38181 Posts

Member since 26/10/2007

Posted - 23/03/2011 : 12:37:08  Show Profile Show Extended Profile  Send Poli a Private Message  Reply with Quote
The Big Brother is watching us. Sto bi gledali samo VIP-ovce, ajmo i sirotinju.

Nemam reci, a ne znam ni ko normalan moze gledati te rialiti sprdavstine.

@milandj3
za komentar. Amin!

Anything is possible dec d uej
Be the Change You Want to See
Go to Top of Page
Page: of 240 Previous Topic Topic Next Topic  
Previous Page | Next Page
 New Topic New Poll New Poll
 Reply to Topic
Jump To:
forum.stripovi.com © 2000-2002 Snitz Communications Go To Top Of Page
This page was generated in 0.48 seconds. Snitz Forums 2000