forum.stripovi.com
forum.stripovi.com
Home | Profile | Register | Active Topics | Active Polls | Aukcije | Private Messages | Members | Search | FAQ
Username:
Password:
Save Password
Forgot your Password?

All Forums
 Stripovi
 Bonelli
 Ken Parker
 New Topic New Poll New Poll
 Reply to Topic
Previous Page | Next Page
Author Previous Topic Topic Next Topic
Page: of 126

Upperslice
New Member

Serbia
103 Posts

Member since 31/05/2009

Posted - 12/02/2011 : 11:59:32  Show Profile Show Extended Profile  Send Upperslice a Private Message  Reply with Quote
hvala :)
a libellus i fibra postoji jedno jedino tvrdo izdanje, jel?
Go to Top of Page

King Warrior
stripovi.com suradnik

22370 Posts

Member since 10/11/2007

Posted - 12/02/2011 : 12:00:25  Show Profile Show Extended Profile  Send King Warrior a Private Message  Reply with Quote
quote:
Originally posted by Upperslice

hvala :)
a libellus i fibra postoji jedno jedino tvrdo izdanje, jel?

http://www.stripovi.com/index.asp?page=hero-editions-list&header=0&Hero=kp
Go to Top of Page

Combatrock
Advanced Member

Serbia
4910 Posts

Member since 26/12/2009

Posted - 12/02/2011 : 12:00:43  Show Profile Show Extended Profile  Send Combatrock a Private Message  Reply with Quote
a gde kod zagora ubijaju bebu? ili se ubija roditelj zbog smrti deteta... ok hanibalizma ima... rasizma isto... ali je cesto i zagor izgovorio rasisticke uvrede, o texu da ne pricamo... ken svetac? uh... previse se insistira na njegovoj pravicnosti... tacno. ne pada u vatru... tacno. ne ubija bez razloga ... tacno. mnogo je lakse zamisliti i pronaci takvog coveka oko nas, nego bilo kog drugog junaka...

sangue navajo
Go to Top of Page

King Warrior
stripovi.com suradnik

22370 Posts

Member since 10/11/2007

Posted - 12/02/2011 : 12:03:51  Show Profile Show Extended Profile  Send King Warrior a Private Message  Reply with Quote
quote:
Originally posted by Combatrock

a gde kod zagora ubijaju bebu? ili se ubija roditelj zbog smrti deteta

pa bilo je dosta masovnih ubijanja, cijelih plemena izmedju ostalih zena i djece itd.
dobro, ta jedna scena ipak nije obiljezila cijeli Kenov serijal da se uzme kao uzrok zasto je drugaciji od ostalih
Go to Top of Page

Combatrock
Advanced Member

Serbia
4910 Posts

Member since 26/12/2009

Posted - 12/02/2011 : 12:09:08  Show Profile Show Extended Profile  Send Combatrock a Private Message  Reply with Quote

Da li se ipak radi vise o nacinu pripovjedanja koji sira masa nije prihvatila, a manje o tome o cemu se pricalo?

I da li je Ken stvarno obican covjek , jedan od nas?

-Za kratko vrijeme je uspjeo da postane prvak u boksu.
-Nepogresiv je strijelac.
-Njegov karakter je isuvise cist, kao da je svetac.

Da li su to stvari zbog kojih je jedan od mnogih ili cak superiorniji od ostalih SBE junaka?

Koliko je Milazzov crtez prihvatljiv za siru masu?

Da li je upravo crtez taj koji je mnogima djelovao odbojno?
Zasto je to danas nekima drugacije?
Ima li to veze sa odrastanjem?
Zasto se onda svidja Zagoru12 koji ima 13 godina i njegovom vrsnjaku clanu Milazzu, pokretacu ove teme?
Zasto je clanu Coltu omiljeni junak Tex, a nije Ken?

Da li je dramski podzanr ovog serijala bio taj koji je odbio ljude, jer su htjeli da vide vise akcije, kao u Texu?

[/quote]

Milazzov crtez je sigurno mnogo manje prihvatljiv za sire mase. Ali nije problem samo u Milazzu. I Marafin crtez je isto manje prihvatljiv. I Alessandrinijev. I Trevisanov. Tek Ciantijev. Znaci gotovo cela ekipa je na istom putu... tesko se prihvata takav crtez.

Odrastanje. Definitivno tacan odgovor. Ne moze se ocekivati da neko razume odnos Pat O Shane i zene lopova u Vrelom Gradu ako ima 10 do 16 godina. Kako da dete razume da se neko nada da je pronasao majku. I sta znace detetu suze Pat O Shane kad joj ubiju brata prema zezanju Floka i Zalosne sove...

I meni je omiljeni junak Tex. Ali to ne mogu da objasnim...

sangue navajo
Go to Top of Page

Combatrock
Advanced Member

Serbia
4910 Posts

Member since 26/12/2009

Posted - 12/02/2011 : 12:13:21  Show Profile Show Extended Profile  Send Combatrock a Private Message  Reply with Quote
quote:
Originally posted by King Warrior

quote:

a gde kod zagora ubijaju bebu? ili se ubija roditelj zbog smrti deteta

pa bilo je dosta masovnih ubijanja, cijelih plemena izmedju ostalih zena i djece itd.
dobro, ta jedna scena ipak nije obiljezila cijeli Kenov serijal da se uzme kao uzrok zasto je drugaciji od ostalih

naravno da nije... nego hteo sam da kazem da ima dosta takvih situacija u celom sistemu, nekako mi je to bilo paradigma svih tih nazovi ''teskih'' scena... to mi je nekako intimno ostalo u glavi... cak se scena i ne vidi, nego samo senka... a sad me teras da se setim sta mi je kod zagora ostalo u takvom secanju... ne znam, kod njega sam nekako ostao sledjen njegovim reakcijama (''gnev ratnika osaga'', ''sedma runda'', ''zimska zmija''... i jos mnogo toga) ta njegova nepredvidljivost... ludilo u sekundi kad zaboravi ko mu je prijatelj a ko ne... (uh mozda sam se prepoznao)

sangue navajo
Go to Top of Page

King Warrior
stripovi.com suradnik

22370 Posts

Member since 10/11/2007

Posted - 12/02/2011 : 12:17:53  Show Profile Show Extended Profile  Send King Warrior a Private Message  Reply with Quote
quote:

ovo je jedna interesantna stvar koju sam zapazio.
Skoro svi ljudi koji obozavaju Texa su istovremeno i Kenovi fanovi.
Ovako iz glave mi padaju napamet clanovi Anto, Aco, Curunir, Tex Willer, Poli, cibalia, ti...
Go to Top of Page

Combatrock
Advanced Member

Serbia
4910 Posts

Member since 26/12/2009

Posted - 12/02/2011 : 12:19:26  Show Profile Show Extended Profile  Send Combatrock a Private Message  Reply with Quote
e to jeste dobra tema... voleo bih da cujem sta oni kazu posle tvoje ''dijagnoze''

sangue navajo
Go to Top of Page

Barker
Advanced Member

Fyro Macedonia
4683 Posts

Member since 10/10/2003

Posted - 12/02/2011 : 14:24:56  Show Profile Show Extended Profile  Send Barker a Private Message  Reply with Quote
bravo za combatrocka, sasvim se slazem sa njegovim stavovima i misljenjem o kenu.
jednostavno ima TO nesto kod kena koje neuspeva da se primi kod klinaca zeljnih tabanja, svemiraca, izgubljenih gradova...
drago mi je da mi je kasnije (bolje ikad nego nikad) sinulo. i da, nikad nisam nesto posebno voleo teksa, zadnjih 20 godina uopste :)

Bistro i duboko nebo utociste pruza!
Go to Top of Page

wele
Advanced Member

Montenegro
3727 Posts

Member since 21/12/2009

Posted - 12/02/2011 : 15:07:00  Show Profile Show Extended Profile  Send wele a Private Message  Reply with Quote
quote:

quote:

Ovako iz glave mi padaju napamet clanovi Anto, Aco, Curunir, Tex Willer, Poli, cibalia, ti...

ja sam kenov fan,a volim i tex-a.
A sto se tice kena i odrastanja...sve je stvar licnog ukusa.zagor mali voli kena jer mu se svidja ta realnost i sve ostalo sto uz kena ide.imas ljudi od 50 godina koji bi radije citali komandanta marka nego kena,iako se ne mogu porediti
Go to Top of Page

cronos six
Advanced Member

Serbia
7984 Posts

Member since 09/09/2008

Posted - 12/02/2011 : 15:58:45  Show Profile Show Extended Profile  Send cronos six a Private Message  Reply with Quote
quote:

quote:

Ovako iz glave mi padaju napamet clanovi Anto, Aco, Curunir, Tex Willer, Poli, cibalia,cronos six,ti...

ima istine u svemu sto pripovedas.

Juznjak!
Tex Willer.
Go to Top of Page

Combatrock
Advanced Member

Serbia
4910 Posts

Member since 26/12/2009

Posted - 12/02/2011 : 16:26:31  Show Profile Show Extended Profile  Send Combatrock a Private Message  Reply with Quote
molim king warriora da postavi scenu kada se srecu ken parker i tex willer sa ekipom u ''ljudi stoka i junaci'' kad je to vec tako lepo uradio u topicu o zagoru... i temi spektakularna zagorova pojavljivanja...

sangue navajo
Go to Top of Page

King Warrior
stripovi.com suradnik

22370 Posts

Member since 10/11/2007

Posted - 12/02/2011 : 16:47:48  Show Profile Show Extended Profile  Send King Warrior a Private Message  Reply with Quote
quote:

molim king warriora da postavi scenu kada se srecu ken parker i tex willer sa ekipom u ''ljudi stoka i junaci'' kad je to vec tako lepo uradio u topicu o zagoru... i temi spektakularna zagorova pojavljivanja...

tu sam sliku izvukao iz ovog topica:
http://forum.stripovi.com/topic.asp?TOPIC_ID=7830
Go to Top of Page

Combatrock
Advanced Member

Serbia
4910 Posts

Member since 26/12/2009

Posted - 12/02/2011 : 23:04:28  Show Profile Show Extended Profile  Send Combatrock a Private Message  Reply with Quote
prvi broj - duga puska - berardi i milazzo

ken sa bradom, na samom pocetku ubijaju mu brata, skalpiraju ga ali nisu indijanci... prvo pojavljivanje ratnika mandana... ken krece u osvetnicku poteru... fibrino izdanje besprekorno... tvrda korica...

sangue navajo
Go to Top of Page

Poli
Advanced Member

Slovenia
38181 Posts

Member since 26/10/2007

Posted - 15/03/2011 : 08:54:58  Show Profile Show Extended Profile  Send Poli a Private Message  Reply with Quote
da se malo podize topic ;)

jedan od najboljih strip junaka i crtaca

Anything is possible dec d uej
Be the Change You Want to See
Go to Top of Page

nenno
Advanced Member

Croatia
3089 Posts

Member since 15/08/2003

Posted - 15/03/2011 : 09:18:13  Show Profile Show Extended Profile  Send nenno a Private Message  Reply with Quote
Ken definitivno nije strip za klince koji tek počinju u poznavati svijet stripa.... ni ja nisam volio Kena dok nisam završio srednju školu, tek tada sam opet uzeo u ruke Dugu Pušku i tu se definitivno navukao na Kena...... isto je i sa Hermannom, odnosno Jeremiahom i sličnim serijalima.....

„And I know what I want….When the timing is right…Then I'll take what is mine…I am the clansman“
"...gdje god da te život nosi, uvijek moraš znati 'ko si..."
Go to Top of Page

swamp thing
Advanced Member

Bosnia and Herzegovina
4078 Posts

Member since 05/08/2009

Posted - 15/03/2011 : 18:48:08  Show Profile Show Extended Profile  Send swamp thing a Private Message  Reply with Quote
Ja sam u zadnje vrijeme pročitao 6 epizoda KP, mislim da ga nikad nisam čitao ni kad sam bio klinac (bio mi bljutav crtež, kao i većini klinaca tada), i svi su dobri, iznadprosječni, s tim da su neki stvarno odlični (Osuđenici, Uzdah i san, Normin princ). Normin princ mi je sjeo i zbog toga što nisam nikada čitao Hamleta, pa eto, bar u ovoj formi da se upoznam...
Po ovom što sam pročitao, čini se sjajan serijal, vidjeću da uzmem ostalo što je izdao System (Fibra mi je malo preskupa varijanta, iako izvanredno odrađena). Pored Dilana, tek drugi Bonelijev serijal koji mi se sviđa...
Go to Top of Page

Combatrock
Advanced Member

Serbia
4910 Posts

Member since 26/12/2009

Posted - 15/03/2011 : 18:55:38  Show Profile Show Extended Profile  Send Combatrock a Private Message  Reply with Quote
ja kena mogu da citam uvek... sve epizode... sad sam na broju 39 treceg iscitavanja...

sangue navajo
Go to Top of Page

Mr. Bushido
stripovi.com suradnik

Croatia
12974 Posts

Member since 23/09/2005

Posted - 15/03/2011 : 19:30:46  Show Profile Show Extended Profile  Send Mr. Bushido a Private Message  Reply with Quote
Ja nisam imao isto iskustvo kao mnogi ljudi na ovom forumu. Kažu, nisu mogli čitati Kena kad su bili klinci. A meni je mozak eksplodirao kada sam prvi put uzeo Dugu pušku u ruke. A to je još bilo ono izdanje Morije na A4 formatu. Čovječe, Milazzov crtež je prelijep kada ga se poveća.

Comics is any art you can read. -- Sean T. Collins
Go to Top of Page

d.r.p
Senior Member

1598 Posts

Member since 09/08/2007

Posted - 15/03/2011 : 19:36:26  Show Profile Show Extended Profile  Send d.r.p a Private Message  Reply with Quote
quote:
Originally posted by swamp thing

Ja sam u zadnje vrijeme pročitao 6 epizoda KP, mislim da ga nikad nisam čitao ni kad sam bio klinac (bio mi bljutav crtež, kao i većini klinaca tada), i svi su dobri, iznadprosječni, s tim da su neki stvarno odlični (Osuđenici, Uzdah i san, Normin princ). Normin princ mi je sjeo i zbog toga što nisam nikada čitao Hamleta, pa eto, bar u ovoj formi da se upoznam...
Po ovom što sam pročitao, čini se sjajan serijal, vidjeću da uzmem ostalo što je izdao System (Fibra mi je malo preskupa varijanta, iako izvanredno odrađena). Pored Dilana, tek drugi Bonelijev serijal koji mi se sviđa...

Svaka preporuka za Kena.Idealno bi bilo da kreneš od prvih brojeva ali i sa Systemom (od broja 1.)pohvataćeš dosta toga.
Go to Top of Page

swamp thing
Advanced Member

Bosnia and Herzegovina
4078 Posts

Member since 05/08/2009

Posted - 15/03/2011 : 20:37:17  Show Profile Show Extended Profile  Send swamp thing a Private Message  Reply with Quote
quote:
Originally posted by d.r.p

quote:
Originally posted by swamp thing

Svaka preporuka za Kena.Idealno bi bilo da kreneš od prvih brojeva ali i sa Systemom (od broja 1.)pohvataćeš dosta toga.

Ma, išao bih ja od prvog broja, ali ne znam koliko je u LMS osakaćen Ken, ne znam ni kakav je prevod i sl., a Fibra mi skupa, jbg... Pa mi onda System najbolje rješenje, jest da su krenuli tek od broja 60 ili tako nešto. Kakva su iskustva sa Kenom u LMS?
Go to Top of Page

PAJDO
Senior Member

Croatia
2237 Posts

Member since 10/04/2003

Posted - 15/03/2011 : 23:33:51  Show Profile Show Extended Profile  Send PAJDO a Private Message  Reply with Quote
quote:

quote:

Ovo je zbilja interesantna stvar.
Kena sam nedavno pročitao u kompletu, baš mi je uljepšao zimske dane. Najčešće bi ga čitao prije spavanja ili nakon ručka. Toliko me oduševio da sam ponekad jedva čekao sljedeću epizodu, što mi i nije čest slučaj s današnjim stripovima. Ali, kad čitam Texa jedva uspijem jednu epizodu svarit, baš mi je nekako tlaka....Bez uvrede ljubiteljima Texa,ali ne idu mi u isti lonac ova dva junaka. Bez obzira na western tematiku Ken je svijet za sebe i mišljenja sam da u SBE junacima nema ničeg ravnom Kenu.

In spite of my rage I´m still rat in a cage...
Go to Top of Page

pravedni
Advanced Member

Serbia
4057 Posts

Member since 03/12/2009

Posted - 16/03/2011 : 22:00:05  Show Profile Show Extended Profile  Send pravedni a Private Message  Reply with Quote
quote:
Originally posted by PAJDO

quote:

quote:

Ovo je zbilja interesantna stvar.
Kena sam nedavno pročitao u kompletu, baš mi je uljepšao zimske dane. Najčešće bi ga čitao prije spavanja ili nakon ručka. Toliko me oduševio da sam ponekad jedva čekao sljedeću epizodu, što mi i nije čest slučaj s današnjim stripovima. Ali, kad čitam Texa jedva uspijem jednu epizodu svarit, baš mi je nekako tlaka....Bez uvrede ljubiteljima Texa,ali ne idu mi u isti lonac ova dva junaka. Bez obzira na western tematiku Ken je svijet za sebe i mišljenja sam da u SBE junacima nema ničeg ravnom Kenu.

Jedini strip SBE po atmosferi sličan Kenu su "Priče sa Divljeg Zapada" - identične su atmosfere,životne,opore,ne izostaju teške i realistične scene,ima tragike,svesti o uzaludnosti otpora...u oba serijala je lepo obradjen period indijanskih ratova i epska bitka kod Litl Big Horna...Naglasak je na pitanju kako ostati čovek u jednom vremenu kada su tekle reke krvi u doba prepunom surovosti. Serijali su čak slične dužine. Moja preporuka za oba,jer ih smatrqam vrhunskim!
Go to Top of Page

Combatrock
Advanced Member

Serbia
4910 Posts

Member since 26/12/2009

Posted - 17/03/2011 : 18:05:43  Show Profile Show Extended Profile  Send Combatrock a Private Message  Reply with Quote
ja imam dosta lms i 60 - tak fibri... lms los otisak, slabe korice, dosta sakacenja... u stvari neuporedivo... fibrino izdanje se ne moze komprarirati sa drugim izdanjima ken parkera u sfrj i ex sfrj... takva izdanja su jedino libellusova i knjige iz veselog cetvrtka (mislim na boneli)...

sangue navajo
Go to Top of Page

Combatrock
Advanced Member

Serbia
4910 Posts

Member since 26/12/2009

Posted - 17/03/2011 : 21:34:50  Show Profile Show Extended Profile  Send Combatrock a Private Message  Reply with Quote
prevod... kako da znam kad nisam imao italijanski original u rukama... upredjivao sam lms i fibru i to čatanuga u plamenu i dan kad je gorela chatanooga, zatim aveti proslosti i dome, slatki dome, dnevnik adah i adah... ima razlike... pred kvalitetom fibrinog izdanja jednostavno ostanes bez daha, pa onda verujes da je i prevod bolji, u stvari je ta fibra/libellus primer velike posvecenosti stripu, ogromnog entuzijazma i nevidjenog profesionalizma u strip izdavastvu... a cena? ne znam sta da kazem, meni nije skupo... kaze mi zena kakav je to strip koji placas 10-12 eura... a kada sam spakovao sve brojeve po redu (koje imam) samo je rekla divno... celog kena sam joj prepricao a nisam uspeo da je vidim kako ga cita... zadnji put je drzala u rukama juliju broj 1 od darkwooda... kaze nije lose... a voli i he he

sangue navajo
Go to Top of Page
Page: of 126 Previous Topic Topic Next Topic  
Previous Page | Next Page
 New Topic New Poll New Poll
 Reply to Topic
Jump To:
forum.stripovi.com © 2000-2002 Snitz Communications Go To Top Of Page
This page was generated in 0.42 seconds. Snitz Forums 2000