Author |
Topic |
Mr. Bushido
stripovi.com suradnik
Croatia
12919 Posts
Member since 23/09/2005 |
Posted - 23/03/2011 : 17:04:20
|
quote: Originally posted by NESVRSTANI
quote: Originally posted by Mr. Bushido
Kod mene nema dileme. Ovakvo izdanje Conana sam čekao godinama. Tako da mi cijena nije neki problem.
Nećeš pričekat da vidiš Darkwood izdanje?
Ne. Odlučujući faktor je što imam izdanje na materinjem jeziku. |
Comics is any art you can read. -- Sean T. Collins |
|
|
NESVRSTANI
Advanced Member
Croatia
10227 Posts
Member since 08/02/2006 |
Posted - 23/03/2011 : 17:37:25
|
quote: Originally posted by NESVRSTANI
Kod mene nema dileme. Ovakvo izdanje Conana sam čekao godinama. Tako da mi cijena nije neki problem.
Nećeš pričekat da vidiš Darkwood izdanje?
Ne. Odlučujući faktor je što imam izdanje na materinjem jeziku.
Poštujem. |
Doli sve stranke!!! Živili naši dušmani!!! |
|
|
zlikovski
Senior Member
Croatia
1090 Posts
Member since 21/03/2008 |
Posted - 23/03/2011 : 19:20:56
|
ovo kupujem pod mus!!! dobro mi izgledaju i ove dvije ilustracije - sviđa mi se cijela ta šema s natječajem. |
Grad - to ste vi. |
|
|
alexts
Advanced Member
Serbia
7960 Posts
Member since 25/09/2005 |
|
torca
Average Member
746 Posts
Member since 24/03/2003 |
Posted - 23/03/2011 : 23:13:55
|
quote: Originally posted by Markos
Ja sam htio uzeti Savage sword of Conan u Dark Horse izdanju, ali sam odustao kad sam ga uzeo u ruke jer jednostavno nije dovoljno dobro, bar za moje kriterije. Papir je šit šitova, kvaliteta skenova jako varira, dizajn nula itd itd.
Zar ti nisi postavio na forum sliku svoje Dnevnikove kolekcije? Onako poslagane na policu, zapakirane u kesice, iza staklenih vrata?
ne možeš uspoređivati kruške i jabuke: uspoređuješ cijenu s najvećim popustom ionako najjeftinijeg mogućeg masovnog paperback izdanja smanjenog formata s punom cijenom domaćeg izdanja velikog formata, dobrog papira i tvrdih korica.
Da, to i ja uspoređujem (osim dijela o popustu). To nisu kruške i jabuke, nego Savage Sword of Conan i Savage Sword of Conan. Ne znam kako da ti to objasnim bez da se preseravam, pretpostavljam da na stripove gledamo kroz drugačiju prizmu. Nego zar ti nisi u svakoj raspravi o cijenama nekih drugih stripova ponavljao kako tvrde korice ne igraju gotovo nikakvu ulogu u cijeni? |
|
|
jaki
Advanced Member
Croatia
26817 Posts
Member since 13/03/2004 |
|
Markos
Webmaster
Croatia
29349 Posts
Member since 27/08/2001 |
Posted - 23/03/2011 : 23:38:39
|
quote: Originally posted by torca
Ja sam htio uzeti Savage sword of Conan u Dark Horse izdanju, ali sam odustao kad sam ga uzeo u ruke jer jednostavno nije dovoljno dobro, bar za moje kriterije. Papir je šit šitova, kvaliteta skenova jako varira, dizajn nula itd itd.
Zar ti nisi postavio na forum sliku svoje Dnevnikove kolekcije? Onako poslagane na policu, zapakirane u kesice, iza staklenih vrata?
Davno prodao.
quote: Originally posted by torca
ne možeš uspoređivati kruške i jabuke: uspoređuješ cijenu s najvećim popustom ionako najjeftinijeg mogućeg masovnog paperback izdanja smanjenog formata s punom cijenom domaćeg izdanja velikog formata, dobrog papira i tvrdih korica.
Da, to i ja uspoređujem (osim dijela o popustu). To nisu kruške i jabuke, nego Savage Sword of Conan i Savage Sword of Conan. Ne znam kako da ti to objasnim bez da se preseravam, pretpostavljam da na stripove gledamo kroz drugačiju prizmu. Nego zar ti nisi u svakoj raspravi o cijenama nekih drugih stripova ponavljao kako tvrde korice ne igraju gotovo nikakvu ulogu u cijeni?
OK, bit cu strpljiv i ovaj put. Da, korice i ne igraju toliku razliku. Cca 1 Euro razlike u cijeni tiska. Ali tiraž itekako igra razliku. Jer, vidi, tisak X0.000 primjeraka onog SC Konana od 540 stranica na onom šitastom papiru te košta, sad ću bubnut odoka, cca dolar po primjerku. Tisak 500 primjeraka Konana, sa 288 stranica, na offsetu, u 212x288 formatu, s tvrdim koricama te košta cca 7-8 dolara. Pa onda imaš još i prijevod, što DH nije morao platiti. Pa imaš originalne ilustracija, koje DH nije morao platiti. Imaš materijale, koje DH nije morao platiti (nego ih naplaćuje drugima i to papreno). KAKO da onda itko ovdje postigne cijenu od 100 kuna za 540 stranica (i preživi)? I'm all ears.
Ja razumijem da to vas ne zanima i da vi hoćete dobro i jeftino izdanje i to je fajn. Ali samo kažem da nije fer uspoređivati cijene tog ultramasovnog ultrajeftinog paperbacka s licencnim izdanjem u 500 primjeraka.
|
Trouble will find me |
|
|
Ignus
Senior Member
1357 Posts
Member since 22/06/2009 |
Posted - 23/03/2011 : 23:52:07
|
jebalo vas američko izdanje, ovdje imamo conana na hrvatskom koji će uskoro ugledati svjetlo dana a vi tu ko babe s pijaca raspravljate o cijeni!!! |
Zar nitko nece pomoci udovicinu sinu? |
|
|
torca
Average Member
746 Posts
Member since 24/03/2003 |
Posted - 24/03/2011 : 00:23:35
|
quote: Originally posted by torca Zar ti nisi postavio na forum sliku svoje Dnevnikove kolekcije? Onako poslagane na policu, zapakirane u kesice, iza staklenih vrata?
Davno prodao.
Pošteno.
quote: Originally posted by torca Da, to i ja uspoređujem (osim dijela o popustu). To nisu kruške i jabuke, nego Savage Sword of Conan i Savage Sword of Conan. Ne znam kako da ti to objasnim bez da se preseravam, pretpostavljam da na stripove gledamo kroz drugačiju prizmu. Nego zar ti nisi u svakoj raspravi o cijenama nekih drugih stripova ponavljao kako tvrde korice ne igraju gotovo nikakvu ulogu u cijeni?
Da, korice i ne igraju toliku razliku.
OK, to je sve.
quote: Originally posted by Markos Ali tiraž itekako igra razliku.
Vjerujem ti. Ali to me ne zanima. |
|
|
BiDi
Senior Member
Slovenia
2435 Posts
Member since 06/05/2002 |
Posted - 24/03/2011 : 00:42:21
|
@jaki To što je tebi DH dovoljno dobar je sasvim ok, u to uopće ne ulazim... s punom cijenom domaćeg izdanja velikog formata, dobrog papira i tvrdih korica.
Videt čemo kad če izlači. I Bookglobe integrali imaju velik format, dobar papir i tvrde korice... ali su svejedno tehnički unutra tih korica prilično... neču kažem baš šta mislim o njih... ali recimo da ču reči "lošljikavi". |
Tako mi mlijeka u prahu, kidam naljevo |
|
|
jaki
Advanced Member
Croatia
26817 Posts
Member since 13/03/2004 |
Posted - 24/03/2011 : 01:35:31
|
quote: Originally posted by Ignus
jebalo vas američko izdanje, ovdje imamo conana na hrvatskom koji će uskoro ugledati svjetlo dana a vi tu ko babe s pijaca raspravljate o cijeni!!!
Meni je cijena bitna i biram 4 puta jeftinije a vi plaćajte taj "luksuz".Ko da Nebojša ne zna da će u vrh glave prodati 100-150 komada pa onda opalija veliku cijenu da se pokrije sa malim brojem prodanih primjeraka.Kladim se da će Darkwoodovo izdanje biti bar 30-40% jeftinije. |
Ja sam fetišist papira! |
|
|
Markos
Webmaster
Croatia
29349 Posts
Member since 27/08/2001 |
Posted - 24/03/2011 : 09:03:01
|
quote: Originally posted by BiDi
@jaki To što je tebi DH dovoljno dobar je sasvim ok, u to uopće ne ulazim... s punom cijenom domaćeg izdanja velikog formata, dobrog papira i tvrdih korica.
Videt čemo kad če izlači. I Bookglobe integrali imaju velik format, dobar papir i tvrde korice... ali su svejedno tehnički unutra tih korica prilično... neču kažem baš šta mislim o njih... ali recimo da ču reči "lošljikavi".
Nisam ništa govorio o kvaliteti. Ona je u ovoj diskusiji nebitna. Samo govorim o uspoređivanju cijena. |
Trouble will find me |
|
|
zkne
Junior Member
489 Posts
Member since 18/05/2005 |
|
Paka01
stripovi.com suradnik
Croatia
11446 Posts
Member since 14/02/2009 |
|
miror
Starting Member
20 Posts
Member since 17/02/2004 |
Posted - 26/03/2011 : 14:30:07
|
ćekaj malo,280 stranica? pa zar nije u orginalu kod dh 500 i kusur?otprilike desetak epizoda ssoc + jos neke stvari. u cemu je razlika?
|
|
|
Paka01
stripovi.com suradnik
Croatia
11446 Posts
Posted - 26/03/2011 : 15:00:49
|
Pa u ničemu, odlučili su se za duplo manje stranica i to je to. Jedan Dark Horseov trejd će izać u obliku 2 Bookglobeova i to je to. |
Would a new flood please finally come? A real rain and an assortment of plagues And when all is said and done, even the Devil won't care enough to spit in the mud
https://www.last.fm/user/Pakaa |
|
|
miror
Starting Member
20 Posts
Member since 17/02/2004 |
Posted - 27/03/2011 : 01:28:50
|
quote: Originally posted by Paka01
Pa u ničemu, odlučili su se za duplo manje stranica i to je to. Jedan Dark Horseov trejd će izać u obliku 2 Bookglobeova i to je to.
onda se pribiljezavan na darkwoodovo izdanje,ovo me uopće ne zanima |
|
|
Mr. Bushido
stripovi.com suradnik
Croatia
12919 Posts
Posted - 27/03/2011 : 03:21:18
|
quote: Originally posted by miror
Pa u ničemu, odlučili su se za duplo manje stranica i to je to. Jedan Dark Horseov trejd će izać u obliku 2 Bookglobeova i to je to.
onda se pribiljezavan na darkwoodovo izdanje,ovo me uopće ne zanima
Mislim da je rečeno kako će Darkwoodovo izdanje imati oko 300 stranica, što je tek nešto više od Bookglobeovog. |
|
|
alterdm
New Member
Serbia
108 Posts
Member since 09/10/2005 |
Posted - 27/03/2011 : 05:03:36
|
quote: Originally posted by miror
onda se pribiljezavan na darkwoodovo izdanje,ovo me uopće ne zanima
Mislim da je rečeno kako će Darkwoodovo izdanje imati oko 300 stranica, što je tek nešto više od Bookglobeovog.
Ako već nisi, mislim da bi Bernard i Nebojša trebali da ti daju mesto glasnogovornika, odlično obavljaš posao, Mr. Bushido Press. |
|
|
Mr. Bushido
stripovi.com suradnik
Croatia
12919 Posts
Posted - 27/03/2011 : 05:39:46
|
quote: Originally posted by alterdm
Ako već nisi, mislim da bi Bernard i Nebojša trebali da ti daju mesto glasnogovornika, odlično obavljaš posao, Mr. Bushido Press.
Ma, sve što ja znam može se lako pročitati na internetu.
Jedino što smatram da su ljudi zbog opravdanih ili neopravdanih razloga ljuti na Bookglobe, pa na svaki potez izdavača gledaju sa nepovjerenjem.
Dosta detaljno pratim poteze Bookglobea (kao i drugih izdavača), pa samo nastojim hladne glave sagledati neke stvari. Objektivno, jel. |
|
|
Obi-wan
Advanced Member
Croatia
13782 Posts
Member since 29/08/2004 |
Posted - 27/03/2011 : 10:43:08
|
Dark Horse: + puno stranica manja cijena dosta je već izašlo jak izdavač - strani jezik lošija oprema nije toliko pristupačno u Hrvatskoj
Bookglobe: + bolja oprema hrvatski jezik pristupačno u Hrvatskoj - manje strana viša cijena izdavač (sporost / moguć prekid izlaženja) u pripremi još jedno izdanje na srodnom jeziku |
What you call sanity, it’s just a prison in your minds that stops you from seeing that you’re just tiny little cogs in a giant absurd machine. |
Edited by - Obi-wan on 27/03/2011 14:31:48 |
|
|
emirem
Advanced Member
10814 Posts
Member since 18/01/2010 |
Posted - 27/03/2011 : 12:41:31
|
I tko je Winner na kraju u tom odnosu + i - ???? |
"Kompromisi u kolekcionarstvu su one stvari koje ce ti omoguciti da dozivis starost sa pozamasnom ustedjevinom!" |
|
|
Paka01
stripovi.com suradnik
Croatia
11446 Posts
Posted - 27/03/2011 : 12:49:17
|
quote: Originally posted by emirem
I tko je Winner na kraju u tom odnosu + i - ????
Pa kako kome valjda... Meni je Bookglobe |
Would a new flood please finally come? A real rain and an assortment of plagues And when all is said and done, even the Devil won't care enough to spit in the mud
https://www.last.fm/user/Pakaa |
|
|
Lord Vader89
stripovi.com suradnik
France
9616 Posts
Member since 05/07/2007 |
Posted - 27/03/2011 : 12:50:54
|
kada saberes plus i minus, dobijes otprilike nulu :D to je najrelevantnije otprilike za one koje Konan uopste ne zanima :D |
Potpis u dva reda, prema pravilniku: Vader je, kao i uvek, u pravu. ; john connor ; 2022 A.D. |
|
|
Obi-wan
Advanced Member
Croatia
13782 Posts
Member since 29/08/2004 |
Posted - 27/03/2011 : 14:31:10
|
quote: Originally posted by emirem
I tko je Winner na kraju u tom odnosu + i - ????
Tu i jest ljepota svega toga. Svatko za sebe zna što mu više odgovara od te dvije (a uskoro i treće) opcije... |
What you call sanity, it’s just a prison in your minds that stops you from seeing that you’re just tiny little cogs in a giant absurd machine. |
|
|
Topic |
|