forum.stripovi.com
forum.stripovi.com
Home | Profile | Register | Active Topics | Active Polls | Aukcije | Private Messages | Members | Search | FAQ
Username:
Password:
Save Password
Forgot your Password?

All Forums
 Stripovi
 Americki strip
 Conan u Hrvatskoj??
 New Topic New Poll New Poll
 Reply to Topic
Previous Page | Next Page
Author Previous Topic Topic Next Topic
Page: of 7

Mr. Bushido
stripovi.com suradnik

Croatia
12919 Posts

Member since 23/09/2005

Posted - 21/03/2011 : 19:43:07  Show Profile Show Extended Profile  Send Mr. Bushido a Private Message  Reply with Quote
quote:
Originally posted by anto

BG je pokrenuo toliko integrala, a sad umesto da ih koliko-toliko ubrza, on pokreće nove serijale.

Vjerujem da su si pokretanjem Conana željeli dati određenu financijsku injekciju i sigurnost. Ne sumnjam da će se integrali nastaviti, ali rad na integralima je očito mukotrpan posao, koji možda nije ponudio najbolje financijske rezultate. Ovo su samo pretpostavke.

Comics is any art you can read. -- Sean T. Collins
Go to Top of Page

Ignus
Senior Member

1357 Posts

Member since 22/06/2009

Posted - 21/03/2011 : 22:55:31  Show Profile Show Extended Profile  Send Ignus a Private Message  Reply with Quote
baš super sto imamo dva topika na istu temu....
ja kupujem ovaj strip bez obzira na moguće nedostatke...nitko nije savršen

Zar nitko nece pomoci udovicinu sinu?
Go to Top of Page

emirem
Advanced Member

10814 Posts

Member since 18/01/2010

Posted - 21/03/2011 : 23:35:38  Show Profile Show Extended Profile  Send emirem a Private Message  Reply with Quote
Puno srece sa izdanjima Conan,ja imam u planu uzeti koja izdanja od BG-a kad dodjem u zgb,ali sto se tice Conana,kupujem ga preko interneta i evo Savage Sword of Conan No1 jos nisam poceo citati, a kostao me 5 eura,tako da mi racunica od skoro 30 eura za ovo izdanje ne dolazi u obzir kad mogu imati takoreci pola serijala Savage-a..ne racunam jos da mogu ili kupiti Chronicles of Conan po istim cijenama..
Ali naslovnica je ok,jednostavna ali upecatljiva...
Volio bi vidjeti radove od tog Tikulina na intu!

"Kompromisi u kolekcionarstvu su one stvari koje ce ti omoguciti da dozivis starost sa pozamasnom ustedjevinom!"
Go to Top of Page

DeeCay
stripovi.com suradnik

Croatia
21661 Posts

Member since 24/09/2002

Posted - 22/03/2011 : 00:06:35  Show Profile Show Extended Profile  Send DeeCay a Private Message  Reply with Quote
Izdanje je baš primamljivo, opaki 500-straničnjak, a još sam i slab an COnana! Doduše naslovnica je mogla biti malo efektnija, Conan ne dolazi do izražaja. Ali će zasigurno izgledati super uživo.

Priprema se i popratna knjiga s tekstovima, ako se ne varam?

“A reader lives a thousand lives before he dies; the man who never reads lives only one."
Go to Top of Page

emirem
Advanced Member

10814 Posts

Member since 18/01/2010

Posted - 22/03/2011 : 00:24:11  Show Profile Show Extended Profile  Send emirem a Private Message  Reply with Quote
quote:
Originally posted by DeeCay

Izdanje je baš primamljivo, opaki 500-straničnjak, a još sam i slab an COnana! Doduše naslovnica je mogla biti malo efektnija, Conan ne dolazi do izražaja. Ali će zasigurno izgledati super uživo.

Priprema se i popratna knjiga s tekstovima, ako se ne varam?

http://www.amazon.com/Conan-Ultimate-Worlds-Savage-Barbarian/dp/B003D7JYF4/ref=sr_1_28?s=books&ie=UTF8&qid=1300749928&sr=1-28

U ovoj knjizi ima sve od Conana,karte opisi svih likova koji se pojavljuju..
Ako mislis da ovo BG izdanje vrijedi zbog HC i domaceg prijevoda ok,ali kod mene malo ekonomija radi pa lakse mi kompletirati knjige Savage..

http://www.amazon.com/Savage-Sword-Conan-Vol-v/dp/1593078382/ref=sr_1_5?s=books&ie=UTF8&qid=1300749981&sr=1-5

A evo rade i reprint za koji tjedan..nisam ni znao bas sada vidio;;

"Kompromisi u kolekcionarstvu su one stvari koje ce ti omoguciti da dozivis starost sa pozamasnom ustedjevinom!"

Edited by - emirem on 22/03/2011 00:27:50
Go to Top of Page

torca
Average Member

746 Posts

Member since 24/03/2003

Posted - 22/03/2011 : 02:27:31  Show Profile Show Extended Profile  Send torca a Private Message  Reply with Quote
Opseg: 280 str
Cijena: 199,00 KN
Go to Top of Page

puxavida
New Member

Croatia
115 Posts

Member since 05/02/2009

Posted - 23/03/2011 : 08:58:52  Show Profile Show Extended Profile  Send puxavida a Private Message  Reply with Quote
quote:
Originally posted by torca

ne kužim što je tu toliko smiješno ili skupo. recimo fibrin paul 196 strana košta 150 kuna i isto je crno bijeli i manji je format. što je skuplje!?
Go to Top of Page

Markos
Webmaster

Croatia
29347 Posts

Member since 27/08/2001

Posted - 23/03/2011 : 12:11:22  Show Profile Show Extended Profile  Visit Markos's Homepage  Send Markos a Private Message  Reply with Quote
quote:
Originally posted by puxavida

quote:

ne kužim što je tu toliko smiješno ili skupo. recimo fibrin paul 196 strana košta 150 kuna i isto je crno bijeli i manji je format. što je skuplje!?

Čisto preciznosti radi:
- format je praktično isti: Paul 215 x 280, Conan 212 x 288.
- Paul je tiskan u 300 primjeraka, na jako skupom papiru i zato mu je cijena veća.

S druge strane, ako već hoćeš uspoređivati cijene, imaš i druge primjere: Mort Cinder (256 stranica), Fulu (260 stranica), Kolekcionara (284), Altai & Jonson (300) ... koji svi koštaju 150 kuna.

Trouble will find me
Go to Top of Page

Paka01
stripovi.com suradnik

Croatia
11446 Posts

Member since 14/02/2009

Posted - 23/03/2011 : 12:16:45  Show Profile Show Extended Profile  Send Paka01 a Private Message  Reply with Quote
Al Conan ima i 20ak stranica u koloru.

Would a new flood please finally come? A real rain and an assortment of plagues
And when all is said and done, even the Devil won't care enough to spit in the mud

https://www.last.fm/user/Pakaa
Go to Top of Page

Markos
Webmaster

Croatia
29347 Posts

Member since 27/08/2001

Posted - 23/03/2011 : 12:45:40  Show Profile Show Extended Profile  Visit Markos's Homepage  Send Markos a Private Message  Reply with Quote
Kao i Kolekcionar...

Trouble will find me
Go to Top of Page

NESVRSTANI
Advanced Member

Croatia
10227 Posts

Member since 08/02/2006

Posted - 23/03/2011 : 13:59:33  Show Profile Show Extended Profile  Send NESVRSTANI a Private Message  Reply with Quote
quote:
Originally posted by Paka01

Al Conan ima i 20ak stranica u koloru.

Al isti Conan će izać i od Darkwooda i koštat će vjerovatno 100-120 Kn.
200 Kn za ovo je meni previše.
Bookglobe se do sada baš i nije iskazao sa tempom izlaženja pa ih volim izbjeć kad god mogu.
Ajde da nemam 2 alternative, al ovako...
I još nešto, meni je naslovnica bezvezna.
Conanova ruka i mač mali.
Glava čisti Švarci.
Kolor grozan.

Ćekam Darkwood prije konačne odluke.

Doli sve stranke!!!
Živili naši dušmani!!!
Go to Top of Page

emirem
Advanced Member

10814 Posts

Member since 18/01/2010

Posted - 23/03/2011 : 14:04:08  Show Profile Show Extended Profile  Send emirem a Private Message  Reply with Quote
Bglobe imaju kvalitetna izdanja,nema se sta protiv reci i napisati.
Cijene mogu zavarati dok se ne vidi sadrzaj cb i kolor stranica,Markos je dao primjer.
Ja sam se izjasnio oko Conana da mi je bolje kompletirati/kupiti preko inta,jer mi je povoljnije po dzep, a ostale stvari su mi ionako od BG u planu kupiti sto nema na intu,a ljepse izgleda u izdanju BG jer imaju stvarno format i kvalitetu izdanja ( po meni kod njih HC korice imaju tu vecu ulogu ,a naravno i sadrzaj!)

Go to Top of Page

NESVRSTANI
Advanced Member

Croatia
10227 Posts

Member since 08/02/2006

Posted - 23/03/2011 : 14:04:23  Show Profile Show Extended Profile  Send NESVRSTANI a Private Message  Reply with Quote
quote:
Originally posted by Mr. Bushido

quote:
Originally posted by jaki

Cijena

Za ovakvo izdanje cijena i nije toliko loša.

Ima broj stranica kao dva integrala francuskih stripova, tvrdi uvez, vjerojatno A4 format. Treba još vidjeti koja je kvaliteta papira.

Pa nisi baš dobar primjer uzeo za usporedbu.
Bookglobe integrali su isto tako preskupi.
3 epizode 190 Kn je skupo. Odnos cijena/broj strana je daleko najgori kod Bookglobe-a.

Doli sve stranke!!!
Živili naši dušmani!!!
Go to Top of Page

jaki
Advanced Member

Croatia
26817 Posts

Member since 13/03/2004

Posted - 23/03/2011 : 14:19:36  Show Profile Show Extended Profile  Send jaki a Private Message  Reply with Quote
quote:

quote:

Zato jer je to najmanje 4 puta skuplje od USA verzije.

Ja sam fetišist papira!
Go to Top of Page

Poli
Advanced Member

Slovenia
38005 Posts

Member since 26/10/2007

Posted - 23/03/2011 : 14:36:33  Show Profile Show Extended Profile  Send Poli a Private Message  Reply with Quote
quote:
Originally posted by jaki

quote:

quote:

Zato jer je to najmanje 4 puta skuplje od USA verzije.

Koja isto tako ide u 300 primjeraka i u istoj formi/formatu?

Anything is possible dec d uej
Be the Change You Want to See
Go to Top of Page

Lord Vader89
stripovi.com suradnik

France
9616 Posts

Member since 05/07/2007

Posted - 23/03/2011 : 14:55:19  Show Profile Show Extended Profile  Send Lord Vader89 a Private Message  Reply with Quote
ne ide, ali i papir i format odlicno sluze svrsi.

Potpis u dva reda, prema pravilniku:
Vader je, kao i uvek, u pravu. ; john connor ; 2022 A.D.
Go to Top of Page

Markos
Webmaster

Croatia
29347 Posts

Member since 27/08/2001

Posted - 23/03/2011 : 15:12:50  Show Profile Show Extended Profile  Visit Markos's Homepage  Send Markos a Private Message  Reply with Quote
Ne bih se složio. Ja sam htio uzeti Savage sword of Conan u Dark Horse izdanju, ali sam odustao kad sam ga uzeo u ruke jer jednostavno nije dovoljno dobro, bar za moje kriterije. Papir je šit šitova, kvaliteta skenova jako varira, dizajn nula itd itd. Tako da to što je izdanje jeftino mi u ovom slučaju ništa ne znači.

Trouble will find me
Go to Top of Page

Lord Vader89
stripovi.com suradnik

France
9616 Posts

Member since 05/07/2007

Posted - 23/03/2011 : 15:27:38  Show Profile Show Extended Profile  Send Lord Vader89 a Private Message  Reply with Quote
pa dobro, tvoji kriterijumi su svakako nedostizni :D

naravno, ono nije nikakvo "odlicno" izdanje, ali je dovoljno pristojno, meni barem. zato rekoh "sluzi svrsi".
ebi ga, meni je taj format za tako neke dugovecne stripove najprakticniji! najbolji primer je ESSENTIAL Marvel :)

da me neko ne shvati pogresno, nije da ne bih voleo da vidim onaj crtez iz Konana na tako velikom formatu!!! :D ;)

Potpis u dva reda, prema pravilniku:
Vader je, kao i uvek, u pravu. ; john connor ; 2022 A.D.
Go to Top of Page

jaki
Advanced Member

Croatia
26817 Posts

Member since 13/03/2004

Posted - 23/03/2011 : 15:49:43  Show Profile Show Extended Profile  Send jaki a Private Message  Reply with Quote
4 puta skuplje je 4 puta skuplje bez obzira na "bolju" kvalitetu izrade(prijevod?).
Dark Horsovo izdanje me sasvim zadovoljava cijenom i količinom stripova.

Ja sam fetišist papira!
Go to Top of Page

NESVRSTANI
Advanced Member

Croatia
10227 Posts

Member since 08/02/2006

Posted - 23/03/2011 : 15:56:15  Show Profile Show Extended Profile  Send NESVRSTANI a Private Message  Reply with Quote
quote:
Originally posted by Markos

Ne bih se složio. Ja sam htio uzeti Savage sword of Conan u Dark Horse izdanju, ali sam odustao kad sam ga uzeo u ruke jer jednostavno nije dovoljno dobro, bar za moje kriterije. Papir je šit šitova, kvaliteta skenova jako varira, dizajn nula itd itd. Tako da to što je izdanje jeftino mi u ovom slučaju ništa ne znači.

Dark Horse definitivno ima svojih mana, ali mi ovdje ipak pričamo o 4 puta većoj cijeni.Je li Dark Horse izdanje 4 puta lošije od Bookglobe izdanja?
Po meni ne, a stvarno nemam novaca za bacanje.
Isto tako treba vidit koliko će koštat Darkwood izdanje.Ako bude kao Tarzan, a pretpostavljam da hoće, za mene dvojbe nema.

Doli sve stranke!!!
Živili naši dušmani!!!

Edited by - NESVRSTANI on 23/03/2011 15:58:07
Go to Top of Page

Markos
Webmaster

Croatia
29347 Posts

Member since 27/08/2001

Posted - 23/03/2011 : 16:05:31  Show Profile Show Extended Profile  Visit Markos's Homepage  Send Markos a Private Message  Reply with Quote
@jaki To što je tebi DH dovoljno dobar je sasvim ok, u to uopće ne ulazim, niti uopće ulazim u raspravu oko cijene Bookglobe izdanja - samo govorim da ne možeš uspoređivati kruške i jabuke: uspoređuješ cijenu s najvećim popustom ionako najjeftinijeg mogućeg masovnog paperback izdanja smanjenog formata s punom cijenom domaćeg izdanja velikog formata, dobrog papira i tvrdih korica.

Trouble will find me
Go to Top of Page

jaki
Advanced Member

Croatia
26817 Posts

Member since 13/03/2004

Posted - 23/03/2011 : 16:08:47  Show Profile Show Extended Profile  Send jaki a Private Message  Reply with Quote
A vidi njega?Ma baš me briga ko kako izdaje i kakve probleme ima.Meni je 4 puta skuplje i basta.Ja sam bio jedan od potencijalnih kupaca i koji sad neće kupiti.Preskupo!

Ja sam fetišist papira!
Go to Top of Page

Mr. Bushido
stripovi.com suradnik

Croatia
12919 Posts

Member since 23/09/2005

Posted - 23/03/2011 : 16:13:22  Show Profile Show Extended Profile  Send Mr. Bushido a Private Message  Reply with Quote
Kod mene nema dileme. Ovakvo izdanje Conana sam čekao godinama. Tako da mi cijena nije neki problem.

Comics is any art you can read. -- Sean T. Collins
Go to Top of Page

NESVRSTANI
Advanced Member

Croatia
10227 Posts

Member since 08/02/2006

Posted - 23/03/2011 : 17:00:26  Show Profile Show Extended Profile  Send NESVRSTANI a Private Message  Reply with Quote
quote:

Kod mene nema dileme. Ovakvo izdanje Conana sam čekao godinama. Tako da mi cijena nije neki problem.

Nećeš pričekat da vidiš Darkwood izdanje?

Doli sve stranke!!!
Živili naši dušmani!!!
Go to Top of Page

Paka01
stripovi.com suradnik

Croatia
11446 Posts

Member since 14/02/2009

Posted - 23/03/2011 : 17:02:23  Show Profile Show Extended Profile  Send Paka01 a Private Message  Reply with Quote
quote:
Originally posted by NESVRSTANI

quote:

Nećeš pričekat da vidiš Darkwood izdanje?

Mene to tako ubija u pojam Jedva čekan vidit i jedno i drugo izdanje, al strašno želin imat Conana na hrvatskome i zato ću kupit Bookglobeovo izdanje iako znan da će i Darkwoodovo bit genijalno. Stvarno je bezveze šta će bit vjerojatno isti sadržaj -.-"

Would a new flood please finally come? A real rain and an assortment of plagues
And when all is said and done, even the Devil won't care enough to spit in the mud

https://www.last.fm/user/Pakaa
Go to Top of Page
Page: of 7 Previous Topic Topic Next Topic  
Previous Page | Next Page
 New Topic New Poll New Poll
 Reply to Topic
Jump To:
forum.stripovi.com © 2000-2002 Snitz Communications Go To Top Of Page
This page was generated in 0.42 seconds. Snitz Forums 2000