Dao sam ti na prošloj stranici neka izdanja koje možeš naći kod nas a koja se bave sličnom tematikom. Ne znam jesi li nabavio Priče iz baze, mada je to isto MM univerzum. Miks žanrova koji koristi MM u Bonelliju se i nije baš ponavljao. Vjerojatno ime kod manjih talijanskih izdavača koji MM klon, no ionako nemamo tih domaćih izdanja.
“A reader lives a thousand lives before he dies; the man who never reads lives only one."
Jebenti mikado, ja taman uspija zaboravit na taj strip i ti me opet podsjetiš Ko će sad dočekat da ga izbace domaći izdavači...
Would a new flood please finally come? A real rain and an assortment of plagues And when all is said and done, even the Devil won't care enough to spit in the mud
A Graystorm? Nisam ga čitao ali mi vuče na to što Davor traži.
Ne bih baš rekao, Greystorm je više steampunk avanturistički strip, pun anakronističkih invencija. Više kao Jules Verne u stripu. Nije to otkrivanje misterija ko u MM, možda više kao Priče iz baze Drugdje.
“A reader lives a thousand lives before he dies; the man who never reads lives only one."
Vidim kako na ovom forumu s vremena na vrijeme neko najavljuje Martija od prvog broja po principu "debeljuca" Texa i MNo od Veselog. Na jednom od topica jedan od forumaša npr. kaže:" imamo texa, mrnoa i zagora u mekanom izdanju, a uskoro ide i marti... Jesu li ovo samo špekulacije i proizvod ličnog zaključivanja ili neko stvarno ima info. Ja sam kontaktirao VČ i lijepo su me obavijestili da ništa ne planirauju više od Martija da izdaju te da ću preko njihovih izdanja biti blagovremeno obaviješten. Ako neko ima informaciju pa makar i aluziju al' da je konkretna neka nas obavijesti. Meni bi lično odgovaralo da izađe ovakav Marti jer njega najviše pratim a jedva stižem uganjati Libellus i to samo redovnu seriju.
Vidim kako na ovom forumu s vremena na vrijeme neko najavljuje Martija od prvog broja po principu "debeljuca" Texa i MNo od Veselog. Na jednom od topica jedan od forumaša npr. kaže:" imamo texa, mrnoa i zagora u mekanom izdanju, a uskoro ide i marti... Jesu li ovo samo špekulacije i proizvod ličnog zaključivanja ili neko stvarno ima info. Ja sam kontaktirao VČ i lijepo su me obavijestili da ništa ne planirauju više od Martija da izdaju te da ću preko njihovih izdanja biti blagovremeno obaviješten. Ako neko ima informaciju pa makar i aluziju al' da je konkretna neka nas obavijesti. Meni bi lično odgovaralo da izađe ovakav Marti jer njega najviše pratim a jedva stižem uganjati Libellus i to samo redovnu seriju.
ima info. Evo odgovora redakcije VC u vezi KI MM:
Kao što sigurno znate, mi nismo skloni praznim pričama i lažnim ili nesigurnim najavama, pa nikad ne najavljujemo bilo kakve novosti sve dok eventualni cilj nije blizu realizacije. Za sada nema takvih planova za vid izdanja koji ste pomenuli.
Konkretno na topicu Mister no Knjiga 1 Veseli cetvrtak... na strani 17 neki momci spominju otvaranje šampanjca povodom izlaska MM od prvog broja i to na jesen otprilike.
dali ce i bis epizode izaci u izdanju libelusa?.....a specijalni brojevi?
Bisevi sigurno izlaze, a specijalcima se ja još uvijek potiho nadam iako su rekli da ne mogu dobit prava jer ih ima Bernard. Malo mi je to čudo jer i za redovne epizode Bernard ima prava pa ih libellus svejedno izbacuje.
pa ok je to..bernard ima prava na specijalce..verovatno na sve specijalce i svi ce biti objavljeni..dok se kod redovne serije prava kupuju od nekog broja pa na dalje..libelus je krenuo od pocetka...ok je to
Evo i ja napokon kupija jučer Grendela Nakon odličnog giganta broj 6, ova priča mi je skroz dobro legla i stvarno mi se sviđa kad Recagno radi u kombinaciji sa Espositovcima. Jedino mi je ža šta epizoda Lokijeva Osveta nije objavljena, a kako je krenilo sve se čini da je nećemo ni dočekat u izdanju Ludensa nažalost. Sad bi poslije Grendela po nekakvom redoslijedu tribale ić epizode Crno Sunce i gigant 11?
E i zanima me još jedna stvar, koji je tempo izlaženja MM od Veselog Četvrtka?
Would a new flood please finally come? A real rain and an assortment of plagues And when all is said and done, even the Devil won't care enough to spit in the mud
ne kupujem novi opus martija misterije..volim samo onaj stari opus i srednji..negde do broja 200 u originalu...to volim,ostalo ne...ali me zanima zasto nije izasao novi marti?...ako je tacna informacija?
pisi propalo izgleda da je najbolje od sada samo kratke serijale uzimati , ovi dugi su uzas , samo sekiracija i nista vise . Kraci serijali su izgleda jedino moguci postali za nas kolekcionare
Ja san od VČ pročita samo priču Grendel i strašno mi se svidila
Ma ja cu uzimati kad god nesto izdaju od Martija, bilo koji izdavac. Nesto i nismo u situaciji da biramo. Stvarno je problem neizdavanja VC Martija tehnicki, ali mi nije jasno cemu odlaganje na jos tri mjeseca...